Dodaj do ulubionych

Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka

IP: *.acn.pl 04.06.04, 18:01
Przeczytaj komentowany artykuł »
Autor: fredzio54
Data: 04.06.2004 07:45

Hitler podal rozkaz w 44 Rocku aby barykady w Wawie budowac Polacy ciwilni i
AKowcy pomagali SSmanow i Whermachtu wybudowac aby Sowjecka armie stopic
potem AL zaczela napadac na niemcow potem byl chaos, jeden stzelal na drogiego
AKowcy nosili mundury SSmanow i na Bialo Czerwonej flagi byl hitlrowski krzyz
napisane EIN VOLK EIN FUEHRER EIN VATERLAND
Nawet strzelali na swoich polakow z dywizij general Berlinga i zlamiali ich
atak na linie hitlerowska
Dowdca sil Poloniemckich byl Mieczysla Kamisnki z Poznania

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=13167248&a=13175418

Czy nadal uważacie F54 za człowieka dowcipnego a jego teksty za wesołe przejawy subtelnego humoru?

Chciałbym znać Wasze zdanie. Będę wdzięczny, jeśli się wypowiecie.

C.
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Fredzio jest idiotą! Nie warto zwracać na niego 04.06.04, 18:03
      uwagi!
      • Gość: dana33 Re: Fredzio jest idiotą! Nie warto zwracać na nie IP: 192.114.44.* 04.06.04, 18:09
        fredzio nie jest idiota. fredzio strasznie lubi denerwowac polakow. nie wazne
        co pisze, byle ich zdenerwowac. no i jak widac udaje mu sie. powiedz cepie, te
        wszystkie bzdury o talmudzie wlacznie z cytatami, to cie nie denerwuje? to
        dokladnie to samo, co robi fredzio z al, ak, niemcami i sowjetami, dolewajac
        wodke i tworzac chaos.
        • abstrakt2003 a już się prawie dałem nabrać 04.06.04, 18:12
          ty się pod danę nie podszywaj!
          • Gość: dana33 Re: a już się prawie dałem nabrać IP: 192.114.44.* 04.06.04, 18:26
            abstrakt, nikt sie w tym wypadku nie podszywa. pisze z domu i tak serwer podaje
            moj adres. jakby fredzio rzedczywiscie nienawidzil polski i polakow to nie
            jezdzilby tam tak czesto, a sam o tym pisze. czasem jego posty sa smieszne,
            czasem denerwujace, czasem odpowiada normalnie, jak ktos do niego
            normalnie "mowi". czy kiedykolwiek odpowiedzial tobie w takim tonie? nie?
            pewno, ze nie. bo ty tez nigdy nie atakujesz bezmyslnie ani zydow ani israela.
            zauwaz, ze jest to absolutnie powtarzajaca sie regula. fredzio ani nie pisze,
            ani nie doklada sie do zadnych dyskusji. raz na pare dni przeglada sobie forum
            i wtedy dostajemy fredzia en masse, na wszystkie idiotyczne ataki odpowiada
            atakami. czasem to mu sie nawet nie dziwie, jak czytam takich splitow, guciow i
            reszty fiznietych.
            • Gość: White Rower Re: a już się prawie dałem nabrać IP: *.acn.pl 04.06.04, 18:33
              Dana, zachowaj trochę umiaru.

Wątek o Powstaniu Warszawskim on sam założył.

Sam dołozył parę swoich komentarzy do wątku o tym, co Amerykanie wiedzą o Powstaniu.

Nikt go do niczego nie prowokował.
              • Gość: dana33 Re: a już się prawie dałem nabrać IP: 192.114.44.* 04.06.04, 18:40
                poszlam sprawdzic, bo prawde mowiac wogole tego watka nie otwieralam.
                nie fredzio go zalozyl tylko niejaki zlosliwy. zareagowal na to co pisza.
                chociaz nie przeczytalam tych postow na tym watku, to fredzio musi sprawdzic
                troche historie powstania warszawskiego, to jasne. juz zareagowales na moj
                watek do ciebie? ide sprawdzic....
                • Gość: wszystkojednokto Re: a już się prawie dałem nabrać IP: *.chello.pl 04.06.04, 18:52
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12912336
                  • Gość: wszystkojednokto Re: a już się prawie dałem nabrać IP: *.chello.pl 04.06.04, 19:10
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12912336&a=12969591
                    • Gość: dana33 Re: a już się prawie dałem nabrać IP: 192.114.44.* 04.06.04, 20:38
                      wszystkojednoktosiu, o co ci chodzi, bo nie rozumiem.... white rower mowil o
                      innym watku.
                      • Gość: wszystkojednokto Re: a już się prawie dałem nabrać IP: *.chello.pl 05.06.04, 11:08
                        White Rover twierdzi zgodnie z prawdą,że wątek o powstaniu Warszawskim założył
                        Fredzio.Ty temu zaprzeczasz więc daje ci linka.Wątek ten smrodzi forum juz od
                        25.05
                        Ponieważ jestem tu świeżym gościem (chyba od 19.05)nie znam zwyczajów i ludzi
                        tu piszących,potraktowałem ten wątek jako klasyczną prowokacje sprytnego
                        antysemity,bo któż by inny mógł takie bzdury wypisywac.Teraz widzę,że byłem
                        naiwny,Fredzio to byt realny a niektórzy podziwiają jego poczucie humoru.
                        Fredzio swojej wiedzy o Powstaniu nie wyssał z palca.Te same informacje
                        wyczytałem z podręcznika dla polskich szkół licealnych wydanego w roku 1947 i
                        obowiązującego pewnie do wczesnych lat pięćdziesiątych.Znalazłem go u mojej
                        babci na strychu i z radością studiowałem jako swoiste kuriozum kłamstwa i
                        bezczelnej hucpy.Czy muszę jeszcze dodawać ,ze jedną z jego autorek była
                        p.Michnik?
                        Czy dzieci w izraelskich szkołach uczą się takiej wiedzy o Powstaniu?Chciałbym
                        wierzyć ,ze to tylko Fredzio zatrzymał się w rozwoju.
                        Podany drugi link świadczy o twojej obecności w fredziowym wątku.
                        Reasumując :twierdzisz , ze to nie Fredzio podjął temat,ty tego wątku nie
                        otwierałas i nic o tym nie wiesz.Dwa moje linki udowadniają,ze sie mijasz z
                        prawdą
                        Wątek założony przez złośliwego, przed chyba dwoma dniami ,dotyczy świeżej
                        informacji GW,że w niedziele amerykańscy widzowie po raz pierwszy dowiedzą się
                        z telewizji,ze coś takiego jak Powstanie Warszawskie wogóle miało miejsce
                        Choć chyba sama przyznasz,ze lepiej nie wiedzieć wogóle,niz przyjmować za
                        pewnik brudne spreparowane kłamstwa.
                        Wybacz,ze się tak rozpisałem,ale każdy ma jakiś ciern w duszy,który mu
                        doskwiera ,a z Pow.War.jestem silnie emocjonalnno-rodzinnie związany.
            • abstrakt2003 dana wybacz, ale... 04.06.04, 18:44
              fredzio wypiusuje takie bzdury (np. na temat powstania warszawskiego) że nie da
              się tego inaczej nazwać jak idiotyzmem!

P.S.I
              Nie ma tu znaczenia czy fedzio jest czy nie jest Żydem.
              • Gość: dana33 Re: dana wybacz, ale... IP: 192.114.44.* 04.06.04, 18:51
                zgadza sie, przeciez nie twierdze ze to wszystko prawda. wyjasniam tylko moje i
                tylko moje zdanie, DLACZEGO to pisze. nu, mozesz to porownac do "prawd" o
                talmudzie, ktore tu wypisuja niektorzy. polakow denerwuja "prawdy" fredzia o
                powstaniu i maja racje. nas denerwuja "prawdy" o talmudzie i tez mamy racje.to
                wszystko. wole abstrakt nie zwracac uwagi i "rozmawiac" z normalnymi ludzmi.
                • Gość: Szp Re: dana wybacz, ale... IP: *.gazeta.pl / *.myexodus.net 04.06.04, 19:06
                  Gość portalu: dana33 napisał(a):
                  > zgadza sie, przeciez nie twierdze ze to wszystko prawda.

taaaaa... zamach na WTC mial dobre i zle strony.... alkaedy nie popieram na
                  100%...

>nas denerwuja "prawdy" o talmudzie i tez mamy racje.to

Co dziwne sama produkujesz podobne "prawdy" na temat islamu. Czy ty kiedys
                  wyjrzysz poza koniec swojego nosa?
                  • Gość: dana33 Re: dana wybacz, ale... IP: 192.114.44.* 04.06.04, 20:40
                    ja produkuje prawdy na temat islamu????? a gdzie to ta moja produkcja?
                    ja na temat islamu nic nie pisze. za malo znam, zeby cokolwiek produkowac.
                • tifus.nie.flavius Re: dana wybacz, ale... 04.06.04, 19:16
                  Deske,
                  Nie tylko żadnych kłamstw na tym forum o Talmudzie nigdy nie było, ale
                  naodwrót, bardzo wielu naprawdę oskarżujących cytatów tutaj nie cytowano.
                  Np.
                  1. tom Sefer haKisse 23 c: “Jeżeli chrześcianin ma niebieską krew, wtedy ta
                  krew nie nadaje się do macy. Ale ‘bediewed’ można ja używać nawet kiedy ma
                  barwę zielonowatą”

2. tom Bet Szimusz 345 d: “Przechodząc obok meczetu należy spuścić spodnie i
                  odlać się na drzwi. Jeżeli drzwi są otwarte, należy je najpierw zamknąć.”

3. tom Strasci mordasci 1a: “Jeżeli zobaczysz goja samego ciemną nocą, to
                  należy go szybko zamordować w ramach wypełniania dwunastego
                  przykazania: 'Zabijaj zwierzęta wściekłe i podłe.'”

t.
                  • Gość: dana33 Re: dana wybacz, ale... IP: 192.114.44.* 04.06.04, 20:41
                    tom trzeci przypadl mi szczegolnie do serca... :)
                • Gość: ANka No dana- udowodnij to co tu napisalas IP: *.ifn-magdeburg.de 06.06.04, 19:25
                  albo to iz nie jestem Polka. W przeciwnym razie kaze Ci osobiscie zajrzec do
                  tego co pisalam- choc z pewnoscia to pamietasz..
                  Niezla macie tu zabawe.
                  • Gość: dana33 Re: No dana- udowodnij to co tu napisalas IP: *.broadband.actcom.net.il 06.06.04, 20:25
                    droga aniu, po pierwsze jestem lekko zdziwiona, bo zrozumialam, ze sie juz
                    pozegnalas z forum na wsiegda, a jednak jestes tutaj znow.
                    po drugie, to nie bardzo wiem, o co ci chodzi. moja odpowiedz byla do tyfusa,
                    ty wogole nie bralas udzialu w tej dyskusji i nic nie pisalam do ciebie.
                    po trzecie, nawet jakby, chociaz nie, to ja naprawde nic nie musze udawadniac.
                    • Gość: ANka Odpowiedz dotyczyla wszystkich IP: *.ifn-magdeburg.de 06.06.04, 20:28
                      wobec tego i mnie. A swietnie pamietasz moj stosunek do robienia sobie ´jaj´ z
                      Talmudu na forum przez naszych wybrancow. Swietnie pamietasz, ze sie buntowalam
                      i swietnie pamietasz, ze nie podobaly mi sie wyczyny Fredziowe.

Zajrzalam na chwile. Bywam czesto, gdy komus zalezy na przekrecaniu
                      rzeczywistosci dla wlasnych potrzeb. Nie zauwazylas?
                      • Gość: dana33 Re: Odpowiedz dotyczyla wszystkich IP: *.broadband.actcom.net.il 06.06.04, 20:36
                        sluchaj aniu, ty za wysoko dla mnie. jesli nie zauwazylas, jak mam cos do
                        kogos, to mu pisze prosto w twarz. jak bede miala ci cos do napisania, to to
                        zrobie. a teraz do wiedzenia, bo mam cos innego do zrobienia.
                        • Gość: ANka Owszem to bylo prosto w twarz dano- IP: *.ifn-magdeburg.de 06.06.04, 20:41
                          dziekuje. Nie musisz pisac. Co tez moglabys mi miec do napisania, skoro ludzi po
                          prostu nie zauwazasz. Interesuja Cie glownie twoi wrogowie. Smutne to- ale
                          prawdziwe.
                          • Gość: dana33 Re: Owszem to bylo prosto w twarz dano- IP: *.broadband.actcom.net.il 06.06.04, 20:47
                            ja ludzi doskonale zauwazam aniu. ja po prostu nie bardzo lubie te insynuacje,
                            ktore ty czasem mi rzucasz. nie podoba ci sie ton drwin w wymianie zdan miedzy
                            tyfusem a mna, twoje prawo. ale nie musisz mnie pouczac, jak ja z nim
                            rozmawiam, to juz nie twoje prawo. mozesz zignorowac, bo i tak to nie bylo do
                            ciebie. a ty chcesz stawac w obronie innycg? to tez twoje prawo, ale znow moje
                            to ignorowac. piszesz cos na temat, jak w innym watku, to dostajesz tez
                            odpowiedz bezposrednio do ciebie. to watek juz zamkniety, nikt nic nie dopisuje
                            i nie widze potrzeby ani nie mam ochoty kontynuowac tutaj dalszej, bezowocnej
                            dyskusji. masz dzieci aniu, wiec wychowuj je. moje wychowanie skonczylo sie juz
                            dawno.
                            • Gość: ANka Dobrze to ostatni moj post tu IP: *.ifn-magdeburg.de 06.06.04, 20:57
                              traktuje twoje posty jako twoje- a nie jako odpowiedzi do kogos. Jesli stosujesz
                              jakas taktyke itd. to oczywiscie twoja sprawa, ale wiedz ze ja nie traktuje
                              bezkrytycznie ani przyjaciol ani nieprzyjaciol. Przeciwnie tych dla ktorych
                              odczuwam sympatie poddaje nawet dotkliwszej krytyce.
                              Noblesse oblige - chere madame. Je n´ai occune intention de vous instruire.
                              Cela me blesse, c´est tout, et je tiens a vous informer de cette conscequence.
                              • Gość: dana33 Re: Dobrze to ostatni moj post tu IP: *.broadband.actcom.net.il 06.06.04, 21:01
                                bien, merci.
        • Gość: White Rower Nie, nie przyjmuję takiego wyjaśnienia IP: *.acn.pl 04.06.04, 18:24
          Pytanie było bardzo proste.

Tak czy nie?
          • Gość: dana33 Re: Nie, nie przyjmuję takiego wyjaśnienia IP: 192.114.44.* 04.06.04, 18:30
            nie ma takiej odpowiedzi. fredzio czasem nie ma pojecia o czym pisze, ale
            atakuje mimo to. czasem pisze zeby dolozyc. a czasem to smieszne, przynajmniej
            dla mnie. jego odpowiedz na nie pamietam czyje idiotyczne, ze jednak israel to
            zero, bo przeciez arabowie maja nafte "tak, oni maja nafte a my zapalki" bawi
            mnie do dzisiaj.
            • Gość: White Rower Re: Nie, nie przyjmuję takiego wyjaśnienia IP: *.acn.pl 04.06.04, 18:36
              Nie rób z niego prostaczka. On dobrze wie, co pisze i po co to pisze.

Więc jak: tak czy nie?
              • Gość: Gucio [...] IP: *.ipt.aol.com 04.06.04, 18:39
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: dana33 Re: Nie, nie przyjmuję takiego wyjaśnienia IP: 192.114.44.* 04.06.04, 18:41
                oczywiscie, ze wie co pisze i po co to pisze. pisze po to, zeby denerwowac. i
                udaje mu sie.
              • Gość: dana33 Re: Nie, nie przyjmuję takiego wyjaśnienia IP: 192.114.44.* 04.06.04, 18:43
                nu, masz tu gucia w jego "majestacie".
                jakbym miala inny charakter, to bym wypisywala tym guciom dokladnie to samo.
                tylko ze ja ich albo ignoruje, albo wysmiewam.
                twoja zapluta parchata zydowa dana (rowniez stara, sjonistyczna kurwa)
                • Gość: White Rower Re: Nie, nie przyjmuję takiego wyjaśnienia IP: *.acn.pl 04.06.04, 18:49
                  Nie przesadzaj.

Więc tak - czy nie?
                  • Gość: dana33 Re: Nie, nie przyjmuję takiego wyjaśnienia IP: 192.114.44.* 04.06.04, 18:53
                    co znaczy nie przesadzaj> w czym niby przesadzam, bo nie bardzo zrozumialam...
                    • Gość: White Rower Re: Nie, nie przyjmuję takiego wyjaśnienia IP: *.acn.pl 04.06.04, 19:10
                      Nie przesadzaj - bo ja Ci takich epitetów nie wysyłałem. Nigdy.
                      • Gość: dana33 Re: Nie, nie przyjmuję takiego wyjaśnienia IP: 192.114.44.* 04.06.04, 20:43
                        zrobilam przerwe na wiadomosci, piatkowe sa szczegolnie interesujace.
                        oczywiscie, ze ty tego nigdy nie pisales. ja chcialam ci tylko przypomniec
                        guciow wszelakiego sortu.
        • Gość: jarek-Zyd Cos jak Cucio, Gaal, Split, Tyfus i inni IP: *.fastres.net 04.06.04, 20:45
          sprawiedliwi pisza klamstwa o Zydach to bialy pedal milczy- brawo-, kazdy ma
          swoj oboz .
          • abstrakt2003 Gdy fredzio pisze kłamstwa o Polace i Polakach 05.06.04, 06:25
            to jarek-Żyd milczy, BRAWO! każdy ma swój obóz!!!
            P.S.
            Czy naprawdę zależy ci na tym żebym zaczął usprawiedliwiać w taki sam sposób
            tytusa-sychpatę i gucia wariata????
        • Gość: rachelka Re: Fredzio jest idiotą! Nie warto zwracać na nie IP: *.twcny.rr.com 04.06.04, 20:53
          <fredzio nie jest idiota. fredzio strasznie lubi denerwowac polakow>
          Fredzio przypomina mi urbana,moze to kuzyn..uwielbia pisac totalne bzdury,sam na
          nie odpowiada lamana polszczyzna,chociaz na pewno lepiej mowi i patrzy ile ludzi
          to zdenerwuje.poza tym facet na pewno ma kuku bo nic innego nie robi przez caly
          dzien i noc tylko dyskutuje na tym forum,ktos widzi biale myszki plasajace w
          telavive.....
          • Gość: dana33 Re: Fredzio jest idiotą! Nie warto zwracać na nie IP: 192.114.44.* 04.06.04, 21:17
            rachelko, cus nie tak z twoimi zdolnosciami do obserwacji... fredzio dzien i
            noc na forum? pewno ci sie ze mna pomylil.... ale fredzio z natanii a ja z
            jerozolimy.... jakies 120 km roznicy....
          • Gość: jarek-Zyd Jezeli moi przeciwnicy publicznie uwazaja mnie za IP: *.fastres.net 04.06.04, 21:19
            idiote, to na pewno nim nie jestem, bardziej by mnie to martwilo, gdyby mnie
            uwazali za geniusza- Trocki
            • abstrakt2003 Nie jestem przeciwnikiem fredzia... 05.06.04, 06:31
              Zeby być przeciwnikiem trzeba BYĆ!!!
              A fredzio NIE JEST!!!
            • Gość: babariba a po co ciebie przeciwniki, ty najlepszy swój... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 08:04
              ...przeciwnik jesteś
    • Gość: Gucio [...] IP: *.ipt.aol.com 04.06.04, 18:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Perry Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka IP: 208.184.41.* 04.06.04, 18:19
      no tak, wyglada na to ze Fredzio to amerykaniec - bo wie o powstaniu
      warszawskim dokladnie tyle samo co oni - nic. :-)
    • werw Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka 04.06.04, 18:30
      "Walenie głową w mur to czynność o dużym znaczeniu poznawczym: uzmysławia ona
      walącemu siłę muru w sposób niezwykle dobitny i plastyczny - inaczej znałby ją
      tylko ze słyszenia" - Stefan Kisielewski.
    • wtracalski Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka 04.06.04, 18:51
      Drogi WhiteRowerze
      Czy Twoim posłannictwem jest selekcja ludzkich humorów i charakterów?
      Jeśli tak, to zacznij, proszę, po Twojej stronie barykady.
      A póki co, moja odpowiedź jest - TAK.
      Wtrącalski
      • Gość: White Rower Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka IP: *.acn.pl 04.06.04, 19:02
        wtracalski napisał:

> Drogi WhiteRowerze
        > Czy Twoim posłannictwem jest selekcja ludzkich humorów i charakterów?
        > Jeśli tak, to zacznij, proszę, po Twojej stronie barykady.
        > A póki co, moja odpowiedź jest - TAK.
        > Wtrącalski

Dobra.
        • Gość: White Rower Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka IP: *.acn.pl 04.06.04, 19:49
          I jeszcze jedno. Dopiero teraz dowiedziałem się, że widzisz jakąś barykadę, która dzieli mnie od Ciebie.

Krótko rzecz ujmując - tę konstrukcję możesz sobie zachować. Ja przełazić przez nią nie będę. Ale osobiście mam ją w dupie.

Cześć
          • wtracalski Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka 04.06.04, 20:36
            Gość portalu: White Rower napisał(a):

> I jeszcze jedno. Dopiero teraz dowiedziałem się, że widzisz jakąś barykadę,
            któ
            > ra dzieli mnie od Ciebie.
            >
            > Krótko rzecz ujmując - tę konstrukcję możesz sobie zachować. Ja przełazić
            przez
            > nią nie będę. Ale osobiście mam ją w dupie.
            >
            > Cześć

Cześć,
            Urażasz się (?) całkiem niepotrzebnie. Nie musisz mnie brać aż tak dosłownie.
            Nie jesteś moim wrogiem, choć dzieli nas (zostawmy tę barykadę) cobytoniebyło
            doświadczeń i poglądów.
            Wtr.
    • Gość: z daleka Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka IP: 83.130.202.* 04.06.04, 18:53
      Zupelnie nie pojmuje drogi welocypedzie dlaczego oczekujesz ode mnie jakiejs
      wypowiedzi. Mniej wiecej 83,98% produkujacych sie tu autorow ma tendencje do
      ostrego lub bardzo ostrego przeginania. Czy mam obowiazek ustosunkowywac sie
      rowniwz do kazdego z nich? Czy ty tez czujesz sie w obowiazku do opiniowania
      kazdej bardziej lub mniej szalonej teori gloszonej na forum? Zupelnie nie
      zauwazylem twoich konstruktywnych krytyk pod adresem Guciow, Jasiow, Misiow i
      Krzysiow. Zreszta nie oczekuje ich rowniez. Zycze milego tropienia.
      • Gość: dana33 do cepa IP: 192.114.44.* 04.06.04, 18:57
        zadalam ci calkiem konkretne pytanie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=13192476

moze nie zauwazyles? bo nie odpowiadasz......
        • werw Re: do cepa 04.06.04, 18:59
          Dana, nie uważasz że to wręcz nieładnie z waszej strony?
          • werw Re: do cepa 04.06.04, 19:03
            Postów w których WR "ustosunkowywał się" do wyskoków pod waszym adresem było
            pewnie kilka setek.

Wy natomiast gremialnie utrzymujecie, że: skądże znowu, nie było ani jednego!

To jest chutzpa.
            • Gość: White Rower Dla ścisłości IP: *.acn.pl 04.06.04, 19:52
              Kilka setek nie było. Ale kilkadziesiąt na pewno.
            • Gość: dana33 Re: do cepa IP: 192.114.44.* 04.06.04, 20:51
              kilkaset nie moge powiedziec. ale byly. tylko ze tu nie chodzi o ustosunkowanie
              sie do postow. ty chodzi o analize, i to ciagle powracajaca, jednego z
              forumowiczow. cep nigdy jakos nie zadal takiego pytania o guciu, wqrwielskim i
              reszcie tej zgraji. o splicie wogole pisal ze on jest ok. czy krytykowalam za
              to cepa? ma absolutne prawo uwazac kogos za ok, nawet jak ja uwazam go za
              ostatnie g nie tylko na forum. czy przestalam rozmawiac z tego powodu z cepem?
              czy stawialam go w sytuacji "tak albo nie?" werw, opanuj sie ciuteczko.
              to jest chutzpa? masz prawo tak uwazac. ja uwazam, ze chutzpa jest ze strony
              cepa kadego, ktory sie z nim nie zgadza nazywac skurwysynem, robic nagonki na
              ludzi i zadawac zydom na tym forum ciagle i bez przerwy pytania w rodzaju tego
              na poczatku watku. bo wymagac od kilkunastu zydow tego forum oceny fredzia, to
              tez swojego rodzaju nagonka.
          • Gość: dana33 do werwa IP: 192.114.44.* 04.06.04, 20:45
            co jest nieladnie z naszej strony, bo juz trace orientacje. ciagle cos jest
            nieladnie z naszej strony, wlasciwie wszystko jest nieladnie z naszej strony.
            wiec oswiec co miales na mysli w tym przypadku.
            • werw Re: do werwa 04.06.04, 21:31
              Ciągle czy wszystko? To chyba nie ja.
              A na mysli miałem to co zwykle.
      • werw Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka 04.06.04, 18:58
        Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Zupelnie nie pojmuje drogi welocypedzie dlaczego oczekujesz ode mnie jakiejs
        > wypowiedzi. Mniej wiecej 83,98% produkujacych sie tu autorow ma tendencje do
        > ostrego lub bardzo ostrego przeginania. Czy mam obowiazek ustosunkowywac sie
        > rowniwz do kazdego z nich? Czy ty tez czujesz sie w obowiazku do opiniowania
        > kazdej bardziej lub mniej szalonej teori gloszonej na forum?

Zupelnie nie
        > zauwazylem twoich konstruktywnych krytyk pod adresem Guciow, Jasiow, Misiow i
        > Krzysiow.

Jakaś wada wzroku? Czy wy uważacie że ktoś da sobie wmówić że nie było czegoś
        co było? A ładnie to tak?

>Zreszta nie oczekuje ich rowniez. Zycze milego tropienia.

No pewnie. teraz już nie.
      • tifus.nie.flavius Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka 04.06.04, 19:21

> Zupelnie nie pojmuje drogi welocypedzie dlaczego oczekujesz ode mnie jakiejs
        > wypowiedzi. Mniej wiecej 83,98% produkujacych sie tu autorow ma tendencje do
        > ostrego lub bardzo ostrego przeginania. Czy mam obowiazek ustosunkowywac sie
        > rowniwz do kazdego z nich? Czy ty tez czujesz sie w obowiazku do opiniowania
        > kazdej bardziej lub mniej szalonej teori gloszonej na forum? Zupelnie nie
        > zauwazylem twoich konstruktywnych krytyk pod adresem Guciow, Jasiow, Misiow i
        > Krzysiow. Zreszta nie oczekuje ich rowniez. Zycze milego tropienia.

deske,
        1. Nie 83,98% a 85,27354% Widze ze nie uzywasz dobrego statystycznego
        pragramu. A szkoda!

2."Zupelnie nie zauwazylem twoich konstruktywnych krytyk pod adresem Guciow,
        Jasiow, Misiow i Krzysiow. "
        A ja to co? Przyslowiowa "chopped liver?"
        t.
      • Gość: White Rower Do Żołędnego IP: *.acn.pl 04.06.04, 19:59
        Słuchaj, Mr. Ż. - gdzieś tam kołatała mi się myśl o przyjaźni.

Nie, nie masz obowiązku. Nie ma takiego obowiązku. W ogóle nie ma wobec mnie żadnego obowiązku.

Cześć
        • Gość: z daleka Re: Do Żołędnego IP: 5.5R* / 83.130.202.* 04.06.04, 20:32
          O czym ty mowisz czlowieku? Jaka znow przyjazn? Dla mnie nie spelniasz
          najbardziej elementarnego warunku do przyjazni. Uczciwosci.
          A teraz pare slow na temat Fredzia54, ktory urosl na naszym forum do symbolu
          zydowstwa, przynajmniej u paru roweropodobnych. Nie wiem czy facet kpi, czy
          cierpi, czy po prostu lubi pisac. Ja osobiscie za nim nie przepadam i dlatego
          prawie nie czytuje. Nie o niego wiec mi chodzi, ale raczej o zasade. Nie podoba
          ci sie kolega Fredzio. Twoja sprawa. Chcesz go publicznie skrytykowac, dokopac
          czy osmieszyc; twoja sprawa. Chcesz w tym celu zalozyc warek lub dwa, lub i
          dziesiec; twoja sprawa. Dlaczego jednak zabawiasz sie w naganiacza i dlaczego
          wywolujesz innych Zydow do tablicy i w imie przyjazni zadasz od nich
          opowiedzenia sie "tak albo nie". Dosyc inkwizycyjne zabawy ci sie
          marza, "przyjacielu".
          • Gość: White Rower Re: Do Żołędnego IP: *.acn.pl 04.06.04, 20:42

> O czym ty mowisz czlowieku? Jaka znow przyjazn? Dla mnie nie spelniasz
            > najbardziej elementarnego warunku do przyjazni. Uczciwosci.

Ach tak.

Cześć.
          • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 04.06.04, 20:54
            > zyd zydowi zoltego slepia nie wykole!

> A Tesciowo, naiwna ludzka istoto - siedzenie na plocie zawsze konczy sie
            otartymi jajami. Chciales w ramach 'bon-tonu' lyzeczka szambo przelewac, to
            masz kolejna nauczke do czego taka parchata zabawa w rzeczywistosc prowadzi.

> Jestes Polakiem, coprawda nie z tej prawdziwej 'Wielkiej Polski', no ale
            winic Ciebie nie mozna ze sie rodziles tam, a nie indziej. Niemniej jednak
            znasz ze swojego zycia czym sa zydy i nie mozesz sie nauczyc tego, co Twoja
            podswiadomosc stara sie kryc, czy tez perfumowac nieco. Gowno jest gownem
            zebys sobie niewaiadomo jak je perfumowal i w na ludzki ksztalt fasonowal!!!

> Obudz sie zanim Ciebie robaki zaczna podgryzac!

> Prawiczkiem juz wiecej nie jestes, bo chocby tutaj, parchy Ciebie wyruchaly
            az brzydko....
          • abstrakt2003 Widzisz bo jest tak że człowiek przyzwoity... 05.06.04, 06:45
            nie przechodzi spokojnie koło KŁAMSTWA bez względu czy to kłamie "nasz"
            czy "nie nasz"!
            Ja potrafię reagować na skandaliczne posty t_f, gucia czy mirmila.
            A ty co? Nie-Żydów nie wzywasz do tabicy w sprawie natysemityzmu?
            • mirmilek Re: Widzisz bo jest tak że człowiek przyzwoity... 05.06.04, 21:00
              abstrakt2003 napisał:

> nie przechodzi spokojnie koło KŁAMSTWA bez względu czy to kłamie "nasz"
              > czy "nie nasz"!

no to zrobmy probe:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=13192029&a=13213043
      • abstrakt2003 ALE JA ZAUWAŻAM!!!!! 05.06.04, 06:34
        I fredka też nie trawię!!!
        Więc jak? Fredzio jest cool czy nie?
    • Gość: mefet To takie typy. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 19:10
      Wszystkiemu zaprzeczą, zbagatelizują, kłamliwie uzasadnią itd. A fredzia lubię
      najbardziej z nich. Tylko czasami sie zapomina i pisze po polsku lub myli i
      pisze prawdę. Ale jego talent i konsekwencja mi imponuje. To pewno Polski Żyd.
      W odróżnieniu od dany, której pancerfaustowość argumentów ukształtowała inna
      kultura.
      • Gość: dana33 Re: To takie typy. IP: 192.114.44.* 04.06.04, 20:53
        wow, to cos nowego, mefet. jaka kultura? bo mnie to nadzwyczajnie interesuje...
    • Gość: Nie_Izraelczyk Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 19:53
      Niektórzy z nas, uczestników forum, korzysta z niego aby wyrazic własne zdanie,
      na określony temat. Niektórzy, aby dać wyraz swej nienawiści. Do czego? A do
      wszystkiego. Do Polaków. Do Żydów. Do Arabów. Do Amerykanów. Do...
      Są to osoby o niskim mniemaniu o sobie, a własne frustracje przelewają w
      internet i cieszą się, gdy innych zdenerwują. Ja myślę, że dyskusja z
      idiotycznymi poglądami to samozapędzenie się w tzw. "kozi róg", zniżenie się do
      poziomu idioty, który to wypisuje.
      Żaden naród nie jest jednolity. Wśród Polaków, Żydów, Niemców etc. były i są
      osoby o różnych poglądach, wybierające różne drogi postępowania z różnych
      przyczyn. W czasach IIWŚ byli wśród Polaków volksdeutsche i było mnóstwo innych
      tych znanych i bezimiennych, którzy ginęli z okrzykiem "niech żyje Polska".
      Wśród uczestników forum spotykam wielu Żydów, dla których Polska była (jest)
      drugą (pierwszą) Ojczyzną. Ich poglądy są w większości ukazane przez pryzmat
      własnych doświadczeń, które mogły być rożne. Także nasze, polskie poglądy o
      Żydach sa różne. Myślę jednak, że lepiej jest zakopać topór wojenny, niż
      szlifować jego ostrze.
    • Gość: Tomek44 Re: Do White Rower IP: 5.5R* / *.inter.net.il 04.06.04, 20:27
      Nie powiem, abym byl zachwycony tym co niekiedy pisze Fredzio54. Jednakze nie
      ma niczego z nikad. Jezeli ktos wypisuje na nas swinstwa i przerabia nas na
      mydlo, a Szarona nawet kiedy robi dokladnie to co poprzednio zarzucano mu tutaj
      na forum, ze nie robi, wysyla sie do gazu i na dodatek wypisuje sie
      obrzydlistwa pod naszym adresem,to moj drogi rowerku, jak Kuba Bogu, tak Bog
      Kubie.
      Jezeli panuje na forum demokracja obelg i wspolzawodnictwo, kto ma wiecej sliny
      do plucia, to dobrze, ze jest taki Fredzio44 i Fredzio54. Moje gruczoly slinowe
      nie wytwarzaja tak wiele sliny i to wsparcie jest mi potrzebne dla forumowej
      rownowagi. Co do faktow historycznych, to na forum bardzo czesto przeklamuje
      sie nasza historie, wiec znow w ramach odwetu na zasadzie wolnosc forumku w
      swoim domku i to jest dozwolona bronia. Zwroc uwage, ze pisze bronia, poniewaz
      to sa jedynie odpowiedzi na atak, a jak wiesz my Izraelczycy bronic sie
      potrafimy.
      Kazdy ma swoja metode. Ty tez nie nalezysz do swietych, tyle, ze robisz to w
      sposob bardziej wyrafinowany i zawoalowany.
      • Gość: White Rower Re: Do White Rower IP: *.acn.pl 04.06.04, 20:44
        Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

jak Kuba Bogu, tak Bog
        > Kubie.

Nie jestem ani Bogiem, ani Kubą.

Cześć
        • wtracalski Re: Do White Rower 04.06.04, 21:02
          Cos bylo nie po drodze czy nie po mysli?
          T44
          • wtracalski Re: Do White Rower 04.06.04, 21:07
            wtracalski napisał:

> Cos bylo nie po drodze czy nie po mysli?
            > T44

Znak zapytania miał być na końcu, po T44.
            • Gość: Tomek44 Re: Do wtracalskiego IP: 5.5R* / *.inter.net.il 04.06.04, 21:11
              On juz powiedzial czesc, czyli ja zrozumialem, ze mu odpowiedz nie podeszla.
              To tak zawsze kiedy mu zamiar nie wypala.
            • Gość: Nihil Robisz za dwoch i pewnie za siebie tez, Fredzio! IP: *.235.30.1.Dial1.Orlando1.Level3.net 04.06.04, 21:14
              > Zdarzaja sie takie wpadki.

> Powoli sie sytuacja wyjasnia....
              • Gość: Tomek44 Re: Robisz za dwoch i pewnie za siebie tez, Fred IP: 5.5R* / *.inter.net.il 04.06.04, 21:28
                ????
            • Gość: dana33 Re: Do White Rower IP: 192.114.44.* 04.06.04, 21:15
              mnie zastanawia jedna rzecz, cepie. wyraznie chcesz z nami rozmawiac. ciagle
              masz jakies pytania, bardziej lub mniej "pytaniowe". dlaczego wiec prowokujesz?
              prawie kazdy twoj nowootwarty watek jest prowokacja. dostajesz odpowiednie
              odpowiedzi. i ciagle zaczynasz od nowa. potem sie obrazasz. nie wyzyta
              masochista jestes? nie wyzyta zylka sledczego? sedzi?
              • Gość: White Rower Re: Do White Rower IP: *.acn.pl 04.06.04, 21:22
                Tobie odpowiem.

Zauważyłaś, że mam jakieś pytania - i wydaje Ci się to jakoś podejrzane. A ja po prostu interesuję się Wschodem. Uświadomiłem sobie, że właściwie nie mam żadnej wiedzy o Izraelu - ani o jego teraźniejszości ani historii. Natomiast mam ogromną porcję ogólników. W tej sytuacji pytam. Ale możesz uznać, że z jakiegoś innego powodu.

Nie moja wina, że odbierasz te pytania, jakby to były prowokacje. Prowokacja jest, niestety, ale w Twojej głowie.
                • Gość: Tomek44 Re: Do White Rower IP: *.inter.net.il 04.06.04, 21:41
                  Wiesz co, pomimo, ze to nie do mnie, to wydaje mi sie, ze nie masz zamiaru
                  poglebiac wiedzy z naszego punktu widzenia. Patrzysz na nas poprzez pryzmat
                  arabski. Masz malo wiedzy, ale nie dajesz sobie wiele spraw wytlumaczyc.
                  Trudno jest dyskutowac z kims, kto juz ma uksztaltowana opinie na jakis temat.
                  Nie wiesz, ale potepiasz i ganisz.
                  • Gość: Nihil To odwieczna paranoja! IP: *.235.42.103.Dial1.Orlando1.Level3.net 04.06.04, 21:51
                    > Nigdy nikt o was nic nie wiedzial, Tomek. I was jednak osadzali, wyganiali,
                    trzebili, etc.

> I nigdy nie mogliscie zrozumiec jak to sie dzieje...

> ...ze w koncu frajerzy sie lapali za sakiewki!

> Puste, oczywiscie.
                    • Gość: Tomek44 Re: To odwieczna paranoja! IP: *.inter.net.il 04.06.04, 22:02
                      Ty tez masz paranoje, zdaje mi sie.
                      Byl krotki okres, kiedy wydawalo mi sie, ze znormalniales. Nawet mnie
                      wzruszyles. Niestety ludzie sie tak szybko nie zmieniaja i gnoj nie bedzie
                      pachnial.
                      • Gość: Nihil Re: To odwieczna paranoja! IP: *.235.42.223.Dial1.Orlando1.Level3.net 04.06.04, 22:25
                        > Nie inaczej! Caly Swiat ma paranoje, tylko w waszym szpitalu zamykaja
                        normalnych!

> Co do wdychania gnoju, to wiem ze moglbys na ten temat duzo pisac, wdychajac
                        go tak namietnie.

> Zyjac na jego kupie....

> Ludzie sie nie zmieniaja!

> Ucza sie cale zycie!

> Aby niekoniecznie umierac oglupionymi.
                        • Gość: dana33 Re: To odwieczna paranoja! IP: 192.114.44.* 04.06.04, 22:49
                          oj nihil nihil, ten czosnek to ci poszedl w zlym kierunku....
                          a mama twoja to sie pewnie w grobie przewraca widzac co z synalka sie zrobilo,
                          nie?
                          • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 00:21
                            > Stuknieta jestes dana, czy tylko parchem tobie lepetyna zaszla?

> Bylismy ostatnio zaproszeni na obiad do Mamy Nihila i przeciez to mloda
                            jeszcze kobieta!!!!

>
                  • Gość: White Rower Re: Do White Rower IP: *.acn.pl 04.06.04, 21:51
                    Mój pryzmat jest osobisty, z pewnością daleki od przekonania, że coś się Wam należy z Bożego nadania. To jednak nie znaczy, że jest arabski.

To gwoli wyjaśnienia.

A Powstania Warszawskiego niech byle sukinsyn nie rusza.
                    • Gość: Tomek44 Re: Do White Rower IP: 5.5R* / *.inter.net.il 04.06.04, 21:58
                      Tak samo jak powstania w Gettcie Warszawskim.
                      A to rozne sukinsyny ruszaly tu na forum i to calkiem nie dawno i to cie nie
                      wzruszalo.
                      • Gość: White Rower Re: Do White Rower IP: *.acn.pl 04.06.04, 22:01
                        Jesteś pewien?

Odwołałeś się do mnie? Nie przypominam sobie.
                        • Gość: Tomek44 Re: Do White Rower IP: 5.5R* / *.inter.net.il 04.06.04, 22:06

To bylo do ciebie, ale nie w tym sensie w jakim myslisz. Chodzilo mi o to, ze w
                          rownym stopniu nalezy oburzac sie na wszystkich jednakowo.
                          • abstrakt2003 Tomku wiec dlaczego nie oburza cię fredzio? 05.06.04, 06:58
                            Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

>
                            > To bylo do ciebie, ale nie w tym sensie w jakim myslisz. Chodzilo mi o to, ze
                            w
                            >
                            > rownym stopniu nalezy oburzac sie na wszystkich jednakowo.

• Gość: dana33 Re: Do White Rower IP: 192.114.44.* 04.06.04, 22:45
                      zniknelam na troszke, bo musialam zrobic tort urodzinowy dla naszej trzeciej,
                      adoptowanej coreczki...
                      sluchaj, ja jestem ostatnia od prowokowania (nu, przyznaje, ze nie ostatnia,
                      jesli chodzi o te ameby typu rozlupano-wqrwielskich, tych to uwielbiam
                      prowokowac). ty masz prawo na twoj osobisty pryzmat, ale ja tez mam. roznica,
                      ze ty moj krytykujesz, a ja twojego nie. powstanie warszawskie nie jest twoja
                      osobista wlasnoscia i nie masz wylacznosci na pozwalanie czy nie pozwalanie
                      pisania o nim. masz natomiast absolutne prawo zgadzac sie z czyims zdaniem lub
                      nie. i napisalam ci juz kiedys, ze jesli rzeczywiscie nie wiesz nic o israelu i
                      chcesz sie uczciwie zapytac o cos, to jest na to sposob. znasz doskonale jezyk
                      polski, znasz dokladnie nuance tego jezyka. to uzywaj je. jest tu masa polakow,
                      ktorzy zadaja od czasu do czasu pytania. dlaczego im odpowiadam, zie wyczuwajac
                      w nich zadnej prowokacji? cep, francuzi, ktorzy sa tamtymi antysemitami i
                      monsieur chirac na czele, maja swietne powiedzonko: c'est le ton qui fait la
                      musique, dzwiek robi muzyke.
                      • Gość: White Rower Re: Do White Rower IP: *.acn.pl 05.06.04, 03:58

powstanie warszawskie nie jest twoja
                        > osobista wlasnoscia i nie masz wylacznosci na pozwalanie czy nie pozwalanie
                        > pisania o nim. masz natomiast absolutne prawo zgadzac sie z czyims zdaniem lub
                        > nie.

Historia absurdalna. Jak ta ze Szwejka. Żołnierz jest na mieście z dziewczyną, zostaje spoliczkowany bez powodu przez oficera. Postanawia nie puścić tego płazem. Zgłasza się do raportu, bezskutecznie. Przenosi raport coraz wyżej, sprawą zajmuje się w końcu dowództwo brygady czy dywizji. Po śledztwie i przesłuchaniach wyrok: <<mieliście absolutne prawo przebywać tego i tego dnia w mieście na przepustce>>.

Otóż, Szanowna, ja znam swoje prawa. Nie mówimy tutaj o poglądach na coś tam. Tu mowa była o zdarzeniu, w którym śmierć poniosło niemal dwieście tysięcy ludzi. Szacunek dla nich jest w mojej wspólnocie narodowej wartością bezwzględną - niezależnie od tego, kto i jak ocenia założenia militarne i polityczne tego zdarzenia. Pisać o nim może każdy. Kwestia tylko - jak i co. Rozeznanie, dokąd można się w pisaniu posunąć to kwestia przyzwoitości, zwykłej kindersztuby. Rozeznanie, czy można opisu danego wydarzenia użyć jako instrumentu do poniżenia kogoś to też kwestia przyzwoitości.

W waszych odpowiedziach na moje pytanie dominuje zdziwienie. Jak to? Co takiego się stało? W końcu dzień w dzień, ktoś tu o naszym kraju i naszej historii wypisuje różne świństwa.

Ta reakcja jest nieporozumieniem. Prosiłem Was o wyrażenie opinii o tekście przytoczonym we wstępnym wpisie wątku nie jako przedstawiciel jakiejś strony. Nie należę do żadnej. Jestem tutaj sam, z własnej woli. Rozmawiam z Wami jako C. Tylko i wyłącznie.

Właściwie od początku widzę Was w zażyłej komitywie z F54. Chwalicie go, głaszczecie po główce za poczucie humoru. I chwalicie dalej, mimo że przekracza granice przyzwoitości, mimo że łamiąc podstawowe zasady obowiązujące w kontaktach między ludźmi, okazuje więcej niż zbydlęcenie. Możecie sobie wyobrażać, że coś takie Wasze podejście usprawiedliwia, jakaś Wasza ocena tego, co się dzieje na tym Forum jako całości. Ale ja odbieram Wasz brak zdecydowanej reakcji jako znak braku szacunku osobiście do mnie. To boli, zwłaszcza że sam nigdy nie okazałem tu braku szacunku do któregokolwiek z Waszej czwórki.

Możecie być pewni, że osób odbierających to podobnie do mnie, jest tu więcej.

W sumie -
                        • Gość: Nie_Izraelczyk przyzwoitość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 06:39
                          Granice przyzwoitości łamane są z obu stron w sposób często haniebny. Do
                          dzisiejszej rzeczywistości przytacza się porównania czasów IIWŚ, lub głosi się
                          np. idee likwidacji niezależnego państwa. Takie pomysły wykluwają się albo w
                          głowach chorych, albo mających iloraz inteligencji odpowiedni do pewnego
                          trutnia, partnera pszczółki Maji.
                          Internet jest obszarem, gdzie łatwo jest komuś przywalić, bo samemu jest się
                          stosunkowo bezpiecznym. Ale czy naprawdę musimy odnosić sie do wszystkich
                          postów?
                          • Gość: z daleka Re: przyzwoitość IP: 83.130.202.* 05.06.04, 12:21
                            Swiete slowa.
                            "Swiete" w przenosni oczywiscie, gdyby ktos sadzil, ze mam zamiar szargac.
                            Pozdrewiam.
                        • werw Re: Do White Rower 05.06.04, 16:00
                          Właściwie od początku widzę Was w zażyłej komitywie z F54. Chwalicie go, głaszc
                          > zecie po główce za poczucie humoru. I chwalicie dalej, mimo że przekracza
                          grani
                          > ce przyzwoitości, mimo że łamiąc podstawowe zasady obowiązujące w kontaktach
                          mi
                          > ędzy ludźmi, okazuje więcej niż zbydlęcenie. Możecie sobie wyobrażać, że coś
                          ta
                          > kie Wasze podejście usprawiedliwia, jakaś Wasza ocena tego, co się dzieje na
                          ty
                          > m Forum jako całości. Ale ja odbieram Wasz brak zdecydowanej reakcji jako
                          znak
                          > braku szacunku osobiście do mnie. To boli, zwłaszcza że sam nigdy nie
                          okazałem
                          > tu braku szacunku do któregokolwiek z Waszej czwórki.
                          >
                          > Możecie być pewni, że osób odbierających to podobnie do mnie, jest tu więcej.
                          >
                          > W sumie -
                          • werw Re: Do White Rower 05.06.04, 16:05
                            Powyższe nie dotyczy z daleka, który konsekwentnie nie reaguje na moje posty do
                            niego skierowane - tym razem pytanie nie jest skierowane do niego.
                          • Gość: dana33 Re: Do White Rower IP: 192.117.117.* 05.06.04, 16:30
                            o nie, werw, ja na ta insynuacje nie ide. absolutnie nie uwazam ze ktokolwiek
                            jest odpowiedzialny tutaj za kogokolwiek. i wyciagnij prosze abstrakta z tej
                            dyskusji, jako ze abstrakt jest tak absolutnie zrownowazony, gdzie trzeba dac w
                            d... zydom tam daje, gdzie trzeba dac w d... antysemitom, tam daje, i przy tym
                            wszystkim nie wyczulam u niego najmniejszego ataku, znaku nieufnosci, watpienia
                            lub oskarzania zydow i israela, co np u ciebie i cepa wyczuwam. i musze
                            przyznac, ze to sztuka, tak ze abstrakt is out of this game.
                            powtarzam jeszcze raz, nigdy nilt z nas tutaj nie dal ani tobie, ani cepowi ani
                            nikomu z polakow tych normalnych odpoweidzialnosci za zgraje forumowa.
                            natomiast ty i cep ciagle i bez przerwy zadacie od nas potepienia fredzia i
                            kazdego zyda, ktory napisze lub poruszy cos, co wam nie odpowiada. cep wogole
                            spec w nagonkach. zauwaz, ze kiedykolwiek pytam sie cepa, co ma do powiedzenia
                            na temat postu takiego gucio-wqrwielsko-hanesa, to zawsze tylko w odpowiedzi na
                            pytanie cepa, co myslimy o wypowiedzie jerzego, borucha czy fredzia. nie
                            pamietam, zebym kiedykolwiek zadala "tak lub nie" od cepa w sprawie wypowiedzi
                            jednego ze zgraji, a bylo ich daj bog, dostatecznie.
                            ty zezujesz, czy co, werw?
                            • werw Re: Do White Rower 05.06.04, 16:58
                              1.
                              Otóż Dano, po pierwsze, nie da się Abstrakta wyłączyć, bo Abstrakt sam się
                              jednoznacznie okreslił co sądzi nt. we wszystkich swoich wpisach. Co chcesz
                              zatem wyłączać? Pozwól jemu zadecydować (juz to zdaje sie zrobił) - a Twoja
                              ocena jego osoby, choć choć chwalebna, nie ma tu znaczenia.

2.
                              Dana, jeśli mamy w jakikolwiek sposób rozmawiać, to - na Boga - nie róbmy z
                              taty wariata. Nie róbmy choćby dla oszczędności czasu.

"nie pamietam, zebym kiedykolwiek zadala "tak lub nie" od cepa w sprawie
                              wypowiedzi jednego ze zgraji, a bylo ich daj bog, dostatecznie"

Bo i nie było takiej potrzeby. Wszyscy "normalni" jak to okreslasz wielokrotnie
                              wypowiadaliśmy się co sądzimy o "zgrai" (jak to okreslasz). Jesli ammy
                              rozmawiać, nie możesz zaprzeczać faktom, rozumiesz Dana?

Ponadto, ja to odbieram jako nie fair. Nie raz i nie dwa
                              bowiem "ustosunkowywałem się" (i nie tylko ja) - a teraz wmawia mi sie że nic
                              takiego nie było. To nieładnie i nie fair.

Jeśli w tym punkcie nie dojdziemy do porozumienia (tzn. nie uznasz faktów) to
                              naprawde myśle, że po prostu szkoda naszego czasu.

3.
                              Jeśli nie jesteśmy odpowiedzialni za innych to dlaczego zachowujecie sie tak
                              jakbyśmy byli?
                              Czy ja aprobuję gdy ktoś Cię obraża czy Żydó w ogóle? Nie.
                              Dlaczego wiec chwalisz tego kto obraża i mnie i Polaków w ogóle?
                              Czy jesteś w stanie to w inny sposób wytłumaczyć?

3.
                              Co to znaczy że zezuję?
                              • Gość: dana33 do werwa IP: 192.117.117.* 05.06.04, 17:24
                                zezujesz = patrzysz pod krzywym katem, nie widzisz czegoz, co masz pod nosem.

przykro mi werw, to mielenie z pustego w prozne. nie ma sensu.
                                • werw Re: do werwa 05.06.04, 17:29
                                  To chyba symptomatyczne, ze dochodzisz do takiego wniosku w momencie, kiedy
                                  przyszło ustalić pewne fakty. As u wish.
                            • werw Re: Do White Rower 05.06.04, 17:21
                              Jeszcze apropos Abstrakta:
                              pociągnijcie jeszcze trochę wasz flirt z Fredziami to obawiam sie, że i u
                              Abstrakta zaczniesz wyczuwać i ataki, i oznaki nieufności i wątpienia i
                              oskarżania.
                          • Gość: White Rower Werw i Dana IP: *.acn.pl 05.06.04, 16:39
                            Do Werwa:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=13039629&a=13098292

Do Dany:

Nie rób z tata wariata.
                            • Gość: dana33 Re: Werw i Dana IP: 192.117.117.* 05.06.04, 16:47
                              "Dlaczego odczuwano silniej upokorzenie i krzywdę niż satysfakcję, że ma się
                              wsparcie ze strony długoletnich, wypróbowanych przyjaciół? Przecież to oni, ci
                              przyjaciele, byli prawdziwą Polską, nie jedno czy drugie partyjne bydlę
                              szafujące antysemickimi sloganami"

to nie bylo tylko "jedno czy drugie partyjne bydlę szafujące antysemickimi
                              sloganami", to byli wszyscy czlonkowi partii i jeszcze ciuteczko zwyklych
                              obywatli, cep.

ok, cep, nastepny temat, na ktory nie mozna rozmawiac.
                            • werw Re: Werw i Dana 05.06.04, 17:07
                              Ja mam trochę surowszą ocenę 68 niz Ty, ale nie da się jednocześnie nie
                              zauważyć, że idea solidarności plemiennej promuje gorsze zamiast lepszego,
                              sprowadza wszystko do najniższego mianownika.

Skąd tylko bierze się później zdziwienie, jesli sami pomysłodawcy postrzegani
                              są według zaproponowanych przez siebie kryteriów?

Najniższym mianownikiem na forum są zas F44 i F54. Ja tej dwójki nie odrózniam -
                              bo i po co miałbym to robić? Niedługo przestanę odrózniać i tych, którzym
                              bliżej do nich niz do mnie.

• abstrakt2003 O.K.!!!! Od dzisiaj nie będę krytykował.... 05.06.04, 06:51
        antysemickich wyczynów Gucia, t_f i innych!
        W imię forumowej równowagi!!!!
        Brawo Tomku! Brawo!!!
        • Gość: Gucio Uprzejmie prosze o wskazanie na... IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 15:02
          > chocby jeden moj post ktory kwalifikuje sie pod okreslenie 'antysemicki'.
          • abstrakt2003 Dobra niech ci będzie... 05.06.04, 16:48
            UWŁACZAJĄCE RODZAJOWI LUDZKIEMU POSTY GUCIA! I co, czujesz się lepiej?
            • Gość: Gucio Nadal pudlo! IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 18:27

> Nie mogac sie doszukac w moich wypowiedziach najmniejszego chocby odcienia
              tzw.'antysemityzmu', prosze wskaz na jeden chocby watek, ktory uwlaszczal
              rodzajowi ludzkiemu.

> Powodzenia zycze....

> Czuje sie wspaniale. Dzisiaj czyszcze watrobe, wiec bedzie duzo halasu przy
              naciskaniu spluczki....
              • abstrakt2003 Jeśli tak ci zależy na cytatach? 05.06.04, 18:35
                Parchu pie*dolony
                Autor: Gość: Gucio IP: *.ipt.aol.com
                Data: 02.06.2004 20:05 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
                > Nie rozumiem dlaczego takiego pizdusiowego niedopalka ktos gownem nie
                przykryje na ulicy i nie zepchnie do szamba, pewnie brzydza sie taka gangrena.

> Ze to Slask? Ze to brudu grubo na ulicy?

> Ale smrod takiego zydowskiego pizdusia powinien ludziom dac znac ze cos
                gnije tam parchatego!!!

• Gość: Gucio No, mile to! IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 18:53
                  > Otwarte, szczere podejscie do robactwa, pasozytow i krwiopijcow - "Born to
                  kill"!!!

> A coz to ma wspolnego z tzw.'antysemityzmem', czy tez z czlowieczenstwem?

> Moja odwaga pogladow jest dla ciebie problemem?

> Trafny dobor wlasciwych okreslen?

> Znajomosc i rozumienie historii?

> A moze fakt ze potrafie pierdolnac piescia w stol i wezwac do ekterminacji
                  tych, ktorzy eksterminuja innych?

>
    • Gość: jarek-Zyd A to szczegolnie dla bialego pedala. IP: *.fastres.net 04.06.04, 21:52
      Nihil:www.wintersonnenwende.com/scriptorium/english/archives/articles/jdecwar.html
    • chebzie-radzionkow Re: Do Dany33, Tomka44, Wtrącalskiego i Z daleka 05.06.04, 11:36
      Na nic sie ni zdo take godanie
      Podciep, podciepem zawdy ostanie.
    • eu_lola Trudy na marne 05.06.04, 12:37
      Trudem, moim zdaniem
      doprawdy jest marnym
      Murzynowi tlumaczyc,
      ze kiepsko byc czarnym.
    • abstrakt2003 To jest wypowiedź fredzia! 05.06.04, 14:26
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12912336&a=12912336
      • Gość: dana33 tak sobie pomyslalam, ze IP: 192.117.117.* 05.06.04, 16:32
        fredzio 44 nawoluje nas tu do opuszczenia forum juz od dlugiego czasu, ale
        jeszcze jestesmy. wprawdzie mnie i rzadziej, ale jestesmy. natomiast fredziowi
        54 udalo sie bez zadnego nawolywania sklocic nas niezle.... moze to jego
        tajemne zadanie???? to by mu wyszlo, tak jak mu wychodzi denerwowanie was...
        • abstrakt2003 dana 05.06.04, 16:54
          w poście fredzia nie ma ani jednego prawdziwego zdania.
          Za kłamstwa go potępiam!!!
          P.S.
          A kto mu zleca te zadania?
          • Gość: dana33 Re: dana IP: 192.117.117.* 05.06.04, 17:34
            zgadza sie, nie ma. kto mu zaleca? nie mysle, ze ktos mu zaleca. ale nie wiem,
            co on rpzeszedl w sowim zyciu. tak samo, jak cep nie moze zapomniec nalibokow i
            swojej rodziny, i gdzie moze pisze o tym i oskarza, oskarza i oskarza. tak samo
            moze byc i u fredzia. tylko ze on to robi inaczej. zwracam uwage jeszcze raz:
            jesli pisze sie do niego w normalnym jezyku, odpowiada normalnie. pisze sie z
            oskarzeniami, przekreceniami (split to przyklad na przekrecenie kazdego slowa
            prawdy), odpowiada tak samo.
            nie rozumiem jednej rzeczy: kazdy z nas ma wybor: odpowiadac komus na forum lub
            ignorowac. co czytasz, to twoja tajemnica, nikt tego nie wie. nie chcesz
            odpowiedziec, chcesz zignorowac, do it! kogo fredzio denerwuje az tak, niech go
            ignoruje. ja ignoruje kogo chce, nie odpowiadam jesli uwazam, ze to nie warte
            odpowiedzi, i nie robie nagonek. wsadzam takich kretaczy od razu do klubu
            klamcow i manipulantow i zabawa sie konczy. prosze kogos o zdanie na temat
            hanesa? wqrwielskiego? zdania typu tak lub nie? a co oni wogole warci takiego
            ustosunkowania sie? myslicie o fredziu to co ja o splicie, so ignore him, that
            it! napewno nie uslyszycie od nas slowa protestu. ale te cepowe zadania ciagle
            o kims kto mu "podpadl"..... co my tu stoimy pod pregierzem cepa? denerwuje go?
            ok, niech sam zalatwia porachunki z tymi denerwujacymi go, nie wciaga w
            godzinne dyskusje cale forum.
            • abstrakt2003 Re: dana 05.06.04, 17:49
              dobrze wiesz że nie zawsze da się ignorować.
              • Gość: dana33 Re: dana IP: 192.117.117.* 05.06.04, 18:05
                pewno, ja przeciez czasem im odpowiadam. ale zadam od forumowiczow
                ustosunkowania sie?
        • Gość: Nie_Izraelczyk Re: tak sobie pomyslalam, ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 16:55
          To ten fredzio54 i Gucio pewnie są z Al-Quaidy...
          A tak poważnie - lepiej budujmy mosty, zamiast je rozwalać. Mieliśmy przecież
          długą, wspólną historię.
          • werw Re: tak sobie pomyslalam, ze 05.06.04, 17:16
            Otóż problem polega na tym ,że przęsła takiego mostu muszą mieć tą samą długość
            i dźwigać ten sam ciężar.

Tu natomiast nie tylko próbuje sie przerzucić własny nawóz na nasze barki ale i
            jeszcze do tego ładnie przeprosić.
            • Gość: z daleka Re: tak sobie pomyslalam, ze IP: 83.130.202.* 05.06.04, 17:40
              Werw, zamiast tak sie zloscic i zlorzeczyc powiedz co Ci dolega. O jakim
              nawozie mowisz, bo ja osobiscie troche gubie sie w twoich gornolotnych i
              eleganckich porownaniach.
              Ps. mam tez niesmiala prosbe( nie tylko do Ciebie). Otoz ja to ja, Dana to
              Dana, Tomek to Tomek, Fredzio to Fredzio, itd itd. Znaczy sie kazde z nas to
              liczba pojedyncza, znaczy sie jednostka. Mowienie do nas per "wy" sprawia
              wrazenie, ze jestesmy jakims organizmem zbiorowym, cos na podobienstwo
              macozernej hydry, a to nie jast calkiem prawda.
              • werw Re: tak sobie pomyslalam, ze 05.06.04, 18:06
                Drogi Z Daleka,

Ja mówie ciągle o tym samym. Jeśli zadasz sobie ten trud (przeczytania wątku od
                poczatku), z pewnością znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

W tym wypadku podmiot liryczny mianem nawozu (czyli g..na) okreslił F44 oraz
                F54.

Apropos P.S.
                Częściowo właśnie w tym jest pewien problem : dychotomię "my-wy" wprowadzacie
                bowiem: wy. Z radością powitam natomiast różnice między wami w tej kwestii
                (zakładając że już odnajdziesz odpowiedź na swoje pytanie) - jak dotąd mówicie
                bowiem jednym głosem.

Tymczasem musze się oddalić.
                • Gość: z daleka Re: tak sobie pomyslalam, ze IP: 5.5R* / 83.130.202.* 05.06.04, 18:21
                  Zanim sie oddalisz kol. Werw, pragne Ci zwrocic uwage, ze zupelnie, ale to
                  zupelnie nie zrozumiales mojego Ps., ale to pewnie moja wina, ze nie pisze po
                  polsku wystarczajaco dobitnie i zrozumiale. Zadaj sobie trud i przeczytaj
                  jeszcze raz.
                  • werw Re: tak sobie pomyslalam, ze 05.06.04, 18:24
                    Upieram sie, że zrozumiałem. Sugeruję natomiast ponowne rozważenie odpowiedzi.

Ps. Po polsku pisze Sz. kolega znakomicie
            • Gość: dana33 Re: tak sobie pomyslalam, ze IP: 192.117.117.* 05.06.04, 17:42
              ot wlasnie werw. ty widzisz jak to my przerzucamy wlasny woz na wasze barki, a
              ja widze, jak to wy na nasze a potem my na wasze. tomek juz pisal, moze tak
              zostawic to co bylo i najpierw umocnic terazniejszosc? a jak bedzie jakas
              podstawa zaufania z obu stron, to latwiej bedzie sie zmierzyc z tym co bylo?

to twoje zdanie to mnie dosyc zdenerwowalo, werw. bo oskarzasz, ze my was
              oczerniamy, ale ty ciagle i bez przerwy wlasnie "przerzucacie na nasze barki".
              gdzie ta twoja objektywnosc i sprawiedliwosc?????
              • Gość: z daleka Re: tak sobie pomyslalam, ze IP: 83.130.202.* 05.06.04, 17:47
                Mala poprawka Dana. Werw napisal "nawoz" a nie "woz".
                • buka7 do z daleka 05.06.04, 18:03
                  Przejrzalam pobieznie ten watek, i nie wiem czy smiac sie czy plakac, ale
                  raczej to drugie. Zgadzam sie z Toba (z daleka) najzupelniej, ze wr i werw maja
                  zapedy godne inkwizytorow, a wiec i "dyskusja" z nimi to jak ze slepym o
                  kolorach. Olac, bo nie zasluguja na inny komentarz niz fredzia54.
                  buka7 (calkiem gojowata- przynajmniej w teorii)
                  • werw Re: do z daleka 05.06.04, 18:11
                    To jeszcze zanim sie oddalę:

pies ci mordę lizał.
                    • buka7 Re: do z daleka 05.06.04, 18:13
                      werw napisał:

> To jeszcze zanim sie oddalę:
                      >
                      > pies ci mordę lizał.
                      wielokrotnie, i nie jeden pies
                      • werw Re: do z daleka 05.06.04, 18:15
                        buka7 napisała:

> werw napisał:
                        >
                        > > To jeszcze zanim sie oddalę:
                        > >
                        > > pies ci mordę lizał.
                        > wielokrotnie, i nie jeden pies
                        A nie mówiłem.
                    • abstrakt2003 A ty co? Psa nigdy nie miałeś? 05.06.04, 18:16
                      Gdybyś miał to bzdur byś nie pisał!!!!
                      • werw Re: A ty co? Psa nigdy nie miałeś? 05.06.04, 18:18
                        Bardzo przepraszam. Naprawdę.
                        • abstrakt2003 Odrazu widać! 05.06.04, 18:20
                          Nie masz o psach pojcia żadnego! Wiedz że tego kto ma psy takim tekstem nie
                          jesteś w stanie obrazić!
                          • werw Re: Odrazu widać! 05.06.04, 18:22
                            Nie bądż taki dosłowny. A kłócić się o to kto bardziej lubi psy też nie mam
                            zamiaru.
                            • Gość: z daleka Re:do werwa lub welocypeda, wsio rawno IP: 5.5R* / 83.130.202.* 05.06.04, 18:26
                              O co chodzi z tym psem? Uwielbiam psy i jestem w siodmym niebie gdy "liza mi
                              morde".
                              • abstrakt2003 właśnie o to co napisałeś chodzi :)))))))))))))))) 05.06.04, 18:29

• Gość: White Rower Re:do werwa lub welocypeda, wsio rawno IP: *.acn.pl 05.06.04, 18:50
                                Mnie, kolego, bądź łaskaw ze swojej przyszłej korespondencji wyłączyć.

• Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 18:59

> O co chodzi z tym psem? Uwielbiam psy i jestem w siodmym niebie gdy "liza mi
                                > morde".

> Zawsze rozumialem ze jestes z daleka, wiec zyczyc tobie tylko wypada: Jebal
                                cie pies!!!!

> To do osmego nieba twojego droga...
                                • Gość: z obrzydzeniem Trzymając styl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 19:02
                                  Pies ci morde jebał Guciu!
                                  • Gość: Gucio Re: Trzymając styl... IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 19:13
                                    Gość portalu: z obrzydzeniem napisał(a):

> Pies ci morde jebał Guciu!

> He,he..

> Nastepny parch, co mnie za jednego ze swoich bierze!
                                    • Gość: z daleka Re: Trzymając styl... IP: 5.5R* / 83.130.202.* 05.06.04, 20:08
                                      "Pies jest przyjacielem człowieka, ale jego pchły nie"
                                      Jan Czarny
                                      • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 20:50

> "Pies jest przyjacielem człowieka, ale jego pchły nie"
                                        > Jan Czarny

> Nie ma to jak pchla z daleka i szczera...
                                  • Gość: dana33 Re: Trzymając styl... IP: 192.117.117.* 05.06.04, 20:35
                                    szkoda psa.... a ma wyj..na juz dawno, przez siebie samego...
                                    • Gość: Gucio Re: Trzymając styl... IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 21:06

> szkoda psa.... a ma wyj..na juz dawno, przez siebie samego...

> Parchata suka w kazdym psa widzi,
                                      > a ten z ogonem podniesionym se szydzi

> i nadzieji takiej funta wartej klaka,
                                      > Z podniesiona noga olal suke parchata

• Gość: z daleka Re: do z daleka IP: 5.5R* / 83.130.202.* 05.06.04, 18:13
                    staram sie ludzi zrozumiec, buka7, ale wielu z nich robi wszystko, zeby
                    pozostac niezrozumialymi.
                    • buka7 Re: do z daleka 05.06.04, 18:27

> staram sie ludzi zrozumiec, buka7, ale wielu z nich robi wszystko, zeby
                      > pozostac niezrozumialymi.
                      ? Przeciez im chodzi tylko o to, zebys sie z nimi zgodzil; a co wzajemego
                      zrozumienia- to nie w tej konfiguracji.
                      • Gość: Gucio "Konfiguracja' zbuka7 IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 19:23
                        > Mnie sie nie podoba ten aspekt ponurego zboczenia seksualnego u zbuki,
                        przechwalajacej sie ta 7-ka!

> Przeciez to po dwa w kazda dziure i jeden w lapie!

> Nie dosyc ze obrzydliwa taka 'konfiguracja', to jeszcze sie przechwala!!!

> Wnosze o nieco przyzwoitosci na tym parchatym forum....

• Gość: White Rower Do Dany IP: *.acn.pl 05.06.04, 18:45
                    Po tym poście możesz czuć się zwolniona z koniecznosci oceny pewnych aspektów twórczości Twojego ulubionego Autora.

Ale - jeśli traktujesz poważnie to, co napisała Ci koleżanka gojowata (ładne słowo) buka7, zrezygnuj wreszcie sama z przyjmowania na siebie roli oficera śledczego i tropienia w niemal kazdym moim wpisie ukrytych znamion antysemityzmu. Inkwizycja, moja droga, to Ty.

PS. A Naliboki? Nadal pozostają dowodem bohaterskiej walki żydowskich partyzantów z polskimi nazistami. Ale uważam, że autorzy wspomnień powinni skorygować je w jednym istotnym detalu. Flaga. Koniecznie powinna pojawić się flaga: Hakenkreutz na biało-czerwonym tle. Oczywiście z napisem: EIN VOLK EIN FUEHRER EIN VATERLAND. W końcu w Nalibokach rozbito w puch jedną z pięćdziesięciu polskich dywizji SS.

Tego czynu bojowego nie wolno pomniejszać.
                    • Gość: dana33 do cepa IP: 192.117.117.* 05.06.04, 20:50
                      nie wiem co masz na mysli piszac "twojego ulubionego autora"

nie tropie antysemityzmu u ciebie, cep, naprawde. nie musze.

nie wiem dlaczego, ale nawet jak slysze o polakach, ktorzy mowili, ze hitler
                      robi za nich robote, nigdy mi nie przyszlo do glowy myslec o polskiej fladze z
                      jakimkolwiek napisem. a juz napewno nie ein volk, ein führer, ein vaterland.
                      nie wiem dlaczego, ale nazistow i ich dzialalnosci nigdy nie wiazalam i wiaze z
                      zadnym innym narodem, tylko z niemcami. nie z polakami. rowniez nie z zydami.
                      chociaz i miedzy polakami byly wtedy skurwysyny, jak ty mowisz, i wsrod zydow
                      tez byly skurwysyny. jak juz ci pisalam, nie oceniam zachowania tych ludzi,
                      zadnych ludzi, w tym okresie. jak dotychczas, zostawialam tylko niemcom to co
                      hitlerowskie. ale ucze sie tutaj na forum, trzeba przyznac, ucze sie...
                      • Gość: White Rower Re: do cepa IP: *.acn.pl 06.06.04, 04:55

> nie wiem co masz na mysli piszac "twojego ulubionego autora"

Ach tak?

> nie tropie antysemityzmu u ciebie, cep, naprawde. nie musze.

Ach tak?
              • Gość: Nie_Izraelczyk Re: tak sobie pomyslalam, ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 18:10
                To chyba nie jest takie proste. Rzeczywiście dobrze by było, aby zastosować w
                praktyce to, co mówisz, ale zawsze znajdzie się na forum jakiś typ, któremu
                przyjemność sprawiają ciągle odgrzewane sprawy. A potem następuje prawo serii...
                Ja myślę, że przede wszystkim nie należy uogólniać, bo nieprawdą jest, że
                wszyscy są jednomyślni. Każdy z postów odzwierciedla stan umysłu i
                zaangażowanie w temat tylko jego autora, nikogo więcej.
    • mirmilek czytam sobie, abstrakcie, czytam... 05.06.04, 17:27
      i sie zastanawiam, kiedy w koncu potepisz crassusa za naigrywanie sie tortur w
      iraku albo z tych spalonych muzulmanow w birmie, no?

bo wiesz, jakos malo przekonywujaco brzmia tutaj te twoje zale. malo, malo...
      • abstrakt2003 mirmilku witaj niebogo! dawno cię nie czytałem 05.06.04, 17:52
        hipokryto doskonały!
        Kiedy ty potępisz barbarzyńców nazywających się nawierniejszymi z wiernych
        przy których wyczyny m_c to zabawy przedszkolaka!
        • mirmilek Re: mirmilku witaj niebogo! dawno cię nie czytałe 05.06.04, 18:32
          abstrakt2003 napisał:

> hipokryto doskonały!
          > Kiedy ty potępisz barbarzyńców nazywających się nawierniejszymi z wiernych
          > przy których wyczyny m_c to zabawy przedszkolaka!

nawet gdyby prawda bylo, ze nie potepiam zamachow palestynskich (co prawda nie jest:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5772436&a=5772436 )

to zwroc uwage, ze uzywasz tych samych argumentow co danusia i reszta fredziowej
          braci, ktorzy chca sie wywinac od powiedzenie sobie, ze posty fredzia sa zlem.

ty tez sie wywijasz jak mozesz i mysle, ze w glebi duszy masz duzo zrozumienia
          dla zydowskiej postawy na tym forum. pseudowymowka zaczyna sie "dlaczego nie
          reagujesz na..." i reszte juz mozna sobie dopisac. stosujecie te sama taktyke.

no ale widzisz, masz tu moje potepienie zamachow palestynskich z czasow, kiedy
          jeszcze nie wiedziales, ze to forum istnieje. teraz wypowiedz sie o crassusie.
          • Gość: z daleka Re: mirmilku witaj niebogo! dawno cię nie czytałe IP: 5.5R* / 83.130.202.* 05.06.04, 18:37
            Mirmilku, co to jest "zydowka postawa"?
            • mirmilek Re: mirmilku witaj niebogo! dawno cię nie czytałe 05.06.04, 19:10

> Mirmilku, co to jest "zydowka postawa"?

"zydowska postawa na tym forum" klamczuszku :) a nie "zydowska postawa" wogole.
              nieladnie byc nieuczciwym dyskutantem, nieladnie.

"zydowska postawa na tym forum" przejawia sie, przede wszystkim, hipokryzja. z
              jednej strony protest przeciwko cudzemu terroryzmowi, chamstwu, rasizmowi, i
              jednoczesne radosne uprawianie tych samych sztuk pieknych wobec polakow, arabow,
              palestynczykow, etc.
              • Gość: z daleka Re: mirmilku witaj niebogo! dawno cię nie czytałe IP: 83.130.202.* 05.06.04, 19:19
                Widze ze jestes specjalista od postaw. Chyba nie bede wymagal za duzo jesli
                poprosze Cie o wymienienie przedstawicieli tej "zydowskiej postawy( na tym
                forum)"? To tylko dlatego, ze nie lubie strasznie liczby mnogiej.
                Ps. Czy "zydowska postawa" to cos innego niz "zydowska postawa na tym forum"?
                jaka jest konkretna roznica?
                • mirmilek Re: mirmilku witaj niebogo! dawno cię nie czytałe 05.06.04, 19:31
                  > Widze ze jestes specjalista od postaw.

dziekuje za mile slowa. innych sie od ciebie nie spodziewalem.

Chyba nie bede wymagal za duzo jesli
                  > poprosze Cie o wymienienie przedstawicieli tej "zydowskiej postawy( na tym
                  > forum)"? To tylko dlatego, ze nie lubie strasznie liczby mnogiej.

prosze uprzejmie: dana, fredzio, tomek, zdaleka, oozi, wtracalski, marcin,
                  baruch_g pod roznymi nickami, etc.

> Ps. Czy "zydowska postawa" to cos innego niz "zydowska postawa na tym forum"?
                  > jaka jest konkretna roznica?

tak, jest roznica:

stwierdzenie tyczace sie "zydowskiej postawy" byloby twierdzeniem falszywym, bo
                  trzeba by znac wszystkich zydow i wszyscy zydzi musieliby miec te sama
                  "postawe", zeby cos o niej moc powiedziec. dodatkowo byloby to twierdzenie
                  podszyte rasizmem, jesli udowadnialoby sie, ze "postawa" taka jest negatywna.

"zydowska postawa na tym forum" tyczy sie postawy zydow bywajacych na tym forum
                  czyli grupy znanej, zamknietej i mozliwej do scharekteryzowania
                  • Gość: z daleka Re: mirmilku witaj niebogo! dawno cię nie czytałe IP: 83.130.202.* 05.06.04, 19:57
                    Podsumujmy.Oto twoja teza Mirmilku:
                    "zydowska postawa na tym forum" przejawia sie, przede wszystkim, hipokryzja. z
                    jednej strony protest przeciwko cudzemu terroryzmowi, chamstwu, rasizmowi, i
                    jednoczesne radosne uprawianie tych samych sztuk pieknych wobec polakow, arabow,
                    palestynczykow, etc.
                    A to twoi oskarzeni:
                    dana, fredzio, tomek, zdaleka, oozi, wtracalski, marcin,
                    baruch_g pod roznymi nickami, etc.
                    -------------
                    Alec Guinnes "Fałszywe argumenty zwalcza się najlepiej nie przeszkadzając w ich
                    wykładaniu"
                    • mirmilek Re: mirmilku witaj niebogo! dawno cię nie czytałe 05.06.04, 20:06
                      BYSTRZACHA :DDD
          • abstrakt2003 mirmilku ty chyba ze mnie kpisz!!! 05.06.04, 18:40
            Przeczytaj komentowany artykuł »
            Autor: Gość: mirmil IP: *.uBRgrb01.supercable.es
            Data: 24.04.2003 17:41

zarchiwizowany

--------------------------------------------------------------------------------
            tragedia, ktora kazdy musi potepic.

ja tez to robie, ale "z umiarem".

nikt nie pochwala takich dzialan i nikt do nich nie namawia,
            lecz pamietajmy, ze sa "okolicznosci lagodzace":

trwajaca przez dziesieciolecia brutalna i nielegalna okupacja
            izraelska, budowanie nielegalnych osiedli,lamanie praw czlowieka
            pozostalych na swej ziemi palestynczykow, nieuznawanie praw
            uchodzcow, etc. to ta sytuacja doprowadzila ludzi do rozpaczy i
            takich dzialan przeciwko agresorowi.

pamietajmy rowniez o 58 cywilach, ktorzy zgineli z rak
            izraelskiej armii podczas ostatniego miesiaca, KIEDY TO WSZYSCY
            SIE PODNIECALI IRAKIEM I NIE BYLO ZADNEGO ZAMACHU. nie tylko
            fidel wykorzystal sytuacje...

ostatnie dwie osoby dzisiaj rano, kiedy to zolnierze izraelscy
            odpowiedzieli ogniem do osob rzucajacych w nich kamieniami. ale
            o tym wiadomosc jakos dotad sie nie pojawila ... to sie wlasnie
            nazywa naginanie rzeczywistosci i podawanie stronniczych
            informacji.
            *************************************************************8
            mirmilku ty gadasz jak adwokat tych bandytów!!!!
            =====
            co to znaczy z "umiarem"????
            co to są "okoliczności łagodzące"????
            ======
            mirmilku w swoim poście to ty zamachów wcale nie potępiasz!!!
            TY JE USPRAWIEDLIWIASZ!!!!
            • mirmilek Re: mirmilku ty chyba ze mnie kpisz!!! 05.06.04, 19:04
              no widzisz, najpierw klamiesz, ze nie potepiam.

ja potepiam - to nie wierzysz.

stosujesz DOKLADNIE TAKA SAMA TAKTYKE JAK DANUSIA I RESZTA PACZKI.

przy czym zwroc uwage, ze TY nie zdobyles sie na takie wlasnie "nieprzekonujace"
              (wg ciebie) potepienie crassusa.

czesc
              • abstrakt2003 O nie mirmilku! :))) 05.06.04, 19:09
                Widzisz ja zastosowałem TWOJĄ taktykę :)
                Baw sie dobrze nasz forumowy islamisto!
                • mirmilek Re: O nie mirmilku! :))) 05.06.04, 19:17
                  widzisz, abstrakcie, jak wymagasz od innych czegos, czego sam nie jestes gotow
                  zrobic?

i zeby nie pozostawic cienia watpliwosci: potepiam zamachy palestynskie
                  skierowane w ludnosc cywilna.

teraz mozesz wiec przejsc do stosowania mojej taktyki. wystarczy, ze napiszesz:
                  potepiam posty marusa crassusa, w ktorych nasmiewa sie z tortur i spalonych
                  muzulmanow w birmie.

tak samo jak oczekujesz, zeby ktos napisal: potepiam posty fredzia skierowane
                  przeciwko polakom.

to jest proste, abstrakcie, jesli wychodzisz z prostych zasad i nie stosujesz
                  taryfy ulgowej z powodu "solidarnosci grupowej", ktora na tym watku sie zydom
                  wypomina.

p.s.

nie mam nic przeciwko byciu "islamista" (podobnie w sprawie zydow i chrzescijan)
                  wiec zlosliwosc jakos ci nie wyszla...
    • Gość: Gucio Swietny ten watek!!! IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 19:11
      > Prawdziwie naukowy.

> Z cyrkowym akcentem przy tym!!!

> Nasmiac sie mozna jak to slepcy z otwartymi oczyma zyda macaja parchatego i
      dziwia sie po tylu latach swojego zmarnowanego zycia, ze macane 'toto'
      przedstawia organoleptyczna diagnoze... pospolitego gowna!!!

> A gdziez to, kurcze, ten wstret, jaki powinien byc waszym udzialem od momentu
      przeczytania pierwszych kartek historii, pierwszych naglowkow gazet, pierwszego
      zetkniecia sie z wsza, pluskwa, czy innym karaluchem?!

> Slusznie mowi ludowe porzekadlo, ze czlowiek nie swinia, wiec wszystko
      zezre...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka