Dodaj do ulubionych

Sprawa Litwinenko

15.10.11, 21:20
W Londynie ruszyl wstepny process w sprawie Litwinenko.
Obecuje byc bardzo ciekawym.

“Koroner zgodzil sie w pełni zbadac okolicznosci radioaktywnego zatrucia izotopem polonu bylego agenta KGB Aleksandra Litwinienki, co wyniesie po raz pierwszy to sprawe do brytyjskiego sadu i ujawni nowe fakty na temat jego smierci.
Decizja koronera Andrew Reid zostala ogłosona w czwartek, niemal dokladnie piec lat po smierci Aleksandra Litwinienki. “
www.inosmi.ru/europe/20111015/176050729.html
www.nytimes.com/2011/10/15/world/europe/britain-agrees-to-new-probe-in-the-radiation-poisoning-of-alexander-litvinenko.html?_r=3

Nie powiem ze dobrze znam prawo anglosaksonskie, ale jednak z tego ze koroner zglasza ta sprawe do rozprawy wstepnej dopiero po 5 latach, wynika ze w ciagu tych 5 lat nie bylo w ogole udowodniono ze to morderstwo.
Dopiero teraz sad bede badac czym to jest – zgonem czy morderstwem i czy ta sprawa ma trafic z oskarzeniem do sadu kriminalnego.

Uwaga, pytanie N1 – o czym i na jakiej podstawe w ciagu 5 lat Zachod oskarza Lugowogo, FSB, Rosje, Putina i eszcze niewiadomo kogo. Na dzis zadnego morderstwa nie ma, jest zgon, i nic wiecej.

Rzad GB sprobowal prowadzic ta sprawe w trybie zamknietym, ale:

“13.10.11 sytuacja w sali sadowej byla paradoksalna: wdowa Litwinenki i adwokat podejrzanego w morderstwie Lugowogo dzialali w pelnej zgodzie, im sprzeciwil sie Rzad Jej Krolewskiej Mosci.

Zaczelo sie od dyskusji na temat czy powinny proces ma byc zamkniety dla prasy. Prawnicy wdowy I podejzanego razem domagali sie zniesienia zakazu.. W rezultacie sad przyznal im racje, rozprawa bedzie otwarta, prase wpuszczuli do sali.

Na trzy glowne kwestie postepowania: czy dochodzenie musi zostac przedluzone, czy jest potrzebne jury przysieglych, czy trzeba skierowac sprawe do Sedziego glownego, prawnicy wdowy i podejzanego odpowiedziali twierdzaco. Rzad GB - sprzeciw.

Miala miejsce ozywiona dyskusja pomiedzy prawnikiem rzadu i adwokatem Mariny L.
Rzad twierdzil, ze wersia ewentualnego udzialu obcego panstwa opiera sie na pogloskach i spekulacji.
Prawnik Mariny L. twierdzili, ze wszystkie dowody, jezeli sa one klasyfikowane, i maja znaczenie dowodowe sa utajniony, I ze sensem tego dochodzenia jest akurat ich odtajnienie i przedstawienie, zeby albo potwierdzic, albo zaprzeczyc "plotkam i spekulaciam".

Przedstawiciel Mariny Litwinienko natychmiast złozyl wniosek o natychmiastowe ogłoszenie materialow dochodzenia policyjnego. W odpowiedzi policja i prokuratorzy i poprosili na to dwa tygodni. “
www.echo.msk.ru/blog/a_goldfarb/820667-echo/
No i chyba mame odpowiedziec na pierwsze pytanie – w/g Rzadu GB ty oskarzenia “opierale sie na pogloskach i spekulacji”.

Uwaga, pytanie N2 – czemu Rzad GB chcial prowadzic zamkniety sad?

Na razie nie ma odpowiedzi, ale sa podejzenia ze z tej samej przyczyny z ktorej Prokuratura Generalna Rosji w ciagu 5 lat nie moze dostac od Anglikow ZADNYCH dokumentow, nawet protokolu sekcji zwlok Litwinenko, nie mowiac o dowodach winy Lugowogo.
5 lat pustego pitolenia Angoli, zamiast dochodzenia I rozprawy sadowej.
Proponowali Rosji zmienic Konstitucje, zeby mozna bylo wydac Lugowogo, przy tym ze fakt morderstwa nawet nie byl ustalony prawnie.

Pytanie N3 - komy zalezy na prawdzie?

I ta odpowiedz juz mamy - na prawdzie zalezy wdowie i Lugowomu.
Rzadu GB na prawdzie nie zalezy absolutnie. Matacza Angole.
Obserwuj wątek
    • qwww Re: Sprawa Litwinenko 16.10.11, 00:20
      Anglicy mataczą, bo jeszcze wyjdą na jaw brudne sprawki "obrońcy demokracji", czyli żydowskiego złodzieja Bieriezowskiego, zresztą pewnie to on wykończył swego kumpla Litwinienkę bo za dużo wiedział...a czy to był słynny Po, czy może zwykły Tl to też przecież naprawdę nie wiadomo, włoski tak samo wypadają po zatruciu...
    • eva15 Re: Sprawa Litwinenko 16.10.11, 12:01
      Dobre, oskarżenie na podstawie plotek i pogłosek. A na sąsiednim wątku feluś się oburza, że Niemcy wszczęli postępowanie przeciw Chodorkowskiemu na podstawie uzyskania konkretnych informacji a jego nielegalnym koncie w Niemczech i o praniu brudnych pieniędzy.

Podwójna moralność Zachodu zawsze istniała, ale teraz jest w pełnym rozkwicie. Mnie tylko dziwi to, że wdowa po Litwinience chce dociec prawdy i chce otwartego procesu podobnie jak adwokat oskarżonego. Dziwne, że obie strony chcą tego samego. Czyżby pani Litwinienko przestała wierzyć w prawdy ogłoszone przez Goldfarba?
      • romrus Re: Sprawa Litwinenko 16.10.11, 12:26
        eva15 napisała:
        > Mnie tylko dziwi to, że wdowa po Litwinience chce dociec prawdy i chce otwartego procesu podobnie jak adwokat oskarżonego.

Ciekawostka tej sprawy jest to, ze dopiero po 5 latach w sali sada sie wyjasnilo ze
        ZADNEGO OSCARZOINEGO NIE MA.

Ta rozprawa sluzi akurat temy, zeby ustalic ze to w ogole bylo przestepstwo, a nie wypadek czy napryklad samobojstwo.
        Esli ten sad zadecyduje ze to przestepstwo, to dopiero wtedy ta sprawe zostanie skierowana do innego sadu dla stawiania zazutow i oskarzenia.

>Dziwne, że obie strony chcą tego samego. Czyżby pani Litwinienko przestała wierzyć w prawdy ogłoszone przez Goldfarba?

Mnie to akurat nie dziwi.
        Trudno winic wdowe w tym ze szukala winnych tam gdzie jej bylo przez kogos wskazane, a nie tam gdzie trza szukac.
        Kobieta stracila maza, jej wiele mozna wybaczyc.
        Po za tym, szukac pod latarniej zawsze latwiej)

P.S. O Goldfarbie i jego roli jeszcze bedzie osobno))
        • walter622 Re: Sprawa Litwinenko 16.10.11, 14:41
          romrus napisał:
          > Mnie to akurat nie dziwi.

Mnie również to nie dziwi. Pani Litwinienko wiele razy się wypowiadała, że chce ustalić prawdę o śmierci swego męża - niezależnie jaka by ta prawda była.
          Pierwsze jej solidne zderzenie z "koronerem" było w kwestii przeprowadzenia sekcji zwłok
          jej męża. Pani Litwinienko o przeprowadzanie takiej sekcji wnioskowała, natomiast "koroner" kategorycznie odmawiał. Uwzględniając krótki okres rozpadu tego izotopu, sprawę przeciągano i z tego co wiem (w oparciu o wypowiedzi pani Litwinienko) sekcji zwłok ostatecznie nie przeprowadzono.

A tak na marginesie - Juszczenkę też rzekomo truto - nawet wacek na ten temat wycisną
          kilka ckliwych, produkcyjnych gniotów. Putin uganiający się za Batmanem z botoksem ? To dopiero komedia.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
          Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
          • igor_uk Marina Litvineko. 16.10.11, 17:56
            Wdowa po Litvinenko w 2007 roku: "my husband was no double agent"

Wdowa po Litvinenko w 2011roku: My husband was British spy

I co? Rowniez to Putina wina?
        • romrus Sprawa Litwinenko c.d. 16.10.11, 19:21
          romrus napisał:
          > P.S. O Goldfarbie i jego roli jeszcze bedzie osobno))

Trzy tygodni po zatruciu Litwinenko, w Londynie zostal rowniez zatruty Jegor Gajdar, tyle ze nie smiercielnie.

Anatolij Czubajs, ojcec rosijskiej demokracji I priwatizacii, wprost powiazal miedzy soba trzy sprawy – morderstwo Politkowskiej, zatrucia Litwinenko I Gajdara. Tyle tylko, ze powiedzial ze wladzy Rosji nie moga miec z tym nic wspolnego, bo ta teoria spiskowa jest az tak idioticzna, ze nie moze byc prawda.

kilka miesiacy po wyjsciu ze szpitala, ikona rosijskiej demokracji, Pan Gajdar w wywiadzie dla opozicijnego radio “Echo Moskwy”, wprost oskarzyl o udzial w smierci Litwinenko niejakiego Aleksandra Goldfarba.
          Gajdar jako jeden z dowodow wskazal opinie Zoresa Miedwiedziewa, znanego pisarza I disidenta radzieckiego.

“Gajdar: Zdarzylo sie, ze znany sowiecki dysydent Zhores Miedwiediew i jeden z najbliższych wspolpracownikow Borisa Berezowskiego, maja ta sama specjalnosc. I ten zawod daje im duza wiedze o polonu-210.
          Dziennikarz: specjalnosc Berezowskiego?
          Gajdar: Nie, - Goldfarba, oczywiscie. Goldfarb i Zhores Miedwiediew maja ten sam zawod –oba sa ekspertami w chemii jadrowej.”
          www.echo.msk.ru/programs/albac/52528/#element-text
          Bardzo sie ciesze ze w koncu ruszyl ten process w GB.
          Mame szanse sie dowiedziec czegos konkretnego zamiast "pogloskow i spekulacji".

Podejrzewam ze to ze proces ruszyl od razu po wizicie Kamerona w Moskwie - to nie zbeg okolicznosci.

Wydaje mi sie ze Angole probowali ta sprawe zalatwic w jakijs sposob po cichu, ale nie wyszlo.
          Rzad i generalna prokuratura Rosji, oraz sam Lugowoj od pierwszego dnia tej sprawy zadali opublikowania wszystkich dokumentow i dowodow.

Angole w ciagu 5 lat z tajemniczim widokiem pitolili rozny bzdety, ale zadnych dokumentow nie dawali nawet wdowie.
          • eva15 Re: Sprawa Litwinenko c.d. 16.10.11, 22:33
            Ooo, to ciekawe z tym Goldfarbem, nie wiedziałam o jego specjalizacji zawodowej. Na Zachodzie dał się poznać jako głosiciel "prawdy" o tym, że Litwinienkę zabiąły rosyjskie służby.
            Czy wiadomo, gdzie on teraz przebywa?
          • eva15 Re: Sprawa Litwinenko c.d. 16.10.11, 22:47
            romrus napisał:

> Podejrzewam ze to ze proces ruszyl od razu po wizicie Kamerona w Moskwie - to nie zbeg okolicznosci.

Tak, to bardzo możliwe. Od czasu oskarżania Kremla przez GB w sprawie Litwinienki GB ma w Rosji całkowicie przerąbane. Zadnych interesów nie może robić a jej firmy są cały czas nękane. Londyn gapi się wściekły jak interesy robą inni - głównie Niemcy i Francuzi.
            Najwyraźniej Cameron poszedł po ropzum do głowy i pojął, że matactwo z Litwinienką za dużo jegho własny kraj kosztuje, a przecież GB jest i tak całkowicie gospodarczo w dołku.
        • eva15 Re: Sprawa Litwinenko 16.10.11, 22:29
          romrus napisał:
          > Mnie to akurat nie dziwi.

Mnie dziwi, bo myślałam, że wdowa uwierzyła w wersję Goldfarba. Ale skoro chce szukać prawdy, to albo jest bardzo naiwna albo bardzo odważna.
          • romrus Re: Sprawa Litwinenko 16.10.11, 22:48
            eva15 napisała:
            > Mnie dziwi, bo myślałam, że wdowa uwierzyła w wersję Goldfarba. Ale skoro chce
            > szukać prawdy, to albo jest bardzo naiwna albo bardzo odważna.

No i wierzy w dalszym ciagu w ta wersie.
            Ona szuka ta "prawde", ktora za prawde uwaza.

Tyle tylko ze chyba to jej dalsze szukanie nie wchodzilo w plany Berezowskiego i Goldfarba.

"Marina Litwinienko, wdowa po byłym funkcjonariuszu KGB, wystąpiła z apelem o pomoc finansową"
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10479257,Wdowa_po_Litwinience_apeluje_o_pomoc.html
            Wyglada na to ze na szukanie prawdy Bereza jej pieniadzy nie dal i nie da.

A naiwna czy odwazna ona jest - to zycie pokaze.
            • eva15 Re: Sprawa Litwinenko 16.10.11, 22:53
              romrus napisał:

> No i wierzy w dalszym ciagu w ta wersie.
              > Ona szuka ta "prawde", ktora za prawde uwaza.
              > Tyle tylko ze chyba to jej dalsze szukanie nie wchodzilo w plany Berezowskiego
              > i Goldfarba.

Zeby tylko Boeriezowskiego i Goldfarba...
              Czyli jest bardzo naiwna i nawet nie wie, że być może ona sama żyje niebezpiecznie.

> Wyglada na to ze na szukanie prawdy Bereza jej pieniadzy nie dal i nie da.

I to jej nie dało do myślenia? Wszyscy się nią tak opiekowali, a tu nagle nikt z opiekunów nie chce pomóc?
              • eva15 Re: Sprawa Litwinenko 16.10.11, 22:54
                Na miejscu rządu rosyjskiego sfinansowałabym jej ten proces, ha, ha. To mogą być dobrze zaiunwestowane pieniądze...
    • g-48 Re: Sprawa Litwinenko-tajemnica?! 16.10.11, 18:12
      www.youtube.com/watch?v=KAIaJ_sReoM
      www.youtube.com/watch?v=gl0DwPduaN0&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=0C1Hn7YQ2XI&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=5782wd5gvHg&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=rvzH5LMYT2A&feature=related
      Sprawiedliwosci(?!) musi stac sie zadosc.
      • romrus Re: Sprawa Litwinenko-tajemnica?! 16.10.11, 18:44
        Dla Sadu Jej Krolewskiej Mosci - na razie tajemnica, dla ludzi z woda zamiast mozgu - juz 5 lat nie jest.
        • igor_uk Re: Sprawa Litwinenko-tajemnica?! 16.10.11, 18:57
          Bo widzisz li romrus,z wlasnego doswiadczenia wiem,ze znajomosc wsrod Anglikow jezykow obcych jest bardzo marna,a ten filnik powstal we Francji i okazal sie przetlumaczony na jezyk polski ,jak przetlumacza go na jezyk angielski,to sledctwo okaze sie zbednym .
          Jak sadzisz,romrus,czy moze wspomoc mnie wymiar sprawiedliwosci brytyjski i przetlkumaczyc ten film na jezyk angielski?
          • romrus Re: Sprawa Litwinenko-tajemnica?! 16.10.11, 19:10
            igor_uk napisał:
            > Jak sadzisz,romrus,czy moze wspomoc mnie wymiar sprawiedliwosci brytyjski i przetlkumaczyc ten film na jezyk angielski?

Za wczesniej))

P.S. Tego filmiku jeszcze nie ogladalam, teraz skorystam z okazii.
          • g-48 Re: Sprawa Litwinenko-tajemnica?! 16.10.11, 19:12
            Prosze mi tu nie draznic naszego "przyjaciela" LiliPutinka.
            • yurek11111 komsomolcy nie osmieszajcie sie... :-)))))) 16.10.11, 19:25

Zona zamordowanego Litwinienko, w ostatnich swoich wypowiedziach,wyraznie wskazuje na KGB-owskich sprawcow , i nawet wasze mieszanie w temacie niczego nie zmieni.... :-)))

"In these proceedings the evidence collected by the Metropolitan Police will be weighed against the story presented by Sasha's accused murderer and his sponsors, with the unlimited resources of the Russian state at their disposal."

uk.reuters.com/article/2011/10/16/uk-britain-litvinenko-idUKTRE79F1FJ20111016
              • igor_uk yureczek. 16.10.11, 19:32
                W osmieszaniu sie nikt cie nie pobije. A co ta wdowa ma mowic? Przeciez dzieki tej bajce ma za co zyc.
                • yurek11111 igorczik,jak zwykle prymitywnie argumentujesz.... 16.10.11, 19:49
                  Mnie to nie dziwi,to charakterystyczne dla ciebie... :-)))))))
                  W poprzednich wypowiedziach sugerowales ze wdowa nie obwinia Rosji za morderstwo Litwinienki,co ma sie nijak do faktow...
                  A to sam wymysliles, czy ktos ci podpowiedzial?

igor_uk napisał: A co ta wdowa ma mowic? Przeciez dzieki
                  > tej bajce ma za co zyc.
                  • igor_uk Re: igorczik,jak zwykle prymitywnie argumentujesz 16.10.11, 19:56
                    yureczek,nic nie sugerowalem.Biedaku,trzeba bylo uczyc jezyka angielskiego .Ja tylko wkleilem linki do jej dwoch wypowiedzi,ktore wykluczaja sie na wzajem ,a przez to ta baba nie jest wiarygodna.
                    Ale musze przyznac jedno,wyobraznie masz bujna,bo wlasnie ta wyobraznia pozwolila cie stwierdzic:"sugerowales ze wdowa nie obwinia Rosji za morderstwo Litwinienki,co ma sie nijak do faktow..." .
              • romrus Nie badz pajacem) 16.10.11, 19:44
                yurek11111 napisał:
                > Zona zamordowanego Litwinienko, w ostatnich swoich wypowiedziach,wyraznie wskaz
                > uje na KGB-owskich sprawcow,

Nie w ostatnich wypowiedziach, lecz we wszystkich wypowiedziach z 5 lat.

Natomiast Koroner Jej Krolewskiej Mosci w Sadzie Jej Krolewskiej Mosci powiedzial pod przysiage ze to "sie opiera na pogloskach i spekulacjach"

Natomiast ja moge twierdzic ze ty zabiles Ulofa Palme czy Indyre Gandi)))

>i nawet wasze mieszanie w temacie niczego nie zmieni.... :-)))

Mam wielka nadzieje ze Sad Jej Krolewskiej Mosci zmieni.

Tyle ze nigdy nie zmieni p@rdolenia ludzi z woda zamist mozgu))

Teraz na rescie Angole musa albo udowodnic fakt i okolicznosci morderstwa Litwinenko, albo przyznac ze sie zesrali.
                Bede cierpliwe czekal na koniec rozprawy))
                • igor_uk Re: Nie badz pajacem) 16.10.11, 19:51
                  romrus,ale yureczek wiedzial wszystko o smierci Litwinienko jeszcze pare dni przed faktem .I jemu zadne dochodzenie nie jest potrzebne.
                  • yurek11111 Skad to wiesz-blaznie,mowilem ci to? 16.10.11, 19:58

yureczek wiedzial wszystko o smierci Litwinienko jeszcze pare dni pr
                    > zed faktem .I jemu zadne dochodzenie nie jest potrzebne.
                    • igor_uk Re: Skad to wiesz-blaznie,mowilem ci to? 16.10.11, 20:02
                      yureczek,zapomniales juz?
                • yurek11111 Sam jestes pajacem... 16.10.11, 19:57

Jak sad angielski moze cos ustalic,jak morderca-Lugovoi siedzi sobie w Rosji,pod opiekunczymi skrzydlami zleceniodawcy-Putina ...
                  • igor_uk Re: Sam jestes pajacem... 16.10.11, 20:01
                    yureczek,alez romrus ma racje,mowiac o tobie,ze jestes pajacem.Co ma obecnosc potencjalnego przestepcy,do wyjasnienia prawdy?Czy twoim zdaniem wszystko mozno wyjasnic tylko wtedy,kiedy przestepca zglosi sie na policje i wszystko sam opowie,do tego dostarczyw osobiscie wszystkie niezbedne dowody w sprawie?
                    yureczek,jak juz pisalem,jestes mistrzem w osmieszaniu sie.
                    • yurek11111 Prymitywna ruska hasbara,i wszystko w temacie:-))) 16.10.11, 20:04
                      Odpowiadasz na:
                      igor_uk napisał:

> yureczek,alez romrus ma racje,mowiac o tobie,ze jestes pajacem.Co ma obecnosc p
                      > otencjalnego przestepcy,do wyjasnienia prawdy?Czy twoim zdaniem wszystko mozno
                      > wyjasnic tylko wtedy,kiedy przestepca zglosi sie na policje i wszystko sam opow
                      > ie,do tego dostarczyw osobiscie wszystkie niezbedne dowody w sprawie?
                      > yureczek,jak juz pisalem,jestes mistrzem w osmieszaniu sie.
                      • igor_uk Re: Prymitywna ruska hasbara,i wszystko w temacie 16.10.11, 20:16
                        Ha,ha,ha.yureczek,widac ,ze cos zrozumiales,ale "honor" nie pozwola cie tego przyznac wprost.Ale ja jestem domyslny i wszystko zrozumialem.Nie ,ma spraw.Rad zawsze cie sluzyc w wyjasnieniu zawilych spraw.
                        • yurek11111 igorczik niczego nie zrozumiales,jak zwykle...:-)) 16.10.11, 20:34
                          Jak mozesz "pomagac w wyjasnieniu zawilych spraw",jezeli nie rozumiesz prostych...:-))))))
                          • igor_uk yureczek. 16.10.11, 20:38
                            Wiem,ze atak najlepsza obrona,ale nie w przypadku,kiedy ty juz siedzisz po uszy w g.. Bo wtedy tylko wokol ciebie rozno sie sie smrod.Co wlasnie w tej chwile u ciebie i wychodzi.
                            • yurek11111 igorczik,najgorszy smrod to od ciebie sierozchodzi 16.10.11, 21:08
                              Juz kilka razy babcia drzwina werande otgwierala, gdy bylo zimno i wialo, na pytanie czemu drzwi otwiera, odpowiadala ze musi wywietrzyc bo smierdzi, gdy igorczik na forum sie wymadrza..... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                              • igor_uk yureczek,nie pizdzi! 16.10.11, 21:22
                                Nu miej jaja przyznac sie,ze wyskoczyles dzis z tekstem ,w ktorym wykazales sie glupota.
                                Nu gdzie ja stwierdzilem,ze wdowa po Litwinienko nie obwinia Rosje w smierci swojego meza?
                                Wklej link z ta moja wypowiedzia i ja przeprosze ciebie,wszystkich Plakow,a do tego wspomoge ta wdowe pokazna suma pienjedzy,ktore ona potrzebuje.
                                W przeciwnym wypadku,zamkni sie,bo na to zeby przyznac sie do bledu,a nie jaj,a nie honoru nie masz.
                                • yurek11111 igorczik,glupota to twoja specjalnosc.... :-)))) 16.10.11, 21:54
                                  Piec razy sie zastanow,jak moze byc odebrany link,ktory wklejasz bez komentarza, mi skojarzyl sie tak jak napisalem.
                                  • igor_uk Re: igorczik,glupota to twoja specjalnosc.... :- 16.10.11, 21:56
                                    durik,link wklejasz czy nie ? Jak juz pisalem,albo link,albo zamkni sie.
                                    • igor_uk yureczek,specialnie dla ciebie. 16.10.11, 22:05
                                      Wkleilem dwa linka do artykulow;w pierwszym idzie mowa o tym,ze wdowa po Litwinienko stwierdza,ze jej maz nieboszczyk nie byl agentem brytyjskich sluzb .W drugim ta sama baba stwierdzila,ze jej maz byl agentem brytyjskich sluzb .I tylko o to w tych artykulach chodzilo,a nie o to,ze ta baba nie wini Rosje za smierc swojego meza.
                                      Jak juz pisalem do ciebie,yureczek,trzeba jezyki obce uczyc,to wtedy nie bedziesz wychodzic na durnia.
                                      A teraz oczekuje na przeprosiny i oczewiscie na podziekowanie za to,ze tobie ,ciemnemu czlowieku,cos wytlumaczylem.
                                      • yurek11111 igorczik,jestes tepy jak na komsomlca przystalo 16.10.11, 22:59
                                        Jedna wypowiedz nie przeczy drugiej,Litwinienko nie byl nigdy podwojnym agentem, ta wypowiedz wdowy jest datowana na 2007 rok,a wspolprace z wywiadem brytyjskim rozpoczal po zwroceniu sie o azyl w Anglii,wdowa nigdzie nie uzywa szpieg brytyjski,chociaz takowe okreslenie jest w tytule artykulu za sprawa autora, zeby forumowi komsomolcy i kolchozniki mogli dostawac orgazmu...
                                        Takze swoja rade wez sobie do serca to nie bedziesz wychodzil na durika...ponial?:trzeba jezyki obce uczyc,to wtedy nie bedziesz wychodzic na durnia.
                                        • igor_uk yureczek,ale jaj nie masz! 16.10.11, 23:40
                                          yureczek,pierwsy link dotyczy artykula z 2007 roku ,a drugi datowany jest na rok 2011 16.10 ,czyli data dzisiejsza.
                                          durik,co google cie nie pomogli zrozmiec tekstu?
                                          Widze,ze musze troche wieciej poswiecic tobie uwagi (na wdziecznosc nie licze)

W artykule (tym dzisiejszym) napisano ,jak byk:
                                          "Mrs Litvinenko confirmed for the first time that her husband had worked for the Security Service MI5, and Intelligence Service MI6, and that he was paid tens of thousands of pounds for his help."

Biedulka,nu jak ze mozno zrozumiec te slowa? Moze tak :
                                          Pani Litrwineko podtwierdzila w pierwszy raz,ze jej maz pracowal dla Sluzby Bezpeczenstwa MI 5,oraz Sluzby Wywiadowczej MI6, i ze jemu bylo zaplacono dziesiatki tysiecy funtow za okazana przez niego pomoc.

yureczek i co ty na to?

• yurek11111 igorczik,ty za to robisz jaja... :-)))) 16.10.11, 23:53
                                            Wiesz co to jest podwojny agent,gdy jednoczesnie pracuje dla dwoch panow.
                                            Litwinienko najpierw byl agentem Kremla,a gdy zdradzil i uzyskal azyl w Anglii,rozpoczal wspolprace z brytyjskim M15-16 , wiec wypowiedzi wdowy nie sa w sprzecznosci,co do znajomosci twojego angielskiego, to ja mam biedaku,duze watpliwosci,ale ucz sie, na nauke nigdy nie jest za pozno,chociaz z nauka polskiego, idzie ci wyjatkowo niemrawo...
                                            • igor_uk Re: igorczik,ty za to robisz jaja... :-)))) 17.10.11, 00:01
                                              yureczek,co chlasz? Widze ze odlot masz zajebisty.
                                              • eva15 Re: igorczik,ty za to robisz jaja... :-)))) 17.10.11, 00:48
                                                igor_uk napisał:

> yureczek,co chlasz? Widze ze odlot masz zajebisty.

Igor, podziwiam Twoją polszczyznę. Opanowujesz coraz lepiej żywy język, któreg z książek nie da się nauczyć.
                                                • yurek11111 Re: igorczik,ty za to robisz jaja... :-)))) 17.10.11, 00:56

Ruscy zawsze latwiej przyswajaja jezyk qrew i zlodzieji ale to nie polszczyzna a mowa polswiatka,dziwi raczej twoj podziw evcia... :-))))
                                                  Odpowiadasz na:
                                                  eva15 napisała:

> igor_uk napisał:
                                                  >
                                                  > > yureczek,co chlasz? Widze ze odlot masz zajebisty.
                                                  >
                                                  > Igor, podziwiam Twoją polszczyznę. Opanowujesz coraz lepiej żywy język, któreg
                                                  > z książek nie da się nauczyć.
                                                  • eva15 Re: igorczik,ty za to robisz jaja... :-)))) 17.10.11, 01:19
                                                    Oprócz języka literackiego jednoczesna znajomość slangu (slangów) to znajomość PEŁNI języka - czyli języka dla wszystkich, a nie tylko dla niektórych, elitarnych warstw społecznych.
                  • romrus Pomylilem sie)) 16.10.11, 20:11
                    Pajac dla ciebie to zbyt dobrze))

yurek11111 napisał:
                    > Jak sad angielski moze cos ustalic,jak morderca-Lugovoi siedzi sobie w Rosji,pod opiekunczymi skrzydlami zleceniodawcy-Putina ...

...a morderstwo bylo dokonano w Moskwie))

Wszyscy dowody rzeczowy sa na terenie GB, swiadkowie, lekarzy, eksperty - tez.
                    Lugowoj zaproponowal zlozenie zeznan przez wideokonferencje.

Wladze GB nie maja tylko mozlowosci stosowac tortury w stosunku do Lugowogo? reszta - do dispozicji.
                    A moze o to wam wszystkim chodzi?))

P.S. Chroniony nie przez Putina, lecz przez Konstitucje Rosji.
                    Zaden obywacel Rosji w zadnym wypadku nie moze byc wydany zadnemu obcemu panstwu.

To Polakow rzad Polski wydaje na Wyspy, nasz - nie)))

• yurek11111 Nakarm pajacyka i przestan belkotac... :-)))) 16.10.11, 20:16

Po prawej stronie masz ikonke-pajacyk czeka..
                      tfu,znizam sie do waszego poziomu...
                      • romrus Zmien dilera :-) 16.10.11, 20:20
                        yurek11111 napisał:
                        > pajacyk czeka..

..bo masz halucjinacje)

A na temat jak zwykle nic..(((
                      • igor_uk Re: Nakarm pajacyka i przestan belkotac... :-)))) 16.10.11, 20:22
                        yureczek,do naszego poziomu musisz nie zniżać się,a próbować to robić w podskokach.Właśnie dla tego wypadasz tak żałośnie w dyskusji z nami,bo złą metodę wybierasz.
                • yurek11111 Jestem do dyspozycji kazdego sadu ! 16.10.11, 21:11
                  Zeby udowodnic swoja niewinnosc...

romrus napisał:Natomiast ja moge twierdzic ze ty zabiles Ulofa Palme czy Indyre Gandi)))
                  • romrus O, to dobrze) 16.10.11, 21:15
                    yurek11111 napisał:
                    > Zeby udowodnic swoja niewinnosc...

No to oskarzam cie o morderstwo Politkowskiej i zapraszam do Moskwy)))

Na ktory dzien cie wyslac bilet?
                    • yurek11111 Wyslij bilet Lugovojovi.... 16.10.11, 21:51

Przeciez to on ma konkretne zarzuty a twierdzi ze jest niewinny.....
                      • romrus Olewasz Krolowa Angielska?) 16.10.11, 22:11
                        yurek11111 napisał:
                        > Przeciez to on ma konkretne zarzuty a twierdzi ze jest niewinny.....

Jeszcze raz i bardzo powoli:
                        Koroner Jej Wielkiej Krolewskiej Mosci zeznal ze ZADNYCH ZARZUTOW Lugowoj nie ma.
                        Powtarzam, nie ja to twierdze lecz koroner.

Ja twierdze ze jestes winny morderstwa na terenie Rosji, a Ty nie chcesz jechac do Moskwy, chociaz powiedzialesz ze jestes do dispozicji KAZDEGO sadu.

P.S. Jako czekista jestem wQwiony oskarzeniami naszej sluzby w nieprofesionalismie.
                        Jaki tam do cholery polon?

My bys uzyli plastidu i wy@ebali Litwinenko w kosmos w slady "prezydenta" Czeczenii Jandarbijewa. Jako neofit-muzulmanin Litwinenko bys dostal razem z nim po 80 bab w muzulmanskim raju.

Tyle ze moim zdaniem naszy prawoslawni diabli jego teraz smaza)))

• romrus Rodacy Berezowsiekogo dobrze.... 16.10.11, 20:03
      ...czuja zmiane situacji.

Gazeta Pana Michnika, ktora 5 lat wyla jak wynajeta o morderstwie Litwinenko Putinem, niespodziewane zmienila ton.

"Marina Litwinienko, wdowa po byłym funkcjonariuszu KGB, wystąpiła z apelem o pomoc finansową na pokrycie kosztów postępowania przed sądem koronera, który zbada okoliczności śmierci jej męża Aleksandra, naturalizowanego Brytyjczyka otrutego polonem w 2006 roku."
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10479257,Wdowa_po_Litwinience_apeluje_o_pomoc.html
      I pisze:
      "Litwinienko, były funkcjonariusz KGB i FSB zajmujący się głównie zorganizowaną przestępczością w Rosji, a także przeciwnik polityki Władimira Putina, zmarł wkrótce po przyznaniu mu brytyjskiego obywatelstwa."

Boze, "zmarl", a nie "Putin zatrul", co sie dzieje?

"O jego zabójstwo Scotland Yard oskarża jego dawnego kolegę, obecnie deputowanego rosyjskiej Dumy Państwowej Andrieja Ługowoja."

To teraz Scotland Yard oskarza, a nie sumienie demokracji - GW.
      Ale jednak nie sklamac dzienikarzynie po rostu sie nie da - zadnego oskarzenia jak sie wyjasnilo na w sadzie nie ma i nigdy nie bylo.

"Ługowoj twierdzi, że Litwinienko mógł sam sobie odebrać życie, bądź też został zamordowany przez wywiad brytyjski, którego przez rok był konsultantem."

Ja p@dole, to Lugowoj tez ma jakies zdanie w temacie? Nie do wiary.))

Dobry znak. Media zaczynaja zjezdzac ze swojej zwyklej hysterii.
      • yurek11111 Refleks ruskiego szachisty::-))))))))))))))))))))) 16.10.11, 20:09
        Piec lat Lugovojovi zajelo ,zeby na to wpasc....
        "Ługowoj twierdzi, że Litwinienko mógł sam sobie odebrać życie, bądź też został zamordowany przez wywiad brytyjski, którego przez rok był konsultantem."
        • romrus Refleks zydowskich dzienikarzy:-) 16.10.11, 20:14
          yurek11111 napisał:
          > Piec lat Lugovojovi zajelo ,zeby na to wpasc....
          > "Ługowoj twierdzi, że Litwinienko mógł sam sobie odebrać życie, bądź też został
          > zamordowany przez wywiad brytyjski, którego przez rok był konsultantem."

Nie.
          Lugowoj to mowil od poczatku.

5 lat Michnikowi to zajelo zeby to napisac))
          • eva15 Re: Refleks zydowskich dzienikarzy:-) 16.10.11, 22:49
            A yurkowi zajmie następne 5 lat, by zrozumieć co naprawdę jest grane.
            • yurek11111 evcia wie co jest grane na drugi dzien...:-))))) 16.10.11, 23:02

wot,kolchoznicza orlica forumowa... :-))))))))))
              • eva15 Re: evcia wie co jest grane na drugi dzien...:-)) 16.10.11, 23:05
                Czym jest sprawa Litwinienki od początku nietrudno było sią domyślić i od początku o tym pisałam.
                • yurek11111 No czym? 16.10.11, 23:07

• eva15 Re: No czym? 16.10.11, 23:25
                    Szkoda czasu na przekonywanie ciebie. Ciebie już skutecznie przekonała oficjalna propaganda.
                  • yurek11111 Moj scenariusz na Litwinienke jest taki 16.10.11, 23:32
                    Zdradzil Rosje i zaczal krytykowac Kreml i Putina,a tego sie nigdy nie wybacza,wiec wyslano Lugowoja na spotkanie z jakas atrakcyjna propozycja,oczywiscie propozycja byla wabikiem, zeby Litwinienko zaakceptowal spotkanie, na ktorym mial byc potraktowany specjalna herbatka z polonem,wywiad brytyjski prawdopodobnie wiedzial ,o planowanym zabojstwie Litwinienki,ale Litwinienko w tym momencie ,juz nie posiadal interesujacych informacji,wiec dlatego nie zostal ostrzezony przez M15-16,a do tego nadarzala sie okazja skompromitowania Rosji na skale miedzynarodowa,wiec Anglicy nie zrobili nic,zeby do morderstwa nie doszlo.utin zdecydowal sie na taka charakterystczna trucizne jaka jest polon,zeby zastraszyc innych ewentualnych zdrajcow i przebywajacych za granica rosyjskich dysydentow i oligarchow.
                    • igor_uk Re: Moj scenariusz na Litwinienke jest taki 16.10.11, 23:49
                      yureczek,w twojej wersji same dziury.
                      Popierwsze,Litwinenko nigdy nie byl czyms waznym.
                      Po drugie,jak by jego chcieli zgladzic,to napewno by nie uzyli pierwiastka radioaktywnego,poniewaz polonu nie da sie kupic w kiosku z gazetami,a jego trzeba przemycic przez granice ,co robi cala operacje niepewna,poniewaz mozliwosc wpadki na jakiejs bramce mierzacej promieniowanie jest dosc duza.Po trzecie,sa o wiele bardziej skuteczne sposoby usmiercenia ludzi,do tego nie wyzywajacych wiekszego rozglosu,a dla ludzi wtajemniczone mowiace wszystko .Naprzeyklad zawal u czlowieka,ktory chwalil sie doskonalym zdrowiem i zadnen patalogoanatom nie bedzie wstanie podtwierdzic wersje,ze goscia zalatwil Putin,ale dla wszystkich zainteresowanych bedzie wiadomo,ze na gosciu wykonano wyrok.
                      • yurek11111 Re: Moj scenariusz na Litwinienke jest taki 16.10.11, 23:59
                        Przemyt polonu to przyslowiowa pestka,sa bagaze dyplomatyczne,uzyto charakterystycznej trucizny ,zeby zastraszyc innych,i pokazac ze wszystkie nici sa trzymane przez lysiejacego szczurka z Kremla...
                        • igor_uk Re: Moj scenariusz na Litwinienke jest taki 17.10.11, 00:02
                          yureczek,a wierzysz w to,ze Kaczynskiego Putin zalatwil?
                          • yurek11111 Przeczytaj sygnaturke... 17.10.11, 00:05

igor_uk napisał:

> yureczek,a wierzysz w to,ze Kaczynskiego Putin zalatwil?
                            • igor_uk Re: Przeczytaj sygnaturke... 17.10.11, 00:13
                              Aha,czyli wierzysz.To wtedy wszystko dla mnie jest jasne.Dziekuje za rozmowe.
                            • romrus O, witam panie Maciarewicz) 17.10.11, 00:16
                              yurek11111 napisał:
                              Jezeli sledztwo prowadza ci ktorzy dokonali zbrodni,to szanse ,ze prawda ujrzy swiatlo, sa zerowe...

Teraz rozumiem twoi brednie o pajakach.
                              Uzywasz helu!

No i diskusje mozna uwazac za skonczona.
                              PIS-owiec to diagnoza, a ja psichiatrem nie jestem.
                              • eva15 Re: O, witam panie Maciarewicz) 17.10.11, 00:26
                                Riposty masz celne!
                              • yurek11111 Przypominam ze kamuflowanie prawdy o Katyniu 17.10.11, 00:28

trwalo kilkadziesiat lat,i jakich to argumentow nie uzywali komsomolcy,przeciwnikow wyzywali od hitlerowcow i esessmanow,wiec sorki,ale do wszystkiego co ruscy zapodaja,ja osobiscie podchodze z duzym niedowierzaniem,a wszystko co dotyczy tego co wydarzylo sie z samolotem prezydenckim,przed,w trakcie i po zdarzeniu,dla mnie jest nadal sprawa niejasna,do tego nie trzeba byc zadnym PIS-owcem,i w sekrecie Tobie romrus powiem, ze Kaczynski jak i Tusk i wiekszosc "elyt",to ludzie ktorzy nie powinni byc przy wladzy...
                                Ano Najjasniejszej,do prawidlowego funkcjonowania potrzeba elit z prawdziwego zdarzenia,a narazie rzadza postkomunistyczne "elyty"...
                                • eva15 Katyńska wersja Smoleńska 17.10.11, 00:40
                                  To PIS mimo, że walczy o twoją katyńską wersję Smoleńska też ci przeszkadza? Niedostatecznie ujawnia winę Rosji (czytaj: Putina) ? Czego jeszcze chcesz? Może USA dostarczą ci zdjęcia satelitarne, na których fruwający niczym Batman Putin przegryza w locie osobiście przewody samolotu i sadzi jednocześnie szybko zdradliwą brzozę?
                                  • yurek11111 Mnie interesuje prawda o Smolensku,nic wiecej... 17.10.11, 00:43

• eva15 Re: Mnie interesuje prawda o Smolensku,nic wiecej 17.10.11, 00:46
                                      naturalnie i ty ją znasz.
                                      • yurek11111 Wierzysz w prawde raportow Anodiny i Millera? 17.10.11, 00:51
                                        Mysle ze na dzis nikt nie zna prawdy,a jedynie polprawdy zapodane przez ZAINTERESOWANYCH...
                                        • eva15 Re: Wierzysz w prawde raportow Anodiny i Millera? 17.10.11, 01:20
                                          A ty jako NIEzainteresowany jaką masz prawdę?
                                • romrus Dobra, juz lepiej) 17.10.11, 00:55
                                  Chyba cos cie z rozsadku zostalo)

yurek11111 napisał:
                                  > Ano Najjasniejszej,do prawidlowego funkcjonowania potrzeba elit z prawdziwego zdarzenia,a narazie rzadza postkomunistyczne "elyty"...

Z prostego powodu - bo ich wyborcy wieza temu co sie pisze w mediach, i tyle.
                                  Napisane ze Putin zabil Kaczynskiego - wiec tak to jest.
                                  To ze Kaczynski dzialajac na szkode Polski dzialal na rzecz Rosji, to ze zabijac go na wlasnem terenie - to trza byc swirem, wszystko bez znaczenia.

To samo dotyczy Litwinenki - powiedziano ze Putin i kropka.
                                  No tutaj bedzemie czekac na Sad Britijski.
                                  Koniec matactwam.

P.S. Co do Katynia.
                                  Angole juz odtajnili sledstwo w sprawie zamachu na gen. Sikorskiego?
                                  Cos nie slyszalem, matacza z tym w dalszym ciagu.

• yurek11111 Re: Dobra, juz lepiej) 17.10.11, 01:06
                                    Co ma utajnione przez Anglikow sledztwo o Sikorskim do Katynia?
                                    romrus nie badz dzieckiem...
                                    • romrus Re: Dobra, juz lepiej) 17.10.11, 01:09
                                      yurek11111 napisał:
                                      > Co ma utajnione przez Anglikow sledztwo o Sikorskim do Katynia?
                                      > romrus nie badz dzieckiem...

Nie znasz roznych wersji zamachu na Sikorskiego?
                                      Jedna dotyczi Katynia i oskarza Anglikow ze to oni go zalatwili zeby nie psuc relacje ze Stalinem.

Chodzi mi o to ze rzad GB nie jest lepszy od innych i ma bardzo duzo na sumieniu.
                                      • yurek11111 Re: Dobra, juz lepiej) 17.10.11, 01:16
                                        Tak jak byc moze USA i Zachod zna prawde o Smolensku i nie ujawnia, zeby nie popsuc
                                        relacji z Putinem.
                                        romrus napisał:

> yurek11111 napisał:
                                        > > Co ma utajnione przez Anglikow sledztwo o Sikorskim do Katynia?
                                        > > romrus nie badz dzieckiem...
                                        >
                                        > Nie znasz roznych wersji zamachu na Sikorskiego?
                                        > Jedna dotyczi Katynia i oskarza Anglikow ze to oni go zalatwili zeby nie psuc r
                                        > elacje ze Stalinem.
                                        >
                                        > Chodzi mi o to ze rzad GB nie jest lepszy od innych i ma bardzo duzo na sumieni
                                        > u.
                        • romrus Szefie,... 17.10.11, 00:11
                          yurek11111 napisał:
                          > Przemyt polonu to przyslowiowa pestka,sa bagaze dyplomatyczne,uzyto charakterystycznej trucizny ,zeby zastraszyc innych,i pokazac ze wszystkie nici sa trzymane przez lysiejacego szczurka z Kremla...

..a skad wiesz ze polon przywieziono z Rosji?

P.S. Plastid straszy o wiele wiecej.
                          Wiadomo ze swoi jaja bedzes szukac na wieze Big Benu)

Byl taki kawal.
                          Oligarchu w zamachu oderwalo reke.
                          On na to: -qwa, mialem nowy Rolex!)
                          • yurek11111 Re: Szefie,... 17.10.11, 00:16
                            To byl FSB bol glowy skad wziasc polon,szczegoly techniczne nie zmieniaja meritum sprawy...
                            • eva15 Re: Szefie,... 17.10.11, 00:23
                              yurek11111 napisał:

> To byl FSB bol glowy skad wziasc polon,szczegoly techniczne nie zmieniaja meri
                              > tum sprawy...

Wziąć, bieidaku, wziąć. Nie psuj Romrusowi i Igorowi polszczyzny wystarczy, że borrcia to robi.

O meritum to nie co z tobą gadać. Tobie meritum podały media.
                              • eva15 Re: Szefie,... 17.10.11, 00:24
                                korekta:
                                biedaku
                              • yurek11111 Komsomolcy opadli mnie ze wszystkich stron...:-))) 17.10.11, 00:36

wziac,musialem klikajac C,kliknac tez S i stad blad,sorry evcia,ale ty strofujac i pouczajac mnie tez zrobilas blad:" bieidaku"... :-)))))
                            • romrus Re: Szefie,... 17.10.11, 00:28
                              yurek11111 napisał:
                              > To byl FSB bol glowy skad wziasc polon,szczegoly techniczne nie zmieniaja meritum sprawy...

-a skad wies ze to FSB?
                              -wiesz gdzie produkuja polon?
                              -a wiesz dokad eksportuja?

Z naszego Dziennika czy Gazety Wyborczej? A moze z Foz Newsa?

• romrus Totalna sieczka we lbie) 16.10.11, 23:50
                      Ale ciesze sie ze Ty sie boisz Putina)
                      Zaglosuje na niego.
                      • eva15 Re: Totalna sieczka we lbie) 17.10.11, 00:44
                        romrus napisał:

> Ale ciesze sie ze Ty sie boisz Putina)
                        > Zaglosuje na niego.

Skoro i tak nie będą nas kochali, to ważne, by się nas BALI.
              • yurek11111 evcia,o co biega co jest grane-tobie 16.10.11, 23:06
                www.youtube.com/watch?v=yM3YW5SMbEk
                • eva15 Re: evcia,o co biega co jest grane-tobie 16.10.11, 23:30
                  Całkiem fajne, nie znałam.
                  • yurek11111 Re: evcia,o co biega co jest grane-tobie 16.10.11, 23:34
                    Ja tobie tylko fajne rzeczy podsuwam ,tylko ty nie zawsze chcesz mnie sluchac.... :-))))
                    • eva15 Re: evcia,o co biega co jest grane-tobie 17.10.11, 00:10
                      Taaaak, zwłaszcza twoje pomysły, że Litwinienkę w idiotyczny, prymitywny zostawiający wszędzie ślady sposób kazał zatłuc głupi jak but Kreml i/lub FSB nie znająca się na robocie.
                      Już lepiej podsuwaj mi muzykę.
              • misterpee Re: Jurek ogorek,kielbasa i sznurek 16.10.11, 23:22
                Kielbasa uciekla a Jurek poczul smrod skarpetek Litwinienki.
                • yurek11111 szczylku,a tobie o co biega??? :-))))) 16.10.11, 23:40

• mara571 rozumiem, ze po 5 latach probujecie zmienic 16.10.11, 23:44
        powszechne przekonanie opinii publicznej.
        Taka jest chyba wola polityczna obydwu stron: rosysjkiej i brytyjskiej.

Macie tylko jeden problem, zwlaszcza u ludzi z dobra pamiecia.
        Ten problem to radioaktywne slady, ktore zostawil Kowtun w Niemczech.
        www.faz.net/aktuell/politik/ausland/fall-litwinenko-kowtuns-spuren-1380436.html
        • igor_uk Re: rozumiem, ze po 5 latach probujecie zmienic 16.10.11, 23:59
          mara,przeciez doskonale powinnas wiedziec,ze slady polonu 210 byli odnalezione u bywszej zony Kowtuna,ale w samolocie,ktorym on przylecial do Germanii,slady polonu nie byli stwierdzone.
          I powinnas rowniez wiedziec,ze prokuratura niemiecka zamknela dochodzenie w sprawie nielegalnego obrotu pierwiastkami chemicznymi przeciwko Kowtun w listopadzie 2009 roku.Do tego wyjasnilo sie,ze Kowtun nigdy nie byl wspolpracownikiem rosyjskich sluzb specjalnych.
          Tak co mara,to nie my staramy sie cos zmienic,to wasza prowokacja,szytaja bialymi nicmi ,nie wytrzymuje zderzenia z faktami.
        • romrus Re: rozumiem, ze po 5 latach probujecie zmienic 17.10.11, 00:05
          mara571 napisała:
          > powszechne przekonanie opinii publicznej.
          > Taka jest chyba wola polityczna obydwu stron: rosysjkiej i brytyjskiej.

Co to jest opinia publiczna? Tak teraz sie nazywa skutek roboty PR-agencji pana Berezowskiego?

> Macie tylko jeden problem, zwlaszcza u ludzi z dobra pamiecia.
          > Ten problem to radioaktywne slady, ktore zostawil Kowtun w Niemczech.

I co? Kowtun zostal oskarzony czy osadzony w Niemczach?
          To ze slady byli - to fakt.
          Nie ma tylko zadnej informacji skad to swinstwo na Kowtuna trafilo.
          Czy nie z biura pana Berezowskiego czasem?
          Rowniez nie ma zadnej informacji co to sa za slady, i esli to polon, to skad pochodzi.

Wlasnie dlatego sie ciesze z tego sadu, bo teraz moi koledzy-adwokaci zmusa wladzy angielski powyciagac skelety z szafek i swoja brudna bielizne prac publiczne.

Najsmieszniej ze Moskwa tego zadala od pierwszego dnia, jak i wdowa.
          Angole mataczyli 5 lat.
          Teraz wdowa dala rady zmusic ich do rospoczecia procesu.
          • yurek11111 romrus,czy Ty naprawde jestes taki naiwny???? 17.10.11, 00:08
            romrus;
            > Teraz wdowa dala rady zmusic ich do rospoczecia procesu
            • eva15 Re: romrus,czy Ty naprawde jestes taki naiwny???? 17.10.11, 00:17
              A co, twoim zadaniem procesu nie bądzie? To możliwe, że coś wymyślą w GB, by go nie było.
            • romrus Yureczku, jestem bardzo cynicznym... 17.10.11, 00:25
              yurek11111 napisał:
              > romrus;
              > > Teraz wdowa dala rady zmusic ich do rospoczecia procesu

...bo adwokat dla spraw karnych innym byc nie moze).

I partnerow w GB tez mam.
              To ciebie Nasz Dziennik robi wode z mozgu, a ja mam doczynenia z fachowcami.
              Zadny emocji mnie nie interesuja, tylko fakty.

Wdowa o ten proces walczyla ladnych kilka lat.
              Tyle ze ona oczekuje jednego rezultatu, a wyjdzie zupiewnie cos innego.

I ostatnio:
              Lugowoj nie wiele sie rozni od Litwinenki, oba sa gnoje, to znaczy jeden byl a drugi jest.
              Ale jego wina nie jest w zaden sposob udowodniona. Na razie.
              • eva15 Wdowa wdowie nierówna 17.10.11, 00:32
                romrus napisał:

> Wdowa o ten proces walczyla ladnych kilka lat.
                > Tyle ze ona oczekuje jednego rezultatu, a wyjdzie zupiewnie cos innego.

Dlatego piszę, że wdowa L. zaczęła żyć niebezpiecznie - albo z naiwności albo z nadmiaru odwagi.
                Zachodnie wdowy w podobnych (a zwłaszcza w bardziej prominentnych) przypadkach nagłych śmierci ich małżonków-polityków siedzą cichoooo, więc żyją sobie dalej spokojnie. W Niemczech jest kilka takich wdów, w GB też...
                • konrad_dk Re: Wdowa wdowie nierówna 18.10.11, 20:46
                  eva15 napisała:

> Dlatego piszę, że wdowa L. zaczęła żyć niebezpiecznie - albo z naiwności albo
                  > z nadmiaru odwagi.
                  > Zachodnie wdowy w podobnych (a zwłaszcza w bardziej prominentnych) przypadkac
                  > h nagłych śmierci ich małżonków-polityków siedzą cichoooo, więc żyją sobie dal
                  > ej spokojnie. W Niemczech jest kilka takich wdów, w GB

No dobrze, a nie pomyślałaś, że są wdowy, czy wdowcy, którzy stawiają sobie za honor, cel, względnie próbują dociekać prawdy i mają nadzieję sprawiedliwy wyrok.
                  Pani Litwinenko należy się pochwała i szacunek za kuraż i jej postawę.
                  Może to jeszcze jedna osoba próbująca walczyć, a może tylko w taki sposób protestować przeciwko postsowieckiemu aparatowi bezpieki?

Według mnie wdowy, które po tajemniczej śmierci małżonków, żyją sobie spokojnie i rezygnują z "zabawy w detektywa" etycznie nie zachowują się należycie. Argumentowanie, że lepiej coś zostawić w spokoju, gdyż" tak bezpieczniej" jest nieprzekonywujące.

• yurek11111 Cynicznym jest kazdy... 17.10.11, 00:48
                Zaistnialy jakies nowe dowody i zdecydowano sie wznowic proces.
                Kto i jak ma udowodnic wine Lugowojowi???
                • eva15 Re: Cynicznym jest kazdy... 17.10.11, 00:51
                  yurek11111 napisał:

> Zaistnialy jakies nowe dowody i zdecydowano sie wznowic proces.
                  > Kto i jak ma udowodnic wine Lugowojowi???

WZNOWIC???? A to był już jakiś proces sądowy? A kiedy i czym się zakończył, jakim wyrokiem? Czekam na twoje rewelacje.
                  • yurek11111 Re: Cynicznym jest kazdy... 17.10.11, 01:02
                    evcia,czepiasz sie jak wisielec szubienicy... :-)))
                    Myslalem ze tylko igorczik jest niekumaty i upierdliwy,a widze ze to cechy wiekszosci komsomolcow.... :-)))))
                    • igor_uk Re: Cynicznym jest kazdy... 17.10.11, 01:06
                      yureczek,biedaku,o niekumatosci innych lepiej nie odzywaj sie.Dzis usiadles na dupie i nie potrafisz do tego przyznac sie,widac z braku jaj.
                • romrus Re: Cynicznym jest kazdy... 17.10.11, 01:06
                  yurek11111 napisał:
                  > Zaistnialy jakies nowe dowody

Po 5 latach? Po 5 latach dowody mozna stracic, nie znalesc.

> zdecydowano sie wznowic proces.

Daj spokoj. Nie bylo zadnego procesu wbrew zadaniu wdowy, Lugowogo i MSZ Rosji.
                  Nie bylo czego wznawiac.

> Kto i jak ma udowodnic wine Lugowojowi???

A po co istneja Skotland Yard, MI-5, MI- 6 i cala banda prokurorow?
                  Na to rowniez beda pracowac adwokaci wdowy, oni maja dosc szeroki prawa zbierac i przedstawiac dowody.
                  Lugowoj nie odmawia zlozenia zeznan, ale przez Skipe.
                  Swiadkowe z jego strony tez.

Wladzy britanskie nie maja tylko jednej mozliwosci - zamknac Lugowogo w p@erdlu na czas sledstwa, i tyle.
                  • igor_uk Re: Cynicznym jest kazdy... 17.10.11, 01:09
                    romrus,yureczek jest calkowicie nie w temacie,dla tego wlasnie i pisze takie bzdury. Oprocz tego,ze on wie,ze nie lubi ruskich ,on nic wiecej nie wie.
                  • yurek11111 romrus,wierzysz w sprawiedliwe sledztwo po 17.10.11, 01:12
                    pieciu latach,mozesz jeszcze dodac do mojej sygnaturki:"jezeli sledztwo prowadza ci, ktorzy wiedzieli ze ma byc dokonana zbrodnia i jezeli sledztwo prowadza ci ktorzy dokonali zbrodni,to szanse ,ze prawda ujrzy swiatlo, sa zerowe...
                    • romrus Oczewiscie ze wierze)) 17.10.11, 01:26
                      Przeciez codziennie czytam ze sady w Rosji sa do dupy, a na Zachodzie - cacy)
                      Jak moge nie wierzyc?

yurek11111 napisał:
                      > pieciu latach,mozesz jeszcze dodac do mojej sygnaturki:"jezeli sledztwo prowadza ci, ktorzy wiedzieli ze ma byc dokonana zbrodnia i jezeli sledztwo prowadza c i ktorzy dokonali zbrodni,to szanse ,ze prawda ujrzy swiatlo, sa zerowe...

Powiem cie szczeze, goowno mi obchodzi kto tego gnojka zabil.
                      Tyle ze o 100% jestem pewien ze naszy sluzby rzadowy w tym palcow nie moczyli, zbyt dobrze ich wiem. Tym bardzej rozskaz Putina - to nie do wiary, nie jego poziom.

Ale z interesem bede sledzil ten proces. Angielski adwokaci - to prawdziwy rekiny.
                      Powyciagaja wiele ciekawych rzeczy.
                      I przypuszczam ze po finalu procesu paredziesiat gazetek moga zaczynac szykowac kase na wyplate odszkodowan za swoi klamstwa.

Moi angelski koledzy tez nie zle zarobia)

• eva15 Re: rozumiem, ze po 5 latach probujecie zmienic 17.10.11, 00:15
          mara571 napisała:

> Taka jest chyba wola polityczna obydwu stron: rosysjkiej i brytyjskiej.

Czyżbyś sugerowała, że demokratyczny, uczciwy i niezawisły sąd brytyjski dokona nagle volty o 180 st. i będzie bronił rosyjskich morderców? Putin kupił królową? No, no, ten to jestw twoich oczętach najwyraźniej wszchwładny...

> Macie tylko jeden problem, zwlaszcza u ludzi z dobra pamiecia.
          > Ten problem to radioaktywne slady, ktore zostawil Kowtun w Niemczech.

Aha, no i co z jego procesem w Niemczech? Łaził, ślady zostawiał i co?
          • yurek11111 romrus,koncze i pozdrawiam 17.10.11, 01:21
            Watek przekroczyl 100 wpisow,dosyc bicia piany, i tak niczego nie zmienimy,naszych przekonan tez... :-)))))))))))
            • romrus Dobra, nawzajem! 17.10.11, 01:30
              yurek11111 napisał:
              > Watek przekroczyl 100 wpisow,dosyc bicia piany, i tak niczego nie zmienimy,naszych przekonan tez... :-)))))))))))

Poddam sie tylko na podstawie wyroku sadu)))
              • misterpee Re: Dlaczego teraz 17.10.11, 03:21
                Wiadomo ,nikt nikomu tu niczego nie udowodni, podejzany jest poza zasiegiem 'niezawislego sadu'. Jest to propaganda wymierzona przed wyborami w Rosji, przeciwko Putinowi, na rozkaz Starszych i Madrzejszych. Oczywiscie nic z tego nie wyjdzie bo ina jest tam gdize brytyjska wladza pobiera rozkazy.
        • walter622 Witaj Mara571 17.10.11, 13:05
          mara571 napisała:

Najlepszym przykładem jak się urabia "opinię publiczną" może służyć przykład "trucia" pewnego facia, który dzięki spapraniu operacji plastycznej został Prezydentem Ukrainy.
          Gdy ukraińska "opinia publiczna" dowiedziała się jak ją zrobiono w balona poparcie dla tego Batmana spadło poniżej błędu statystycznego. Na nic nie przydało się katowanie na przesłuchaniach świadków by wymusić na nich przyznanie się do winy i wyrzucanie z pracy prokuratorów, którzy z uporem twierdzili, że to wynik nieudolnego użycia botoksu. Na Ukrainie wszyscy znają o aferze "Katrina", natomiast w Polsce "opinia publiczna" nadal jest w błogiej niewiedzy, bowiem wacek zapomniał napisać o raporcie końcowym Rady i ustaleniach Prokuratury Rewizyjnej Ukrainy, stawiających kropkę nad "I" w całej tej zabawie. Natomiast Batman wraz z rodzinką natychmiast po wyborach zwiał z Ukrainy by nie być pociągnięty do odpowiedzialności karnej za ten przekręt.

> Ten problem to radioaktywne ślady, które zostawił Kowtun w Niemczech.
          Zapominałaś dodać o śladach radioaktywnych w .... londyńskim biurze Bieriezowskiego.
          Tam się dopiero świeciło, choć Kowtun do tego biura nie zaglądał.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
          • eva15 Re: Witaj Mara571 17.10.11, 13:11
            No właśnie, jakoś cisza o tym, że ten pomarańczowy demokrata zwiał do Kanady...
            • walter622 Re: Witaj Mara571 17.10.11, 13:19
              eva15 napisała:

> No właśnie, jakoś cisza o tym, że ten pomarańczowy demokrata zwiał do Kanady...

Bardziej chodzi nie o Batmana lecz głownie o jego żonę. W aferze "Katrina" jest kluczową postacią i figurantem w sprawie fałszowania wyborów. O ile wiem ukraińska prokuratura
              w tej sprawie wszczęła postępowanie i w każdej chwili może jej postawić zarzuty . Jest zebranych wystarczająca ilość dowodów, w tym najciekawsze - jej rozmowy telefoniczne odnośnie dodawania dioksyny (zakupionej w Holandii) do pobieranych u jej męża próbek krwi.

• eva15 Wybór Janukowcza - albo prawda, albo umowy z EU 17.10.11, 13:30
                Można przypuszczać, że z tego śledztwa będą NICI. EU już teraz grozi Janukowiczowi, że nie będzie umowy asocjacyjnej , jeśli w sprawie Julki sąd nie zdecyduje tak, jak każe EU, a co dopiero w sprawie oszustw pomarańczowej rewolucji wspartej otwarcie pprzez Zachód. Zbyt dużo wylazłoby na wierzch. No chyba, że Janukowicz wybierze prawdę zamiast kija i marchewki EU, w co raczej wątpię.
                • walter622 Wybór Janukowcza 17.10.11, 13:48
                  eva15 napisała:
                  > Można przypuszczać, że z tego śledztwa będą NICI.

Janukowycz w swym postępowaniu sprawia wrażenie politycznego nosorożca - jak się na coś zdecydował nic go nie powstrzyma.
                  W sprawie afery "Katrina" praktycznie śledztwo już zostało zakończone - żeby było śmieszniej było ono przeprowadzone w czasach gdy Batman był Prezydentem. Wyniki ustaleń tego śledztwa były decydujące dla jego "nieprawdopodobnego" wyniku w czasie ostatnich wyborów - Ukraińcy nie chcieli glosować na fałszerza i przekrętasa ( o czym polska "opinia publiczna", rzecz jasna nic nie wiedziała).

> EU już teraz grozi Janukowiczowi, że nie będzie umowy asocjacyjnej , jeśli w sprawie Julki

No cóż, "opinia publiczna" a tym bardziej Mara nie wie , że wobec Julki wszczęto kolejne dwa
                  postępowania i zanosi się, że ona w sądzie pieczerskim będzie stałym gościem (w przygotowywaniu jest kilka kolejnych spraw). Tak czy inaczej po rozprawieniu się z Julką,
                  wcale nie jest powiedziane, że do sądu pieczerskiego nie zaproszą Batmana i jego rodzinkę
                  ( szczególnie chodzi o przekręty jego brata i bratanicy - takich numerów jak oni wyprawiali
                  to nawet nie wymyślili Ilf i Pietrov).

**************************************************************
                  • eva15 Re: Wybór Janukowcza 17.10.11, 13:56
                    K. Juszczenko jest doooobrze umocowana na Zachodzie, nic jej nie grozi. A na Ukrainę jechać nie musi, w końcu co ją z nią jeszcze wiąże?
                    EU zaczęła otwarcie grozić Janukowiczowi w sprawie Julki. Skąd tyle zacietrzewienia?
                    • walter622 Re: Wybór Janukowcza 17.10.11, 14:48
                      eva15 napisała:
                      > w końcu co ją z nią jeszcze wiąże?

Co wiąże czumaczenkę z Ukrainą?
                      - idee (polecam druga fotkę, czumaczenko w bardzo fajnym mundurku)
                      compromat.ru/page_28871.htm
                      - i spory szmal - chociażby w takim Funduszu "Ukraina-2000" - naprawdę jest o co się bić.

> Skąd tyle zacietrzewienia?
                      No cóż trzeba znaleźć jakiś pretekst by wyjaśnić Janukowyczowi, że Ukraina musi jeszcze trochę poczekać. Być może Grecja nie utonie, ciągnąc za sobą pozostałych. Dla Januka zakopanie Julki żywcem stało się idą "fiks" - pozbyć jego tej przyjemności to jak zabrać dziecku ulubioną zabawkę.

**************************************************************
    • jk2007 sprawa ciekawa 17.10.11, 09:20
      Пocкoлькy пoлoний являлcя зaпaлoм в первых aтoмных бoмбaх (cейчac – кaлифoрний). И еcли нaчaли вoзить зaпaлы – тo и caмo взрывчaтoе вещеcтвo не тaк дaлекo. Т.е. мы дейcтвительнo нaхoдимcя нa пoрoге ядернoгo террoризмa. Пocле дoклaдa в Сенaте и Кoнгреccе, рyccким yченым предлoжили кoнтрaкт в 70 млн. дoллaрoв нa рaзрaбoткy технoлoгии инcпекции. Нo этo yже дрyгaя иcтoрия…
      martinis09.livejournal.com/278672.html#cutid1
    • jk2007 Anodina razem z Bieirezowskim 17.10.11, 21:34
      coглacнo oфициaльнoй иcтoрии «Трaнcaэрo» ocнoвными держaтелями aкций кoмпaнии вoт yже 20 лет являютcя Алекcaндр Плешaкoв — ocнoвaтель «Трaнcaэрo», егo женa Ольгa Плешaкoвa — гендиректoр «Трaнcaэрo», и предcедaтель Межгocyдaрcтвеннoгo aвиaциoннoгo кoмитетa Тaтьянa Анoдинa — мaть Алекcaндрa Плешaкoвa.
      www.compromat.ru/page_31358.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka