madohora Re: Wpadki słowne II 28.04.19, 23:05 wczoraj dałam plamę na całej linii. Przyzwyczajona jestem, że u nas osoby o ciemnej karnacji skóry to raczej młodzi ludzie - studenci, młoda kadra na uczelniach a wczoraj minęłam się z starszym, czarnoskórym panem i mówię z lekkim zdziwieniem do kolegi: - Popatrz rzadko się widzi czarnego murzyna - A chciałam powiedzieć: popatrz rzadko się widzi starszego murzyna I tak się rodzi rasizm Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 15.05.19, 12:03 Autentyk: - Mój znajomy pracuje w US. To był początek kiedy wprowadzono nowe formularze podatkowe oznaczone jako PIT. Wcześniej mówiło się o deklaracjach podatkowych. Do urzędu przyszła taka paniusia jak to mówili nasi dziadkowie "cała w pretensjach" i wdzięcząc się do niego mówi: - Czy mogę od pana otrzymać PIT- 36 Na co mój kolega odpowiada: - Przepraszam, ale ja nie znam wszystkich numerów PIT Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 05.02.20, 19:16 Ale ostatnio zaliczyłam mega wpadkę Byłam u dentysty - nomen omen młodego mężczyzny - i jak nic wypaliłam: - Niech mi pan najpierw pogrzebie tam na dole a górą zajmiemy się później Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 13.03.20, 20:28 Program radjowy: Dziś w nocy o dwunastej: „Fale miłości i morza, 44 długość fali 999. Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 28.04.20, 00:10 Poprosiłam męża by mi przyniósł płatki kosmetyczne. Przyniósł całą siatę różnych płatków. Bo nigdzie nie było kosmicznych Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 04.06.20, 23:57 Nie dalej jak wczoraj czytałam jakąś gazetę z okresu międzywojennego i tam przy jakimś niewielkim procesie- (sprawa tak błaha, że dzisiaj nie pamiętam o co chodziło) - pojawiło się nazwisko adwokata - Gertych. Z lekka zdziwiona, mówię: - Popatrz to już jego dziadek przed wojną był Gertychem. Poprawnie miało być: - Popatrz, to już jego dziadek przed wojną był adwokatem Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 08.06.20, 12:57 ZDW KATOWICE SZYKUJE SIĘ DO PRZEBUDOWY DROGI DO NĘDZY - Nasz Racibórz - 08.06.2020 Wiadomo o co chodzi, ale jak brzmi Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 12.06.20, 18:37 Wczoraj przyszedł do nas sąsiad, chciał pożyczyć jakąś maszynę.. Ja rozespana, więc mogłam mówić nie wyraźnie i jeszcze zasłoniłam się maseczką. Tata też "po domowemu", mama jeszcze spała. Wiadomo koronawirus a rodzice są w grupie najwyższego ryzyka. Mówię do sąsiada: - Niech pan chwileczkę poczeka, tata tylko założy maseczkę Sąsiad popatrzył na mnie dziwnie ale cierpliwie czekał. Nie wiedziałam o co mu chodzi. W końcu zapytałam. A on mówi, że mnie zrozumiał: - Niech pan poczeka. tata tylko założy majteczki )))) Mówię wam b*u*r*d*e*l w porządnym domu. Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 12.06.20, 21:55 Autentyk: Przed chwilą wysłuchałam opowieści sprzed lat. Dwóch kolegów poszło do piekarni.Jeden z nich się jąkał. Stanęli w kolejce, ten jąkała jako drugi: K: - Dziesięć bułek poproszę! Ekspedientka spakowała mu bułki i zwraca się do tego drugiego: - A co dla pana J: - Ch.....ch.......ch....... Ekspedientka (nie wiedziała, że on się jąką); - Tak? Co dla pana. Też bułki? - Ch....ch.....ch*ó*j. Niech będą bułki! Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 21.06.20, 15:46 Wczoraj w jednym z "dzienników" chciał powiedzieć, że Alerty pogodowe itd....i chlapnął Arlety.... Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 01.07.20, 17:06 Dzisiaj chciałam napisać - Koleje Śląskie oferują wydłużone składy pociągów a napisałam Koleje Śląskie oferują wysłużone składy pociągów Znając stan naszej kolei to może wcale nie była wpadka?! Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 07.08.20, 00:21 Samo życie: Nie tak dawno miałam pewien problem zdrowotny* a pandemia spowodowała to, że rozstałam się z partnerem. Dzisiaj po dość długim czasie odwiedziła mnie koleżanka i pyta: - Jak tam ten twój wrzód?* A ja na to z całą powagą: - Nie wiem. Bo od kwietnia się z nim nie widziałam! Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 11.09.20, 00:02 żołnierz leżał z bronią w życie - żołnierz leżał z Bronią w życie Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 17.11.20, 15:52 Już poprawiłam ale przed chwilą napisałam - OWDOWIAŁE POCIĄGI Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 27.11.20, 23:18 U nas za oknem wisiał stary, nieczynny kabel od jakiejś anteny czy czegoś tam. Wisiał i dyndał. Dzisiaj przy generalnych porządkach rodzice zdecydowali się go odciąć. Prawie przyjechali do nas krewni, którzy nam przywożą zakupy. W pokoju zebrało się dwóch starszych panów w wieku, w którym mogą mieć pewne problemy. Weszli na akcję pozbywania się kabla ...i moja mama przeszła samą siebie gdy wypaliła: - No pewnie, bo wszystko co jest stare, bezużyteczne i wisi trzeba uciąć i wyrzucić.... Odpowiedz Link