Dodaj do ulubionych

Czemu Putin milczy?

27.08.13, 21:20
Chyba wszysci zauwazyliscie,ze Putun nie zabral glosu w sprawie Syrii.Nie padlo zadnego slowa z jego ust odnosnie tego,co dzieje sie wokol Syrii.
Czy moze ktos sensownie powiedziec - dla czego on milczy i kiedy,nareszcie, zabierze glos?
--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • herr7 ma trudną sytuację... 27.08.13, 21:28
      i woli nie powiedzieć za dużo.
      • igor_uk To nie odpowiedz,herr.. 27.08.13, 21:36
        Oczywiscie,ze ma trudna sytuacje i rzeczywiscie woli za duzo nie powiedziec.Ale dla czego?
        I kiedy zabierze glos.
        Ja jestem praktycznie na 100% pewien tego,ze odpowiedzi znam :-)
        • wojciech.2345 Re: To nie odpowiedz,herr.. 27.08.13, 21:39
          igor_uk napisał:

> Oczywiscie,ze ma trudna sytuacje i rzeczywiscie woli za duzo nie powiedziec.Al
          > e dla czego?
          > I kiedy zabierze glos.
          ---------------
          Wtedy jak analitycy z KGB przestaną pić.
          --------------
          > Ja jestem praktycznie na 100% pewien tego,ze odpowiedzi znam :-)
          -------------
          Na pewno Twoja odpowiedź będzie śmieszna.
          Come on.
        • sowietolog1 Re: To nie odpowiedz,herr.. 27.08.13, 21:42
          To nie kokietuj, tylko napisz...
          Podobno rozmawiał tel. z Cameronem.
          Podejrzewam, że z Obamą i Hollande'm również.
          Może nie chce powtórzyć błędu Ławrowa, którego wypowiedz zamiast wzmocnić Syrię, a osłabić NATO, wprowadziła tylko szum medialny i sugestię, iż Rosja nie będzie umierać za Syrię?
          • igor_uk Nie koketuje. 27.08.13, 21:50
            Po prostu chcialbym zeby forumowicze gadali nie o tym,co ja napisze,a wyrazali wlasne zdanie.

Lawrow mowil tylko to,co mowic byl powinien.Miedzy innym jego slowa pozwolili mnie zrozumiec,czemu milczy Putin.
            • misterpee Re: od gadania jest lawrow 27.08.13, 21:59
              A Putin od takich posuniec , ktore staja sie rzeczywistoscia.
              • wojciech.2345 Re: od gadania jest lawrow 27.08.13, 22:52
                misterpee napisała:
                > A Putin od takich posuniec , ktore staja sie rzeczywistoscia.
                ---------------
                Fiutin to postać z virtualu.
                To powinieneś rozumieć.
    • mara571 Pal licho Putin, ale ta decyzja wojenna trojca 27.08.13, 21:57
      postawila w glupiej sytuacji Mutti.
      Spojrzalam na forum spieglowe i faztowskie. Zwolennikow ataku prawie nie ma.
      Kanclerz Merkel jezdzi po kraju spotykajac sie z wyborcami, ale w niedziele czeka ja telewizyjny pojedynek ze Steinbruckiem.
      Wsrod uzgodnionych tematow sa "aktualnosci". Steinbruck oswiadczyl wczoraj, ze jest przeciwko zapowiedzianemu atakowi, rzecznik rzadu i minister spraw zagranicznych mowia tylko o konsekwencjach "ataku gazowego". Mutti na razie milczy, ale ponoc rozmawiala z Cameronem i Hollande.
    • malkontent6 Re: Czemu Putin milczy? 27.08.13, 21:59
      Może dlatego:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,14504871,Rosyjski_ekspert__Jezeli_Zachod_zaatakuje_Syrie__Rosja.html#BoxSlotII3img
      • igor_uk malkontent,litosci. 27.08.13, 22:28
        To ze GW odbilo i zaczelo przedrukowywac z livejournal wypociny jakiegos blogiera,to nie znaczy,ze tobi rowniez powinno odbic :-)
        • malkontent6 Re: malkontent,litosci. 27.08.13, 23:28
          W mojej wypowiedzi zapomniałem dodać :)
    • polski_francuz Franciszek 27.08.13, 22:08
      czemu On milczy. This is the question. Kogo obchodzi Putin?

PF
    • eva15 Bo Obama też milczy! 27.08.13, 22:23
      Na razie do kamer tv gadają członkowie rządów...
      • mara571 ponoc jest na urlopie... 27.08.13, 22:26

• eva15 Re: ponoc jest na urlopie... 27.08.13, 22:46
          Nawet gdyby tak było, to co z tego? Na urlopie traci głos?
          • mara571 Re: ponoc jest na urlopie... 27.08.13, 22:57
            Evciu, ma wymowke. I ponoc sie zastanawia.
            Glos zabral po "ataku" gazowym.
            www.bild.de/politik/ausland/barack-obama/us-praesident-barack-obama-kauft-sich-ein-fischbroetchen-31820518.bild.html
            • eva15 Re: ponoc jest na urlopie... 27.08.13, 22:59
              Na analityka to byś się raczej nie nadała...
              • mara571 Re: ponoc jest na urlopie... 27.08.13, 23:01
                zaskocze cie, jestem analitykiem i to niezlym, ale w innej diedzinie.
                • eva15 Re: ponoc jest na urlopie... 27.08.13, 23:02
                  Zaskoczę cię - ja mówię o politanalizie.
                  • mara571 Re: ponoc jest na urlopie... 27.08.13, 23:07
                    ja znam twoje ambicje.
                    Wydaje mi sie, ze podstawa kazdej analizy jest obiektywnosc i znajomosc faktow.
                    Analizy robione pod teze nalezy wyrzucac do kosza.
                    • eva15 Re: ponoc jest na urlopie... 27.08.13, 23:28
                      Znajomości faktów lepiej nie poruszaj. Obama nie jest na urlopie. Ale nawet gdyby był, to nie oznacza, że stracił głos.
                      Tyle fakty.
              • igor_uk Na zadnym urlopie. 27.08.13, 23:06
                Wczoraj on uczestniczyl w naradzie,poswieconej przemyslu paliwowo-energetycznemu ,uczestnictwo w ktorym musial przerwac,bo zadzwonil do niego Cameron i to wlasnie Cameron byl na urlopie,ktory musial przerwac.
                • mara571 Masz racje, to byl urlop tygodniowy 27.08.13, 23:10
                  www.spiegel.de/video/obama-ferien-auf-promi-insel-zur-unzeit-video-1018084.html
                • eva15 Re: Na zadnym urlopie. 27.08.13, 23:37
                  Mara bije pianę. Nawet gdyby Obama był na uropie (choć wcale nie jest) to NIE wyjaśniało by jego milczenia. Mara chwyta się uzasadnień, które żadnymi uzasadnieniami nie są.
                  Milczenie Obamy jest niezależne od urlopu i gdzie indziej należy szukać przyczyn.
      • igor_uk Bingo,Ewa. 27.08.13, 22:38
        otoz to.Dopoki Obama nie podejmie decyzji,a on bardzo chcial by jej uniknac,Putin bedzie milczec.
        Lawrow dal znac Obamie,ze Putin rozumie jego rozterki i nie bedzie utrudniac jego sytuacje.Kazda wojownicza deklaracja Putina zwiekszyla by presje na Obame.
        Wiele wskazuje na to,ze do szczytu G-20 w S.Petersburgu,nic nie powinno wydarzyc sie.Czyli do 7 wrzesnia jest czas.
        Sadze,ze dojdzie do szczerych rozmow na szczycie miedzy Rosja,Stanami i Chinami (zapominamy o nich) .

p.s. Moge sie mylic,oczywiscie i Obama w czwartek oglosi "swoja" decyzje o tym,ze trzeba ukarac Asada.To wtedy uslyszymy i Putina.
        • eva15 Re: Bingo,Ewa. 27.08.13, 22:45
          Pewnie, że bingo. Ale ja już tak mam, że bardzo uważnie obserwuję takie sytuacje. Tu liczy się każdy gest, każde słowo, oraz to, czego i kto nie powiedział.
          • igor_uk Re: Bingo,Ewa. 27.08.13, 22:49
            Jak i ja :-)
        • wojciech.2345 Re: Bingo,Ewa. 27.08.13, 22:54
          igor_uk napisał:
          > Sadze,ze dojdzie do szczerych rozmow na szczycie miedzy Rosja,Stanami i Chinami
          > (zapominamy o nich) .
          ---------------
          A Jankesi będą mieli czas by z Matuszką rozmawiać?
          I to "szczerze"?
        • herr7 o czym tu mówić... 27.08.13, 23:10
          Upadek Asada uderzy w prestiż Rosji i osobiście w Putina, ale Putin nie ma obecnie wielkiego wyboru, gdyż Rosja nie jest w stanie przeciwstawić się Zachodowi. I stan ten się będzie utrzymywał dopóki rosyjski fundusz stabilizacyjny i pieniądze rosyjskich oligarchów będą spoczywać w zachodnich bankach. Drugi czynnik jest wewnętrzny - Putin obecnie jest znacznie słabszy niż dziesięć lat temu. Dlatego nic nie zrobi.

Twierdzenie, że Ławrow wysunął się przed orkiestrę mówiąc, że Rosja nie będzie walczyć za Syrię też jest mało prawdopodobne.
          • marko125 Re: o czym tu mówić... 27.08.13, 23:21
            I stan ten się będzie utrzymywał dopóki rosyjski fundusz stabilizacyjny i pien
            > iądze rosyjskich oligarchów będą spoczywać w zachodnich bankach

Rosyjski fundusz stabilizacyjny nie jest w żadnych zachodnich bankach.
            • herr7 Re: o czym tu mówić... 27.08.13, 23:26
              Owszem. Jest w Ameryce. Na Zachodzie mieszkają też dzieci, kochanki i pociotki rosyjskich oligarchów, których więcej łączy z Zachodem aniżeli z Rosją.
              • marko125 Re: o czym tu mówić... 27.08.13, 23:28
                Nie Fundusz stabilizacyjny nie jest prywatną kasą Oligarchów.
                • herr7 Re: o czym tu mówić... 27.08.13, 23:32
                  Ale system finansowy i bank centralny w Rosji był tworzony przez "przyjaciół" z Ameryki i obsadzony jest przez ludźmi będącymi de facto agentami Ameryki.
                  • igor_uk herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 27.08.13, 23:46
                    pisac glupstwa na okraglo?
                    • herr7 Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 27.08.13, 23:50
                      Przyjaciele Czubajsa okazali się agentami CIA. Sprawa się wydała niedawno, gdyż amerykańskie władze oskarżyły ich o nielegalne wzbogacenie się w Rosji, czego jako agenci instytucji rządowej nie powinni byli robić. Polityka banku centralnego i finansowa Rosji również jest prowadzona pod dyktando WB i IMF.
                      • igor_uk Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 27.08.13, 23:54
                        Napisz jeszcze cos o dziesiatkach mlrd baksow Putina i jego golym torsie,to bedzie komplekt.
                        Czy ty naprawde uwazasz,ze piszesz cos nowego? Czego by watek nie dotyczyl,jakiego by problemu nie dotkneli,ty piszesz ciagle o tym,ze dzieci rosyjskie ucza sie na zachodzie.
                        Czy powodz na dalekim wschodzie rowniez jest skutkiem tego?

p.s. Ja mieszkam na zachodzie,nu i co?Czy ja automatycznie stal wrogiem Rosji?
                      • eva15 Masz zero wiedzy o WB i IMF 28.08.13, 00:00
                        herr7 napisał:

> Przyjaciele Czubajsa okazali się agentami CIA. Sprawa się wydała niedawno, gdyż
                        > amerykańskie władze oskarżyły ich o nielegalne wzbogacenie się w Rosji, czego
                        > jako agenci instytucji rządowej nie powinni byli robić. Polityka banku central
                        > nego i finansowa Rosji również jest prowadzona pod dyktando WB i IMF.

Twoja wiedza o WB i IMF jest zerowa, sięga dna. To są instytucje działające w krajach ZADŁUZONYCH. Natomiast Rosja jest ich współudziałowcem i walczy od jakieś czasu razem z Chinami o zwiększenie ilości swych UDZIALOW i GŁOSOW w tych organizacjach finansowych. Rosja DAJE tam kasę, a nie ją bierze.

Boooże, skąd takie bystrzaki się biorą? kartoflany wojtuś, o podobnym IQ ma przynajmniej na tyle skromności, że takich tematów nie porusza.

• herr7 Re: Masz zero wiedzy o WB i IMF 28.08.13, 00:01
                          A Rosja za Jelcyna nie była krajem zadłużonym?
                          • eva15 Re: Masz zero wiedzy o WB i IMF 28.08.13, 00:09
                            Byyyła, ale Putin długi dawno temu już spłacił (ca 7-8 lat temu) i dziś Rosja jest DAWCA nie biorcą w tych instytucjach. Ani WB ani MFW niczego Rosji nie dyktują, biedaku. Mogą co najwyżej proponować projekty rozwojowe, a Rosja może je równo olewać.

Twoja niewiedza jest beznadziejna. Zależność Rosji od zachodniego systemu finansowego polega na zupełnie czym innym.
                            • herr7 Re: Masz zero wiedzy o WB i IMF 28.08.13, 07:36
                              Głupiutka kobiecino rosyjski system finansowy został stworzony za Jelcyna przez tzw. młodych reformatorów z kręgu Gajdara-Czubajsa i ich drużków z CIA. Putin przez wszystkie lata swojej władzy niczego nie zmienił w funkcjonowaniu ministerstwa finansów i banku centralnego, które jak były tak i są obsadzone przez tę samą grupę ludzi. To są wszystko tzw. zapadnicy, czyli zwolennicy ścisłej współpracy z Zachodem, na warunkach ustanowionych przez Amerykę. Część działaczy gospodarczych od dawna krytykuje Putina za kontynuowanie tej polityki - główny problem dotyczy tego czy warto inwestować rosyjskie publiczne pieniądze we wspieranie amerykańskiej gospodarki poprzez wykupywanie amerykańskich bondów z 2% zyskiem, czy też inwestować w projekty gospodarcze inne niż olimpiada w Soczi. Jak pokazuje rozwój wypadków, Putin teraz płaci cenę za trzymanie się jelcynowskich wzorców.
                    • eva15 Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 27.08.13, 23:52
                      On ma jakiś kompleks Putina i na okrągło plecie głupoty, ale tutaj ma akurat przypadkowo rację.

Faktycznie system finansowy dzisiejszej Rosji został stworzony w latach 90. przez Zachód. Putin doatał ciężie dziedzictwo, z którym walczy, czego tego bystrzak herr7 kompletnie nie kuma.

Gdyby Putin był kompatybilny z zachodnim systemem, tak jak Jelcyn, to Zachód okrzyknąłby go tak jak Jelcyna wielkim demokratą.
                      • herr7 Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 27.08.13, 23:55
                        Za to ty bystrzaczko kumasz. Tyle że Putinowi czasu nie starczy żeby przezwyciężyć następstwa lat 90-tych. A może on po prostu nie może tych zmian dokonać?
                        • igor_uk Putin dokona zmian. 28.08.13, 00:00
                          I zacznie handlowac z z Antarktyda za muszelki.
                          herr,czy musisz robic z siebie idiote?
                      • igor_uk Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 27.08.13, 23:57
                        System finansowy Rosji jest bardzo mocno zmieniony za te 13 lat,co Putin jest u wladzy.Ale Rosja dziala w systemie swiatowym i nie moze ignorowac tego.Chiny,co maja 10 razy wiecej mieszkancow,nie maja rowniez ,jak na razie,mozliwosci odejsc od niego.To jak mozno zarzucac Putinu,ze on robi cos zlego?
                        • eva15 Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 28.08.13, 00:13
                          Naturalnie, że niczego zarzucać nie można. Rosja jest w zachodnim krwioobiegu finansowym i o tyle jest zależna. Ale - o tyle jest NIEzależna, że nie ma długów i żaden cwaniak z MFW nie może jej dyktować, jak ma dysponować swoim budżetem, na co ma prawo go wydawać.
                          • herr7 Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 28.08.13, 15:33
                            IMF i WB są nie tylko od udzielania pożyczek. Ich główna rola polega na kształtowaniu polityki finansowej państw w taki sposób, żeby ta odpowiadała interesom międzynarodowej finansjery. W Rosji polityką tą przez lata kierował Kudrin - najlepszy wg. WB minister finansów wśród krajów zaliczanych do tzw. rynków wschodzących. Te same instytucje wysoko też oceniały poczynania Balcerowicza, za prowadzenie bardzo podobnej polityki co Kudrin w Rosji. Mówienie o niezależności Rosji w tej sferze jest czystą brednią. Putin nie mógł tego zmienić, gdyż na ekonomii się nie zna, a na finansach tym bardziej. Mimo że ma doktorat z ekonomii, który sobie kupił.
                            Na tym polega wyzysk, że płaci się innym krajom za ich towary i surowce papierowym pieniądzem nie mającym w istocie w niczym pokrycia. Jest to więc rabunek tych państw.
                            • igor_uk herr,przestan czytac blogi ... 28.08.13, 15:47
                              rosyjskich "wielbiciele" Putina.
                              W twoich slowach nie ma a nie grama wlasnych przemyslen,ty zerznal to,co czytasz na blogach ,jedyna twoja zasluga w tym,ze ty to przetlumaczyles.

p.s. Nie masz zielonego pojecia,czym jest pienjadz.
                      • herr7 Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 28.08.13, 00:00
                        Kompleks to ty masz. Każda krytyczna ocena tego polityka wywołuje u ciebie wybuch agresji. Kontrolujesz te odruchy choć trochę? Mnie Putin zwisa i powiewa. Zresztą większości Rosjan też.
                        • eva15 Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 28.08.13, 00:51
                          Putin to twoja obsesja poczciwcze. Ale który pacjent przyzna, że ma coś z głową?
                          • herr7 Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 28.08.13, 08:36
                            Putin to jest twoja obsesja, nie moja głupiutka kobiecino.
                    • g-48 Re: herr,czy tobie jeszcz nie znudzilo.. 28.08.13, 16:30
                      pisac glupstwa na okraglo?
                      Igor glupstwa pisze kazdy z nas .Ci co pisza czesciej to pisza wiecej glupstw. Nie bede twierdzil ze uwazalem ciebie za powaznego faceta bo nie lubie klamac ale to jest F O R U M gdzie kazdy moze swoje przemyslenia pisac.
                      • igor_uk O to i chodzzi,g-48. 28.08.13, 16:40
                        Ze on nie wlasnymi przemysleniami zasiera kazdy watek,a tylko tym ,co czyta na blogach rosyjskich komuchow.
                        Przeciez on nie ma zadnej wiedzy,oprocz zaczerpietej z tych blogow, o Rosji.

p.s. A ty jestes malostkowym czlowiekiem,nie zapomniales to,co napisalem do ciebie i przy byle okazji (a to byle okazja),postanowiles odegrac sie.
    • bywszy1 Re: a czy jako przyjaciel+ 27.08.13, 22:45

nie moze go pan zapytac?
      Jak bedziecie razem herbatke popijac,opowiadajac sobie przygody rybackie?
    • johnny-kalesony 4 okręty USNavy ... 27.08.13, 23:34
      4 okręty US Navy zbliżyły się do wybrzeża Syrii, co skutecznie zamknęło mu buzię ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • 5magna Re: 4 okręty USNavy ... 27.08.13, 23:41
        Zatopic tymi hiperrsonic rakietami. Wystawic cale arsenal nuklearny w pogotowie I jak potrzeba to przy..olic wszystkimi 3000 balstycznymi rakietami.......
        • johnny-kalesony Re: 4 okręty USNavy ... 27.08.13, 23:43
          No i wyszło szydełko z woreczka. Masz kłopoty z wypróżnianiem!

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • 5magna Re: 4 okręty USNavy ... 28.08.13, 00:17
            Na ciebie to dostane sraczki
      • igor_uk Kalesony. 27.08.13, 23:41
        Przeciez zalecilem tobie pranie.To powinno pomoc na twoja glupote.
        • johnny-kalesony Re: Kalesony. 27.08.13, 23:45
          A ja tobie zaleciłem, żebyś wreszcie znalazł sobie jakąś pracę i przestał rekompensować sobie upokorzenia na forach internetowych.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • igor_uk Re: Kalesony. 27.08.13, 23:49
            Nie z twoim intelektem komu kolwiek cos zalecac.
            A tak serio -zrob pranie ,bo chyba przed ten odor ciue tak w leb bije.

p.s. Widze,,ze jestes zoorientowany co do opieki socjalnej .Taka wiedze mozno posiasc tylko z wlasnego doswiadczenia.W tym,jak siedziec na szyje u zony i panstwa,ty jestes ekspertem.Widac,ze masz bardzo duze osobiste doswiadczenie..

I jeszcze raz-zrob nareszcie pranie!
            • johnny-kalesony Re: Kalesony. 28.08.13, 00:01
              Co do opieki socjalnej - zorientowany nie jestem. Jestem zorientowany co do ciebie.

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • igor_uk Re: Kalesony. 28.08.13, 00:09
                Czyzby mialem kolejnego wielbiciela?
                Mnie,taks zczerze,jest absolutnie obojetnie,kim wy sa.Tak,kolejny glupek,probujacy skakac kolo moich nog.

p.s.Ale tym nie mniej posluchajcie rade i zrobcie pranie:-)
        • wojciech.2345 Re: Kalesony. 27.08.13, 23:46
          igor_uk napisał:
          > Przeciez zalecilem tobie pranie.To powinno pomoc na twoja glupote.
          -----------------
          Igorku,
          co Ty jesz i palisz, że jesteś taki mądry?
          To co renifery?
          • sowietolog1 Re: Kalesony. 28.08.13, 00:09
            > To co renifery?

Nie, renifery... ;-)

Które, zresztą, jadają i Skandynawowie, i Amerykanie, i Kanadyjczycy, i północno-amer. Indianie. Zazdrościsz? Kup sobie, przyrządż i zjedz... ;-)
            • sowietolog1 Jasiek vel Wojtuś, masz, smacznego;-) 28.08.13, 00:16
              www.niam.pl/pl/produkty/5125-mieso_renifera
              spozywczy.blogspot.com/2010/08/renifer-wg-przepisu-z-puszki.html
              www.travelmaniacy.pl/artykul,renifer_na_talerzu,2105,8,0.html
              www.twojaeuropa.pl/1185/sprobuj--renifera
              www.biogospodarstwo.pl/2009/02/wyjazd-po-renifery-cz-ii/
              www.poloniainfo.se/forum/temat.php?temat=24298

PS. Tylko nie popijaj kosherem, a dobrą, skandynawską wódką, np. Finlandią czy Absolutem... ;-)
            • igor_uk Bardzo lubilem renifery :-) 28.08.13, 15:53
              Kiedy my mieszkali w Jakucji,to tam za przysmak uwazala sie "stroganina",czyli mieso z jelenia zamrozone na kosc.Specialnym nozem odcinali sie (strugali) cieniutkie plasterki zamrozonego miesa.U nas w domu casami polewala sie "stroganina" swiezym sokiem , wycisnietym z cytryny.Ale byla bardzo dobra i z sama sola z pieprzem.
    • eva15 Putin milczy, mliczy, milczy, tymczasem... 28.08.13, 01:17
      Do Syrii płyną rosyjskie okręty wojenne. Ponoć po to, by ewakuować żyjących tam Rosjan., tak jakby nie mogi odlecieć samolotami...
      • brat_ramzesa Kurcze a co z Chinami?! 28.08.13, 08:09
        Ja rozumiem ich polityke niewtracania sie, ale to oni najwiecej traca po zniszczeniu Syrii
        Niedawno dosc intensywnie cwiczyly wspolnie wojska kitajsko-rosyjskie, moze maja cos w zanadrzut, w koncu nie wszystko stracone, wsponie tez maja mozliwosci i sile szybko odbudowac kraj
        • herr7 jeszcze jest BRICS... 28.08.13, 08:35
          tyle że w sytuacji kryzysu, jaki obecnie jest wokół Syrii ani BRICS ani zbliżenie z Chinami nie ma większego znaczenia. Kryzys w Syrii trwa dwa i pół roku i wtedy trzeba było podejmować decyzję, czy się chce ten kraj obronić czy nie. Zachód podjął decyzje dwa lata temu i konsekwentnie je realizuje. Rosja co najwyżej stara się odpowiedzieć na zaistniałą sytuację, ale bez większego przekonania i z opóźnieniem. Rosyjska elita nie ma żadnej strategii, ani w Syrii, ani wobec Zachodu. Jedno jest pewne, na otwartą konfrontację z Zachodem nie pójdzie gdyż utraci swoje bogactwa które trzyma w zachodnich bankach.

Z kolei Zachód ma strategię względem Rosji i konsekwentnie ją wciela w życie. Zachód gra na pierestrojkę-bis i Gorbiego nr 2. Co istotne może liczyć na powodzenie, gdyż starzejący się Putin coraz bardziej słabnie. Pierestrojka-bis oznacza rozpad Rosji, który będzie się odbywał przy aplauzie moskiewskiej liberalnej elity, tak jak to miało miejsce gdy rozmontowywano ZSRR. O tym w jakim gownie Rosja się potem znajdzie ta elita się szybko przekona, gdy zrozumie, że jedyne co jej zostało to podmoskiewski torf i własne córki, które musi sprzedać do tureckich burdeli.
        • igor_uk Chiny zajmuja sie gospodarka. 28.08.13, 15:58
          Sprawy zwiazane z geopolityka oni powierzyli Rosji.
          Chiny gotowe wesprzec Rosje,ale sami zadnej inicjatywy nie przejawia,oni mentalnie dla tego nie sa zdolne.
          • johnny-kalesony Re: Chiny zajmuja sie gospodarka. 28.08.13, 17:16
            Chińczycy spraw geopolityki Rosji nie powierzyli. Oni powierzyli Rosji co najwyżej przekonanie, że w tym tandemie ma ona cokolwiek w tej materii do powiedzenia. A ma do powiedzenia wyłącznie to, co szeptem podpowiedzą jej Chiny.

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • igor_uk Re: Chiny zajmuja sie gospodarka. 28.08.13, 17:22
              kalesony,nie macie za grosz wiedzy w temacie.
            • przyjacielameryki Re: Chiny zajmuja sie gospodarka. 28.08.13, 17:31
              johnny-kalesony napisał:

> Chińczycy spraw geopolityki Rosji nie powierzyli. Oni powierzyli Rosji co najwy
              > żej przekonanie, że w tym tandemie ma ona cokolwiek w tej materii do powiedzeni
              > a. A ma do powiedzenia wyłącznie to, co szeptem podpowiedzą jej Chiny.
              >
              >
              > Pozdrawiam
              > Keep Rockin'

Wiadomo co Chiny powierzyły Rosji - zaszczyt bycia zapleczem surowcowym dla Chin. Rosja jest z tego dumna ale musi się starać bo inaczej Chińczycy nie dadzą jej kredytów.

Rosja jest też zapleczem surowcowym dla nas i dla całej UE. I tez jest z tego dumna!
      • przyjacielameryki Re: Putin milczy, mliczy, milczy, tymczasem... 28.08.13, 15:56
        eva15 napisała:

> Do Syrii płyną rosyjskie okręty wojenne. Ponoć po to, by ewakuować żyjących tam
        > Rosjan., tak jakby nie mogi odlecieć samolotami...

Cha!, cha!, cha! Co ty powiesz? Płyną rosyjskie okręty wojenne i to do Syrii. Pewnie blady strach padł na Amerykanów.
        Ale będziemy obserwować los tych okrętów z zapartym tchem. Przecież to oczywiste, że Putin nie pozostawi swojego sojusznika samego, z pewnością te okręty ruszą do boju wyzwalać Syrię. Hi!, hi! Ale z tej Rosji to pośmiewisko, nawet Rosjanka Eva15 nabija się cynicznie!
      • johnny-kalesony Re: Putin milczy, mliczy, milczy, tymczasem... 28.08.13, 17:11
        Wiesz co to znaczy lecieć rosyjskim samolotem? Przecież nie każdy pasażer ma spadochron ...
        W przypadku rosyjskiego okrętu jest jednak bezpieczniej, bo nawet jeżeli:
        a. zabraknie miejsca w szalupie, są jeszcze ...
        b. ... kapoki, a poza tym ...
        c. ... w pobliżu będą jeszcze jednostki amerykańskie, brytyjskie, prawdopodobnie - francuskie.

Rosyjski samolot nie zapewnia takiego komfortu, ponieważ samoloty amerykańskie, brytyjskie i - prawdopodobnie - francuskie nie są na razie wyposażone w siatki, w które można łapać spadających Rosjan.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • igor_uk Z wami co raz gorzej,kalesony. 28.08.13, 17:15
          Pranie natychmiastowe jest wskazane.

Co sie stalo,ze tak intelektualnie zdolowales? Czyzby sarinu nawachales sie?
          • johnny-kalesony Re: Z wami co raz gorzej,kalesony. 28.08.13, 17:17
            Co chcesz ... Twoich wpisów się naczytałem ...

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • igor_uk Re: Z wami co raz gorzej,kalesony. 28.08.13, 17:21
              Widac nie na twoja glowke okazali sie.
              • johnny-kalesony Re: Z wami co raz gorzej,kalesony. 28.08.13, 17:26
                Na główkę - na pewno nie ... Pułap twoich wpisów oscyluje wokół zupełnie innych rejonów ciała.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • igor_uk Re: Z wami co raz gorzej,kalesony. 28.08.13, 17:34
                  Nu i widzicie kalesony,jednak mialem racje,glupota was pokonala.
                  Przeczytaj to,co sam napisales wczesniej i porownaj z tym,co napisales teraz.To wtedy zrozumiesz sam,ze cos musisz z soba zrobic.
    • przyjacielameryki Re: Czemu Putin milczy? 28.08.13, 08:55
      Milczy czekisto bo nie ma nic kompletnie do powiedzenia. Przecież palcem nie kiwnie w obronie Asada, przy ewentualnym ataku USA na Syrię. Putin to cykor, potrafi tylko atakować dużo słabszych jak Gruzja, a tu trzeba by się zmierzyć z USA. Hi!, hi! Tchórz i tyle, taka sowiecka miernota. Ale z drugiej strony ma trochę racji że siedzi cicho jak mysz pod miotłą, nie chce w godzinę stracić wszystkich okrętów na Morzu Śródziemnym.

Ps. Ale za miesiąc, dwa jakiś trzeciorzędny urzędnik amerykański poklepie go po ramieniu i wszystko wróci do normy. Rosjanie bardzo się dowartościowują takim amerykańskim poklepaniem!
      Przecież wszyscy wiedzą, że Rosja nie liczy się zupełnie!
      • 5magna Re: Czemu Putin milczy? 28.08.13, 15:55
        Abys sie nie przeliczyl.....
    • wojciech.2345 czy ktoś odetkał go? 28.08.13, 17:33
      Nie wiem czy nadal milczy, czy przestał?
    • misza_kazak Re: Czemu Putin milczy? 29.08.13, 13:00
      igor-z-uk napisał(a):

> Chyba wszysci zauwazyliscie,ze Putun nie zabral glosu w sprawie Syrii.Nie padlo
      > zadnego slowa z jego ust odnosnie tego,co dzieje sie wokol Syrii.
      > Czy moze ktos sensownie powiedziec - dla czego on milczy i kiedy,nareszcie, zab
      > ierze glos?

Putin jest graczem w pokera, a dobry gracz nie pokazuje swych zamiarow.
      Gra idzie o wielka stawke. POzyjemy zobaczymy czym zakonczy sie ten "syryjski kryzys".
    • misza_kazak Wazne jest co ROBI, a nie mowi. 29.08.13, 13:40
      Wazne jest co ROBI, a nie mowi.
      I to ze on malo mowi - denerwuje zachodnich "liderow".

forum.gazeta.pl/forum/w,539,146612818,,Jakie_okrety_Rosja_wysyla_teraz_do_Syrii_.html?v=2
      • przyjacielameryki Re: Wazne jest co ROBI, a nie mowi. 29.08.13, 14:27
        Daj se siana człowieku. Rosja po raz kolejny kompromituje się na oczach świata udając że ma ma coś wpływ. Rosyjskie okręty płyną na Morze Śródziemne! Cha!, cha!, cha! No i co z tego że płyną kiedy nie stanowią żadnej siły, żadnej przeciwwagi dla sił zachodnich.
        www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,14513955,Rosyjskie_okrety_plyna_na_Morze_Srodziemne___Potrzasanie.html#BoxSlotII2img
        Rosja potrząsa marną zardzewiałą szabelką, co wywołuje tylko śmiech!

To ma być ten poker Putina? Cha!, cha! Liczy na to że niektórzy się nabiorą na tę nadmuchaną żabę? Niezłe kino z tą Rosją!
      • igor_uk Wyprzedziles mnie,Misza. 29.08.13, 14:56
        Bo w tym watku mialem zamiar wyjasnic intelygentnym inaczej,cos w rodzaju przyglupa proamerykanskiego,czy wojtusia kartoflanego,dla czego Putin nie zabral glosu w tej sprawie.Co ma robic,czy juz robi,mialo byc nastepnym tematem.
        • przyjacielameryki Re: Wyprzedziles mnie,Misza. 29.08.13, 15:12
          igor_uk napisał:

> Bo w tym watku mialem zamiar wyjasnic intelygentnym inaczej,cos w rodzaju przy
          > glupa proamerykanskiego,czy wojtusia kartoflanego,dla czego Putin nie zabral gl
          > osu w tej sprawie.Co ma robic,czy juz robi,mialo byc nastepnym tematem.

Cha!, cha!, cha! Ja już wyjaśniłem bolszewiku. Kolejna kompromitacja Rosji. Hi!, hi!

To twierdzisz, że rosyjskie okręty płyną na Morze Śródziemne. A po co, żeby się ośmieszyć na oczach świata?

Aaaaa, jak np. Obama zrezygnuje z ataku na Syrię(bo np. raport ONZ nie będzie jednoznaczny) to wtedy okrzykniecie że to dzięki tym waszym okrętom. Prawdziwy pokerzysta z tego Putina. Chyba pęknę z e śmiechu!

Ps. A najciekawsze jest to, dlaczego Rosja tak uwielbia kompromitować się na każdym kroku?
          • eva15 Biedaku nieszczesliwy, 29.08.13, 15:16
            Jeszcze wczoraj USA, GB i Fracnja chcieli atakowac NIE czekajac na raport ONZ, a dzisaj powietrze cos jakby z nich uszlo....
            • przyjacielameryki Re: Biedaku nieszczesliwy, 29.08.13, 15:21
              eva15 napisała:

> Jeszcze wczoraj USA, GB i Fracnja chcieli atakowac NIE czekajac na raport ONZ,
              > a dzisaj powietrze cos jakby z nich uszlo....

Oho, pierwszy pokerowy ruch Putina już zaczyna działać. Tak jest, USA, Wlk. Brytania i Francja wystraszyły się tych rosyjskich okrętów czyli tej nadmuchanej żaby. Cha!, cha! Super.

ONZ kończy swoją pracę w Syrii w sobotę i być może raport nie wskaże jednoznacznie na Asada, ale tego nie wiemy.
              • eva15 Re: Biedaku nieszczesliwy, 29.08.13, 15:25
                gluptaku pocieszna, komisja ONZ nie ma za zadanie wskazywac winnego, a jedynie stwierdzic, czy gazu w ogole uzyto. Ty nawet po polsku nie rozumiesz, co pisza gazety.
                • gosc88 Kabaret jest rzeczywiscie niezly ... 29.08.13, 15:34
                  eva15 napisała:

> gluptaku pocieszna, komisja ONZ nie ma za zadanie wskazywac winnego, a j
                  > edynie stwierdzic, czy gazu w ogole uzyto. Ty nawet po polsku nie rozumiesz, co
                  > pisza gazety.

bo ONZ ma stwierdzic czy gazu wogole uzyto podczas gdy w/g mediow Obama/Kerry/Biden twierdza, ze WIEDZA kto uzyl tego gazu.
                  • eva15 Re: Kabaret jest rzeczywiscie niezly ... 29.08.13, 15:36
                    No wlasnie, taka to kabaretowa demokracje mamy.
                    • igor_uk Demokracja,twoju mac :-) 29.08.13, 15:51
                      Jaka to demokracja,o ile za atakiem zbrojnym na Syrie wystepuje zaledwie kilkanascie % Amerykanow.Wprawie 79% stanowczo przeciw.Podobnie to wyglada i w UK.
                      Marionetki,udajace prezydentow i premierow wykonuja rozkazy tych,kogo wszysci znaja,ale o kim mowic nie wypada.
                  • marko125 Re: Kabaret jest rzeczywiscie niezly ... 29.08.13, 17:11
                    Czy ONZ coś wskaże czy nie decyzja już zapewne zapadła...
                    • igor_uk Nic jeszcze nie zapadlo:-) 29.08.13, 17:15
                      marko,wczoraj prjekt rezolucji,autorstwa UK,zostal odeslany na dopracowanie z inicjatywy Rosji i Chin.
                      Zazwyczaj to konczy sie tym,ze dopracowany projekt jest mniej agresywny.
                      • marko125 Re: Nic jeszcze nie zapadlo:-) 29.08.13, 17:18
                        UK i USA zapewne już podjeły decyzję, teraz odbywa się tylko koncówka tego cyrku. Po ich retoryce widać, że już się nie cofną. Chociaż obym się mylił.
                        • igor_uk Re: Nic jeszcze nie zapadlo:-) 29.08.13, 18:05
                          marko,czytales " Dwanascie krzesel" ?
                          • marko125 Re: Nic jeszcze nie zapadlo:-) 29.08.13, 18:37
                            Nie Igor. USA nadal wzmacnia siły w rejonie Syrii tak więc raczej już nie ma o czym gadać :/
                            • igor_uk Re: Nic jeszcze nie zapadlo:-) 29.08.13, 18:46
                              Szkoda,ze nie czytales.

A "Zloty cielec" ?
                • przyjacielameryki Re: Biedaku nieszczesliwy, 29.08.13, 15:43
                  eva15 napisała:

> gluptaku pocieszna, komisja ONZ nie ma za zadanie wskazywac winnego, a j
                  > edynie stwierdzic, czy gazu w ogole uzyto. Ty nawet po polsku nie rozumiesz, co
                  > pisza gazety.

Trujesz! To że użyto gazu wiadomo od samego początku sprawy. Inspektorzy prowadzą szczegółowe badania dotyczące tego gazu i ludzkich efektów jego użycia
                  swiat.newsweek.pl/co-inspektorzy-onz-wykryli-w-syrii,107979,1,1.html

a wiadomo, ze Asad ma ogromne magazyny gazów bojowych i identyfikacja tego gazu pośrednio wskaże tego kto użył. To oczywiste, ze inspektorzy nie wskażą winnego. Ale nie o to chodzi Rosjanko.
                  Inspektorzy pracują do soboty i to jest istotne bo dopiero wówczas poznamy wyniki ich pracy.
                  • igor_uk przyglupie. 29.08.13, 15:53
                    Czy pamjetasz atak w tokijskim metrze,gdzie byl uzyty gaz sarin?
                    • 5magna Re: przyglupie. 29.08.13, 17:49
                      Jeszcze potrzeba tylko kilka chinskich okretow aby wplynely w te okolice I "decyzja" zapadnie. PS Moze dostali cynk ze hypersonic rakiety czekaja gotowe I nie chca stracic te lajby. Tego nie maja szans zestrzelic....
      • wojciech.2345 Re: Wazne jest co ROBI, a nie mowi. 29.08.13, 15:38
        misza_kazak napisał:
        > Wazne jest co ROBI, a nie mowi.
        ------------------------
        USA wygrywają konkurencję z całym światem przez ostatnich 100 lat
        właśnie dzięki paradygmatowi "to do".

I Ty pouczasz Jankesów?
        Komiczne.
    • eva15 Putin ostro pogonil kota Arabom i zwineli oni ogon 29.08.13, 15:52
      Jeszcze pare dni temu a. Saudyjska i spolka wrzeszczala na caly swiat, ze chce by USA í spolka koniecznie zaatakowaly Syrie. Dzisiaj gada zupelnie odwrotnie. Chce, by NIE BYLO ataku! Obedzie sie, nie trzeba, trzeba gadac, nie strzelac!

www.faz.net/aktuell/politik/ausland/naher-osten/qatar-saudi-arabien-und-syrien-wie-aus-falken-tauben-wurden-12550636.html

Ktoz mogl dokonac takiej cudownej przemiany agresywnego arabstwa w golabki pokoju ? Pozloszcze troche bystrzakow i napisze zgodnie z prawda, ze ... Putin.

Jeszcze w ub. tyg. jeden z Saudow kusil Putina kartelem ropnym i jednoczesnei straszyl, ze mu via islamscy wojownicy czeczenscy zrobi pieklo w Soczi.

Putin nie Arab, ani na kase sie nie nabral, ani ogona nie podkulil. Wyslal natomiast okrety i podobno (tak twierdza niemaistreamowe zrodla)wyslal tez wiadomosc dla Saudow, ze Arabia Saudyjska stanie sie obiektem ataku odwetowego rosyjskich okretow w razie ataku na Syrie.

No i prosze - dzis rozlegl sie z A. Saudyjskiej golebi spiew pokoju i pojedenania z Syria. Wizja dostania w pupe od Rosjan bardzo ich otrzezwila.

A tak swoja droga - w jednym Arabstwo Saudyjskie wykazalo sie realizmem - nie uwierzylo, ze ich USA w razie czego przez wrednymi Ruskimi obronia. Ten brak wiary w sojusznika jest madry, to trzeba przyznac.

• wojciech.2345 Re: Putin ostro pogonil kota Arabom i zwineli oni 29.08.13, 16:00
        Jaki Putin? Jeśli w ogóle to KGB.
        I nie pogoniło, ale podwinęło ogon.

Wy Rosjanie jesteście wzorcem kabotynizmu.
      • przyjacielameryki Re: Putin ostro pogonil kota Arabom i zwineli oni 29.08.13, 16:28
        Cha!, cha! cha! Wszystko zgodnie z przewidywaniami. Putin już został ogłoszony zwycięzcą konfliktu w Syrii. Oj czekiości, uwielbiacie robić z tej bidnej Rosji pośmiewisko. Ale żeby Rosjanka Eva15 tak się nabijała z ryżego szczurka?
      • lubat Re: Putin ostro pogonil kota Arabom i zwineli oni 29.08.13, 17:04
        eva15 napisała:

> A tak swoja droga - w jednym Arabstwo Saudyjskie wykazalo sie realizmem - nie u
        > wierzylo, ze ich USA w razie czego przez wrednymi Ruskimi obronia. Ten brak wia
        > ry w sojusznika jest madry, to trzeba przyznac.

Ten aspekt może być jednym z kilku, ale nie jedyny. Bo też wątpię, by Rosjanie znaleźli jakiś pretekst do "demokratyzowania" Saudów, a oni jako jedyni trzymają się zasad prawa międzynarodowego - w takich paradoksalnych czasach żyjemy.

Powrócę tu do tematu, który poruszyłem na forum po wizycie szefa służb specjalnych Arabii Saud. w Moskwie. Podobno wyraził obawę, że sojusznicy amerkańscy chcą wydutkać Saudów w taki sam sposób, jak ZSRR w latach 80-ch, tzn. doprowadzając do lawinowego spadku cen ropy. Rosjanie mogli by taktycznie "pomóc" w tym dziele amerykanom.

Nie bez znaczenia jest chyba też ten fakt, że w sferach rządzących Arabii S. są zapewne ludzie potrafiący przewidywać, a chyba nietrudno przewidzieć, że proces zaczęty w Iraku, Libii a teraz w Syrii, nie zatrzyma się przed krajami, które są naprawdę łakomym kąskiem.
        • wojciech.2345 czas umierać 29.08.13, 17:11
          lubat napisał:
          > Rosjanie ... jako jedyni trzymają się zasad prawa międzynarodowego - w takich
          > paradoksalnych czasach żyjemy.
          ----------------
          Nie rozumiem tego.
          Chyba już jestem za stary.

Jutro wykupuję kwaterę na cmentarzu.
          • przyjacielameryki Re: czas umierać 29.08.13, 17:21
            wojciech.2345 napisał:

> lubat napisał:
            > > Rosjanie ... jako jedyni trzymają się zasad prawa międzynarodowego - w t
            > akich
            > > paradoksalnych czasach żyjemy.
            > ----------------
            > Nie rozumiem tego.
            > Chyba już jestem za stary.
            >
            > Jutro wykupuję kwaterę na cmentarzu.

Wojtek, czekiści z jakiegoś bliżej nie znanego powodu nabijają się z Rosji i Putina. Ciekawe dlaczego? Zależy im na kompromitacji i ośmieszeniu Putina?
            • wojciech.2345 Re: czas umierać 29.08.13, 17:27
              przyjacielameryki napisał:
              > Wojtek, czekiści z jakiegoś bliżej nie znanego powodu nabijają się z Rosji i Pu
              > tina. Ciekawe dlaczego? Zależy im na kompromitacji i ośmieszeniu Putina?
              --------------------
              Zoszczenko?

forum.gazeta.pl/forum/w,50,142399522,142399522,Slicznoty_wszystkich_krajow_.html
          • lubat Re: czas umierać 29.08.13, 17:23
            wojciech.2345 napisał:

> lubat napisał:
            > > Rosjanie ... jako jedyni trzymają się zasad prawa międzynarodowego - w t
            > akich
            > > paradoksalnych czasach żyjemy.
            > ----------------
            > Nie rozumiem tego.
            > Chyba już jestem za stary.
            >
            > Jutro wykupuję kwaterę na cmentarzu.

Wojtuś, nie histeryzuj, wykop parę kartofli, upiecz sobie lub ugotuj, jak tam lubisz i ci przejdzie chandra. A to, że nie rozumiesz, to norma. Przecież niczego nie rozumiesz, bo inaczej nie pieezdził byś wacko-kublikowskim slangiem:)
            • wojciech.2345 Re: czas umierać 29.08.13, 17:30
              Lubatko,
              Wasze watki często nadają się na Forum Humorum,
              albo Forum Absurdum.

Czy Ty jak Igorek mieszkasz w igloo?
              Może ta okoliczność coś mi wyjaśni?
            • przyjacielameryki Lubat 29.08.13, 17:33
              a tak przy okazji. Dlaczego tak bardzo nie nienawidzisz niepodległej Polski, ale i USA, Izraela, . . . . i w ogóle naszych polskich sojuszników? Dlaczego w różnych potyczkach tu na FŚ zawsze i tak bardzo zdecydowanie stajesz po stronie Rosji.? Bliższa jest ci Rosja niż niepodległa Polska?
        • eva15 Re: Putin ostro pogonil kota Arabom i zwineli oni 29.08.13, 17:54
          lubat napisał:

> Ten aspekt może być jednym z kilku, ale nie jedyny. Bo też wątpię, by Rosjanie
          > znaleźli jakiś pretekst do "demokratyzowania" Saudów, a oni jako jedyni trzymają się zasad prawa międzynarodowego - w takich paradoksalnych czasach żyjemy.

To prawda, ale na wojnie kule lecą, a okręty rosyjskie tam stoją.. Zawsze coś się może przypadkowo zdarzyć, a bronić się jest wolno, tego prawo międzynarodowe nie zabrania.

> Powrócę tu do tematu, który poruszyłem na forum po wizycie szefa służb specjaln
          > ych Arabii Saud. w Moskwie. Podobno wyraził obawę, że sojusznicy amerkańscy chc
          > ą wydutkać Saudów w taki sam sposób, jak ZSRR w latach 80-ch, tzn. doprowadzają
          > c do lawinowego spadku cen ropy. Rosjanie mogli by taktycznie "pomóc" w tym dziele amerykanom.

Amerykanom czy Saudom pomóc? :-)

> Nie bez znaczenia jest chyba też ten fakt, że w sferach rządzących Arabii S. są
          > zapewne ludzie potrafiący przewidywać, a chyba nietrudno przewidzieć, że proce
          > s zaczęty w Iraku, Libii a teraz w Syrii, nie zatrzyma się przed krajami, które
          > są naprawdę łakomym kąskiem.

Czy ja wiem? Amis są w A. Saudyjskiej jak na własnym prywatnym folwarku. Lepiej im chyba być nie może. Po co więc przewrót?
          • igor_uk Na Saudyjczykow nie trzeba szukac pretekstow. 29.08.13, 18:00
            Przeciez terroryzm na Polnocnym Kaukazie jest nie tylko finansowany przez SA ,a i w duzej czesci jest dzielom rak Saudyjczykow.Dowodow temu Rosja ma mase.
          • wojciech.2345 Re: Putin ostro pogonil kota Arabom i zwineli oni 29.08.13, 18:11
            eva15 napisała:
            > To prawda, ale na wojnie kule lecą, a okręty rosyjskie tam stoją.
            -----------------------
            Ale te rosyjskie są dziurawe.
            Zdołały tam dopłynąć?

Jestem zaskoczony.
      • igor_uk Nie tylko Araby podwineli ogony. 29.08.13, 17:30
        Dzis Cameron wystepowal o wiele mniej wojowniczo,ba - u niego nawet zaczeli okazywac sie watpliwoscie co do tego,ze to rzad syryjski uzyl broni chemicznej:
        "UK Prime Minister David Cameron told parliament on Thursday that he was convinced the Syrian regime was behind a chemical weapons attack, but admitted there was no "100-percent certainty".
        A jeszcze dwa dni temu pewnosc mial 100 procentowa.

I jeszcze cos ciekawego z tego co mowil dzis Cameron:

LONDON (Reuters) - British Prime Minister David Cameron said on Thursday it was "unthinkable" that Britain would launch military action against Syria to punish and deter it from chemical weapons use if there was strong opposition at the United Nations Security Council.

"It would be unthinkable to proceed if there was overwhelming opposition in the (U.N.) security council," Cameron told parliament, when asked if Britain would press ahead with action if there was strong opposition at the United Nations.

Pojawila sie szansa,ze na zachodzie zaczeli "myslec" :-)

p.s. ale naszego przyglupa proamerykanskiego,jak i wojtusia kartoflanego,to nie dotyczy.Po pierwszych,jezyka angielskiego oni nie znaja,a po drugie,boty nie moga myslec,poniewaz sa pozbawione wlasnego intelektu.
        • igor_uk Tu mozno wiecej poczytac o slowach Cameron. 29.08.13, 17:33
          www.irishexaminer.com/breakingnews/world/cameron-no-100-certainty-on-syria-attack-605207.html
        • wojciech.2345 Re: Nie tylko Araby podwineli ogony. 29.08.13, 17:38
          igor_uk napisał:
          > Pojawila sie szansa,ze na zachodzie zaczeli "myslec" :-)
          -------------------------------
          Zaczęli czytać "Prawdę"?
          Jak się teraz nazywa "Prawda"?

Jak nie wiesz tego Igorku, to zapytam Borrkę.
        • przyjacielameryki Re: Nie tylko Araby podwineli ogony. 29.08.13, 17:39
          Tępy bolszewiku, Wlk. Brytania podobnie jak USA to kraje demokratyczne,wysoko cywilizowane, w których olbrzymią rolę odgrywa opinia publiczna. W Wlk. Brytanii toczy się w Parlamencie debata n/t ewentualnego ataku na Syrię. Są różne opinie, jedni są za inni głównie opozycja jest przeciw, chcą dowodów, mandatu ONZ itd. Ale co z tego może zrozumieć tępy bolszewik nie mający pojęcia o państwie prawa.

W Rosji przed atakiem na Gruzję tez się toczyła debata w Dumie - czy użyć siły przeciwko Gruzji palancie?
          • igor_uk przyglupie. 29.08.13, 17:42
            Jestes idiota i nic nie rozumiesz.

p.s. Czemu opusciles swoj watek,w ktorym wyszedles na idiote?
            forum.gazeta.pl/forum/w,50,146600719,146602435,Nu_i_popatrz_przyglupie_.html
            Co ,jeszcze wskazowek z centrali MOSAD nie dostales?
            • wojciech.2345 dzięki Igorku 29.08.13, 17:52
              igor_uk napisał:
              > Co ,jeszcze wskazowek z centrali MOSAD nie dostales?
              --------------------------
              Naprawdę nie wiedziałem, że ten PA jest z Mosadu.
              Co za wredny i podstępny typ z tego PA.
            • przyjacielameryki Re: przyglupie. 29.08.13, 17:59
              igor_uk napisał:

> Jestes idiota i nic nie rozumiesz.
              >
              > p.s. Czemu opusciles swoj watek,w ktorym wyszedles na idiote?
              > forum.gazeta.pl/forum/w,50,146600719,146602435,Nu_i_popatrz_przyglupie_.html
              > Co ,jeszcze wskazowek z centrali MOSAD nie dostales?

To są normalne rutynowe działania tępy bolszewiku. Skoro Rosja zakwestionowała te sery to Polska musi wszcząć określone procedury sprawdzające a wynik będzie znany dopiero po przeprowadzeniu tych badań. na razie nie znamy wyniku więc o czym ty pitolisz??

Ale dziwne jest to ,że tylko Rosja kwestionuje jakość polskich produktów. W Niemczech, Francji, Wlk. Brytanii jest wszystko ok ale nie w Rosji.

Również białoruskie mleko jest złe palancie?
              media.wp.pl/kat,1022939,wid,11200736,wiadomosc.html?ticaid=111369
              Coś dużo tych zastrzeżeń tak nagle: Ukraina, Polska, Białoruś, . . . . . . !
              Tak się złożyło?

Białoruś powinna olać tę zacofaną Rosję, tego chuligana i złodzieja i podobnie jak Ukraina starać się przystąpić do UE

• eva15 Nie tylko Araby podwineli ogony. USA i GB też:-) 29.08.13, 17:51
          Radio o po południu trąbiło, że Obama jednak nagle wcale nie jest pewnien, czy to Assad użył BMR.

No proszę... Ciekawe, kto ich tak otrzeźwił:-))) Bpo przecież chyba nie jakiś tam Putin:-)
          • igor_uk Nie wiem kto ich glowe ostudzil,moze i Putin 29.08.13, 17:53

a moze dotarlo do nich to,ze opor spoleczny ich dzialaniom jest bardzo duzy.Przeciez taki przyglup proamerykanski,nalezy do zdecydowanej mniejszosci.
            • wojciech.2345 Re: Nie wiem kto ich glowe ostudzil,moze i Putin 29.08.13, 17:56
              igor_uk napisał:
              > a moze dotarlo do nich to,ze opor spoleczny ich dzialaniom jest bardzo duzy.
              ------------------
              Powinni tym opornym zafundować apartamenty w igloo.
              Trzeba jakoś "przekupić" adwersarzy.
            • eva15 Re: Nie wiem kto ich glowe ostudzil,moze i Putin 29.08.13, 17:59
              Co ich obchodzi opór społeczny? Przed wojną w Iraku setki tys. ludzi wyszły na zachodnie ulice w proteście. I CO z tego?
              Myślę, że raczej wystraszyło ich to, że to nie będzie taki łatwy rajd jak w Libii. Już sama obecność rosyjskich okrętów oznacza, że trudno będzie zaatakować bez przeszkód.
              • wojciech.2345 Re: Nie wiem kto ich glowe ostudzil,moze i Putin 29.08.13, 18:05
                eva15 napisała:
                > Co ich obchodzi opór społeczny? Przed wojną w Iraku setki tys. ludzi wyszły na
                > zachodnie ulice w proteście. I CO z tego?
                -------------------
                Gołąbeczko,
                ja też uważałem, że z Irakiem USA + UE postąpiła lekkomyślnie.
                Przyprawiła gębę Saddamowi.

Ale widzisz Gołąbeczko, Saddam chciał przed Persją udawać Goliata
                i to potraktowano poważnie.
                Taka jest prawda w największym skrócie.
              • igor_uk Re: Nie wiem kto ich glowe ostudzil,moze i Putin 29.08.13, 18:06
                Moze ucza sie,po wole ? :-)
                • eva15 Re: Nie wiem kto ich glowe ostudzil,moze i Putin 29.08.13, 18:12
                  Nie sądzę. Raczej liczyli na to, że jak będą pletli o ograniczonym, krótkim bombardowaniu, które nie zagrozi władzy Assada, to Rosja w to uwierzy. Nie uwierzyła i słusznie.

W Syrii rozgrywa się los dalszych posunięć Zachodu na Wschód w kierunku Rosji a na koniec Chin...
                  • wojciech.2345 Re: Nie wiem kto ich glowe ostudzil,moze i Putin 29.08.13, 18:21
                    eva15 napisała:
                    > W Syrii rozgrywa się los dalszych posunięć Zachodu na Wschód w kierunku Rosji a
                    > na koniec Chin...
                    -----------------
                    To "posuwanie" należy rozszerzyć na układ słoneczny, galaktykę,
                    a nawet na drogę mleczną.
                  • eva15 Nasłano Merklową na Putina 29.08.13, 18:21
                    Ha, ha, dziś nasłano Merklową na Putina. Kanclerzyca zadzwoniła do niego i zaczęła żądać, by ustąpił w sprawie Syrii. Niezła megalomanka.
                    • igor_uk Re: Nasłano Merklową na Putina 29.08.13, 18:26
                      Nie wiem jakie zamiary Merkiel miala,ale w ostetecznosci oni dogadali sie do tego,ze sprawa musi byc bardzo starannie zbadana przez ONZ.W sumie,Merkiel zgodzila sie z tym,ze to w gestii ONZ sa podobne sprawy.

www.kremlin.ru/news/19101
                      • eva15 Re: Nasłano Merklową na Putina 29.08.13, 18:57
                        Merklowa ma u Putina przerąbane, no ale gadać z nią musi, nie wypada inaczej.
                        • wojciech.2345 Re: Nasłano Merklową na Putina 29.08.13, 19:02
                          eva15 napisała:
                          > Merklowa ma u Putina przerąbane...
                          Effciu,
                          zmień papierosy. Mylą Ci się opozycje.

Jest odwrotnie.
                    • wojciech.2345 Re: Nasłano Merklową na Putina 29.08.13, 18:31
                      eva15 napisała:
                      > Ha, ha, dziś nasłano Merklową na Putina. Kanclerzyca zadzwoniła do niego i zacz
                      > ęła żądać, by ustąpił w sprawie Syrii. Niezła megalomanka.
                      No wiesz, Markietanka II potrafiła obsłużyć wielu osobników alfa?
                      Czy Fiutin jak zwykle nie mógł?
    • jk2007 a general Al-Sissi nie milczy 29.08.13, 16:21
      Генерaл Абдель Фaттaх aль-Сиccи, глaвнoкoмaндyющий вooрyженными cилaми и нoвый рyкoвoдитель Египтa, oбъявил o зaкрытии Сyэцкoгo кaнaлa. Генерaл пoдчеркнyл приверженнocть Египтa дoгoвoрy o coвмеcтнoй oбoрoне c Сирией, и дoбaвил, чтo егo cтрaнa не cтaнет кoридoрoм прoхoдa для aтaк нa любyю aрaбcкyю cтрaнy, пoвтoрив oшибкy вoйны в Ирaке.
      www.lejdd.fr/International/Afrique/Actualite/Al-Sissi-le-general-qui-tient-tete-a-Obama-624654
      • 5magna Re: a general Al-Sissi nie milczy 29.08.13, 17:50
        Jeszcze potrzeba tylko kilka chinskich okretow aby wplynely w te okolice I "decyzja" zapadnie. PS Moze dostali cynk ze hypersonic rakiety czekaja gotowe I nie chca stracic te lajby. Tego nie maja szans zestrzelic....
    • lubat Re: Czemu Putin milczy? 29.08.13, 17:51
      lubat napisał:

> Nie bez znaczenia jest chyba też ten fakt, że w sferach rządzących Arabii S. są
      > zapewne ludzie potrafiący przewidywać, a chyba nietrudno przewidzieć, że proce
      > s zaczęty w Iraku, Libii a teraz w Syrii, nie zatrzyma się przed krajami, które
      > są naprawdę łakomym kąskiem.

Moją światłą i przenikliwą;) diagnozę poparł jeden z forumowiczów w dyskusji pod zalinkowanym tekstem (może ich jest więcej, ale nie czytałem wszystkich).

HERBERT KERN (PLEIADES) - 29.08.2013 15:47 Uhr
      Saudi-Arabien, Qatar
      Den dortigen Falkenzüchtern und -liebhabern und dem saudischen "Königshaus" kommt so langsam das Fracksausen, daß sie bei der nächsten Arabellion möglicherweise an der Reihe sind, weil sie mit ihrer Politik maßgeblich zur Destabilisierung der gesamten Region betragen/beigetragen haben.

(Tamtejsi hodowcy i wielbiciele sokołów i saudyjska rodzina królewska dostają powoli cykora, że przy następnej arabelii (gra słów: Arab i rebelia) będą prawdopodobnie oni w kolejce, ponieważ swoją polityką przyczynili się w znaczącym stopniu do destabilizacji całego regionu)
      • herr7 Re: Czemu Putin milczy? 29.08.13, 18:10
        Podczas pierwszej wojny z Irakiem Syria była w koalicji z Zachodem i udostępniła swoją przestrzeń powietrzną dla ataku. Dzisiaj Hafez Asad ma powody żeby przewracać się w grobie...
        • igor_uk Dobrze,ze przypomniales to,herr. 29.08.13, 18:18
          Kazde panstwo musi pamjetac,ze Stany nie maja sojusznikow,a tylko interesy.
          Kiedy Saddam Husajn wojowal z Iranem(wrogiem Stanow),to Amerykanie pomogali mu we wszystkim (sa dowody na to,ze i przy ataku chemicznym) ,jak przestal byc im potrzebny,to go ,w ostatecznosci,pozbawili zycia.
          Liste tych,kogo Stany potraktowali w podobny sposob,mozno wydluzyc.
          • eva15 A pamiętasz Igor, jak jeszcze wczoraj herr7 29.08.13, 18:24
            A pamiętasz Igor, jak jeszcze wczoraj herr7 wywalił kolejną światłą analizę, w której stwierdził, że Putin w sprawie Syrii zwinął ogon pod siebie, stracil twarz i coś tam jeszcze...
            • igor_uk To fakt,herr rowniez podwinal pod siebie ogon:-) 29.08.13, 18:28
              Sadze,ze w nocy jemu snil sie Putin z nagim torsem i kalachem w rekach :-)
            • herr7 Evciu to nie muskulatura Putina sprawiła 30.08.13, 07:47
              że Zachód zaczął się wahać. Cameron i Obama wzięli pod uwagę fakt, że opinia publiczna w Stanach i UK stanęła murem przeciw tej awanturze. Przeciwni też byli wojskowi, którzy jako profesjonaliści zdają sobie sprawę, że cele militarne będzie trudno osiągnąć. Zwolennikami tej agresji są jedynie syjonistyczni politrucy, ale im nikt o zdrowych zmysłach dzisiaj nie wierzy. Poczytaj sobie komentarze zwykłych ludzi którzy piszą w Gazecie Wyborczej, czy jakichkolwiek innych mediach w Polsce, Niemczech, UK czy USA. W ciągu dziesięciu lat coś się jednak w świadomości ludzi zmieniło, przede wszystkim jest to spadek zaufania to mainstream mediów, które są obecnie traktowane tak samo jak Trybuna Ludu pod koniec PRL. Tu swoją rolę odegrała Wikileaks a niedawno Snowden.

Rosja wysłała swoje okręty, gdy Obama już się wahał. Z pewnością utrudniło to jastrzębiom manipulowanie Obamą. Nie można też wykluczyć i tego, że w amerykańskiej elicie jest sporo ludzi którzy nie chcą żyrować awanturnictwo izraelskich generałów. Zniszczenie Syrii nie leży w amerykańskim interesie.
              • eva15 Re: Evciu to nie muskulatura Putina sprawiła 30.08.13, 08:36
                Achte twoje wywody. Miliony ludzi na Zachodzie wyszły na ulice przeciw wojnie w Iraku. Wojna się odbyła. W postdemokracji opinia publiczna to puste słowo, którego używa się co najwyżej wtedy, gdy z innych powodów zmienia się decyzje. .
                • igor_uk Herr zaczal cos mowic pozytywnego o zachodzie :-) 30.08.13, 15:11
                  Przed tym slowa dobrego o zachodzie od niego nie mozno bylo uslyszac.
                  Z tego wynika,ze herr bardziej nie lubi Putina,niz caly zaklamany Zachod :-)

p.s. Nie ma jaj ten gosc .
                • herr7 Putin się napiął no i co się stało? 30.08.13, 15:50
                  Ano to, że pierwsze skrzypce w tej awanturze przejął Obama i skierował lotniskowce, a także Hollande. Cameron "poniósł porażkę", gdyż nawet w UK politycy nie chcę uchodzić za idiotów i to przy otwartej kurtynie. Tzn. Cameron na kilka dni zamilknie dopóki nie pojawią się nowe "dowody", co zabierze "koalicji chętnych" najwyżej kilka dni.

Twierdzenie, że Zachód wystraszył się tych dwóch rosyjskich okrętów i gniewu Putina brzmi absurdalnie. Putin jako że jest kunktatorem po raz kolejny się spóźnił, gdyż powinien był dozbroić Syrię co najmniej rok temu. Ale on rok temu sądził że Asad upadnie. Gdyby rok temu zaopatrzył Syrię w kompleksy S300 oraz rakiety manewrujące i iskandery to dzisiaj NATO miałoby dużo trudniej z agresją. Ale Wołodia najwyraźniej wystraszył się gróźb Netaniachu i jak zwykle spasował.
      • eva15 Re: Czemu Putin milczy? 29.08.13, 18:13
        Doprawdy nie wiem, z kim USA będzie tak komfortowo jak z obecną władzą w A. Saudyjskiej..
        • igor_uk A czemu felus milczy ?:-) 29.08.13, 18:21
          Czy zauwazyliscie,ze felus nie zabiera glosu w dyskusjach, odnosnie ostatnich wydarzen wokol Syrii?

Czy ktos moze mnie na to pytanie odpowiedziec?
          • eva15 Re: A czemu felus milczy ?:-) 29.08.13, 18:22
            Ha, ha, ja mogę, ale to może być niezgodne z zasadami panującymi w GW:-)
            • igor_uk Wal smialo,Ewa. 29.08.13, 18:44
              najwyzej Twoj wpis wyleci w kosmos.

p.s. Ja,dzieki jego milczeniu,nabieram szacunku do niego.Uprawiac tania i durna propagande,w rodzaju przyglupa proamerykanskiego,on nie bedzie,ale i wspierac Syrie,razem z nami,jemu jego mentalnosc nie pozwola.Ale samo to,ze nie klamie i nie kreci,jak przyglup,warto jest szacunku.
              • eva15 Re: Wal smialo,Ewa. 29.08.13, 18:51
                Nie będę walić, to nie ma sensu.

Amigo gra w innej klasie niż feluś, amigo gra właściwie poza jakąkolwiek klasą. Takiej głupoty żadna klasa nie przewiduje.
                • wojciech.2345 Re: Wal smialo,Ewa. 29.08.13, 18:54
                  eva15 napisała:
                  > Amigo gra w innej klasie niż feluś....
                  --------------
                  Amigo i Feluś to agenci Mosadu.
                  Ooops KGB.
            • wojciech.2345 nie możesz 29.08.13, 18:51
              eva15 napisała:
              > Ha, ha, ja mogę, ale to może być niezgodne z zasadami panującymi w GW:-)
              -----------------------------
              Wszystko da się powiedzieć nawet przy cenzurze wychowawców
              kolonijnych w Magadanie.

Nie umiesz tego.
    • wojciech.2345 czy Putin nadal milczy? 29.08.13, 17:57
      Dał już głos?
    • romrus Porterety Putina na ulicach Egiptu:-) 29.08.13, 18:47
      W dobrym towarzyszczestwie.
      Gamal Abdel Naser, gen. Abdel Fattah al-Sissi i Putin.
      Napis po arabsku na portecie Putina: "Pa-pa, Amerika":-)

telegrafist.org/wp-content/uploads/2013/08/gbLAmmUSc88.jpg

A Jankiesi jak zawsze niosa kulture do ciemnoty arabskiej:-)

ic.pics.livejournal.com/grauk/23840569/2895/2895_600.jpg
      • igor_uk W Hurghadzie ten sam plakat.. 29.08.13, 18:53
        ma napis w jezyku rosyjskim :
        "Прoтив террoризмa — неoбхoдимo, чтoбы нaрoд yпoлнoмoчил вoенных нa бoрьбy c нacилием и террoризмoм" .
        Egipt jest wyraznie z Asadem .
      • eva15 Re: Porterety Putina na ulicach Egiptu:-) 29.08.13, 18:53
        romrus napisał:

> W dobrym towarzyszczestwie.
        > Gamal Abdel Naser, gen. Abdel Fattah al-Sissi i Putin.
        > Napis po arabsku na portecie Putina: "Pa-pa, Amerika":-)
        >
        > telegrafist.org/wp-content/uploads/2013/08/gbLAmmUSc88.jpg

Ha, ha, fajne.

> A Jankiesi jak zawsze niosa kulture do ciemnoty arabskiej:-)
        >
        > ic.pics.livejournal.com/grauk/23840569/2895/2895_600.jpg

To zdjęcie nie wydaje mi się realne. Szybko by temu Ami łeb urwali.
        • romrus Nie wydaje sie realnym? 29.08.13, 19:42
          eva15 napisała:
          > Jankiesi jak zawsze niosa kulture do ciemnoty arabskiej:-)
          > > ic.pics.livejournal.com/grauk/23840569/2895/2895_600.jpg

> To zdjęcie nie wydaje mi się realne. Szybko by temu Ami łeb urwali.

A filmik, gdzie ucza muzulmanskich dzieci krzyczac "I love pork"?
          Tez nie?

www.youtube.com/watch?v=Ki17673d_Qk
          • eva15 Re: Nie wydaje sie realnym? 29.08.13, 23:30
            Ha, ha, nieźle prowokujesz:-) Takie filmiki kręci się dla zidiocialych, ogłupionych konsumentów "demokratycznych" mediów.
            • igor_uk Ewa,muzulmanie to tez mezczyzne. 29.08.13, 23:40
              I bardzo chetnie ogladaja kobieca nagosc,ale pod jednym warunkiem,w poblizu nie moze byc zadnej kobiety-muzulmanki.
              U nich z tym jest,jak z postem.W dzien jesc nie mozno,bo Allah widzi,ale jak tylko zapadnie zmrok,jedza jeszcze wiecej,niz zwykle.Tak i z podobnymi pismami -ogladaja chetnie,ale przy kobietach nie wypada,oczywiscie wylacznie w trosce o nich.
      • eva15 Igorze, Romrusie, 29.08.13, 18:59
        Co pisze prasa rosyjska o tym, kto utrzymuje teraz armię egipską? Nadal USA czy już jednak A. Saudyjska?
        • igor_uk Re: Igorze, Romrusie, 29.08.13, 20:30
          Pisalo sie tylko o tym,ze kilka krajow arabskich wyrazilo chec finansowania egipskiej armii,o ile to przestana robic Stany.Ale o tym mowilo sie z dwa tygodnia temu.
          • eva15 Re: Igorze, Romrusie, 29.08.13, 23:33
            To tyle to ja wiem, wiem nawet, czemu USA się wkurzyły na Egipt.
            Ciekawa jestem, jak sytuacja wygląda obecnie., na czyim utrzymaniu jest armia egipska. To jest pytanie, które wyjaśnia wszystkie inne pytania:-)
            • igor_uk Re: Igorze, Romrusie, 29.08.13, 23:51
              Sadze,ze po tym,jak wojskowi oglosili,ze nie potrzebuja kasy amerykanskiej,to ci zaczeli ich blagac o to,zeby nie robili tego.
              Wszak kazdy obdarowny jest zobowiazany.
              Za kazdym razem,jak Tczytam o niepodleglosci jakiegos Kraju,ja zawsze sprawdzam,czy ten kraj dostaje jaka kolwiek pomoc od USA ,jak dostaje,to wolnym ten kraj nie jest.
              Rosja nie dla tego jest wolna,ze nie ma dlugow,a tylko dla tego,ze nie wyciaga reke po amerykanska kase.

Gorbaczow wyciagnal i ZSRR rozpadl sie.Jelcyn wyciaga reke i wprawie Rosja rozpadla sie.Putin jest madrym facetem i wie,ze trzeba liczyc na siebie,jak chcesz byc wolnym.I nic do prawdziwej wolnosci nie ma system bankowy,czy dlugi.Europa przyjela plan Marshalla i po dzien dzisiejszy wypina tylek przez Stanami.Chociaz juz setki raz ta pomoc zwrocila,kupuja bron amerykanska po bardzo wygorowanym cenam,jak i inn towary.O wspieranie Ameryki wszedzie,nie wspomne,chociaz to rowniez ma swoja wartosc.
      • wojciech.2345 Re: Porterety Putina na ulicach Egiptu:-) 29.08.13, 19:04
        romrus napisał:
        > W dobrym towarzyszczestwie.
        > Gamal Abdel Naser, gen. Abdel Fattah al-Sissi i Putin.
        -------------
        Ty też zmień papierosy.
        Już to radziłem dzisiaj Evie.
    • wojciech.2345 New York Times - Putin impotentem 29.08.13, 20:28
      Nie ma wątpliwości, że Rosja jest przeciwna międzynarodowej interwencji wojskowej w Syrii. Uderzające jest jednak milczenie w tej sprawie prezydenta Władimira Putina. Wie, że nie jest w stanie powstrzymać Zachodu - pisze dziś amerykański dziennik „New York Times”.

niezalezna.pl/45375-new-york-times-dlaczego-putin-milczy-w-sprawie-syrii

Chce, ale nie może.
      LOL.
      • amg10 Re: New York Times - Putin impotentem 29.08.13, 21:17
        wojciech.2345 napisał:

> Nie ma wątpliwości, że Rosja jest przeciwna międzynarodowej interwencji wojskow
        > ej w Syrii. Uderzające jest jednak milczenie w tej sprawie prezydenta Władimira
        > Putina. Wie, że nie jest w stanie powstrzymać Zachodu - pisze dziś amerykański
        > dziennik „New York Times”.

> Chce, ale nie może.

To powyzsze "Chce, ale nie może" moze byc nieprawdziwym stwierdzeniem. Prawdziwe jest tylko to, ze zamiescil je na swoich lamach „New York Times”. Ale czy to gazeciarskie stwierdzenie odbija w pelni rzeczywisty stan rzeczy pozostaje kwestia otwarta - do zbadania.
        • wojciech.2345 Re: New York Times - Putin impotentem 29.08.13, 23:36
          Asad przestaje być klientem Kremla.
          Nie ma jak dostarczyć nowych pepesz.
          Ergo.
          Żuraw alfa poleciał ćwiczyć żurawie do odlotu.

Na moje oko proza życia.
          • 5magna Re: New York Times - Putin impotentem 29.08.13, 23:44
            Uwazaj bo ci popchnie kartofla I wyskoczy gardlem....
          • amg10 Re: New York Times - Putin impotentem 30.08.13, 01:04
            wojciech.2345 napisał:

> Asad przestaje być klientem Kremla.
            > Nie ma jak dostarczyć nowych pepesz.
            > Ergo. Żuraw alfa poleciał ćwiczyć żurawie do odlotu.
            > Na moje oko proza życia.

wojciech.2345, czy byles kiedykolwiek na Syberii ??
        • igor_uk Czy warto zawracac sobie glowe.. 29.08.13, 23:42
          kartoflanym przyglupem?
          On nie ma nic do powedzenia.
          • wojciech.2345 Re: Czy warto zawracac sobie glowe.. 29.08.13, 23:45
            igor_uk napisał:

> kartoflanym przyglupem?
            > On nie ma nic do powedzenia.
            --------------
            Też napij się melisy.
            Ale bez prądu.
          • igor_uk Milczenie Putina przynosi efekty. 30.08.13, 15:22
            Dzieki jego madrej polityce widmo zaglady dla Syrii powole zaczyna znikac.

p.s. Chociaz jeszcze za wczesnie mowic o tym,ze zdrowy rozsadek zwyciezyl. Erdogan,maly turecki fuhrer,chcial przy tej okazji zalatwic pare spraw i dla tego nie moze doczekac sie,zeby przywalic w Asada.
            • wojciech.2345 Re: Milczenie Putina przynosi efekty. 30.08.13, 21:02
              Igorku,
              Putin milczy = KGB milczy.
    • herr7 a teraz się odezwie? 30.08.13, 20:55
      po tym, gdy Kerry zadeklarował faktycznie stan wojny z Syrią? Stawiam na to, że pojedzie na ryby i złowi wielką szczukę...Póki co to jeszcze może zrobić.
      • igor_uk Alez ty jestes dzieszowka,herr. 30.08.13, 21:03
        Kerry probuje zebrac koalicje dla ataku na Syrie.Kerry nie od tego,zeby ogloszac wojne.To kamien probny,ale to nie na twoja glowke,herr.
        Idz ,jednak,spac.

p.s. A dzieszowka jestes dla tego,ze milczales przez dobe i dopiero wtedy zabrales glos,kiedy uslyszales przemowienie Kerry.Przed tym czules sie ,jak zbity pies.
        • herr7 Re: Alez ty jestes dzieszowka,herr. 30.08.13, 21:05
          Nie kręć Igorze. Zachód od dwóch lat wojuje z waszym jedynym sojusznikiem na Bliskim Wschodzie, a wy go zdradziliście, jak kiedyś Serbię.
          • igor_uk Re: Alez ty jestes dzieszowka,herr. 30.08.13, 21:09
            Nu i widzisz,xep,jestes prawdziwa dzieszowka.
            idz juz spac.
            • herr7 a coś na temat napiszesz? 30.08.13, 21:13
              Dajecie ciała na całego. W 99 r mieliście jakieś wytłumaczenie, ale teraz po 13 latach rządów Putina? Zachód was ma za nic, a wy ich nazywacie "partnerami". Gdzie ty tu widzisz partnerstwo? Traktują wasze władze jak gangsterów.
              • igor_uk Do ciebie na temat? 30.08.13, 21:27
                Ile razy pisalem,ile tobie linkow do dokumentow dawalem,ty jestes odporny na to wszystko,jestes tak samo inteligentny,jak i przyglup proamerykanski,was rozni tylko jedno,on deklaruje sie,jako antykomuch,a ty jako komuch .
                • herr7 Re: Do ciebie na temat? 30.08.13, 21:43
                  Igorze wsadź sobie swoje linki w tyłek. Są nic nie warte. Z takimi argumentami to do evy15. Ona cię wysłucha i do piersi przytuli. Mówimy tu o faktach, a nie o wyobrażeniach o minionej wielkości.
    • wojciech.2345 czy Putin nadal nieodetkany? /bt 30.08.13, 21:00
    • jorl Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 21:23
      herr7 napisał:

> po tym, gdy Kerry zadeklarował faktycznie stan wojny z Syrią? Stawiam na to, że
      > pojedzie na ryby i złowi wielką szczukę...Póki co to jeszcze może zrobić.

Widze ze komunista h7 zagryza teraz paluchy aby Obama jednak powojowal. Anglicy odpadli jakos Franzuzi? Sie zobaczy.

Ale sytuacja jest ciekawa. Czytam jakie to smiechy z ruskich okretow tam bedacych. Naprawde bez znaczenia tak sa? Technicznie moga miec wielkie znaczenie. Przeciez te Tomahawki maja strzelac amerykanskie okrety z Morza Srodziemnego A tam maja byc i ruskie okrety. Wiec one beda widzialy od razu swoimi radarami ze Tomahawki sa strzelane. Jak tak byloby zorganizowane ze Rosjanie przesylaja natychmiast Syryjczykom informacje o starcie Tomahawkow to Syryjczycy maja 1h czasu na przygotowanie sie na atak. A to militarnie ogromnie duzo. Tez lot samolotow z tego kierunku bedzie przez te okrety wczesnie wykrywany. Technicznie rzecz biorac moga ogromne pomoc syryjskiej obronie.
      Ja tu abstrahuje od tego ze moga sie zaczac zabawiac zestrzeliwaniem tych Tomahawkow nad morzem. Ciekawe z punktu prawa miedzynarodowego jak cos takiego leci, bezzzalogowe w koncu, nie mozna sobie do tego postrzelac? Tak dla zabawy? OK, zart.
      Ale nie wszystko zarty. Za 2 tygodnie robie sobie urlop na Rodos. Daleko to nie jest od tej mozliwej wojenki. Mam nadzieje ze jakas zblakana rakieta moj samolot nie namierzy.

Pozdrowienia
      • wojciech.2345 Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 21:29
        jorl napisał:
        > Czytam jakie to smiechy z ruskich okretow tam bedacych.
        -----------------------
        Te okręty są przerdzewiałe i dziurawe.
        To cud, że tam dopłynęły.
        • jorl Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 21:39
          wojciech.2345 napisał:

> Te okręty są przerdzewiałe i dziurawe.
          > To cud, że tam dopłynęły.

W tym roku Rosja wprowadza do sluzby ponad 30 nowych okretow roznych klas. Oni w zbrojeniach sie naprawde rozpedzaja.
          Przeprowadzaja ostatnio mnostwo manewrow wojennych. Jakos to funkcjonuje u nich. I z kazdym rokiem lepiej.
          Siedzisz drogo wojtku mentalnie w jelzionowskich czasach. Naprawde myslisz ze takim gadaniem zmienisz rzeczywstosc? Nie lepiej wiedziec jak jest naprawde? Przeciez te Twoje stwierdzenia sa operetkowe.

Pozdrowienia

• wojciech.2345 Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 21:50
            jorl napisał:
            > Przeciez te Twoje stwierdzenia sa operetkowe.
            Hm,
            a to też operetkowe stwierdzenie?

W ubiegłym roku rosyjska edycja Newsweeka opublikowała listę 50 najlepszych rosyjskich naukowców. Okazało się, że nikt z nich nie mieszka dziś i nie pracuje w ojczyźnie.
            • jorl Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 22:23
              wojciech.2345 napisał:

> jorl napisał:
              > > Przeciez te Twoje stwierdzenia sa operetkowe.
              > Hm,
              > a to też operetkowe stwierdzenie?

> W
              > ubiegłym roku rosyjska edycja Newsweeka opublikowała listę 50 najlepszych rosyj
              > skich naukowców. Okazało się, że nikt z nich nie mieszka dziś i nie pracuje w o
              > jczyźnie.

Widzisz drogo wojtku ja jak cos takiego czytam to chce wiedziec jak to zostalo zmierzone. Taki inzynierski nawyk. Nawet u mnie w pracy mawiam moim chlopcom "ja sam sobie nie wierze jak cos tam mierze a innym mam wierzyc?". Waznejsze sprwawy wole sam zmierzyc. Bo inni mi spieprza.
              A wiec jak zostalo to zmierzeone o tych najlepszych naukowcach? Mozesz napisac drogi wojtku?
              Skad wiadomo jaka wiedze maja jacys naukowcy rosyjscy pracujacy teraz w Rosji? Wlasnie w przemysle zbrojeniowym? Jak to durny Newsweek zmierzyl? Publikacjami w zachodnich czasopismach?
              Operatki ciag dalszy. Naprawde zagadac rzeczywistosc jest tak naprawde najgorsze dla tego zagadywacza. Bo zyje w nierealnym Swoecie. Tak jest z Toba.

Pozdrowienia
              • wojciech.2345 Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 22:59
                JORL,
                z Rosji uciekają naukowcy, inżynierowie, ... nawet nie dla kasy.
                Zabija ich rosyjska gnuśność.

Tam trudno coś zrobić.
                • romrus Operetkowy Wojtek 30.08.13, 23:06
                  wojciech.2345 napisał:
                  > JORL,
                  > z Rosji uciekają naukowcy, inżynierowie, ... nawet nie dla kasy.
                  > Zabija ich rosyjska gnuśność.

Podaj dane, albo nie klam.
                  O tych "50 nailepszych" wklejasz link po raz 200-ny.

W Rosji co roku jest ~700 000 absolwentow wyzszych uczelni.

Ile z nich wyjezda?

Zalosny jestesz, Wojtku, naprawde zalosny.
                  Ostatnio w ogole twoi posty ignoruje, dzis cos mi ponioslo.
      • herr7 Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 21:38
        Jorl ty jesteś inżynier, czy jedynie inżynier-magazynier? Wysil troszeczkę swoją mózgownicę i pomyśl, czy gdyby awantura w Syrii groziła Zachodowi realnym stratami w sile żywej to czy Obama by dzisiaj zajmował nasz czas takimi szczegółami jak gazowanie syryjskich cywili? Tu nie trzeba było wiele zrobić tylko odpowiednio uzbroić Syrię i jeszcze zapowiedzieć, że dozbroi się Iran. A jeżeli jankesi spróbują rozrabiać np.na Ukrainie to Rosja starci zainteresowanie np. w nieproliferacji broni jądrowej. Tyle że do takiej polityki trzeba wiedzieć czego się od świata chce, a także siłę woli. Zamiast tego Rosja po raz kolejny wywiesiła białą flagę.
        • jorl Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 21:47
          Widzisz drogi h7 ja nie tylko jestem inzynier ale i ciezko pracuje na takiego komuniste jak Ty. Bo Ty "pracujesz" korzystajac z moich subwencji. Bo niemieckich. I do tego gruchy obijasz. Jak prawdziwy komunista.
          Pojecia nie masz o zlozonosci gospodarczej i geopolitycznej. Czytasz rosyjskie strony pisane przez pomagierow CIA ktore maja za zadanie napuszczac chytrze Rosjan na Putina. Jestes dla Amis pozytecznym idiota. No ale jak na niczym sie nie znasz, Swiat nie widziales i tu chodzi mi nie o zwiedzania bo to juz za moja kase robisza, a jak wyglada gospodarka, jej sila albo slabosc, to i sie dla CIA na pozytecznego idiote nadajesz.

Pozdrowienia
          • herr7 Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 21:58
            Już ci kiedyś napisałem, że to ty zawdzięczasz swój życiowy fart, gdyż jako syn folksdojcza miałeś łatwiejszy start w Reichu, aniżeli ci Polacy których rodzice folksdojczami nie byli. A ja nic tobie nie zawdzięczam, a jedynie naturze lub panu bogu, który mój kraj na antypodach tak szczodrze zaopatrzył. No i sobie, gdyż swoją pracę i powodzenie zawdzięczam własnym talentom.

Masz przykry nawyk pouczania innych. Chyba zapominasz że to nie są polskie "studentki", które ty stary cap chędożysz za te niemieckie ewro.
            • jorl Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 22:14
              herr7 napisał:

> Już ci kiedyś napisałem, że to ty zawdzięczasz swój życiowy fart, gdyż jako syn
              > folksdojcza miałeś łatwiejszy start w Reichu, aniżeli ci Polacy których rodzic
              > e folksdojczami nie byli. A ja nic tobie nie zawdzięczam, a jedynie naturze lub
              > panu bogu, który mój kraj na antypodach tak szczodrze zaopatrzył. No i sobie,
              > gdyż swoją pracę i powodzenie zawdzięczam własnym talentom.

Akurat ja nie jestem synem volksdeutscha. Ale znam wielu synow takowych ktorzy w Reichu nic nie osiagneli. Cos innego bylo potrzebne, za darmo w Reichu to sie tylko socjal ma.

Jakbys komunisto nie podwiesil sie pod Unie to bys niczego w zyciu nie osiagnal. Tzn. bylbys prawie jak z Czarnej Afryki. Szaman wsrod czarnego ludu i koze alko kury bys mial za dobre zaszamowanie.

> Masz przykry nawyk pouczania innych.
              Przykry? Przykry dla takich co malo wiedza. I sie nie chca dowiedziec. Jak Ty.
              Dla mnie o tyle przykry ze trace czas na rzcanie perel miedzy swinie. Ale robie to rzadko, sam przyznasz.

>Chyba zapominasz że to nie są polskie "stu
              > dentki", które ty stary cap chędożysz za te niemieckie ewro.

He.. he.. jasne. Dziewczynki Tobie przeszkadzaja. Moje. Ale tak z reka na sercu drogi h7 chcialbys tez, prawda? Slinisz sie pornole ogladajac przeciez.
              Tylko w realu nic nie mozesz. Ani kasy ani mozliwosci. Brzuch urosniety, d.pa wychudzona, po schodach na 1 pietro z przystankiem.
              I w glowie Tobie nie powstaje ze mozna. Bos dziad kalwaryjski, jak to w Polsce pelno takich.

Jutro bede chedozyl pania z banku. 24 lata. Juz nie studentke. Jak ktos ma to zyczenie moge jej od banksterow (banksterek?) naublizac. Mam to zrobic?

Do tego akurat ta wychodzi z zalozenia ze lepiej tak. Bo i kasa i przyjemnosc. Dla niej.

I ja bede chedozyl nie za Euro a za PLN jesli chodzi o scislosc.

Pozdrowienia
              • herr7 Re: Czemu Putin milczy? 30.08.13, 22:18
                Jesteś folksdojczem, tak jak ja jestem komunistą. Ale w pracy znam paru Niemców, gdyż uciekli na antypody od niemieckiego komunizmu (nie są to byli enerdowcy, ale ludzie którzy uciekli w Reichu 5-10 lat temu).

Udanej kopulacji!
          • wojciech.2345 JORL opamiętaj się 30.08.13, 22:19
            jorl napisał:
            > Czytasz rosyjskie strony pisane przez pomagierow CIA ...
            -----------
            Z Rosji mózgi uciekły.
            Gdybyś tam pracował to zapłaciliby Ci 1/100 tego co możesz
            zarobić w USA.

Rosja nie jest partnerem dla USA.
            Rosja to kraj III świata.
            • romrus Wojtek opamiętaj się 30.08.13, 23:13
              wojciech.2345 napisał:
              > Z Rosji mózgi uciekły.

Poprosze o konkrety, a swoi "50 nailepszych" sobie gdzies wsadzic.

> Gdybyś tam pracował to zapłaciliby Ci 1/100 tego co możesz zarobić w USA.

A to zalezy.

> Rosja nie jest partnerem dla USA.

Nie jest w 100%.
              I nie bedzie.

> Rosja to kraj III świata.

Wojteczku, idz po kartofle.
        • igor_uk herr,jak zesz ty jestes glupi. 30.08.13, 21:54
          Jedynie co mogla by Rosja dostarczyc Syrii,co by moglo powstrzymac Stany przed atakiem,to kilkadziesiac Topol-M z glowicami nuklearnymi.
          Ewentualnie,wyslac kilkadziesit tysiece zolnierze rosyjskich,ktore bez zadnych watpliwosci byli by wciagniete do wojny domowej w Syrii,co by dla Rosji mialo katastrofalne skutku,przede wszystkim propagandowo.
          A teraz popatrz na liczby
          Syria ma nie wiele ponad 20 mln mocno podzielonego spoleczenstwa ,to pomysl -jaka bron moze powstrzymac Stany przed przeprowadzeniem atakow rakietowychna tak male panstwo?

p.s. Nawet 100 zestawow S-300 nie zalatwilo by sprawe,tym bardziej,ze Amerykanie nie maja zamiaru przeprowadzac nalotow lotniczych.Nu i jeszcze -kto ma to sfinansowac? Czy ty dasz Asadu kilka mlrd baksow?
          • herr7 Re: herr,jak zesz ty jestes glupi. 30.08.13, 22:07
            Marny z ciebie strateg. Zastanów się dlaczego Ameryka, UK i Francja tak rwą się do takich awantur? Gdyż mogą bezkarnie bombardować słabe kraje. Jeżeli Syria miałaby broń ofensywną np. iskandery to planiści NATO musieliby kombinować jak wykluczyć straty spowodowane ich użyciem. Strategia Zachodu jest od lat identyczna. Rosyjscy stratedzy mieli wiele lat na przygotowanie kroków zaradczych.

Przeczytaj sobie artykul w Asia Times. Tam autor zadaje pytanie, dlaczego Zachód atakuje Syrię a nie np. Północną Koreę? Ano dlatego, że Kimowie zadbali o broń jądrową. Tak więc wystarczy posiadać kilka głowic, żeby odebrać Zachodowi ochotę do awantur.
            • 5magna Re: herr,jak zesz ty jestes glupi. 30.08.13, 22:13
              www.zerohedge.com/news/2013-08-27/7-countries-5-years
            • igor_uk Re: herr,jak zesz ty jestes glupi. 30.08.13, 22:32
              Nie odpowiedziales na pytanie,herr.kto to ma sfinansowac?Czy ty dorzucisz kilka mlrd baksow Asadu?
              Jak sam widzisz,z toba nie da sie gadac powaznie,bo ty jestes zaprogramowany.
              • igor_uk Ciekawe doniesienie prasowe z Rosji. 30.08.13, 22:45
                Jak tylko Iran wycofa swoi rozszczenia odnosnie zerwanego kontraktu na dostawy S-300,jak te zestawy beda Irany dostarczone.
                • wojciech.2345 Igorku - mam nową sygnaturkę 30.08.13, 23:00
                  Podoba Ci się.
          • taks_obie milczenie Putina ma swoje wytlumaczenie 01.09.13, 04:04
            niestety liczby nie przemawiaja za Rosja i jej silami,ale tez maja niekomfortowa sytuacje,od dluzszego juz czasu Rosja sie zwija na arenie miedzynarodowej,jej rola maleje i jest ograniczana przez rozne wydarzenia i sama sytuacje w Rosji,sojusznicy Rosji bacznie obserwoja jej poczynania i zachowanie,maja coraz wiecej watpliwosci o oplacalnosci sojuszu z Rosja,pozostawienie Syrii samej sobie i bez jakiejkolwiek pomocy czy obrony potwierdzi tylko niemoznosc Rosjan do odgrywania znaczacej roli na mapie swiata,opuszczenie Serbii,pozostawienie ich odwiecznego sojusznika na bombardowania Natowskie,mocno nadwyrezylo prestiz i sile Rosji,dalsze ustepstwa i uleglosc wobec zachodu pozbawia ich zupelnie znaczenia jekiegokolwiek na swiecie,dlatego Putin milczy,siedzi cicho bo nie ma jak zareagowac,postraszyc tez nie maja czym,to wlasnie jest dzisiejsza Rosja,kolos na glinianych nogach.
            • herr7 Serbię to Rosja zdradziła... 01.09.13, 07:40
              nakłaniając Milosevica na wywieszenie białej flagi. Serbskie wojska mimo ataków NATO poniosły minimalne straty i NATO czekał koszmar prowadzenia wojny ze zdeterminowanym przeciwnikiem w terenie bardzo trudnym dla akcji ofensywnych. Ale Rosjanie wzięli chyba łapówkę od Zachodu i przekonali Milosevica, żeby spasował.
              • marko125 Re: Serbię to Rosja zdradziła... 01.09.13, 12:37
                Miloszewicz sam spasował, NATO rozwaliło cały kraj, przeniosło bombardowania na infrastrukturę itp Nie miał wyboru.
                • igor_uk Oczywiscie ,tak i bylo. 01.09.13, 12:45
                  herr,jak zwykle,pisze o niestwirzonych rzaczach.
                  Rosja nie miala wiekszego wplywu na decyzje Miloszewicza,chociaz by dla tego,ze Rosja wtedy nie byla samodzielna,Miloszewicz to dobrze wiedzial.
                  Miloszewicz uwierzyl Zachodu na wlasna reke,o czym na pewno pozniej pozalowal.Chociaz wiekszego wyboru nie mial,NATO rozwalalo kraj juz wiele miesiecy.Gineli cywile,infrastruktura kraju spwowadzala sie do stanu z epoki kamienia lupanego ,Jugoslawia byla osamotniona.A Jelcyn w tym czasie dyrygowal orkiestrami.
                  Wymazony swiat dla Zachodu.A tu nadszedl Putin i wszystko zaczelo powoli konczyc sie. A przeciez tak Putina chcieli przybrac do reki,nawet gleboko mu w oczy zagladali :-)
              • jorl Re: Serbię to Rosja zdradziła... 01.09.13, 21:07
                herr7 napisał:

> nakłaniając Milosevica na wywieszenie białej flagi. Serbskie wojska mimo ataków
                > NATO poniosły minimalne straty i NATO czekał koszmar prowadzenia wojny ze zdet
                > erminowanym przeciwnikiem w terenie bardzo trudnym dla akcji ofensywnych. Ale R
                > osjanie wzięli chyba łapówkę od Zachodu i przekonali Milosevica, żeby spasował.

Idiotyzm tego co napisales jest ogromny. mysle tez ze wlasnie to sa argumenty podsuwana przez CIA Rosjanom poprzez Rosjan-zdrajcow.
                A jak bylo? NATO po poczatkowych probach zadania strat wojskom jugoslawianskim przerzucilo sie na straszne dla panstwa niszczenia infrastruktury. Elektrownie, mosty, wodociagi kanalizacje. Ta infrastruktura kosztuje ogromne pieniadze a jej zniszczenie rzuca mieszkancow do epoki kamienia lupanego. W 2 WS byly naloty dywanowe, niszczece mieszkania ale te nowoczesne naloty jakie byly na Jugoslawie w 1999r mimo ze niby ludzi az tyle nie zabijaja sa dla jakies tam cywilizacji prawie takie jak rownanie calych dzielnic z ziemia. Bo jak nie masz w domu wody prady kanalizacji to nie masz domu.
                Teraz o namawianiu Serbow na kapitulacje. Akurat w mediach niemieckich wtedy polgebkiem, ale to pamietam doskonale, mowiono inaczej. W czasie tej napasci an Jugoslawie byly rokowania rownolegle w Macedonii chyba Komerowo czy jakos tak. I mowiono ze przyjazdy (te rokowania trwaly tygodnie) delegacji rosyjskiech usztywnialo stanowisko jugoslawianskie. Cos innego jak CIA Tobie wmawia, prawda h7?
                No ale propaganda CIA tez jest dobra. I skuteczna. A ma na na celu szczucie Rosjan na ich wladze.

Pozdrowienia
            • igor_uk Hyba zyjesz w wirtualnym swiecie,taks_obie . 01.09.13, 11:06
              Bo w swiecie realnym,rola Rosji zwieksza sie z roku na rok.Potencjal militarny Rosji staje sie co raz bardziej powazny.Cos mi sie wydaje,ze dla ciebie lata 1990-2000 znikneli z pamieci i ty porownujesz role ZSRR z rola wspolczesnej Rosji.
              Putin milczal tylko dla tego,zeby polozenie Obamy nie stalo sie jeszcze trudniejsze.On wyslal Lawrowa,zeby ten dal znac Obamie,ze Rosja jest z nim dopoki ten nie stanie sie bardziej agresywny.Kazda wojownicza wypowiedz Putina zwiekszyla by presje na Obame.Kazda pokojowa wypowiedz Putina,zwiekszyla by krytyke samego Putina.
              Zauwaz,Putin po dlugim czasie i to,dopiero wtedy,jak Obama powiedzial oficjalnie,ze dowody,ktory Ameryka posiada,wskazuje na wine Asada,to Putin tylko poprosil pokazac te dowody.

Od 2008 roku (wlacznie) Rosja nie zdala zadnej ze swoich pozycje.
              Tylko nie przypominaj mnie Libie Kadafiego,ona nie byla dla Rosji sojusznikom.Tam raczej w dupe dostali Chhinczyki.
              • igor_uk Oczywiscie Chyba zyjesz..... 01.09.13, 11:08
                Pisze szybko,nie patrzac na klawiature i nigdy nie sprawdzam tego,co napisalem przed tym,jak kliknac na wyslij.
              • taks_obie Re: Hyba zyjesz w wirtualnym swiecie,taks_obie . 01.09.13, 18:07
                no je tej zwiekszajacej sie roli nigdie nie widze,widzialem natomiast akcje militarna w ich wykonaniu w Gruzji i nawet dla laika oczywistem bylo ze gdyby Gruzini miel lepszy sprzet,nowoczesniejszy to ta ich "inwazja' zostalaby zniszczona malym nakladem sil,sila militarna,konwencjonalna Rosji to katastrofa,stan pansta calego to dno,jakby nie patrzec,zyja tylko z gazu i ropy,3 glowne miasta to cala Rassija,reszta to jakbys sie cofnol do poczatkow 20 wieku.Putin milczy dyplomatycznie,ale faktem jest ze go ignoruje Obama,jawnie go omija,az esie ten zapytal o dowody? to wszytsko co moze w tej chwili zrobic i miec nadzieje ze on mu odpowie wogole,zreszta nawet ich ta wielka wojna "ojczyzniana" byla wygrana tylko dzieki USA i ich pomocy,oni dzis przypominaja panstwo carow z archaicznym systemem rzadzenia,podatkowym i ekonomicznym,a jak carowie skonczyli to wiemy,pirestrojka rozlozyla ich an lopatki,wszyscy okazali sie wygranymi z wyjatkiem samych Rosjan,ale sami sobie winni,do dzis nie zreformowali panstwa,zadnych dzialan na poprawe gospodarki i ekonomi,wszystko dekretami i nakazami,jak kiedys :rospiska: musiala byc dzis mamy to samo,mozna dojsc nawet do wniosku ze Rosjanie jako ludzie,.nie wiedza co poczac z wolnoscia ktora sie im dalo,nie potrafi samodzielnie zyc i podejmowac decyzje ,on musi miec rozpiske wedlog ktorej bedzie zyl i dlatego tez godza sie na rzady ktore trzymaja ich za pysk,oni to lubia poprostu.Lawrow to stary lis,ze starej szkoly,zna wszytskie tricki i zagrania polityki tej przez duze P,lawiruje i gra na zwloke,robi role pozera dla Moskwy,niby prezentuje mocarstwo ale w sumie to kit i metr mulu,ratuje ich jak zawsze bron atomowa,gdyby nie to to sa dzis ksiestwem Moskiewskim bez reszty terytorium,okrojeni i zredukowani do panstwa regionalnego.
                • igor_uk bardzo lubie takie teksty. 01.09.13, 18:19
                  sa dlugie,ale w sumie nie o czym.Czytac,sama przyjemnosc :-)
    • yurek11111 igorczik,powinienes brac przyklad z Putina....:-)) 31.08.13, 01:05
      Czemu Putin milczy ?
      Jemu znane jest powiedzenie,ze lepiej milczec i sprawiac wrazenie glupka,niz sie odezwac i rozwiac watpliwosci...

PS.igorczik,co sie odezwiesz to rozwiewasz watpliwosci.... :-)))
    • igor_uk Putin zabral glos. 31.08.13, 20:29
      I lekko ponabijal sie ze Stanow.
      Obama,zeby nie byc pajacem,postanowil ten tytul przekazc kongresu :-)
      • herr7 no i Obama podjął decyzję... 01.09.13, 07:36
        że idzie na wojnę o ile kongres nie stanie na przeszkodzie. A kongres nie będzie przeszkadzał. Argumenty moralne nigdy nie są brane pod uwagę, gdy jakaś strona chce wojny. Trzeba było dozbroić Syrię rok temu. Teraz jest już za późno.
        • igor_uk Poczytaj co pisze felus. 01.09.13, 10:56
          To moze cos ci zaswita .
          On tym rozni sie od ciebie,ze mysli . Obama mial wszystkie mozliwosci wydac rozkaz dla sil zbrojnych o przeprowadzeniu ataku,motywujac to tym,ze zagrozenie dla Stanow jest realne,poniewaz kazda BMR na swiecie,stanowi potecjalne zagrozenie dla interesow Ameryki.On tego nie zrobil,a zaczal cos glindzic o ukaraniu i wychowaniu,tym dal do zrozumienia,ze Syria Asada nie zagraza Stanom,a nie interesom Ameryki.
          herr,nie potrafisz do 2 dodac 2 i odjac od od razu wynika 3.Twoj pulap,to 2+2=4.
          Wybacz,ale to przykra prawda,ktora musisz znac
          • herr7 Re: Poczytaj co pisze felus. 01.09.13, 11:32
            Putin powiedział wczoraj wiele mądrych słów na temat tej sytuacji, ale administracja Obamy praktycznie od początku zajmuje stanowisko, że Putin nie jest dla niej partnerem. Dlatego zdziwienie jedynie budzą słowa Putina na gdy mówi o amerykańskich "partnerach i kolegach". Nie można mówić o partnerstwie w sytuacji, gdy jedna strona w jawny sposób lekceważy drugą. A Obama Putina po prostu lekceważy. I Wład tego nie może ukryć za swoją retoryką.

Jaka jest obecnie sytuacja po decyzji Obamy bardzo dobrze komentują na stronie moon of alabama:

www.moonofalabama.org/
            • igor_uk Re: Poczytaj co pisze felus. 01.09.13, 11:49
              herr,co ty pizdzisz? Czytaj nie blogi,a wypowiedzi oficjeli,wtedy cie zacznie cos switac.
              Naucz sie analizowac sam,a nie czytac analizy innych.Bo to co ty mowisz,to nic nie znaczace slowa.

Obama lekcewazy Putina - czy te slowa masz nad lozkiem i kazdego ranka ich wylaszasz na glos,jako poranna modlitwe?
              Putin jest jedynym czlowiekiem na swiecie,ktory im stoi na drodze.jak by nie on,dzis swiat wygladal by calkiem o innemu.
              • herr7 Re: Poczytaj co pisze felus. 01.09.13, 12:17
                Nie lekceważy. Podziwia i wspiera. Ulżyło ci?! Ale teraz mówmy o faktach. A one są takie, że Zachód będzie robił co chce, mając wsparcie ze strony ONZ, lub nie. To jest prawdziwa nowość w międzynarodowej polityce, że prawo międzynarodowe nic nie znaczy, a raczej że Rosja i Chiny i pozostałe państwa BRICS nie potrafią w ramach wspólnej akcji się temu przeciwstawić. Może trzeba wyrzucić Ławrowa?
                • igor_uk Ty nie wiesz,herr,czym sa fakty. 01.09.13, 12:21
                  To co piszesz,jest tylko wyssanymi z palca doyslow,ktore ty czerpiesz pelnymi garscmi z blogow rosyjskich komuchow i to najbardziej lewego chowu.

p.s Moze cos mnie umknelo,ale nie widze zadnych wzmianek prasowych o tym,ze amerrykanskie bombwoce atakuja w tej chwile Damaszek.
                  Bo to byli by fakry.To co ty piszesz,to twoi zachcianki.
                  • herr7 Re: Ty nie wiesz,herr,czym sa fakty. 01.09.13, 12:29
                    Wyssane z palca? Ty Igorze żyjesz mitem dawnej wielkości. Te czasy dawno minęły, a twój kraj upada. Zachód gra na "pierestrojkę-bis", której Rosja nie przetrwa. A na trupie Rosji wielu się pożywi, tak jak pożywiło się na trupie ZSRR.
                    • igor_uk Pieriestrojka grozi Zachodu,herr. 01.09.13, 12:35
                      To ich swiat wali sie.Rosja robi tylko to,co powinna.Na tym przerywam dalsze gadanie nie o czym.
                      Jak chcesz pogadac o tym,co tak lubisz,czyli obsierac Rosje,to na forum poszukaj przyglupa proamerykanskiego,z nim tobie rozmowa pojdzie lepiej.Was wiele lanczy,przedewszystkim rusofobia.
                      • herr7 Re: Pieriestrojka grozi Zachodu,herr. 01.09.13, 12:51
                        Piszesz to z UK, czyli upadek Rosji cię nie dotknie, chyba że Brytowie okażą się złymi facetami i nie przedłużą ci wizy.
                        • igor_uk Re: Pieriestrojka grozi Zachodu,herr. 01.09.13, 18:20
                          Zaczniemy od tego,ze ja,jako obywatel Polski,wizy nie potrzebuje,a konczymy tym,ze upadek Rosji nie grozi,wbrew temu,co by ty tak chcial.
                          • ubiquitousghost88 Ty taki... polski Obama?... 01.09.13, 18:43
                            A to ci chryja!
                            Nic dziwnego, że się z nim przyjaźnisz...
    • jorl Re: Czemu Putin milczy? 01.09.13, 20:49
      wojciech.2345 napisał:

> jorl napisał:
      > > Czytasz rosyjskie strony pisane przez pomagierow CIA ...
      > -----------
      > Z Rosji mózgi uciekły.
      > Gdybyś tam pracował to zapłaciliby Ci 1/100 tego co możesz
      > zarobić w USA.

Widze ze dla Ciebie USA to kraj mlekiem i miodem plynacy. Widac ze nigdzie nie byles.
      A wiec ja na poczatku lat 90tych bylemw Kanadzie na zaproszeniu jednej sporej firmy pracujacej w dziedzinie elektroniki. Szukali inzynierow do projektowania. Ale ja nie bylem z Polski a juz po z 10 latach pracy jako konstruktor w Niemczech. Bylem u nich 2 dni moglem sie przyjrzec jak i sie dowiedziec o zarobkach kosztach utrzymania itp. I wtedy wlasnie ostatecznie nabralem szacunku do Niemcow. W Niemczech zarabialem wiecej jak tam dawali, zycie tam wcale nie tansze bylo jak w Niemczech. Tylko mi nie wyjezdzaj ze USA a Kanada to 10:1. To sa podobne kraje., o te 20% nie ma znaczenia w koncu.
      Nastepnie bylem w zeszlym roku w Rosji. 2 tygodnie wedrowki z moimi Rosjanami samochodami po Altajskim Kraju. Tam spotkalismy i gadalismy z dwoma parakmi mlodych ludzi ok. 30 lat. Trzech bylo z Instytutow zajmujacych sie lotnictwem. Z Nowosybirska. Przeklinali ze malo zarabiaja bo z 500$/miesiac, im sie tez wydawalo jak to w USA niebotycznie zarabiaja. Tacy inzynierowie jakoni. Cos jak Ty wojtek. Mysle ze wynika to z tego ze ani oni ani Ty Swiata nie znacie. Cos sobie wydumacie w swoich glowkach i myslicie ze Swiat taki jest. A nie jest!

Teraz 3 Swiat. Ja bywalem w takowym. Indie Chiny Namibia. Naprawde jak w Indii widzialem przemysl opalowy polegajacy na zbieraniu i suszeniu gowien krowich na opal to mawiam i Polakom a wlasciwie Polkom ze mimo biedy w Polsce od 3 Swiata dzieli ich ogromnie duzo.
      A drogi wojtku w Rosji wcale nie jest gorzej jak w Polsce, w koncu Polska za pozyczane pieniadze sporo zyje, Rosja za, ale swoj, gaz i rope.
      Czy Ty drogi wojtku naprawde tak myslisz jak piszesz czy po prostu swiadomie uprawiasz durna propagande bo Ruskich po prostu nie lubisz?

Pozdrowienia

> Rosja nie jest partnerem dla USA.
      > Rosja to kraj III świata.
      • igor_uk A Zbigi,jak Walesa. 01.09.13, 21:22
        Jest i za ,jak i odrazu przeciw.
        Najpierw kytykowal Obame i Stany za to,ze daza do wojny.Teraz wiarygodnosc USA i osobiscie Obamy,stawi wyzej ludzkich zycie i swoich wlasnych przekonan ( a ma ?).

Brzeziński: Stawką głosowania ws. Syrii jest przywództwo prezydenta i wiarygodność USA

Prof. Zbigniew Brzeziński wyraził nadzieję, że Kongres poprze prezydenta Baracka Obamę ws. interwencji w Syrii, bo inaczej zagrożone będzie jego przywództwo i wiarygodność USA.
      • misterpee Re: wojtus powtarza to co mu kaza. 01.09.13, 21:24
        Istotnie, Bieda jest sakramencko droga w USA. Biedny wydaje duzo wiecej na zycie niz w Brazyli , a zyje podobnie. Moi przyjaciele brazylijscy zyja duzo lepiej niz moja klasa w USA, Ktos komu wydaje sie ze USA jest rajem ekonomicznym powinien sie obudzic. To nie dzis.
        • misterpee Re: USA staje sie krajem 3 swiata 01.09.13, 21:47
          amerykanski pracownik musi konkurowac z Chinczykami, Hindusami, to tylko amerykanska mafia zarabia coraz lepiej i walczy o wladze globalna. Znany dziennikarz amerykanski nazwal Putina, przywodca wolnoego swiata. Rosja rosnie w sile i rosie jako demokracja. Tymczasem Ameryka staje sie paanstwem policyjnym i slabym ekonomicznie. Ci co wymysleli scenariusz globalizacji, musza sobie pluc w brode, poniewaz na dluga mete Chinczycy nie beda chciec byc marionetka Straszych i Madrzejszych , ani poslusznym sluga. Obecna demokratyzacja swiata jest rozumiana wlasciwie, jest podbojem i zniewoleniem na skale globalna. Obiecanki sa puste, poniewaz nikt nie posiada zasobow energetycznych, finasowych i naturalychy , zeby kontynuowac podboj. Polityka Wowki jest jasna , wzmacniac Rosje, i czekac az jego przeciwnik oslabnie i znieknie pograzonych we wlasnej degrengoladzie i nienawisci otaczajacych narodow. Teraz nawet w Europie srodkowej trzeba szukac ze swieca przyjaciol Wall Street i Pentagonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka