Dodaj do ulubionych

KONKURS ARTYSTYCZNY: stan plebiscytu

14.04.04, 21:53
Ponieważ Społecznej Komisji Plebiscytowqej (SKoP, albo SpoKo-P) nie udało się
sformować, będziemy w krótkich odstepach podawać komunikaty o stanie głosów.

W tej chwili w plebiscycie zdecydowanie prowadzi Praca nr 19.
Obserwuj wątek
    • groszek.741.com Nieporozumienie, przepraszam: prowadzi Praca 32 14.04.04, 22:12
      Prowadzi praca nr 32, nadesłana przez uczstnika 19.

Praca 19 nie może brac udziału w konkursie, ponieważ nadesłana była przez samego
      Groszka.

Żeby konkurs szybko wystartował, Groszek na początku sam nadesłał kilka prac.
      Jeżeli w plebiscycie jakiś głos padnie na którąś z tych prac, to zaraz zostanie
      ujawnione, że ta praca w plebiscycie nie może uczestniczyć. Ale z góry nie
      ujawnimy numerów, bo głos na jakąś pracę Groszka zawsze by sprawił Groszkowi
      przyjemność.

Niestety, do tej pory w całym plebiscycie wpłynąl jeden (cyframi: 1) głos --
      właśnie na prace nr 32
      • Gość: Borek Praca nr. 33 IP: *.g.pppool.de 14.04.04, 22:17
        Praca nr. 33
        • Gość: Borek Re: Praca nr. 34 IP: *.g.pppool.de 14.04.04, 22:22
          www.republika.pl/pan_mateusz/pic/doodie/camel.gif
          • Gość: ABE Ja dzisiaj zaglosuje, a owszem n/t IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 14.04.04, 22:36
    • groszek.741.com Glosy wysylamy pod następujący sadres: 14.04.04, 22:42
      groszek.741.com@gazeta.pl

Inna droga nadesłane sie nie liczą!
    • groszek.741.com Re: KONKURS ARTYSTYCZNY: stan plebiscytu 15.04.04, 03:58
      Padl glos na Prace nr 84... Niestety, praca nr 84 nie moze brac udzialu w
      plebiscycie z tych samych wzgledow, co 19...

Autorowi w kazdym razie jest bardzo milo.
    • groszek.741.com Re: KONKURS ARTYSTYCZNY: stan plebiscytu 15.04.04, 08:34
      Stan plebiscytu, 15 kwietnia, 08:30 (czas warszawski):

Na czolo wysuwa sie Praca nr 91, majac dwa glosy.

Niestety, glosy, ktore wplynely na prace nr 3 i 4 nie beda wazyc w konkursie --
      prace nr 3 i 4 zostaly wstawione przez Groszka i nie mogą ubiergac sie o
      zwyciestwo.

Prace 3 i 4 nalezaly do takich, ktore mialy na poczatku pokazac, o jaki humor
      Groszkowi chodzi. Dobrotliwe wytykanie sobie wad, a nie strzaly "z grubej rury".
      • goldbaum "humor" czyli "dobrotliwe wytykanie sobie wad" 15.04.04, 09:15
        Dobrze, ze "pokazales" o jaki "humor" ci chodzi...

W takim razie domagam sie natychmiastowego usuniecia pracy nr. 3. Praca ta w
        jaskrawy sposob obraza moje najwznioslejsze uczucia patriotyczne. Symbolika ta
        propagujesz idee krwawego totalitaryzmu, ktorej ofiara padly miliony Polakow.

Praca ta, to pluniecie w twarz nie tylko Tomsonowi ale i wszystkim naszym
        narodowym swietosciom.

Utozsamianie osoby Tomsona ze stalinowskimi agitatorami i politrukami, ktorych
        rece umazane sa w polskiej krwi uwazam za szczyt niesmaku.

Dyskretne milczenie cechujace w takich sytuacjach osoby kulturalne i
        ineligentne do jakich bez watpienia zalicza sie Tomson interpretowane sa przez
        ludzi twojego pokroju jako swoiste przyzwolenie.

Jesli ten "humor" ma byc tym "dobrotliwym" "humorem", o jaki ci chodzi to
        dziekuje uprzejmie.

• goldbaum No groszku? Badz mezczyzna! 15.04.04, 12:34
          albo chociaz uczciwym czlowiekiem. I przyznaj, ze stosujesz rozne kryteria do
          roznych ludzi.
          Albo chociaz baknij, zes zapracowany i "nie zauwazyles".
          Widzisz akurat bierzesz udzial w zamieszczaniu propagandy komunistycznej, ba
          budowaniu jej w odniesieniu do konkretnej, istniejacej osoby.
          Sadzisz, ze to zabawne? Hmm, ciekawe poczucie humoru, jak na gazete,
          ktora przeciez i Zydzi czytaja. Sadzisz, ze ich tu nie ma?

• groszek.741.com Odpowiadam po mesku: 15.04.04, 23:49
            Goldbaum, Twoje "obrazone uczucia" mnie niewiele obchodza. Nie jestem ten
            sedzia, ktory wydal wyrok na nieznalska. Poza tym, portal groszek.741.com
            znajduje sie w USA, podlega jurysdykcji amerykanskiej, a wedlug obowiazujacego
            w USA prawa (First Amendment!!!) moge takie prace publikowac, a w amerykanskim
            prawie w ogole nie istnieje takie kretynskie pojecie jak "obrazone uczucia".

Konkurs jest na polskim forum, ale galeria zostala bardzo chytrze umieszczona
            poza polska, hi, hi! Na polskim forum sa tylko linki. Link nie moze obrazic
            niczyich uczuc.

Zatem
            • goldbaum A dlaczego nie tak: "Panie Goldbaum"? 16.04.04, 09:11
              Nie sadziłem, że praca nr 32 wzbudzi jakieś zastrzeżenia. Okazuje się, że
              sie jednak myliłem. W tej sytuacji inkryminowana praca została z galerii
              konkursu usunięta.

Musze przeprosić, że nie skontaktowałem się z Panem lub Panem Tomsonem PRZED
              zamieszczeniem inkryminowanego wizerunku w konkursie. Żart wydał mi sie jednak
              dość niewinny, jesli sa robione jaja z kogoś/czegoś, to w pierwszym rzędzie z
              sowieckiej propagandy, wydaje mi się. Ale każdy może widziec sprawy inaczej.

Takie sytuacje są nie do unikniecia w tego rodzaju konkursach. Jedyne, co
              moge teraz zrobić, to Pana przeprosić i szczerze zapewnić, że ze strony
              mojej, czyli organizatora konkursu, żadnej złośliwej intencji w tym wypadku
              nie było.

Z uszanowaniem, Groszek

• goldbaum albo na przyklad tak: "jeszcze raz przepraszam..." 16.04.04, 09:14
                ...i zapewniam Pana, Panie Goldbaum, że zamieszczenie pracy nr 32 nie było
                podyktowane zośliwoscią z mojej strony.

Przy tego rodzaju konkursach pewna cenzura ze strony organizatorów MUSI być
                użyta
                • goldbaum a tak w ogole 16.04.04, 09:34
                  .. to chodzilo oczywiscie o prace nr. 4 (Tomson) a nie 32.

Na prace nr. 32 oddaje moj glos, jak i z reszta na prace 76 (drugi glos) i na
                  prace 134 (trzeci glos)
    • groszek.741.com Up! n/t 15.04.04, 23:28
    • Gość: ABE Re: KONKURS ARTYSTYCZNY: stan plebiscytu IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.04.04, 00:53
      groszek,
      Czy jest tam cos NIE-twojego autorstwa? Bedzie latwiej glosowac ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka