Dodaj do ulubionych

Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się p...

• toja3003 Zosia-samosia? 22.01.04, 11:43
      z kim tak naprawde mamy idealne relacje
      miedzynarodowe? na kogo mozemy i powinnismy
      liczyc?

Z Francuzami nie, z Niemcami nie, z Czechami nie,
      z Rosjanami nie, ipt. itd.
      dlugo moznaby wyliczac.

Teraz "grozimy" Stanom jeszcze.

Sami chcemy wszystko zrobic?

Ciagle bedziemy sie obrazac
      i krzyczec, ze to my mamy racje?

Inni sie z nas smieja i odchodza do
      swoich dziejow. Spokojnie i z sukcesem
      choc sa duza mniejsi.

Bawmy sie dalej. Jest karnawal i zima z nami
      i "Hiszpania za gorami" - nasz podobno
      najwiekszy sojusznik. Milej corridy.
    • Gość: Tysprowda Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: 216.127.82.* 22.01.04, 11:45
      Wtedy kiedy ich buszewicy przestana popierac jako przyjaciol, ktorzy to
      przyjaciele kosztem narodu, pod terrorem buszewikow, musieli wyslac polskie
      zywe tarcze amerykansynow stabilizujacyh okupacje Irakoriko w celu piratyzacji
      majatku narodowego dla buszewikow.
    • Gość: colo Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 22.01.04, 11:48
      cała ta przyjaźń polsko - amerykańska zaczyna wyglądać jak nieśmiertelna przyjaźń polsko - radziecka. historia lubi się powtarzać, i my też:(
      • Gość: ksin Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: 80.50.5.* 22.01.04, 12:25
        dokładnie
        ale czemu nikt(prawie) tego nie zauważa?

czy 1989 był tak dawno?
    • Gość: miron Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.internet.radom.pl 22.01.04, 11:56
      Jestem bardzo ciekaw czy Siwiec Kwaśniewski i inni politycy na lotnisku w usa
      też są fotografowani i czy pobierane są ich odciski może ktoś mi odpowie na te
      pytanko??
    • Gość: Pan jan Za konkretne poparcie (w Iraku) konkretne koncesje IP: 213.134.155.* 22.01.04, 11:57
      od USA; na wdziecznosc i sympatie to raczej w stosunkach mesko-damskich (choc
      ostatnio to i tu nie bardzo)...
      • Gość: henio56 Polska to dziwny kraj, niezdolny do samodzielnej e IP: *.comnet.krakow.pl 22.01.04, 12:25
        egzystencji, dlatego też UE powinna ją podzielić na strefy, pod egidą
        najbogatszych państw Europy niech pokażą Polakom jak się rządzi, dopiero
        po takiej nauce pomału przekazywać władze ponownie w ręce tubylców. Jedną ze
        stref mogą dostać Amerykanie, zobaczylibyśmy wtedy jak bardzo zależy im na
        dobrobycie naszego kraju.
    • Gość: ~serwo czyżby lepiej? IP: 81.210.102.* 22.01.04, 12:29
      kolana nie będą bolały?Rąk nie musimy całować(AMI)?Nie będzie lizusostwa?
      To kogo bę dziemy całować w d.,.?
    • Gość: alibaba Przeciez dla busia Poland i Holand to to samo!!! IP: *.mega.tmns.net.au 22.01.04, 12:57
    • Gość: gosc Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.qc.sympatico.ca 22.01.04, 13:04
      Moze ktos mi wytlumaczy dlaczgo taki placz o te wizy?
    • Gość: maac Prawda o Amerykanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 13:05
      Byłem w Ameryce kilka razy dopóki ludzie wiedzieli,że jestem Polakiem
      traktowali mnie zdecydowanie gorzej.Prawda jest taka,że Amerykanie zdecydowanie
      bardziej "kochają się"w np.Czechach niż nasZdecydowana większość Amerykanów
      nawet nie wie,gdzie leży Polska,ma nas za głupków i brudasów.W oststnie wakacje
      wielokrotnie spotykałem się z pytaniem po czyjej stronie jesteśmy!!!Oni nawet
      nie mają pojęcia o tym,że Polska jest ich sojusznikiem!!!Myślę,że nie ma za
      bardzo liczyć na jakieś ustępstwa USA,ciekawy też jestem kiedy wreszcie
      nasz "wspaniały" rząd przejrzy na oczy.
      Ciekawe czy mój wpis zostanie ocenzurowany jako antyamerykański...
      • Gość: obywatel Re: Prawda o Amerykanach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.04, 14:05
        Gorąco popieram.
        Choć to tylko cząstka prawdy o jankesach.
        Ale sami oni już budują żelazną kurtynę wokół siebie. Zachowują się jak chory
        psychicznie milioner, który wszystkich podejrzewa o chęć kradzierzy i
        morderstwa. Administracja wciska taki kit całemu amerykańskiemu narodowi. My
        maluczcy jesteśmy tylko mydłem do umycia ich ufajdanych łap.
        A o wizach:
        Wprowadzić i już po 1000 $.
        Dla naszych emigrantów można wydawać wizy długoterminowe i ulgowe.
        Obejmowałyby emigranta jego dzieci i wnuki. A reszta mus bulić. Przy składaniu
        wniosku o wizę pobierać odciski palców , zdjęcie tęczówki oka i kod
        genetyczny!!
        PS. Z wizami nie mają problemu ludzie, którzy uważani są przez jankesów za
        osoby mogące przyczynić się do rozwoju USA. : super zdolni studenci,
        pracownicy naukowi o wybitnych osiągnięciach itp.

Pozdrówka.
    • Gość: Geronimo Re: Dać nauczkę Jankesom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 13:26
      Jestem za wprowadzeniem indtyfikacji personalnej łącznie z pobieraniem
      odcisków palców Amerykanom przyjeżdżającym do Polski. Dość upokorzeń! Brazylia
      przynajmniej ma swą dumę narodową i odpowiedziała Amerykanom tym samym. My
      oczywiście będziemy udawali że nic się nie stało. USA wykorzystało nas do
      swych celów a teraz odstawi na drugi tor. Taki to przyjaciel, za którego
      niepodległość Polacy krew przelewali.
    • Gość: koro Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 22.01.04, 13:27
      Juz najwyzszy czas zeby cos z tym zrobic, traktuja nas jak szmaty a glupi polak
      nigdy sie nie odezwie, z jedenjej strony mowia ze niby polska sojusznik
      najwiekszy w europie a z drugiej traktuja nas jak bydlo i intruzow, kraje
      ktore sie wypiely na usa dalej posiadaja ruch bezwizowy a polska jak zawsze
      kopana jest........
    • Gość: tomesto@gazeta.pl Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.strzegom.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 13:53
      Turcja otrzymała większe profity niż Polska , choć jej zaangażowanie w Iraku
      było i jest o wiele mniejsze od naszego.
      Mówiąc wprost - WCHODZIMY AMERYKANOM W PUPE A NIC Z TEGO NIE MAMY!
      Odrzucono moje zgłoszenie na Zieloną Kartę ponieważ podobny e-mail do mojego
      jest w bazie danych Amerykańskiego urzędy imigracyjnego.
      Dodam jeszcze , że obecna sytuacja na amerykańskich lotniskach i traktowanie na
      nich polskich obywateli graniczy z absurdem.
      Może Kwaśniewski z Millerem przejżą wreszcie na oczy!
      • Gość: maruda Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.gdynia.mm.pl 22.01.04, 14:20
        Gość portalu: tomesto@gazeta.pl napisał(a):

> Turcja otrzymała większe profity niż Polska , choć jej zaangażowanie w Iraku
        > było i jest o wiele mniejsze od naszego.
        > Mówiąc wprost - WCHODZIMY AMERYKANOM W PUPE A NIC Z TEGO NIE MAMY!
        > Odrzucono moje zgłoszenie na Zieloną Kartę ponieważ podobny e-mail do mojego
        > jest w bazie danych Amerykańskiego urzędy imigracyjnego.
        > Dodam jeszcze , że obecna sytuacja na amerykańskich lotniskach i traktowanie na
        >
        > nich polskich obywateli graniczy z absurdem.
        > Może Kwaśniewski z Millerem przejżą wreszcie na oczy!

Nie licz na oświecenie naszych bonzów. Jakby nie patrzeć, to Bush, Kwaśniewski i
        Millera kupili sobie za duże buty. To wszystko ich zwyczajnie przerasta.
        Transatlantycka farsa.

PS
        Ciesz się, że tylko e-mail miałeś podobny. Pomyśl, co by się stało gdybyś nosił
        beret o tym samym numerze, co Ben Laden. Bezterminowe wakacje w Guantanamo.

Poważniej. Zniesienie wiz jest nie do zniesienia. Wystarczy dodać do bazy
        podobny e-mail...

• Gość: Wqrwiony2 Nawet Siwiec już zrozumiał - no, no.... IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 22.01.04, 20:00
    • Gość: visa Utrzymac wizy do usraju IP: *.tor.primus.ca 23.01.04, 02:06
      ...dodatkowo (poza foto i odciskami palcow) pobierac od polakow DNA.
    • Gość: Stanisław Do Busha - tu się popatrz! IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.04, 16:38
      Polacy są już wkurwieni - wyciągnii wnioski prezydencie.
    • Gość: zoro Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.ca.astound.net 30.01.04, 06:57
      Oni nigdy sami nie wyjdą. Ich trzeba usunąć a metod jest wiele.
      Trochę świdomości narodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka