toja3003 Zosia-samosia? 22.01.04, 11:43 z kim tak naprawde mamy idealne relacje miedzynarodowe? na kogo mozemy i powinnismy liczyc? Z Francuzami nie, z Niemcami nie, z Czechami nie, z Rosjanami nie, ipt. itd. dlugo moznaby wyliczac. Teraz "grozimy" Stanom jeszcze. Sami chcemy wszystko zrobic? Ciagle bedziemy sie obrazac i krzyczec, ze to my mamy racje? Inni sie z nas smieja i odchodza do swoich dziejow. Spokojnie i z sukcesem choc sa duza mniejsi. Bawmy sie dalej. Jest karnawal i zima z nami i "Hiszpania za gorami" - nasz podobno najwiekszy sojusznik. Milej corridy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: 216.127.82.* 22.01.04, 11:45 Wtedy kiedy ich buszewicy przestana popierac jako przyjaciol, ktorzy to przyjaciele kosztem narodu, pod terrorem buszewikow, musieli wyslac polskie zywe tarcze amerykansynow stabilizujacyh okupacje Irakoriko w celu piratyzacji majatku narodowego dla buszewikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colo Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 22.01.04, 11:48 cała ta przyjaźń polsko - amerykańska zaczyna wyglądać jak nieśmiertelna przyjaźń polsko - radziecka. historia lubi się powtarzać, i my też:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksin Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: 80.50.5.* 22.01.04, 12:25 dokładnie ale czemu nikt(prawie) tego nie zauważa? czy 1989 był tak dawno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.internet.radom.pl 22.01.04, 11:56 Jestem bardzo ciekaw czy Siwiec Kwaśniewski i inni politycy na lotnisku w usa też są fotografowani i czy pobierane są ich odciski może ktoś mi odpowie na te pytanko?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan jan Za konkretne poparcie (w Iraku) konkretne koncesje IP: 213.134.155.* 22.01.04, 11:57 od USA; na wdziecznosc i sympatie to raczej w stosunkach mesko-damskich (choc ostatnio to i tu nie bardzo)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Polska to dziwny kraj, niezdolny do samodzielnej e IP: *.comnet.krakow.pl 22.01.04, 12:25 egzystencji, dlatego też UE powinna ją podzielić na strefy, pod egidą najbogatszych państw Europy niech pokażą Polakom jak się rządzi, dopiero po takiej nauce pomału przekazywać władze ponownie w ręce tubylców. Jedną ze stref mogą dostać Amerykanie, zobaczylibyśmy wtedy jak bardzo zależy im na dobrobycie naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~serwo czyżby lepiej? IP: 81.210.102.* 22.01.04, 12:29 kolana nie będą bolały?Rąk nie musimy całować(AMI)?Nie będzie lizusostwa? To kogo bę dziemy całować w d.,.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Przeciez dla busia Poland i Holand to to samo!!! IP: *.mega.tmns.net.au 22.01.04, 12:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.qc.sympatico.ca 22.01.04, 13:04 Moze ktos mi wytlumaczy dlaczgo taki placz o te wizy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maac Prawda o Amerykanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 13:05 Byłem w Ameryce kilka razy dopóki ludzie wiedzieli,że jestem Polakiem traktowali mnie zdecydowanie gorzej.Prawda jest taka,że Amerykanie zdecydowanie bardziej "kochają się"w np.Czechach niż nasZdecydowana większość Amerykanów nawet nie wie,gdzie leży Polska,ma nas za głupków i brudasów.W oststnie wakacje wielokrotnie spotykałem się z pytaniem po czyjej stronie jesteśmy!!!Oni nawet nie mają pojęcia o tym,że Polska jest ich sojusznikiem!!!Myślę,że nie ma za bardzo liczyć na jakieś ustępstwa USA,ciekawy też jestem kiedy wreszcie nasz "wspaniały" rząd przejrzy na oczy. Ciekawe czy mój wpis zostanie ocenzurowany jako antyamerykański... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Prawda o Amerykanach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.04, 14:05 Gorąco popieram. Choć to tylko cząstka prawdy o jankesach. Ale sami oni już budują żelazną kurtynę wokół siebie. Zachowują się jak chory psychicznie milioner, który wszystkich podejrzewa o chęć kradzierzy i morderstwa. Administracja wciska taki kit całemu amerykańskiemu narodowi. My maluczcy jesteśmy tylko mydłem do umycia ich ufajdanych łap. A o wizach: Wprowadzić i już po 1000 $. Dla naszych emigrantów można wydawać wizy długoterminowe i ulgowe. Obejmowałyby emigranta jego dzieci i wnuki. A reszta mus bulić. Przy składaniu wniosku o wizę pobierać odciski palców , zdjęcie tęczówki oka i kod genetyczny!! PS. Z wizami nie mają problemu ludzie, którzy uważani są przez jankesów za osoby mogące przyczynić się do rozwoju USA. : super zdolni studenci, pracownicy naukowi o wybitnych osiągnięciach itp. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geronimo Re: Dać nauczkę Jankesom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 13:26 Jestem za wprowadzeniem indtyfikacji personalnej łącznie z pobieraniem odcisków palców Amerykanom przyjeżdżającym do Polski. Dość upokorzeń! Brazylia przynajmniej ma swą dumę narodową i odpowiedziała Amerykanom tym samym. My oczywiście będziemy udawali że nic się nie stało. USA wykorzystało nas do swych celów a teraz odstawi na drugi tor. Taki to przyjaciel, za którego niepodległość Polacy krew przelewali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 22.01.04, 13:27 Juz najwyzszy czas zeby cos z tym zrobic, traktuja nas jak szmaty a glupi polak nigdy sie nie odezwie, z jedenjej strony mowia ze niby polska sojusznik najwiekszy w europie a z drugiej traktuja nas jak bydlo i intruzow, kraje ktore sie wypiely na usa dalej posiadaja ruch bezwizowy a polska jak zawsze kopana jest........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomesto@gazeta.pl Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.strzegom.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 13:53 Turcja otrzymała większe profity niż Polska , choć jej zaangażowanie w Iraku było i jest o wiele mniejsze od naszego. Mówiąc wprost - WCHODZIMY AMERYKANOM W PUPE A NIC Z TEGO NIE MAMY! Odrzucono moje zgłoszenie na Zieloną Kartę ponieważ podobny e-mail do mojego jest w bazie danych Amerykańskiego urzędy imigracyjnego. Dodam jeszcze , że obecna sytuacja na amerykańskich lotniskach i traktowanie na nich polskich obywateli graniczy z absurdem. Może Kwaśniewski z Millerem przejżą wreszcie na oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.gdynia.mm.pl 22.01.04, 14:20 Gość portalu: tomesto@gazeta.pl napisał(a): > Turcja otrzymała większe profity niż Polska , choć jej zaangażowanie w Iraku > było i jest o wiele mniejsze od naszego. > Mówiąc wprost - WCHODZIMY AMERYKANOM W PUPE A NIC Z TEGO NIE MAMY! > Odrzucono moje zgłoszenie na Zieloną Kartę ponieważ podobny e-mail do mojego > jest w bazie danych Amerykańskiego urzędy imigracyjnego. > Dodam jeszcze , że obecna sytuacja na amerykańskich lotniskach i traktowanie na > > nich polskich obywateli graniczy z absurdem. > Może Kwaśniewski z Millerem przejżą wreszcie na oczy! ********************* Nie licz na oświecenie naszych bonzów. Jakby nie patrzeć, to Bush, Kwaśniewski i Millera kupili sobie za duże buty. To wszystko ich zwyczajnie przerasta. Transatlantycka farsa. PS Ciesz się, że tylko e-mail miałeś podobny. Pomyśl, co by się stało gdybyś nosił beret o tym samym numerze, co Ben Laden. Bezterminowe wakacje w Guantanamo. Poważniej. Zniesienie wiz jest nie do zniesienia. Wystarczy dodać do bazy podobny e-mail... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Nawet Siwiec już zrozumiał - no, no.... IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 22.01.04, 20:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visa Utrzymac wizy do usraju IP: *.tor.primus.ca 23.01.04, 02:06 ...dodatkowo (poza foto i odciskami palcow) pobierac od polakow DNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Do Busha - tu się popatrz! IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.04, 16:38 Polacy są już wkurwieni - wyciągnii wnioski prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoro Re: Siwiec: stosunki polsko-amerykańskie mogą się IP: *.ca.astound.net 30.01.04, 06:57 Oni nigdy sami nie wyjdą. Ich trzeba usunąć a metod jest wiele. Trochę świdomości narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś