Dodaj do ulubionych

Jak odstraszyć kune?

17.05.14, 08:48
W naszym aucie nocuje kuna. Włazi po d maskę. Boimy się że coś poprzegryza. Znacie skuteczne sposoby na odstraszenie zwierzątka?
Obserwuj wątek
    • ookaa Re: Jak odstraszyć kune? 17.05.14, 09:49
      Zaczęłabym od sposobu najtańszego, czyli zakupu kostki (kostek) do WC i umieszczenia ich pod maską. Jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie kupić odstraszacz w spray'u lub płynie. Na rynku jest tego trochę, np. Anti-Bissan, Best na kuny itp., choć dość trudno znaleźć taki w małym opakowaniu, a duże będzie drogie.
      • hesperia1 Re: Jak odstraszyć kune? 17.05.14, 10:06
        Dziękuję smile
    • budzik11 Re: Jak odstraszyć kune? 17.05.14, 13:38
      W Castoramie kupiliśmy takie coś: www.bazarek.pl/produkt/3856971/odstraszacz-na-kuny-50ml--spryskiwacz-500ml-srodek-odstraszajaczy.html ale nie wiem, czy skuteczne, bo zdaje się, kuna wpadła w jakieś pracujące elementy pod maską i ją przemieliło, zanim zastosowaliśmy środek. W ogóle dopiero po fakcie dowiedzieliśmy się o jej istnieniu, pogryzła mi izolację pod maską (na szczęście żadnych kabli w aucie) oraz narobiła bardzo dotkliwych szkód na strychu (pogryzła kable od solarów, zniszczyła wełnę mineralną, narobiła mnóstwa kup).
      • hesperia1 Re: Jak odstraszyć kune? 17.05.14, 18:14
        Po tym co napisałaś zakupie na pewno. Dziękuję.
        • kr_ka_11 Re: Jak odstraszyć kune? 18.05.14, 08:15
          Przyjaciel rodziny, starszy pan, co rok bierze od nas woreczek kociej siersci i wsadza w kilka miejsc pod maska. Mamy dwa koty dlugowlose. Twierdzi, ze tym sposobem pozbyl sie problemu. Ponoc zapach siersci kota odstrasza kuny, ale czy to prawda, nie wiem.
          • hesperia1 Re: Jak odstraszyć kune? 19.05.14, 16:08
            Umieściliśmy pod maską kostkę do wc. Jeśli nie pomoże kupimy odstraszacz. Niestety nie posiadam kota. Musze popytać znajomych. Dzięki, zapamiętamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka