Gość: smutas IP: *.ght.iadfw.net 18.01.04, 18:14 Polacy majo teraz swojo Czeczenie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bk Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz IP: *.cable.mindspring.com 18.01.04, 18:25 jednego tutaj nie rozumie, : polskie wladze i nawet odpowiedni kler - jestesmy by niesc pomoc, stabilizacje, umacniac demokracje , trepy - jestesmy by zademonstrowac sile. wstyd i hanba, buszystowskie dupolizy Odpowiedz Link Zgłoś
mietek001 Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz 18.01.04, 20:43 Gość portalu: bk napisał(a): > jednego tutaj nie rozumie, : polskie wladze i nawet odpowiedni kler - jestesmy > by niesc pomoc, stabilizacje, umacniac demokracje , trepy - jestesmy by > zademonstrowac sile. > wstyd i hanba, buszystowskie dupolizy =============================================== Czego tutaj nie rozumiec? Polskie wojsko patroluje Irak wlasnie w celu wniesienia stabilizacji umocnienia demokracji. Osobiscie jestem dumny z polskiej armii. Ciekawe w jaki sposob ty propagujesz demokracje i stabilizacje na swiecie? Przeklinajac na internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Wyrazy szacunku i uznania dla mietek001 18.01.04, 21:01 Całkowicie się z Panem zgadzam, za dużo tu krytykanctwa i ignorancji. Ja z całej siły bijębrawo dla polskich żołnierzy i jestem z nich dumny. Udzielił mi się niestety nastrój tej dyskusji i zmuszony byłem do dosc najerzonej epitetami opini pod adresem jednego z forowiczow (wqrwiony2 -co to w ogole za nick?). Szkoda że takich ludzi jak Pan jest tu jak na lekarstwo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek001 Re: Wyrazy szacunku i uznania dla mietek001 18.01.04, 21:26 hopeman napisał: > ... Szkoda że takich ludzi jak Pan jest tu jak na lekarstwo. > Pozdrawiam. ============================================= Takich jak ja i pan jest wielu. Ich jest malo ale robia bardzo duzo halasu, bezsensownego i niewytlumaczalnego belkotu. Sa to ludzie jednostronnie nastawieni do otoczenia. Nie widza w zadnym obiekcie dobra i zla i tego, co jest posrodku. Dla nich istnieje tylko jedna mozliwosc: zabic ciebie albo pozwolic zyc. To sa roboty, z ktorymi na zaden temat nie porozmawia sie, gdyz zanim otworzy sie usta zgnoja ciebie za to, ze posiadasz wlasna opinie i odrobine czlowieczenstwa. Pozdrawiam - Mietek. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Takie krótkie re: dla mietek001 18.01.04, 22:49 I znów nie sposób mi sie z Panem nie zgodzić, bo jak nazwać inaczej ta paplaninę tych oszolomów, korzy plują na wszystko wokoło nie szczędząć żenujących komentarzy n/t polskich żołnierzy, korzy dostarczając nam jedynie dumy ze swych poczynań są naszą chlubą poza granicami kraju również. Co do robotów, którzy machinalnie powtarzaja hasła LPR-u, czy innych oszołomów to znów się przychylam. Pozdrawiam serdecznie Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzadki Re: Takie krótkie re: dla mietek001 IP: 62.29.248.* 19.01.04, 09:09 Nie wiem czy decyzja o wyslaniu wojska do Iraku byla dobra czy nie ale jesli zostala podjeta to zadaniem zolnierzy jest wypelniac ja dobrze. Co czynia i komentarze o 'dupolizach' sa conajmniej niestosowne. Pozdrawiam, Rzadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Nasz krwiozerczy hopeman znowu nadaje IP: *.mega.tmns.net.au 19.01.04, 09:07 Widac znudzily mu sie olowiane zolnierzyki ktorymi sie bawi. Od czasu jak upadl na glowke. Jego prawdziwy nick jest hopeless Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: nauka angielskiego 19.01.04, 16:21 Dziwne połaczenie dwóch wyrazów hope- nadzieja i less mniej, no ale kazdy orze jak morze w obrzucaniu gównem porządnych ludzi. zanim zaczniesz zabawe w stawianie tez o trudnym dziecinstwie zastanoew sie nad swoim, czy aby nie było ono trudne i dopiro era internetu pozwoliła rozwinąc ci skrzydła?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 22:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman [...] 19.01.04, 22:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz IP: 80.240.171.* 18.01.04, 21:57 Sadze ze z rozumieniem wielu rzeczy masz problemy. Ustalmy fakty - Polacy sami nie atakuja - tylko gdy sa atakowani lub gdy ktos nie reaguje na proby zatrzymania. Chodzi wiec o to by nas nie atakowano. Skoro tak to lepiej wygladac na silnych i sprawnych, nie ? W jednym zdaniu: jesli jestes bandziorkiem to chetniej atakujesz kogos kto wyglada na slabego niz kogos kto wyglada na silnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorski Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz IP: *.bb.online.no 19.01.04, 00:32 nie obrazaj w liczbie mnogiej a bron Boze juz Armie RP III tylko idz jako obywatel na policje przeprasam milicje albo do prokuratury oni wskaza winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk W koncu ROZSADNY ROZKAZ !!! Tylko idiota pozwala 19.01.04, 01:28 do siebie bezkarnie strzelac. W KAZDYCH okolicznosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygiel Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijczyków IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.04, 18:30 to mi sie wlasnie w gen. Bienku podoba , widac ze facet ma jaja, nie to co general zza biurka - Tyszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: dla tygla 18.01.04, 18:38 Gen. Tyszkiewicz wykonał zadanie które mu powierzono. Nie porównujmy jego osobowosci z Gen. Bienkiem, bo jak sam wiesz ma się ona jak piernik do wiatraka. Gen. Bienek to własciwy facet we własciwym miejscu. Cześc pamięci ofiar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Re: dla hopemana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 01:58 Myślę, że najpierw trzeba bylo nawiązać kontakt oraz porozumieć się z miejscową ludnością i lokalnymi autorytetami, zarówno politycznymi jak duchowymi. Po to, by nabrali zaufania do naszych wojsk, które nie pojechały tam by okupować Irak, tylko by wesprzeć antysaddamowską, liczną, ale zastraszoną opozycję w tworzeniu struktur państwa demokratycznego. Teraz - gdy opadły emocje i miejscowa ludność na spokojnie analizuje kto jest jej wrogiem, a kto przyjacielem - coraz cześciej napływają prośby o pomoc i ochronę stacji benzynowych, kramów, sklepików, miasteczek i wiosek przed uzbrojonymi grupami rabusiów. Walka ze światem przestepczym, jesli ma być skuteczna, musi sie opierać na dwóch filarach: współpracy z ludnoscią i zdecydowanych, bezkompromisowych działaniach przeciwko gangom. I bandziory muszą wiedzieć, że nasi żołnierze "nie odpuszczą", ani sie nie dadzą zastraszyć. Na tym etapie działań - dowódca musi łączyć talenty polityczne z charyzmą i duszą wojownika. pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: dla P64 19.01.04, 16:29 Ciekawa wypowiedz, wyłuszczająca nieco ogólną sytuację korej nie rozumie większość z forowiczów. Dzięki. A Gen. Bienek jest wojownikiem i to jakim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz IP: *.delfnet.pl / 81.210.123.* 18.01.04, 19:00 Tygiel ja nie widziałem jaj Bieńka, w telewizji wystąpił w spodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michnik ACHTUNG BANDITEN IP: 193.144.127.* 18.01.04, 18:31 jak mawial o polskich patriotach Himmler. tajnedokumenty.com/irak.html Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk [...] 19.01.04, 01:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Dlaczego mam dziwnie wrazenie, ze to bedzie... IP: *.adsl.solnet.ch 18.01.04, 18:33 dokladnie na odwrot: to extremalnie nieudolna Polska Armia bedzie zajacem, chyba ze Amerykanie uratuja ich dupy. Powod: Polska armia nie ma poza Gromem profesionalnych zolnierzy i oficerow. Oficerowie sa rozpita banda, z ktorej "prawdziwi" oficerowie sa eliminowani przez jeszcze decydujace szambo postkomunistyczne. To nie jest wina zolnierzy, ze sa po prostu d... wolowymi z karabinem w reku, ktorzy sa zle wyszkoleni, ponieawaz nawet ci zawodowi w idiotyczny sposob marnuja czas sluzby, tylko pieprzonych komuchow, ktorzy zablokowali reformy w armii polskiej. Przyklad: obecny dowadzacy jest wariatem, ktoremu odbija szajba. Nalezy go zdegradowac i rozstrzelac za zdrade interesow zolnierzy Polskich i Polski. Dowod: Bezsensowne i idiotyczne prowokowanie bojownikow Irackich (albo terorystow, nazwa nie jest wazna), zapowiadajac poscigi za atakujacymi. To trzeba robic, a nie p..dolic bez sensu. Takie p... powoduje, ze chlopcy terorysci z przyjemnoscia zaczna polowac na Polakow, aby pokazac jak kiepsko sa wyszkoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Dlaczego mam dziwnie wrazenie, ze to bedzie.. 18.01.04, 18:46 Masz kompleks nizszosci??? Skąd wniosek o wyszkoleniu polskich żołnierzy?? Jeżeli uważasz że decyzje Gen. Bienka są błędem taktycznym to jestes w dużym błędzie. Na atak trzeba odpowiedziec zdecydowana kontrakcją i o to własnie chodzi Panu Generałowi. Grom to nasza chluba, ale żołnierze służący w Iraku to też nie cieniasy!! Reformę polskiej armii pozostawiam bez komentarza, gdyż nigdy nie zależała od WP, a szkoda bo moglibyśmy coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Dlaczego mam dziwnie wrazenie, ze to bedzie.. IP: *.gdynia.mm.pl 18.01.04, 18:51 Reformę polskiej armii pozostawiam bez komentarza, gdyż > nigdy nie zależała od WP, a szkoda bo moglibyśmy coś zmienić. ******************** A kto miałby to robić? Samo WP? Wojsko nam już reformowało kraj od 1982 r. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: dla marudy o reformie... 18.01.04, 19:08 co ma piernik do wiatraka?? Reforma WP po 1989 r, bo o tej tu mówię, nie zależała od WP, decydowali o niej różnej masci politycy. rezultaty, widac gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk Fritz. Wlasnie brak wyszkolenia, a wiec i SOP, 19.01.04, 01:39 moze pomoc - z terroryzmem wlczy sie skutecznie improwizacja, nie zas drylem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Re: Dlaczego mam dziwnie wrazenie, ze to bedzie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 02:36 Pytasz dlaczego? Bo siedzisz sobie fritzu z IP: *.adsl.solnet.ch wygodnie w ciepełku i zza granicy plujesz na Polskę, Plaków, Polskie Wojsko i jego dowódców. A teraz ja się ciebie pytam, czemu bliższe ci są interesy, jak piszesz: > bojownikow Irackich (albo > terorystow, nazwa nie jest wazna) niż bezpieczeństwo polskich żołnierzy? Na pochyłe drzewo nawet koza skacze. Żołnierzy, którzy na atak nie odpowiadają celnym, zmasowanym ogniem, skutecznym kontratakiem i pościgiem - wróg nie będzie ani szanować, ani omijać ze strachem. "Civis pace para bellum," albo "if you want peace, you have to prepare for war". To co proponujesz, fritzu - czyli tchórzostwo w obliczu zawinietych w szmaty kozojebców, nawet jeśli są to wyszkoleni terroryści - pokazuje cie jako zakompleksionego dupka z cykorem w spodniach, którego, jak sam piszesz, powinno się "rozstrzelac za zdrade interesow zolnierzy Polskich i Polski". A na poczatek - zdrowo, po wojskowemu, opierdolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruski Re: Dlaczego mam dziwnie wrazenie, ze to bedzie.. IP: *.etk.ru / *.krsn.ru 19.01.04, 04:06 Macie teraz swoja Chechenie ... Tyle ze Rosja nie ma wyboru, czeczenia obok, jezeli wyjsc jak 1 raz uz bylo to czeczeni zaczynaja walczyc w Dagestanie, Inguszetii i innych miejscach. A wam po co swoja czeczenia? Pczeciez tam strzelaja i zabijaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruski Re: Dlaczego mam dziwnie wrazenie, ze to bedzie.. IP: *.etk.ru / *.krsn.ru 19.01.04, 04:10 Jak oni maja nie walczyc, gdy ty ich nazywash kozojebcami...Myslish, ze terrorysci beda sie "bali", ze polskie wojsko bedzie ich scigac? To przeciez smiesznie, jestes po prostu glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: brawo P64 19.01.04, 16:35 no wlasnie, dlaczego nie było cie tu wczesniej kiedy atakowanoi takie jak twoja , moja i nielicznych forowiczow opinia?? Dziekuje Ci bardzo za ten glos w kanionie polskiej obojetnosci. A rzeczywiscie jesli chcemy pokoju to tak naprawde wciaz przygotowujemy sie do wojny. Jestes żołnierzem prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz IP: *.acn.waw.pl 18.01.04, 18:33 "Polacy ładują się do dwóch hunkerów (wojskowych gazików)" Mogą się ładować albo do honkerów - Tarpan Honker, digilander.libero.it/cuoccimix/TARPAN%20HONKER.JPG albo do hummerów GM Hummer, www.labbe.tm.fr/image/hummer.jpg ale nie ma samochodu hunker. Natomiast "gazik" to samochód GAZ, np. GAZ 69, www.autogallery.org.ru/k/g/gaz69_18-04kbo.jpg podobnie jak "łazik" to samochód UAZ, np. UAZ 469, military-graphics.net/polish/uaz469B.jpg No więc "hunker" jest chyba honkerem, może hummerem, ale na pewno nie jest "gazikiem". Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz 18.01.04, 18:48 Tropiciel błędów Gazety Wyborczej?? I słusznie. W tym popieram bezapelacyjnie. Brawo, kimkolwiek jestes!!!! Cześc pamięci ofiar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Dla p. smutasa 18.01.04, 18:35 Komentujesz decyzje kogoś kto zasługuje na wiekszy szacunek niz nie jeden z wielkich tego świata?? Jaka Czeczenia dla Polaków?? O czym ty w ogole piszesz?? Zastanów się, każda misja rządzi się prawami niskich strat i odpowiedzią na atak ze strony przeciwnika, napastnika kimkolwiek jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Dla p. smutasa IP: *.gdynia.mm.pl 18.01.04, 18:58 hopeman napisał: > Komentujesz decyzje kogoś kto zasługuje na wiekszy szacunek niz nie jeden z > wielkich tego świata?? Jaka Czeczenia dla Polaków?? O czym ty w ogole piszesz?? > > Zastanów się, każda misja rządzi się prawami niskich strat i odpowiedzią na > atak ze strony przeciwnika, napastnika kimkolwiek jest. *********************** Do tej pory straty w polskim kontyngencie były minimalne. Na jakiej podstawie twierdzisz, że zmiana taktyki o 180 stopni przyniesie lepsze efekty? Poczekajmy z ocenami przynajmniej parę tygodni. Dobrze jest zachęcać innych do agresywniejszych poczynań zza domowego biurka. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Dla marudy 18.01.04, 19:05 Nie mnie podejmowac decyzje o taktyce działań w Iraku. Decyzje dowódcy misji, Pana Gen. Bienka sa słuszne wywazone, napewno nikt nie uzyje broni bez przyczyny tak jak było dotad. Zmienia sie tylko to ze zamiast zwalas wszystko na US ARMY, wezmiemy odpowiedzialnosc za kontrakcje na nasze barki. Straty sa wkalkulowane, bo to realia misji. Cześc pamięci ofiar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda do Hopemana IP: *.gdynia.mm.pl 18.01.04, 19:21 Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijczyków Ścigajcie ludzi, którzy do was strzelają - brzmi jeden z pierwszych rozkazów gen. Mieczysława Bieńka ********************* Powyżej - tytuł artykułu i treść rozkazu. Róznią się od siebie istotnie. Ale to jeszcze pół biedy. Podtytuł "Pokazać siłę" sugeruje bardziej agresywne nastawienie w sytuacji, którą zacytuję: ******** "A jeśli kierowca stawia opór, ucieka, ścigacie go? - Nie musieliśmy. Wszyscy zawracają po naszych strzałach ostrzegawczych - mówi mjr Zieliński." ******** Akapit kończy się w tym miejscu. Czy mam przez to rozumieć, że polscy żołnierze mają jednak strzelać bezpośrednio do tego człowieka, który może się okazać zdesperowanym i przestraszonym wieśniakiem. Autor artykułu powinien jednak czytywać komentarze na forum, choćby po to, by nie wprowadzać niepotrzebnego fermentu. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: do marudy 18.01.04, 19:27 Ja odnioosłem swój komentarz do Twojej wypowiedzi na temat polecenia Pana Gen. Czy zaostrzy to sytuację?? Dziś nie sposób tego przewidzieć. Ale nie możemy stać z założonymi rekoma gdy ktoś nas atakuje. Niejednokrotnie bojówkarze byli podobni do zwykłych wiesniakow, całe szczescie że w Iraku mamy żolnierzy, korzy jak sadze potrafią to wychwycić, zapewne nie beda celowac bezposrednio do człowieka który tylko ucieka. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: do marudy IP: *.gdynia.mm.pl 18.01.04, 19:34 > jak sadze potrafią to wychwycić, zapewne nie beda celowac bezposrednio do > człowieka który tylko ucieka. *************** Miejmy nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: do marudy- to już dialog?? :) 18.01.04, 20:08 Nie tylko miejmy nadzieję, ale bądzmy tego pewni. Chłopaki wiedząco robią!!! Pozdrawiam i dziekujęza głos w dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megalion Re: do marudy- to już dialog?? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 08:02 Panie hopeman czy był Pan w wojsku? Ciekawi mnie na czym zasadza się pańska nadzieja, przepraszam, pewność. Polecam zdjęcia z Iraku zatrzymane przez polską cenzurę na www.tajnedokumenty.com Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: special for megalion. 19.01.04, 16:39 nie interesuje mnie propaganda w stylu LPR-u. Poza tym odpowiedz na Pana pytanie brzmi tak, jestem żołnierzem WP i jestem z tego dumny. A mój nick pozostawie bez komentarza, bo po co on Panu- wynika z osobistych doswiadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 22:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman [...] 19.01.04, 22:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk Oni w ten sposob, jak ujadajace anonimowe kundle, 19.01.04, 01:31 lecza wlasne kompleksy, oszukuja sie, ze cokolwiek znacza. Jasne, przyjemniej "walczace" hasla wypisywac na necie, nizli - jak u Mrozka - w publicznym klozecie. Nie zauwazyles, ze ci tchorze nawet logonem GW BOJA sie podpisac. Szmaty, i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Yankees i ich wasale go home ! IP: *.88.202.62.dial.bluewin.ch 18.01.04, 18:36 Wstyd dla Polski...za wyjazd p.Bienka & Co moznaby wybudowac 5-10-100 super nowoczesnych szpitali.. Na dodatek, za te amoralna i bezprawna awanture Busha & Co placa polscy podatnicy. polecam lekture: www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Yankees i ich wasale go home !- małe re 18.01.04, 18:51 Naćpałeś się czegoś?? Łapy precz od Pana Generała Bieńka. Kasa, kasą ale ten człowiek zasługuje na wszelaki szacunek!!!! Cześc pamięci ofiar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Yankees i ich wasale go home !- małe re IP: *.proxy.aol.com 19.01.04, 03:33 A Pan General Rommel zaslugiwal na jeszcze wiekszy szacunek niz Pan General Bieniek. A Pan General Guderian na jeszcze wiekszy. No i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Re: Czemu germaniak podpisuje sie Polonus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 15:02 Zachowujesz sie jak pies, który zwariował - do obcych się łasi, a na swoich szczeka Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Czemu germaniak podpisuje sie Polonus? 19.01.04, 16:47 podpisuje sie tak zapewne ze strachu przed wlasnym cieniem, krecac sie dookola siebie jak pies goniacy wlasny ogon. to uspiona 5 kolumna neonazistow ot tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 22:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman [...] 19.01.04, 16:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 22:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vip Re: Yankees i ich wasale go home ! IP: *.sympatico.ca 18.01.04, 19:17 Ty jestes lewacki dupek. Ot, co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megalion [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 08:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek001 Re: Yankees i ich wasale go home ! 18.01.04, 20:59 Gość portalu: pacyfista napisał(a): > Wstyd dla Polski...za wyjazd p.Bienka & Co moznaby wybudowac 5-10-100 super > nowoczesnych szpitali.. Na dodatek, za te amoralna i bezprawna awanture Busha > & Co placa polscy podatnicy. polecam lekture: www.panstwozla.pl ============================================ Odp....ol sie pan od Busha. Co ten Bush panu zrobil zlego? Siedzisz pan w swojej wiosce przy komputerze, trawisz pan to, czym pana karmia ci, dla ktorych pan otwiera buzie swoja szanowna i puszcza pan pozniej baki zasmradzajac cala okolice. Bush prosze pana, podobnie, jak Clinton i inni prezydenci USA w przeszlosci, dba o bezpieczenstwo swojego narodu podejmujac decyzje odwazne i nie zawsze popularne. To jest prawdziwy lider w odroznieniu od przedstawicieli (pisze przedstawicieli a nie prezydentow - nie zasluguja oni na te miano) pewnych europejskich krajow, ktorzy lawiruja wsrod setek roznych opinii publicznych tylko po to, zeby nikomu sie nie narazic i utrzymac sie przy stolku w czasie nastepnych wyborow. Osobiscie ciesze sie, ze jest jeszcze kilka takich panstw na swiecie, ktorych liderzy kieruja a nie sa kierowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megalion Re: Yankees i ich wasale go home ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 08:11 mietek001 dzielny z Ciebie chłop. Trzeba takich w Iraku! Martwi mnie tylko jak odbierzesz o swojego ulubionego prezydenta purpurowe serce gdy Ci w dupie na jankeskim lotnisku coś wygrzebią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real_pacyfista Re: do pasyfisty IP: *.energis.pl 18.01.04, 22:26 Gdzie byles, kiedy Saddam mordowal Irakijczykow, Kurdow, Kuwejtczykow? Spadaj na drzewo, pacanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Znowu ten handełes "pacyfista" wciska swego bubla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 02:53 Znowu ten "IP: *.88.202.62.dial.bluewin.ch" - podający się za Polaka i pacyfistę? To jakis krętacz i nachalny akwizytor zalegającego mu magazyn antyamerykańskiego gniota wydawnicego. Sio z tym twoim spamem. Sio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz IP: *.delfnet.pl / 81.210.123.* 18.01.04, 18:37 No i mamy swojego Rambom. Słyszałem jak odgrażał się Irakijczykom, ciekawe czy się przestraszą? Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: dla ga 18.01.04, 18:56 Nie Irakijczykom tylko tym którzy nawet własnych wspołobywateli mordują z zimną krwią. A jeśli mówimy o atakach na polskich żołnierzy, to odpowiedzią na taki akt terororu zawsze jest kontrakcja. A od Pana Generała Bieńka łapy precz , bo to człowiek zasługujący na najwiekszy szacunek. Popieram jego decyzje w 100%. Cześc pamięci ofiar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: bedzie wiele skalpow z islamistow n/t :D 18.01.04, 18:57 no coments, bez zwiazku. Cześc pamięci ofiar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus jakich ofiar?? jestes pewny ze nie pomyliles 18.01.04, 19:08 artykulow??? Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: jakich ofiar?? jestes pewny ze nie pomyliles 18.01.04, 19:13 dodatek na końcu po podwójnym enterze to reakcja na cywilne ofiary przed pałacem Saddama po stronie Irackiej. Teraz wszystko jasne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deskJEt Re: bedzie wiele skalpow z islamistow... IP: *.tulane.edu 18.01.04, 21:03 Marcus Crassus Idiotus Maximus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Biedne dzieciaki - kto im tego debila wysłał? IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 18.01.04, 18:40 Teraz będą do nich strzelać jak w kaczy kuper... Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: stanowcze nie dla tej wypowiedzi 18.01.04, 19:01 kogo masz na myśli sfrustrowany gosciu portalu?? Nic bez przyczyny sie nie dzieje. Żołnierzy obowiązują rozkazy. A Gen. Bieniek to człowiek na własciwym miejscu, znający realia walki i wiedzący jak postępować w każdej sytuacji. Cześc pamięci ofiar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Niemożliwe - głupszy klon Krassuli? IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 18.01.04, 19:48 Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Niemożliwe - głupszy klon Krassuli? 18.01.04, 20:11 Stać Cie tylko na tytuł posta, czy może masz jakies argumenty które przemawiają za tą teza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Tiaaaa.... Krassula - masz konkurencję! IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 18.01.04, 20:14 Nie przedstawiłeś jeszcze argumentów godnych rozmowy, więc zamierzam dobrze się bawić twoim kosztem, mój ty słodziutki rambo w pieluchach... Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Wqrwiony2- jestes bezkonkurencyjnym Idiotą 18.01.04, 20:29 Przykro mi ale nie jestes partnerem do rozmowy o czym swiadcza Twoje wypowiedzi. Besz komentarza dla dalszych wypocin z Twojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Ani nie śmiem w szranki z tobą wkraczać IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 18.01.04, 20:41 szacowny "bohaterze cudzą krwią". Jak taki z ciebie rambo, tchórzliwa szmato, sam się zgłoś do Iraku, a nie pierdź w fanfary! Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: jaki koń kazdy widzi.. 18.01.04, 20:54 Nie jestem kims kto siedzi za biurkiemm ibiernie przyglada sie temu jak moi koledzy nadstawiaja karku w Iraku. Nie ty bedziesz mi chłystku, nie dorastający mi do pięt mowił co mam robić. Twoja wizja świata opiera sie tylko na krytykanctwie i ignorancji. Nie tobie sadzic mnie i moich kolegów, nie tobie wysylac nas pod kule terrorystow i decydowac kto pierwszy nadstawi dupy za takich szczyli i leszczow uchylajacych sie od słuzby wojskowej jak ty. Smrodzie , nie wiem ile twoja mama musiała sobie sniegu napchac miedzy uda ( bez urazy dla mamusi), zeby takiego bałwana jak ty ulepic, ale wspolczuje, szczerze wspolczuje. Dupe w troki i zglos sie na ochotnika bo ja juz dawno jestem w kolejce. No to masz za swoje bucu z koziej wolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Tu cię mam, tchórzliwy śmierdzielu! IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 18.01.04, 21:02 Może na WKU, dekowniku? gdzie grzejsz dupę, śmieciu? U mamy na zapiecku? I popiskujesz z radości, jak marsze wojskowe dają w TV? A w wolnych chwilach zatykasz prawą dłoń za połę płaszcza i zakrzykujesz: "Allez, mes enfants!" Ciekawe, że szuje siedzące za biureczkiem najczęściej szafują cudzym życiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Tu cię mam, tchórzliwy śmierdzielu! IP: *.75.52.30.Dial1.Boston1.Level3.net 19.01.04, 00:35 Onego wczesnego popoludnia,swoim zwyczajem,komendant siedzial za stolem.Rozdzierany troska o ojczyze obmyslal nowe strategie na konflykt w Iraku,dzie walczyla z saracenem jego umilowana armia. Wniesiono misy z obiadowym posilkiem wiec komendant,-aczkolwiek niechetnie-przerwal rozmyslania i znizyl sie do przyziemnej czynnosci pochlaniania jadla.Zamierzal skonczyc posilek jak najszybciej coby muk wrocic do przerwanych rozmyslan.Jednak w polowie zupy,ktora wlasnie popijal kartofel ,olsnila go mysl,ktora mogla pomoc ugasic plonace logniska na Bl.Wsch. i zycie milujacych go rzolniezy.Jednym ruhem lodgarnol niedojedzune kartofle i zupe,lodwinol lobrus....Spot stola wyciagnol pudelko z olufkamy i strategicznym materyjalem.Kiedy,z niedojedzonego chleba i kartofly ulepil setki maluskich figorek.POlowe pomalowal na carno-ze to niby bisurmany,a drugom na bialo-anielskie zastempy lyberatoruf.Rosstawil te armie napszecifko siebie i prubowal znalesc taktycne rozwiozanie, na stole zaczal mazakiem rysowac szczalki,kierunki uderzen i lodwrotuf,jednak w koncu tak zapaskudzil blat stolu,ze nie wiedzial co dalej robic.I w tym momencie,komendanta nawiedzila zbawienna mysl.Samogon,psiakref.Ksiezycofka,siwucha!!!!Zaczal pisac roskas dla szyfranta."Natychmiast rozpoczac prace nad budowo gorzelni.POjemniki wykonac z niewypalow.Do mnieszania zaczynu uzywac platy wirnikof zeszczelonych szmyglofcow." Usczesliwiony zatarl lapki.Tera wszystko podzie glatko.Bedziem zapraszac bisurmanof w goscine,polska goscinnosc znaczy sie.Zalanych bedziem wiazc plastykowemy pentelkami i odstawiac na srodek pustyni.I tak dalej,az nie zostanie nijeden.Jednak nie dane mu bylo sie cieszyc tym rozwiazaniem. Odwiedziny,panie Grzes!Zona dwojaki przyniosla. Cholera,-zaklal w duchu Weszla zona.... Loj ty nieszczesniku.Znowu zes stol zapaskudzil.Jak bedziesz tak dalej robil,to cie nie wypusco. Sanitariusz zabral sie do zmywania denaturatem slady mazakow ze stolu.stoly Pan pozwoli,ja pospszatam-zaproponowala zona.Ile razy moze pan to robic? Nie szkodzi,paniusiu,to moja robota.Dziekuje. W tym czasie Grzesiu siezial w kacie z miska zupy na kolanach i zdawal sie byc pochloniety calkowicie przezuwaniem.Nie mial zamniaru zadawac sie z matolkamy,ktorne go nie rozumniejom.Z gniewem spgladal na sanitariusza,ktory w pewnym momencie zaczal sie rozgladac jakby szukajac czegos i w koncu zapytal" Czy pani nie wiedziala butelki z denaturatem? Nie.. O,moze mi sie pomylilo.Przyniose druga. Zona zaczela sie zbierac do odejscia. Grzesiu,nie rob tego wiecej.Wraxcaj do domu...- i wyszla. Grzes zostal sam.Schowal butelke pod poduszke i polozyl sie na lozku.Zasnal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Rozsmieszyles mnie. Swa literacka nieudolnosc IP: *.75.50.116.Dial1.Boston1.Level3.net 19.01.04, 22:35 Panocku,jam nie literata.Ot sprobowalem opisac dla przyszlych pokolen popoludnie comendante grzesia vel hopeman pracujacego w domu dla czubkow nad nowa strategia dla swojej armii w Iraku.Chyba mi nie wyszlo,przyznaje.A dyc niechta sie tem zajmno historyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 03:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Tu cię mam nie bylo warte mojej uwagi ale.. 19.01.04, 16:53 Pan U zapewne nie tylko pił wodę i cieszył sie z zabicia pierwszego polskiego żołnierza, ale publikował w tym czasie jakies uloteczki jacy to z Polaków okupanci i krwiożercy. 11 october to on pewnie stał na ulicach NY i cieszył sie z tragedii o której wiedział!!! A to że opluwa wszystko i wszystkich to jego sposób na kompleks malego penisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 21:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk Rozsadze ten spor:tchorzem to jest wqrwiony.Czemu? 19.01.04, 01:45 Bo w przeciwienstwie do swego oponenta BOI SIE nawet podpisac loginem GW. Anonimowe sa zawsze tchorzliwe scierwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Ty też masz malutkiego i kompleksy? IP: *.crowley.pl 19.01.04, 22:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 03:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman [...] 19.01.04, 17:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 21:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman [...] 19.01.04, 22:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 22:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman [...] 19.01.04, 22:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 22:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yaroni wqurviony, islamski wuju 19.01.04, 22:25 przyszedles sie tu wyzywac na ludziach? kto sie tu cieszy, ze przejechano irakijke? jak ci sie nie podoba udzial Polakow w akcji w Iraku, to wyp***laj na forum gazety Al Ahram i tam, miedzy swoimi, placz nad twoim losem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 22:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yaroni ty , wqurviony slamska scierko, zgrywaj sobie 19.01.04, 22:50 kogo chcesz, tylko odczep sie od udzialu Polakow w akcji w iraku, bo to nie twoja, a polska sprawa. idz na twoje forum al ahram i tam placz. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: dla przegranego wq...2 24.01.04, 19:39 poziom Twoich wypowiedzi dorownuje pewnie twojemu iq, ale nic to przeciez bo taki zasciankowiec jak ty skryty w czterech scianach swego domu moze mowiec co chce, o kim chce ipluc na prawo i lewo , srajac jednoczesnie pod siebie i czekajac az ktos po nim posprzata. wbij sobie zakuta pało, ze zadna to przyjemnosc kiedy ktos celuje do ciebie i zadna przyjemnosc gdy musisz zabic, ale ty i tak tego nie pojmies bo niby jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.01.04, 21:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U [...] IP: *.75.50.116.Dial1.Boston1.Level3.net 19.01.04, 23:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re:to wciaganie polakow do wojny na calego IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 20:23 tylko w czyim interesie bo nie polski i nie polakow mielismy na tym terenie kredyt zaufania sprzedalismy go za NIC idiocie w bialym domu ktory nam na pozegnanie pierdnie smrodem swojej prezydentury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Oczywiście - a ci zbieracze łusek po nabojach IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 18.01.04, 20:44 siedzą na dupach w ciepłych fotelach i podniecają się nieszczęsciem chłopców z idiotą - militarystą zamiast dowódcy. Ci debile nie pamiętają, że to miała być "strefa stabilizacyjna"... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk Dzieciaki? To zolnierze-ochotnicy.I chetnie 19.01.04, 01:42 odpowiedza - powtarzam - ODPOWIEDZA ogniem temu, kto do nich strzela. I oby odpowiedali jak najcelniej. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: zołnierze to nie dzieci... 19.01.04, 17:05 Jak powszechnie wiadomo atak jest najlepsza formą obrony, tak wiec jesli nas zaatakuja to niech Pan Bóg kule nosi najlepiej celnie wprost w tych którzy nas atakuja. Koniec atakow, ktore nie maja odpowiedzi w naszej reakcji przeciwko nim. Po jednej kulce dla kazdego kto osmieli sie podniesc reke na Polskiego żołnierza w Iraqu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utor Re: masz racje jedna wystarczy, zacznij od siebie IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 17:04 polska bedzie ci wdzieczna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Jaka bronia walczysz.... IP: *.telia.com 24.01.04, 19:53 Od takiej i zginiesz. kazdy czlowiek ma obowiazek obrony swego zycia. Obowiazek nadany przez evolucje, boga, sztana czy kogo chcecie. bo zycie jest tylko jedno. Jezeli armia okupacyjna polska jedzie do innego kraju aby odbierac zycie i wolnosc jakiemus narodowi to maja prawo w obronie zabic kazdego okupanta. Gdyby to nawet byl moj ojcec czy brat. Wolnosc i dobrro dla polski i pokojowych polakow. Smerc dla okupantow co niszcza innych zycie. Jaka bronia walczysz od takiej i zginiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bulk Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz 18.01.04, 19:11 Hej słuchajta nasze chłopaki, dzielne Szwejki, krzyżowcy, uczestniki wyprawy neo krzyrzowej - wracajta!!! Wracajta, przestańta okupować irkijczyków. Wrócita, to zaoszczędzita dla budżetu kilkaset milionów zł i zaoszczędzita kilka ludzkich żywotów. Okupacja Iraku teraz, to to samo co okupacja Polski przez Niemcy w czasie II wojny światowej. Proponuję więc nie ścigać atakujących Irakijczyków, tylko wracać do domu. A rumiany magister z pałacu wraz z don leszkiem millerone jak chcą wyzwalać irak, to dalej, po kałasznikowie do łapy i zapierpierdlalalać do iraku i wyzwalać naród iracki. Polska ma się tak do wolności Iraku jak pierdnik do wiatraka. Czy nasi chłopcy mają tracić życie za iracką ropę wydobywaną na rzecz amerykańskiej gospodarki? Amerykanie to takie pierdolololone świnie, że będą mordowali, okupowali w imię interesów swojej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus proponowac to sobie mozesz swoim owsikom 18.01.04, 19:13 a mnie mozesz wyplochu cmoknac w zadek :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: dla marcus_crassus IP: *.75.50.116.Dial1.Boston1.Level3.net 19.01.04, 22:42 Marcus,czy ten notoryczny hopeman i Ty,to nie jedna osoba?Przyznaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba chcialbys co? To zostan papiezem IP: *.mega.tmns.net.au 19.01.04, 10:35 Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: dla bulk 18.01.04, 19:18 Takiś inteligentny jak Twoja wypowieź. Swoje apele wsadz sobie w kieszeń. Od nas żołnierzy to sie odstosunkuj w jak najszybszy sposób, my wykonujemy rozkazy, kasa wydawana na nasza obecnosc w Iraku swoją drogą, ale porównanie naszej obecności w Iraku do niemieckiej podczas II wojny światowej to jak pomylenie przyrodzenia z ogórkiem. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megalion Re: dla bulk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 08:15 masz racje Człowieku, jesteście raczej na St. Domingo z Cesarzem Napoleonem Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman [...] 19.01.04, 17:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
korespondent.wojenny Polacy moga wpasc w pulapke 18.01.04, 19:24 Jedynym atutem polskich zolnierzy byly dotad w miare bezpieczne kryjowki, gdzie nie byli osiagalni dla ognia partyzantow irackich. W momencie, gdy je opuszcza i udadza sie w poscig, staja sie latwym do ostrzalu celem. Zakladajac nawet, ze Irakijczycy nie czytaja GW i nie dowiedzieli sie juz o zmianie taktyki, nalezy przyjac, ze iraccy bojownicy w miare szybko zauwaza zmiany i dostosuja wlasna taktyke. Kilka prowokacyjnych strzalow, kilku strzelcow uciekajacych w strone pulapki i masowy ogien w scigajacych lub przygotowane miny, to calkie mozliwy scenariusz najblizszych wydarzen. Zmiana taktyki swiadczy jednak o tym, ze wladze okupacyjne odeszly juz calkowicie od gloszenia teorii o przyjaznym powitaniu i przychylnej ludnosci i deklaruja sie jako zdecydowany na represje okupant. Byc moze jest to z militarnego punktu widzenia wlasciwa i adekwatna pozycja, z politycznego punktu widzenia jest to przyznanie kleski dotychczasowej taktyki. Byloby rzecza wazna uchwycic punkt graniczny, przelomowy, aby pierwotnie deklarowane cele i zadania nie zatracily sie w rewizji taktyki wskutek realiow. Nie byloby zgodnym z deklaracjami prezydenta Busha przeobrazenie sie okupacyjnych sil stabilizacyjnych w sily odwetowe i represyjne, a dopuszczenie do automatyzmu wydarzen mogloby ustawic Polakow po przeciwnej stronie barykady, w konfrontacji z zabiegajacymi i przychylnosc mieszkancow Iraku i majacymi na celu ich spokoj i bezpieczenstwo Amerykanami. W ekstremalnym przypadku Amerykanie mogliby zdecydowac sie na dzialania precedensowe przeciwko Polakom, dla podkreslenia swej przychylnej Irakijczykom pozycji i zdefiniowania priorytetow, na pierwszy miejscu stawiajac deklarowana pomoc Irakijczykom, na dalszym watpliwe sojusze. KW Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Polacy moga wpasc w pulapke 18.01.04, 19:30 Ciekawy głos w burzliwej dyskusji. Tyle że nie nam decydowac o taktyce. Zmiany musiały nastąpić, sam Pan wie dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ehhhh...chlopaki beda sobie po powrocie mogli 18.01.04, 19:48 na scianach jak po polowaniu glowki zwierzakow wieszac:))))...tylko ze zamiast losia etc beda wieszac sobie na scianach pamiatki po islamistach... :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: najpierw gacie potem buty.. 18.01.04, 20:16 Moj tytuł posta jest celowy i zamierzony!! Piszesz o polowaniach na Islamistów jak o komputreowej grze, która ma przysporzyc trofeow bez przyczyn. Głowy Islamistów na scianach?? Albo się zapędziłeś albo piszesz co Ci slina na jezyk przyniesie. Czy taka opinia ma jakiś sens?? Do czego ma prowadzić?? Do uczynienia z polskich żołnierzy oprawców bez przyczyny?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus dlaczego bez przyczyny???artykul dotyczy 18.01.04, 20:36 ze teraz bedziemy prowadzili dzialania bardziej ofensywnie.tak wiec zaatakowani bedziemy scigac napastnikow.nie ma tutaj mowy o "oprawcach bez przyczyny" Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Ofesywa?? Zamierzasz wmowic mi .. 18.01.04, 20:45 Działania ofensywne?? Starasz sie mi powiedziec ze bedziemy prowadzic dzialania militarne przeciwko Irakowi?? Zaostrzenie naszej taktyki wynika z ostatnich wydarzen na terenie polskiej strefy odpowiedzialnosci i tylko taki człowiek ja Pan Gen. Bienek był w stanie podjąc tak odważna decyzje a i to zapewne za zgoda swoich przełożonych w kraju i sprzymierzonych. Pozdrawiam i dzikuję za konwersację. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus to sie nazywa "offensive operation" 18.01.04, 22:45 i nie ma zadnego zwiazku z osoba naszego nowego dowodcy.Po prostu zgodnie z umowa dotyczaca podzialu zadan na naszym terytorium (naszej strefy) do tej pory wszelkie operacje zwalczania wrogich sil prowadzily sily US ktore byly jakby przeznaczone do tej misji.My mielismy pelnic funkcje porzadkowe i sie klimatyzowac oraz rozeznawac teren a nas "ochraniali" zolnierze US.Ten podzial zadan dobiega juz konca.Obecnie przejmujemy od US funkcje zwalczania "insurgents"...w zwiazku z tym inna bedzie koncepcja patroli a nasi zolnierze juz niedlugo moga zostac pokazani na CNN podczas np jakiegos nocnego rajdu co do tej pory robili tylko amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: "offensive operation" so we'll do it, because. 18.01.04, 23:12 No prosze jaka wiedza. Zgadzam sie z Tobą ,wiec nie rozumiem w tej fazie dyskusji, co miały wniesc Twoje wczesniejsze posty?? Taka jest kolej rzeczy, przeniesienie ciężaru, a raczej jego rozłożenie na wszystkich koalicjantów, w tym tez Polaków. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oficer WP [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 15:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus [...] 19.01.04, 15:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Tak! - dla stabilizacji, Nie! - dla terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 15:46 W jednej sprawie się mylisz, "korespondencie wojenny". Mianowicie piszesz: > Zmiana taktyki swiadczy jednak o tym, ze wladze okupacyjne odeszly juz > calkowicie od gloszenia teorii o przyjaznym powitaniu i przychylnej ludnosci i > deklaruja sie jako zdecydowany na represje okupant. Byc moze jest to z > militarnego punktu widzenia wlasciwa i adekwatna pozycja, z politycznego punktu > > widzenia jest to przyznanie kleski dotychczasowej taktyki. Otóz niekoniecznie. Po półrocznym pobycie, nawiązaniu kontaktów z miejscowymi elitami, które przecież będą stanowić trzon przyszłych władz demokratycznego Iraku - nasi żołnierze coraz lepiej znają teren i zamieszkujących go ludzi. Coraz precyzyjniej odróżniają kto "swój", a kto "obcy". I, z drugiej strony - bieżące doświadzczenia w kontaktach z naszym wojskiem i pracownikami cywilnymi sprzyjają przełamywaniu lodów. Coraz wiecej ludzi przychodzi z konkretnymi problemami: w sprawach wody, dostaw energii, zaopatrzenia w opał i paliwo, w sprawach technicznej pomocy w uruchamianiu szkół, szpitali, przychodni. Proszą o ochronę ich osiedli i miejsc pracy przed rabusiami. Zaczyna przynosić efekty szkolenie miejscowych policjantów i żołnierzy "obrony cywilnej". To są pozytywne efekty dotychczasowej taktyki. W stosunku do ludności i jej przywódców - nie ulegnie ona zmianie. Przeciwnie - otworzą sie nowe pola współpracy i pomocy. Nastąpi natomiast zaostrzenie działań przeciwko różnemu bandyctwu, które jest wspólnym wrogiem normalnych mieszkańców Iraku i koalicji antyterrorystycznej. Dotychczasowa "miękka" polityka, podyktowana tym, ze ludność szyicka była i jest generalnie nastawiona antysaddamowsko - sprawiła, że nai żołnierze nie sa traktowani jako "okupanci". Ale równocześnie - stworzyła zorganizowanej przestepczości zbyt komfortowe warunki w polskiej strefie. Pora, żeby tym, którzy mordują niewinnych obywateli, strzelają do policji i wojska, podkładają bomby w miejscach publicznych - zaczął się palic grunt pod nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plato Nareszcie mozemy zabijac niewinnych IP: 200.232.137.* 18.01.04, 19:44 Po roku siedzenia w kryjowce Polacy beda teraz strzelac do siebie i do niewinnych Irakijczykow,....to tylko musial byc przykaz z bialej stodoly w waszyngtonie. Bulgarzy doniesli ze Polacy sie ulozyli z szejkami, i ze za malo ich zginelo i ze nie zabijaja tubylcow tylko jedza kielbase i wala konie,... biedne dzieci teraz beda zabijane na ulicach, ale moze za 50 mozgow przypadkowych dzieci rozwalonych na ulicy to zniosa nam wizy do Usa. W koncu to Usa rzadzi i bron jest radziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: szukasz koncesji na zabijanie?? shoot yourself 18.01.04, 20:21 Tytuł twojego posta jest żenujący. To teza, która jest twoim punktem widzenia?? Nie chce mi sie nawet komentowac Twojej wypowiedzi bo nie zasługuje na słowo komentarza, no może oprócz jednego: jestes nikim. I niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ECHMAN Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 18.01.04, 20:04 tak jak Gestapo AK-owcow. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: zgubiłeś coś?? Może mózg?? 18.01.04, 20:24 Człowieku co to za porównanie. zenujące i bez związku. zastanów sięzanim skrzywdzis ztakim osądem polskich żołnierzy, swoich współobywateli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swift Re: zgubiłeś coś?? Może mózg?? IP: *.proxy.aol.com 18.01.04, 20:31 wlasnie przez okno widzialem Polakow scigajacych Irakijczyka ulica Marszalkowska... Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: bezpłatna porada..dla swift 18.01.04, 20:38 Stary bez żenady, szybko i bez namysłu udaj siędo psychiatry, a może to grzybki moon?? Po co zabierasz głos w dyskusji która Cięnie interesuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony2 Czy to prawda, że wy dekownicy tylko 'oko cyklopa' IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 18.01.04, 21:34 walicie? Stąd umysł przytępiony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swift Re: bezpłatna porada..dla swift IP: *.proxy.aol.com 18.01.04, 23:40 i am swift on my feet, swift on my feet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: zgubiłeś coś?? Może mózg?? IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.04, 21:54 hopeman napisał: > Człowieku co to za porównanie. zenujące i bez związku. zastanów sięzanim > skrzywdzis ztakim osądem polskich żołnierzy, swoich współobywateli.... daj sobie spokoj ! EICHMAN to stary folksdojcz gestapowiec (znam go), ktoremu akowcy oberwali jaja ! Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re:dla Jurka, eunucha...i przydupasa LPR-u 18.01.04, 22:58 Tyle wiesz o mnie co ja o Tobie i niech tak zostanie. Pisownia ktorą stosujesz parafrazując niemieckie nazwy pozostawia wiele do życzenia co swiadczy że gówniarz z ciebie i nikczemnik próbujący dowalic wszystkim za wszystko i bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk Nie strzelaj na oslep. Jurek podsumowal Eichmana 19.01.04, 01:49 I tylko tyle. On jest nie winny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk Nie wycieraj sobie komunistycznej buzi AK. Bo 19.01.04, 01:43 mozesz kiedys w realu za to oberwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio tej kropek, a w przecinek chcesz? IP: *.mega.tmns.net.au 19.01.04, 10:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl nie mamy wyposazenia IP: *.client.comcast.net 18.01.04, 20:55 A dlaczego nie mozna zainstalowac nieduzych oslon dla tego z karabinem maszynowym na gorze samochodu? Przeciez to smieszne wystawiac czlowieka jak swiece bez ochrony. Star i worki z piachem? Ludzie to ma byc XXI wiek? Nowoczesna armia? Smiechu warte. Beda strzelac do was jak do kaczek,tylko dlatego ze macie idiotow za dowodcow a sprzet archaiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: nie mamy wyposazenia 18.01.04, 21:09 Na pana miejscu nie wystawiałbym takich opini bez pokrycia. Nazywanie przełożonych tych żołnierzy idiotami to oszczerstwo na które nie zasługuje. Kazdy krawiec kraje na ile mu materiału starcza. Niech Pan bedzie dumny z odwagi jaka reprezentuje WP na tej misji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Re: nie mamy wyposazenia IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 18.01.04, 21:32 czy twoja matka (za przeproszeniem) z kozą stosunki uprawiała, że takiego idiotę-militarystę, który się chowa przed służbą wojskową, na świata wydała? Gówniana kadra - brzuchate pijusy - złom, a nie sprzęt. Siądź sobie, dzidziuś, do gry komputerowej i pobaw się w rambo, a nie opowiadaj idiotyzmów! Przez takich, jak ty chłopcy będą w Iraku ginęli w imię interesów USA! Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Szkoda słów a jednak... 18.01.04, 23:02 .. pokuszę sie o malą ripostę ciebie. komentarze na temat WP w twoim wykonaniu są tak płytkie jak zapewne ty sam, ale nie zamierzam przerzucac sie wyzwiskami z kims kto nie jest partnerem w rozmowie z reszta tu inteligentnych. Pograłbym z toba bardzo chcetnie w rosyjska ruletke wymoczku. A chłopaków w Iraqu zostaw alone. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk To tylko LOSER wyrzyguje swe wlasne nieudacznictwo 19.01.04, 01:58 Nie warto reagowac, jesli adminowi i moderatowi Wyborczej ta cuchnaca rzygowina na forum nie przeszkadza. W normalnym kraju (chocby w UK - zobacz tamtejsze portale)wiekszosc z autorow tych plugawych, oszczerczych postow, juz by byla przez wlascicieli portalu scigama. Czemu? Bo wlasciciel portalu mialby na lapie pozwy na grube miliony od wszystkich opluskwionych za PUBLIKACJE w www. oszczerstw i klamstw. Za sama publikache, tj. rozpowszechnianie, nawet nie za autorstwo... A Polska? Coz, to ciagle postsowiecka Azja. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk A ty wolisz, by niewinni gineli z reki islamskich 19.01.04, 01:53 terrorystow? Z jednego jedynego powodu - bo Ameryce i Amerykanom zazdroscisz? Gratuluje "etyki" i chcialbym wierzyc w pieklo: to najwlasciwsze miejsce dla takich, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekw Niesamowite IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.01.04, 21:11 Myslalem ze polscy zolnirze pojechali tam jako pelnoprawna strona, a teraz okazuje sie, ze musieli prosic zwierzchnictwo amerykanskie o zgodę na samoobronę, dla mnie to skandaliczne upupienie calej tej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz IP: 80.240.171.* 18.01.04, 21:53 Ignorancja historyczna przeraza. Ruscy sa w Czeczenii od 150 lat i chca tam byc. My z Iraku chcemy sie wycofac jak tylko sie troche uspokoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Polacy zaczną ścigać atakujących ich Irakijcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 22:17 Polacy to nie wasza wojna wracajcie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: dla olek 18.01.04, 23:05 moze i nie nasza?! tyle ze my tam jestesmy by pomoc w zaprowadzaniu pokoju i stabilizacji, jako koalicja której zadaniem jest powszechnie znany zamiar. Demokracja dla Iraku jest jednym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: dla olek IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.04, 23:36 Nie ma takiej koalicji; no bo z jakiego ramienia - NATO? ONZ? Nie ma zgody ponad 60% Polaków na interwencję bez rezolucji ONZ. Nie było debaty sejmowej przed wysłaniem żołnierzy. Nie było referendum. A więc oprócz złamania konstytucji złamano prawo międzynarodowe. Kwaśniewski jak Miloszewicz a Bieniek jak Karadzicz będą sądzeni przez Trybunał w Hadze. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman [...] 19.01.04, 17:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk PRAWDZIWY kropek tak jak ty, nie bredzi. ADMIN!!! 19.01.04, 01:33 Znow podroba. Bierz namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
noname67 Re: Einsatzkommando SS "Grom"? 19.01.04, 09:48 Twoje porównanie jednostki "Grom" do hitlerowskich oddziałów eksterminujacych ludność cywilną jest przestępstwem. Niemcy są chyba wyczuleni na takie sprawy i rozwiązują je szybko i zdecydowanie ?. abuse@arcor-ip.net Miałem zaszczyt służyć z wieloma ludźmi z "Gromu" jeszcze w jednostce w Lublińcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Nareszcie! IP: *.client.comcast.net 19.01.04, 01:02 Pokazcie na co was stac. Niech turbanowe bandyctwo zacznie srac na wasz widok ze strachu. Brawo. Najwyzszy czas. Chwala Polskim zonierzom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scigany Re: Nareszcie! IP: *.home.cgocable.net 19.01.04, 01:44 Zeby sie tylko za bardzo nie zascigali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Nareszcie! IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 19.01.04, 02:31 Dlaczego z takim fanatyzmem gloryfikuje sie w Polsce naszych okupantow Iraku ? Przeciez to prosta analogia do sytuacji w Polsce lat 1944 - 1948 . Potrzeba bylo potem odszczekiwac slowa o agentach Zachodu ? Mam nadzieje ze za kilka lat polski rzad bedzie sie tez wstydzil za rozrabianie w Iraku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Re: Naćpałeś się, ze tak bredzisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 04:19 Kto to są dla Ciebie ci "okupanci Iraku"? Nasi? Wasi? Ichni? Jaką tu widzisz analogię? W latach 1944 - 1948 w Polsce stacjonowały wojska sowieckie. Dla nas to byli "obcy okupanci", którzy zablokowali demokratyczne i prozachodnie aspiracje Polaków i zainstalowały komunistyczny reżym na polskiej ziemi, panie Kola. Jeżeli ktoś coś musiał odszczekiwać - to ruscy i komuchy. O jakich "agentach Zachodu" ty bełkoczesz niedorozwojku? Twoje nadzieje sa tak bezdennie głupie, jak nadzieje Stalina, że Amerykanom nie uda się sprawić, że w Niemczech i Japonii powstaną suwerenne, demokratyczne państwa. I takie są zamiary USA i koalicji w Iraku. Umożliwić, żeby tamtejsza ludność, bez strachu przed zwolennikami starej dyktatury i przed fanatycznymi terrorystami - zbudowała własne państwo. Demokratyczne i pokojowo nastawione do sąsiadów. Rozumiem, że jak ktoś sie nazywa Kola - to trudno mu pojąć taki program. Współczuję, ze umiesz myśleć tylko po sowiecku - w kategoriach totalitaryzmu i imperialistycznej okupacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filmy111@o2.pl Re: Nareszcie!-pfff IP: *.client.comcast.net 19.01.04, 02:50 Raczej chyba wstyd.Tak i dla nich jaki dla nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Nareszcie! IP: *.75.0.42.Dial1.Boston1.Level3.net 19.01.04, 03:35 A masz bebenek pl?Jesli nie,to wez chociaz wiaderko albo nocnik miedzy nogi.Lepiej sie innych zagrzewa do boju z bebenkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Re:Do "U" IP: *.75.52.30.Dial1.Boston1.Level3.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 03:49 Znowu tu sie popisujesz antyamerykańskością i solidarnością z z wrogami USA? Już jak cię tam przygarnęli, to okaż minimum lojalności. A na Polskę też nie pluj. Nie nasza wina, że jesteś nieudacznikiem i wszyscy znajomi traktuja cię jak loosera i morona. Czy naprawdę musisz przed snem robić coś głupiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re:Do "U" IP: *.75.52.30.Dial1.Boston1.Level3.ne IP: *.75.49.221.Dial1.Boston1.Level3.net 19.01.04, 04:17 Nie powinienem ci nawet odpisywac,bo jestes wyraznie na pewne zagadnienia niedouczony.Nie jestem ani antyamerykanski,ani antypolski.Jestem w obu przypadkach bardzo pro.Twoja logika wskazuje,ze niewazne,kto sie dorwal do wladzy nalezy byc PC.Tak sie stalo,ze te kraje,ktore sa przedmiotem mojej adoracji zostaly popchniete do prostytucji przez smierdzace herzle. Masz z pewnoscia rodzine.Powiedzmy,ze zyjesz z Rodzicami i pewnego dnia wlazi ci do domu oprych i mowi,ze tata i mama sie nie licza,ze od dzisiaj bedziesz go nazywal tata.Co bys zrobil?Taki jest wlasnie obrazek Ameryki i Polski na dzisiaj.Jak dwa golden retrivery,w ktorych sie mozna zakochac, obsiadle przez wszy.Zblizaja sie wybory.Moze akcja odwszawiania sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Re:Do "U" IP: *.75.52.30.Dial1.Boston1.Level3.ne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 04:37 Aha, ten twój "pacyfizm", sympatia do saddamowskiej kliki w Iraku, do islamskich terrorystów i arabskiego nacjonalizmu nie bierze się z wrogości do USA, GB, Poland, Spain and other Allies tylko z głębokiego antysemityzmu. Na zasadzie "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem". Dobrze cie rozumiem? Ty nas ostrzegasz przed "smierdzace herzle"? To są te "wszy", które nas obsiadły i nasze państwa im się wysługują? Ty naprawdę tak to widzisz? O Jezu, ale z ciebie aparat! Muzealny okaz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re:Do "U" IP: *.75.52.30.Dial1.Boston1.Level3.ne IP: *.75.49.221.Dial1.Boston1.Level3.net 19.01.04, 05:14 Mistrzu.Probowalem ci wyjasnic,ale widze,ze jestes glupi.Amen.Wiecej nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman [...] 19.01.04, 22:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Polacy zaczną ścigać bandytów rabujacych Irakijczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 01:32 Gość portalu: smutas napisał(a): > Polacy majo teraz swojo Czeczenie Nie obrażaj "smutasie" ani Czeczeńców, ani Polaków, ani Irakijczyków. Porównując czeczeńskich bojowników do złodziei i bandziorów terroryzujacych i rabujacych ludność iracką - powtarzasz slogany ruskiej, antyczeczeńskiej propagandy. Realizacja przez żołnierzy koalicji funkcji policyjnych - przy równoczesnym tworzeniu i szkoleniu irackiej policji i jednostek samoobrony - jest formą pomocy temu państwu w stopniowym przejmowaniu odpowiedzialności za bezpieczeństwo własnych obywateli. To jest niezbędne - by mogła zacząć normalnie działać infrastruktura, przemysł, handel. A także, żeby w okresie swoistego "interregnum" między obaloną dyktaturą BAASowskich "arabskich socjalistów" Saddama, a objęciem rządów przez przyszłe - demokratycznie wybrane przez Irakijczyków władze - państwem nie zawładnęły miejscowe organizacje przestępcze i przenikajace z sąsiednich państw bojówki ugrupowań terrorystycznych. To takie oczywiste, ze nawet lewacki pacyf powinien to zrozumieć jesli ma choć jeden trzeźwy zwój mózgowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Polacy zaczną ścigać bandytów rabujacych Irak IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 19.01.04, 03:20 Porownanie irackich paryzantow do Czeczencow nieslusznie nobilituje tych drugich . Dlaczego Ty widzisz to odwrotnie ? Przeciez to takie proste i oczywiste . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Re: Polacy zaczną ścigać bandytów rabujacych Irak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 03:38 Czemu? My ścigamy bandytów rabujących Irakijczyków i terrorystów, którzy maja szajbę na punkcie tego poje...go dżihadu. Pomagamy Irakowi odzyskać wolność i zbudować demokrację. Czeczeńcy - walczą z rosyjskim imperializmem i sowieckimi rabusiami o swoje prawo do samostanowienia od 150 lat. A ruscy ich mordują, wysiedlają, robia czystki etniczne, obracają w ruinę miasta i wioski. Rabują, gwałcą, zamykają w łagrach. Dlaczego Ty widzisz to odwrotnie ? Przeciez to takie proste i oczywiste. Isnt it? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolishPub Re: Polacy zaczną ścigać bandytów rabujacych Irak IP: 5.5.* / 80.58.19.* 19.01.04, 04:29 Masz racje P64, ale oby tylko nie opbrucilo sie przeciwko nam, bo nasz kraj niestety nie jest przygotowany na "przyjecie" terrorystow - moga zrobic co im sie podoba... Pozdrawiam Polishpub Mozna mnie spotkac na www.polishpub.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go home Re: Polacy zaczną ścigać bandytów rabujacych Irak IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.04, 07:11 Polacy zaczną ścigać bandytów rabujacych Irak Polacy zaczną ścigać bandytów rabujacych Irak Polacy zaczną ścigać bandytów rabujacych Irak... ...az tak daleko pozwolono karlowi wychylic sie spomiedzy posladkow olbrzyma? Niewiarygodne. Czesc pamieci ofiar bezmyslnosci militarystow! Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: Polacy zaczną ścigać bandytów rabujacych Irak 19.01.04, 22:20 Madre krotkie i na temat Panie P64. NAwet niw wiem skad sie biora tacy ludzie ktorzy widza inaczej ta sparwe niz my. moze to poprostu zgnilizna LPR-u i im podobnych oszolomow, a moze ludzi dla ktorych plucie na innych jest jedynym zjeciem w zyciu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLEK To jeszcze nie zaczeli? To poco tam pojechali? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 19.01.04, 07:22 Mam nadzieje ze nie pojechali tam aby ich scigano. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeman Re: To jeszcze nie zaczeli? To poco tam pojechali 19.01.04, 20:08 Nie proszę Pana , pojechali tam by zaprowadzić stabilizacjęi pokoj w przydzielonej sobie strefie, a w wyniku zmiany uwarunkowań scigac tych którzy dokonujac aktów terroru probuja zmiekczyc koalicyjnych partnerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubeł co to jest?> IP: 156.17.253.* 19.01.04, 09:11 HUNKER (gazik)???? - o ile wiem sprzęt nazywa się "Honker" i jest to wersja "Tarpana", samochodzu, polskiego, nie GAZ-a z Rosji. DZIAŁKA MOŹDZIERZOWE????? - bo ja wiem, że jest cos takiego jak działko i cos takiego jak moździerz, ale o działkach moździerzowych nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Mocarstwowa Polska hehehehe IP: *.mega.tmns.net.au 19.01.04, 09:21 Odpowiedz Link Zgłoś