Dodaj do ulubionych

Indywidualne fakty a ich struktura

31.07.11, 13:19
czyli jak kto rozumuje.

Wezmy na przyklad pomiary temperatury przez meteorologa z dawnych czasow. Meteorolog powinien mierzyc temperature 4 x dziennie. No i wylazil do budki z termometrem o 6, 12, 18 i 24. Tylko, ze meteorolog tez czlowiek, i o polnocy nie raz nie dwa zabalowal, nie wyszedl, czasem popil, czasem zaspal...

I badacze wspolczesni biore jego dane do obliczania sredniej temperatury. I widze, ze ta temperatura o polnocy cos nie tak jak inne.

No i analizuja: byl blad systematyczny. I co mozna zrobic?

Ano popatrzyc na temperatury z sasiednich stacji, policzyc srednia i jej wariancje by stwierdzic, ze wariancja temperatur o polnocy ciut za duza...

Ale jesli, zada sie badaczom pytanie, czy srednia temperatura rosnie czy maleke, beda potrafili na pytanie odpowiedziec.

I teraz pytanie dla czekistow: czy warto sie koncentrowac na tym ze meteorolog raz o polnocy zle temperature zmierzyl?

PF
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Indywidualne fakty a ich struktura 31.07.11, 13:30
      Trzeba czekistów czymś zająć.
      Jak mi się będzie chciało, to może wynajdę jakieś głupie
      posty forumowiczów z dawnych lat i wkleję jako swoje.

Będą wtedy mieli zajęcie.
      • borrka Czekisci sa rozczulajaco nieskomplikowani. 31.07.11, 14:47
        Tylko ostatnio mam mniej czasu na nich.
    • eva15 Uparty meteorolog 31.07.11, 13:44
      Sęk w tym, że chodzi o meteorologa, który ciągle źle mierzy i ciągle podaje swe wyniki jako prawidłowe. Jeśli inni, zdecydowanie bardziej obeznani meteorologowie te dane korygują, spada na nich grad wyzwisk.
      • wojciech.2345 Re: Uparty meteorolog 31.07.11, 13:49
        eva15 napisała:
        > Jeśli inni, zdecydowanie bardziej obeznani meteorologowie te dane korygują, spada na nich grad wyzwisk.
        ------------------------------------
        No właśnie.
        Jak się głosi cokolwiek innego niż jaczejka,
        to jest się zaatakowany przez watahę.

My jesteśmy solistami, a Ty Eva chodzisz ze stadem.
        Tak ja to widzę.
        • borrka Wroce do meteorologa. 31.07.11, 14:11
          Wazne sa wnioski z jego bledow.

Otoz czekista, obserwujacy meteorologa, z niedokladnosci w pomiarach temperatury, wnioskuje, ze jego zona (meteorologa, zony czekistow sa cnotliwymi czekistkami) puszcza sie z zootechnikiem z sasiedniego kolchozu.
          Kolchozy, sowchozy, kompartie ... ta terminologia ciagle bliska sercu forumowej hasbary...

A forumowe orly z FSB, wyłapujac pomylke w dacie bitwy pod Grunwaldem, jasno dowodza, ze przeciwnik w dyskusji jest patologicznym rosofobem, wrogiem CCCP i towarzysza Putina osobiscie.

Z tym nie warto walczyc.
          Tym nalezy"naslazdatsia", jak mawiaja Radzieccy.
          • wojciech.2345 Re: Wroce do meteorologa. 31.07.11, 14:18
            Spróbuję jednak innej taktyki.
            Spójrz na drugi post w tym wątku.

Co o tym myślisz?

PS. Zaliczyłem już Mieszka I do Jagiellonów.
          • eva15 Re: Wroce do meteorologa. 31.07.11, 14:24
            Nigdy nie poruszałam tematu żony p_fcia, ja tylko ustosunkowuję się do jego postów. I nie o zwykłą pomyłkę dat tu chodzi, lecz o przypisanie Rosjanom zbrdoni hitlerowskich popełnionych przez nazistów Ukraińskich. To już zasadnicza ąóżnica, a nie jakiż drobiazg.
            • polski_francuz Maz Ewy 31.07.11, 14:26
              ja tego tematu tez nie poruszam. Ale co sobie mysle to sobie mysle...

PF
              • eva15 Re: Maz Ewy 31.07.11, 14:41
                I słusznie, że nie podejmujesz. Na forum dyskutujemy o poglądach a nie o prywatnych sprawach. Mam pytanie, naprawdę niezłośliwe:
                nie rozumiem, czemu przypisałeś tą zbrodnię Rosjanom skoro nawet w szkole uczono i w kółko powtarzano, że zrobili to naziści, ukrywano tylko, że naziści ukraińscy, czyli twierdzono, że niemieccy. Do jakich szkół chodziłeś, że tego stamtąd nie wyniosłeś? Powtarzam - pytam z zaciekawaniem a nie ze złośliwością.
                • walter622 "Naukowiec" 31.07.11, 14:52
                  eva15 napisała:
                  > nie rozumiem, czemu przypisałeś tą zbrodnię Rosjanom skoro nawet w szkole
                  > uczono i w kółko powtarzano, że zrobili to naziści,

Jest to doktryna obowiązująca wśród pisuarów. Facio się nie "pomylił" tylko głosi hasełka
                  swojego kartoflanego prezia. Zbliżają się wybory i wszelkiej maści wybitni "naukowcy"
                  robią co mogą by wesprzeć miacierewiczopodobnych - wystarczy wspomnieć ostatnie
                  rewelacje podobnego "naukowca" z Marylandu. Czym bliżej daty wyborów tym więcej
                  będziemy mieli do czynienia z takimi "naukowymi" wygłupami.
                  W poprzednich wyborach mieliśmy wyścig na Wawel , no a tym razem pisuary będą zaskakiwały "naukowymi" odkryciami, godnymi Noblowskiej Premii. Tak więc klown jest
                  na fali i "zgodnie z obowiązującym kursem".

**************************************************************
                  "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                  Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
                  • wojciech.2345 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 16:44
                    Przecież PF nie ma jakiegokolwiek związku z PiS-em.

Zmyślasz.
                    • walter622 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 17:04
                      wojciech.2345 napisał:
                      > Przecież PF nie ma jakiegokolwiek związku z PiS-em.

Wystarcz zapoznać się z jego "twórczością" by natychmiast dostrzec, że jest to typowy "pis-kret", o poglądach bliźniaczych do tych, które reprezentuje Macierewicz i
                      prezes-kartofel.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                      • wojciech.2345 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 17:12
                        walter622 napisał:
                        > Wystarcz zapoznać się z jego "twórczością" by natychmiast dostrzec, że jest to
                        > typowy "pis-kret", o poglądach bliźniaczych do tych, które reprezentuje Macierewicz i
                        > prezes-kartofel.
                        ------------------------
                        Przecież tu na forum prawie wszyscy wiedzą, że jest inaczej.
                        • walter622 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 21:19
                          wojciech.2345 napisał:
                          > Przecież tu na forum prawie wszyscy wiedzą, że jest inaczej.

Inaczej ? To znaczy, że jest "PO-kretem", czy jak ?
                          Szarikov , nie mam zamiaru ciebie przekonywać, że "białe jest białe, a czarne jest czarne"
                          bo jak wasz kartoflany prezio wyjaśniał jest to nadaremny trud.
                          Co zaś się tyczy klauna to jestem przekonany, że to taki zapasowy bliźniak. Może w jakiś detalach się trochę różniący lecz zasada jego działania jest generalnie podobna - znieważyć adwersarza, powyzywać i zanim taki ochłonie natychmiast się obrazić. To u nich rodzinne.

• wojciech.2345 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 21:23
                            walter622 napisał:
                            > Inaczej ? To znaczy, że jest "PO-kretem", czy jak ?
                            > Szarikov , nie mam zamiaru ciebie przekonywać, że "białe jest białe, a czarne j
                            > est czarne"
                            > bo jak wasz kartoflany prezio wyjaśniał jest to nadaremny trud.
                            > Co zaś się tyczy klauna to jestem przekonany, że to taki zapasowy bliźniak. Moż
                            > e w jakiś detalach się trochę różniący lecz zasada jego działania jest generaln
                            > ie podobna - znieważyć adwersarza, powyzywać i zanim taki ochłonie natychmiast
                            > się obrazić. To u nich rodzinne.
                            --------------------------
                            Panie Walterze,
                            zapewniam Pana, że to dwie zupełnie różne osoby.

Pozdrawiam serdecznie.
                            Wojciech.
                            • walter622 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 21:41
                              Szarikov, czy ja twierdzę, że ten forumowy klown jest kartoflanym preziem ?
                              Jest co najwyżej jego żałosnym klonem, taki ersatz-bliźniak.

• wojciech.2345 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 21:42
                                walter622 napisał:
                                > Szarikov, czy ja twierdzę, że ten forumowy klown jest kartoflanym preziem ?
                                > Jest co najwyżej jego żałosnym klonem, taki ersatz-bliźniak.
                                -------------------------
                                Panie Walterze,
                                chyba ma Pan dzisiaj słaby dzień.
                                Może to wina pogody.

Pozdrawiam serdecznie.
                                Wojciech.
                                • walter622 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 22:25
                                  Szarikov, na 80 wpisów ponad 35 to twoja produkcja, jak dopełzniesz do 100 i klown zainkasuje swoje upragnione 2 (no może 3 PLN) to faktycznie powinien tobie wyszorować
                                  z wdzięczności buty. Prof. Preobrażeński byłby z eksperymentu dumny !!!

Wiem, że proces twej ewolucji dopiero się zaczął i nadal masz wstręt do czytania książek,
                                  więc może zobaczysz film na swój temat.
                                  pl.shvoong.com/books/classic-literature/1746063-psie-serce-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D1%87%D1%8C%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B4%D1%86%D0%B5/

• wojciech.2345 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 22:31
                                    walter622 napisał:
                                    > Szarikov, na 80 wpisów ponad 35 to twoja produkcja, jak dopełzniesz do 100 i kl
                                    > own zainkasuje swoje upragnione 2 (no może 3 PLN) to faktycznie powinien tobie
                                    > wyszorować
                                    > z wdzięczności buty. Prof. Preobrażeński byłby z eksperymentu dumny !!!
                                    >
                                    > Wiem, że proces twej ewolucji dopiero się zaczął i nadal masz wstręt do czytani
                                    > a książek,
                                    > więc może zobaczysz film na swój temat.
                                    > pl.shvoong.com/books/classic-literature/1746063-psie-serce-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D1%87%D1%8C%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B4%D1%86%D0%B5/
                                    ---------------------------------------------
                                    Panie Walterze,
                                    niechętnie oglądam filmy zamieszczone w Internecie.
                                    Nie obejrzałem polecanego dzieła.

Mam nadzieję, że nie uraziłem tym Pana.

Pozdrawiam serdecznie.
                                    Wojciech.
                                    • walter622 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 22:36
                                      wojciech.2345 napisał:
                                      > Mam nadzieję, że nie uraziłem tym Pana.

Ależ skądże. Domagałeś się bym wyjaśnił kim jesteś - znalazłem coś co by tobie przybliżyło postać twego pierwowzoru, przy tym względnie bezboleśnie ( wiem, że ty i twój pan - forumowy klown nienawidzicie książek) . No i być może zrozumiałbyś przyczyny mojej nie skrywanej pogardy do tego typu indywiduów .

• wojciech.2345 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 22:41
                                        walter622 napisał:
                                        > Ależ skądże. Domagałeś się bym wyjaśnił kim jesteś - znalazłem coś co by tobie
                                        > przybliżyło postać twego pierwowzoru, przy tym względnie bezboleśnie ( wiem, ż
                                        > e ty i twój pan - forumowy klown nienawidzicie książek) . No i być może zrozumi
                                        > ałbyś przyczyny mojej nie skrywanej pogardy do tego typu indywiduów .
                                        -----------------------
                                        Panie Walterze,
                                        jest Pan oczytanym człowiekiem.
                                        Cieszę się, że poświęca Pan czas na rozmowę ze mną.

Nauki nigdy dość.

Pozdrawiam serdecznie.
                                        Wojciech.
                                        • walter622 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 22:48

Szarikov, cieszę się, że zauważyłeś istnienie książek . Być może ta przyśpieszona ewolucja
                                          sprawi, że w najbliższym czasie zaczniesz je czytać. Polecam zwłaszcza dość dawno wskazaną książkę, poświęconą historii narodu Czeczeńskiego, byś wreszcie zrozumiał jaką głupotą były twe opowieści o "czeczeńskich księżniczkach" - jak tę książkę przeczytasz to
                                          też będziesz się śmiał z własnej głupoty.
                                          Jak widzę twój pan już się pojawił, więc bez trudu doczołgacie się do 100 wpisu, dzięki czemu zdoła on uzyskać 2 PLN ty zaś, tak sadzę, dostaniesz od niego w nagrodę kość .

• wojciech.2345 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 22:52
                                            walter622 napisał:
                                            > Szarikov, cieszę się, że zauważyłeś istnienie książek . Być może ta przyśpieszo
                                            > na ewolucja
                                            > sprawi, że w najbliższym czasie zaczniesz je czytać. Polecam zwłaszcza dość daw
                                            > no wskazaną książkę, poświęconą historii narodu Czeczeńskiego, byś wreszcie zro
                                            > zumiał jaką głupotą były twe opowieści o "czeczeńskich księżniczkach" - jak tę
                                            > książkę przeczytasz to
                                            > też będziesz się śmiał z własnej głupoty.
                                            > Jak widzę twój pan już się pojawił, więc bez trudu doczołgacie się do 100 wpisu
                                            > , dzięki czemu zdoła on uzyskać 2 PLN ty zaś, tak sadzę, dostaniesz od niego w
                                            > nagrodę kość .
                                            --------------------------------------
                                            Panie Walterze,
                                            cieszę się, że nie znudziłem Pana.
                                            Ciężko teraz na forach znaleźć dobrego adwersarza.

Pozdrawiam serdecznie.
                                            Wojciech.
                                            • walter622 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 23:09
                                              wojciech.2345 napisał:
                                              > cieszę się, że nie znudziłem Pana.
                                              Bynajmniej. Jednak, Sarikov, radziłbym korzystając z tego, że przejawiasz na tym etapie ewolucji już zainteresowanie książkami, byś przeczytał "Psie serce" ( to jakieś 120 stron) dzięki temu poznasz swoją przyszłość.
                                              Byś nie miał kłopotów z jej czytaniem, krótkie streszczenie. Pospolity kundel, w rezultacie
                                              naukowych eksperymentów przeistoczył się w człowieka. Lecz nie zdołano zahamować procesów przemian, więc przeistoczył się następnie w bolszevka (taka odmiana tobie znanego PiSuara), ten zaś z kolei w kundla. Jak widzisz nie da się okłamać ewolucji i
                                              psia natura wygrywa z eksperymentami. Tak więc, masz faktycznie wyjątkowo psią przyszłość.

• wojciech.2345 Re: "Naukowiec" 31.07.11, 23:17
                                                walter622 napisał:
                                                > Bynajmniej. Jednak, Sarikov, radziłbym korzystając z tego, że przejawiasz na ty
                                                > m etapie ewolucji już zainteresowanie książkami, byś przeczytał "Psie serce" (
                                                > to jakieś 120 stron) dzięki temu poznasz swoją przyszłość.
                                                > Byś nie miał kłopotów z jej czytaniem, krótkie streszczenie. Pospolity kundel,
                                                > w rezultacie
                                                > naukowych eksperymentów przeistoczył się w człowieka. Lecz nie zdołano zahamowa
                                                > ć procesów przemian, więc przeistoczył się następnie w bolszevka (taka odmiana
                                                > tobie znanego PiSuara), ten zaś z kolei w kundla. Jak widzisz nie da się okłam
                                                > ać ewolucji i
                                                > psia natura wygrywa z eksperymentami. Tak więc, masz faktycznie wyjątkowo psią
                                                > przyszłość.
                                                ---------------------------------------
                                                Panie Walterze,
                                                dziękuję za streszczenie mi fabuły tego dzieła.
                                                Jakby to by się chciało powiedzieć "panta rei", ale i tak po
                                                upływie 40 tys. lat wszystko wraca do swojej pierwotnej postaci.

Tutaj to trwało trochę szybciej.

Pozdrawiam serdecznie.
                                                Wojciech.
                • polski_francuz Nie prywatnie? 31.07.11, 14:57
                  uwagi twoje, nieskromna, maja glownie prywatny charakter. Albowiem ataki na osobe zamiast na jej poglady maja charakter prywatny wlasnie.

Cos pisalas o szybkich komputerach:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,118084540,118084540,USA_kaputt_c_d_Chiny_zrobily_najszybszego_kompa.html
                  Bez sensu raczej. Do jakiej szkoly chodzilas, zes taka slaba z matematyki i techniki.

Pytam z czystej ciekawosci.

PF
                  • eva15 Re: Nie prywatnie? 31.07.11, 15:09
                    Czyli jednak nie dostanę odpowiedzi.
                  • wojciech.2345 Re: Nie prywatnie? 31.07.11, 16:41
                    polski_francuz napisał:
                    > Cos pisalas o szybkich komputerach:
                    --------------------------------
                    Piękny tytuł wątku.
                    "USA kaputt c.d., Chiny zrobiły najszybszego kompa".

Kilka lat temu (nie chce mi się tego sprawdzać jak jest dzisiaj) podział
                    światowej mocy obliczeniowej wyglądał tak:
                    USA 60%, Japonia 20%, i reszta świata 20%.

Autorka wątku popisała się kompletną ignorancją.
                    LOL.
                    • you-know-who kompy 01.08.11, 08:33
                      teraz rozklad sily obliczeniowej (wlaczajac to nie najnowsze maszyny) jest: usa 43%, japonia 7%, reszta swiata 50%.
                      nie masz wojtek byt czestej stycznosci z hpc...raz na 18 lat, bo twoej dane sa gdzies tak z 1993r. , kiedy bylo wlasnie okolo 60%, 20%, 20%. usa+jap spadly z 80% do 50% w krotkim czasie. bardzo niepokojace, chociaz nie zupelnie nieoczekiwane.

nie pamietam, o czym dziwczyny pisaly w kwestii komputerow, ale w perspektywie jednego pokolenia mialy chyba racje!

chiny na pewno dorownaja usa, jesli nie dlatego ze po prostu beda mogly, to do celow wojskowych. niedawny supercomputer-champion byl zainstalowany w chinskim uniwersytecie wojskowym, czy cos takiego.
                      najszybsze beda komputery oparte na gpu, a chiny juz opanowaly te technologie, a usa nie za bardzo. (mowie o umiejetnosci zastosowania, nie wyprodukowania chipu,
                      chociaz i produkcja odbywa sie na tajwanie, ktory jest chinski, a wg chinczykow za jedno pokolenie bedzie mainland-chinski).
                      • walter622 Re: kompy 01.08.11, 09:08
                        you-know-who napisał:

> nie masz wojtek zbyt czestej stycznosci z hpc...raz na 18 lat, bo twoej dane sa
                        > gdzies tak z 1993r. ,

Nie znam się na sprawach związanych z komputerami, lecz odniosłem wrażenie, że
                        swoją wypowiedzią podważasz autorytet wybitnego specjalisty w tej dziedzinie, jakim
                        do tej pory się mienił wojtuś do nieskończoności. Jeżeli jego wiedza, jak twierdzisz,
                        w tym zakresie jest wątpliwej jakości, to na czym on tak naprawdę się zna ?

• wojciech.2345 Re: kompy 01.08.11, 10:37
                        you-know-who napisał:
                        > teraz rozklad sily obliczeniowej (wlaczajac to nie najnowsze maszyny) jest: usa
                        > 43%, japonia 7%, reszta swiata 50%.
                        -------------------------------------
                        To bardzo miła dla mnie informacja. Monopol USA bywa szkodliwy dla rozwoju informatyki.
                        Reaguję alergicznie na terminy "Microsoft" i "Google".
                        Jakbyś podał link do tego info byłbym wdzięczny.
                        > nie masz wojtek byt czestej stycznosci z hpc...raz na 18 lat, bo twoej dane sa
                        > gdzies tak z 1993r. , kiedy bylo wlasnie okolo 60%, 20%, 20%. usa+jap spadly z
                        > 80% do 50% w krotkim czasie. bardzo niepokojace, chociaz nie zupelnie nieoczekiwane.
                        Czytałem kilka lat temu jakiś artykuł i zdenerwowałem się tym monopolem.
                        Obejrzałem sobie teraz w top500 dane 1993 i 2011.
                        Ciekawe przesunięcie. Procentowy spadek udziału krajów UE.
                        O Azji wiemy, bo to napisałeś.
                        -----------------------------------
                        > nie pamietam, o czym dziwczyny pisaly w kwestii komputerow, ale w perspektywie
                        > jednego pokolenia mialy chyba racje!
                        -----------------------------------
                        Autorka wątku był w stanie ekstazy.
                        To tak najkrócej.
                        ----------------------------------
                        > chiny na pewno dorownaja usa, jesli nie dlatego ze po prostu beda mogly, to do
                        > celow wojskowych. niedawny supercomputer-champion byl zainstalowany w chinskim
                        > uniwersytecie wojskowym, czy cos takiego.
                        > najszybsze beda komputery oparte na gpu, a chiny juz opanowaly te technologie,
                        > a usa nie za bardzo. (mowie o umiejetnosci zastosowania, nie wyprodukowania chipu,
                        > chociaz i produkcja odbywa sie na tajwanie, ktory jest chinski, a wg chinczykow
                        > za jedno pokolenie bedzie mainland-chinski).
                        ---------------------------------
                        Żeby nie było tak jak z amerykańskimi gazoportami.
                        Co niektórzy ostrzyli sobie pazurki na gigantyczny rynek zbytu gazu.
                        I co?
                        Stoją puste.
                        • wojciech.2345 jeszcze jedno 01.08.11, 10:42
                          Małe pytanie. Czy instalowałeś to?
                          A może znasz jakieś opinie userów na ten temat?

www.scientificlinux.org/
            • wojciech.2345 Re: Wroce do meteorologa. 31.07.11, 14:27
              Przecież sprawa jest jasna.
              PF nie podtrzymuje tego detalu z minionej dyskusji.

A jaczejka skierowała dyskusję na tor boczny.
              Trick.
              • borrka Ciagle te same tricki. 31.07.11, 14:45
                To przekonuje mnie, ze mamy przyjemnosc z jednym szkoleniowcem z Placu Lubianki.
                • eva15 Re: Ciagle te same tricki. 31.07.11, 14:50
                  borrka napisał:

> To przekonuje mnie, ze mamy przyjemnosc z jednym szkoleniowcem z Placu Lubianki

Uchylę ci rąbka tajemnicy - tym szkooleniowcem jest Putin. Tylko proszę nikomu nie powtarzaj, to tylko do twojej wiadomości, tak po starej znajomości.
                  • polski_francuz Wyjasnienie 31.07.11, 14:59
                    "tym szkoleniowcem jest Putin"

To byl zart. Bardzo lekki. No ewciny wlasnie...

PF
                    • eva15 Re: Wyjasnienie 31.07.11, 15:10
                      Wiem wiem, ty mnie znasz lepiej niż ja, to i moich szkoleniowców też pewnie znasz.Podaj ich borrci.
                      • wojciech.2345 Re: Wyjasnienie 31.07.11, 16:47
                        eva15 napisała:
                        > Wiem wiem, ty mnie znasz lepiej niż ja, to i moich szkoleniowców też pewnie znasz.Podaj ich borrci.
                        -----------------------
                        Gołąbeczko
                        kiepsko z forumową jaczejką. Już w pomówieniach nie próbujecie
                        być w zgodzie nawet z cieniem prawdy.

Coraz bardziej to żałosne.
    • lubat Re: Indywidualne fakty a ich struktura 31.07.11, 16:09
      polski francuzie, twój post termometrowy jest tak błyskotliwy, jak dowcip:
      "- Czym się różni wróbel?
      - Jedną nóżkę ma bardziej."

> I teraz pytanie dla czekistow: (...)

Jak ty kwalifikujesz czekistów? Bo jeśli chodzi o ilość postów, czy otwieranych wątków, to prowadzisz z gigantyczną przewagą nad peletonem. Młodzież mi mówi, że teraz modne jest używanie słowa "koorwa" we właściwym dla niego znaczeniu przez same zainteresowane tym panienki i damy. Sądzę, że moda przeszła też na poziom "czekistów".

Jeśli zaś kwalifikujesz na podstawie poziomu postów, to twoje są naprawdę głupie i nie zawierają nic sensownego. Pewnie i tak nie zrozumiesz, ale nie przejmuj się - pisz dalej. Przynajmniej przynosisz dochód GW. Wszak glisty też są w przyrodzie pożyteczne:)
      • polski_francuz To jest dyskusja kolego 31.07.11, 16:16
        grupa zwana "czekistami" atakuje moja pomylke. Wiec odpowiadam tlumaczac, ze jeden wrobel nie czyni stada. Uwazasz, ze dyskutowac z czeka nie nalezy?

PF
        • igor_uk Re: To jest dyskusja kolego 31.07.11, 16:33
          pefcia,jak by to byla jedna twoja pomylka,to nie bylo by problemu.Ty takich pomylek popewniasz bardzo duzo.
          • wojciech.2345 Re: To jest dyskusja kolego 31.07.11, 16:51
            Drogie Dziecko
            w tym co Ty piszesz często nie ma czegokolwiek sensownego.

Wata, wata i wata.
            • igor_uk Re: To jest dyskusja kolego 31.07.11, 16:54
              A nu pewnie,w porownaniu do ciebie nie wymyslam nowych autorow znanych cytatow ,jak rowniez nie zmieniam chronologii dziejow.
              wojtus,ty marazmatyczny staruszek,czas juz na odpoczynek,bo jak widzisz sam,nie dajesz sobie rade z dzieciakami.
              • wojciech.2345 Re: To jest dyskusja kolego 31.07.11, 17:10
                igor_uk napisał:
                > A nu pewnie,w porownaniu do ciebie nie wymyslam nowych autorow znanych cytatow
                > ,jak rowniez nie zmieniam chronologii dziejow.
                ---------------------
                Igorku
                przygotuj się na więcej niespodzianek z mojej strony.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,127510135,127510385,Re_Indywidualne_fakty_a_ich_struktura.html
      • eva15 Re: Indywidualne fakty a ich struktura 31.07.11, 16:29
        lubat napisał:

> Jeśli zaś kwalifikujesz na podstawie poziomu postów, to twoje są naprawdę głupi
        > e i nie zawierają nic sensownego. Pewnie i tak nie zrozumiesz, ale nie przejmuj
        > się - pisz dalej.

Wybrałam nawet pasującą do tego zapału twórczego piosenkę:

www.youtube.com/watch?v=W3LZsn3_znM

Przynajmniej przynosisz dochód GW. Wszak glisty też są w przyrodzie pożyteczne:)

Oooo, teraz masz wroga, ciekawe, kiedy p_f ruszy do ataku.
        • wojciech.2345 Re: Indywidualne fakty a ich struktura 31.07.11, 16:52
          To się stosuje do jaczejki.
          Trzeba dołożyć jeszcze agresję i tupet.

Tak marksistko.
      • wojciech.2345 Re: Indywidualne fakty a ich struktura 31.07.11, 16:34
        Sorry, ale pamiętamy to forum i jego ewolucję.
        Stwierdzenie, że czekiści tutaj są jest faktem.

Ich arogancja rośnie.
        • igor_uk Re: Indywidualne fakty a ich struktura 31.07.11, 16:45
          wojtus,ale i czas stwierdzic,ze na to forum pisza i tak zwane "bystrzaki",glupota ktorych zaczyna przekraczac wszystkie normy bezpeczenstwa.
          Do bystrazkow mozno zaliczyc pefcia,ciebie i jeszcze pare inteligentnych inaczej.Wytykac wam bledy stanowi sie juz nudnym.
          Ale Ty,wojtus,nareszcie zrozumiales,ze jak tylko cos napiszesz od siebie,to odrazu wystawiasz sie na posmiewisko,na skutek swoich prymitywnych bledow,dla tego ostatnio zakladajac watki,tylko cytujesz cos z artykulow,ktore linkujesz.A w dyskusjach starasz sie unikac starc,kiedy w nich dochodzi do konkretow.
          Widzisz li,wojtus,takie wasze zachowanie robi nas ,moze nie aroganckimi,ale na pewno bardzo pewnymi siebie.A was,"bysrzakow" to denerwuje.A nie ma zadnej potrzeby denerwowac sie,wystarcze cos czytac i uczyc sie.A uczyc sie nigdy nie jest za pozno.
          • wojciech.2345 Re: Indywidualne fakty a ich struktura 31.07.11, 16:49
            Igorku
            ja znam rzemiosło dyskursu.
            Poradzę sobie z Wami.

Nie wiem tylko jak dużo trzeba stracić na Was czasu.
            • igor_uk Re: Indywidualne fakty a ich struktura 31.07.11, 16:51
              wojtus,ale nie radzisz,poniewaz tobie tylko wydaje sie,ze cos tam znasz.
              • wojciech.2345 Re: Indywidualne fakty a ich struktura 31.07.11, 16:54
                igor_uk napisał:
                > wojtus,ale nie radzisz,poniewaz tobie tylko wydaje sie,ze cos tam znasz.
                -----------------------
                Czekam, może jeszcze pokażesz, że coś umiesz.

Wtedy Cię pochwalę.
      • walter622 Witaj Lubat 31.07.11, 17:01
        lubat napisał:

> Jeśli zaś kwalifikujesz na podstawie poziomu postów, to twoje są naprawdę głupie
        > i nie zawierają nic sensownego.

Klown, jak sam twierdzi złakniony jest dyskusji. Zwykle nie dyskutuje się o faktach.
        Niestety jedynym faktem jest fakt, ze klown zakładając niesłychaną mnogość "ruskich" wątków ( jakaś obsesja, czy co?) i równocześnie pomstując, że tyle tych "ruskich"
        wątków na tym forum, po prostu nie zna podstawowych, elementarnych faktów.

Jednostkowa pomyłka ? Faktycznie mamy do czynienia z niekończącą się pomyłką w jego wydaniu. Gdy się te ewidentne pomyłki wskazuje to klowna ogarnia natychmiast szał i wyzywa adwersarzy od "czekistów" i na dodatek "norymberskich zbrodniarzy" (kompletna dewiacja) . Ostatnio głosił kolejne "mądrości" na temat święta, obchodzonego przez Rosjan
        4 listopada, nawet nie zadając sobie trudu ustalenie co to jest za święto !!!
        Pomyłka goni za pomyłką, a ta pogania kolejną. Czy ewidentne nieuctwo, na dodatek wyjątkowo szkodliwe bowiem udekorowane w "patriotyczne" szmatki można tolerować ?
        Ten facio nawet nie ma świadomości, że w ten wyjątkowo "patriotyczny" sposób tylko kompletnie ośmiesza Polaków, ukazując ich jako stado bezmyślnych Szarikowych, ze
        sławnej powieści Bułhakowa.

• walter622 Re: Witaj Lubat - cd. 31.07.11, 17:21

Pogarda wiedzy - by się nie powtarzać

forum.gazeta.pl/forum/w,50,127483647,127510374,Pogarda_wiedzy.html
        • wojciech.2345 Re: Witaj Lubat 31.07.11, 17:23
          Na tym forum za kilka lat może nie być śladu zainteresowania Marsjanami.

Po co się wysilacie?
          To syzyfowa praca.
          • walter622 Zarabiasz na flaszkę ? 31.07.11, 17:43
            wojciech.2345 napisał:
            > To syzyfowa praca.

Szarikov, przyznaj się - ten klown chyba się dzieli z tobą tym co dostanie od Renowców.
            Na 39 wpisów ponad 15 twojego autorstwa, na dodatek jakieś monosylabiczne, typowe
            dla Sarikova.
            Taka twoja aktywność w "ruskiej" tematyce, choć jak sam się przyznajesz na ten temat kompletnie nic nie masz do powiedzenia.
            To jak z tym szmalem - klown tobie da za ten wątek trochę grosiwa, na flaszkę chyba
            starczy ?

• wojciech.2345 Re: Zarabiasz na flaszkę ? 31.07.11, 17:47
              walter622 napisał:
              > ..., przyznaj się - ten klown chyba się dzieli z tobą tym co dostanie od Renowców.
              ------------------------------
              Ciekaw jestem czy taka akcja rzeczywiście istnieje.
              Skąd Ty to wiesz?

Ja o czymś takim nie słyszałem.
              • walter622 Re: Zarabiasz na flaszkę ? 31.07.11, 18:03
                wojciech.2345 napisał:
                > Ja o czymś takim nie słyszałem.

Bez przesady. Najwyraźniej rżniesz głupa udając, że nie wiesz kto płaci klownowi za otwieranie tych niezliczonych "ruskich" wątków ( przy tym obowiązkowo oskarżając "czekistów" o ich zakładanie ) i tobie za te monosylabiczne wpisy w jego wątkach.
                Co ciekawe, dostrzegłem również, że klown w twoich wątkach jest wyjątkowo aktywny
                lecz przy tym również niezbyt elokwentny - wystarczy napisać kilka słów i 10 groszy za
                taką "twórczość" się należy.

• wojciech.2345 Re: Zarabiasz na flaszkę ? 31.07.11, 18:07
                  Coś z Tobą nie tak.
                  To pewne.
                  Na forum było wielu cudaków,
                  ale Wy macie szansę być najnudniejsi.

Żadnej finezji.
                  Nie ma czego poczytać.
                • igor_uk Walter. 31.07.11, 18:28
                  Ja rowniez nie moge uwierzyc,ze wojrus nic o "Ren" nie wie.Widac probuja utrzymac to w takemnice.Ale nie zdaja sobie sprawy z tego,ze ta sprawa,dzieki pewnemu portalu,ujrzala swiatla dziennego.
                  • wojciech.2345 Re: Walter. 31.07.11, 18:38
                    igor_uk napisał:
                    > Ja rowniez nie moge uwierzyc,ze wojrus nic o "Ren" nie wie.Widac probuja utrzymac to w takemnice.Ale nie zdaja sobie sprawy z tego,ze ta sprawa,dzieki pewnemu portalu,ujrzala swiatla dziennego.
                    Podaj więc link.

Ja o sprawie nie wiem.
                    • igor_uk Re: Walter. 31.07.11, 18:54
                      Wojtus,jak to ty zawsze odpowiadasz w takich przypadkach?
                      Nie chce sie mnie szukac? Tak to robisz.
                      • wojciech.2345 Re: Walter. 31.07.11, 19:00
                        igor_uk napisał:
                        > Wojtus,jak to ty zawsze odpowiadasz w takich przypadkach?
                        > Nie chce sie mnie szukac? Tak to robisz.
                        --------------------
                        Jestem po prostu ciekaw.
                        Ja jestem sympatykiem PiS-u.

Nikim więcej.
                        • igor_uk Re: Walter. 31.07.11, 20:59
                          wojtek,ale jestes gotow zainstalowac u siebie Yandex? Bo bez tego nic cie nie podrzuce.Bo Google przy tak zaawansowanych wyszukiwaniach wysiadaja.

------------------------
                          Opel stworzyl ciekawy model silnego samochodu o rewolucyjnym rozwianiu w ktorym silnik spalinowy napedza akumulator jak trzeba.

(z wesolej tworczosci polskiego_francuza)
                          • wojciech.2345 Re: Walter. 31.07.11, 21:05
                            igor_uk napisał:
                            > wojtek,ale jestes gotow zainstalowac u siebie Yandex? Bo bez tego nic cie nie podrzuce.Bo Google przy tak zaawansowanych wyszukiwaniach wysiadaja.
                            Panie Igorze,
                            zawsze wycofuję się gdy mam np. założyć nowe konto, albo zainstalować
                            coś co nie jest open source. Odstępuje od zasady jak najrzadziej.
                            Zatem sprawa upada.

Pozdrawiam serdecznie.
                            Wojciech.
                            • igor_uk Re: Walter. 31.07.11, 21:09
                              Panie Wojtku,coz tak i pozostanie sie Panu zyc w niewiedzie.
                              Chociaz mam wyjscie.Jak by Pan sobie zazyczyl,to mogl by Panu co nieco zrzucic na prywate.Czy takie zalatwienie sprawy Panu pasuje.
                              • wojciech.2345 Re: Walter. 31.07.11, 21:14
                                igor_uk napisał:
                                > Panie Wojtku,coz tak i pozostanie sie Panu zyc w niewiedzie.
                                > Chociaz mam wyjscie.Jak by Pan sobie zazyczyl,to mogl by Panu co nieco zrzucic
                                > na prywate.Czy takie zalatwienie sprawy Panu pasuje.
                                -------------------------------
                                Panie Igorze,
                                to wykluczone. Zaglądam bardzo rzadko do swojej skrzynki.
                                A już jak zajrzę, to kasuję bez czytania.

Tak więc sprawa odpada.

Pozdrawiam serdecznie.
                                Wojciech.
                                • igor_uk Panie 31.07.11, 21:28
                                  Wojtku. Czyli wyglada na to,ze ta sprawa Panu jest dobrze znana i mialem racje,piszac,ze Pan tylko wyglupia sie.
                                  p.s.Ile kasuje Pan za post? Bo przydalo sie by mnie pare grosze zarobic ekstra.
                                  • wojciech.2345 Re: Panie 31.07.11, 21:39
                                    igor_uk napisał:
                                    > Wojtku. Czyli wyglada na to,ze ta sprawa Panu jest dobrze znana i mialem ra
                                    > cje,piszac,ze Pan tylko wyglupia sie.
                                    > p.s.Ile kasuje Pan za post? Bo przydalo sie by mnie pare grosze zarobic ekstra.
                                    ---------------------------
                                    Panie Igorze,
                                    ja jestem jedynie sympatykiem. Musi Pan popytać chyba na innym forum.
                                    Polityka to dla mnie jak mawiał poeta - w krysztale podane pomyje.

Pozdrawiam serdecznie.
                                    Wojciech.
                                  • walter622 Re: Panie 31.07.11, 21:59
                                    igor_uk napisał:
                                    > p.s.Ile kasuje Pan za post?

Szarikov jest skromny i się nie pochwali. Stawki Renowców ( trochę stare - z jesieni ubiegłego roku):
                                    - za każdy założony wątek (Litwa, Białoruś, Rosja) - 1 PLN;
                                    - za każdy wpis (jak wyżej) - 10 gr. ;
                                    - za każdą 100 wpisów (swoich i cudzych) na wątku - ekstra bonus -2-3 PLN (tu mogę się mylić);
                                    - za każde 10 założonych w wątków - ekstra bonus 2-3 PLN ( jak wyżej).
                                    Szmalec nie podlega opodatkowaniu (dostajesz w łapę), koszty internetu - twój problem.
                                    Być może coś się w tych stawkach zmieniło ( na +/-).

Innymi słowy - żyć nie umierać. Będziesz, musiał trochę się podszkolić - "ruskie ścierwa", "dzicz ze wschodu" itd. (ostatecznie masz na tym forum kilka "wzorców" do naśladowania").
                                    Są też przydatne "techniki" - piszesz jeden tekst i jego wklejasz dopisując za każdym razem kilka słów by nie wyglądało to na spam ( vide "przyjaciel").

• wojciech.2345 Re: Panie 31.07.11, 22:05
                                      walter622 napisał:
                                      > Szarikov jest skromny i się nie pochwali. Stawki Renowców ( trochę stare - z je
                                      > sieni ubiegłego roku):
                                      > - za każdy założony wątek (Litwa, Białoruś, Rosja) - 1 PLN;
                                      > - za każdy wpis (jak wyżej) - 10 gr. ;
                                      > - za każdą 100 wpisów (swoich i cudzych) na wątku - ekstra bonus -2-3 PLN (tu m
                                      > ogę się mylić);
                                      > - za każde 10 założonych w wątków - ekstra bonus 2-3 PLN ( jak wyżej).
                                      > Szmalec nie podlega opodatkowaniu (dostajesz w łapę), koszty internetu - twój p
                                      > roblem.
                                      > Być może coś się w tych stawkach zmieniło ( na +/-).
                                      >
                                      > Innymi słowy - żyć nie umierać. Będziesz, musiał trochę się podszkolić - "ruski
                                      > e ścierwa", "dzicz ze wschodu" itd. (ostatecznie masz na tym forum kilka "wzorc
                                      > ów" do naśladowania").
                                      > Są też przydatne "techniki" - piszesz jeden tekst i jego wklejasz dopisując za
                                      > każdym razem kilka słów by nie wyglądało to na spam ( vide "przyjaciel").
                                      ------------------------------
                                      Panie Walterze,
                                      o czymś Pan pisze. Może to i prawda.
                                      Myślałem jednak, że to coś poważniejszego.

Pozdrawiam serdecznie.
                                      Wojciech.
                  • walter622 Igor 31.07.11, 18:56
                    igor_uk napisał:

> Ja rowniez nie moge uwierzyc,ze wojrus nic o "Ren" nie wie.

Pilnują swego korytka. Jak by tłumy bezrobotnych dowiedziały się, że tak łatwo można zarobić trochę grosiwa to by wszyscy rzucili się do kompów, plując na "ruskie ścierwo" i wychwalając pod niebiosa kartoflanego prezia. A tak pilnując by nie było ścisku przy tym korycie, zawsze swoimi głupkowatymi wpisami o "ruskich ścierwach" mają zapewnioną flaszkę ( i to na dodatek z "herbem").
                    Z reszta oni się nawet już z tym nie kryją - po każdej setce wpisów dostają ekstra bonus
                    (jakieś 2 - 3 PLN) więc wpisują kilka kompletnie bezmyślnych słów w poście ( za który kasują 10 groszy) i zwykle sprowadzają całą dyskusje do walenia inwektywami - w sąsiednim wątku klown by się doczołgać do bonusu dokonał ponad 10 takich cudacznych wpisów. Widocznie zarabia w ten sposób na wakacje.
                    Całkiem niedawno w jakimś innym wątków któryś z tych klownów pozdrawiał drugiego, że zdołali się doczołgać do 200 wpisów - innymi słowy założyciel tego wątku dostał ekstra bonus
                    w wysokości ca. 4 - 6 PLN.

• wojciech.2345 sorry, nie da się już tego czytać /bt 31.07.11, 18:59
                    • walter622 Re: Igor 31.07.11, 19:00
                      Na tym wątku, założonym przez klowna na 48 wpisów jakieś z 20 są autorstwa Szarikova.
                      To chyba wystarczy za najlepszy przekład jak obaj klowni zarabiają "szmal" (śmieszny, bo śmieszny) ale jakby nie było to "szmal".

• wojciech.2345 Re: Igor 31.07.11, 19:05
                        walter622 napisał:
                        > Na tym wątku, założonym przez klowna na 48 wpisów jakieś z 20 są autorstwa Szarikova.
                        > To chyba wystarczy za najlepszy przekład jak obaj klowni zarabiają "szmal" (śmieszny, bo śmieszny) ale jakby nie było to "szmal".
                        ----------------------------------------
                        O czym Ty piszesz?
                        Przecież ja i PF jesteśmy w sprawach polskiej polityki po przeciwnych
                        stronach barykady.

Ty opisujesz jakąś wymyśloną rzeczywistość.
                        • walter622 Re: Igor 31.07.11, 19:16
                          wojciech.2345 napisał:
                          > O czym Ty piszesz?

Ano o tym. Prześledź jak przebierała dyskusja, policz ile tam jest twoich wpisów ( przy okazji
                          zwróć uwagę na ich "jakość", domyślam się, że Renowcy płaca za ilość a nie za jakość),
                          możesz policzyć wpisy klowna - to jakieś chyba będzie z 2/3 wszystkich wpisów.
                          No i w ten sposób, z wydatną pomocą klowna, doczołgałeś się do 200 wpisów za które w sumie licząc z ekstra bonusem zarobiłeś jakieś z 10 PLN (zastanawiam się czy od tego "szmalu" płacicie jakieś podatki ?) . Moje gratulacje.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,127243144,127270345,Maniery_.html
                          > Przecież ja i PF

Klown jest ewidentnym "pis-kretem". Takich zgniłych jajek pisuary podrzuciły sporo.

• wojciech.2345 Re: Igor 31.07.11, 19:24
                            Popatrz Walter
                            jak można wyprowadzić Was z równowagi.
                            Będę pisał coraz uprzejmiej.

Znajdź teraz na to receptę.
                            • walter622 Re: Igor 31.07.11, 19:43
                              wojciech.2345 napisał:
                              > jak można wyprowadzić Was z równowagi.

Szarikov mnie w sumie nic nie jest w stanie wyprowadzić z równowagi. No może tylko bezmiar głupoty, jaką ty i ten klown reprezentujecie. Kompletnie ośmieszacie swoimi
                              wpisami Polaków. Wpisy te Rosjanie natychmiast dostrzegają, tłumaczą na j. rosyjski i
                              rozmieszczają na swoich portalach jako dowód "polskiego debilizmu i patologicznej rusofobii". W tym zakresie twój sławny czołg był bezkonkurencyjny ( był przytaczany chyba jakieś w 8 artykułach). No a jak do tego dorzucić "twórczość" wacka (dziwna sprawa -
                              jego artykuliki w Rosji udostępniają w tym samym dniu co się ukazują w gazowni.
                              Przykrym jest, że w ten sposób musisz zarabiać na życie. Jak widzisz - robię co mogę
                              by wam dopomóc, byście mogli zarobić trochę grosiwa. Choć osobiście uważam, że wasze zachowanie jest infantylnie głupie i dla polskich interesów wyjątkowo szkodliwe.

• wojciech.2345 Re: Igor 31.07.11, 19:49
                                Panie Walterze,
                                to bardzo miło, że to co myślą Polacy jest ważne dla Rosjan.
                                Na ile tylko potrafię, postaram się być pomocnym w tej sprawie.

Pozdrawiam serdecznie.
                                Wojciech.
                          • igor_uk Re: Igor 31.07.11, 21:06
                            Walter,a mnie nie raz przychodzi do glowy,ze pefcia i wojtus to ta sama osoba.Chociaz styl jest ,jak by ,inny,ale glupota ta sama.I o ile styl mozno zmienic,to od glupoty nie ma ucieczki.
                            • wojciech.2345 Re: Igor 31.07.11, 21:12
                              igor_uk napisał:
                              > Walter,a mnie nie raz przychodzi do glowy,ze pefcia i wojtus to ta sama osoba.C
                              > hociaz styl jest ,jak by ,inny,ale glupota ta sama.I o ile styl mozno zmienic,t
                              > o od glupoty nie ma ucieczki.
                              Panie Igorze,
                              Pan Polski_Francuz jest empirykiem. Ja rozumiem liczby, ale nie rozumiem
                              punktu materialnego.

Proszę łaskawie sprawdzić jak piszemy.

Pozdrawiam serdecznie.
                              Wojciech.
                              • bywszy1 Re:panie wojtek+ 31.07.11, 21:28
                                przepraszam,ze doloze nie swoje piec groszy do waszej wysokointelektualnej wymiany zdan.
                                Ale ja juz od samego poczatku twierdzilem,ze pan Ajgor oraz zoodan,jest to jedna i ta sam osoba odgrywajaca "good boy,bad boy".
                                Jezeli sie myle,to wystepuje druga mozliwosc:tworza zespol.Czy to na zasdzie dobrowolne albo spolki a kcyjnej z nieograniczona odpowiadalnoscia.
                                Czasami do nich dosluzowuje terrible fatal(tak sie pisze?Niechce mi sprawdzac) z Kazachstanu.
                                kazdy post potrafia przetworzyc w wojne osbista,Przy ktorej nawet konflikt Sofia Loren kontra Lolobrigida wysiada.
                                Zycze wam przyjemnego wieczoru niedzielnego.
                                Wy sobie spedzajcie kuluralna wymiana zdan.An ja sobie pojde cos golnac.Szwagierka plyn jakis przywiozla z Polski-po drodze do wsi(miasto ponorwesku:by,co po szwedzku znaczy wies),zwanej Oslo.
                                • wojciech.2345 Re:panie wojtek+ 31.07.11, 21:36
                                  Bywszy
                                  pozostańmy przy familiarnej formule "Ty". Oni chcą na tym forum promować
                                  swój świat. Nie rozumieją, że nie ma rynku na taką wizję świata.
                                  To są jakieś anachronizmy. To jest jałowe i martwe.

Poczekajmy jak im się to znudzi.

Wpij jeden kieliszeczek za zdrowie Wojtka.
                                  Miłego wieczoru.
                              • igor_uk Re: Igor 31.07.11, 21:30
                                Panie Wojtku,przeciez pislem wlasnie o to,ze styl mozno zmienic,ale od glupoty uciec nie jest mozliwe.
                                • wojciech.2345 Re: Igor 31.07.11, 21:41
                                  igor_uk napisał:
                                  > Panie Wojtku,przeciez pislem wlasnie o to,ze styl mozno zmienic,ale od glupoty
                                  > uciec nie jest mozliwe.
                                  --------------------
                                  Panie Igorze,
                                  starałem się Pana przekonać do tego co widać.
                                  Nie poradzę więc na Pańskie wątpliwości.

Pozdrawiam serdecznie.
                                  Wojciech.
                      • igor_uk Walter. 31.07.11, 21:03
                        Wiez co,wyczuwam u ciebie pogarde do ciezko pracujacych ludzi. Moze wojtek i nie jest przykladem przedsiebiorczosci,ale jakos soboe radzi.zarobia dzieki znanym nam wszystkim ukladam,swoi pare grosze.

p.s. walter,a powiedz,bo ja tego nie wiem,a czy korzystanie z interneta im oplacaja,czy to oni ze swoich ciezko wyklikanych pienjadzach musza zaplacic?
                        • wojciech.2345 Re: Walter. 31.07.11, 21:10
                          igor_uk napisał:

> Wiez co,wyczuwam u ciebie pogarde do ciezko pracujacych ludzi. Moze wojtek i ni
                          > e jest przykladem przedsiebiorczosci,ale jakos soboe radzi.zarobia dzieki znan
                          > ym nam wszystkim ukladam,swoi pare grosze.
                          >
                          > p.s. walter,a powiedz,bo ja tego nie wiem,a czy korzystanie z interneta im opla
                          > caja,czy to oni ze swoich ciezko wyklikanych pienjadzach musza zaplacic?
                          Panie Igorze
                          ja i Pan Polski_Francuz mamy przeciwne w sprawach polskich poglądy.
                          Tak więc współpraca nasza nie jest możliwa.

Zdziwiony jestem Pańskimi i Pana Waltera sugestiami.

Pozdrawiam serdecznie.
                          Wojciech.
                          • walter622 Igor 31.07.11, 21:30

Zwróć uwagę na zachowanie Szarikova - Prof. Prieobrażeński byłby z nas dumny. Zastanawiam się tylko nad jednym problemem - jakie durne i atawistyczne nawyki kryją
                            się w zakątkach tej psiej duszyczki.
                            > igor_uk napisał:
                            >
                            > > Wiez co,wyczuwam u ciebie pogarde do ciezko pracujacych ludzi.

Bynajmniej. W firmie zaczynałem od prostego robola i również dziś, gdy jakiś cwaniak-obibok wciska, że "nie da się zrobić" czasem zdejmuję marynarkę, zakasuję rękawy i pokazuję, że się da, rzecz jasna jeżeli się chce. Zwykle ze swoimi pracownikami nie mam kłopotu i
                            po robocie czasem z nimi idę na piwo.

• wojciech.2345 Re: Igor 31.07.11, 21:45
                              Panie Walterze,
                              jakoś nie mogę połapać się w sprawach o których Pan był
                              łaskaw napisać. Nie mogę więc merytorycznie odpowiedzieć.

Pozdrawiam serdecznie.
                              Wojciech.
                              • polski_francuz Moze wyczyscic buty? 31.07.11, 22:03
                                Drogi Wojciechu, bierzesz polowe krzyza pod te Golgote, za co Ci jestem wdzieczny.

Co do rekompensaty, to przypomina mi sie jedna anegdota z konferencji w 2005 roku. Bylo to w maju w Szwajcarii i pojechalem na nia tuz po kupnie domu (Jak to dobrze miec dom). I jako, ze kupilem do domu pralke i lodowke i cos tam jeszcze, moja karta kredytowa wyczerpala swoj kredyt tygodniowy. I nie mialem jak zaplacic za hotel bo maszyna odrzucala moaja karte. A francuskich czekow Szwajcarzy nie biora.

No i strach mnie oblecial: jak ja mam zaplacic? I juz chcialem zaproponowac by odpracowac pobyt w hotelu przez czyszczenie butow gosciom, ale na szczescie polazilem po roznych kantorach i jeden moja karte kredytowa zaakceptowal.

A bylo za piec dwunasta:)

Pozdro

PF

• wojciech.2345 Re: Moze wyczyscic buty? 31.07.11, 22:14
                                  Panie Polski_Francuzie,
                                  jedynie Pan był łaskaw mnie pozdrowić.
                                  A ja dzisiaj postanowiłem być lepszy.

Pozdrawiam.

PS. Ciekawa obserwacja, uprzejmość wywołuje irytację.
                                  • polski_francuz Juz lepiej 31.07.11, 22:19
                                    zostanmy na ty.

Trzeba sobie zostawic margines manewru na "po wyborach":)

PF
                                    • wojciech.2345 Re: Juz lepiej 31.07.11, 22:24
                                      polski_francuz napisał:
                                      > zostanmy na ty.
                                      >
                                      > Trzeba sobie zostawic margines manewru na "po wyborach":)
                                      Chyba nie będzie mi się chciało rozmawiać o polskiej polityce.
                                      Jarkacz też mi podpadł.

Zagłosuję jak zagłosuję, ale do swoich racji nie będę zbytnio
                                      przekonywał.
                                  • igor_uk Re: Moze wyczyscic buty? 31.07.11, 22:44
                                    wojciech.2345 napisał: PS. Ciekawa obserwacja, uprzejmość wywołuje irytację.

Panie Wojtku,a u kogo Pan zauwazyl ta irytacje?
                                    • wojciech.2345 Re: Moze wyczyscic buty? 31.07.11, 22:50
                                      igor_uk napisał:
                                      > Panie Wojtku,a u kogo Pan zauwazyl ta irytacje?
                                      Panie Igorze,
                                      to taka generalna obserwacja. Mam nadzieję, że zaakceptuje Pan
                                      ten styl. Dzisiaj postanowiłem być lepszym człowiekiem.

Jak byłem chłopcem to też taką metamorfozę przeszedłem
                                      Pewnego dnia przestałem muszkom wyrywać skrzydełka.

Pozdrawiam serdecznie.
                                      Wojciech.
                                      • igor_uk Re: Moze wyczyscic buty? 31.07.11, 22:54
                                        Bardzo dobry pomysl,Panie Wojtku,dszkoda ze za pozno,ale i tak lepiej,niz wcale.
                                        Jak y tam nie bylo,milo mnie Pana przywitac w clubie kulturalnych ludzi.
                                        • wojciech.2345 Re: Moze wyczyscic buty? 31.07.11, 22:58
                                          igor_uk napisał:
                                          > Bardzo dobry pomysl,Panie Wojtku,dszkoda ze za pozno,ale i tak lepiej,niz wcale.
                                          > Jak y tam nie bylo,milo mnie Pana przywitac w clubie kulturalnych ludzi.
                                          Panie Igorze,
                                          mam nadzieję, że wytrwam w tym porywie chęci bycia lepszym.
                                          Należy starać się. No i jak to się mówi - lepsze jest wrogiem dobrego.

Chyba już nie zejdę z tej obranej drogi dobra.

Pozdrawiam serdecznie.
                                          Wojciech.
                                    • walter622 Ewolucja Szarikova 31.07.11, 22:51
                                      igor_uk napisał:
                                      > Panie Wojtku,a u kogo Pan zauwazyl ta irytacje?

Szarikov już, jak sam twierdzi, "obserwuje". Niedługo zacznie czytać książki - Prof. Preobrażeński byłby zachwycony.

• wojciech.2345 Re: Ewolucja Szarikova 31.07.11, 22:55
                                        walter622 napisał:
                                        > igor_uk napisał:
                                        > > Panie Wojtku,a u kogo Pan zauwazyl ta irytacje?
                                        ----------------------------------
                                        Panie Walterze,
                                        odpowiedziałem już na tę kwestię Panu Igorowi.
                                        Mam nadzieję, że Panowie odebrali dobrze to co napisałem.

Pozdrawiam serdecznie.
                                        Wojciech.
                                        • igor_uk Panie Wojtku. 31.07.11, 22:59
                                          Mnie tam pasuje Pana metamorfoza.Uwazam,ze to moja zasluga,nu nie mogl Pan,rozmowiajac z Dzentelmenem z Wielkobrytanii,pozostac sie zwyklym chamem.Moja kultura osobista zrobila z Pana porzadnego czlowieka.
                                          • wojciech.2345 Re: Panie Wojtku. 31.07.11, 23:07
                                            igor_uk napisał:
                                            > Mnie tam pasuje Pana metamorfoza.Uwazam,ze to moja zasluga,nu nie mogl Pan,rozm
                                            > owiajac z Dzentelmenem z Wielkobrytanii,pozostac sie zwyklym chamem.Moja kultur
                                            > a osobista zrobila z Pana porzadnego czlowieka.
                                            -------------------------------
                                            Panie Igorze,
                                            być może ma Pan rację. Człowiek doznaje iluminacji czasami
                                            niespodziewanie. I właśnie chyba to się wydarzyło.

Jestem sam zaskoczony swoją przemianą.

Pozdrawiam serdecznie.
                                            Wojciech.
                                          • walter622 Igor 31.07.11, 23:13
                                            igor_uk napisał:

> Mnie tam pasuje Pana metamorfoza.

Profesorze Preobrażeński, jak powstrzymasz proces ewolucji tego Szarikova ?
                                            Jakby nie było dziś jest człowiekiem, juto będzie bolszevikiem ( innymi słowy PiSuarem),
                                            a pojutrze znów wyląduje na czterech łapach i zacznie merdać ogonkiem.
                                            • walter622 Re: Igor - cd. 31.07.11, 23:15
                                              Tak na marginesie - klown zainkasował ekstra bonus w wysokości 2 PLN (100 wpisów pod jego
                                              wątkiem) , a Szarikov w nagrodę otrzyma kość. Już widzę jak się cieszy.

• wojciech.2345 Re: Igor - cd. 31.07.11, 23:20
                                                walter622 napisał:
                                                > Tak na marginesie - klown zainkasował ekstra bonus w wysokości 2 PLN (100 wpisó
                                                > w pod jego
                                                > wątkiem) , a Szarikov w nagrodę otrzyma kość. Już widzę jak się cieszy.
                                                --------------------
                                                Panie Walterze,
                                                jestem Panu wdzięczny za towarzystwo.
                                                Trudno na forum znaleźć adwersarza na poziomie.

Pan takim jest bez wątpienia.

Pozdrawiam serdecznie.
                                                Wojciech.
                                                • walter622 Re: Igor - cd. 31.07.11, 23:45
                                                  wojciech.2345 napisał:
                                                  > Pan takim jest bez wątpienia.

Nie zapomnij zgłoś się do klowna po nagrodę - facio zarobił dzięki twemu staraniu ekstra "szmal" więc nagroda się należy jak psu kość. Jak facio okaże się sknerą to wal do mnie lub Igora - zrobimy ściepę na kupno kości. Znaj - jesteśmy dobre Paniska, nie to co ten klown z "herbem", zrobionym z kapsla od piwa (Leżajsk-beer).

• wojciech.2345 Re: Igor - cd. 31.07.11, 23:49
                                                    walter622 napisał:
                                                    > Nie zapomnij zgłoś się do klowna po nagrodę - facio zarobił dzięki twemu staran
                                                    > iu ekstra "szmal" więc nagroda się należy jak psu kość. Jak facio okaże się skn
                                                    > erą to wal do mnie lub Igora - zrobimy ściepę na kupno kości. Znaj - jesteśmy d
                                                    > obre Paniska, nie to co ten klown z "herbem", zrobionym z kapsla od piwa (Leżaj
                                                    > sk-beer).
                                                    Panie Walterze,
                                                    już jestem senny.
                                                    Dziękuję za rozmowę.
                                                    Dobranoc.

Pozdrawiam serdecznie.
                                                    Wojciech.
                                                  • igor_uk Dobra noc. 01.08.11, 00:00
                                                    Panie Wojtku,od dzis Pana traktuje , jak swoje dzielo.Tak co milych snow.
                                • igor_uk Panie pefcia. 31.07.11, 22:24
                                  Czy mogl by podac Pan namiar kantoru,ktory zaakceptowal Pana karte,na ktorej byl wyczerpany limit tygodniowy?
                                  • bywszy1 Re: Panie pefcia.+ 01.08.11, 10:45
                                    A co to jest limit tygodniowy?
    • bywszy1 Re: P.F ty pewnych spraw nie rozumiesz+ 31.07.11, 17:42
      A szczegolnie meteorologicznych.
      Jak wiadomo ludzie robili tak,jak im koryfeusz wszystkich nauk wskazywal.
      Tak bylo i meteorologikami.
      Tow. Stalin lubial narod pracujacy.I czesto sie w latach 30 spotykal z przedstawicielami trudowogo naroda.
      Wiec,przyszla kolej na meteorologow.
      W trakcie bankietu za pytal przodownika pracy,zapowiadajacego pogode w telewizji taki radziecki Wicherek lat 30-tych.
      "W ilu procentach zgadzaja sie wasze pezepowiednie"-zapytal.
      "W 40 procentach-towariszcz marszal"-odpowiedzial Wicherek.
      "A wy zapowiadajcie naodwrot"-podpowiedzial wodz.
      Dlatego wszystkie wyniki musisz traktowac naodwrot.I wszystko bedzie sie zgadzac.
      Ja ci to mowie!
      Zrozumiales?
      Na tym polega zagadocznost´ wynikow.
      • polski_francuz Skraplanie pary wodnej 31.07.11, 19:40
        Umieli deszczom zapobiec aby parada z okazji zwyciestwa rewolucji mogla sie odbyc. O ile pamietam polegalo to na rozproszeniu w chmurach malych czastek metalicznych. Para sie skraplala na czastkach, deszcz spadal na zadanie i parade mozna bylo przeprowadzic.

PF
        • bywszy1 Re: umieli+ 31.07.11, 20:51

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka