Dodaj do ulubionych

Miłość idealna

29.12.13, 20:26
Może tu nie napiszę nic nowego... Dałem hasło "miłość", ktore zawsze jest chwytliwe, ale tak naprawdę chodzi mi o idealne relacje międzyludzkie.
Idealna miłość byłaby możliwa, gdyby istniało idealne partnerstwo. Partnerstwo - brzmi drętwo i oficjalnie, ale właśnie to słowo akcentuje równorzędność podmiotów i brak dominacji. Partnerzy muszą się najpierw porozumieć na wszystkim możliwych płaszczyznach: intelektualnej-światopoglądowej, kulturalnej (zainteresowań), etycznej, emocjonalnej i też ekonomicznej (może jeszcze czegoś ważnego nie wymienilem)... Plus tzw. sex appeal i z tego może wyjść miłość - bliska ideału. Idealna miłość jest możliwa między idealnymi partnerami. To bardzo trudne - ale zdarza się!
Skądinąd wiem, że wiele kobiet oczekuje dominacji mężczyzny i to jest zagrożenie dla ew. partnerstwa...
Obserwuj wątek
    • zawle Re: Miłość idealna 29.12.13, 20:59
      ilnyckyj napisał:

> Może tu nie napiszę nic nowego... Dałem hasło "miłość", ktore zawsze jest chwyt
      > liwe, ale tak naprawdę chodzi mi o idealne relacje międzyludzkie.
      > Idealna miłość byłaby możliwa, gdyby istniało idealne partnerstwo. Partnerstwo
      > - brzmi drętwo i oficjalnie, ale właśnie to słowo akcentuje równorzędność podmi
      > otów i brak dominacji. Partnerzy muszą się najpierw porozumieć na wszystkim moż
      > liwych płaszczyznach: intelektualnej-światopoglądowej, kulturalnej (zainteresow
      > ań), etycznej, emocjonalnej i też ekonomicznej (może jeszcze czegoś ważnego ni
      > e wymienilem)... Plus tzw. sex appeal i z tego może wyjść miłość - bliska ideał
      > u. Idealna miłość jest możliwa między idealnymi partnerami. To bardzo trudne -
      > ale zdarza się!
      > Skądinąd wiem, że wiele kobiet oczekuje dominacji mężczyzny i to jest zagrożeni
      > e dla ew. partnerstwa..

Seks postawiłabym na pierwszym miejscu. Nigdy nie chciałabym w takim związku jak tu opisałeś. Umarłabym z nudów.
      • basilisque Re: Miłość idealna 29.12.13, 22:16
        zawle napisała:

> ilnyckyj napisał:
        >
        > > ale zdarza się!
        > > Skądinąd wiem, że wiele kobiet oczekuje dominacji mężczyzny i to jest zag
        > rożeni
        > > e dla ew. partnerstwa..
        >
        > Seks postawiłabym na pierwszym miejscu. Nigdy nie chciałabym w takim związku ja
        > k tu opisałeś. Umarłabym z nudów.
        ____
        Dominacja (ilnicki): raczej odwrotnie - to faceci chcą dominować (chociaż i takie panie tyranki się też zdarzają) i to jest zagorżenie dla partnerstwa...
        Seks (zawle): ha, seks to raczej faceci stawiają na I planie! Zgadzam się, że dobry seks w związku to podstawa, ale prawda jest taka, że muszą też inne aspekty grać te o których pisze ilnicki, bo jak nie grają, to i seks się znudzi...
        • zawle Re: Miłość idealna 30.12.13, 09:21
          zaraz, zaraz. My tu mówmy o idealnym związku. O idealnym. Dla każdego znaczy to co innego. Dla mnie nie istnieje taki związek bez seksu. Równorzędność podmiotów i brak dominacji mnie nie interesuje i byłoby nudno jak cholera. I nie piszcie mi tu co jest najważniejsze dla mężczyzn i dla kobiet.
          • bartos29 Re: Miłość idealna 30.12.13, 10:57
            zawle napisała:

> zaraz, zaraz. My tu mówmy o idealnym związku. O idealnym. Dla każdego znaczy to
            > co innego. Dla mnie nie istnieje taki związek bez seksu. Równorzędność podmiot
            > ów i brak dominacji mnie nie interesuje i byłoby nudno jak cholera. I nie piszc
            > ie mi tu co jest najważniejsze dla mężczyzn i dla kobiet.

Też uważam, że zależy co kto lubi. Jak kto woli np. dominację, kajdanki itp. to dla niego równorzędność to nuda. A - zawle - ostatnie zdanie świadczy o tym, że lubisz dominować, czyli w tym przypadku kazać komuś co ma pisać albo nie pisać. Hue, hue...
            • zawle Re: Miłość idealna 30.12.13, 14:18
              bartos29 napisał:
              > Też uważam, że zależy co kto lubi. Jak kto woli np. dominację, kajdanki itp. to
              > dla niego równorzędność to nuda. A - zawle - ostatnie zdanie świadczy o tym, ż
              > e lubisz dominować, czyli w tym przypadku kazać komuś co ma pisać albo n
              > ie pisać. Hue, hue...

Czyli obaliłam dwa mity: że tylko mężczyźni lubią dominować i że tylko dla nich seks jest nr 1? Jednym strzałem...nieźlewink W kajdankach jest za dużo rekwizytorni, ja wolę prawdziwą męską siłę. Równorzędność...co to znaczy?
    • krol-czy-krolik Re: Miłość idealna 30.12.13, 12:52
      A może odwrotnie - seks może poprawić jakość diety?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka