gluby 06.11.04, 16:13 Mam rente socjlana zwiazku ztym mam pytanie czy mi przysluguja jakiesc ulgi czy zwolnienia z oplat?jesli tak to prosze o podanie informacji na ten temat.. pozdrawiam Kuba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niepelnosprawni.info Re: Renta socjalna 08.11.04, 09:08 Większość ulg zależy od stopnianiepełnosprawności/niezdolności do pracy. Prosze zapoznać się z informacjami z linlków: Informacja o ulgach i uprawnieniach przysługujących osobie niepełnosprawnej znajduje się pod adresem: www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/3544 informacja o ulgach w PKS i PKP www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/3916 informacja o ulgach w komunikacji miejskiej Warszawy (w zakresie transportu miejskiego każde miasto ustala własne zasady w sprawie ulg) www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/3553 informacja jak ubiegać się o dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego: www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/1829 Informacja o podatkach i odliczeniach dla osoby niepełnosprawnej znajduje się w ulotce „Niepełnosprawni podatki 2003” znajdującej się pod adresem (niestety ulotka mówi o podatkach za 2003 rok, ale ulgi w 2004 roku są bardzo zbliżone do tych z 2003. Jedyna różnica to fakt iż obecnie można odliczać wydatki na leki w kwocie ponad 100 zł a nie 152 jak w roku 2003. Na pewno z czasem zamieścimy też informacje o podatkach za 2004 rok): www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/5466 informacja jak zaopatrywać się w środki pomocowe i ortopedyczne: www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/3557 www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/7504 „Vademecum osoby niepełnosprawnej” w którym znajdują się informacje zbiorczo zestawione: www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/7345 podaje też linka do naszej biblioteczki – zawierającej elektroniczne wersję ulotek traktujących o różnych zagadnieniach: www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/5047 informacja o orzekaniu do celów pozarentowych: www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/2435 w razie dalszych pytań: centrum@niepelnosprawni.info Odpowiedz Link Zgłoś