a_iii_ty 26.12.24, 16:09 Tumiwisizm. To moja filozofia, od zawsze, choc czesto nie uswiadamiana. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_stereo Re: Innymi suowy 26.12.24, 16:57 Mowiac krotko, im mniej nas rusza co sie dzieje z innymi ludzmi tym nam to ma wyjsc lepiej na zdrowie, zakladajac, ze nam samym nic specjalnie zlego sie nie dzieje, wowczas najlatwiej zachowac ow tumiwisizm. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Innymi suowy 26.12.24, 17:41 A teraz powiedz mi, czemu to sluzy owo ruszanie nas co sie dzieje z innymi? Nie chodzi o ozieblosc, tylko o nie-walke z wiatrakami. Jest czyms innym pomaganie obcym, a czyms innym przejmowanie sie "what happens next". Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Innymi suowy 26.12.24, 19:59 A jak wytyczysz te linie poza ktora to juz walka z wiatrakami ? Poza tym, czasem taka walka, pozornie bez szans, zamienia sie z czasem w pozytywna zmiane. Moglbym przykladowo machnac reka i smiecic jak inni, uwazajac ze nic tego nie zatrzyma, ale to wlasnie mentalnosc zbiorowa tak myslacych ludzi jest tu zapora. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Innymi suowy 26.12.24, 20:01 Na pewno pomaga, zwlaszcza jesli kogos stac na 100% wylaczenie sie z otoczenia, najlepiej kawalera bez zony i dzieci Odpowiedz Link
elissa2 Re: Innymi suowy 27.12.24, 15:19 Henry Miller był pięciokrotnie żonaty (ale to pewnie jego żony miały taki jakiś parszywy charakter ) i miał kilkoro dzieci (chyba troje) Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Innymi suowy 27.12.24, 18:55 No to sie mu nie dziwię ze szukal ciszy pod pozorem filozofowania Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Innymi suowy 03.02.25, 02:30 byl rowniez dosc przejmujacy sie, jesli chodzi o rzeczywistosc 'amerykanskiego snu' i poswiecen jakich wymaga /najczesciej od innych/ tego snu realizacja. chaos, wyjacy chaos itp`. polecam poczytac HM, bo kontekst Odpowiedz Link
wilczamia Re: Innymi suowy 27.12.24, 15:57 Tylko nie wiem, ile wina pic? 😉 Ale skoro laugh triple i love without measure, to chyba mozna duzo? 😀 Odpowiedz Link
elissa2 Re: Innymi suowy 27.12.24, 22:05 wilczamia napisała: > Tylko nie wiem, ile wina pic? 😉 Ale skoro laugh triple i love without measure, > to chyba mozna duzo? 😀 > Odpowiedz Link
elissa2 Re: Innymi suowy 02.02.25, 12:31 Rozmówki polsko-angielskie z 1857 dla osób kompletnie nie znających tego języka więc zapis fonetyczny, transkrypcja Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Innymi suowy 02.02.25, 15:31 Ai lajk yt. A na serio. Powinnismy pisac tak jak slyszymy. Podobnie z malowaniem, powinnismy malowac to co widzimy, a nie to jak cos powinno wygladac. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Innymi suowy 02.02.25, 17:41 LOL Hau! Mocz du ju pee? - zapytal pies psa i za-merde-al ogonem Kawa z miesem Przyjdzie kelner i rzuci miesem do kawy Odpowiedz Link
wilczamia Re: Innymi suowy 04.02.25, 22:00 Bardziej mi to wyglada na depresje niz szczescie 🙁 Szczescie to jest byc jak nieodkorkowana butelka szampana, podskakiwac jak pileczka pingpongowa, umiechac sie, przerzucac wlosy ze strony na strone, patrzec w fajne ludzkie oczy, smiac sie razem itd. Da capo al fine 😉 Sie znasz, gorzej niz ja na balecie…. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Innymi suowy 04.02.25, 23:46 Na co to tobie wyglada to nie ma znaczenia. Na butaprenie jedziesz lalka, wiec bodnij sie. Wiesz w co. Odpowiedz Link