madohora Re: Wice z Nikisza 04.02.21, 23:45 Oj znalazło by się jeszcze masę takich wiców Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 25.08.21, 17:38 Antek: – O rany, właśnie spadłem z dziesięciometrowej drabiny! Ecik: – Jesteś cały? Nic ci nie jest?! Antek: Tak, na szczęście byłem na jej pierwszym schodku... Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 22:22 Kowalski wrócił z pracy i widzi jak jego żona myje podłogi w kuchni. Zamyślił się i mówi: - Kochanie na dworze jest taka piękna pogoda. Wyjdź lepuej przed dom i umyj nasz samochód. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 22:36 Pan Iksiński radzi się pana Mądrali: - Mam w ogródku kupę ziemi, co najmniej dwa metry sześcienne i nie wiem co mam z tym zrobić? - To proste. Niech pan najlepiej wykopie dół i wrzuci ją tam - daje szybką odpiwiedź Mądrala Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 11.07.22, 20:22 Mądrala pyta !ksińskiego: - |le litrów benzyny wchodzi do baku waszego samochodu? - Nawet nie wiem, bo tata jeszcze nie miał tyle pieniędzy, żeby na stacji benzynowej kupić paliwa ,,do pełna"... Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 11.07.22, 20:36 Do hotelu przychodzi Eskimos i chce wynaiąć pokói. - Niestety - mówi z żalem recepcjonista wszystkie pokoje mamy zajęte! - - To może jest jakaś wolna lodówka..? Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 14.07.22, 22:22 Nauczycielka wyjaśnia uczniom jaka jest różnica między zdaniem pojedynczym a złożonym pi czym zwraca się do Jasia: - Jeśli piwiem "okno jest otwarte" to zdanie pijedyncze a jeśli powiem "okno jest otwarte i drzwi są ucgylone" to co będzie? - To będzie przeciąg, proszę pani... Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 14.07.22, 22:44 Jasiu z Michasiem idą do szkoły i widzą że na południe ciągnie klucz dzikich gęsi.Michaś pyta Jasua: - Dlaczego zawsze jedna gęś leci na przedzie? - Nie wiem ale może dlatego że tylko ona ma mapę! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 19.05.24, 22:56 Napad na bank. Rabusiowi zsunęła się maska. Szykując się do ucieczki pyta kasjera: - Czy pan widział moją twarz? - Tak – odpowiada kasjer i zostaje zastrzelony - A pan? - pyta pierwszego klienta - Tak – więć i ten został zastrzelony - A pan? - pyta następnego - Ja nie, ale moja żona wszystko widzi! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 19.05.24, 23:33 Policjant do kierowcy: – Jechał pan ponad 100 km na godzinę. Nie przyszło panu do głowy, że może się pan zderzyć z innym samochodem?! – Z innym samochodem? Na chodniku? Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 25.08.21, 17:44 – Kochanie, zrobiłam zakupy: tu masz orkisz, jabłka, sałatę i pastę sojową. – A do jedzenia nic nie było? Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 26.08.21, 22:43 Podpity facet wraca do domu. Żona do niego: – Ty pijaku, tylko wódka ci w głowie! Facet sięga do kieszeni, wyciąga kartkę i mówi: – Przyniosłem test, zaraz zobaczymy, jaka ty obeznana i kulturalna jesteś! Żona na to: – Zobaczymy, czytaj. – Pytanie pierwsze: wymień jakieś dwie waluty. – No, na przykład dolar i euro. – Dobra. Teraz wymień dwa typy środków antykoncepcyjnych. – Jejku, mogę ci wymienić co najmniej 10. – Wierzę. Pytanie trzecie. Wymień dwie rzeki w Islandii… Milczysz? Wiedziałem! Oprócz szmalu i s*ksu, nie masz żadnych zainteresowań! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 11:44 Mądrala i Iksiński obserwują ćwiczenia sprawnościowe straży pożarnych. W pewnym momencie Iksiński pyta Mądralę: - Jak myślisz, trafiliby tą sikawką w p£omienie gdyby pożar był w nocy? Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 11:46 Po bardzo długim rejsie marynarz zatrzymał się w portowym hotelu: - Jaku pokój pan sobie życzy - pytają go w recepcji - Obojętnie, byle nie z widokiem na morze Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 11:48 Na lekcji plastyki nauczyciel pyta Jasia: - Czy możesz mi powiedzieć co przedstawia twój rysunek? - Przedstawia mojego kolegę spadającego z drzewa - Hmm..hmmm...Drzewo widzę, ułamaną gałąź także ale gdzie jest twój kolega? - Właśnie przed chwilą karetka zabra£a go do szpitala... Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 11:50 Mąż pyta żonę: - Na ile osób przygotowałaś dziś obiad? - Tylko dla nas i dla dzieci... - To dziwne, bo soli wzięłaś chyba na dwadzieścia osób. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 11:51 Pani pyta na lekcji Jasia: - Czy potrafisz odróżnić pokrzywę od dmuchawca? - Oczywiście! Wystarczy że je wezmę do ręki! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 19.05.24, 23:38 Do gabinetu ginekologicznego wchodzi młoda kobieta. W środku zastała dwóch mężczyzn w białych fartuchach. – Ja na badania! – Niech się pani rozbierze. Najpierw jeden z mężczyzn ja przebadał, a potem drugi. – I co? W porządku? – pyta pacjentka. – Nic złego nie zauważyliśmy, ale niech pani lepiej poczeka na lekarza, bo my tu tylko okna malujemy! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 19.05.24, 23:43 Dzwoni facet rano do swojego szefa do pracy i mówi: – Szefie, nie mogę dziś przyjść do pracy. – Ale dlaczego, co się stało, jesteś chory? – Sprawa jest bardziej skomplikowana, mam problem ze wzrokiem. – Jak to? Co ci dokładnie dolega? Masz zapalenie spojówek? – Nie, po prostu nie widzę się dzisiaj w pracy! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 19.05.24, 23:50 Klient podchodzi do właściciela pubu. – Szefie! Ile litrów piwa dziennie sprzedajecie? – A, tak ze 200 litrów. – A nie chcielibyście sprzedawać ze 300 litrów dziennie? – No pewnie! A jak to zrobić? Ma pan jakąś radę? Pomysł? – Mhm… nalewajcie pełne kufle. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 19.05.24, 23:57 Jeśli będziesz przykładnie pracował osiem godzin dziennie, może ci się kiedyś uda zostać kierownikiem i pracować dwanaście. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 20.05.24, 00:13 Teściowa po 10 latach kłótni postanawia pogodzić się ze swoim zięciem. Zaprasza jego i córkę na obiad. Podaje kotleta, surówkę, ale zapomniała o ziemniakach. Wraca do kuchni. Przezorny zięć postanawia sprawdzić, czy kotlet nie jest zatruty. Kroi kawałek i daje kotu. Ten gryzie i nagle pada na ziemię. Zięć wstaje, idzie do kuchni, bierze patelnię i zabija teściową. Wraca do pokoju i mówi do żony: – Kochanie, wyobraź sobie, że ta stara rura chciała mnie otruć. Wziąłem patelnię i ją zabiłem! Na co kot wstaje, otrzepuje się i krzyczy: – Jest! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 20.05.24, 21:45 Dwaj policjanci stoją nad brzegiem rzeki. Przyjeżdża chłop furmanką i pyta: - Panowie, głęboka ta woda? - Skądże! Ledwie koła zamoczycie – odpowiadają policjanci Chłop wjeżdżą do wody i po chwili widać już tylko kapelusz - Patrz Józek, jak dziesięć minut temu szły kaczki to im tylko nóżki zakryło Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 20.05.24, 21:49 Milicjant do bibliotekarki: - Niech mi pani da kilka książek. Szef mi kazał przeczytać - Dobrze. Wybiorę coś lżejszego - Nie trzeba. Jestem samochodem! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 20.05.24, 22:03 - Dlaczego twój szef wylał cię z pracy? - pyta Nowak Kowalskiego - Bo spałem w godzinach pracy - No i co z tego! Przecież wszyscy tak robią... - No tak, tylko że ja spałem z jego żoną.... Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 20.05.24, 22:07 Na lekcji religii ksiądz pyta dzieci: - W którym domu cała rodzina modli się przed posiłkiem? - W moim! - woła Jaś – Ale tylko wtedy gdy grzyby na zupę zbierał dziadek.. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 20.05.24, 22:14 Mąż i żona oglądają „Milionerów”. W pewnej chwili kobieta proponuje: - A może zamiast gapić się w telewizor pójdziemy do łóżka skarbie? - Nie, raczej nie – małżonek nie wykazuje zainteresowania - Na pewno nie – zastanów się dobrze – nalega połowica - Na pewno nie! - Czy jest to twoja ostateczna odpowiedź? - Tak!!! - W takim razie idę zadzwonić do przyjaciela Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 21:22 Mama prosi Jasia by posprzatał swój pokój - Jutro – odpowiada chłopczyk - Wszystko odkładasz na jutro – zauważa z przekąsem kobieta - Masz rację. Jutro ze wszystkim nie zdążę. Zostawię to na pojutrze. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 21:27 Profesor przerywa wykład i zwraca się do studentów z ostatniego rzędu: - Kategorycznie zabaraniam rozwiązywania krzyżówek podczas moich zajęć Na to pyta ktoś z końca sali: - Czy na tle rebusów pan profesror też ma podobne kompleksy? Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 21:30 Mówłeś, że komputer złapał jakiegoś wirusa a na wirusy najlepszy jest syropek. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 21:35 Wieczorem w przeddzień urodzin mała Małgosia mówi do dziadka: - Kiedy rano się obudzę chciałabym znaleźć na poduszce piękną jasnowłosą laleczkę - Śpij już wnusiu – uśmiecha się pod nosem dziadek – Ja też bym chciał.... Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 21:39 Koledzy w pracy umawiają się na weekednowy wyjazd na ryby w męskim gronie tylko Nowaka nikt nie zaprasza - A ja to co pies? - oburza się pominięty - Pies nie ale na pewno pantoflarz – śmieją się koledzy – żona ci nie pozwoli - Akurat ona ma dużo do gadania - prycha Nowak – Wczoraj w dyskusji ostatnie słowo należało do mnie - Tak? Co jej powiedziałeś – pytają zaskoczeni koledzy - No dobrze, kup sobie to futro – odpowiada Nowak Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 21:43 Godziny szczytu. Ogromny ścisk w tramwaju. Nagle wśród stłoczonych ludzi ktoś wołąa: - Czy jest tu lekarz? - Jestem – krzyczy pasażer z drugiego końca poazdu i przeciska się przez tłum – O co chodzi? Ten co wołał podnosi głowę znad krzyżówki: - Choroba gardłą na szcześć liter? Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 21:46 - Franek, dlaczego szef jest na ciebie zły? - Bo na wczorajszej imprezie z okazji dziesięciolecia firmy wzniósł toast „Niech żyją pracownicy” A ja zapytałem - „z czego?” Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 21:52 Dylemat pijaka Zostać na deszczu i zmoknąć czy wejść do baru i się zalać? Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 21:57 Dziewczyna szepcze do swojego chłopaka” - Ludzie mówią, że kochasz mnie tylko dlatego że mój tatuś zostawił mi fortunę - Ależ nie słuchaj tych głupot, kochanie. Kochałbym cię bez względu na to kto by ci zostawił majątek. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 11:54 Nurek w skafandrze pracuje pod wodą. Jego kolega który został na łodzi telefonuje do niego zdenerwowany: - Słuchaj, kończ natychmiast robotę bo łódź tonie! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 11:55 Kowalski prosi w aptece o skyteczny środek nasenny. Pani magister podaje mu pudełeczkobpastylek. - Czy to na pewno skutkuje? - Zapewniam pana że tak. Dawniej dodawaliśmy heszcze do każdego opakowania budzik... Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 12:45 - Nie opowiadaj, że ja gram fałszywie na gitarze! Miałem pięć lat gdy już umiałem grać! - A w jakim wieku zapomniałeś? Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 12:46 W czasie obiadu w przydrożnej gospodzie na stół przy którym jadł Masztalski wskoczy£a kura i zaczęła zaglądać do miski z zieloną sa£atą. - Co za porządki?! - złości się Masztalski - Ta kura będzie mi wydziobywać sałatę?! - Gdzieżby tam sałatę. Ona tylko wydziobuje gąsienice... Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 12:48 - Wiesz mama kupiła mu nowy sweter, tylko wydaje mi się że ma za ciasny golf - Może spróbowałbyś umyć szyję Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 13:55 - Dlaczego pan radca tak kłócił się z mecenasem? - Gdyż mnie obraził! Powiedział że ci co w niedzielę polują to są strzelcy nie - dzielni! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 14:02 Popatrz no kochanie kto jest autorem utworu muzycznego który gra właśnie nasza Laura? - Jakiś Allegro Moderato Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 15:13 Przy strzelaniu do tarczy kapitan uczy żołnierzy, jak mają trafiać do celu... — Raz, dwa — pal!! Rozlega się wystrzał, żołnierz nie trafia — „Ośle“, mówi rozgniewany kapitan, daj tu karabin, ja ci pokażę )ak strzelać należy! Kapitan składa się, strzela — także spudłował. Nie tracąc jednak przytomność', woła: „Oto widzisz, ty tak strzelasz!“ Potem znowu strzela i znowu chybia. — „Ot, jak wy wszyscy strzelacie!" Na koniec po raz trzeci dopiero udaje mu się trafić. — „A oto, jak strzelać należy!" woła kapitan zadowolony, i oddaje karabin żołnierzowi Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 15:15 Felek: „Antek znosz karmazyn?" Antek: „Znom, jodem przecie!" Felek: „Idźże, Idźże głupi, bo to forba!" Antek: „Wim zielono!" Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 22:03 Dwadzieścia lat temu byłeś szczęśliwy kiedy mnie widziałeś chociaż przez dwie minuty – narzeka żona - A dziś co? - Dalej jestem szczęśliwy jeżeli cię widzę dwie minuty Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 22:17 - Nie wiem co się stało ale w przypadku awarii wszyscy patrzą pod maskę Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 22:23 Siedzi głody Antek nad rzeką, ognisko się pali a on nie może nić złowić. Nagle zobaczył kurę, więc złapał ją, oskubał, upiekł i zjadł. Nagle słyszy głos: - Nie widziałeś tu mojej kury? Antek spogląda na pióra leżące u jego stóp i barczystego faceta szukającego kury i mówi: Rozebrała się i popłynęła na drugą stronę rzeki. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 22:26 - Pospiesz się, rząd sprzedaje węgiel który kupił ktoś za granicą - Spokojnie, nie pali się! Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 22:28 Tato pyta Jasia: - No i jak się bawiłeś na urodzinach kolegi? - Nie najlepiej - Dlaczego? - Przecież sam mi mówiłeś, że mam być grzeczny Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 21.05.24, 22:33 Chcemy zmieniać świat a tak naprawdę brakuje nam sił by iść po rolkę papieru toaletowego. Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 15:21 Sześcioletnia Dorcia- której dziadek umarł na udar serca, przychodzi ze szkoły do domu i mówi do mamusi: „Pani mnie się pytała na co zmarł dziadek?" „A jako ty powiedziała?" No, grzmot go trafił Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 17:31 Pani Mądralowa jedzie z panią lksińską pociągiem. - Dziwię się - mówi do swej współtowarzyszki podróży - że ten maszynista tak dokładnie trafia w tunele, przez które przejeżdżamy! Mnie się nigdy nie udaje, kiedy próbuję wjechać naszym maluchem do garażu... Odpowiedz Link
madohora Re: Wice z Nikisza 10.07.22, 17:37 Pan MądraIa poszedł do wróżki, Ta okadziła pachnidłami szklaną kulę, wbiła w nią wzrok i mówi: Odpowiedz Link