madohora Re: Szyfrogram z hasłem 04.09.21, 14:10 PO rozwiązaniu zadania z liter ułożonych od 1 - 10 powstanie rozwiązanie zadania - odpowiedź na pytanie nad diagramem Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 04.09.21, 14:15 Naturalny zdrowy ale mnący się materiał Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:11 Takim inter city Jeżdżą chłopy i kobiety Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:11 InterCity (skrót IC) – kategoria pociągów uruchamianych przez przewoźników kolejowych w wielu krajach Europy. Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:04 Ty to wiesz i ja to wiem Że kiedyś był społeczny czyn Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:05 Czyn – zachowanie się podmiotu prawa, które rodzi skutki prawne, nawet wówczas, gdy do wywołania tych skutków podmiot swym zachowaniem nie zmierzał. Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:07 Urszula – imię żeńskie pochodzenia łacińskiego, od łacińskiego przydomka Ursula, który stanowi zdrobnienie od wyrazu pospolitego ursa (niedźwiedzica) Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:09 Wapń (Ca, łac. calcium; nazwa ta pochodzi od łacińskiego rzeczownika calx – wapno, co oznacza więc „metal z wapna”) – pierwiastek chemiczny z grupy berylowców (metali ziem alkalicznych) w układzie okresowym. Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:13 Czy jest na to jakaś rada Że ten belfer tyle gada Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:16 Nauczyciel (w odniesieniu do kobiet stosuje się formę nauczycielka)– rodzaj specjalności zawodowej, wykonywanej przez specjalistę odpowiednio przygotowanego do prowadzenia pracy dydaktyczno-wychowawczej w instytucjach oświatowo-wychowawczych, która bywa uważana za jeden z zawodów zaufania publicznego: według innych źródeł – osoba posiadająca potwierdzone osobiste predyspozycje i kompetencje, poparte odpowiednim kierunkowym wykształceniem wyższym oraz przygotowaniem pedagogicznym i zawodowym do nauczania formalnego w oświacie. Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:18 Nauczyciel akademicki – osoba zatrudniona w szkole wyższej na stanowisku dydaktycznym, naukowo-dydaktycznym lub naukowym, wykształcona w określonej dziedzinie naukowej. Nauczyciela akademickiego należy odróżnić od nauczycieli zatrudnionych w systemie oświaty. Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:19 Nauczyciel kontraktowy – w Polsce nauczyciel, który uzyskał decyzję administracyjną o nadaniu mu stopnia nauczyciela kontraktowego w systemie awansu zawodowego nauczycieli i jest zatrudniony w systemie oświaty. Jest to wyższy stopień awansu zawodowego niż stopień nauczyciela stażysty i stopień niższy niż stopień nauczyciela mianowanego Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:20 Nauczyciel stażysta – w polskim systemie awansu zawodowego nauczycieli osoba posiadająca odpowiednie kwalifikacje do pracy w charakterze nauczyciela, ale nieposiadająca innego stopnia tego awansu.Następnym stopniem awansu zawodowego jest stopień nauczyciela kontraktowego. Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:22 stażu powinien w szczególności: poznawać organizację, zadania i zasady funkcjonowania szkoły, w tym: sposób prowadzenia obowiązującej w szkole dokumentacji, przepisy dotyczące zapewnienia bezpiecznych i higienicznych warunków nauki i pracy, uczestniczyć jako obserwator w zajęciach prowadzonych przez opiekuna stażu lub innych nauczycieli, w wymiarze co najmniej dwóch zajęć w miesiącu, i omówić z prowadzącym obserwowane zajęcia, prowadzić zajęcia z uczniami, w obecności opiekuna stażu lub dyrektora szkoły, w wymiarze co najmniej jednego zajęcia w miesiącu oraz omawiać je z osobą, w obecności której zajęcia zostały przeprowadzone, uczestniczyć w wewnątrzszkolnych formach doskonalenia zawodowego nauczycieli – z uwzględnieniem specyfiki typu i rodzaju szkoły, w której odbywa staż. Odpowiedz Link
madohora Re: Szyfrogram z hasłem 19.09.21, 01:30 Kto dużo gada a nikt go nie słucha Nauczyciel Odpowiedz Link