Dodaj do ulubionych

dofinansowanie protezy

24.05.13, 10:08
Mam problem i nie wiem co mam robić , gdyż mam na ten moment przyznane dofinansowanie z zus i pcpr ale to nie są wystarczające koszty dobrej protezy i w związku z tym mam pytanie gdzie mógłbym się zwrócić z prośbą i do kogo o dofinansowanie lub jakąś pomoc.
Obserwuj wątek
    • 8dk Re: dofinansowanie protezy 24.05.13, 17:13
      Witam. Powinieneś poszukać w sieci fundacji i zapytać o możliwość udzielania Ci pomocy. Rozważ również założenie subkonta przy Fundacji na którym będziesz zbierać środki na zakup protezy w tym pozyskiwał 1% na ten cel. Rozważ kontakt z www.kck.pl
      Życzę powodzenia
      • simon.1975 Re: dofinansowanie protezy 25.05.13, 10:06
        Dziękuje bardzo, każda pomoc się przyda.
        • koala117 Re: dofinansowanie protezy 25.05.13, 10:53
          Z tego co wiem, to Fundacja Avalon jest taka polecana przez amputantów i nie tylko. Proponuję wejść na amputowani.pl/forum/index.php Tam uzyskasz dużo odpowiedzi na swoje pytania.Pozdrawiam.
          • simon.1975 Re: dofinansowanie protezy 26.05.13, 15:32
            Bardzo dziękuje za pomoc i życzę spokojnego dnia. Tomasz
            • 8dk Re: dofinansowanie protezy 27.05.13, 13:51
              Sam mam subkonto w fundacji Avalon i szczerze polecam, mimo prowizji jakie sobie pobierają od 1%. Masz wgląd w swoje konto i na bieżące możesz śledzić swoje wydatki, są rzetelni. Jeśli chodzi o realizację przelewów fundacja - sprzedawca działają bardzo szybko.
              • adabuk6 Re: dofinansowanie protezy 31.05.13, 10:16
                Witam. Od kilku lat jestem po amputacji obydwu konczyn dolnych.Odrazu po amputacji chcialem sie oprotezowac jednak ceny mnie powalily, jak i rowniez wysokosc refundacji.Uznalem ze niemam szans. I tak bylo az do teraz. Trafilem na ten temat i nadzieje odzyly.Mysle ze subkonto to dobry pomysl i mam nadzieje ze uda mi sie zrealizowac cel i zdobyc srodki na protezy.
                Dziekuje Wam za ten temat i za wszystkie cenne w nim informacje. Napewno sa one mi przydatne.
                Pozdrawiam wszystkich.
                • simon.1975 Re: dofinansowanie protezy 31.05.13, 19:37
                  Dziękuje za odzew i jestem w trakcie stawania na ponowną komisję , chociaż wiem doskonale , że mi kończyna nie odrośnie ale takie są procedury z naszą biurokracją i wtedy będe się starać o subkonto i bardzo dziękuje wszystkim za szybki odzew.Z wyrazami szacunku Tomasz
                  • adabuk6 Re: dofinansowanie protezy 03.06.13, 11:27
                    Witam. Troszke mnie Simon zasmuciles. Czy konieczna jest powtorna komisja ?
                    Skoro jestem po amputacji i orzeczenie jest ze stopniem znacznym i bezterminowo, czyli na stale
                    to wydaje mi sie ze powtorna komisja bedzie niepotrzebna. No chyba ze to kolejny urzedniczy absurd.
                    • simon.1975 Re: dofinansowanie protezy 03.06.13, 11:42
                      Chciałem powiedzieć, że w Moim wypadku komisja jest konieczna , gdyż ja jestem po amputacji podudzia od 5ciu lat i dali mi w orzeczeniu na 3 lata i w czerwcu mi się kończy ważność orzeczenia i muszę ponownie stawać na komisję i myślę , że po raz ostatni, bo przecież noga mi nie odrośnie. Z wyrazami szacunku Simon.
                      • adabuk6 Re: dofinansowanie protezy 04.06.13, 12:28
                        Tak, faktycznie, w tym konkretnym przypadku to musisz stawac na komisje.
                        Tez mam amputowane obydwie nogi na wysokosci podudzia ale dostalem na stale.
                        Niewiem co orzekający biorą za wskaznik jaki przydzielic stopien.
                        Przeciez to logiczne ze noga nieodrosnie.
    • korcia1162 Re: dofinansowanie protezy 27.07.13, 19:34
      Witam,mam ten sam problem,nie bardzo wiem gdzie szukac pomocy proszę jeżeli wiesz już coś na ten temat pomóż mi,pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka