Dodaj do ulubionych

Powstanie kolejnego narodu.

12.12.10, 18:31

Sześciu żołnierzy NATO zginęło w Afganistanie

Jak widac powstal kolejny narod-NATO.
Byl Narod Radziecki, istnieje Narod Amerykanski i od niedawno mamy narod -NATO.
I w zwiasku z tym,mam pytanie do forumowiczy,co to jest za zwierze,ten Narod-NATO?
Obserwuj wątek
    • joanna_on-line Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 18:36
      igor_uk napisał:

>
      > Sześciu żołnierzy NATO zginęło w Afganistanie
      >
      > Jak widac powstal kolejny narod-NATO.
      > Byl Narod Radziecki, istnieje Narod Amerykanski i od niedawno mamy narod -NATO.
      > I w zwiasku z tym,mam pytanie do forumowiczy,co to jest za zwierze, ten Narod-NATO?
      >

Igorku litości!!! chyba już za bardzo się nudzisz... jaki naród??? - cyt.:
      Sześciu żołnierzy NATO zginęło w niedzielę w południowym Afganistanie w ataku rebeliantów; ich narodowości nie podano.
      • igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 18:47
        joanna,litosci to ja potrzebuje,czytajac twoj post.
        Wlasnie dla tego ,ze "ich narodowości nie podano" ja i pytam,co to za narod NATO?
        joanna,temat Afganistana jest mnie bardzo bliski,dla tego pilnie obserwuje wszytkie informacji .Od dluzszego czasu,jak ja zaobserwowalem,wlasnie w taki sposob podaja informacje.

wyborcza.pl/1,86669,4290658.html

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,8661675,Afganistan_5_zolnierzy_NATO_zginelo_na_wschodzie_kraju.html
        I tego mozesz znalezc o wiele wiecej.
        • joanna_on-line Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 19:18
          igor_uk napisał:

> joanna,litosci to ja potrzebuje,czytajac twoj post.
          > Wlasnie dla tego ,ze "ich narodowości nie podano" ja i pytam,co to za
          > narod NATO?

no jasne! mój drogi czy jeśli przeczytasz notatkę takiej treści: Sześciu żołnierzy sił ONZ zginęło w niedzielę w Somalii; ich narodowości nie podano. to zapytasz: co to za naród ONZ???
          to pytanie retoryczne ;-)

> joanna,temat Afganistana jest mnie bardzo bliski,dla tego pilnie obserwuje w
          > szytkie informacji .Od dluzszego czasu,jak ja zaobserwowalem,wlasnie w taki sposob podaja informacje.

a to już zupełnie inna kwestia, jak rozumiem nie podoba Ci się, że nie podaje się narodowości poległych zołnierzy... nie ma to jednak nic wspólnego z narodem pt. NATO
          • igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 19:26
            joanna,nie musisz zgadzac sie ze wszystkim co ja pisze,dla tego ja nie musze cie przekonywac do swoich racji. Bedziemy uwazac,ze ja uwazam,ze kazdy polegly ma prawo na to,zeby o nim bylo powiedziano troche wiecej,niz o czlonku wojskowego paktu,o ile ta Wojna prowadzi sie w slusznej sprawie.Co innego,jak tej Wojny czlonkowie NATO wstydza sie,wtedy rzeczywiscie,lepiej podawac w taki sposob.
            • joanna_on-line Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 19:34
              załamujesz mnie!

to nie z tym się nie zgadzałam - Igor nie zamierzam udowadniać, że nie jestem wielbłądem - odsyłam do ponownego (tym razem ze zrozumieniem Igorku!) przeczytania moich postów powyżej - jeśli nadal będziesz widział tam to, co insynuujesz, to ja się poddaję i wyłączam ;-)
              • igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 20:22
                joanna,moja droga-zalamujesz mnie.Czy tak trudno zrozumiec co ja chcialem powiedziec swoimi slowami? Zadajac pytanie o narodzie-NATO,ja tylkonaswietlil pewien problem.Ze w Afganistanie gina ludzi ,z krwi i kosci,a o nich pisza tylko jako o anonimowych zolnierzach NATO.I mnie nie chodzi o gazete(ta pisze tylko to co podaja zrodla),a tylko o dowodctwo NATO.Czy ty uwazasz,ze oni nie wiedza kto zginal?Z imienia i nazwiska,nie mowiac o narodowosci?
                • joanna_on-line Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 20:34
                  igor_uk napisał:

> joanna, moja droga - zalamujesz mnie.Czy tak trudno zrozumiec co ja chcialem powiedziec swoimi slowami?

tego, co napisałeś, w ogóle nie da się w ten sposób zrozumieć - serio, serio

Zadajac pytanie o narodzie-NATO,ja tylko naswietlil pewien problem.

powtórzę - nic nie naświetliłeś, jeśli już to tylko zaciemniłeś. powinieneś chyba spróbować spojrzeć na swoje słowa nieco z dystansu :-)

PS. Igor - skończmy juz tego ping-ponga, bo to robi się nudne ;-)
                  • igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 21:37
                    joanna,moja droga,oczewiscie ze nie ma sensu przerzucac pileczke.
                    Zapomnialas,co ja pisalem o sobie

"sposob myslenia mam bardzo pokrecony i nie raz ,,jak zobacze jakies
                    slowko,to mnie kojarza sie rozne dziwne rzeczy. "

Chociaz,kim ja jestem,zeby ty to pamjetala,ale jak kliknisz ,to dowiesz sie.
    • klops_totalny Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 19:02
      <>Idz sie leczyc na ruskie fora,i nie zasmiecaj spamem polskiego.
      • igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 19:13
        klopsik,ja cie rowniez lubie.
        • klops_totalny Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 19:24
          <>Jaki narod,igorku,tak ciezko zrozumiec ze to zolnierze NATO,no wiesz taki pakt,jak za CCCP, byl pakt warszawski, i tez sie mowilo :zolnierze paktu warszawskiego mieli manewry, i nikt nie doszukiwal sie nowego narodu.Za ciezko zrozumiec???Jak patrze w lustro nie chcialbym ciebie widziec
          • igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 19:29
            klopsik,ale nie podawalo sie,ze w walkach z afganskimi patriotami zginal zolnierz Paktu Warszawskiego.Czy nie czujesz tej roznicy? Miedzy zginal w walkach i ze uczestniczyl w manewrach.
            • klops_totalny Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 19:41
              Igorku, jestes tak prymitywny,ze nie bede wiecej niczego ci tlumaczyl bo nie nadazasz

klopsik,ale nie podawalo sie,ze w walkach z afganskimi patriotami zginal zolnie
              > rz Paktu Warszawskiego.Czy nie czujesz tej roznicy? Miedzy zginal w walkach i z
              > e uczestniczyl w manewrach.

• igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 20:17
                klopsik,jak nie potrafisz zrozumiec zawartego sensu w cudzym tekscie,nie oskarzaj odrazu adwersaza o prymitywizm,a raczej pomyusl,co z toba jest nie tak,ze nie potrafisz zrozumiec prostych rzeczy.
                A tak na marginesie,czy ja cie prosilem o jakies tlumaczenie?
                • klops_totalny Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 20:26

Koncz wasc,wstydu sobie oszczedz,zeby zrozumiec sens,to on musi byc zawarty w tekscie,a u ciebie jak w kazdym tekscie,pustka,nawet nie pamietasz ze prosiles forumowiczow o tlumaczenie,jako forumowicz tlumacze ci,ale to ostatni raz

Autor: igor_uk☺ 12.12.10, 18:31
                  Sześciu żołnierzy NATO zginęło w Afganistanie

Jak widac powstal kolejny narod-NATO.
                  Byl Narod Radziecki, istnieje Narod Amerykanski i od niedawno mamy narod -NATO.
                  I w zwiasku z tym,mam pytanie do forumowiczy,co to jest za zwierze,ten Narod-NATO?
    • l-oxo-l Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 20:57
      hihi-listka i d-d - to przedstawiciele tego narodu. Jaki jest to już chyba wiesz. Lekko niedorozwinięty umysłowo.
      • igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 21:39
        l-oxo-l, chyba az tak zly nie jest?
        • l-oxo-l Re: Powstanie kolejnego narodu. 12.12.10, 21:42
          Zły nie jest. Tylko głupi aż zęby bolą.
    • przyjacielameryki Re: Powstanie kolejnego narodu. 13.12.10, 15:22
      igor_uk napisał:

>
      >
      > Sześciu żołnierzy NATO zginęło w Afganistanie

>
      > Byl Narod Radziecki, istnieje Narod Amerykanski i od niedawno mamy narod -N
      > ATO
      .
      > I w zwiasku z tym,mam pytanie do forumowiczy,co to jest za zwierze,ten Narod-[
      > b]NATO[/b]?
      >

Absurdalny temat Igor! NATO to obronna organizacja militarna do której żeby się przyłączyć trzeba spełnić szereg trudnych wymogów, do której przyłączały się kolejne kraje na skutek własnej nie przymuszonej woli i do której chcą się przyłączać kolejne kraje ale mają z tym trochę problemów. To taki elitarny, najlepszy i najsilniejszy na świecie klub militarno-obronny. ZSRR to był twór taki trochę bandycki, państwa związane z ZSRR(dawne demoludy) były faktycznie okupowane, nikt nie przystępował do ZSRR dobrowolnie(Litwa, Łotwa, Estonia, Ukraina, Białoruś itd., itd.) tylko poszczególne państwa były do niego wcielane siłą a przeciwników zsyłano w Sybir bądż mordowano skrycie.
      Igor, to organizacje, systemy z różnych światów i porównywanie ich jest chore, mniej więcej tak samo jak porównywanie USA i Rosji. To też zupełnie inne światy i inne cywilizacje. To wszystko Igorek!!!!
      • mongolszuudan Re: Powstanie kolejnego narodu. 13.12.10, 15:51
        >> To taki elitarny, najlepszy i najsilniejszy na świecie klub militarno-obronny.

Czy zaiste obronny? i kto grozi NATO? A może być lepiej powiedzieć - elitarny klub morderców, grabieżców i gwałcicieli, że przywłaszczyły sobie samozwańcze rolę światowego policjanta?

-------------------------------------------------------
        www.youtube.com/my_playlists?p=7504C0590C265823
        My Translations
      • igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 13.12.10, 19:34
        przyjacielameryki napisał: Absurdalny temat Igor! NATO to obronna organizacja militarna

wytlumacz to narodam ,ktore NATO "broni". Mnie nie musisz,ja swoje wiem.
        Reszta ,jak zwykle-bla,bla ,bla.
        Szkoda tylko tych zolnierze,ktore nie zasluzyli na wieksza wzmianke,niz tylko ze sa zolnierzami NATO -bezpanstwowce chyba lub obywatele nowego Panstwa.
        • przyjacielameryki Re: Powstanie kolejnego narodu. 13.12.10, 20:18
          igor_uk napisał:

>
          > wytlumacz to narodam ,ktore NATO "broni". Mnie nie musisz,ja swoje wiem.
          > Reszta ,jak zwykle-bla,bla ,bla.
          > Szkoda tylko tych zolnierze,ktore nie zasluzyli na wieksza wzmianke,niz tylko
          > ze sa zolnierzami NATO -bezpanstwowce chyba lub obywatele nowego Panstwa.

Tak Igor, propaganda to trudna sztuka. O czym Ty mówisz??? W kulturze Zachodu Igor, człowiek jest niezwykle ważny, w kulturze ZSRR czy nawet Rosji w ogóle się nie liczy. Nie wiedziałeś??? W Afganistanie są zabijani terroryści, czasami cywile przypadkowo jak to na wojnie ale to są bardzo małe liczby. Jeżeli to porównamy z eksterminacją narodu czeczeńskiego, masowym zabijaniem kobiet, dzieci i starców w Czeczenii przez wojska rosyjskie - w ramach tzw. wojny z "terrorystami", zrównaniem Groznego z ziemią i zamianą całego miasta w stertę gruzu to o czym my mówimy Igor??? Popukaj się tak trochę mocniej w głowę, może to ci pomoże!
          Ja cały czas nie pojmuję tego chorego i kompletnie bezzasadnego porównywania się Rosji czy ZSRR z USA, NATO czy nawet z UE. Cha!, cha!, cha! Igor, czy Ty brałeś jakieś prochy?????. Kończę, bo to wyjątkowo bezsensowna rozmowa!!! Aaaaaaaaaaaaa, jak tam żona Polka???? Może już zmieniłeś na Rosjankę???

• igor_uk Re: Powstanie kolejnego narodu. 13.12.10, 22:00
            przyjaciel,ja wszystko co mialem powiedziec tobie,juz napisalem.Twojej prymitywnej propagandy,na poziomie lektora z wieskiego kolka partyjnego-nie potrzebuje.
            Czy ty jeszcze nie zrozumiales,czytajac moi posty,ze ja mysle sam,dla mnie niema zadnych autorytetow,a ty takowym napewno nigdy nie bedziesz.
        • klops_totalny Nie szargaj pamieci zolnierzy NATO,kacapcziku 13.12.10, 21:31
          Kazdy z poleglych zolnierzy NATO bedzie mial uroczysty pogrzeb w swojej ojczyznie, a ich rodziny przyzwoita rente, nie tak jak z poleglymi ruskimi w Afganistanie

re:Szkoda tylko tych zolnierze,ktore nie zasluzyli na wieksza wzmianke,niz tylko
          > ze sa zolnierzami NATO
          • igor_uk klopsik. 13.12.10, 22:04

jestes takiograniczony ,ze nawet nie potrafisz zrozumiec,ze ten watek zalozylem z szacunku do zolnierze,ktore tam sa.Nie wiem,czy oni tam dobrowolnie (ja tam byl nie z wlasnej woli),czy nie,ale napewno ich tam zagnali polityki.Dla tego to ja tobie mowie,zamkni ryj i nie odzywaj sie,kiedy zolnierz broni zolnierza.
            • klops_totalny Ostatniej rzeczy jakiej potrzebuja zolnierze NATO 13.12.10, 22:15
              jest "obrona" jakiegos kacapszczika,ty zalozyles ten watek zeby w zlym swietle przedstawic NATO,ilu Afganczykow zabiles,ile kobiet zgwalciles nie z wlasnej woli

re:Nie wiem,czy oni tam dobrowolnie (ja tam
              > byl nie z wlasnej woli),czy nie,ale napewno ich tam zagnali polityki
              • igor_uk dupek ty jestes i tyle. 13.12.10, 22:31
                Zgwalcilem w swojej zyzni tylko jedna kobiete-twoja matke.
                • klops_totalny Z ruskiego zawsze kacapczik wyjdzie 13.12.10, 22:54
                  • igor_uk ? 13.12.10, 22:58
                    Jak nie wiesz czym zajac swoi rece,to poczytaj TO.
                    • klops_totalny Normalni ludzie maja inne upodobania niz kacapczik 13.12.10, 23:05
                • joanna_on-line Re: dupek ty jestes i tyle. 13.12.10, 23:05
                  igor_uk napisał:

> Zgwalcilem w swojej zyzni tylko jedna kobiete-twoja matke.

no pięknie Igor! pogratulować!!! :/
                  • klops_totalny Re: dupek ty jestes i tyle. 13.12.10, 23:17
                    Dziwisz sie?
                    Przeciez to prymitywny rusek,z ktorego wczesniej czy pozniej wyjdzie KACAP

re
                    no pięknie Igor! pogratulować!!! :/
                    • joanna_on-line Re: dupek ty jestes i tyle. 13.12.10, 23:32
                      klops_totalny napisała:

> Dziwisz sie?
                      > Przeciez to prymitywny rusek,z ktorego wczesniej czy pozniej wyjdzie KACAP
                      >

owszem - dziwię się, bo to nie żaden prymitywny rusek - p nie udawaj greka - sprowokowałes go - a gorąca krew nie woda :D

a ty szufladkujesz ludzi po narodowości?- i każda ma swoją łatkę? tobie także gratuluję!

a może byście się panowie przeszli na jakieś podwórko...
                      • joanna_on-line errata 13.12.10, 23:38

> a może byście się panowie przeszli na jakieś podwórko..

nieaktualne - pan klopsik okazał się panią (sorki nie zauważyłam ;-).
                      • igor_uk Re: dupek ty jestes i tyle. 13.12.10, 23:41
                        joanna_on-line napisała: sprowokowałes go - a gorąca krew nie woda
                        Jest bardzo malo takiego,co moze mnie zdenerwowac.jedno z nie wielu,moja obecnosc w Afganistanie.Trafilem tam,jako 18 latek.Nikt mnie nie pytal,czy chce tam byc.Widzialem ciala naszych zolnierze,z wyprutymi wnetrznosciami,z obcietymi glowami.Widzialem raz,jak do cynkowych trumien wkladali to co pozostalo sie po takim ze chlopakam kak ja(18-19lat) po wybuchu amunicji w czolgu.I takie paskudstwo bedzie mnie cos na ten temat pisac,wogule odzywac sie na watku,w ktorym bronie zolnierze ,niezaleznie od tego ,skad oni pochodza.
                        Bardzo mnie przykro,joanna,ze tak prosty przekaz nie dotarl i do ciebia.Ja naprawda uwazam,ze politycy,wysylajac zolnierze na Wojny,powinni wiecej miec do nich szacunku.Bo to oni tam gina i to o nich pozniej rozne swoloczi odzywaja sie w podobny sposob,jak ten szowinist.
                        • joanna_on-line Re: dupek ty jestes i tyle. 13.12.10, 23:59
                          igor_uk napisał:

I takie paskudstwo bedzie mnie cos na ten temat pisac,wogule odzywac sie na watku,w ktorym bronie zolnierze ,niezaleznie od tego ,skad oni pochodza.

wybacz Igor, ale to Ty masz wrażenie, że bronisz żołnierzy - ja zwróciłam Ci uwagę, że piszesz semantyczne bzdury - niezaleznie od Twoich uczuć do zołnierzy - nie chcesz uznać, ze kwestia narodowości NATO to sformułowanie tak kompletnie bez sensu i brniesz dalej z uporem godnym naprawdę lepszej sprawy - na dodatek decydujesz o tym, co ja i inni rozumieją z Twojego przekazu, wmawiając rzeczy, które nie mają miejsca - to bez sensu - myslę, że Twoje zaangażowanie emocjonalne w ten temat przesłania Ci zupełnie logike - dlatego nie bede się juz wypowiadać w tym watku (nie prowadzi to do jakiejkolwiek refleksji z twojej strony, wiec szkoda mojego czasu, sorry)

> Bardzo mnie przykro,joanna,ze tak prosty przekaz nie dotarl i do ciebia.Ja naprawda uwazam,ze politycy,wysylajac zolnierze na Wojny,powinni wiecej miec do nich szacunku.Bo to oni tam gina i to o nich pozniej rozne swoloczi odzywaja sie w podobny sposob,jak ten szowinist.

Igor każda wojna jest straszna i w ogóle nie powinna miec miejsca - a ty od polityków oczekujesz szacunku dla żołnierzy - czysta naiwność :(
                          ale to, ze prasa nie podaje narodowości żołnierzy, którzy zgineli, nie ma wiele wspólnego z szacunkiem polityków do nich, wybierasz nieadekwatne srodki przekazu i nie dociera do Ciebie, to co ja pisze, nie chce mi się już powtarzać, sorry

jesli chodzi o udział naszych zołnierzy - z tego, co do tej pory mówiono - sa to ochotnicy - nie ma jeszcze przymusu uczestnictwa w takich "misjach" - teraz np. nie mamy swoich lekarzy w Afganistanie, bo nikt nie chce tam jechać
                          • igor_uk Re: dupek ty jestes i tyle. 14.12.10, 00:05
                            joanna,przeciez ty sama zwrocila uwge na to,ze dowodctwo NATO nie podalo narodowosci.
                            Nie podalo- o to mnie chodzilo.Link do artykula ,przeciez, ja wkleilem.
                            Dobrze,nastepnym razem postaram sie pisac wprost.Moze ,rzeczywiscie,mam taki sposob myslenia,ze normalnym ludziam trudno, nie raz ,w nim polapac sie.
                            Pluńmy i zapomnimy o sprawie.Mam nadzieje,ze tym razem wiesz o co mnie chodzi.
                            • joanna_on-line Re: dupek ty jestes i tyle. 14.12.10, 00:17
                              igor_uk napisał:

> joanna,przeciez ty sama zwrocila uwge na to,ze dowodctwo NATO nie podalo narodo
                              > wosci.
                              > Nie podalo- o to mnie chodzilo.Link do artykula ,przeciez, ja wkleilem.
                              > Dobrze,nastepnym razem postaram sie pisac wprost.Moze ,rzeczywiscie,mam taki s
                              > posob myslenia,ze normalnym ludziam trudno, nie raz ,w nim polapac sie.
                              > Pluńmy i zapomnimy o sprawie.Mam nadzieje,ze tym razem wiesz o co mnie chodzi.

to jest jasne, że ja wiem, o co Tobie chodzi - tylko Ty nie chcesz przeczytać ze zrozumieniem o co mnie chodzi wrrrrrr

ja - rozumieć - Ty - nie rozumieć - rozumiesz???

i tym optymistycznym akcentem zakończmy tę nierówna walke uffff...

tylko już mi nie odpowiadaj, pls :-)
                      • klops_totalny Re: dupek ty jestes i tyle. 14.12.10, 02:32
                        A czemu uwazasz ze to nie prymitywny rusek?Przeciez on jest najlepszym przedstawicielem twojej sygnaturki,tej Lema

re
                        >
                        > > Dziwisz sie?
                        > > Przeciez to prymitywny rusek,z ktorego wczesniej czy pozniej wyjdzie KACAP
                        > >
                        >
                        > owszem - dziwię się, bo to nie żaden prymitywny rusek
                  • igor_uk Re: dupek ty jestes i tyle. 13.12.10, 23:22
                    joanna,a moj adwersaz jest w porzadku?
                    czy ty czasami nie przesadzasz z wystawianiem ocen mojej wesolej tworczosci?
                    Szowinizm innych cie nie przeszkadza?Czy tobie przeszkadzaja tylko moi riposty.
          • l-oxo-l Re: Nie szargaj pamieci zolnierzy NATO,kacapcziku 13.12.10, 23:33
            Pogrzeby to pewnie są uroczyste , ale życie kalek , wdów i sierot już jest mniej kolorowe. www.koledzyzwojska.pl/artykul/czarna-wdziecznosc-rzeczpospolitej
    • eva15 A kto w Legii Cudzoziemskiej pyta o narodowość? 13.12.10, 23:51
      igor_uk napisał:

> Byl Narod Radziecki, istnieje Narod Amerykanski i od niedawno mamy narod -N
      > ATO
      .
      > I w zwiasku z tym,mam pytanie do forumowiczy,co to jest za zwierze,ten Narod-[
      > b]NATO[/b]?

A kto w Legii Cudzoziemskiej pyta o narodowość? NATO to nic innego niż Legia Cudzoziemska, tyle że nie Francji a USA, no i w dodatku taka śmieszna, że sama płaci za swoje usługi.
      • klops_totalny Re: A kto w Legii Cudzoziemskiej pyta o narodowoś 14.12.10, 02:36
        Sama to wymyslilas czy na szkoleniu tak nauczyli?
        NATO to narod,NATO to legia cudzoziemska,hmmm, ciekawe co jeszcze wasze mozdzki wymysla
        re
        > A kto w Legii Cudzoziemskiej pyta o narodowość? NATO to nic innego niż Legia Cu
        > dzoziemska, tyle że nie Francji a USA, no i w dodatku taka śmieszna, że sama pł
        > aci za swoje usługi.

• you-know-who narodowosc malo istotna 14.12.10, 06:47
        nie wlaczam sie w te dyskusje, bo wyda sie, jak wysokie mam mniemanie o tych, ktorzy ida na zawodowych zolnierzy do wojska, czy o tych, ktorzy jada do afganu
        powalczyc sobie za pieniazki w ramach ***obronnej*** organizacji zalozonej i kontrolowanej przez imperium amerykanskie.

jakie wiec ma znaczenie czy chlopak z wyprutymi flakami to rossijanin, russkij, polak, prawdziwy polak, francuz z algierii, rodowity francuz, latynos amerykanski, czy niedouczony bezrobotny potomek angielskich purytanow. ten chlopak albo poszedl tam sam albo byl poborowym zolnierzem.

i tylko to jest wazne, reszta - jego narodowosc tut nie pri cziom, igor!
        • igor_uk Re: narodowosc malo istotna 14.12.10, 17:29
          YKW,roznie uklada sie zycie ludzi. Ja ,naprzyklad,nigdy nie bylem zawodowym zolnierzem,a musialem tam byc-mnie nie to ze nikt o to nie zapytal,a nawet nikt mnie nie powiedzial, gdzie mnie wioza.
          ykw,oczewiscie mozno pisac,myslec o ludziach,ktore wiaza swoje zycie z wojskiem,za degeneratow,ale pamjetaj,ktos to musi robic.I to ze takiego zolnierza wysylaja na wojne za tysiecy km od doma,jego winy nie ma.On nie jedzie tam sam,jego wysylaja tam politycy i to na nich spoczywa odpowiedzialnosc za zolnierze i za to,co wojsko tam robi.
    • jk2007 Re: Powstanie kolejnego narodu. 14.12.10, 15:43
      ir-ingr.livejournal.com/741653.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka