Dodaj do ulubionych

Całkowita kompromitacja EU

31.01.11, 17:51
Tak się złożyło, że dwa wydarzenia wobec których EU zajmuje stanowsiko nakładają się na siebie.

Z jednej strony Eu karze właśnie Łukaszenkę za to, że nie dopuścił do przewrotu, który szykowała mała grupa płatnych "demokratów" negująca wolę społeczeństwa wyrażoną w wyborach.

Z drugiej strony EU wspiera jak może Mubaraka, który wbrew woli milionów ludzi trwa u władzy.
Łukaszenko ukarał wywrotowców paroma tygodniami aresztu obchodząc się z nimi jak z jajkiem, nikomu włos z głowy nie spadł. Mubarak karze strzelać do całego narodu, codzień giną ludzie.

Na Białorusi jest względny dobrobyt, spokój i brak bezrobocia, w Egipcie nędza, analfabetyzm, brak perspektyw i masowe bezrobocie.

EU ganiąc Łukaszenkę i wspierając jednocześnie krwawego despotę Mubaraka osiągnęła szczyt hipokryzji, niewiarygodności i kompromitacji.
Obserwuj wątek
    • j-k politics as usual 31.01.11, 18:15
      czyli belkot Evci bez sensu.

a coz to dziewcze w tym dziwi. ?

kazden orze - jak moze.

Unia tyz.
    • igor_uk Re: Całkowita kompromitacja EU 31.01.11, 18:15
      A nu masz racje Ewa,kolejny raz obesrali sie w tej Brukseli.
      Wyraznie widac,ze szczytem mozliwosci Unii Europejskiej (liczba mieszkancow ogolem- ponad 500mln) to podskakiwac przed Bialorusia (liczba mieszkancow -mnie niz 10 mln). Egipt (80 mln),jest za mocny (he,he).
      Boze,moze do tej UE ,jako prezydenta (przeciez mozno stworzyc takie stanowisko) zaprosic Putina?Zeby chociaz jeden facet z jajami tam rzadzil?
      • j-k tandeta intelektualna. 31.01.11, 18:20
        ale gratuluje nici wspolpracy z Evcia.

PS. Jak tam w respublice Tuwa?
      • eva15 Re: Całkowita kompromitacja EU 31.01.11, 18:23
        Jak podała nawet i GW to Izrael naciska, by Unia nie krytykowała Mubaraka. Do tego dochodzi tzw. Realpolitik (znaczenie Kanału Suezkiego etc.).

Ja ten cynizm, dwulicowość i mierzenie podwójną miarą rozumiem. Ale czy EU rozumie konsekwencje takiej postawy w tak otwarty i jednoznaczny sposób? Czy rozumie, że publiczne i jednoczesne mierzenie podwójną miarą czyni ją (EU) niewiarygodną, wręcz śmieszną? A jeśli się jest niewiarygodnym i śmiesznym to trudno prowadzić skuteczną politykę i oczekiwać by inni brali nas poważnie.

Gdyby unijne politruki miały trochę więcej oleju we łbach to by sobie odpuściły jednoczesne karanie Łukaszenki i głaskanie Mubaraka i odłożyłyby Łukaszenkę na później. No ale oleju im najwyraźniej brak.
        • j-k Całkowita kompromitacja Chin 31.01.11, 18:31
          eva15 napisała:
          Czy rozumie, że publiczne i jednoczesne mierzenie podwójną miarą czyni ją (EU) niewiaryg
          > odną, wręcz śmieszną? A jeśli się jest niewiarygodnym i śmiesznym to trudno pro
          > wadzić skuteczną politykę i oczekiwać by inni brali nas poważnie.

Padne , ze smiechu, dziewcze , gdy czytam te banialuki.

Podwojna miare, to stosuja Chinczycy od paru ladnych lat - gdy osiagbneli sukces gospodarczy.
          Podwojna miare - to stosuje Rosja, USA i UE - gdyz moga sobie na to pozwolic :)))
          • igor_uk Re: Całkowita kompromitacja Chin 31.01.11, 18:35
            j-k,ale belkoczesz.Chyba cie pochmielje jeszcze nie opuscilo,od tam tego chlania.
            =================
            Мoй дрyг! Ты злишьcя?( Przyjaciel!Zly jestes? )
            Знaчит ты не прaв... (W takim razie racji ty nie masz...)
            • j-k Całkowita kompromitacja Rosji 31.01.11, 18:38
              igor_uk napisał:

Belkoczesz ty, Maladjec.

Kradniecie Gruzji poludnowa Osetie,
              i upieracie sie, ze Republika Tuwa, ktora anektowaliscie w 1944
              i gdzie Rosjanie stanowia tylko 20 % ludnosci - ma nalezec do Rosji.

belkot i imerialistyczna propaganda.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • eva15 Dr. Bełkot, wsadź głowę pod kran z zimną wodą 31.01.11, 18:39
                • j-k Calkowita kompromitacja Evci 31.01.11, 18:42
                  argumentow zabraklo ?

• eva15 Dr. Bełkot, nie znajdziesz kumpeli 31.01.11, 18:45
                    j-k napisał:

> argumentow zabraklo ?

Zabrakło chęci wdawania się w ewidentny bełkot. Nie znajdziesz kumpeli do takich "dyskusji".
                    • igor_uk Re: Dr. Bełkot, nie znajdziesz kumpeli 31.01.11, 18:49
                      Ewa,o czym mozno dyskutowac z czyms,co chla na smierc,sam nie wiedzac gdzie i nie pamjetajac z kim.
                      • j-k Bełkotu Igora cd... 31.01.11, 18:52
                        belkotu cd...

ale z pamietam.
                        jeden byl celnikiem, a drugi urzednikiem kolejowym :)
                        • igor_uk Re: Bełkotu Igora cd... 31.01.11, 19:25
                          jebniety-koziolek, wypiej wode z pod agurcow.
                          Ponoc pomaga.
                          • j-k Bełkotu Igora cd... 31.01.11, 19:33
                            igor_uk napisał:

> jebniety-koziolek, wypiej wode z pod agurcow.

durnoty i gryzienie po kostkach - jak jamnik.

• eva15 Re: Dr. Bełkot, nie znajdziesz kumpeli 31.01.11, 18:53
                        Czasem lubię się podroczyć z pociesznym Januszkiem, ale dzisiaj jakoś nie jestem w nastroju. Poza tym psuje mi swoim bełkotem wątek.
                        • j-k Ryba psuje sie od glowy 31.01.11, 18:57
                          eva15 napisała:

Poza tym psuje mi wątek.

Ryba psuje sie od glowy
                          Co chyba na przykladzie tego bzdurnego watku dosadnie widac?

• czlowiek_ksiazka do evy15 - Czy Łuka ma konto w banku Śląskim...? 31.01.11, 21:34
                          Próbuję się wkleić między różne przyp. stwory internetowe, przebrnąć przez nich i porozmawiać z evą15, z którą właśnie chciałem podyskutować o Łukaszence.
                          Zwróć uwagę, evo15, że UE podkreśla swoją de facto nieporądnóść stosując wobec "Stłaśliwego Tyłana" Łuki te same kary, co kiedyś - chyba równie nieefektywne i bardziej symboliczne, niż mogące zaszkodzić reżimowi w rzeczywistości. A może nie mam racji?
                          Przecież to już było i kiedyś je zniesiono! Czy miało wrócić więcej - w takiej formie i w tym czasie?
                          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9033022,Sikorski_ws__Bialorusi__Mozliwa_czarna_lista_firm.html
                          "UE wznowiła sankcje wizowe wobec 158 przedstawicieli reżimu w Mińsku i zamroziła ich aktywa"
                          Zupełnie pogubiłem się z aktywami "przedstawicieli reżimu". Czy Łukaszenko ma w Europie konto w jakimś nie przymierzając Banku Śląskim czy innym PKO?
                          Udało ci się może dotrzeć do listy 158 przedstawicieli? Dlaczego nie np. 167? Kto w UE i w jaki sposób mierzył "zaangażowanie przedstawicieli reżimu w represje"?
                          Czy mrożenie aktywów bankowych to nie środek z arsenału jakichś komunistów? Wiem, że Lenin też mroził po rewolucji - co jeszcze było nie wycofane i do zamrożenia. Wiem z "niezależnej", czyli europejskiej tv, że aktywa mrozi się terrorystom.
                          Zobacz, jest już odpowiedź MSZ Białorusi:
                          www.mfa.gov.by/ru/press/news/e2dea6f3f7b1cac1.html
                          Ciekawe fragmenty:
                          "Оcoбoе неприятие вызывaет aбcoлютнo неcoпocтaвимaя реaкция ЕС нa неcрaвнимo бoлее жеcткие дейcтвия прaвительcтв в некoтoрых дрyгих гocyдaрcтвaх еврoпейcкoгo региoнa. Стoль рaзительные двoйные cтaндaрты лишaют cмыcлa ритoрикy ЕС o «еврoпейcких ценнocтях»."
                          Czy ty nie dorądżąsz przypądkięm rządowi Białorusi? :)

• czlowiek_ksiazka to było do evy15 31.01.11, 21:35
                            Januszkom i innym bytom wirtualnym nie odpisuję.
                            • j-k dobrzi. 31.01.11, 21:43
                              czlowiek_ksiazka napisała:

> Januszkom i innym bytom wirtualnym nie odpisuję.

i tak wlasnie ma to byc.
                              to ja pisze.
                              reszta
                              ma przyjmowac moje uwagi do akceptujacej wiadomosci.
                          • eva15 Re: do evy15 - Czy Łuka ma konto w banku Śląskim. 31.01.11, 22:30
                            czlowiek_ksiazka napisała:

> Czy ty nie dorądżąsz przypądkięm rządowi Białorusi? :)

No właśnie to miałam na myśli pisząc, że EU staje się niewiarygodna i śmieszna. Wiadomo, że nie we własnych czy amerykańskich oczach, ale w oczach reszty świata z Białorusią włącznie.

A tak swoją drogą, jak Łuka za którymś razem się wkurzy, to wyłączy im rury i zamknie transport przez Białoruś - a wtedy Unia szybko potraktuje go jak Mubaraka.
                            • czlowiek_ksiazka Re: do evy15 - Czy Łuka ma konto w banku Śląskim. 31.01.11, 22:39
                              Odpowiedź białoruska ma przecież dopiero zostać ogłoszona.
                              Pożyjemy, zobaczymy.

Tak sobie tylko myślę - czy rzeczywiście UE naprawdę uważa, że Mubarak jest lepszy, mądrzejszy i piękniejszy od Łuki?
                              • eva15 Re: do evy15 - Czy Łuka ma konto w banku Śląskim. 31.01.11, 22:45
                                Tak naprawdę to pewnie nie. Ale prawda nie jest tym, czego Unia się trzyma.
                                Jak pisałam, ja nawet rozumiem wymogi tzw. Realpolitik, ale nie rozumiem, jak można tak głupio działać, czyli tak otwarcie i bezwstydnie mierzyć podwójną miarą. To już wygląda jak prowokacja.
                                • czlowiek_ksiazka czego trzyma się Unia? 31.01.11, 23:29
                                  Współczesna Unia Europejska to heterogeniczny konglomerat cywilizacyjny będący w głębokim kryzysie. Tożsamościowym, gospodarczym, społecznym, a nawet tzw. indywidualistycznym.

Cała strefa atlantycka (szerzej - biały człowiek Północy, w tym Rosja) znajduje się w strefie schyłkowej. Kończy się pewna epoka - era energicznych i samodzielnych WASPów, a zaczyna ECASów (Eastern Chinese Asian Synergian). To nie jest termin oficjalny, przed chwilą go uknułem :).
                                  Twierdzenia banalne, oczywiste.

Można by długo dyskutować o "końcu historii" UE czy Hameryki. Fukuyama miał rację - w odniesieniu do euro-atlantyckich centrów oddziaływania geopolitycznego.

Unia nie może trzymać się prawdy, bo samo pojęcie prawdy (kryteriów normatywno-wartościujących) zostało w postmodernistycznej postcywilizacji europejskiej zlikwidowane. Ludzie, a właściwe zunifikowane (pozbawione wyróżników, indywidualizmu, płciowości, itp.) zrobotyzowane klony-konsumenci papki reklamowej nie są zdolne do generowania niczego. Również idei czy postępu.

Sporo i ciekawie pisze o tym rosyjski filozof Dugin - piewca euroazjatyckiego wyboru Rosji. To są w sumie trudne sprawy i na forum GazWybu nie można się do wszystkiego odnieść czy poddać wnikliwej analizie.

Rytualne bełkotliwe nowomowy wybitnych mędrców stanu UE zależne od metajęzyka amerykańskiej polityki
                                  (słuchałaś State of the Union... Obamy? - oklepane frazesy, aż zęby bolą od słuchania, puste hasła, oklaski na stojąco jak za czasów późnego Breżniewa, gosh, nie chce się wierzyć, że to wszystko USA...)
                                  polityka (raczej jej brak) potrójnych standardów - unijne elyty nie są zdolne do głębszej refleksji n. samym sobą. Nie tyle brak umiejętności strategicznego myślenia, analizowania faktów i wyciągania logicznych wniosków, co kompletna infantylizacja i neototalitarny terror poprawności politycznej.

Jak dzieci we mgle - po omacku, na oślep... A jednocześniej agresywne, zastraszone Ameryką i sterroryzowane własnością nieudolnością...

Tak to w skrócie wygląda.
                                  • eva15 Dylematy Rosji 31.01.11, 23:56
                                    No i jest to dobra skrótowa analiza. Tak USA jak i EU odmóżdżając i unifikując swe społeczeństwa same sobie odbierają szanse na przyszłość. W pełni słuszne spostrzeżenie. Od jednakowo źle kształconych, (nie)myślących spaślaków spętanych poprawnością polityczną i mainstreamem nie wyjdzie nic, co mogłoby nadać białej cywilizacji nowy pęd. Zniszczono nie tylko kapitał realnej gospodarki (dezindustrializacja) ale i znacznie osłabiono kapitał ludzki.

Co do Dugina masz rację - wybory Rosji to naprawdę ciekawy temat na poważną dyskusję i analizę. Zwłaszcza w samej Rosji, to ona musi zobaczyć zmieniający sią świat we właściwych proporcjach i wyciągnąć z tego wnioski. Zbytnie zapatrzenie w sojusz z EU (który i tak , dzięki wiadomym wpływom, nie dojdzie do skutku) zabiera czas i energię potrzebne bardzo gdzie indziej. Rosji trudno jest się przestawić, bo jeszcze do niedawna taki kraj jak Chiny żył technologicznie z tego, co mu z Rosji (ZSRR) skapnęło. Postęp był na Zachodzie, zacofanie na Wschodzie, Zachód wpąódzał Rosję w komplesy niższości, Wschód - w wyższości.
                                    • czlowiek_ksiazka Re: Dylematy Rosji - piję do herra7 01.02.11, 00:27
                                      Poruszyłaś kolejny bardzo ciekawy temat-rzekę. Dylematy dzisiejszej Rosji...
                                      Warto zacząć o tym kolejny wątek na forum, może uda mi się to zrobić w dniu jutrzejszym - podrzucę jakiś ciekawy artykulik z Guardiana i coś tam naskrobię ;).

Przysłuchiwałem się waszej - twojej evo15 z herrem7 - dyskusji na forum. O współczesnej Rosji - jej bolączkach, kłopotach. Nie ma chyba w tej chwili z nami herra7, ale mogę dorzucić swoje trzy grosze.

W dużym stopniu zgodzę się z nim - pisaliśmy wcześniej o Unii, ale Rosja również przeżywa bardzo skomplikowany okres w swojej historii. Jest - z braku lepszego słowa - lepiej, niż w latach 90-ych, okresu demokratycznego ludobójstwa gospodarczo-społecznego, ale warto pamiętać, że kłopotów pozostało co niemiara...

W Rosji też jest obecnie kryzys, pisałem już o tym zresztą powyżej. Znam dość dobrze ten kraj i mogę powiedzieć, że ludzie znajdują się w stanie kompletnego rozchwiania emocjonalnego, są bardzo zdemoralizowani i niewiele wiedzą o otaczającym ich świecie. Przykro się na to patrzy, tutaj herr7 ma rację.

Rosja to jednak różny od europejskiego kontynent, samobytny, tam problemy wynikają w mojej opinii ze zbytniego (dzikiego) liberalizowania się kraju, niekontrolowanego rozrostu wolności (tych negatywnych -od czegoś).
                                      Śmiem twierdzić, że np. zakres tzw. wolności w mediach - a więc możliwości prow. rzetelnej dyskusji o chociażby teoretycznie alternatywnych drogach rozwoju - jest w "ruskiej" tivi większy niż na Zachodzie. Oprócz tego "ruskie" media pełnią takie same funkcje, jak ich zachodni towarzysze - lepią współczesnego otępiałego stwora-robota żrącego sznikersy i czizburgey "głosującego" na pepsi lub colę.

Rosja, młodzież rosyjska, ale nie tylko jest obecnie ślepo zafascynowana Zachodem. Tym najgorszym, co jest na Zachodzie, a więc jego światem antywartości, neoliberalnym prymitywzimem, modelem kształcenia, itp. Nie mogę tego zrozumieć, bo przecież "ruskie" jeżdżą na Zachód, widzą jak tam jest i chyba potrafią jeszcze kombinować, rozumować. Może ta fascynacja jest wrodzona i bierze się z historycznych podziałów na ślepo prozachodnich atlantystów i naiwnych słowianofilów? Tak podobno w Rosji było zawsze...

Rozważania zaś herra7 o tym, że Putin powinien odejść, a na jego miejsce wskoczy Primakow i rozpocznie się nowa fala industrializacji pozbawione są podstaw. Pod tym względem nikt już Azji i Chin nie pokona. Lepszego jest wrogiem dobrego i ta reguła odnosi się jak najbardziej do Rosji, w tym kraju nabiera ona szczególnego znaczenia. Bezrobocie wynosi 7%, ludzie pracują, bogacą się.

Pewnie, że w wielu sytuacjach podbramkowych (np. w walce z terrorem - "ruskie" państwo sromotnie walkę przegrywa) Primakow porądził by sobie lepiej niż tandem Putina-Niedźwiedzia, ale jego udział w rządzeniu to fantasmogoryczna mrzonka, naiwna i dobra, oderwana od rzeczywistości. Ani Rosja - system rządzący, oligarchowie, zachodni kapitał, ani sam Zachód - nie dopuszczą do tego, do zbytniego umocnienia tendencji emancypacyjnych w Rosji. Na najbliższe -naście-dziesiąt lat to jest plan, który nie może być zrealizowany i nie warto o tym mówić.

Postęp gospodarczy i społeczny w porównaniu z czasami Jelcyna jest jednak wyraźny i oczywisty, to organoleptycznie namacalne. Mówią o tym nie tylko wskaźniki makroekonomiczne, ale również geoekonomiczne i geopolityczne usamodzielnianie się Rosji i przyciąganie do siebie b. republik sowieckich. Tak, herr7 ma rację, byłoby jeszcze lepiej, gdyby większa część środków odebranych oligarchom została zainwestowana w ludzi, ale warto się cieszyć - jeśli jest się "ruskiem" - z tego, co jest, bo mogłoby być ZNACZNIE gorzej. I to jest - w przeciwieństwie do Primakowa - REALNA perspektywa. Wystarczu posłuchać rosyjskich tzw. demokratów.
                                      • eva15 Re: Dylematy Rosji - piję do herra7 01.02.11, 01:42
                                        Nie znam Rosji na codzień od wewnątrz (ale herr7 też nie), ale trochę chyba zdaję sobie sprawę z jej niedociągnięć i problemów - niektóre widać gołym okiem, jak np. zapóźnienie technologiczne i taki właśnie brak zrywu i wiary w przyszłość młodego pokolenia, czyli brak tego, co jest motorem działania. Widać natomiast jakąś formę zachodniego zagubienia, marazmu i popkulturowej dekadencji, coś czego kompletnie nie mają Chiny i na tym m.in. polega ich przewaga tak nad Zachodem jak i nad Rosją.

Ponadto myślę, że Rosja ma swoiste problemy, których w tej formie nie mają Chiny - te nigdy nie były w taki sposób inflirtowane i uwikłane w skomplikowany splot interesów, mają inną historię i inny skład narodowościowy i inne związki ze światem zachodnim (te sięgają w Rosji caratu i przeplatają się raz mocniej raz słabiej "złotą" nicią po dziś dzień) . W Rosji problem międzynarodowej inflirtacji i zależności bardzo się rozwinął/pogłębił w okresie Jelcyna i choć Putin pozamiatał, to jednak tylko tyle, ile mógł. Zna granice tego, co możliwe, a i tak mocno się naraził.
                                        Mimo problemów jakie niesie ze sobą powiązanie ze światem zachodnim Rosja ku niemu ciąży, bo w przeciwieństwie do Chin jest osadzona w swym rdzeniu w kulturze europejskiej, nie azjatyckiej. Azja to był dla niej teren podbojów, gdzie ona niosła postęp a nie odwrotnie.

Tematów do krytyki dzisiejszej sytuacji w Rosji jest dużo, nie ma tego jak w jednym poście umieścić i poważnie rozważyć.

Krytyka Rosji to jedno, a recepty to drugie. Herr7 zaleca recepty stalinowskie - rozstrzeliwanie nieposłusznych i zdrajców (cokolwiek pod tym terminem się kryje), zakaz wywozu kapitału i pełną nad nim kontrolę, etc. Z wypowiedzi herra7 wyłania się nawoływanie do zamordyzmu i rządów
                                        w silnej ręki, a to wszystko w Rosji już było i wiadomo do czego doprowadziło.
                                        • czlowiek_ksiazka Re: Dylematy Rosji - piję do herra7 01.02.11, 11:40
                                          Pełna racja jest po twojej stronie, evo15.

Większość zamordystycznych pomysłów herra7 jest nie do zaakceptowania z moralnego punktu widzenia. Nowego Stalina w Rosji nie będzie (gdyby tak się stało, oznaczałoby to absolutną katastrofę przede wszystkim dla Zachodu) i wcale nie jest on tam obiektywnie potrzebny. Zbrodnicze totalitaryzmy klasyczne to wiek XX, czyli przeszłość.

Pozostałe pomysły herra7 to zlepek naiwnych życzeń, które nie mogą być zrealizowane w dalekiej czy najbliższej przyszłości (bo Rosja to NIE Chiny) - jakbym słuchał Ziuganowa. W wielu sprawach ma on rację, a prospołeczna nostalgia posowiecka zobowiązuje i ma prawo - szczególnie w epoce tępego neoliberalizmu - do istnienia. Ale to se ne vrati...

Ciekawe i jak zwykle super mądrze piszesz o Rosji. Kryzys jest przede wszystkim w głowach Rosjan - również pod wpływem nieożywczych prądów z Zachodu. Większe miasta rosyjskie nie różnią się już de facto wyglądem czy treścią od tych zachodnich, ewentualnie in plus. Podobnie z zawartością głów młodych i nie tylko Rosjan - taki sam walec jak na Zachodzie.

Zobacz - dzisiaj w Jekaterynburgu "ruskie" odsłoniły z pompą(!) pomnik Jelcyna. W głowie się nie mieści - nawet prezydent Miedwiediew był obecny, jeśli się nie mylę. Metafizyczna chęć pojednania się z własną historią (skrajna postawa - odwrotna np. do naszej polskiej, równie skrajnej: aktywne zwalczanie własnej historii) równie wzniosła, jak i tragikomiczna, abstrahując od ludobójstwa gospodarczego i społecznego w latach 90-ych, czy przestępczych działań rządzących w 1993 czy 1996 r., itp.

Po czymś takim nie dziwię się w sumie "ruskim" - kompeltny chaos pojęciowy, zamieszanie i demoralizacja. To w końcu jak to wygląda - w epoce Jelcyna wszystko było nawet nie wyśmieniecie, a pomnikowo?
                                        • jk2007 Dylematy Rosji a urojenia evy15 02.02.11, 03:33
                                          eva15 napisała:
                                          > Nie znam Rosji na codzień od wewnątrz (ale herr7 też nie), ale trochę chyba zdaję sobie sprawę z jej niedociągnięć i problemów - niektóre widać gołym okiem, jak np. zapóźnienie technologiczne i taki właśnie brak zrywu i wiary w przyszłość młodego pokolenia, czyli brak tego, co jest motorem działania. Widać natomiast jakąś formę zachodniego zagubienia, marazmu i popkulturowej dekadencji

Evo - moze podasz przyklady zagubienia i marazmu?
                              • igor_uk Re: do evy15 - Czy Łuka ma konto w banku Śląskim. 31.01.11, 22:50
                                Nie wiem czy moge wypowiedziec sie,poniewaz nie wiem do kogo ty mnie zaliczysz,ksazka.Ale zaryzykuje.
                                Dla politykow z UE Mubarak jest swoj.Pilnuje kanalu,Zydam nie podskakuje,do tego jest pupilkiem Waszyngtonu.
                                A kim jest Lukaszenko? W ich oczach nieociesanym chamem ,a do tego promoskiewski.
                                • j-k i slusznie 31.01.11, 23:18
                                  igor_uk napisał:

> Dla politykow z UE Mubarak jest swoj.Pilnuje kanalu,Zydam nie podskakuje,do teg
                                  > o jest pupilkiem Waszyngtonu.

i slusznie.

> A kim jest Lukaszenko? W ich oczach nieociesanym chamem ,a do tego promoskiews
                                  > ki.

- promoskiewski, juz od kilku lat nie jest.
                                  i powinnas to laskawie wiedziec.
                                  • igor_uk Re: i slusznie 31.01.11, 23:23
                                    jebniety-koziolek .lukaszenko,byl ,jest i bedzie promoskiewskim.on nie ma innej drogi.Tylko ta.
                                    Ale ty takich rzeczy nie pojmujesz.
                                    • j-k belkot 31.01.11, 23:29
                                      igor_uk napisał:

> jebniety-koziolek .lukaszenko,byl ,jest i bedzie promoskiewskim.on nie ma inne
                                      > j drogi.Tylko ta.
                                      > Ale ty takich rzeczy nie pojmujesz.

belkot.
                                      Bialorusini nie wyrazili checi przylaczenia sie do Moskwy.
                                      Lukaszenka te wole uszanowal.
                                      Ale rozumiem, ze z Wladywostoku tego nie widac.

• igor_uk belkot koziolka 31.01.11, 23:38
                                        Nawet nie da sie komentowac.
                                        p.s. Ty nie tylko jestes debilem,a do tego klamcem.
                                        przeciez mowiles,ze moich postow nie czytasz.A ,jak widac,nie tylko czytasz,a kopiujesz ich.
                                        I chyba nie tylko,zeby wkleic do swojego postu,a i do notatnika rowniez,zeby z czego bylo uczyc sie mysleniu.Bo,jak zauwazylem,od niedawno,przestales uzywac niezrozumialego przez nikogo jezyka i przeszedl na zrozumialy polski.
                                        Widac ,ze wymiana zdan z madrym czlowiekie,idzie cie na korzysc.
                    • j-k calkowita kompromitacja Evci cd. 31.01.11, 18:50
                      nawet nie szukam.

belkot ("Tfuj" i nie tylko)
                      - bywa zabawny i nadaje sie do sekowania
                      - dyskusji nie wymaga :)

• przyjacielameryki Re: Całkowita kompromitacja EU 31.01.11, 18:50
        igor_uk napisał:

> A nu masz racje Ewa,kolejny raz obesrali sie w tej Brukseli.
        > Wyraznie widac,ze szczytem mozliwosci Unii Europejskiej (liczba mieszkancow og
        > olem- ponad 500mln) to podskakiwac przed Bialorusia (liczba mieszkancow -mnie n
        > iz 10 mln). Egipt (80 mln),jest za mocny (he,he).
        > Boze,moze do tej UE ,jako prezydenta (przeciez mozno stworzyc takie stanowisko
        > ) zaprosic Putina?Zeby chociaz jeden facet z jajami tam rzadzil?

Ale żle, że ukarali Łukaszenkę czy zle że nie ukarali jeszcze Mubaraka a może ukarzą a może nic nie zrobią???
        Tzn. bronisz Łukaszenkę, uważasz że zle zrobiono że go ukarano za mordobicie rywali w wyborach??? Miał prawo ich pałować, wsadzać do więzienia, rozpędzać itd.???? A co to ma wspólnego z Egiptem, to zupełnie różne sprawy. Ciekawy jest ten rosyjski punkt widzenia. Ciekawe jest również jak Igor będziesz reagował, jak w Rosji dojdzie do rewolucji, będą ludzie demonstrować i domagać się chleba i prawa a tylko patrzeć jak do tego tam dojdzie??? Będziesz bronił Putina i służb czy zwyczajnych ludzi??????
        • eva15 Ty, Lenin 31.01.11, 18:55
          Jedź wreszcie do Rosji i zrób tam rewoliucję, skoro doczekać się jej nie możesz.
          • j-k Ty, Milady 31.01.11, 18:58
            eva15 napisała:

> Jedź wreszcie do Rosji i zrób tam rewoliucję, skoro doczekać się jej nie możesz

To zostaw mnie.

Jedz do Ameryki i tam zrob revolucje.
            Z pewnoscia pokdzie Ci latwiej.

• igor_uk Re: Całkowita kompromitacja EU 31.01.11, 19:31
          przyjaciel,dla mnie podwojna moralnosc ma tylko jedno znaczenie.
          jak UE uwaza,ze wysylajacy wojsko na ulice Mobarak godzien jest poparcia,to Lukaszenko,robiacy to na wiele mniejsza skale,tym bardziej.
          Ja nie oceniam Lukaszenko,a nie Mubaraka, a tylko postawe UE.
          Ale ty,zmienja jac temat,pokazujesz kolejny raz,ze podwojna moralnosc,to jest twoje drugie ja.

p.s. Jak cie bardzo interesuje moj stosunek do poczynan Lukaszenko,zaloz watek i ja napewno tam udziele sie.
          • j-k Podwojna moralnosc Rosji 31.01.11, 19:35
            To ankesja gruzinskiej Osetii Poludniowej
            I jednoczesne trzymanie sila Czeczenii i Tuwy - gdzie Rosjan malowato :)

• przyjacielameryki Re: Całkowita kompromitacja EU 31.01.11, 19:54
            igor_uk napisał:

> przyjaciel,dla mnie podwojna moralnosc ma tylko jedno znaczenie.
            > jak UE uwaza,ze wysylajacy wojsko na ulice Mobarak godzien jest poparcia,to Lu
            > kaszenko,robiacy to na wiele mniejsza skale,tym bardziej.
            > Ja nie oceniam Lukaszenko,a nie Mubaraka, a tylko postawe UE.

A skąd Ty masz takie informacje, że UE popiera Mubaraka??????????To kolejna rosyjska dezinformacja???? UE nie popiera Mubaraka, UE zależy na dobrym dla Egipcjan rozwiązaniu problemu i na normalnej współpracy z Egiptem. Ale na razie nie ma żadnych oficjalnych stanowisk. Jedynie Izrael zwrócił się z prośbą do UE i do USA o wsparcie dla Mubaraka i to wszystko ale nie ma żadnych reakcji!!!!! Nawet Amerykanie zachowują dystans pomimo wcześniejszego popierania Mubaraka.
            Ale niezwykle łatwo przyszło wam porównywanie z Łukaszenką???? Dlaczego tak łatwo?????
            • igor_uk Re: Całkowita kompromitacja EU 31.01.11, 19:58
              przyjaciel amerykanski,po pierwszych nie WAM,a tylko Ewie.A czy latwo,to zapytaj u niej.
              Pojecie o moralnosci politykow zachodnich dla mnie, przestalo istniec w tym dniu,kiedy rosyjskie czolgi strzelali po rosyjskiemu parlamentu,a Zachod to poparl i pochwalil.
              • przyjacielameryki Re: Całkowita kompromitacja EU 31.01.11, 20:03
                igor_uk napisał:

> przyjaciel amerykanski,po pierwszych nie WAM,a tylko Ewie.A czy latwo,to zapyt
                > aj u niej.
                > Pojecie o moralnosci politykow zachodnich dla mnie, przestalo istniec w tym dn
                > iu,kiedy rosyjskie czolgi strzelali po rosyjskiemu parlamentu,a Zachod to popar
                > l i pochwalil.

Igor, ja nie wiem co wtedy poparł Zachód, mówimy o obecnym poparciu Mubaraka przez UE. No wiesz, ja utożsamiam się z UE i nie pozwolę na fałszywe oskarżenia. Musicie Rosjanie nauczyć się wreszcie solidności!!! To jak teraz wyglądają Twoje wcześniejsze opinie??? Ja pisałem tylko prawdę ale mogłem się mylić, nigdy nie manipulowałem !!!!
                >
      • johnny-kalesony Re: Całkowita kompromitacja EU 01.02.11, 00:17
        Akurat to nie jest najlepszy pomysł dla samego Putina. Jeden Mubarak im wystarczy.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • j-k I do rzeczy: 31.01.11, 19:11
      Nie ma zadnej rozsadnej alternatywy wobec rezimu Mubaraka.
      (poza dyktatura wojskowa).

Przejecie wladzy przez Bractwo Muzulmanskie, czy tez (co malo prawdopodobne)
      prze sily pro-demokratyczne - to dalszy upadek ekonomiczny kraju i destabilizacja calego rejonu BW.

Unia wie, co robi , zachowujac ostroznosc i umiarkowanie popierajac Mubaraka.
    • bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 19:23

Kto i gdzie sie obesral,to sie obesral.
      Szczegolnie w Afganistanie.
      A my z UE czekamy na,co to bedzie w Egipcie.
      A ty jako gosc w UE z szacunkiem do gospodarza.

P.S
      Powoli przygotowujemy miejsca dla Koptow.
      • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 19:35
        staruszek,a odkad to ty i twoi rodace w Europie stali u siebie?
        Ty jestes wszedzie gosciem,czasami nieproszonym.

p.s. validol masz przy sobie?
        ------------
        • igor_uk Ewa1 31.01.11, 19:39
          zauwazyla,jak te oredowniki "demokracji" odrazu zmieniaja temat,jak tylko cos przeciw ich ukochanej podwojnej moralnosci wytkneli.
          To jest hipokryzja!
          Ale treba przyznac im jedno,skutecznie zasrali watek.
          • j-k belkot 31.01.11, 19:44
            zatroszcz sie , kuzwa, o demokracje w Rosji, miast martwic sie o ta w Egipcie.

• bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 19:42
          Ajgorze,osesku niedorozwiniety.
          Teraz ty jestes u mnie gosciem.
          I zachowuj sie w stosunku do gospodarza jak sie nalezy.

P.S
          Przypomnij sobie,gdzie ciebie ostatnio zaprosili.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
          Знaчит Я четырежды прaв!
          • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 19:44
            Zaraz ,zaraz,staruszek,czyz by ty uwazal,ze ja mieszkam w Izraelu?
            • bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 19:52
              Zaraz,zaraz osesku.
              Ty mieszkasz w moim UE.
              I nie zapominaj tego,ze jestes gosciem.
              Wiec z szacunkiem do gospodarzy.
              I staraj sie nie zesrac,jak bedziesz w Brukseli.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
              Знaчит Я четырежды прaв!
              • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 19:59
                To Zydzi juz i Europe wykupili?
                Nie ,stary evrej,to ty u mnie tu panoszysz sie.
                • bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 20:05
                  Kacapku(nie russkij).
                  Kupil ja Jewropu.
                  A ty u mnie w gosciach.
                  Wiec sie zachowuj,osesku.
                  Widac,ze ciebie w domu nie wychowywano.
                  Wiec jeszcze nie umiesz.
                  Ale to nic-nauczysz sie.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                  Знaчит Я четырежды прaв!
                  • misterpee Re: Nie zapomnijcie o koszernym zlodzieju 31.01.11, 20:27
                    Chodorkowskim. Teraz Unia moze sankcjonowac takze Putina, Medviediewa i pary sedziow.
                    Koszerni zlodzieje do wladzy. Popierajmy Morderce Mubaraka, zlodzieja Chodorkowskiego, nier mowiac o Beniu, paru krolikach naftowych. Caly swiat widzi teraz czarno na bialym co to znaczy wasza koszerna polityka
                    • igor_uk Re: Nie zapomnijcie o koszernym zlodzieju 31.01.11, 20:36
                      Mubaraka popieraja,bo tego zycza sobie Zydzi.
                      beta.inosmi.ru/images/16613/49/166134909.jpg
                      • j-k i co w zwiazku z tym ? 31.01.11, 20:43
                        igor_uk napisał:

> Mubaraka popieraja, bo tego zycza sobie Zydzi.

