polski_francuz 26.07.11, 09:08 a tutaj pelna degrengolada: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10007178,Rosyjskie_komentarze_po_Norwegii__Ofiary_Breivika.html O dziwo, nie jestem zaskonczony tym komentarzem. Trwa wszak wojna propagandowa. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k Zachod gnije :) 26.07.11, 11:06 "Zachod gnije. - Ale jaki piekny wydziela przy tym zapach :)" - To zdanie pewnego filozofa francuskiego z roku 1900. MInelo 110 lat. Carskiego Imperium - nietu ZSRR - wyzional ducha. W samej Rosji - niektore obwody autonomiczne nerwowo przebieraja nozkami, by wyfrunac z klatki. Ale Rosjanie z iscie greckim, stoickim spokojem maja wszystko pod kontrola. I nawet Europie, ktora trzyma sie lepiej, niz 100 lat temu, potrafia udzielac rad :))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Tragedia, machizm 26.07.11, 11:20 Zacznijmy od tego, ze atak Breivika jest tragedia panstwa, bardzo liberalnego systemu i oazy bogatego szczescia norweskiego, ktora mozna porownac do wiezy z kosci sloniowej. Ta wieza sie rysuje o czym tak interesujaco pisze Zeitgeist na sasiednim watku. I te malenkie rysy doprowadzily do wielkiej tragedii. Tragedia jest tragedia i trzeba ja analizowac, ale z daleko patrzac trzeba ja uszanowac. Tego szacunku tu (w komentarzu cytowanym) brakuje. Po drugie, wychwalany machizm na wiele by nie pomogl. Co z tego, ze trzeba sie bylo bronic. Opiekuncze panstwo jakos wyciagnie wnioski i jakos postara sie surowo sprawce ukarac. Te organizacja, ktora machizmem zastapic sie nie da. Bo nie wszyscy sa w panstwie macho. I panstwo nie jest dla macho ale dla wszystkich. PF Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Tragedia, machizm 26.07.11, 12:49 Zacznijmy od tego, ze atak Breivika jest tragedia panstwa, bardzo liberalnego s > ystemu i oazy bogatego szczescia norweskiego, ktora mozna porownac do wiezy z k > osci sloniowej. Ta wieza sie rysuje o czym tak interesujaco pisze Zeitgeist na > sasiednim watku. I te malenkie rysy doprowadzily do wielkiej tragedii. Dlaczego panstwa? Breivik jest tez tym panstwem ale on sie sprzeciwil( jak donosza media) polityce a wiec zawodowomym politykom ktory narod ma "w glebokim powazaniu" tak jak w innych krajach. W rzadach siedza te same ryje i zagrywaja tymi samymi falszywymi kartami a spoleczenstwo jest bezsilne . Tylko nie opowiadajcie bajek o "sile wyborow" bo to juz smiech bierze. Po zamachach (czy to politycznych czy strzelaninie w szkolach czy tez "tylko" samobojstwach ) robi sie z tych ludzi desperatow pod naduzyciem prochow czy pod stresem ale nigdy ze system pozbawil kogos srodkow do zycia jak on w dobrej wierze kupil dom,ze w szkole nauczyciele byli swiniami w stosunku do takiego desperata czy w koncu jak w Norwegii ludzie na ulicach spotykaja pol Afryki czy Azji z ta obca kultura(?) nie po prostu nie czuja sie u siebie w domu . Czy zabijanie jest ta sluszna droga do rozwiazania tego problemu?!NIE! Ale jak tu sie maja spoleczenstwa bronic? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Silni, zwarci, gotowi 26.07.11, 11:25 Ten Wadim Reczkałow pisze jak 13-14 letni chłopiec. Nie wiedziałem, że w Moskiewskim Komsomolcu zatrudniane są dzieci na etatach dziennikarzy. Opór zmniejszyłby zapewne ilość ofiar, ale chyba nieznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: a ja mysle,ze.P.S+ 26.07.11, 11:43 "To u nas, w Czeczenii, 13-letni chłopczyk zastrzelił bandytę Cagarajewa, który zabił jego ojca." <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Wyrosnie nastepny bandyta mordow seryjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Personifikujesz 26.07.11, 11:43 a tu chodzi wlasnie o ten infantylizm: jakby sie bronili to byloby lepiej. My jestesmy lepsi bo bysmy sie bronili itp. To ten sam infantylizm, ktory prowadzi do pouczania na forum. Tego pouczania, ktorego intensywnosc ma zagluszyc kompleks nizszosci. PF Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 p_f, nie rozumiesz 26.07.11, 11:49 polski_francuz napisał: > a tu chodzi wlasnie o ten infantylizm: jakby sie bronili to byloby lepiej. nie chodzi o infantylizm, lecz pogarde dla "samobójczej idei wielokulturowości, tolerancji, sytości" Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Infantylizm 26.07.11, 11:53 jednak, bo kiedy panstwo dobrze funkcjonuje nie ma potrzeby byc "silnym, zwartym i gotowym". Ufa sie, po prostu, panstwu. PF Odpowiedz Link Zgłoś
romrus kiedy panstwo dobrze funkcjonuje 26.07.11, 12:59 polski_francuz napisał: > jednak, bo kiedy panstwo dobrze funkcjonuje nie ma potrzeby byc "silnym, zwartym i gotowym". Ufa sie, po prostu, panstwu. Polecam norweski film "Nokas". www.filmweb.pl/film/Nokas-2010-547341 Chodzi o rabunek banku w 2004 w Norwegji. en.wikipedia.org/wiki/NOKAS_robbery Film nakrecony w styliu dokumentalnym, dlatego nudny, ale bardzo realisticzny. Policja norweska pokazala calkowita bezradnosc wobec napasnikow na miejscu wydarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Masz pewnie racje 26.07.11, 16:22 Tylko, ze pewnie policja skandynawska jest nieprzyzwyczajona do brutalnych aktow i brakuje jej po prostu doswiadczenia. Polecalbym staz w Saint Denis, na polnocy Paryza. Troche brutalny ale pedagogiczny. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nie wiem 26.07.11, 16:31 Jak dla mnie ZSRR byl wielokulturalny. Pod koniec studiow zrobilem z Almaturem wycieczke: Moskwa, Baku, Erewan, Kijow i kazde z tych miast - etapow bylo bardzo inne. Jak czytam "Imperium" Kapuscinskiego, to tez widac wielokulturalnosc. Z innej strony widac tez sile panstwa, ktore cementowalo te wszystkie republiki. Przez zakazy, implantowanie przemyslu w taki sposob ze sruby robiono w Tallinie a nakretki we Wladywostoku. Ale roznice kulturalne przeciez zostaly. PF Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 nacjonalizm ma prawo do obrony? 26.07.11, 11:59 gdy tolerancja niszczy wartosci narodowe Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: nic nie personifikuje+ 26.07.11, 12:33 amnie chodzi o rozdwojenie jazni. Oraz pracy na dwa fronty. A zreszta jakby ten Rieczkalow by sie znalazl w podobnej sytuacji moze by sie tez zesral w gacie. Mentalnosc-znana.Gledzic mozna.Zato sie nie placi. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Silni, zwarci, gotowi 26.07.11, 14:24 "Jeśli człowieka otoczyć gwarancjami socjalnymi i pozwolić mu pracować tylko przez dwie godziny w tygodniu, to szybko zwariuje. I po miesiącu albo się powiesi, albo wyrżnie stu ludzi" No tak, ten pan jesz dziennikarzem Moskiewskiego Komsomolca. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: cos mi sie nie wierzy+ 26.07.11, 14:46 Kiedys wieluwcale nie pracowali-byli sekretarzmi w kolchozach,na budowie,w Politbiuro-i nie wariowali. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Psy Pawłowa 26.07.11, 14:54 Przed dwoma laty wacki w podobny sposób komentowały artykuł A.Sołżenicyna, starając się udowodnić jaki z niego świr. Przy tym dość obszernie "cytowali" jego rzekomą wypowiedź. Był jeden zasadniczy szkopuł - w "cytowanym" przez wacki artykule A.Sołżenicyna takich wypowiedzi można było szukać ze świecą. Dla ułatwienia sobie roboty, wacki te wypowiedzi po prostu same napisały by można było udowodnić przez nich z góry przyjętą tezę. Jak widać czasy się zmieniają ale nie styl informowania. Wacki dość obszernie komentują jakiś artykuł, lecz z kompletnie niewiadomych względów nie dają do niego link (artykuł jest dostępny w internecie). W sumie dla nadwiślańskich breivików to pryszcz, bowiem oni są zaprogramowani jak psy Pawłowa - słysząc słowo "ruski", natychmiast dostają ślinotoku wiedząc, że chodzi o "ścierwo". Na marginesie - na autora "cytowanego" artykułu przed miesiącem był przeprowadzony (nieudany) zamach. Bynajmniej nie za jego "degrengoladę" i "infantylizm". Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Psy Pawłowa 26.07.11, 15:58 walter,czy mozesz podrzucic link do tego artykula,bo ja nie moge go znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Psy Pawłowa 26.07.11, 16:12 No właśnie. Ideą forum dyskusyjnego jest wymiana myśli i informacji. Jeśli ktoś zauważył nieścisłości lub inne braki w cytowanym artykule, to mógłby chyba sprawy wyjaśnić zamiast po raz kolejny narzekać na dziennikarza GW i próbować zdyskredytować czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Psy Pawłowa 26.07.11, 16:12 Przesłałem link na pocztę ( bt..). Pozdr. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 16:29 Trzeba przyznac,ze tak prymitywnej manipulacji dawno nie widzialem. Odpowiedzia moze byc tylko cytat z artykula w MK. "Пocoчyвcтвyем Нoрвегии и вынеcем из этoй трaгедии cвoи yрoки. Мир перевернyлcя. Тo, чтo нaм кaзaлocь идеaлoм жизни еще двaдцaть лет нaзaд, oкaзaлocь oбмaнкoй. Индивидyaлиcтичеcкoе cyщеcтвoвaние c пoлным хoлoдильникoм ведет к aпaтии и вырoждению. Терпимocть к чyжим бoгaм ведет к предaтельcтвy coбcтвенных мoгил. Общечелoвечеcких ценнocтей не cyщеcтвyет." Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 16:34 igor_uk napisał: > Trzeba przyznac,ze tak prymitywnej manipulacji dawno nie widzialem. Ależ Igor, bez przesady. Przekaz wacków jest dla nadwiślańskich breivików wystarczającym źródłem wiedzy o "ruskich ścierwach". ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 16:37 Walter,pamjetam dawne czasy,kiedy w ZSRR potepiali filmy amerykanskie,ktory nikt nie mial mozliwosci obejrzec.Widze,ze propaganda nie ma barw politycznych,ona przy kazdym ustroju politycznym dziala jednakowo. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 16:44 igor_uk napisał: > Widze,ze propaganda nie ma barw politycznych Oczywiście, że tak. Zmieniają się czasy lecz nie styl informowania ( nawet ludzie, którzy parali się za sovitów propagandą, odnaleźli się w nowej rzeczywistości). A i przy okazji każdy dzień trambowania bydełku medialnej sieczki potwierdza genialność odkrycia Pawłowa - wystarczy powiedzieć "ruscy", a bydełko wie, że chodzi o "ścierwa". ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:09 Igor gdyby ten norweski psychopata przyszedł na to forum jaczejka lubiłaby go. Tego jestem pewien. Myśl szybciej i dokładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:15 wojtus,w zadnym wypadku nie masz racji. Przeciez jaczejka wystepuje przeciwko Izraelu i za Arabami.To bystrzaki,czyli ty i twoi wspolwyznawcy,przyjeli by go z otwrtymi ramionami.Bo on spewnia wasze normy etyczne-byc proizraelskim i przeciw Arabam. wojtus,treba myslec,niewazno,czy szybko,czy po wole,a tyko w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:18 No cóż Igor Wojtuś powiedział co wie, a nie przypuszcza. Może kiedyś Wojtuś to Ci wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:39 coz,woutus,widac nie wiele wojtek wie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:45 igor_uk napisał: > coz,woutus,widac nie wiele wojtek wie. ------------------------ A Ty przynajmniej zrozumiałeś dlaczego dziennikarz Wacław R. (wreszcie wiem kto to) pominął bicie piany przez komsomolca? PS. Nie pamiętam nazwiska pana Wacława. Wiem, że się zaczyna na R.. Przy pisaniu postów staram się nie korzystać z Google. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:19 Breivik zafascynowany Putinem "Niefunkcjonująca w Europie demokracja mas powinna zostać zastąpiona przez formę demokracji kierowanej, przypominającą tę w Rosji" - napisał Breivik w manifeście, cytowanym przez "Kommiersanta". W liczącym 1500 stron i zamieszczonym w internecie dokumencie, zatytułowanym "2083. Europejska Deklaracja Niepodległości", Breivik odniósł się do Rosji, podejmując kwestię "idealnego sposobu rządzenia". "Spośród rosyjskich polityków autor tekstu najczęściej nawiązuje do premiera Władimira Putina. Właśnie jego i papieża (Benedykta XVI) umieszcza na liście osób, z którymi najbardziej chciałby się poznać" - pisze moskiewski dziennik. Według włoskiego socjologa Breivik groził też bezpośrednio papieżowi Benedyktowi XVI pisząc o nim, że "porzucił chrześcijaństwo i europejskich chrześcijan i powinien być uważany za papieża tchórzliwego, niekompetentnego, skorumpowanego i nielegalnego". Moskiewski "Kommiersant" pisze o tragedii w zupełnie innym duchu i zwraca uwagę, że za swój polityczny ideał Breivik uważał rosyjską "demokrację sterowaną", a wielkim autorytetem był dla niego Władimir Putin. W innym miejscu pisze o tym, jak należy wychowywać "współczesną kulturalno-konserwatywną, patriotyczną młodzież", a jako wzór takiego wychowania wskazuje organizację Nasi - pisze "Kommiersant". Nasi to stworzona przez władze Rosji proputinowska faszyzująca młodzieżówka, której członkowie za głównych wrogów kraju uważają demokratyczną opozycję rosyjską i Zachód. Zdaniem Breivika ustrój panujący w Putinowskiej Rosji powinien się stać wzorem dla Europy, a "nieudolna demokracja mas w Europie powinna zostać zastąpiona formą sterowanej demokracji przypominającej rosyjską". "Putin robi wrażenie sprawiedliwego i zdecydowanego przywódcy, godnego szacunku" - cytuje słowa zabójcy "Kommiersant". Breivik przyznaje jednak, że nie jest jeszcze pewny, kim będzie Putin dla ludzi o takich jak on poglądach. I dopiero czas pokaże, "czy stanie się on dla nas potencjalnie najlepszym przyjacielem, czy najgorszym wrogiem". Poproszony przez "Kommiersanta" o komentarz rzecznik rosyjskiego premiera Dmitrij Pieskow podkreślił, że autor manifestu jest "szaleńcem z piekła rodem". - Bez względu na to, co powiedział czy napisał, nie można tego inaczej traktować jak majaczenie szaleńca - skomentował Pieskow. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:27 Posłuchaj Pieskowa. Dobrze mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:21 wojciech.2345 napisał: > Tego jestem pewien. Wojtuś ty lepiej nie gdybaj, tylko napisz konkretnie - jakie ugrupowania polityczne w Polsce sympatyzują akcji "Ren" i jakie są prowadzone od kilku lat w Polsce działania w ramach tej akcji. Prawdopodobnie będzie mniej śmiesznie. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:25 Możesz szerzej rozwinąć co ta akcja "Ren". Prosiłem Cię o wyjaśnienie, odpisałeś jednym zdaniem. Nadal nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:29 wojciech.2345 napisał: Wojtuś, zgłoś się w tej sprawie do swoich partaigenose - oni ciebie z pewnością uświadomią. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:33 walter622 napisał: > wojciech.2345 napisał: > > Wojtuś, zgłoś się w tej sprawie do swoich partaigenose - oni ciebie z pewnością > uświadomią. -------------------------------------------- Już wiem co o tym myśleć. Odpowiedź Twoja satysfakcjonuje mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Juz wiem,czemu nie dali linka do artykula. 26.07.11, 17:46 wojciech.2345 napisał: > Odpowiedź Twoja satysfakcjonuje mnie. No widzisz jakie to proste. Na dodatek przyznasz uniwersalny charakter tego "patentu" i prostoty w jego zastosowaniu. W Europie Środkowej i Wschodniej ( w której realizowana jest akcja "Ren") wystarczy zmienić jedno słowo i cała maszynka działa bez większych przeszkód: na Litwie "islamusków" zamienić na "Polaków", w Słowacji na "Cyganów", na Węgrzech na "Słowaków", na Ukrainie na "Żydów", no a w Polsce na ... "rusków". To tak na początek - to dopiero kwiatki. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Wywiało ? 26.07.11, 19:54 No proszę wystarczyło wspomnieć coś o akcji "Ren" i natychmiast z wątku wywiało bojówkarzy. Co w tym takiego tajemniczego, że ci bojówkarze zawsze tak nerwowo reagują na to słowo ? ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Wywiało ? 26.07.11, 20:03 podejrzewam,,walter,ze nic nie wiedza,ale z twoich slow im wynika,ze lepiej w to bagno im nie wpadac,dla tego i uciekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Wywiało ? 26.07.11, 20:24 igor_uk napisał: > nic nie wiedza, Ależ wręcz przeciwnie. Oni doskonale wiedzą. Od jesieni ubiegłego roku czasem im coś napomknę o akcji "Ren" i natychmiast bojówkarze wieją. Jeżeli się zna program akcji "Ren", to wszystkie puzzle natychmiast się układają w bardzo konkretny obrazek i nie masz kłopotów ze zrozumieniem na przykład, wydawać by się mogło, dość dziwnej sprawy - dlaczego polskie media uznają LImonova za "demokratycznego opozycjonistę", dlaczego niczego nie piszą o zbrodniach popełnianych w Rosji przez ultrasów lub niczego nie piszą o spisie "400" (osób wytypowanych przez ultrasów do likwidacji), w którym A.Politkowska była (o ile pamiętam) pod numerem "9"? Znając kulisy akcji "Ren" również jest zrozumiałym dlaczego "cyngiel", którzy zastrzelił A.Politkowską, do tej pory spokojnie mieszka w Belgii przez nikogo nie niepokojony. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wywiało ? 26.07.11, 20:15 Nie wiem o czym chcesz rozmawiać. Zdecyduj się. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Wywiało ? 26.07.11, 20:31 wojciech.2345 napisał: > Nie wiem o czym chcesz rozmawiać. On też nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wywiało ? 26.07.11, 20:35 Akcja Ren - znalazłem w Internecie JEDNO miejsce, gdzie rozmawiają Ślązacy. Niewiele się z tego można dowiedzieć: ".Boła tysz "Akcja Ren",kogoś wypuścieli do Niymiec,nale "nagłośniyli",iże to je ich szpieg,taki już mioł tam przechlapane,sam zaś mogli pisać,jak to se ludziom tam "powodzi"" forum.gazeta.pl/forum/w,34281,121365248,,Spor_z_historiom_.html?v=2&wv.x=1 Eto wsio. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Wywiało ? 26.07.11, 20:42 wojciech.2345 napisał: > Eto wsio. No cóż jeżeli faktycznie, jak twierdzisz, nic na ten temat nie wiesz - to już tobie wskazałem z kim powinieneś na ten temat porozmawiać. Ostatecznie ludzie z PiS i LPR byli w te sprawy solidnie zaangażowani. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wywiało ? 26.07.11, 20:48 walter622 napisał: > No cóż jeżeli faktycznie, jak twierdzisz, nic na ten temat nie wiesz - to już t > obie wskazałem z kim powinieneś na ten temat porozmawiać. Ostatecznie ludzie z PiS i LPR byli w te sprawy solidnie zaangażowani. ------------------------------------------------ Nadal nie wiem praktycznie czegokolwiek na temat akcji Ren. Chyba musisz poszukać innego adwersarza. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Pięć piw !!! 26.07.11, 21:11 wojciech.2345 napisał: > Nadal nie wiem praktycznie czegokolwiek na temat akcji Ren. No cóż nie będę tobie dawał zestawu obowiązkowej literatury, bo i tak jej nie przeczytasz. No ale byś nie czół się obrażony - może piosenka? www.youtube.com/watch?v=UwjFeIFmTAM ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Pięć piw !!! 26.07.11, 21:30 wojciech.2345 napisał: > Jakiś kabaret??? No proszę - jednak coś wiesz. Szykuje się "powtórka z rozrywki". www.youtube.com/watch?v=fQyGBinRB04&feature=related ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Pięć piw !!! 26.07.11, 21:34 walter622 napisał: > No ale byś nie czół się obrażony Wołodia, a jak ty się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Walter. 26.07.11, 22:35 Ponowiam na drugim watku prosbe. Czy mogles by ty sprawdzic jaszczik? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Walter. 26.07.11, 22:45 igor_uk napisał: > Czy mogles by ty sprawdzic jaszczik? Pocztowyj jaszczik? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Walter. 26.07.11, 23:07 malkontent,alez jestes ciekawski?(he,he). Tak,mnie chodzi o to,zeby walter sprawdzil poczte. To jednak rosyjski znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Masz 26.07.11, 23:38 igor_uk napisał: > malkontent, Ten azbezciarz się tu plącze - ciekawe co on pisze o akcji Ren ? P.S. bt... ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Masz 27.07.11, 00:16 Wołodia, Napisz wreszcie co to jest ta akcja Ren??? Chyba, że już zupełnie zwariowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Walter. 27.07.11, 00:14 igor_uk napisał: > Tak,mnie chodzi o to,zeby walter sprawdzil poczte. Aaaa, pytam, bo wpisałeś się pod moim wpisem. :) > To jednak rosyjski znasz? Niemnożko. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Psy Pawłowa 26.07.11, 16:56 walter622 napisał: > Na marginesie - na autora "cytowanego" artykułu przed miesiącem był przeprowadzony (nieudany) zamach. Bynajmniej nie za jego "degrengoladę" i "infantylizm". lubie go czytac samlib.ru/b/bushauskas_a/12052010.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 nowy nacjonalizm Europy a ruski nacjonalizm 26.07.11, 23:23 Брейвик – типичный предcтaвитель «нoвoгo нaциoнaлизмa», пoявившегocя в Еврoпе в пocледнее деcятилетие. Этoт нaциoнaлизм вcецелo нa cтoрoне Изрaиля и евреев, oн oтcтaивaет «нoвые еврoпейcкие прaвa» – нa cвoбoдный брaк, нa гoмocекcyaлизм, нa эвтaнaзию. При этoм «нoвый нaциoнaлизм», в oтличие oт левых, пoлнocтью признaёт и прoпaгaндирyет cтaрые еврoпейcкие трaдиции: мacoнcтвo, рыцaрcтвo, прaвa меcтных oбщин. Глaвный врaг для предcтaвителей этoгo течения – иcлaм, кoтoрый, пo их мнению, cтремитcя рaзрyшить еврoпейcкyю цивилизaцию и нacaдить caмые дикие, вaрвaрcкие «трaдиции». Кaк же вcё этo кoнтрacтирyет c т.н. «рyccким нaциoнaлиcтoм»! Нaши «нaци» вocтoргaютcя иcлaмoм и рoдoплеменными трaдициями. Глaвным врaгoм «рyccкoгo нaциoнaлизмa» пo-прежнемy предcтaвляетcя Изрaиль и евреи вooбще, «вaшингтoнcкий oбкoм» и «безбoжный Брюccель», кoтoрый cпит и видит кaк рaзрyшить caмoбытнyю рyccкyю цивилизaцию. В чиcле их глaвных врaгoв тaкже вcе ocнoвные еврoпейcкие пoлитичеcкие течения – либерaлизм, coциaлизм и т.д. Рaзyмеетcя, в рaвных прaвaх oткaзывaетcя гoмocекcyaлиcтaм. Фaктичеcки «рyccкий нaциoнaлизм» пoвтoряет ocнoвные пoлoжения вaххaбизмa. ttolk.ru/?p=5623 Odpowiedz Link Zgłoś