madohora Re: Rocznice ślubu 17.08.14, 18:51 Kwiaty pomarańczowe- to symbol małżeństwa: kwiat jest biały, ale owoc jego kwaskowy. Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 17.08.14, 18:51 Najszczęśliwsze jest to małżeństwo, które do skutku nie doszło Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 19.08.14, 17:21 - Zapraszam cię na moje brylantowe wesele, - Co?... Żartujesz! Czyżbyś istotnie przypuszczał, że dożyjesz? - Dudek jesteś, żenię się z córką jubilera! Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 24.01.22, 20:48 Ten problem może przemilczę Bo nie wiem czy ktoś liczy rocznice Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 13.09.22, 18:02 Żyjcie miłością niech Łaska Boska Pomyślną dolą na dom Wasz spływa Nie znajcie nigdy co smutek troska Niech przyszłość wasza będzie szczęśliwa Abyście przeszli przez życie razem Z uśmiechem na ustach Z szacunkiem i zrozumieniem Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 03.06.23, 10:52 W niektórych ratuszach odbywają się ceremonie złotych ślubów (50 lat) i diamentowych ślubów (60 lat). Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 03.06.23, 12:30 W nawiasach są drugie, rzadziej używane nazwy rocznic 💒 ślubu Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 11.05.24, 13:25 Autentyk: Taka moja znajoma zawsze mówi - a ma dobrego męża, chyba że czegoś nie wiem - jakbym go zabiła w pierwszą rocznicę, to bym już wyszła na wolność Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 12.01.25, 15:06 Ja mie dotrwałam nawet do pierwszej...w nicy Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 29.09.17, 14:02 Ja ci tutaj daję słowo Że przeżyłam papierową Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 10.09.18, 22:45 A jak ktoś przeżyje sto lat To jak je nazwać? Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 25.10.18, 14:05 Od chwili, w której przed Pańskim ołtarzem Stuła kapłańska ręce wam związała, Dwadzieścia pięć lat przeżyliście razem, A łaska Boża w życiu was wspierała. Albowiem, pomni przysięgi złożonej, W wspólnej miłości szliście życia ścieżką ; Tyś był nalepszym mężem twojej żony, Tyś mu najmilszą była towarzyszką. I czy wam słonko świeciło pogodne, Czyli was smutki, troski nawiedzały, Zawsze pożycie wasze było zgodne, A w domu waszym mieszkał spokój trwały. I błogosławił wam Róg w Swej dobroci, Bo was otoczył gronem lubych dziatek, Zadowoleniem życie wasze złoci, Darzy was zdrowiem i mnoży dostatek. Niech wam Bóg dobry nadal błogosławi, Niechaj wam życia i zdrowia udziela, I w łasce Swojej świętej niech to sprawi, Byście złotego dożyli wesela! Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 25.10.18, 14:08 Przezacna to para, która przez pół wieka Zażywała społem szczęścia małżeńskiego! Daj Boże niechaj się jeszcze doczeka W zdrowiu wesela dyamentowego! Szanowna para Jubilatów, państwo N. N. niech żyje Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 01.04.19, 23:21 A ja mam jedwabną rocznicę Ale dlaczego to już przemilczę Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 03.06.23, 11:32 Trzydziesta piąta - rubinów (koral, jadeit) Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 03.06.23, 11:40 Czterdziesta piąta - Vermeil (platynowy, szafirowy) Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 25.10.19, 20:27 A ja tego nie wyliczę Gdy kolejne są rocznice Odpowiedz Link