I dobrze sobie zycza.

na tym Swiecie, sa ROWNI i ROWNIEJSI.

masz z pojeciem tej pravdy jakies klopoty, hloopcze ?

• igor_uk Re: i co w zwiazku z tym ? 31.01.11, 20:45
                          doopcze,ja nie mam zadnych problemow.Tym bardziej ,ze zawsze nalezalem do tych -ROWNIEJSZYCH.
                          • j-k ale juz nie nalezysz, biedaku :) 31.01.11, 20:50
                            igor_uk napisał:
                            ja nie mam zadnych problemow.Tym bardziej ,ze zawsze nalezalem do tych
                            > -ROWNIEJSZYCH.

ale juz nie nalezysz, biedaku :)
                            forum.gazeta.pl/forum/w,50,121516898,121516898,Rosja_druga_Kanada_.html
                            • igor_uk Re: ale juz nie nalezysz, biedaku :) 31.01.11, 20:54
                              jebniety-koziolek,ja ,jako Igor S.,zawsze nalezalem do ROWNIEJSZYCH i tak pozostanie sie.
                              Ale co ty mozesz o tym wiedziec,biedny koziolek.
                              • j-k ale juz nie nalezysz, biedaku :) 31.01.11, 20:58
                                igor_uk napisał:

>jako Igor S.,zawsze nalezalem do ROWNIEJSZYCH i t

> Ale co ty mozesz o tym wiedziec,biedny koziolek.

nawet nie zamierzam, biedaku
                                a jak we Wladywostoku ?

kible wreszcie dzialaja?
                                bo 10 lat temu mialy problemy ze spuszczaniem g...
                                nieznane w "Jewropie" :)
                                czy rurki 32 mm przerobili na 100 mm
                                czy jescze nie ?

• igor_uk Re: ale juz nie nalezysz, biedaku :) 31.01.11, 21:12
                                  koziolek,nareszcie wykazal sie jakas wiedza.
                                  kibelki,to twoja domena.ty tu ekspertem.
                                  • j-k konkrety 31.01.11, 21:17
                                    igor_uk napisał:

konkrety.
                                    padlo konkretne pytanie.
                                    prosze o konkretna odpowiedz.
                                    • igor_uk Re: konkrety 31.01.11, 21:30
                                      jebniety,przeciez juz dawno odpowiedz padla,ale ty,jak sam przyznal sie,moich postow nie czytasz.
                                      A ja musze twoi czytac.
                                      • j-k belkot 31.01.11, 21:46
                                        igor_uk napisał:
                                        > A ja musze twoi czytac.

Nie czytaj, dziecie, tylko odpowiadaj
                                        nadal ruskie 32 mm, czy juz "jewropejskie" 100 ?

i z tymi niedzialajacymi kilblami Sovieci chcieli zawojowac swiat - co ? :)
                    • labadine Unia,unia... 31.01.11, 20:39
                      Potrzebuje wylacznie klientow a nie partnerow i dlatego tak jest.
                      Wg wybufonowanych politykow europejskich slowa o wolnosci i demokracji obowiazuja tylko tych ktorzy sluchaja ale nigdy tych ktorzy jej potrzebuja.
                      • igor_uk Re: Unia,unia... 31.01.11, 20:47
                        labadine,a wiesz,ja oddzielam slowa,wypowiadane przez politykow,co naprawda w UE jest wartosciowe.
                        Cale szczescie,ze tu dziala wszystko niezaleznie od politykow.
                  • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 20:34
                    nie bedzie byle evrejczyk decydowac kto jakiej narodowosci jest,a do tego kupic,to mozesz tylko tyle,co my,Rosjanie,tobie pozwolimy.
                    masz tam validol pod reka?
                    • bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 20:47
                      Moze i byles kiedys Rosjaninem.
                      Teraz,kacapku,jestes na moim garnuszku.
                      Wiec powoli,ciebie moresu nauczymy.
                      A co do pozwolenia,moj drogi,to mozesz mnie w ...... pocalowac.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                      Знaчит Я четырежды прaв!
                      • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 20:52
                        evrejczyk-marazmatyk,jak cie z tym lepiej bedzie zyc,to mozesz uwazac ,ze mnie karmisz.
                        Oby nie koszernym.
                        • bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 20:59
                          Widocznie pobyt w Eropie dla kacapczyka byl za krotki.
                          Chamowaty jeszcze jest.
                          Wierze jednak,ze troche dluzszy pobyt tego chamczyka,przyniesie nu wieksza oglade,co pozwoli przylaczyc go do rodziny,powiedzmy podczlowieka.
                          Bo byc czlowiekiem-trzeba na to zasluzyc.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                          Знaчит Я четырежды прaв!
                          • kaszebe12 U . E . ? 31.01.11, 21:10
                            To ona ,jeszcze , istnieje ?
                          • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 21:16
                            I to cos,jest w Europie u siebie?
                            • bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 21:26
                              Tak to u mnie.
                              Tacy bogobojni.
                              A was chamow kacapskich(nie russkich) jszcze trzeba kultury uczyc i uczyc.
                              Och nie legkaja eta rabota ......
                              No niczego my tirpliwyje:
                              pjanstvo.rpod.ru/3951.html

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                              Знaчит Я четырежды прaв!
                              • mongolszuudan Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 21:30
                                Тoже нaшелcя еще oдин cиoнcкий мyдрец. Чемy евреи мoгyт нayчить рyccких? Кaк прocрaть cвoю рoдинy и cтaть еще oдними вcемирными цыгaнaми? Спacибo. Мы в тaкoй нayке не нyждaемcя. Читaй Тoрy и yчи жить cвoих внyкoв и прaвнyкoв.
                                • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 21:39
                                  Aleksandr,ten evrejczyk nas,Rosjan,czemus probuje uczyc.A co najsmieszniej,to ten,ktory cale swoje zycie z cudzych garnuszkow zral.
                                  To u nas,w ded.dome, Rosjanie go karmili,poniewaz matka ,jako malego evrejczyka , tam wyslala.Pozniej w Polsce za darmo wyksztalcil sie.A dalej ,jako nedzarz,w Szwecji na cudze usiadl. I tak tam siedzi i do tego jeszcze pyskuje ,ze Europe kupil. I jak tu czlowiek nie stanie antysemitem,jak takiego durnia poczyta.
                                  On ,chyba ,nie jest zadnym Zydem,a tylko Arabem.To by sporo w jego zachowaniu tlumaczylo.
                                  • bywszy1 Re: Ajgorze!,A ja sie bawie.+ 31.01.11, 22:06
                                    Jak mnie matka do przytulku oddala,to ona pracowala.A ojciec na wojnie byl
                                    Babuszka twoja,jak twierdzisz w tamtych czasach szesciu wychowala.
                                    Bokami widocznie robila.To dlatego i tylu miala.
                                    Wprawdzie nie dociagnela-bo jakby dziesieciu miala,to matrju gieroiniej jejo bysdielali.
                                    I miedal by poluczila.
                                    Tak czto nieizwiestno,russkim ty byl ili nie russkim.
                                    Dla mienia eto nie imiejet znaczenia.
                                    Glawnoje,cztoby tiebia w Jewropie,etoj obosrannoj,gdie chleb zriesz,kultury nauczili.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                    Знaчит Я четырежды прaв!
                                    • igor_uk Re: Ajgorze!,A ja sie bawie.+ 31.01.11, 22:16
                                      Moja babcia,ciezko pracowala,a twoja mamusia,jak widać,pracowała ciężką dupa (jak to u waszych kobiet jest),dla tego cie do przytulku wyslala,zeby klientow nie ty straszyl.Dla tego,jak widac,posiadasz ta wiedze.
                                      Baw sie dobrze,widac to z domu ,od mamusi,wyniosles.
                                      Aha.Mnie kultury uczyc nie trzeba,w porownaniu z toba,moi manery sa nienaganne.

p.s. czy już zaplułeś monitor jadem? A może żółcią?
                                      widać po twoich tekstach,jak cie nerwy niosą.
                                      • bywszy1 Re: Ajgorze!,A ja sie bawie,bawie+ 31.01.11, 22:24
                                        Tak ciezko twoja babcia bokami pracowqala.
                                        Szescio9ro urodzic i wykarmic-nielegka robota.

Nasze kobiety tez czasami sie puszczaja.
                                        Jedna sie puscila i synka urodzila.
                                        Bogiem twoim jest,a ona jego matka.

A co do kultury,to jestes taki glupi,ze ci sie wydaje,ze ja posiadasz.

Ty zdrajco ojczyzny-wg.okreslenia twojej polowicy mongola.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                        Знaчит Я четырежды прaв!
                                        • igor_uk Re: Ajgorze!,A ja sie bawie,bawie+ 31.01.11, 22:51
                                          Oj biedaczek-staruszek.powtarzasz sie. Widac,ze juz nie masz pomyslow.
                                          • bywszy1 Re: Ajgorze!,Nu,bawie sie,duraczok.+ 31.01.11, 23:15
                                            Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                            Знaчит Я четырежды прaв!
                                            • igor_uk Re: Ajgorze!,Nu,bawie sie,duraczok.+ 31.01.11, 23:24
                                              Bawisz sie? He,he.
                                              raczej zolc cie juz wszystko zalala.
                                              zaczynam obawiac sie za twoj stan zdrowia,jak juz nie raz wspominalem-niechce miec zycia starego evrejczyka bez domu i rodu,na sumieniu.
                                              • bywszy1 Re: Ajgorhu!,Nu,bawie sie,duraczok.+ 31.01.11, 23:39
                                                nie przejmuj sie, stary.
                                                Nie wiem dlaczego,ale mam przyjemnosc droczyc sie z takim durniem,jak ty.
                                                Sprawia mnie przyjemnosc.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                                Знaчит Я четырежды прaв!
                                                • igor_uk Re: Ajgorhu!,Nu,bawie sie,duraczok.+ 31.01.11, 23:41
                                                  staruszek,widzisz li,to ze ty droczysz,to widac. Juz mamy dwoch onanistow na forum,co lubia to robic publicznie.
                                • bywszy1 Re: Mongplczik+ 31.01.11, 22:00
                                  Tak po twojemu,Ajdorczyk swoju rodinu prosral?
                                  Priedatel´etakoj!
                                  I sdielal eto kogda uze sowsiem wzroslym byl?
                                  A ty,durak,uczis´.
                                  Wiek uczis.
                              • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 21:32
                                wiem,ze cierpliwyje wy sa.
                                was do piecow gnali,a wy zamiast tego zeby buntowac sie,szli,jak pokorne cielata na rzez.
                                jak by nie inni,to by i panstwa wlasnego nie mieli by.
                                • bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 21:52
                                  Nu,a ilu was w Gulagie sie buntowalo?
                                  Sami na siebie donosiliscie.
                                  I szliscie tam jak barany.
                                  I ja was kacapow(nie russkich) nie zaluje.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                  Знaчит Я четырежды прaв!
                                  • misterpee Re: z koszernymi chlopakami do pyskowania 31.01.11, 22:07
                                    lepiej nie dyskutowac. Klamia w zywe oczy, zachowauja sie jak nazisci, wprowadzaja zamet i niepkoj wsrod nieobeznanych czytelnikow.
                                    • bywszy1 Re: z koszernymi chlopakami do pyskowania+ 31.01.11, 22:14

Niech zyje przyjazn kacapsko(nie russkaja) polaczkowata(nie pollskaja).
                                    • igor_uk Re: z koszernymi chlopakami do pyskowania 31.01.11, 22:18
                                      misterpee,niema obaw,taki evrejczyk dla mnie zaden problem.ja go widze od samego poczatku.
                                      On mnie nie moze wybaczyc,ze dal sie mnie nabrac,jak ostatni poc i wstal nagim,bez maski.Teraz to juz nie kryje sie z niczym.
                                      • bywszy1 Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 22:32
                                        zaczyna wzrastac.
                                        Ty zdajesz sprawe,co po zydowsku znaczy "poc"?
                                        Dla tych co nie wiedza:"ch.j"
                                        Wiec ch.ju kacapski,powiedzialem,bydlaku,zes za krotko w Europie byles.
                                        I,ze ciebie,ku.asie,trzeba dalej kultury uczyc.

A pozatem lzesz.Przeciez sam napisales,zem nie jestem oszolomem.I jestem wasz!
                                        Zmieniles zdanie?

To ja ciebie widziale, sieksocie.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                        Знaчит Я четырежды прaв!
                                        • igor_uk Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 22:57
                                          bywszy,ja tylko bawie sie,z toba.
                                          Oj ,stary ty evrejczyk,widac nigdy nie byles w Odessie,to by nie pisal ,ze poc ,to chooj.Dla ciebie ,byc choojem,to za duzo.
                                          ПОЦ — дyрaк и егo мнoгoчиcленные cинoнимы. Хoтя этo не иcкaженнoе cлoвo, в oдеccкoм языке вcе рaвнo издaвнa cчитaетcя цензyрным.

p.s.uwielbiam Odesse.Takich Zydow,jak tam,nigdzie nie bylo.Tam oni dawali sie lubic.
                                        • eva15 Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:06
                                          bywszy1 napisał:

> zaczyna wzrastac.
                                          > Ty zdajesz sprawe,co po zydowsku znaczy "poc"?
                                          > Dla tych co nie wiedza:"ch.j"
                                          > Wiec ch.ju kacapski,powiedzialem,bydlaku,zes za krotko w Europie byles.
                                          > I,ze ciebie,ku.asie,trzeba dalej kultury uczyc.

No ale chyba nie od ciebie ma się uczyć, sądząc po tym tekście.
                                          • igor_uk Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:11
                                            Ewa, to tylko bywszy.
                                            U niego wszystko jest w przeszlosci,ktora jest tak zaklamana,ze on sam juz nie wie,gdzie mowi prawde,a gdzie klamie.
                                            Coz,swoi latka ma i marazm starczeski dopadl i jego.
                                            Co najsmieszniej,tlumaczy na jezyk polski slowo "poc",zeby nikt,nie daj boze nie pomyslal,ze ja nie bluznie.a przy tym uzywa takich slow,ktore w Polsce sa powszechnie uznawane za obelzywe.
                                            mam nadzieje,ze po dyskusji z tym pocem * ( w sensie odesskim) nie stane antysemitem.
                                            -----------
                                            • bywszy1 Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:19
                                              Igorczyk,szmoku,jeden.
                                              A ja sie toba bawiem,bawiem.
                                              Poskarz sie Ewuni.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                              Знaчит Я четырежды прaв!
                                              • igor_uk Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:25
                                                baw sie baw sie,tylko uwazaj,zeby cie szlak nie trafil.
                                            • eva15 Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:22
                                              Mnie zadziwiło, że pisząc tak ordynarny, pełen wyzwisk post, on chce Cię uczyć kultury. To jakaś przewrotna logika.
                                              • igor_uk Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:28
                                                Ewa,to ten starzec robi od dluzszego czasu.
                                                To marazmacik.
                                                jak nie mam pod reka wojtusia,to bawie sie nim.
                                                jak sadzisz,to nie jest zbyt okrutnie,bawic sie starym Zydem,ktorego matka oddala do przytulku i przez to jest zly na wszystkich?
                                                • eva15 Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:31
                                                  A skąd wiesz, że on taki stary?
                                                  • igor_uk Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:39
                                                    On sam pisal.Chociaz tyle klamal,ze nawet nie wiem,czy mu mozno wierzyc w tym.A moze i z tym cos krecil. A moze to gowniarz 15 letni tu bawi sie.
                                                • bywszy1 Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:36
                                                  Bawisz sie swoim ku.asikiem?
                                                  I to caly czas?

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                                  Знaчит Я четырежды прaв!
                                                  • igor_uk Re: jak widze,temperatura wymiany zdan+ 31.01.11, 23:44
                                                    a nu mam czym.Bardzo cie to intryguje? Zapomniales,jak to czlonek w stanie erekcji wyglada.
                                                    Wyslac cie zdjecie na prywate?
                                          • bywszy1 Re: ewunio,pzeczytaj wyzej,kto zaczal+ 31.01.11, 23:21

• eva15 Re: ewunio,pzeczytaj wyzej,kto zaczal+ 31.01.11, 23:27
                                              To nie przedszkole, by się skarżyć: proszę pani, Jasio pierwszy zaczął.
                                              Obojątne kto zaczął, ważne jakim językiem się posługuje i dlatego zdziwiło mnie, że ty w twoim niewybrednym, pełnym wyzwisk poście chcesz pouczać Igora nt. kultury. To bardzo przewrotne.
                                              • bywszy1 Re: ewunio,pzeczytaj wyzej,kto zaczal+ 31.01.11, 23:34
                                                Zacznij tez kultury sie uczyc.
                                                Prosile,by skargi i zazalenia pisac w jednym miejscu.
                                                Bardzo prosze,Ewunio.
                                                • eva15 Re: ewunio,pzeczytaj wyzej,kto zaczal+ 31.01.11, 23:40
                                                  Spełnianie twoich życzeń i zachcianek nie jest równoznaczne z posiadaniem kultury, a nie spełnianie z jej brakiem.
                                                  Poza tym skargę złożyłeś ty pisząc, że to Igor zaczyna. Złożyłeś w niewłaściwym miejscu, czyżby z braku kultury?

• bywszy1 Re: wyjasnilem babie,o co chodzi+ 01.02.11, 11:59

• igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 22:10
                                    wlasnie,glupek,tego nie ty rozumiesz.Ze my to SAMI robili SOBIE. Aty,nawet mieszkania darmowego sobie nie mogles wybrac.
                                    jedno mnie ciekawi,a czy tyb wtedy,chociaz by [przez chwile,pomyslales o tych,co czekaja na mieszkanie ,moze i nawet przez dluzszy czas, a ty,evrejczyk,jak przyjechal ,to odrazu dostales,a inni musieli czekac przez ciebie dluzej.
                                    ale co ciebie,evrejczyka,inni obchodza?
                                    • bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 22:19
                                      Glupcze.
                                      Masz racje.
                                      Sami sobie zescie Gulag zalozyli,dokad na rzez zescie sami szli i innych poganiali.

A tam gdzie ja bylem,to kolejek,kacapku,za mieszkaniami nie bylo.
                                      Domy nawet rozbierali,bo nadmiar byl.
                                      A zes mnie gowno obchodzisz,to prawda.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                      Знaчит Я четырежды прaв!
                                      • misterpee Re: Oni nam gulagi zalozyli: 31.01.11, 22:31
                                        Beria, Berman, tysiace innych
                                        Izraelska gazeta „Maariv” z 21 lipca 1971 r. wyjawia końcowy sekret katyńskiej masakry.
                                        Wydra powiedział izraelskiej gazecie „Maariv” jak trzech sowiecko-żydowskich oficerów, którzy też byli świadkami zabójstw, powiedziało mu o mordowaniu. Zaznaczył, że dochowa tajemnicy przez cały czas, ale teraz chce ją wyjawić, nim umrze.

Nazwał swojego informatora sowieckim majorem Joshua Sorokin, który przyznał się, że brał udział w masowych egzekucjach na początku wojny. Gazeta przytoczyła wypowiedź Vidry: „Żydowski major w tajnej sowieckiej służbie i inni oficerowie przyznali mi się, że okrutnie zamordowali 12 tys. polskich oficerów w lesie katyńskim po wybuchu II wojny światowej”.

W drugim obozie pracy dwa lata później dwóch innych oficerów powiedziało, że brali udział w mordach. Wydra powiedział, że wierzyli w niego, ponieważ był Żydem.

Jeden z oficerów, utożsamiany jako porucznik Aleksander Susłow, powiedział mu: „Chcę ci opowiedzieć historię mojego życia”. Tichonow (drugi oficer) i ja jesteśmy dwoma najbardziej nieszczęśliwymi ludźmi na całym świecie. Mordowałem »polaczków« moimi własnymi rękami. Zastrzeliłem ich
                                        • bywszy1 Re: to ten suslow ideologiem zostal?+ 31.01.11, 22:36
                                          A ten drugi nazwisko na Blochina zamienil?
                                          A najwieksi zydzi z nich to Dierzynskij,Mienzynskij,Redens i Wlodzimierskij byli.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                          Знaчит Я четырежды прaв!
                                        • bywszy1 Re: Oni nam gulagi zalozyli:+ 31.01.11, 22:45
                                          pi,pridurku.
                                          przeciez ten duren napisal,ze oni sami sobie go zalozyli.
                                          I mial pretensje o moje bezkolejkowe mieszkanie.
                                          Czyz on nie jest idiota?.
                                          I ty tez?
                                      • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 22:58
                                        Wlasnie-Sami i innych.nie tak,jak was-baranow.
                                        • bywszy1 Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 23:14
                                          Ajgorze,idz sie wyspij.
                                          Bo zaczynasz juz pier..lic od rzeczy-

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                          Знaчит Я четырежды прaв!
                                          • igor_uk Re: Ajgorze!+ 31.01.11, 23:21
                                            Co,evrejczyk,juz nie bawisz sie? Co krew gotuje sie,jak prawde czytasz?
                                            Taka jest prawda,w kazdym kraju was bili (pogromy -naprawda nie popieram tego) i wy nigdzie nie stawili oporu.
                                            Byliscie baranami do rzezi,takowymi i pozostaniecie sie na zawsze.
                                            I wlasnie dla tego,wolalesz miezkac w Szwecji,a nie bronic wlasnej Ojczyzny,ktora wam Stalin pomogl zbudowac,a Amerykanie obronic.
                                            Ale tobie byli fajnie w darmowym mieszkaniu mieszkac.A w tym czasie inni walczyli z Arabami ,zeby przetrwac.
                                            • bywszy1 Re: Ajgorze!Chcesz bym sie toba zabawial dalej?+ 01.02.11, 12:47
                                              Prosilem by skargi i zaalenia byscie zgrupowali w jednym miejscu,bo was moge przeoczyc.
                                              No,ale czego mozna o0czekiwac od tych co czytac nie uymieja.

A wiec w tym czasie tojuz lezalem pod puchowa pierzyna.
                                              Ale dzisiaj mozemy zaczac od nowa.
                                              Krew u mnie nie moze sie gotowac-u Zydow to sie nie dzieje.
                                              Pogromy robili tacy ch... jak ty.
                                              Robilismy opory-robili.
                                              pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_%C5%BCydowska_(66-73)
                                              ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D1%8B
                                              (to bylo w czasie,kiedy twoi jeszcze po drzewach skakali)

!000 lat temu waszym pramatkom dzieci robilismy.Kijow dla was zbudowalismy.
                                              W armii carskiej byli:
                                              pl.wikipedia.org/wiki/Kantonista
                                              dzieci wam robili pramatkom waszym

Gwardie Czerwona Rosjanom(nie kacapom) zorganizowali
                                              Wojne domowa razem z Rosjanami wygrali.
                                              Interwentow pogonili.

W Hiszpanii sie bili.
                                              W drugiej wojnie sie tlukli,kiedy wasi kacapy(nie Rosjanie) piety smarowali i ojczyzne sprzedawali.
                                              www.bryk.pl/teksty/liceum/historia/xx_wiek_ii_wojna_%C5%9Bwiatowa/4158-%C5%BCydzi_jako_%C5%BCo%C5%82nierze_polscy_w_ii_wojnie_%C5%9Bwiatowej.html
                                              Ojciec moj tez sie tlukl-Jest w ksizce pamieci pewnego miasta.
                                              W tym czasie kiedy babcia twoja bokami robila-zarobic na medal matieri gieroini chciala.

Moze i bylismy baranami-bo koszerni.
                                              Wy natomiast bydlakami byliscie niekoszernymi-sami siebie rzscie zarzynali.A i inne narody tez-przy okazji.

Ze mieszkam w Szwecji?
                                              Klimat mnie sie podoba.
                                              Zazdroscisz?
                                              Ciagle mnie to wypominasz.
                                              W gosci chcesz?
                                              Nie zaprosze.
                                              Anglikom srocze sprzataj.
                                              Ja sie innymi kacapkami(nieRosjanami)obejde.

Stalin?A co on kacapkiem byl?
                                              A Amerykanie?Bardzo sie ciesze.
                                              Wyscie Polske po wojnie bronili.A was wygonili.
                                              Zwroc uwage:zewszad was wyganiaja.
                                              Jak tak dalej pojdzie to z Rosji kacapkow wszystkich powyganiaja.
                                              Od ciebie zaczeli.

A mnie sie fajnie w domu darmowym mieszkac.Dawno juz go splacilem.
                                              Ale sie nie ludz,do sieni nie wpuszcze.

Izraelczycy-Araby.
                                              W 1967 wojsko po0lskie i ludnosc polska sie cieszyla:"nasze zydki tym lacapkom arabskim dopier...."

Jedz,glupcze do Rosji.Oni tam o przetrwanie walcza.
                                              Rosje buduj.Zrob wklad jakis.
                                              No,ale wolisz brytyjskie latryny czyscic-twoja sprawa.

Мoй дрyг! Ты злишьcя?
                                              Знaчит Я четырежды прaв!
    • bywszy1 Re: Przyjaciele adwersarze+ 31.01.11, 22:42
      Prosze swoje wypociny,skierowane przeciwko mnie,zgrupowac w jakis sposob.
      Zaczynam sie gubic by was odnalezc.

Ostatnio ogladalem telewizje.
      Chrzescianie w Egipcie czuja sie nie dobrze.
      • eva15 Re: Przyjaciele adwersarze+ 31.01.11, 22:48
        bywszy1 napisał:

> Ostatnio ogladalem telewizje.
        > Chrzescianie w Egipcie czuja sie nie dobrze.

W EU też nie. A to im się zabrania nosić krzyżyki, a to pomija w unijnych kalendarzach a to znowu zmusza do działań niezgodnych z ich sumieniem ... Jeszcze trochę, a będą mieć więcej praw w Iranie niż w EU.
        • misterpee Re: To nie kompromitacja EU. to pokaz 31.01.11, 23:09
          kto rzadzi Unia. Gdyby nie rozkaz NASZYCH, cala unia siedzialaby cicho, a nawet pisaliby wiersze o Stalinie.
          • bywszy1 Re: pi,o czym ty majaczysz?+ 31.01.11, 23:12

• swiblowo Mozna spac spokojnie 31.01.11, 23:20
      wiadomosci.onet.pl/swiat/niespodziewany-ruch-sikorskiego-w-brukseli,1,4160338,wiadomosc.html
      tak sie zlozylo, ze Sikorski ma pomysl.
      • igor_uk Re: Mozna spac spokojnie 31.01.11, 23:33
        swiblowo,jak tu mozno spac. Po przeczytaniu propozycji polskiego mudzahedzina (tymczasowo pelniacego obowiazki Ministra Spraw zahgranicznych Polski),tak sie rozesmialem,ze sen ,jak reka odjelo.
        Poprosze takie linki,po 10 P.M czasu angielskiego,nie wklejac.Ja dosc wczesnie wstaje.
        Zwlaszcza ten fragment mnie spodobal sie:
        "Zaproponowałem stworzenie Europejskiej Fundacji na rzecz Demokracji - tak aby ona za pieniądze powierzone przez kraje członkowskie i UE zajęła się propagowaniem demokracji szczególnie w sąsiedztwie europejskim "

Juz kolejna reka wyciagnieta po kase.Teraz dla demokracji w Egipcie.A niech Izrael to finansuje.
        • swiblowo Re: Mozna spac spokojnie 31.01.11, 23:38
          Co Ty tam skulisz? U was jeszcze wczesnie jest. :))

-Taaak, ten fragment byl wlasnie "wsadem do pieca" jaki dal Sikorski.
          Ale Polska ma doswiadczenie Igor! Doswiadczenie z lat 80-tych. Zapomnial tylko dodac, ze bolesne.
          • igor_uk Re: Mozna spac spokojnie 31.01.11, 23:45
            swiblowo,nie tak wczesnie,w tej chwile mam 22.45.
            a nie zapominaj - mam zone.
        • swiblowo Re: Mozna spac spokojnie 31.01.11, 23:42
          Igor, mam czadowy tekscik dla Ciebie:

Трayрнoе - Кyдa ты зaвёл нac? Не виднo не зги! Пoляки дoлбaли пилoтy мoзги. - Ответьте, пaнoве, кaкoгo же кyя Мы рвёмcя к Смoленcкy в пoгoдy лихyю? Идём нa пocaдкy мы cнoвa и cнoвa. Сидели бы дoмa, вoт чеcтнoе cлoвo Неyжтo денькa пoдхoдящее нетy? Пoляки в Рoccии плoхaя приметa Вcкричaл, нетерпением злым oбyян, Избрaнник двoюрoдных брaтьев-cлaвян: - Пoкa y Кaчиньcких cердцa не ocтыли - Мы бyдем бaрыжить кocтями Кaтыни! Зoвёт нac в земле мертвечинa. А тo бы Мы рaзве нaбилиcь cюдa кaк в aвтoбyc? Сегoдня признaют рaccтрел oфицерoв, А тaм и вcе беды кaтoликoв в целoм! Обcтaвить вcё этo трaгичнее нaдo, Чтoб видели пaны из ихнегo НАТО И пaны из Штaтoв yвидели дaже, Чтo Пoльшa векaми былa пocтрaдaвшей От пьяных и диких безбoжных cocедей. Теперь не oтвертятcя, cyнyлиcь в cети. А пocле, прилюднo, еще хoрoшo бы, Чтoб рyccкие чмoкнyли пoльcкyю )I(oпy. Дa я, чтoб yчacтвoвaть в этoй пoбеде, Примчycь из Вaршaвы нa велocипеде! Ответят, пo пoлнoй, и Пyкин, и Стaлин. И ты предлaгaешь, чтoб мы oпoздaли?! Зa этим мы брocилиcь в рyccкие дaли??? Снижaйcя cкoрее и жми нa педaли! И кaятьcя пoзднo, чтo рвaлcя cкoрее: Зaкрылки цaрaпaют крoны деревьев. Вocлед экипaжy, лицoм пoбелев, Нaрoдный избрaнник Кaчиньcкий нaш Лев Увидел пocледним, пoкyдa был жив - В прocтoм зипyне и в oнyчaх, мyжик: С yхмылкoй кривoй пoд cедыми ycaми, Бредёт впереди caмoлётa Сycaнин. Оглянетcя дикo в крoмешнoм 
          • igor_uk Re: Mozna spac spokojnie 31.01.11, 23:50
            swiblowo,dawaj ciag dalszy tekstu dla mnie.Nie widzisz,ze urwal sie?
            • swiblowo Re: Mozna spac spokojnie 31.01.11, 23:55
              zara bedzie
            • swiblowo Re: Mozna spac spokojnie 31.01.11, 23:57
              Бредёт впереди caмoлётa Сycaнин. Оглянетcя дикo в крoмешнoм тyмaне И мaнит, и мaнит, и мaнит, и мaнит Удaфф.кoм

-pozdrawiamy - s i W
      • eva15 Opieka nad sąsiadami za EU-kasę 31.01.11, 23:36
        W odpowiedzi na powyborcze represje na Białorusi oraz antyrządowe, prodemokratyczne demonstracje w Egipcie minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski zaproponował powołanie Europejskiej Fundacji na rzecz Demokracji w krajach sąsiednich.

Nie byłam pewna, więc sprawdziła w atlasie i wychodzi na to, że Egipt chyba jak dotąd nie jest sąsiadem EU. Białoruś i owszem. Szczwany lis, myśli, że nie każdy ma atlas.
        .
        • swiblowo Re: Opieka nad sąsiadami za EU-kasę 31.01.11, 23:45
          Eva, moze Ty zle ten atlas czytasz? Nie z lewej do prawej, tylko moze odwrotnie trzeba?
          • misterpee Re: Egipt w Europie juz od czasow Napoleona 31.01.11, 23:55
            Eva, Radek skonzcyl szkole w Harvardzie albo w Yeshiva , wiec sie nie smiej, on wie co nieco.
            Ale wracajac do listy ofiar mna pokladzie samolotu Lecha. Czy byl tam Rabin> byli duchownio katoliccy i prawoslawni .
            • eva15 Re: Egipt w Europie juz od czasow Napoleona 01.02.11, 00:01
              rabina nie mogło być, bo Kaczka poleciał w szabat.
          • eva15 Re: Opieka nad sąsiadami za EU-kasę 31.01.11, 23:58
            No fakt, Sikorski nie dał instrukcji i się pogubiłam.
        • igor_uk Re: Opieka nad sąsiadami za EU-kasę 31.01.11, 23:49
          Ewa,czy jest sasidem ,czy nie - kasa sie liczy. A dla kasy,to i RPA mozno zrobic sasiadem UE.
          A pro- po,jak tam jest? Cos ostatnio cicho.
          • eva15 Re: Opieka nad sąsiadami za EU-kasę 01.02.11, 00:00
            Swiblowo dobrze to wyjaśnia, w czym rzecz.
          • misterpee Re: lista duchownych, ktorzy zgineli w katastrofie 01.02.11, 00:01
            w smolensku.
            Jak widac byla to reprezentacja wylacznie chrzescijanska.
            Ordynariusz polowy Wojska Polskiego, ksiądz generał Tadeusz Płoski
            Prawosławny ordynariusz Wojska Polskiego, arcybiskup Miron Chodakowski
            Ewangelickie duszpasterstwo polowe - ksiądz pułkownik Adam Pilch
            Ordynariat Polowy Wojska Polskiego - ksiądz podpułkownik Jan Osiński
            Sekretarz generalny Związku Sybiraków Edward Duchnowski
            Ksiądz prałat Józef Gostomski
            Prezes stowarzyszenia Parafiada ksiądz Józef Joniec
            Kapelan warszawskiej Rodziny Katyńskiej ksiądz Zdzisław Król
            Kapelan Federacji Rodzin Katyńskich ksiądz Andrzej Kwaśnik

• johnny-kalesony Ewo, a ty osobiście ... 01.02.11, 00:15
      Ewo, a ty osobiście - bierzesz udział w (jak to określiłaś) "przewrotach"? Czyli po ludzku - wyborach parlamentarnych? Czy też wiedziona sentymentami do starych ubeckich czasów wolisz zdać się na mądrość zawsze wiedzących lepiej pułkowników i generałów, odbierających kwiatuszki od dzieci 1 maja?

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • swiblowo eva15 01.02.11, 00:19
      wyjdz na skypa na chwile.
    • swiblowo Re: eva15 01.02.11, 00:51
      nihil-istka napisała:
      to podejrzany typ. Wydmucha i nie zaplaci.
      ----

nie boj zaby. pieniedzy mam jak diabel gwozdzi.
      sam mowiles, ze zyjesz niebiednie a juz piate w drodze, nie tak?
    • jarussz Re: Całkowita kompromitacja EU 01.02.11, 12:57
      eva15 napisała:

>>
      >
      > Na Białorusi jest względny dobrobyt, spokój i brak bezrobocia, w Egipcie nędza,
      > analfabetyzm, brak perspektyw i masowe bezrobocie.
      >
      > EU ganiąc Łukaszenkę i wspierając jednocześnie krwawego despotę Mubaraka osiągn
      > ęła szczyt hipokryzji, niewiarygodności i kompromitacji.
      Byłaś na Białorusi?
      Ja byłem, życze Ci tego dobrobytu.
      I gratuluje obiektywizmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka