Dodaj do ulubionych

Sprawa Litwinenko,...

07.03.13, 20:37
...chyba tylko po taka nazwa da sie zolozyc watek, bo pod prawidlowa nazwa:

"CIA killed 9/11 author in black ops hit"

..watek zostal wyciety przez cenzure wolnego forum wolnego kraju.

No to znow:

A former US National Security Agency officer says the 9/11 investigative author Philip Marshall and his children were killed in a “black ops hit” by the CIA, dismissing the suicide hypothesis.

www.presstv.ir/detail/2013/03/03/291728/cia-killed-911-author-in-black-ops-hit/
Cierpliwe ciekam na wyjasnenia felusiaka, po co Marshall pozabijal wlasnych dzieci i dlaczego prawa reka strzelil w lewa czesc glowy.

Szczegolnie mi interesuje po co on wlasnego psa zabil.

Oczekuje wpisow:

wojciech - KGB zabilo wszystkich reniferow;
malkontent - a was Murzynow bija;
przyjacelameriki - CIA zabija demokratycznie, bo USA to panstwo prawa;
yurek - Trockiego zabili czekanem;
felusiak - nic zrozumialiscie czubaryki.

Ten czlowiek nie wyglada mi na zdolnego zastrzelic wlasnych dzieci.

www.dailymail.co.uk/news/article-2275258/Phillip-Marshall-Former-airline-pilot-conspiracy-theorist-shot-dead-teenage-children-dog-turning-gun-himself.html
Obserwuj wątek
    • igor_uk Ja czekam,z niecierpliwoscia. 07.03.13, 21:09
      Na komentarz mojego serdecznego przyjaciela,czyli felusiaka jednego.
      Bo tak naprawde,nie mam pojecia ,co mam o tym wszystkim myslec.
      Napewno jest to,ze gosc nie zyje,wraz z nastoletnimi dziecmi,jak rowniez to,ze cos tam napisal o wydarzeniach z przed wielu lat,co burzy oficjalna wersje .
      • elka-sulzer Re: Ja czekam,z niecierpliwoscia. 07.03.13, 22:01
        Panowie, jesli mozna :), felus nic w tej sprawie nie napisze bo propaganda "wolnomedialna" tego tematu nie dotyka. Nabrali wody w usta!

Propaganda "wolnomedialna" nic tez nie pisze na temat 55 wiezniow w praworzadnym Guantanamo, ktorzy juz lata temu mieli byc uwolnieni!

thinkprogress.org/justice/2012/09/24/895641/55-guantanamo-detainees-were-cleared-for-release-three-years-ago-but-are-still-held-at-gitmo/?mobile=nc

• romrus Re: Ja czekam,z niecierpliwoscia. 07.03.13, 22:09
          elka-sulzer napisała:
          > Panowie, jesli mozna :), felus nic w tej sprawie nie napisze bo propaganda "wolnomedialna" tego tematu nie dotyka. Nabrali wody w usta!

Jak to nie napisze?
          Przeciez on wyjasnia wszystki sprawy nie gorsze od rzecznika prasowego Bialego domu:-)

> Propaganda "wolnomedialna" nic tez nie pisze na temat 55 wiezniow w praworzadnym Guantanamo, ktorzy juz lata temu mieli byc uwolnieni!
          > thinkprogress.org/justice/2012/09/24/895641/55-guantanamo-detainees-were-cleared-for-release-three-years-ago-but-are-still-held-at-gitmo/?mobile=nc

To wszystko klamstwo.
          Amerikanie ich dawno wypuscili:-)

www.guardian.co.uk/world/2013/mar/07/pentagon-investigating-link-military-torture?INTCMP=SRCH
          • elka-sulzer Re: Ja czekam,z niecierpliwoscia. 07.03.13, 22:17
            romrus napisał:

> Jak to nie napisze?
            > Przeciez on wyjasnia wszystki sprawy nie gorsze od rzecznika prasowego Bialego
            > domu:-)

I mniej wiecej z taka sama wiarygodnoascia, hahahah.

> To wszystko klamstwo.
            > Amerikanie ich dawno wypuscili:-)

No i komu tu wierzyc? Wiezniom czy rzecznikom prasowym BD?
            Rzecznicy prasowi notorycznie popelniaja .... prawde, hahahaha

• felusiak1 Re: Ja czekam,z niecierpliwoscia. 07.03.13, 23:36
        burzy oficjalną wersję? nic podobnego. ofcjalna wersja broni sie sama ale dzięki niej rożnej maści konsporacjoniści snują teorię za grube pieniądze a ja widzę te dzieła w ksiegarniach.
    • felusiak1 romrus daj oddychać 07.03.13, 23:28
      jaka cenzura wolnego kraju? cenzura właściciela prywatnego forum.
      jako prawnik powinieneś rozumieć różnicę.
      zabawiasz się w konspirację. książek oskarżających busza jest na rynku bez liku i ich autorów cia nie zakatrupiła. dlaczego?
      daj spokój bzdetom.
      • eva15 Talmudyczna przewrotność felusia 07.03.13, 23:37
        Dlaczego ich nie zakatrupiono? Bo wszystkich, którzy nie mają w ręku twardych dowodów lecz tylko poszlaki i domysły ustawiono do kąta pomyleńców, zwolenników teorii spiskowych, słowem niegroźnych wariatów.
        Gorzej z tymi, którzy się czegoś dokopią. Mogą nie zdążyć się tym podzielić.
      • romrus Re: romrus daj oddychać 08.03.13, 00:02
        felusiak1 napisał:
        > jaka cenzura wolnego kraju? cenzura właściciela prywatnego forum.
        > jako prawnik powinieneś rozumieć różnicę.

Rozumiem.
        Wlascicel prywatnego forum co chwile spiewa hosanne wolnosci slowa, a u siebie wycina wszystko, co nie odpowiada jego pogladom.

Czyzby byl hipokryta?

> zabawiasz się w konspirację. książek oskarżających busza jest na rynku bez liku i ich autorów cia nie zakatrupiła. dlaczego?
        > daj spokój bzdetom.

Dlaczego?
        Nie wiem. Moze jeszcze czas nie nadszedl?

To dlaczego caly Zachod drze morde, ze Putin osobiscie zatrul polonem autora marnej ksiazki, jeszcze mniej wiarygodnej, niz teorie spiskowy o 9.11?

Zatem, jesli to nie CIA, to to podwaza twoi twierdzenia o bezpecznosci dzieci w amerikanskich rodzinach, w czym ty mnie przekonalesz.

No i takie okrucenstwo wobec psa mnie absolutnie zaskoczylo.

• felusiak1 Re: romrus daj oddychać 08.03.13, 01:12
          romrus, konstytucyjna gwarancja wolności słowa odnosi się do rządu. rząd nie może cenzurować. prywatny obywatel, firma, stowarzyszenie, klub i kółko szydełkowania może cenzurować do woli i tak gw nie życzy sobie wpisu na taki temat i wyrzuca do kosza.
          popatrz na forum igora, on cenzuruje.
          co ja mogę poradzić, że człowiek niezrównoważony psychicznie zastrzelił dzieci i siebie?
          Najzabawniejsze jest to, że oskarżenie padło w audycji Coast to coast dawniej Art Bell show.
          Tam możesz usłyszeć przeróżnego rodzaju konspiracyjne opowiadania, spotkania z kosmitami, porwania, ufo, yeti, duchy i temu podobne bzdety.
          en.wikipedia.org/wiki/Art_Bell
          • romrus Re: Lista Braudera 08.03.13, 01:48
            felusiak1 napisał:
            > romrus, konstytucyjna gwarancja wolności słowa odnosi się do rządu.
            > co ja mogę poradzić, że człowiek niezrównoważony psychicznie zastrzelił dzieci i siebie?
            > Tam możesz usłyszeć przeróżnego rodzaju konspiracyjne opowiadania, spotkania z kosmitami, porwania, ufo, yeti, duchy i temu podobne bzdety.

Felus, wbrew temu co twierdzi Wojtek, nie mieszkam w igloo i nie mam reniferow,wiec, nie tlumacz mi podstawowych rzeczy.

Nie jestem zwolennikom teorii spiskowych, nie uwazam ze wladzy USA nie maja prawa rozpedzac demonstracji, nie uwazam ze wladzy USA nie maja prawa walczyc o interesy swojego kraju, w tym zbrojnie.

Mi zawsze chodzi o jedno - o wasza wyjatkowa hipokryzje, bo to co wolno wam, nie wolno nikomu innemu, a taki sami przypadki sa traktowani absolutnie inaczej.

Ten gosc napisal ksiazke o 9.11 i dailymail pisze o "some degree of paranoia", a wladzy uwazaja to za samobojstwo.
            Jesli by on napisal bzdurna ksiazke o Putinie - byl by "bohaterem walki z diktatura", a samobojstwo by nazywano "zamsta krwawych KGBistow".

Dla zwolennikow teorii spiskowych, Lista Braudera zamiast listy Magnickiego:

Edmond J. Safra - byly wspolnik - trup;
            Boiris Fiodorow - zamenil Braudera w radzie nadzorczej - zawal, trup;
            adwokat Gasanow - posrednik pomiedzy Brauderem a Magnickim - zawal, trup;
            Walery Kuroczkin - direktor jednej z pralni Braudera/Magnickiego - zawal, trup;
            Bankier Korobejnikow - przez jego bank prali pieniadzy - zawal, trup;

zostawal jeden swiadek - to sam Magnicki - zawal, trup, tyle ze oficialnie to brzmi "zabity przez krwawych KGBistow bohater walki z korupcja".
            • felusiak1 Re: Lista Braudera 08.03.13, 02:23
              romrus, władze usa nie rozpedzają demonstracji. robią to władze miasta albo powiatu ale nie władze usa. zastanawia mnie dlaczego nikt nie rozumie systemu federalnego i wszystkim zdaje się, że rząd w waszyngtonie prowadzi śledztwo w zadupiu albo rozpędza demonstracje.
              W przypadku litwinienki brytyjska policja stwierdziła otrucie i żądała wydania Lugovoya
              W wypadku tego autora szeryf przeprowadził śledztwo i wyszło mu, że samobójstwo.
              wysuwasz niedorzeczne oskarżenia.
              • misterpee Re: felus, pisze mondrze 08.03.13, 04:35
                tak mondrze ze mozna spac spokojnie, szaron sie nie obudzi, a felusiowi napletek nie odrosnie.
              • eva15 Re: Lista Braudera 08.03.13, 08:22
                To raczej ty nie rozumiesz systemu federalnego. Wöade miast czy powiatu to teü wöadze USA, tyle że niższego stanowego i/lub lokalnego szczebla.

Skoro szeryf uznał, że to samobójstwo, to jest to oczywiście prawda jedyna i niepodważalna.
                Zwłaszcza w USA, gdzie są dziesiątki przypadków, gdy władze/sądy mylnie skazują ludzi za śmierć - w ramach nieomylności śledztwa i wyroku.
                • eva15 Re: Lista Braudera 08.03.13, 08:23
                  sorry napisało mi się z niemeicką klawiaturą, wię cpoprawka:

> To raczej ty nie rozumiesz systemu federalnego. Włade miast czy powiatu to też
                  > władze USA, tyle że niższego stanowego i/lub lokalnego szczebla.
                • felusiak1 Re: Lista Braudera 08.03.13, 16:10
                  efka napisała: Władze miast czy powiatu to też władze USA, tyle że niższego stanowego i/lub lokalnego szczebla.

Władza stanu to nie jest niższy szczebel. władza stanu nie jest podległa rządowi federalnemu.
                  naucz się a potem pisz.
              • romrus Re: Lista Braudera 08.03.13, 11:26
                felusiak1 napisał:
                >zastanawia mnie dlaczego nikt nie rozumie systemu federalnego i wszystkim zdaje się, że rząd w waszyngtonie prowadzi śledztwo w zadupiu albo rozpędza demonstracje.

Bo w zdecydowanej wiekszosci krajow jest inaczej, a ty jestesz pewen ze caly Swiat jest zobowiazany wyuczyc na pamiac system amerikanski.

> W przypadku litwinienki brytyjska policja stwierdziła otrucie i żądała wydania Lugovoya

Nikt na razie w ogole nic nie stwierdzil, to owoce chorej wyobrazni.

litvinenkoinquest.org/hearings
                A tu masz pytania, na ktory sad ma dac odpowiedzi:

litvinenkoinquest.org/wp-content/uploads/2012/09/LITV-issues-list.pdf

> W wypadku tego autora szeryf przeprowadził śledztwo i wyszło mu, że samobójstwo.
                > wysuwasz niedorzeczne oskarżenia.

Zadnych oskarzen nie wysuwam chociaz by dlatego, ze nie zbyt mi obchodzi kto, kogo i po co morduje w USA.

Kpic jednak z wiary w szeryfa z zadoopia jako zrodla prawdy na poziomie Pana Boga nic mi nie przeszkadza.
    • przyjacielameryki Re: Sprawa Litwinenko,... 08.03.13, 11:29
      No właśnie, co ma sprawa Litwinienki do sprawy Marshalla? Gdzie Rzym a gdzie Krym romrus? W USA przeprowadzono dochodzenie zgodnie z prawem, procedurami. itp. Został ogłoszony taki a nie inny wynik śledztwa i tyle. Natomiast sąd w Wlk. Brytanii nie może dokończyć śledztwa bo Rosja chroni świadka(domniemanego zabójcę). Dlaczego Ługowoj nie przyjedzie do Wlk. Brytanii skoro jest niewinny, dlaczego Putin tak go ochrania? Fuszerka szyta grubymi nićmi!
      Natomiast ta wasz sowiecka skłonność do zrównywania wszystkiego co robicie z niby tym samym w USA czy gdziekolwiek na zachodzie jest wyjątkowo żałosna. USA to państwo prawa i to państwo federalne, w którym wiele kwestii jest rozstrzyganych na poziomie stanu, miasta, . . . , i nic nigdy nie jest zamiatane pod dywan. W Rosji o wszystkim decyduje car Putin, u was nie ma demokracji, nie ma społeczeństwa obywatelskiego a prokuratorzy i sędziowie tylko wykonują rozkazy i polecania Kremla. Nie ma czaegoś takiego jak niezależny wymiar sprawiedliwości. Jeżeli zaś jakiś dziennikarz czy ktokolwiek wykryje złodziejstwo, wielką korupcję w Rosji to zostaje potraktowany tak jak Magnitski czyli zakatowany, bądż w najlepszym wypadku ląduje w szpitalu nieprzytomny od pobicia przez "nieznanych sprawców". Zbudujcie romrus najpierw państwo prawa, społeczeństwo demokratyczne, niezależne media, dopiero potem możesz wysilać się na jakieś porównania , bo jak sam wiesz nie da się porównywać np. cepa z obrabiarką cyfrową.

Ps. Tak samo żenująco wyglądają te porównania niszczenia Czeczenii i zabijania wszystkich jak popadło łącznie z gwałtami i torturami z walką zachodu z terroryzmem(pacyfikowanie i martyrologia narodu czeczeńskiego to była wasza walka z terroryzmem), albo mordu w Katyniu z niby zabijaniem Przez Polskę jeńców bolszewików po wojnie w 1920 r. To typowe zagrania propagandy sowieckiej, wmawianie że własne bandyckie, pozaprawne i przestępcze działania nie są bandyckie i to samo tak naprawdę dzieje się wszędzie a już na tym zgniłym zachodzie w szczególności. Oj tak, straszna jest hipokryzja na tym zachodzie. Gogol w czasach google'a, Wacek ma 100% rację w tym co pisze. Wiesz co romrus, może kup sobie tę książkę "Wacka"
      to dowiesz się trochę prawdy o współczesnej Rosji, bo wypisujesz farmazony tak jakbyś zupełnie nie znał Rosji.!
      • misterpee Re: PA - wasza prasa, sprawiedliwosc, pieniadze 08.03.13, 12:11
        i tak zwane niezalezne sady, samobojstwa bez udzialu osob trzecich, water boarding, guantanamo, palestyna. Przyjacielameryki powtarza litanie w ktora sam nie wierzy.
      • romrus Re:A nie mowilem?:-) 08.03.13, 12:30
        przyjacielameryki napisał:
        > W USA przeprowadzono dochodzenie zgodnie z prawem, procedurami. itp.

Jestesz w 100% przewidziwialny, jak kazda lemming z wypranym mozgiem:-)

romrus napisał:
        > Oczekuje wpisow:
        wojciech - KGB zabilo wszystkich reniferow;
        malkontent - a was Murzynow bija;
        przyjacelameriki - CIA zabija demokratycznie, bo USA to panstwo prawa;
        yurek - Trockiego zabili czekanem;
        felusiak - nic zrozumialiscie czubaryki.

> Natomiast sąd w Wlk. Brytanii nie może dokończyć śledztwa bo Rosja chroni świadka(domniemanego zabójcę).

Przestan klamac, pajacu.

Lugowoj bierze udzial w rozprawie (inquest) przez wideo, przeszed na wlasne zyczenie badanie na wykrywaczu klamstw, jego adwokat jest obecny w sadzie.

Na razie sad czeka, kiedy wladzy GB przestana mataczyc i wrescie przedstawia materialy.
        Lugowoj - za odtajnenie materialow;
        wdowa Litwinenki - za odtajnenie materialow;
        Komitet Sledczy FR - za odtajnenie materialow;
        przedstawicel rzadu GB - przeciw, niby czemu?

Strona oficialna brytyjskiego sadu:

litvinenkoinquest.org/hearings
        litvinenkoinquest.org/wp-content/uploads/2012/09/LITV-issues-list.pdf
        Nie obchodzi ze nie czytasz w zadnym jezyku obcym, uzywaj googla.
      • romrus Re: Panie Wacku, 08.03.13, 12:35
        > Wacek ma 100% rację w tym co pisze. Wiesz co romrus, może kup sobie tę książkę "Wacka" to dowiesz się trochę prawdy o współczesnej Rosji, bo wypisujesz farmazony tak jakbyś zupełnie nie znał Rosji.!

...skoncz zalosna reklamie swojej marnej ksiazki i tak nie pokryjesz kosztow na drukowanie.
        • przyjacielameryki Re: Panie Wacku, 08.03.13, 13:02
          romrus napisał:

> przyjacielameryki napisał:
          > > Wacek ma 100% rację w tym co pisze. Wiesz co romrus, może kup sobie tę k
          > siążkę "Wacka" to dowiesz się trochę prawdy o współczesnej Rosji, bo wypisuje
          > sz farmazony tak jakbyś zupełnie nie znał Rosji.!
          >
          >
          > ...skoncz zalosna reklamie swojej marnej ksiazki i tak nie pokryjesz kosztow na
          > drukowanie.

Gogol wiecznie żywy w Rosji. To jedyna konkluzja!

• romrus Re: Panie Wacku, 08.03.13, 13:09
            > Gogol wiecznie żywy w Rosji. To jedyna konkluzja!

No to jeszcze napisz, ze czytalesz chociaz jedna jego ksziazke:-)

A Gogol, jak kazdy klassik, wiecznie zywy, to fakt.
            • przyjacielameryki Re: Panie Wacku, 08.03.13, 13:22
              romrus napisał:

>
              > No to jeszcze napisz, ze czytalesz chociaz jedna jego ksziazke:-)
              >
              > A Gogol, jak kazdy klassik, wiecznie zywy, to fakt.

Czytałem "Ożenek" i Martwe Dusze".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka