Dodaj do ulubionych

Wesołych Świąt, Kochani

24.12.25, 14:09
Niech Wam przyjemnie upłyną. Tak jak lubicie, na Waszych zasadach.
kiss
Obserwuj wątek
    • jan_stereo Re: Wesołych Świąt, Kochani 25.12.25, 13:41
      Dzinki!

I nie opychajcie sie nadto smile
    • shachar Re: Wesołych Świąt, Kochani 25.12.25, 14:40
      Wszystkiego dobrego Panie i Panowie!
      Obylo sie bez gotowania, zamowienie na pare dan zrealizowal polski sklep znaleziony na insta, bardzo dobra rybke zrobili i lazanki smile Obejrzalam tez koncert z bracmi Golec z kosciola na Zoliborzu chyba, taki troche ruski ten koncert byl w sensie estetyki. Wiem, bo mam w pracy rosyjska tv i tam non-stop takie widowiska mijam oczami. "Na ciebie krole prorocy czekali a tys tej nocy nam sie narodzil", zastanawia mnie , ze ludzie od zawsze czekali na przyjscie Boga, ze im sie objawi i zbawi. To jest bardzo ciekawe. To tyle, tymczasem pozdrawiam zza biurka, a co! big_grin
    • a_iii_ty Re: Wesołych Świąt, Kochani 25.12.25, 15:16
      No to i ja sie wuoncze do rzyczen.
      Wesolych, jesli to ma jakiekolwiek znaczenie.
      Jesli chodzi o mnie, to czar tych zmyslonych swiont prysnol jak mydlana banka.
      Z jednej strony moja familijna sytuacja, z drugiej
      Komercjalizacja wszechobecna i po trzecie edukacja w sprawie korzeni tych swiont.
      Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze to kontynuacja poganskich zwyczajow, zreszta pieknych. Z tego tez pewnie zdajecie sobie sprawe.
      Tak, ludzie czekaja na Boga, jak pisze sacharynka. Zapomnieli o tym, ze juz byl tu na Ziemi, to go obiesili.
      Zapomnieli tez o slowach Jezusa, ze krolestwo boskie jest w nich samych. A nie w sakralnych budowlach.
      Ale zapomnijmy o tym, to stek bzdur tak czy inaczej.
      Nie wszedlem tu, by Wam obrzydzic swienta.
      Bawcie sie, radujcie i kochajcie.
      W wontku o zyciu nijako wlepilem pare linkow
      O tym co mnie pasjonuje. Quantum immortality,
      I tym podobne. Wedlug mnie, to przyszlosc religii, kiedy juz zrzucimy te kajdany wszelakich wyznan.
      Jasiu mowi, ze nie macie fejsa. Szkoda, bo to kopalnia ciekawych wystapien. Nie uzywam tej platformy do "jedna pani drugiej pani".
      No nic, zmywam sie na jakis czas.
      Wesolych 🎄
    • krytyk2 Re: Wesołych Świąt, Kochani 25.12.25, 18:27
      Zdrowych!
      W tym roku od początku do końca autorskie, tj wszystkie potrawy robiłem osobiście. Opiekunka kupiła produkty a ja siedziałem 5 dni przy kuchence i pichciłem. Bigos , ruskie pierogi , ryba po grecku, paszteciki, śledź po kaszubsku, ziemniaki w mundurkach, kompot z suszonych śliwek, smażony karp, czerwony barszcz. Pierniki zrobiła Magda. Makowiec - ja. Żarcia dla plutonu wojska na tydzień czasu. Pod choinkę dostałem Czerwoną księgę CK Junga , więc nudno nie będzie.
    • shachar Re: Wesołych Świąt, Kochani 29.12.25, 14:03
      Drozda na zakupach 1987

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka