Dodaj do ulubionych

Ide ksiazke o Zydach pisac

IP: *.dialup.xtra.co.nz 06.06.04, 03:16
Mam nadzieje, ze drodzy Zydowscy forumowicze z FS nie maja nic przeciwko temu
jak uzyja tu i owdzie cytaty z ich wypowiedzi?
Brak odpowiedzi biore za zgode.

Ksiazka sie nazywa "Pejsaty jarmark. Portrety wlasne."
Mam juz wydawce. Wszystko jak po masle idzie (fingers crossed ze jakis Zyd mi
tego dziela zycia mojego nie zsabotazuje!).

Aknowledgements to: jojo, chala, dana, z daleka, ftracalski i kokieteczka w
jej wielu wcieleniach.
Obserwuj wątek
    • bam_buko Re: Ide ksiazke o Zydach pisac 06.06.04, 03:35
      Gość portalu: ABE Krolowa Dobra napisał(a):

> Mam nadzieje, ze drodzy Zydowscy forumowicze z FS nie maja nic przeciwko temu
      > jak uzyja tu i owdzie cytaty z ich wypowiedzi?
      > Brak odpowiedzi biore za zgode.
      >
      > Ksiazka sie nazywa "Pejsaty jarmark. Portrety wlasne."
      > Mam juz wydawce. Wszystko jak po masle idzie (fingers crossed ze jakis Zyd mi
      > tego dziela zycia mojego nie zsabotazuje!).
      >
      > Aknowledgements to: jojo, chala, dana, z daleka, ftracalski i kokieteczka w
      > jej wielu wcieleniach.

pisz ABE jak bede mial czas podsune jakies informacje.....mam jednak
      zastrzezenia do tytulu.. te pejsy u chala,dany, kokieteczki......teoretycznie
      moga byc... gdzies??
      • Gość: Abstrakt MMIII ABE ty lepiej nie pisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 06:24
        Bo ludzie będą się z ciebie śmiali. Wystatczy to co tworzysz tu na forum.
        • Gość: ABE Krolewna Re: ABE ty lepiej nie pisz... IP: *.dialup.xtra.co.nz 07.06.04, 01:12
          To sie dobrze sklada bo ksiazka ma byc do smiechu. Szczegolnie rozdzial o
          Fredziu - ludzie beda sie pokladac ze smiechu.
          • Gość: Tomson Dodaj też coś o komando chały, którym tak ludzi IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.06.04, 01:21
            straszy ;o)
            I nie zapomnij o świńskim ry(jo)ju ;o)

Gość portalu: ABE Krolewna napisał(a):

> To sie dobrze sklada bo ksiazka ma byc do smiechu. Szczegolnie rozdzial o
            > Fredziu - ludzie beda sie pokladac ze smiechu.
      • Gość: ABE Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.dialup.xtra.co.nz 07.06.04, 01:11
        A tos ty nie wiedzial ze kokieteczka i chala "facial hair" maja? Ludzie sie
        czasami na nimi dziwia, czy to chlop czy baba. One same tez maja watpliwosci.
    • Gość: jojo Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.proxy.aol.com 06.06.04, 03:42
      napisz ksiazke o swojej przeszlosci lepiej ,OK ???
      • Gość: ABE Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.dialup.xtra.co.nz 07.06.04, 01:13
        Napisze, jak mi honorarium zaplacisz. Oplaci ci sie bo ja dobry pisarz jestem,
        i popularny. Pod pseudonimem oczywiscie wiec nigdy bys nie zgadl.
      • grom3 Re: Ide ksiazke o Zydach pisac 08.06.04, 02:46
        Jojo kiedys czytalem artykuly bodajze w Gazeta Gazeta wydawana w Toronto pt W
        Cieniu Zydowskiego Kapelusza facet zrobil rozprawe z zydostwem,ujawnial wiele
        ciekawych rzeczy doradzal jak przetrwac w tym zydowskim systemie.
        • Gość: ABE Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 08.06.04, 05:24
          Jojowi taka ksiazke nie potrzebna bo jojo jest czlonkiem tego zydowskiego
          systemu.
          Nam pozostalym pewnie sie taka lektura przyda - dzieki!
    • kokieteczka Re: Ide ksiazke o Zydach pisac 06.06.04, 04:30
      Gość portalu: ABE Krolowa Dobra napisał(a):
      > Aknowledgements to: jojo, chala, dana, z daleka, ftracalski i kokieteczka w
      > jej wielu wcieleniach

The word is "acknowledgements"
      Zgłaszam się na ochotnika zredagować tą książkę. Poprawię tylko błędy
      gramatyczne i ortograficzne.
      Oczekuję książkę z zapartym tchem. To będzie napewno najśmieszniejszy (jeżeli
      nie najgłupszy) tom roku!
      • Gość: Krolowa ABE Dobra Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.dialup.xtra.co.nz 07.06.04, 01:17
        Ano mi sie "C" wymsknelo, ale najwazniejsze ze wszyscy wiedza o co chodzi.
        Dziekuje za oferte redakcji, ale jako ze wiekszosc beda wasze cytaty, to bledy
        musza byc tak jak w orginalach. Na tym caly wasz urok polega - pisanie po
        polsku w jidish.
        Co do najglupszego tomu roku, to tu znowu masz racje, bo z waszych cytatow
        niewiele niestety madrych slow wyplynie. Nie wiem jak sie beda starac was
        uinteligentnic w moich komentarzach, te cytatu mowia same za siebie - "glupie
        Zydy jestesmy">
        • Gość: AS Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.203.39-62.rev.gaoland.net 10.06.04, 13:09
          Gość portalu: Krolowa ABE Dobra napisał(a):

" Na tym caly wasz urok polega - pisanie po
          > polsku w jidish."

Powiedz slodka Krolowo, a w jakim jezyku zamierzasz sie produkowac?
          Po polsku w jidish?
          Po polsku: w jidysz!

Nasz urok Ci sie w jakiejs mierze udziela.
          • Gość: ABE Jaka szkoda IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 04:22
            ze pana Zyda wczesniej nie mialam przyjemnosci poznac bo niewatpliwie
            uwieczniony by zostal w mojej ksiazce o Zydach. Rozdzial ten bylby caly w
            jidish, czy jak woli Pan Zyd - w jidysz.
            Ale szkoda.
            Ale niech mi Pan powie mimo wszystko - jakie rachunki ma Pan z Polakami do
            rozliczenia?
    • abstrakt2003 ABE i z czego się ty cieszysz? 06.06.04, 06:48
      Ty nawet nie wiesz jakia jest struktura handlu zagranicznego NZ!!! Bo gdybyś
      wiedziała to byś się z upadku USA nie cieszyła:
      Głównymi partnerami handlowymi NZ są: Australia, Japonia i USA.
      Niby nie wygląd to źle, ale gdy weźmie się pod uwagę że USA jest także ważnym
      partnerem handlowym Australi i Japonii robi się naprawdę nie wesoła sytuacja.
      P.S.
      Oczywiście założyłem że ABE pisze prawdę :))))))))
      • abstrakt2003 Nie wiem jakim cudem powyzszy post pojawił się 06.06.04, 06:52
        w tym wątku? Bilokacja? :)
        • Gość: ABE Miracle Queen Cuda chodza po ludziach, zdarzylo sie i tobie n/t IP: *.dialup.xtra.co.nz 07.06.04, 01:18
    • Gość: Tomson Nie zapomnij o joju świńskim ryju ;o) IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.06.04, 01:18
      Liczę na jakiś zabawny epizodzik z udziałem tego komicznie dziwacznego
      stworzenia ;oD
    • Gość: Gucio [...] IP: *.ipt.aol.com 07.06.04, 06:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: dana33 do pisarki IP: *.bb.netvision.net.il 07.06.04, 07:38
        abe, bede ci wdzieczna do grobowej deski. nareszcie moje talenty doczekaja sie
        upamietnienia. zdaje sie, ze masz dosyc moich cytatow, ale jesli nie daj bog
        cosik ci zabraknie, to tylko pisknij, a ja natychmiastowo wyprodukuje jeszcze
        pare... mam prosbe: czy mozesz mnie informowac o postepie w pisaniu? i jesli
        pierwszy rozdzial masz juz, to mozesz dac jakis przyklad? czy nie mozna tego
        drukowac jako powiesc w odcinkach? bo zaspokoiloby to moja ciekawosc no i co
        tydzien nowy odcinek, to prawie jak "dallas"....
        • Gość: Gucio [...] IP: *.ipt.aol.com 07.06.04, 14:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • krolowa_bona OTO WSTEP, prosze bardzo za darmo!!! 08.06.04, 00:23
      Dziekuje, drodzy, za wasze propozycje co do mojej ksiazki o Zydach. Wszystkie
      sa mile widziane i beda uzwzglednione.
      Oto Wstep, jak rowniez tytuly rozdzialow.
      Praca posuwa sie jak po masle. Jak macie jakies propozycje to mi je na
      krolwa_bona@NOSPAM.gazeta.pl raczcie wyslac. Bedzie fajowo!
      www.geocities.com/fedup4once/mypage.html
      • krolowa_bona Re: OTO WSTEP, prosze bardzo za darmo!!! 08.06.04, 00:29
        I co myslicie o moim website, ktory SAMA OSOBISCIE stworzylam. Bardzo dumna
        jestem z niego.
        ALe moj email address jest inocrrect, bo mi sie kropka wstawila miedzy NO i
        SPAM - szabotaz?!?!?
        • Gość: dana33 Re: OTO WSTEP, prosze bardzo za darmo!!! IP: *.bb.netvision.net.il 08.06.04, 09:05
          pisarko z woli boskiej. nie mam slow zachwytu. tytul rozdzialu o mnie jest po
          prostu genialny. czekam niecierpliwie na pierwsze zdania!!!!!
          • Gość: ABE Re: OTO WSTEP, prosze bardzo za darmo!!! IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.06.04, 03:09
            O dziekuje bardzo Szanowna Pani Dano! Mam juz dla Pani peirwsza linijke, ale to
            tajemnica narazie bo Pani pojawia sie troche pozniej w linii chronologicznej.
            ABE
            www.geocities.com/fedup4once/index.html
      • Gość: Tomson Ciekawie się zaczyna :o) IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 08.06.04, 01:21
        • krolowa_bona Re: Ciekawie się zaczyna :o) 08.06.04, 01:27
          Dziekuje, szanowny panie Tomson!!!! Bardzo mnie ta pierwsza pozytywna recenzja
          zacheca do dalszej tworczosci.
          Myslalam tez ze zrobie wystepy goscinne przez paru "krzyzowcow" w rodzaju
          Sp;lita, Gaala, czy Ciebie, zeby zbalansowac Zlo odrobinka Dobra.

A nie na temat, czy zauwazyles jak ze spadkiem popularnosci Busha nagle sie nam
          forum oczyscilo z betoniarkiej neokonserwatywy w rodzaju crappusa, traiana i
          galaxy?
          • Gość: Tomson Re: Ciekawie się zaczyna :o) IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 08.06.04, 01:43
            krolowa_bona napisała:

> Dziekuje, szanowny panie Tomson!!!! Bardzo mnie ta pierwsza pozytywna
            recenzja
            > zacheca do dalszej tworczosci.
            Super :o]

> Myslalam tez ze zrobie wystepy goscinne przez paru "krzyzowcow" w rodzaju
            > Sp;lita, Gaala, czy Ciebie, zeby zbalansowac Zlo odrobinka Dobra.
            Czemu nie, możesz wszystki moje wypowiedzi z tego forum wykorzystać, nie będę
            się sądził o prawa autorskie ;o)

> A nie na temat, czy zauwazyles jak ze spadkiem popularnosci Busha nagle sie
            nam
            > forum oczyscilo z betoniarkiej neokonserwatywy w rodzaju crappusa, traiana i
            > galaxy?
            Wyśmiani i zgnojeni US-fanatycy uciekli jak szczury, wykonaliśmy kawał dobrej
            roboty wyganiając, naszą zdecydowaną postawą, tych oszołomów z forum świat :o)
            • Gość: ABE Re: Ciekawie się zaczyna :o) IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 08.06.04, 01:53
              Dziekuje za zrzeczenie sie praw autorskich :)
              No to mam juz pierwszy cytat "Wyśmiani i zgnojeni US-fanatycy uciekli jak
              szczury, wykonaliśmy kawał dobrej
              > roboty wyganiając, naszą zdecydowaną postawą, tych oszołomów z forum
              świat :o)"
              Nic dodac, nic ujac. I to za darmo, Zyd by pozazdroscil!
              • Gość: Tysprowda Re: Ciekawie się zaczyna :o) IP: 193.188.161.* 10.06.04, 09:10
                Ja proponuje tych w/w oszolomow nazwac czym naprawde sa: buszolomami.
                • Gość: ABE Buszolomy, it is! n/t IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 05:21
          • Gość: sp;lit Re: Ciekawie się zaczyna :o) IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 10.06.04, 09:28
            A O'k odemnie - Wybieraj i wklejaj , caly anty-something geniusz sp;lit'a na
            tym forum , (wlacznie z opatentowanym slowem "ciucka") , do twojej dyspozycji

Huzia na syjamistow :)

uklony
            • Gość: ABE TO sie ucieszylam IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 04:24
              ze spllitowego Ok, bo juz zapozyczylam sobie splitowski temacik w rozdziale o
              Fredziu. Nie wiem czy poznajesz Sp;lit?

Zeby mi tylko Zydzi taka carte blanche daly to bym miala ubaw. A tak to musze
              troche krecic.
    • pan.scan Naliczyłem w tym wątku kilka nicków 08.06.04, 02:00
      mających wspólny mianownik "ABE". Oprócz wspólnego IP.

Zimbardo o takim przypadku pisze, że to "osobowość wieloraka".

To choroba psychiczna.

I dalej: "...Zaburzenie umysłowe, w którym w tej samej jednostce brzmi jedna
      lub więcej odrębnych osobowości"...

Od siebie polecam wizytę już nie u psychoterapeuty. U psychiatry.
      Jak najszybciej.
      • Gość: Tomson A ja stwierdzam że ty masz kłopoty z rozumieniem IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 08.06.04, 02:12
        prostych treści pisanych (tzw. wtórny analganetyzm, typowy dla Amerykanów i ich
        podnóżków), jeśli nie widzisz że wszystko co pisze ABE, Królowa Bona i ABE
        Królowa ..., to jedna i ta sama osobowość o jednolitych poglądach.

pan.scan napisał:

> mających wspólny mianownik "ABE". Oprócz wspólnego IP.
        >
        > Zimbardo o takim przypadku pisze, że to "osobowość wieloraka".
        >
        > To choroba psychiczna.
        >
        > I dalej: "...Zaburzenie umysłowe, w którym w tej samej jednostce brzmi jedna
        > lub więcej odrębnych osobowości"...
        • Gość: Tomson Chodzi o twój wtórny analfanetyzm oczywiście. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 08.06.04, 02:14
          Gość portalu: Tomson napisał(a):

> prostych treści pisanych (tzw. wtórny analganetyzm,
          Palec mi się na klawiaturze przesuną o jedną literkę f->g b->n :o)
          Tak to jest przy szybkim pisaniu.
          • krolowa_bona Re: Chodzi o twój wtórny analfanetyzm oczywiście. 08.06.04, 05:30
            Tak czy inaczej, Pan Scan pewnie tych naszych subtelnosci nie zrozumie bo on
            jest Czlowiek z Zelaza przeciez, MONOLIT. On nawet poza forum jest Scanem!
        • pan.scan Wolność Twoja. 08.06.04, 02:40
          Nie zabronię Ci tego, czego i Ty mi nie zabronisz. Tak zwana subiektywana
          obiektywność ocen. Mam w dupie jej żydowskie czy amerykańskie obsesje. Ale żeby
          w jednym tańcu sukienkę zmieniać kilka razy? Albo choroba - jak pisałem, albo
          zboczenie, albo infantylizm albo starcza demencja połączona z wypadnięciem
          szczęki.
          Bo żadna to kokieteria, właściwa młodym, ładnym, zgrabnym dziewczynom.
          • krolowa_bona Re: Wolność Twoja. I Twoja niestety choc 08.06.04, 05:32
            Nienawisc sie saczy z tego postu twojego jak jad. Zaden z ciebie Pan!
            • biedronka24 Pan- scan- o tak- projektuje nienawisc, skanuje ja 10.06.04, 13:11
              :)
              Musze powiedziec tak jak cees o krzysiu niejakim. Podoba mi sie forma tego
              przedsiewziecia ABE. Tylko masz ciekawych przytakiwaczy- z Tomsonem na czele.
              • Gość: ABE Re: Pan- scan- o tak- projektuje nienawisc, skanu IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 05:24
                Pan.scum moze i skanuje, ale gleboko w to co mowi wierzy. Bierze wszystko zbyt
                powaznie. To wasza wielka wada.
      • krolowa_bona Re: Naliczyłem w tym wątku kilka nicków 08.06.04, 05:28
        Do mnie pijesz Panie Scanie????
        Bo ja to ABE, Krolowa, i Dobra czyli Bona tez jestem, a wciaz wiem ze JA TO JA.
        Byla tu taka jedna co sie podrabiala pod abe jako "normalna-qrwa"
        czy :normalna_baba" czy "krolowa jebana" ale brakowalo jej mojego szyku i
        klasy, i czosnkiem na odleglosc jechalo. To jej sie nalezy do psychiatry udac.

A Pan to tez Scan w zyciu codziennym poza forum? NO prosze, proszem, jaka to z
        Pana jednolita osobowosc!
      • Gość: sp;lit Re: Naliczyłem w tym wątku kilka nicków IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 10.06.04, 09:42
        Nie zapomnij o swoim pan_scum , jak sie dobrze przyjrzysz to smierdzi troche .

uklony
    • Gość: jarek-Zyd Jeszcze tutaj !!!!!! IP: *.fastres.net 08.06.04, 09:19
      • Gość: ABE Re: Jeszcze tutaj !!!!!! IP: *.dialup.xtra.co.nz 08.06.04, 10:27
        A jakze? Materialy przeciez zbieram :DDD
    • Gość: Tysprowda Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: 216.127.82.* 08.06.04, 12:12
      Doskonaly pomysl z taka ksziazka.

Mam kilka uwag dla dobra autorki i sprawy:

1. masz zgode (poprzez milczenie) na uzywanie takstow autorow z tego forum,
      potrzebna jeszcze zgoda na zrzeczenie sie ich praw do rekompensaty (ta sama
      metoda - poprzez ich milczenie), to samo dotyczy redakcji Wyborczej: ich zgoda
      na uzywanie ich forum do kopiowania tekstow do Twojej ksiazki;
      2. aby uniknac klopotow, dobrze by bylo nie uzywac w twoim opisie lub tekscie
      slow powszechnie uwazanych za ponizajace; niech sie sami autorzy wypowiedzi
      obnaza gdy bedziesz ich cytowac;
      3. zyd pisze sie przez male z, tak jak katolik, protestant, muzulmanin;
      4. mozna by zaadresowac fakt ich czestej nienawisci do ich ziemi rodzonej ktora
      ich przygarnela i chowala przez pokolenia;
      5. takze ich bolszewicko - faszystowskie podejscie do mieszkancow ziem ktorych
      przegonili z obecnego Izraela i ktorych nadal rasistowsko przesladuja, oraz
      5. sama idee panstwa rasistowsko - religijnego bazowana na slowach boga
      obiecujacego im ta ziemie, na co nie ma za cholere zadncy swiadkow, nawet
      Jehowy.

Powodzenia!
      • Gość: ABE Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.06.04, 03:07
        Dziekuje bardzo z porade Panie Tysprowda. Masz racje ze potrzeba zrzeczenia sie
        royalties za copyrights itd od autorow, nie mowiac juz o GW, a zatem decyzje
        podjelam ze bede parafrazowac (czyli wlasnymi slowami ale oddajac "ducha" ich
        wypowiedzi.
        Co do linii (plot) to zamierzam isc mniej wiecej tak jak to sugerujesz choc
        utrzymac chce to w tonie zartobliwym i lekkim, bo nie chce zadnej "bad blood".
        Fikcja to bedzie (choc bardzo bliska rzeczywistosci) tak ze nikt sie nie czepi
        ze wykrzywiam fakty, bo zawsze beda mogla odpowiedziec ze to ... no wlasnie
        fikcja, i to frywolna na dodatek.

Naprawde dziekuje za Panskie uwagi.
        ABE
        • Gość: ABE Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.06.04, 03:14
          Link jest z Indexu do Pejsatego Jarmarku na dole.
          Ale tutaj bezposredni link
          • Gość: rachelka Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.twcny.rr.com 09.06.04, 03:50
            good luck, ja trzymam kciuki i mam nadzieje,ze nie ominiesz jedngo z
            najwiekszych medrcow tego forum-fredzia,jego cytaty sa bardzo tresciwe i
            przesycone madroscia.nie mozna ominac jarka-zyda, a potem jako contra-wypowiedzi
            gucia,ale nie wiem czy cenzura to pusci.
            postuj czesto i daj znac jak leci pisanie
            Adoratorka
            • Gość: ABE Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.06.04, 03:56
              Dziekuje Rachelko Zlota!
              Masz racje, nie moge zapomniec o Guciu i jego wkladzie w kwestie zydowska na
              Forum Swiat. Zakonotuje to sobie.
              Fredzia i Jarka_Zyda mam juz jako glownych bohaterow.

Uszanowanie drogie Damie
              ABE
              • Gość: leon Poczatek swietny ABE !!! czekam na c.d IP: 195.116.92.* 09.06.04, 11:41
                • Gość: ABE Ciag dalszy... na zadanie IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 10.06.04, 02:38
                  Dziekuje Panie Leonie. Tak milo slyszec (czytac) slowa zachecajace do dalszego
                  wysilku.
                  Oto prosze ciag dalszy - Rodzial o Kokieteczce
                  www.geocities.com/fedup4once/mypage1.html
                  A tu wstep: www.geocities.com/fedup4once/mypage.html
                  I Index: www.geocities.com/fedup4once/index.html
    • Gość: ABE JUZ TRZY ROZDZIALY DO PUBLICACJI GOTOWE! IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 10.06.04, 04:52
      Oto one:
      Wstep: www.geocities.com/fedup4once/mypage.html
      I- Kokieteczka: www.geocities.com/fedup4once/mypage1.html
      II - Fredzio: www.geocities.com/fedup4once/mypage2.html

Calosc z linkami na dole jest na homepage tutaj:
      Jakies recenzje? Komentarze ktos moze ma? Tylko prosze mnie zupelnie nie zgnoic
      bo sie zalamie i dziela nie ukoncze.
      Dziekuje uprzejmie
      ABE
      • Gość: dana33 Re: JUZ TRZY ROZDZIALY DO PUBLICACJI GOTOWE! IP: *.bb.netvision.net.il 10.06.04, 08:38
        nu, pisarko, zaczelas dobrze, ale zaczynasz spadac w niveau. popraw sie.
        • Gość: ABE Re: JUZ TRZY ROZDZIALY DO PUBLICACJI GOTOWE! IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 04:35
          Czy niveau ma cus wspolnego z kremem nivea. Bo to moj nalepszy krem. Zawsze
          sobie kilka tubek kupuje jak w Polsce jestem zeby na jakies 3 lata starczylo.

Czy mowimy o tresci czy o formie? Pytam na powaznie bo nigdy o niveau nie
          slyszalam. Moze to z yidish?
      • Gość: Tomson Dobre to, z niecierpliwością czekam na rozdział 8 IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 12:55
        wiadomo o kim ;o)
        • Gość: ABE Re: Dobre to, z niecierpliwością czekam na rozdzi IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 04:44
          Jojo mi powiedzialo zebym sie od niego "odwalila"> Chyba sie troche martwi ze
          cala prawda o nim wyjdzie na wierzch, i bedzie wstyd,
      • abstrakt2003 ABE to jest żenujące. 10.06.04, 17:05
        ABE to co przeczytałem nie zasługuje nawet na miano GRAFOMANII!!!
        ABE i nie chodzi mi o treść (niczego więcej po tobie się nie spodziewałe)!
        FORMA JEST FATALNA!!! TO ISTNA SIECZKA JEST!!!
        Ja cię proszę TY DAJ SOBIE SPOKÓJ Z PISANIEM!
        • Gość: Tysprowda Re: ABE to jest żenujące. IP: 193.188.161.* 10.06.04, 17:11
          Nie ma przymusu czytania, buszolomie, niczego.

A ja cie prosze, bush off!
          • abstrakt2003 Ja cie kręce! :))))))))))) 10.06.04, 17:48
            Jestem pod wrażeniem!
            BOHATERZE!
            • Gość: Tysprowda Re: Ja cie tez kręce! :))))))))))) Tak trzymac IP: 193.188.161.* 10.06.04, 22:52
              buszolomie!
              • Gość: ABE Re: Ja cie tez kręce! :))))))))))) Tak trzymac IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 05:10
                Dzieki Tysprowda za wstawiennictwo!
                Juz myslalam ze konserwatywa forum swiat przyznala sie do porazki i zaszyla
                gdzies w ciemnym kacie. Ale widac, ze od czasu do czasu ktorys z nich wypelznie
                z tej ich czarnej dziury, zeby komus dolozyc. Tym razem mi sie dostalo. No coz,
                such is life.
        • Gość: ABE Latwo sie zenujesz, widze. IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 05:07
          Nie jest to konstruktywna krytyka, ale tzw "gnojenie". Napisz cos wiec na
          antyteze. Zobaczymy jaki ty jestes perfekcjonista. Pamietaj, ze liczy sie
          tresc, forma jest drugorzedna. Nie aspiruje do roli poety klasycznego. Pisze
          sobie taka szopke o Zydach. Czasami wychpdzi, czasami nie.
          A ty co?
    • fredzio54 Re: Ide ksiazke o Zydach pisac 10.06.04, 13:14
      po co pisac o nas jestesmy w szytkich wiadmosci na calego swiata :)))))))
      • Gość: ABE Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 05:12
        Ano jestescie. Ja sie tylko dolaczam do reszty swiata w tej apoteozie waszej.
    • Gość: . Re: Ide ksiazke o Zydach pisac++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 10.06.04, 20:44
      Nie czytalem wypowiedzi moich poprzednikow.
      Mam natomiast mala uwage.
      A mianowicie!
      Napisz o przybledach.
      Wiadomosci twoje z historii-Dno.
      Twierdzisz jednak,ze Polacy od zarania-czyli zawsze(od stadium
      pitentropatycznym) juz byli narodem homogenicznym.
      Wytlumacz mnie skad ty-o obcodzwiecznym nazwisku znalazlas sie
      w Polsce.
      Czyzbys byla przypleda?
      A teraz jestes przybleda po raz drugi-
      Zatruwasz niewinna zielona N.Zelandie.
      • Gość: ABE Re: Ide ksiazke o Zydach pisac++++ IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 05:15
        to co ze nazwisko mam obce. Ty bycmoze masz nazwisko jak najbardziej polskie,
        no i co z tego?
        A czy taki Glemp, Lepper, Miller sa w mniejszym stopniu Polakami niz taki
        Kwasniewski, bo ich nazwiska obcobrzmiace tak jak moje?

• Gość: ABE ROZDZIAL III JEST O CHALE IP: *.dialup.xtra.co.nz 11.06.04, 05:32
      Mysle, ze sie poprawilam z forma tutaj. Prawda?
      www.geocities.com/fedup4once/mypage3.html
      • Gość: Tysprowda Re: ROZDZIAL III JEST O CHALE IP: 193.188.161.* 11.06.04, 13:30
        Tak trzymac ABE, niezle, nabierasz wprawy. Powodzenia i nie przejmuj sie
        buszolomami ujadajacymi wsciekle .....

Moim zdaniem beda w USSA pogromy kiedys, jak sie amerykansyny w pelni
        zorientuja kto ich skolonizowal od srodka i jak ich sie wykorzystuje.
        • Gość: ABE Re: ROZDZIAL III JEST O CHALE IP: *.dialup.xtra.co.nz 12.06.04, 03:04
          Dzieki, dzieki Tysprowda. CO ja bym zrobila bez Twojej zachety!

Co do pogromow w US to nie wiem. ZYdzi sie zcwanily od czasow Europy, bo teraz
          sie lepiej kamuflazuja w USA i nie podkreslaja tak swoich roznic. Nie wiadomo
          tam kto Zyd a kto goj. Zydzi rzna wielkich patriotow amerykanskich (popatrz na
          Chale!) wiec chyba do pogromow nie dojdzie, bo maja positive image w USA?
    • fredzio54 Re: Ide ksiazke o Zydach pisac 11.06.04, 09:34
      Ja juz o polakch napisalem nawet znalazlem wydawca
      Zabalansowany ale nie stety jest w pudle byl zamieszany na zamachu w Australii
      • Gość: ABE Re: Ide ksiazke o Zydach pisac IP: *.dialup.xtra.co.nz 12.06.04, 03:07
        ALez Fredziu drogi, publikuj na necie. CHetnie poczytamy te twoje bzdety i
        klamstwa. Bedzie ubaw na calego!
        A to o tobie: www.geocities.com/fedup4once/mypage2.html
        Wszystko prawda, no nie?
        ABE
    • Gość: ABE OTO ROZDZIAL o Z DALEKA IP: *.dialup.xtra.co.nz 12.06.04, 03:01
      Troche mam slabosc do Z Daleka, ale to dlatego ze wydaje mi sie ze on ma
      zupelnie bezinteresowna slabosc do Polski. Nawet nie jestem pewna czy on jest
      100% Zyd.
      Link:
      www.geocities.com/fedup4once/mypage4.html
      Komentarze (konstruktywne) wysoce pozadane beda.
      CHeers
      ABVE
      • Gość: ABE Chyba wezme przerwe na szabas bo sie przepracowala IP: *.dialup.xtra.co.nz 12.06.04, 07:55

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka