04.11.10, 14:37
,ale kogo to moze interesowac...
Obserwuj wątek
    • zlotamajka Re: Tea ... 04.11.10, 15:09
      A co chcesz powiedziec na temat tea party?
      • gringo68 a co chcesz powiedzieć o sprzedaży greckich wysp? 04.11.10, 15:11
        które i komu?
      • kaszebe12 Re: Tea ... 05.11.10, 08:01
        Uderza mnie ,poprawna politycznie, nagonka europejskich mediow.-Typowych epitetow nie brakuje...-faszysci , populisci,rasisci,bezprogramowcy,negacjonisci itp , itd...-Ciekawe ,ze Amerykanie przebywajacy w Europie maja ,na ten temat,nieco odmienne zdanie.
        • kaszebe12 Re: Tea ... 05.11.10, 08:03
          ...-poza tym, uwazam,ze temat jest wart dyskusji,chociazby ze wzgledu na pewne idee , ktore ow RUCH (nie partia !) reprezentuje.
          • zlotamajka Re: Tea ... 05.11.10, 21:49
            Wiesz Kaszebe, z tego co ja wiem o tym ruchu, to on zadnych nowych idei nie reprezentuje. Alex Jones po czesci popiera tea party i mu sie dziwie. Gadaja tam o konstytycji, sa przeciw nielegalnym imigrantom, deficyt, ciecia budzetowe i maly rzad .... Jesli chodzi o imigrantow to mnie to ani ziebi ani grzeje ale rozumiem jak przecietny amerykanin moze to kupic. Ale te ciecia budzetowe i maly rzad ani nie rozwiazuja glownego problemu gospodarczego ani nie podwazaja calego systemu (ktory jest do fundamentow zepsuty) a wrecz go wpieraja. Ciecia nic nie osiagna oprocz zmniejszenia ekonomi a tym samym zmniejszy sie dochod z podatkow czyli za rok deficyt bedzie jeszcze wiekszy. W Stanach jak gdzie indziej problem jest w tym ze mafia bankstersko - korporacyjna przejela rzady a mniejszy rzad tego nie naprawi a wrecz odwrotnie: da wiecej pola manewru tej mafi. Przeciez to w ich interesie by rzad byl slaby bo wtedy robia co chca. CO TRZEBA ZROBIC TO UWOLNIC RZAD OD TEJ MAFI . Ron Paul mowi o zakonczenia FED. I to jest dobre, i wrecz sie zgadzam. Fed juz od dawna powinien byl byc znajonalizowany. Ale pozatym w Tea Party nie ma nic radykalnego ani nowego. Zreszta jest finansowana i kontrolowana przez republikanow i ich sponsorow z mafi. Zrozumieli ze lud niezadowolony wiec stwierdzili ze nie beda czekac na widly ale przejma ten gniew i dadza jemu im sprzyjajace ujscie. Ot to wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka