hesperia1 17.05.14, 08:48 W naszym aucie nocuje kuna. Włazi po d maskę. Boimy się że coś poprzegryza. Znacie skuteczne sposoby na odstraszenie zwierzątka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ookaa Re: Jak odstraszyć kune? 17.05.14, 09:49 Zaczęłabym od sposobu najtańszego, czyli zakupu kostki (kostek) do WC i umieszczenia ich pod maską. Jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie kupić odstraszacz w spray'u lub płynie. Na rynku jest tego trochę, np. Anti-Bissan, Best na kuny itp., choć dość trudno znaleźć taki w małym opakowaniu, a duże będzie drogie. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Jak odstraszyć kune? 17.05.14, 13:38 W Castoramie kupiliśmy takie coś: www.bazarek.pl/produkt/3856971/odstraszacz-na-kuny-50ml--spryskiwacz-500ml-srodek-odstraszajaczy.html ale nie wiem, czy skuteczne, bo zdaje się, kuna wpadła w jakieś pracujące elementy pod maską i ją przemieliło, zanim zastosowaliśmy środek. W ogóle dopiero po fakcie dowiedzieliśmy się o jej istnieniu, pogryzła mi izolację pod maską (na szczęście żadnych kabli w aucie) oraz narobiła bardzo dotkliwych szkód na strychu (pogryzła kable od solarów, zniszczyła wełnę mineralną, narobiła mnóstwa kup). Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Jak odstraszyć kune? 17.05.14, 18:14 Po tym co napisałaś zakupie na pewno. Dziękuję. Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: Jak odstraszyć kune? 18.05.14, 08:15 Przyjaciel rodziny, starszy pan, co rok bierze od nas woreczek kociej siersci i wsadza w kilka miejsc pod maska. Mamy dwa koty dlugowlose. Twierdzi, ze tym sposobem pozbyl sie problemu. Ponoc zapach siersci kota odstrasza kuny, ale czy to prawda, nie wiem. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Jak odstraszyć kune? 19.05.14, 16:08 Umieściliśmy pod maską kostkę do wc. Jeśli nie pomoże kupimy odstraszacz. Niestety nie posiadam kota. Musze popytać znajomych. Dzięki, zapamiętam Odpowiedz Link