Dodaj do ulubionych

A czy wiecie,

16.11.12, 17:04
co dzis za dzien?

Zgadza sie,dzis "Międzynarodowy Dzień Tolerancji".
I wlasnie w zwiazku z tym chcialem by porazmawiac o tolerancji.
Czy sa chetni?
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Tolerancja ? 16.11.12, 17:08
      -O ktora "tolerancje" chodzi ? -O ta obowiazkowa ?
      • igor_uk Nie,kaszebe. 16.11.12, 17:14
        Chodzi o ta poprawna,ktora wprowadza nihilizm moralny,obojetnosc do roznych dewiacje,tradycjom,do tych wartosci,ktore wiekami wytwarzali sie w krajach cywilizacji zachodniej.
        • igor_uk Ameryka tolerancyjna. 16.11.12, 17:53

Same-sex couples could see tax windfalls

Poniewaz ruch gejowski teraz jest na topie i ma potezne lobby,to nie ma zadnych watpliwosci - ta ustwa bedzie przyjeta. I nie widze w tym nic zlego,pod warunkiem,ze dalej nie pojda.

image.tsn.ua/media/images2/585xX/Apr2012/383602146.jpg
          • felusiak1 Re: Ameryka tolerancyjna. 16.11.12, 18:28
            jaka ustawa ma być przyjeta?
            • igor_uk Re: Ameryka tolerancyjna. 16.11.12, 18:40
              " If the U.S. Supreme Court strikes down the Defense of Marriage Act, the 1996 law that defines marriage as solely between a man and a woman, many same-sex couples could be in for substantial tax windfalls."

Czy slowo law nie znaczy ustawa? Na rosyjski slowo law tlumacz sie,jako зaкoн .
              Z kolei rosyjskie slowo зaкoн w jezyku polskim

зaкóн - prawo.

принимáть зaкóн - przyjmować ustawę
              • felusiak1 Re: Ameryka tolerancyjna. 18.11.12, 16:50
                If the U.S. Supreme Court strikes down.
                czy strikes down oznacza przyjecie?
                no i jak ustawa z 1996 roku może być przyjeta w 2012?
                • igor_uk Re: Ameryka tolerancyjna. 18.11.12, 17:09
                  Mnie chodzi o decyzje sadu,ktora zmieni ta ustawe.
                  Teraz juz wiem co napisalem nie tak.
                  Powinno brzmiec:
                  "Poniewaz ruch gejowski teraz jest na topie i ma potezne lobby,to nie ma zadnych watpliwosci - ta ustwa bedzie zniesiona przez sad".

felus,nie zapominaj,ze tlumacze z jednego obcego dla mnie jezyka na drugi obcy dla mnie.Nie raz po prostu cos pozostaje sie w glowie,a pisze "na skrote".
                  • felusiak1 Re: Ameryka tolerancyjna. 18.11.12, 17:37
                    udzielam rozgrzeszenia. 1 ojcze nasz i 12 zdrowaś maryjo.
      • krzysiozboj Re: Tolerancja ? 16.11.12, 18:13
        Kaszebe rasista, antysemita etc na żadną tolerancję się nie godzi ;)
        Dzisiaj w radiu plus wywiad z jakąś prof. socjologi był i rzuciła "dziwną" tezę, że my Polacy jako naród na tle innych byliśmy i jesteśmy bardzo tolerancyjni, że nie ma co się tym przejmować co media nam serwują, co nam wmawiają, że rzeczywistość jest sporo lepsza niż chcą nam wmówić.

I gdy się tak ciut mocniej zastanowić to u nas specjalnie nie widać krzykliwych żądań by pogonić z kraju tą czy tamtą grupę, by były robione jakieś specjalne złośliwości pod adresami tychże grup tak jak to czasem widuje się na zachodzie. To gdzie widać nietolerancję to właśnie krzykliwe media i fora internetowe.
        • mara571 Punkt siedzenia określa punkt widzenia 16.11.12, 20:58
          Kaszebe mieszka we Francji w okolicach zdominowanych przez multi-kulti.
          Cudzoziemcy w Polsce stanowią niewielka grupę mieszkańców, czasami obywateli Polski. O wielu można powiedzieć, ze sie zasymilowali.
          Pani profesor powinna zajrzeć na fora internetowe polskiej emigracji w W.Brytanii.
          Może zmieniłaby swoje zdanie.
          • igor_uk Re: Punkt siedzenia określa punkt widzenia 16.11.12, 21:07
            mara, trafilas w sedno sprawy.Co wspolczesni Polace moga wiedziec o tolerancji,mieszkajac w kraju monoetnicznym,gdzie wprawie kazdy jest katolikiem?
            • globalny.podzegacz.wojenny Re: Punkt siedzenia określa punkt widzenia 16.11.12, 21:14
              Jesteś w błędzie:
              wyborcza.pl/1,75400,12858781,____Nie_bylo_plemnikow__Bedzie_tata__Pionierskie_in.html
              Nie było plemników. Będzie tatą. Pionierskie in vitro w Polsce!
              • igor_uk Re: Punkt siedzenia określa punkt widzenia 16.11.12, 21:22
                A moze wzieli plemniki z banku spermy ,a facetu powiedzieli,ze to jego? Niech bedzie pewien tego,ze to jego krew.
          • krzysiozboj Re: Punkt siedzenia określa punkt widzenia 16.11.12, 23:28
            Z Kaszebe nieco się droczę bo po sobie doskonale wiem że tolerancja kończy się tam gdzie dostanie się solidnie w tyłek za ... tolerancję ze swojej strony ;)

Ta prof własnie net (obok prasy) wymieniła jako miejsce gdzie tego sporo, natomiast w realnych sytuacjach ponoć sporo lepiej z nami.

Faktem też jest że tyle o sobie wiemy na ile nas sprawdzono, nie mamy "problemu" na taką skalę wewnątrz kraju to może i ciężko jednoznacznie coś powiedzieć.
            • krzysiozboj Re: Punkt siedzenia określa punkt widzenia 18.11.12, 10:51
              żenujący poziom cenzury, widziałem żartobliwy wpis Kaszebe, dwa razy próbowałem dać swój i ... wszystko kasowane, ciekawe czy to zostanie
              • elka-sulzer Re: Punkt siedzenia określa punkt widzenia 18.11.12, 14:39
                krzysiozboj napisał:

> żenujący poziom cenzury, widziałem żartobliwy wpis Kaszebe, dwa razy próbowałem
                > dać swój i ... wszystko kasowane, ciekawe czy to zostanie

Krecia robote spec komando od klawiszy jak widac usiluje odwalic., zupelnie jak ten tolerancyjny Izreal
    • borrka Czy dostane order "Krola Zurawi" ? 18.11.12, 00:12
      Albo nagrode zurawiowska ?
      • elka-sulzer Re: Czy dostane order "Krola Zurawi" ? 18.11.12, 02:58
        Oder "pawia" bylby raczej odpowiedni.
    • cygan37 Re: A czy wiecie, 18.11.12, 08:06
      Tolerancja musi byc przy pasowaniu kola zembatego do walka.
      Jak umiesz czytac rys. tech. to widzisz jaka tam jest zadana tolerancja i tako musisz zrobic inaczej walka z kolem nie spasujesz albo luz dasz za duzy.
    • elka-sulzer Re: Ozeszku rwa 18.11.12, 17:56
      hasbarysci "zaopiekowali" sie forum na amen :D

Wpisy gina, watki gina

Ale cyrk!

W imie demokracji oczywiscie, hahahaha
      • igor_uk Re: Ozeszku rwa 18.11.12, 17:59
        Ja tam sie ciesze.Dzieki temu moj forum moze zyskac na popularnosci.
    • igor_uk Ze co? 18.11.12, 21:52
      ja pozytecznym idiotem? Tylko za to,ze potepiam Hamas,zdrajcow interesu narodu Palestynskiego?
      • elka-sulzer Re: Ze co? 18.11.12, 22:21
        Igor jesli o stosunek z Hamas idzie to wydajesz sie miec zbyt wczesny wytrysk.
        Wydajesz sie pokadac wiare w slowach weza ....
        • igor_uk Re: Ze co? 18.11.12, 22:29
          Elka, wskaz mnie chociaz by jedna udana operacje Hamasu?
          Tylko nic nie pisz o rakietach.Bo strzelac z piwnic blokow mieszkalnych z odleglosci kilkadziesiac kilometrow,wielkie odwagi nie jest potrzebno.Jak rowniez wysylac kobiety,jako zywe bomby .
          • elka-sulzer Re: Ze co? 18.11.12, 22:44
            Widzisz Igor, ja tam ani jednym ani drugim 100% wiary nie daje.
            Kto wie kto ta przyslowiowa kobiete wyslal?
            Czy aby koniecznie Hamas?
            Tak sam jak ty jestes Igor jak ja Elka, hahaha
            • igor_uk Re: Ze co? 18.11.12, 22:46
              To po cholere w takim razie my tu bijemy piane?
            • lordme Re: Ze co? 18.11.12, 22:56
              elka-sulzer napisała:

> ja tam ani jednym ani drugim 100% wiary nie daje.

jesli w gaza ,izrael niszczy rakieta samochod osobowy z jakims kacykiem hamasu to znaczy,ze jakis palestynczyk musial wskazac cel (zadzwonil,podswietlil laserem itp.)
              • elka-sulzer Re: Ze co? 18.11.12, 23:00
                To podobno byla za sprawa Qataru ... jakis zegarek i dlugopis mu podobno podarowali ...
                Oczywiscie jestem tym bardzo zaskoczona.
                • lordme Re: Ze co? 18.11.12, 23:10
                  tak czy inaczej jednym i drugim wierzyc nie mozna ale 300 nalotow na Gaze jednie w sobote i niewiadoma do konca ilosc zabitych plus olbrzymie zniszczenia to zbrodnia,nawet jak nie czuje sie zadnej sympatii do arabow(mowiac oglednie)
    • lordme Re: A czy wiecie, 18.11.12, 22:25
      igor-z-uk napisał(a):
      > dzis "Międzynarodowy Dzień Tolerancji".

czy przypadkiem inauguracja tego dnia nie rozpoczela sie w gettcie- Gaza???
      • elka-sulzer Re: A czy wiecie, 18.11.12, 22:30
        Dokladnie ta sam mysl mi na .... mysl przyszla:D
        Telepatia?
        Clairvoyance?
      • igor_uk Re: A czy wiecie, 18.11.12, 22:32
        Nie.Swiat nie kreczy sie wylacznie wokol Gazy.Ma sporo wiecej problemow. Cos nikt nie wspomina o tym,ze dzis Turcja przeprowadzila kolejny nalot na cele w irackim Kurdystanie.Bylo zniszczono 36 cele,ile zabitych Kurdow,jeszcze nie podano ..
        Bo co,jak to Turcy morduja,to jest OK.A jak Zydki,to odrazu wrzask.
        Trzeba wszystkich kochac,a nie tylko tych,kto cierpi od zydow
        • lordme Re: A czy wiecie, 18.11.12, 22:44
          takimi "drobnostkami" jak konflikt turecko-kurdyjski swiat zupelnie sie nie interesuje choc tluka sie tam od lat....demokratyczna republika kongo rowniez,tam z kolei wyzynaja sie maczetami codziennie
          getto-gaza natomiast,to jedyny chyba juz tego rodzaju oboz na swiecie wiec i zainteresowanie wieksze....od czasu do czasu oczywiscie bo poprawnosc polityczna czuwa
          • igor_uk A czy wiesz. 18.11.12, 22:52
            Ze w tym getto poziom zycia jest sporo wyzszy,niz u Kurdow,o mieszkancach Kongo nie wspomne.
            Bo dzieki temu,ze ten konlikt jest w centrum uwagi,to datki tam ida z calego Swiatu.
            A kto wspomoga Kurdow,o Kongo nie wspomne?
            Chociaz przepraszam,wlasnie dzis z helikopterow,nalezacych do ONZ,byl przeprowadzony ostrzal rakietowy po nacierajacym powstancom. I ktos cos o tym wie?
            • elka-sulzer Re: A czy wiesz. 18.11.12, 22:57
              Igor, poziom zycia w gettcie Gaza jest mniej wiecej na poziomie Kurdow i ... Konga.
              Sudan ...
              • elka-sulzer Re: A czy wiesz. 18.11.12, 23:03
                Kto decyduje co moga Kurdowie, Sudanczycy czy Kongijczycy otrzymac?
                Jesli Izrael to maja przechlapane jak Palestynczycy.
            • lordme Re: A czy wiesz. 18.11.12, 23:04
              Ze w tym getto poziom zycia jest sporo wyzszy,niz u Kurdow,o mieszkancach Kongo nie wspomne.

czyzby?? (dot Kurdow)
              zapomniales ze czesc Iraku z zasobami ropy jest de facto w ich rekach,forsy obecnie maja jak lodu,kupic legalnie i nie moga praktycznie wszystko

gaza jest izolowana kompletnie,jedynie przemyt utrzymuje ta enklawe przy zyciu

Kongo to faktycznie syf i malaria ale wylacznie na wlasne zyczenie
              • igor_uk Re: A czy wiesz. 18.11.12, 23:17
                A co maja Kurdowie w Turcji? Zreszta i w Iraku dopiero co zaczeli troche zyc.
                • lordme Re: A czy wiesz. 18.11.12, 23:59
                  igor_uk napisał:

> A co maja Kurdowie w Turcji? Zreszta i w Iraku dopiero co zaczeli troche zyc.
                  >
                  ano rowniez cos z tego maja,bron i pomoc idzie glownie od kurdow irackich cho rowniez z innych zrodel
                  bazy kurdow tureckich znajduja sie glownie na pograniczu turecko-irackim
          • elka-sulzer Re: A czy wiecie, 18.11.12, 22:55
            No ale w ramach tej poprawnosci moich synow wysylaja nie by pilnowac jakiegos Konga!
            Wysylaja ich bo podobno ktos zagraza interesom ... nie, nie USA ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka