Dodaj do ulubionych

Innymi suowy

26.12.24, 16:09
Tumiwisizm. To moja filozofia, od zawsze, choc czesto nie uswiadamiana.
Obserwuj wątek
    • jan_stereo Re: Innymi suowy 26.12.24, 16:57
      Mowiac krotko, im mniej nas rusza co sie dzieje z innymi ludzmi tym nam to ma wyjsc lepiej na zdrowie, zakladajac, ze nam samym nic specjalnie zlego sie nie dzieje, wowczas najlatwiej zachowac ow tumiwisizm.
      • a_iii_ty Re: Innymi suowy 26.12.24, 17:41
        A teraz powiedz mi, czemu to sluzy owo ruszanie nas co sie dzieje z innymi? Nie chodzi o ozieblosc, tylko o nie-walke z wiatrakami. Jest czyms innym pomaganie obcym, a czyms innym przejmowanie sie "what happens next".
        • jan_stereo Re: Innymi suowy 26.12.24, 19:59
          A jak wytyczysz te linie poza ktora to juz walka z wiatrakami ?

Poza tym, czasem taka walka, pozornie bez szans, zamienia sie z czasem w pozytywna zmiane. Moglbym przykladowo machnac reka i smiecic jak inni, uwazajac ze nic tego nie zatrzyma, ale to wlasnie mentalnosc zbiorowa tak myslacych ludzi jest tu zapora.
    • a_iii_ty Re: Innymi suowy 26.12.24, 18:02
      Here we go:
      • jan_stereo Re: Innymi suowy 26.12.24, 20:01
        Na pewno pomaga, zwlaszcza jesli kogos stac na 100% wylaczenie sie z otoczenia, najlepiej kawalera bez zony i dzieci big_grin
      • elissa2 Re: Innymi suowy 27.12.24, 15:19
        Henry Miller był pięciokrotnie żonaty (ale to pewnie jego żony miały taki jakiś parszywy charakter smile ) i miał kilkoro dzieci (chyba troje)
        • jan_stereo Re: Innymi suowy 27.12.24, 18:55
          No to sie mu nie dziwię ze szukal ciszy pod pozorem filozofowania smile
        • rzeka.suf Re: Innymi suowy 03.02.25, 02:30
          byl rowniez dosc przejmujacy sie, jesli chodzi o rzeczywistosc 'amerykanskiego snu' i poswiecen jakich wymaga /najczesciej od innych/ tego snu realizacja. chaos, wyjacy chaos itp`.
          polecam poczytac HM, bo
          kontekst wink
    • wilczamia Re: Innymi suowy 27.12.24, 11:07
      A tam! 😀
      • elissa2 Re: Innymi suowy 27.12.24, 15:17
        Dokładnie tak!!!
        • wilczamia Re: Innymi suowy 27.12.24, 15:57
          Tylko nie wiem, ile wina pic? 😉 Ale skoro laugh triple i love without measure, to chyba mozna duzo? 😀
          • elissa2 Re: Innymi suowy 27.12.24, 22:05
            wilczamia napisała:

> Tylko nie wiem, ile wina pic? 😉 Ale skoro laugh triple i love without measure,
            > to chyba mozna duzo? 😀
            >
            big_grin
    • elissa2 Re: Innymi suowy 02.02.25, 12:31
      Rozmówki polsko-angielskie z 1857 dla osób kompletnie nie znających tego języka więc zapis fonetyczny, transkrypcja

big_grin
      • a_iii_ty Re: Innymi suowy 02.02.25, 15:31
        Ai lajk yt.
        A na serio. Powinnismy pisac tak jak slyszymy. Podobnie z malowaniem, powinnismy malowac to co widzimy, a nie to jak cos powinno wygladac.
      • wilczamia Re: Innymi suowy 02.02.25, 17:41
        LOL

Hau! Mocz du ju pee? - zapytal pies psa i za-merde-al ogonem wink

Kawa z miesem big_grin Przyjdzie kelner i rzuci miesem do kawy big_grin
    • a_iii_ty Re: Innymi suowy 04.02.25, 18:25
      albo to
      • wilczamia Re: Innymi suowy 04.02.25, 22:00
        Bardziej mi to wyglada na depresje niz szczescie 🙁

Szczescie to jest byc jak nieodkorkowana butelka szampana, podskakiwac jak pileczka pingpongowa, umiechac sie, przerzucac wlosy ze strony na strone, patrzec w fajne ludzkie oczy, smiac sie razem itd. Da capo al fine 😉

Sie znasz, gorzej niz ja na balecie….
        • a_iii_ty Re: Innymi suowy 04.02.25, 23:46
          Na co to tobie wyglada to nie ma znaczenia. Na butaprenie jedziesz lalka, wiec bodnij sie. Wiesz w co.
          • wilczamia Re: Innymi suowy 04.02.25, 23:58
            Przynudzasz, Bodziu 😀
            • a_iii_ty Re: Innymi suowy 05.02.25, 00:20
              a iii ty 🤫

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka