Dodaj do ulubionych

hej rape-ublikanie,

IP: *.lv.lv.cox.net 28.07.04, 23:08
czyli inaczej bosholomoty dajcie mi jeden 'good reason' dlaczego 'W-u' mialby
zostac przy korycie jeszcze przez 4 lata?
Obserwuj wątek
    • Gość: dystorcjusz Re: hej rape-ublikanie, IP: 64.203.129.* 28.07.04, 23:32
      Daj mi jeden powod dla ktorego powinienem glosowac na Kerry'ego. Jeden

Hej czy na dworcu lotniczym w Las Vegas mozna palic?
      • Gość: aha Re: hej rape-ublikanie, IP: *.lv.lv.cox.net 29.07.04, 01:36
        Gość portalu: dystorcjusz napisał(a):

> Daj mi jeden powod dla ktorego powinienem glosowac na Kerry'ego. Jeden
        >
        > Hej czy na dworcu lotniczym w Las Vegas mozna palic?

to nie jest powod ani wlasciwa odpowiedz, nie zadawaj pytan tylko odpowiedz na
        moje pytanie, a glosowac to ty mozesz nawet na samego siebie.

ps; nie, nie mozna palic na dworcu lotniczym w LV
        • Gość: dystorcjusz Re: hej rape-ublikanie, IP: 64.203.129.* 29.07.04, 02:22
          To jest wlasnie zasadnicze pytanie dla niezdecydowanych.
          Do nich ta ciagla nagonka nie dociera.
          A zatem powiedz mi jeden powod, dla ktorego powinienem glosowac na Kerry'ego.

PS. Dzieki za odpowiedz na palenie. Przegralem zaklad.
          • Gość: aha Re: hej rape-ublikanie, IP: *.lv.lv.cox.net 29.07.04, 02:29

> To jest wlasnie zasadnicze pytanie dla niezdecydowanych.
            > Do nich ta ciagla nagonka nie dociera.
            > A zatem powiedz mi jeden powod, dla ktorego powinienem glosowac na Kerry'ego.
            >
            > PS. Dzieki za odpowiedz na palenie. Przegralem zaklad.

Widze ze sie nie dogadamy w pierwszej kwestii, a jesli chodzi o palenie to
            przykro mi ze przegrales. Na pocieszenie dodam ze sa wytyczone miejsca na
            lotnisku gdzie wolno palic, moze to pomoze i zaklad wyjdzie na remis. Good Luck
    • Gość: dystorcjusz Re: hej rape-ublikanie, IP: 64.203.129.* 29.07.04, 02:50
      Dogadamy sie z pewnoscia.
      Pierwszy powod to portfel czyli gospodarka.
      Nastepny to dwie zwycieskie wojny.
      Ale tez minusy, jak deficyt, ktorego mozna bylo uniknac przynajmniej w takim
      rozmiarze.

Ale ciagle nie jestem przekonany czy glosowac na Busha.
      W zwiazku z tym przygladam sie Kerry'emu i pytam ciebie aha
      dlaczego mialbym glosowac na niego.
      • Gość: aha Re: hej rape-ublikanie, IP: *.lv.lv.cox.net 29.07.04, 03:09

> Dogadamy sie z pewnoscia.
        > Pierwszy powod to portfel czyli gospodarka.
        > Nastepny to dwie zwycieskie wojny.
        > Ale tez minusy, jak deficyt, ktorego mozna bylo uniknac przynajmniej w takim
        > rozmiarze.
        >
        > Ale ciagle nie jestem przekonany czy glosowac na Busha.
        > W zwiazku z tym przygladam sie Kerry'emu i pytam ciebie aha
        > dlaczego mialbym glosowac na niego.

...

Mieszkasz w tym kraju, masz pewnie rodzine albo ja kiedys zalozysz, chcesz zyc
        spokojnie i w miare dobrze, glosoj wiec na kogos kogo uwazasz wedlug wlasnej
        oceny i kryteriow za godnego Ciebie przedstawiciela Twoich pragnien i poczynan.
        Jesli jestes pewien ze czlowiek na ktorego oddasz glos jest godzien Twojego
        osobistego zaufania i potrafisz sam przed soba przyznac ze mu ufasz, glosoj na
        niego. Jesli nie jestes przekonany w 100%, zastanow sie czy warto zostac
        zwykla, bezglosna, jeszcze jedna ceglą w murze.
        • Gość: dystorcjusz Re: hej rape-ublikanie, IP: 64.203.129.* 29.07.04, 03:36
          Bardzo ladnie napisane i w zasadzie mozna sie z tym zgodzic ale nie dales mi
          wskazowki co do Kerry'ego. Zwykle tak bywa, ze wybieramy cos co znamy w obawie
          przed nieznanym, chyba ze to co znamy jest zupelnie do doopy.
          • Gość: aha Re: hej rape-ublikanie, IP: *.lv.lv.cox.net 29.07.04, 03:41

> Bardzo ladnie napisane i w zasadzie mozna sie z tym zgodzic ale nie dales mi
            > wskazowki co do Kerry'ego. Zwykle tak bywa, ze wybieramy cos co znamy w obawie
            > przed nieznanym, chyba ze to co znamy jest zupelnie do doopy.

Wskazowek ja dawal ci nie bede. Mysle ze jestes na tyle inteligetnym
            czlowiekiem ze sam potrafisz sobie odpowiedziec na zasadnicze pytanie, w kogo
            mozesz uwierzyc i komu zaufac. Zycze pomyslnego rozwiazania problemu. Jesli
            chodzi o powyzszy watek to rozmawiamy troche nie na temat wiec jak, jest jakis
            powod czy nie zeby W-u doil nas przez nastepne 4 lata?
            • Gość: Tysprowda Re: hej rape-ublikanie, IP: 216.127.68.* 29.07.04, 11:50
              Buszewicy socjalizuja koszty, prywatyzuja zyski.

Bush to homo sovieticus capitalistus.
            • Gość: dystorcjusz Re: hej rape-ublikanie, IP: 64.203.129.* 30.07.04, 00:46
              I tu wlasnie dotknales linii wysokiego napiecia. Wszystko co powiedziales, to
              dlaczego nie powinienem glosowac na Busha. Najwazniejsze wydaje sie byc
              powstrzymanie dojenia. Ale skad mam wiedziec czy Kerry nie wydoi mnie jeszcze
              bardziej? Jakie wzgledy przemawiajaa, ze mam mu zaufac?
              Jest to poniekad akademicka dyskusja. Ty pytasz o jeden powod dla ktorego
              powinienem glosowac na Busha w podtekscie jednak sugerujesz, ze takiego powodu
              nie ma a zatem jedynym wyjsciem jest glosowanie na Kerry'ego.
              W zyciu niestety tak nie ma. Wyborcy glosuja w listopadzie ZA a nie PRZECIW
              i tu wlasnie jest pieta achillesowa Kerry'ego. Teraz musi nas przekonac do
              siebie. Od dzisiaj samo stwierdzenie, ze kerry to nie Bush juz nie wystarcza.
              Demokraci aby wybrac Kerry'ego potrzebuja swing voters w rownym stopniu co
              republikanie, a swing voters nie zywia takiej awersji do Busha jakby ci sie
              wydawalo.
              • Gość: Tysprowda Re: hej rape-ublikanie, IP: 216.127.82.* 31.07.04, 06:33
                Alez masz dylemat!

Wiesz, ze Bush cie doi!

Nie wiesz, czy Kerry cie nie wydoi!

Nie warto sprobowac?

Bottom line: obaj musza trzymac Irakoriko za morde, bo tak wymaga interes
                USSRaela.

Wojna z Irakoriko to o to "riko" w Iraku, czyli rope oraz o obrone dolara przed
                euro ktorego Saddam uzywal w handlu ropa.

Posuwac sie do takich krokow jak buszewicy, aby obronic dolar, to znaczy ze
                dolar wymagal obrony militarnej, sam sie nie mogl obronic.

W kazdym razie, zle sie dzieje w panstwie dunskim, jak pisal Szekspir.
    • Gość: aha Re: hej rape-ublikanie, IP: *.lv.lv.cox.net 30.07.04, 00:16
      Jak widac za wiele rape-ublikanie nie maja do powiedzenia. Co sie dziwic W-u
      jest przegrany z gory do dolu, nastepny etap to osadzenie i wyjazd na roboty
      odbudowywac to co 'wyzwolil'.
    • Gość: aha Re: hej rape-ublikanie, IP: *.lv.lv.cox.net 31.07.04, 03:11
      > czyli inaczej bosholomoty dajcie mi jeden 'good reason' dlaczego 'W-u' mialby
      > zostac przy korycie jeszcze przez 4 lata?

Zatkalo was, a moze trudno cos konkretnego wyprodukowac oprocz tej szmiry ktora
      karmia spoleczenstwo w codziennych "fox-news"? Ten beznadziejny 'kandydat' na
      nastepne 4 lata ignorancji, oszustw i zaprzedawania wlasnego narodu jest
      przegrany do tego stopnia ze nic poza idiotycznymi i beznadziejnie
      bezwartoscowymi sloganami nie potrafi wydukac. W momencie bezposredniej
      konfrontacji z Kerrym bedziemy mieli najzabawniejszy pokaz blazenady w
      wykonaniu W-u ktory bez pomocy z zewnatrz nie skleci jednego logicznego zdania.
      Poprostu zblazni sie.
      • henryk_the8 Re: hej rape-ublikanie, 31.07.04, 03:45
        Gość portalu: aha napisał(a):

> > czyli inaczej bosholomoty dajcie mi jeden 'good reason' dlaczego 'W-u' mi
        > alby
        > > zostac przy korycie jeszcze przez 4 lata?
        >
        > Zatkalo was, a moze trudno cos konkretnego wyprodukowac oprocz tej szmiry ktora
        >
        > karmia spoleczenstwo w codziennych "fox-news"? Ten beznadziejny 'kandydat' na
        > nastepne 4 lata ignorancji, oszustw i zaprzedawania wlasnego narodu jest
        > przegrany do tego stopnia ze nic poza idiotycznymi i beznadziejnie
        > bezwartoscowymi sloganami nie potrafi wydukac. W momencie bezposredniej
        > konfrontacji z Kerrym bedziemy mieli najzabawniejszy pokaz blazenady w
        > wykonaniu W-u ktory bez pomocy z zewnatrz nie skleci jednego logicznego zdania.
        >
        > Poprostu zblazni sie.

Posłuchaj namolny 'demokrato' - powiedz mi czym sie różni Kerry od Busha
        (pomijając służbę w Wietnamie - ktorą Demokraci używaja jak bicza) w kluczowych
        sprawach wewnetrznej polityki amerykańskiej - ten sam BS - tylko rożne twarze.

Dlatego nie chce zamieniac siekierki na kij - Kerry pierwsze co zrobi to
        podniesie tax po dojściu do władzy.
    • Gość: felusiak Bardzo interesujace IP: *.nyc.rr.com 31.07.04, 05:15
      Po przeczytaniu powyzszych wypowiedzi nie mozna oprzec sie wrazeniu, ze kolega aha
      przekonuje nas do glosowania na Kerry'ego. Dlaczego powinnismy poprzec Kerry'ego.
      Alez to proste. Bush jest zlym prezydentem i z tego powodu powinnismy glosowac
      na przeciwnika.
      Bardzo zabawna argumentacja. Jako zwolennik Busha jestem w stanie przytoczyc
      jego niekwestionowane osiagniecia jak tez potkniecia.
      A co moi przeciwnicy? W kolo Macieju te same wyprane i wyblakle komunaly.
      Bush to polglowek, Bush klamie, Bush = debil i temu podobne "argumenty".
      Niestety kolego aha, dystorcjusz ma racje twierdzac, ze ludzie chca glosowac za
      kims a nie przeciwko komus. Kerry szuka wyborcow wsrod sfrustowanych
      negatywistow, takich jak aha i w zasadzie juz ich ma. Ale zeby wygrac trzeba
      pozyskac tych, ktorzy chca aby przedstawiono im lepszy program a tego Kerry
      jeszcze nie ma.
      • Gość: West Re: Bardzo interesujace IP: *.lv.lv.cox.net 31.07.04, 23:19
        Gość portalu: felusiak napisał(a):

> Po przeczytaniu powyzszych wypowiedzi nie mozna oprzec sie wrazeniu, ze
        kolega aha przekonuje nas do glosowania na Kerry'ego. Dlaczego powinnismy
        poprzec Kerry'ego.

---

felusiak, umiesz czytac po polsku? Pierwsze, zaden z was nie odpowiedzial aha
        na jego pytanie. Drugie, w ktorej z wypowiedzi aha stara sie kogokolwiek
        przekonac do glosowania na kogokolwiek. Trzecie, jestes tak wpatrzony w
        oswiecona twarz slonca z texasu ze gotow bys byl poswiecic wlasna rodzine dla
        jego brudnych interesow. Ty, jak i wiekszosc takich co 'mysla' jak ty nie
        patrza na dobro tego kraju, tylko do ktorej partii naleza. Nie wazne jest czy
        to co sie dzieje jest dobre czy zle, wazne jest ze to republikanski wodz tak
        chce. Kazda krytyke wodza traktujecie jako 'propaganda'. Moze mi wiec pomozesz
        i powiesz jak mozna krytykowac twojego wodza i nie byc posadzonym
        o 'propagande', czy wogole jest cos co ON zle zrobil? Zastanow sie chlopie nad
        wlasnym zyciem i swoich bliskich i pomysl czy wodz z texasu napewno jest
        godzien zeby w jego rece powierzyc swwoja i twoich bliskich przyszlosc.
        • Gość: felusiak Re: Bardzo interesujace IP: *.nyc.rr.com 01.08.04, 00:44
          Alez kolego West zapewniam cie, ze jestem nader uwaznym czytelnikiem i nawet
          niuanse nie uchodza mojej uwadze.

Gość portalu: West napisał(a):
          > felusiak, umiesz czytac po polsku? Pierwsze, zaden z was nie odpowiedzial aha
          > na jego pytanie. Drugie, w ktorej z wypowiedzi aha stara sie kogokolwiek
          > przekonac do glosowania na kogokolwiek

Tak, umiem czytac po polsku jak juz na wstepie napisalem. Potrafie tez logicznie
          myslec i analizowac.

Dystorcjusz odpowiedzial na pytanie aha ale zostalo to albo zignorowane, albo
          niezauwazone:
          > • Re: hej rape-ublikanie, IP: 64.203.129.*
          > Gość: dystorcjusz 29.07.2004 02:50

> Dogadamy sie z pewnoscia.
          > Pierwszy powod to portfel czyli gospodarka.
          > Nastepny to dwie zwycieskie wojny.
          > Ale tez minusy, jak deficyt, ktorego mozna bylo uniknac przynajmniej w takim
          > rozmiarze.

Natomiast jesli twierdzisz, ze aha nie przekonuje nas do glosowania na Kerry'ego
          to w takim razie na kogo?

• Re: hej rape-ublikanie, IP: *.lv.lv.cox.net
          Gość: aha 31.07.2004 03:11

> Ten beznadziejny 'kandydat' na nastepne 4 lata ignorancji, oszustw i
          > zaprzedawania wlasnego narodu jest przegrany do tego stopnia ze nic poza
          > idiotycznymi i beznadziejnie bezwartoscowymi sloganami nie potrafi wydukac.

Jesli zatem aha przekonuje nas, ze Bush jest oszustem, ignorantem i
          sprzedawczykiem, ktory mowi sloganami beznadziejnymi i bezwartosciowymi
          to oznacza, ze zniecheca nas do oddania na niego glosu. A zatem na kogo mamy
          oddac ten gloz jesli jedynym kandydatem, ktory moze pokonac Busha jest Kerry?
          Czy mam glosowac na Nadera? Przeciez i ty i ja i aha wiemy, ze glosowanie na
          Nadera to glosowanie na Busha. Czy myle sie?
          • Gość: West Re: Bardzo interesujace IP: *.lv.lv.cox.net 01.08.04, 00:54

> Dystorcjusz odpowiedzial na pytanie aha ale zostalo to albo zignorowane, albo
            > niezauwazone:
            > > • Re: hej rape-ublikanie, IP: 64.203.129.*
            > > Gość: dystorcjusz 29.07.2004 02:50
            >
            > > Dogadamy sie z pewnoscia.
            > > Pierwszy powod to portfel czyli gospodarka.

story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/ap/20040731/ap_on_el_pr/bush_economy&cid=694&ncid=716
            > > Nastepny to dwie zwycieskie wojny.

o ktorych wojnach mowa, chyba o gwiezdnych?

> > Ale tez minusy, jak deficyt, ktorego mozna bylo uniknac przynajmniej w ta
            > kim rozmiarze.
            >
            > Natomiast jesli twierdzisz, ze aha nie przekonuje nas do glosowania na Kerry'eg
            > o
            > to w takim razie na kogo?

> Jesli zatem aha przekonuje nas, ze Bush jest oszustem, ignorantem i
            > sprzedawczykiem, ktory mowi sloganami beznadziejnymi i bezwartosciowymi
            > to oznacza, ze zniecheca nas do oddania na niego glosu. A zatem na kogo mamy
            > oddac ten gloz jesli jedynym kandydatem, ktory moze pokonac Busha jest Kerry?
            > Czy mam glosowac na Nadera? Przeciez i ty i ja i aha wiemy, ze glosowanie na
            > Nadera to glosowanie na Busha. Czy myle sie?

mylisz sie jak zreszta w bardzo wielu sprawach. Ty jestes ty musisz kogos wybrac
            wiec wybierz, ja uwazam ze jesli nie ma kandydata, to nie ma glosowania, gdyby
            wiekszosc postpowala wwedlug wlasnych potrzeb i glosowala tylko na tego ktory
            wedluch nich jest odpowiedni a nie na gorsze zlo, wybralibysmy kogos
            odpowiedniego, a tak bedzie to co bedzie czyli glebsze g...no!
            • Gość: felusiak Re: Bardzo interesujace IP: *.nyc.rr.com 01.08.04, 01:38
              Ja nie polemizuje z dystorcjuszem a jedynie stwierdzam, ze odpowiedzial.
              To czy jego odpowiedzi uznasz za dobre czy tez zle to twoja sprawa.
              Twoja reakcja jest tu wrecz akademicka. Argumen, ze Bush to oszust jest tak samo
              dobry jak argument o dwoch wojnach i gospodarce. Oba mozna latwo podwazyc.

Alez oczywiscie, ze moge sie mylic w bardzo wielu sprawach, tak jak wszyscy zreszta.
              Nieomylny jest jedynie Bog, glosi powiedzenie.

A zatem aha sugeruje, ze powinienem zostac w domu jesli Bush mi nie odpowiada a
              do Kerryego nie jestem przekonany? Czy dobrze zrozumialem?
              Glosujmy tylko na kandydata ktorego lubimy!!!!!!!

Wydaje sie, ze bezwiednie aprobujesz druga kadencje Busha.
              Jesli do wyborow pojda jedynie ci przekonani to zgodnie z rozkladem politycznych
              sentymentow Bush wygralby latwo. Jesli zatem nie chcesz nastepnych 4 lat
              oszustw i klamstw staraj sie jak najszybciej przekonac do Kerry'ego tych, ktorzy
              sa niezdecydowani i tych ktorym Bush podoba sie mniej niz Kerry ale obu nie
              lubia. W przeciwnym razie obudzisz sie z reka w nocniku tak jak w 2002 i w 2000.

• Gość: West Re: Bardzo interesujace IP: *.lv.lv.cox.net 01.08.04, 02:00

> Jesli zatem nie chcesz nastepnych 4 lat oszustw i klamstw staraj sie jak
                najszybciej przekonac do Kerry'ego tych, ktorzy sa niezdecydowani i tych ktorym
                Bush podoba sie mniej niz Kerry ale obu nie lubia.

---

Sam wiec przyznajesz felusiak ze bush to oszust i klamca.

A tak na marginesie, jesli jestes Polakiem, to sadze ze pamietasz lata PRL-u.
                Czy wowczas z braku inych kandydatow leciales do urn wyborczych zeby oddac swoj
                glos na Gomulke czy Gierka?
                • Gość: felusiak Re: Bardzo interesujace IP: *.nyc.rr.com 02.08.04, 13:19
                  > Sam wiec przyznajesz felusiak ze bush to oszust i klamca.
                  Nieczego nie przyznaje, a jedynie cytuje slowa aha probujac przeprowadzic
                  logiczny wywod. Czytaj uwazniej.

> A tak na marginesie, jesli jestes Polakiem, to sadze ze pamietasz lata PRL-u.
                  > Czy wowczas z braku inych kandydatow leciales do urn wyborczych zeby oddac swoj
                  > glos na Gomulke czy Gierka?

Glosowanie w PRL=u bylo obowiazkiem kazdego obywatela pod grozba nachodzenia
                  przez SB. Moj drogi West w twmtych czasach chodzilo sie z rodzina do lokalu
                  wyborczego, podpisywalo sie liste i wrzucalo kartke do urny bez skreslen.
                  Jedynie nieliczni mieli dosc odwagi aby wejsc za kotare i skreslac co urzednicy
                  wyborczy skrzetnie odnotowywali. Nastepnie odwazni wizytowani byli przez
                  sledczych Sluzby Bezpieczenstwa,szykanowani, wyrzucani z pracy z wilczym biletem
                  itd.
                  O czasach PRL-u masz takie pojecie jak Moore o wyzwoleniu sie narodow Europy
                  wschodniej spod sowieckiego buta.
                  • Gość: West Re: Bardzo interesujace IP: *.lv.lv.cox.net 02.08.04, 17:35

> > Sam wiec przyznajesz felusiak ze bush to oszust i klamca.
                    > Nieczego nie przyznaje, a jedynie cytuje slowa aha probujac przeprowadzic
                    > logiczny wywod. Czytaj uwazniej.

tak wlasnie wyglada to co nazywacie"propaganda' w filmie Moora, panie felusiak

---

> > A tak na marginesie, jesli jestes Polakiem, to sadze ze pamietasz lata PRL-
                    u.
                    > > Czy wowczas z braku inych kandydatow leciales do urn wyborczych zeby odda
                    > c swoj
                    > > glos na Gomulke czy Gierka?
                    >
                    > Glosowanie w PRL=u bylo obowiazkiem kazdego obywatela pod grozba nachodzenia
                    > przez SB. Moj drogi West w twmtych czasach chodzilo sie z rodzina do lokalu
                    > wyborczego, podpisywalo sie liste i wrzucalo kartke do urny bez skreslen.
                    > Jedynie nieliczni mieli dosc odwagi aby wejsc za kotare i skreslac co
                    urzednicy wyborczy skrzetnie odnotowywali. Nastepnie odwazni wizytowani byli
                    przez sledczych Sluzby Bezpieczenstwa,szykanowani, wyrzucani z pracy z wilczym
                    biletem itd. O czasach PRL-u masz takie pojecie jak Moore o wyzwoleniu sie
                    narodow Europy wschodniej spod sowieckiego buta.

Jeszcze raz, twoje 'logiczne' myslenie i wywody bardzo czesto mijaja sie z
                    prawda na zasadzie przyslowia "kazdy sadzi wedlug siebie" co zadko jest zgodne
                    z tym co mysla i sadza inni. Czy ty myslisz ze ja urodzilem sie wczoraj i znam
                    wybory PRL-u z opwiadan dziadka?
                    • Gość: felusiak Re: Bardzo interesujace IP: *.nyc.rr.com 02.08.04, 20:21
                      Gość portalu: West napisał(a):
                      > Jeszcze raz, twoje 'logiczne' myslenie i wywody bardzo czesto mijaja sie z
                      > prawda na zasadzie przyslowia "kazdy sadzi wedlug siebie" co zadko jest zgodne
                      > z tym co mysla i sadza inni. Czy ty myslisz ze ja urodzilem sie wczoraj i znam
                      > wybory PRL-u z opwiadan dziadka?

Tak z pewnoscia znasz z opowiadan, no moze byles juz troszke wiekszy w latach
                      80-tych ale jak sie glosowalo w 50-tych, 60-tych i 70-tych do 1976 to ty
                      chlopaczku z opowiadan znasz.

PS. Ty i aha, czy to jedna osoba w dwoch wcieleniach czy tez twoja lepsza
                      polowa, bo poglady macie konsultowane.
                      • Gość: West Re: Bardzo interesujace IP: *.lv.lv.cox.net 02.08.04, 21:50

> Tak z pewnoscia znasz z opowiadan, no moze byles juz troszke wiekszy w latach
                        > 80-tych ale jak sie glosowalo w 50-tych, 60-tych i 70-tych do 1976 to ty
                        > chlopaczku z opowiadan znasz.

---

I to by bylo na tyle towarzyszu felusiak, rozmowa z takim ignorantem jak ty to
                        nic innego tylko strata czasu, ty nawet wiesz ile ja mam lat. Stopniem
                        inteligencji nie odbiegasz od swojego wodza daleko, mysle ze to komplement dla
                        ciebie. Natomiast wiarą w 'wizje' swego pana przebijasz wszystkich a
                        twoje 'logiczne myslenie' to nic innego jak przekrecanie i naginanie prawdy,
                        cos w rodzaju:

>felusiak napisał:
                        >Jesli zatem nie chcesz nastepnych 4 lat oszustw i klamstw staraj sie jak
                        >najszybciej przekonac do Kerry'ego tych, ktorzy sa niezdecydowani i tych
                        >ktorym Bush podoba sie mniej niz Kerry ale obu nie lubia.

> > Sam wiec przyznajesz felusiak ze bush to oszust i klamca.

---

Jestes do tego stopnia ignorantem rzeczywistosci ze z czarnego chcesz zrobic
                        biale a jak twoj wodz pluje ci w twarz klamstwem i oszustwem, ty przekonujesz
                        siebie i wszystkich ze to tylko deszcz pada, radze wiec kup sobie duzy parasol
                        zapowiada sie na deszczowa jesien.

---

> PS. Ty i aha, czy to jedna osoba w dwoch wcieleniach czy tez twoja lepsza
                        > polowa, bo poglady macie konsultowane

zostawie ci to do rozgryzienie, jestes chodzaca inteligencja wiec "padumajesz
                        troszku" logicznie i bedziesz wiedzial czy moze byc na tej ziemi jeszcze jedna
                        osoba ktora mysli nie tak jak ty, towarzyszu felusiak.

---

>felusiak napisał:

>Glosowanie w PRL=u bylo obowiazkiem kazdego obywatela pod grozba nachodzenia
                        >przez SB. Moj drogi West w twmtych czasach chodzilo sie z rodzina do lokalu
                        >wyborczego, podpisywalo sie liste i wrzucalo kartke do urny bez skreslen.
                        >Jedynie nieliczni mieli dosc odwagi aby wejsc za kotare i skreslac co urzednicy
                        >wyborczy skrzetnie odnotowywali. Nastepnie odwazni wizytowani byli przez
                        >sledczych Sluzby Bezpieczenstwa,szykanowani, wyrzucani z pracy z wilczym
                        >biletem itd.

To powiedz nam felusiak za kim ze strachu glosowales w latach 50-tych, 60-tych
                        i 70-tych do 1976, nie ma sie czego wstydzic, sprzedawales wowczas Polske
                        Sowietom ze strachu, teraz chcesz sprzedac swoj glos, pytanie tylko za co,
                        wowczas sie bales a teraz?
    • Gość: aha Re: hej rape-ublikanie, IP: *.lv.lv.cox.net 02.08.04, 06:24
      wiec jak dystorcjusz, juz wiesz komu mozesz zaufac, czy moze nie bardzo jest
      komu, w tej mieszance 'patriotyzmu' za zielone?
      • Gość: dystorcjusz Re: hej rape-ublikanie, IP: 64.203.129.* 02.08.04, 16:48
        Chcialem zaufac Kerry'emu i dlatego tak usilnie staralem sie wyciagnac od ciebie
        jakies informacje. Pozytywne informacje. Na przyklad dlaczego mialbym glosowac
        ZA Kerrym? Ale wszystko co zdolalem od ciebie wyrwac to jedynie, ze powinienem
        glosowac PRZECIWKO Bushowi. Ale na kogo? Jest tylu kandydatow, ze glowa boli.

Oczywiscie moge zostac w domu ale pragmatyzm podpowiada mi, ze wtedy wygralby
        Bush. Glosujac na Nadera zabieram glosy przeciwnikowi Busha.
        Jak nie kijem to palka. Jestem w rozterce.
        • Gość: West Re: hej rape-ublikanie, IP: *.lv.lv.cox.net 02.08.04, 17:37

> Chcialem zaufac Kerry'emu i dlatego tak usilnie staralem sie wyciagnac od
          ciebi
          > e jakies informacje. Pozytywne informacje. Na przyklad dlaczego mialbym
          glosowac
          > ZA Kerrym? Ale wszystko co zdolalem od ciebie wyrwac to jedynie, ze powinienem
          > glosowac PRZECIWKO Bushowi. Ale na kogo? Jest tylu kandydatow, ze glowa boli.
          >
          > Oczywiscie moge zostac w domu ale pragmatyzm podpowiada mi, ze wtedy wygralby
          > Bush. Glosujac na Nadera zabieram glosy przeciwnikowi Busha.
          > Jak nie kijem to palka. Jestem w rozterce.

zapytaj felusiaka o rade, daje glowe ze on wie co robic.
    • Gość: . Bo sie od koryta nie da oderwac. Dobrze mu. Glupio IP: *.range81-156.btcentralplus.com 02.08.04, 06:26
      pytasz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka