Dodaj do ulubionych

Stop Online Piracy Act

18.11.11, 12:10
Czy mnie sie sni ?
Dzialanie w stylu poczciwego batki Lukaszenko!

Moze nie wszystko rozumiem bo moj szwedzki jest, jak niemiecki Efci, ale to proba jakiejs totalnej i uznaniowej cenzury sieci !
Ktos wie wiecej ?
www.idg.se/2.1085/1.416850/punkt-se-kritiserar-amerikanskt-lagforslag
Obserwuj wątek
    • igor_uk borcia. 18.11.11, 12:29
      Ty co,byles w letargu? Ten act nie dlugo bedzie swietowac pierwsza miesiaczke (miesiacznice?),a ty o tym dowiadujesz sie tylko dzis i to ze szwedskiej gazetki internetowej,chociaz o tym bylo sporo wszedzie?
      borcia,niczemu innemu ten watek nie mial sluzyc,oprocz tego,zeby pokazac,ze ty "znasz" szwedzki i czas odczasu przegladasz portale szwedzko-jezyczne.Podejrzewam(z wprawie 100% pewnoscia),ze znasz trzy jezyka-ukrainski(ojczysty),rosyjski i polski,reszta,to tylko tlumaczenie elektroniczne.
      • borrka Przeciez pisze, ze znam, jak Efcia niemiecki ! 18.11.11, 12:40
        Czyli nie znam.
        A dowiedzialem sie pozno, bo buduje klase srednia.
        • igor_uk Re: Przeciez pisze, ze znam, jak Efcia niemiecki 18.11.11, 12:47
          borcia, jak ja nie znam jezyka niemieckiego,to ja nigdy nie wklejam linkow do niemiecko-jezycznych artykulow,a to tylko dla tego,ze nie przegladam ich.Ty,nie znajac jezyka szwedzkiego,nie mogles w sposob przypadkowy na ten artykul trafic,czyli szukales cos,co by pokazalo innym,ze jestes wielojezyczny.borcia,a przeciez my to wiemy i bez twoich drobnych manipulacji,nawet wiemy,jakie jezyki znasz (lista w poprzednim poscie).

• eva15 Re: Przeciez pisze, ze znam, jak Efcia niemiecki 18.11.11, 13:18
          Widzę, borrcia, że złościsz się najwyraźniej za moje cierpliwe poprawianie twojej polszczyzny.

Undank ist der Welten Lohn!
          • igor_uk Re: Przeciez pisze, ze znam, jak Efcia niemiecki 18.11.11, 13:20
            Ewa,nie przymuj sie borci slowami,on po prostu zazdrosci twojej znajomosci jezyka niemieckiego.
            • eva15 Re: Przeciez pisze, ze znam, jak Efcia niemiecki 18.11.11, 13:25
              Jak miałabym się tym przejmować? Ja mój niemeicki konfrontuję na codzień, nie przed borrcią lecz przed Niemcami.
              Rzeczw czym innym - to borrcia najwyraźniej złości się na moje ciągłe poprawianie jego polskiego i wytykanie mu rusycyzmów. To podważa jego pozycję jako prawdziwego Mazowszanina.
              • igor_uk Re: Przeciez pisze, ze znam, jak Efcia niemiecki 18.11.11, 13:29
                Ewa w borcina pozycje prawdziwego mazowszanina,"wierzy" tylko on sam.Ja,chyba,jako ostatni w to przestalem wierzyc,i to wszystko dzieki samemu borcie.
              • borrka Tylko zartuje, Efciu... 18.11.11, 15:56
                Wiem, ze masz kwit "Niemiecki dla poczatkujacych".
                A wytknac mozesz mi najwyzej mazurzenie !
    • mara571 Re: Stop Online Piracy Act 18.11.11, 12:36
      wiki.piratenpartei.de/ACTA#Presseerkl.C3.A4rung_der_Piratenpartei
      wolnemedia.net/prawo/acta-co-trzeba-wiedziec-o-antypirackim-pakcie/
    • wojciech.2345 Re: Stop Online Piracy Act 18.11.11, 12:40
      W sumie sprawa jest stara. USA chce odcinać kupony od własności
      intelektualnej. Chcieliby czerpać korzyści np. z używania algorytmów.

Chcesz użyć twierdzenia Pitagorasa, to zapłać.
      • igor_uk wyreczam borcie. 18.11.11, 13:11
        Poniewaz borcia wylazl z watkiem,ktory okazal sie niewypalem,ze wzgledu na to,ze oparl sie na bardzo mocno przestarzala wiadomosc,a oprocz tego, ze osmieszyl sie,wklejajac link do szwedzko-jezycznego zrodla,to watek zaczal zdychac po kilku wpisach.to ja postanowilem go uratowac.
        Wbrew pozoram,w tym akcie nie chodzi o zadna cenzure,a tylko o kase .jak pisalem w jednym ze swoich watkow,cytujac pewnego Chinczyka,:
        "-Ty zrozum u nich oprocz praw autorskich juz nic nie pozostalo sie,-pocieszal mnie czlonek chinskiej delegacji.-Przeciez cala ich ekonomika - nasza" ,mowa szla o Amerykanach.Czyli ten act,to akt rozpaczy,proba ratowania tego,co jeszcze mozno uratowac.Bo oprocz praw autorskich u Amerykanow,tak naprawda,pozostali sie jeszcze tylko maszyny,drukujace baksy.
        • eva15 Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 13:21
          Chodzi o jedno i o drugie - i o kontrolę i o kasę.
          • igor_uk Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 13:34
            Ewa,Ameryka ma juz wystarczajaco duzo narzedzi do kontroli internetu,ten act,to raczej kasa.
        • walter622 Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 13:23
          igor_uk napisał:

> pozostali się jeszcze tylko maszyny, drukujące baksy.

Czy papier i farba chińska ?
          • eva15 Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 13:26
            a maszyny niemieckie albo szwajcarskie?
            • igor_uk Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 13:30
              Nie wazno czyjej produkcji,jak za to zaplacili,to sa ich.
              • eva15 Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 13:34
                Dostali maszyny a dali zielone śmieci.
                • igor_uk Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 13:36
                  Ewa,sprzedajacy ma prawo odmowic przyjecia zaplaty niepewnymi papierkami.W przypadku dolarow,trzeba miec na to odwage.
                  • borrka Pare dni temu... 18.11.11, 15:52
                    czytalem lamenty prasy matuszkanskiej, ze rubel strasznie traci na wartosci w stosunku do zielonych smieci :)
                    • igor_uk Re: Pare dni temu... 18.11.11, 15:57
                      borcia,a co prasa matuszki ma do tego watku?

• borrka A jak USA zamknie portal Prawda ? 18.11.11, 16:05
                        KTo nam objasni, jak zyc ?
                        • igor_uk Re: A jak USA zamknie portal Prawda ? 18.11.11, 16:14
                          borcia, "Prawda" przetrwala wszystko ,tak co o to nie martw sie. Predziej zamiast zaslon w White House okna beda zaslonieci "Prawda",niz ktos zamknie jej portal.
                          • borrka Wszystko mozliwe. 18.11.11, 16:29
                            Jak bylem maly, w Prawde zawijano sledzie !
                            • igor_uk Re: Wszystko mozliwe. 18.11.11, 16:36
                              Na Zoliborzu?
                              • borrka Nie tylko. 18.11.11, 16:40
                                Ale czasem byly Izwiestia.
                                • igor_uk Re: Nie tylko. 18.11.11, 16:45
                                  Ale mnie chodzi o twoj dom,ktory mial byc na Zoliborzu.
                                  U mnie w domu ( we Wladimire) ,sledzi zawijali sie tylko w "Washington Post",w 'Prawde"zawijali sie tylko Whisky.
                                  • borrka To whisky za 5 rubli ? 18.11.11, 16:51
                                    Biez stoimosti posudy ?
                                    • igor_uk Re: To whisky za 5 rubli ? 18.11.11, 16:56
                                      Na Placu Smolenskim (Moskwa),w gastronomie,mozno bylo kupic oryginalne scottish whisky za 7-8 rubli.
                                      • borrka Znam ten sklep z dziecinstwa. 18.11.11, 17:00
                                        Menele staly i szukali chetnych na troich.
                                        Nie pijalem jeszcze, niestety.
                                  • mara571 Re: Nie tylko. 18.11.11, 17:29
                                    Igor w Emiku Prawda kosztowala 5, powtarzam, 5 groszy.
                                    I tak nikt nie kupowal, wiec byl recycling.
                                    Ja mialam na swoje kwaterze studenckiej problem z brakiem jednej stopki pod szafka.
                                    Dziela Wladimira Ilicza w twardej oprawie mozna bylo kupic po 50 groszy.
                                    W sam raz na studencka kieszen.
                                  • wojciech.2345 Re: Nie tylko. 18.11.11, 18:24
                                    igor_uk napisał:
                                    > Ale mnie chodzi o twoj dom,ktory mial byc na Zoliborzu.
                                    > U mnie w domu ( we Wladimire) ,sledzi zawijali sie tylko w "Washington Post",
                                    > w 'Prawde"zawijali sie tylko Whisky.
                                    -------------------
                                    Igor,
                                    jak komuś był potrzebny papier np. by go położyć na podłodze w czasie malowania
                                    kupowało się "Prawdę".
          • mara571 Walterze to nie papier 18.11.11, 16:22
            dolary drukuje sie na specjalnie spreparowanej bawelnie.
            A banknotow potrzebnych jest coraz mniej: niedlugo zabronia nam uzywania jakichkolwiek banknotow i monet.
            Pieniadz elektroniczny mozna lepiej kontrolowac.
            • igor_uk Re: Walterze to nie papier 18.11.11, 16:34
              mara,dolary drukuja sie na papierze ,ktory w 25 % sklada sie ze lnu i 75 % bawelny. Papier mozno wyprodukowac z roznych surowcow,ale zawsze bedzie nazywac sie papier ,a nie naprzyklad - spreparowana sosna .
              mara,nie wiem jak jest w Niemcach,ale w UK w obrocie jest olbrzymia ilosc gotowki i powiem tobie,jak zauwazylismy,obrot gotowkowy zwieksza sie.Ludzi boja sie placic kartami .Co jest dziwnie-nie boja sie podejmowac gotowke w bankomatach,zeby za chwile zaplacic w sklepie.Dosc czesto bankomaty stoja wewnatrz sklepow.
              • mara571 Re: Walterze to nie papier 18.11.11, 16:48
                nie ma sie co spierac o defincje papieru.
                Co do obrotu gotowkowego: sa dwie grupy konsumentow.
                Niektorzy, szczegolnie mlodzi, preferuja karty. Bo to takie nowoczesne, szczegolnie w Polsce dowod postepu. I w dodatku te zakupy w internecie. Podobno wygodnie i tanio.
                Starsi i swiadomi konsumencji uzywaja gotowki. Maja lepsza kontrole wydatkow. Innym, takim jak my zalezy raczej na uniemozliwieniu kontroli banku nad naszymi nawykami konsumpcyjnymi.
                Nie widze powodu dla ktorego moj bank musi wiedziec, gdzie i co kupuje.
                Spytaj tesciow, skoro jestes w Polsce, czy ich bank uzaleznil oplaty za prowadzenie konta od platnosci karta. Sa takie umowy. Bank przeciez zabiera jakis ulamek procenta od kazdej transakcji.

• przyjacielameryki Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 13:50
          igor_uk napisał:

> Poniewaz borcia wylazl z watkiem,ktory okazal sie niewypalem,ze wzgledu na to,z
          > e oparl sie na bardzo mocno przestarzala wiadomosc,a oprocz tego, ze osmieszyl
          > sie,wklejajac link do szwedzko-jezycznego zrodla,to watek zaczal zdychac po kil
          > ku wpisach.to ja postanowilem go uratowac.
          > Wbrew pozoram,w tym akcie nie chodzi o zadna cenzure,a tylko o kase .jak pisal
          > em w jednym ze swoich watkow,cytujac pewnego Chinczyka,:
          > "-Ty zrozum u nich oprocz praw autorskich juz nic nie pozostalo sie,-pociesz
          > al mnie czlonek chinskiej delegacji.-Przeciez cala ich ekonomika - nasza"

> ,mowa szla o Amerykanach.Czyli ten act,to akt rozpaczy,proba ratowania tego,co
          > jeszcze mozno uratowac.Bo oprocz praw autorskich u Amerykanow,tak naprawda,poz
          > ostali sie jeszcze tylko maszyny,drukujace baksy.

Ty lepiej martw się o Rosję. Nie będzie już mogła bezkarnie kraść, kopiować cudzych pomysłów. To cios dla Rosji , bo przecież Rosja sama nic nie potrafi.
          • igor_uk Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 13:57
            baran proamerykanski,a co cie tak ugryzlo?
        • wojciech.2345 Re: wyreczam borcie. 18.11.11, 14:31
          igor_uk napisał:
          > Wbrew pozoram,w tym akcie nie chodzi o zadna cenzure,a tylko o kase .jak pisal
          > em w jednym ze swoich watkow,cytujac pewnego Chinczyka,:
          > "-Ty zrozum u nich oprocz praw autorskich juz nic nie pozostalo sie,-pociesz
          > al mnie czlonek chinskiej delegacji.-Przeciez cala ich ekonomika - nasza"

> ,mowa szla o Amerykanach.
          ------------------
          Amerykanie najlepiej płacą ludziom zdolnym.
          By z nimi wygrać trzeba płacić lepiej.

Innej drogi nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka