Dodaj do ulubionych

The Rolling Stones

12.07.12, 23:40
maja 50 lat.

Pochodza, jak i Bitelsi z pokolenia urodzonego podczas 2ws. Co prawda nie sa z mojej bajki ale chyba tylko gluchy nie mialby zastrzyku adrenaliny sluchajac "Jumping Jack Flash" czy "Brown Sugar".

Jako, ze ambicja mnie zazwyczaj ponosi kupilem w zeszlym roku pamietniki Keitha Richarda i przeczytalem kilka stron. I na tym sie skonczylo bo ksiazka jest, po prostu, za gruba.

No wiec raczej powiem co mi Spiegel doniosl. Stonesi sa ewenementem. Co prawda sie rozeszli (jak i moi idole Bitelsi) ale w ktoryms momemencie za ich wspolne koncerty mozna bylo zarobic krocie. Ich ostatnie tournee przyniolo pol miliarda Euro. Kto by sie takiej forsie oparl?

No wiec jeszcze graja i spiewaja. Mick ma jeszcze wyglad Keith wyglada juz jak z zaswiata.

Czy daja sie lubic? Czy ja wiem...

PF
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: The Rolling Stones 13.07.12, 00:44
      Są częścią mojego życia. :)
      • polski_francuz No to 13.07.12, 00:47
        uscisnij mi dlon:)

PF
        • romad2447 Re: No to 13.07.12, 08:46
          Pamietam jak dzis,entuzjastycze recenzje w prasie z koncertu Rolling Stonsow w Warszawie w 1967 roku, nie wiedzac jeszcze, ze bede na ich koncertach 1974 Innsbruck, gdzie aparatura skladala sie tylko z dwoch glosnikow i przebojem bylo "Angie", 1989 Foxboro Ma. 500 000 wattow trzeslo stadionem.
        • malkontent6 Re: No to 13.07.12, 13:51
          Ściskam. :)
          • romad2447 Re: No to 13.07.12, 17:36
            Z 1989 "Steel wheels" tour jest bardzo dobre video,mozna wypozyczyc i przezyc to jeszcze raz.
    • downundertalczyk Re: The Rolling Stones 14.07.12, 00:20
      po tym jak Angie przyłapała Davida i Micka nago w jednym łóżku, nie chcę ich znać
    • felusiak1 No to jestem stary ale się nie poczuwam 14.07.12, 01:04
      bitelsów nie lubiłem, nie lubię i nie polubię.
      za stonsami też nie przepadam ale gdybym miał wybierać to ich wolę.
      jestem spóźniony w czasie. kiedy wszyscy podniecali się tymi powyżej ja gustowałem w swingu, boogie i oczywiście presley i sinatra. potem kiedy wszyscy kochali abbę ja byłem zakochany w ELO. Tylko raz byłem na czasie za pinkflojdów, blacksabatów i dippuplów.
      ale znam takich, którzy kochali się w trubadurach i niebieskiczarnych.
      no to chyba nie jest ze mną zą tak źle.
      • downundertalczyk Re: No to jestem stary ale się nie poczuwam 14.07.12, 07:12
        zabrzmiałeś jak emeryt. jak można stawiać presleya powyżej lennona, ale rozumiem, presley był po amerykańsku prymitywny i stąd politycznie poprawny. rząd amerykański też wolał żeby młodzież amerykańska miała za idola presleya, a nie chucka berry, któremu trzeba było złamać karierę, wsadzając go do więzienia. no a ten swing i boogie, co konkretnie masz na myśli?
        • romad2447 Re: No to jestem stary ale się nie poczuwam 14.07.12, 08:54
          downundertalczyk,
          ja nie mysle,ze rzad amerykanski mieszal sie do muzyki,jakby tak bylo to napewno wybral by Pat Boone, zamiast Presleya na idola mlodziezy.
          • downundertalczyk Re: No to jestem stary ale się nie poczuwam 14.07.12, 23:58
            a jednak socjoinżynierowie zadecydowali że Presley lepiej nadawał się do tej roli niż Pat Boone, a rola była epokowa - trzeba było zawłaszczyć cały ten dziki rock'n'roll, który zamącił w głowach amerykańskiej młodzieży. Rozegrano to w takim stylu że nawet Sowieci mogli by pozazdrościć. Chucka Berry i Jerry Lee Lewisa uwikłano w sprawy kryminalne, kilku innych zginęło w wypadkach, a Presleya wcielono do wojska, czyniąc z niego wzorzec młodego amerykańskiego patrioty. To pozwoliło przyćmić prawdziwych twórców rock'n'rolla i ustawić Presleya na historycznej pozycji wynalazcy i króla rocka.
        • felusiak1 Re: No to jestem stary ale się nie poczuwam 14.07.12, 17:22
          1935 swing: www.youtube.com/watch?v=r2S1I_ien6A
          1941 boogie: www.youtube.com/watch?v=-jZKhC7CtEI&feature=related
          • downundertalczyk Re: No to jestem stary ale się nie poczuwam 14.07.12, 23:34
            rozumiem o jakie cierpienia przyprawiać cię musiały refleksyjny bebop oraz cool jazz, które potem nastąpiły
            • felusiak1 Re: No to jestem stary ale się nie poczuwam 15.07.12, 00:18
              dokładnie.
              • downundertalczyk Re: No to jestem stary ale się nie poczuwam 15.07.12, 00:32
                swing i boogie niosły te "rockowe" elementy rytmiczne, a w combo Benny Goodmana grał pierwszy gitarzysta elektryczny Charlie Christian. Wybuch rocka bezpośrednio poprzedził Earl Bostic, beztroski saksofonista który swoją wirtuozeria doprowadzał do płaczu młodego Johna Coltrane'a.
                www.youtube.com/watch?v=gmNcw2rt1J4
      • polski_francuz Chyba klikne 14.07.12, 08:58
        "bitelsów nie lubiłem, nie lubię i nie polubię."

bo az mnie zatkalo za to swietokradztwo!

Kolejna podpadziocha felusiak po trzeciej wysylam skrytobojcow z polonem:)

PF
        • des4 Re: Chyba klikne 14.07.12, 15:28
          młody się czuję przy was panowie :)

no to życzenia z moje epoki :)

www.youtube.com/watch?v=zU9lv_WqK6k
          • polski_francuz Lata 80-te 14.07.12, 16:19
            mam jeszcze chyba kasete. Niezle bylo indeed...

PF
            • des4 Re: Lata 80-te 14.07.12, 19:22
              lato 80-te...niby kicz, ale lubię wciąż te klimaty :)

www.youtube.com/watch?v=0_Pq0xYr3L4
          • romad2447 Re: Chyba klikne 14.07.12, 19:08
            des4 napisał:

> młody się czuję przy was panowie :)
            >
            > no to życzenia z moje epoki :)

Z perspektywy czasu wyglada na to, ze Collins byl confused a nie Reagan.
            • downundertalczyk Re: Chyba klikne 15.07.12, 00:18
              nie tylko Collins był "confused", Sun Ra też. Jego "Nuclear War" zdjęła amerykańska cenzura.www.youtube.com/watch?v=e6qbSHKzcmI

• felusiak1 Re: Chyba klikne 15.07.12, 00:20
                amerykańska cenzura?
                • downundertalczyk Re: Chyba klikne 15.07.12, 00:23
                  specyficzna i jedyna w swoim rodzaju amerykańska cenzura ;)
        • downundertalczyk Re: Chyba klikne 15.07.12, 00:43
          to ty masz miliony na polon? ;)
          • polski_francuz Poczytam 15.07.12, 09:11
            jak pani Sklodowska go zsyntetyzowa i sam sprobuje zsyntetyzowac:)

PF
            • downundertalczyk gra warta świeczki 15.07.12, 09:27
              bo polon używany zewnetrznie zabija bakcyla śmierci. Pani Maria używała polon przy łóżku jako lampki nocnej gdy była w ciąży z Ewą. Ewa później żyła 102 lata.
              • polski_francuz Ale 15.07.12, 14:11
                Pani Maria zmarla chyba na chorobe popromienna...

PF
                • romad2447 Re: polski francuz 15.07.12, 19:06
                  Cesaria Evora zaczynala swoja kariere we Francji,ciekawy jestem, jak bardzo byla popularna i czy wogole slyszales o niej ?. Wystepowala w Polsce, nagrala nawet piosenke wspolnie z Kaja.
                  • polski_francuz Re: polski francuz 15.07.12, 22:15
                    Niestety nie slyszalem o niej. Tylu jest piosenkarzy i piosenkarek...

PF
                • downundertalczyk Re: Ale 15.07.12, 23:10
                  > Pani Maria zmarla chyba na chorobe popromienna...

bo co za dużo to niezdrowo, a pani Maria stykała się za często z radem. Małe dawki przedłużają życie, czego dowodzą ci co przeżyli Hiroszime. Średnia życia tam przekracza średnią krajową, ktora w Japonii i tak jest jedna z najwyższych na świecie. Dla tych co mają problemy mieszkaniowe, polecam przeprowadzkę do Czarnobylu.
    • melord Re: The Rolling Stones 16.07.12, 12:24
      nie da sie ukryc,ze to zespol naszej mlodosci i bylo rzecza wrecz niemozliwa by ich nie pamietac
      osobiscie nie przepadalem za RS,2-3 piosenki ktore pozwolilo podbic im swiat muzyki to bylo wszystko co zapamietalem
      godnym jednak uwagi jest fakt,ze posiadaja konskie zdrowie
      tyle drugs co oni lykneli mozna bylo w tym czasie obdzielic kilka zespolow....i dalej cpaja i graja,niebywale

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka