Dodaj do ulubionych

Szczytowanie Unii

24.10.13, 20:38
Jutro zaczyna się w Brukseli szczyt UE, który będzie zdominowany wielkim (a fałszywym) oburzeniem na tych wrednych Amerykańców, że ci ich bezczelnie podsłuchują.

Nie wiem, śmieszno to czy straszno, ale obrady oburzonych będzie prawdopodobnie podsłuchiwać NSA, bo przecież z całą pewnością nie wszystkie amerykańskie pluskwy w siedzibie UE zostały wykryte.

Dla mnie istnieje pewna zagwozdka, dlaczego w naszym pięknym kraju cisza na temat ewentualnych podsłuchów polskich polityków przez służby naszego Największego Sojusznika i Brata w Demokracji. Mam kilka hipotez na wyjaśnienie tego fenomenu:
1. Polska ma o wiele lepszy sprzęt tele-coś-tam, niż takie Niemce, Francuzy czy Italienery i nie da się złamać naszych zabezpieczeń.
2. Amerykanie obstawili wszystkie ważne stanowiska państwowe w Polsce swoimi "doradcami" i nie muszą niczego podsłuchiwać, bo mają informacje z pierwszej ręki.
3. Wariant najbardziej prawdopodobny: dla Amerykańców Polska to takie zadoopie, gdzie i tak nic ciekawego ani tajemniczego się nie dzieje, a tubylcze władze bez podsłuchiwania wszystko zaraportują.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Szczytowanie Unii 24.10.13, 20:48
      Lubaciku,
      a myślisz, że Kreml nie jest podsłuchiwany?
    • polski_francuz Za duzo hipotez 24.10.13, 20:51
      nie wiadomo czy szczyt bedzie n/t podsluchow NSA. Jest wszak wiele innych, waznych problemow europejskich.

A jesli tego nie wiadomo to cala reszta twego wpisu jest jeszcze wieksza hipoteza.

Pisz o faktach. O tym jest latwiej dyskutowac.

PF
    • mara571 Szczyt juz sie zaczal 24.10.13, 20:53
      i co najciekawsze, uczestnicy nie maja gwarancji, ze w sali nie zainstalowano urzadzen podsluchowych. Wczesniej znajdowano to i owo.
      Dzielny przewodniczacy PE zazadal dzisiaj przerwania rozmow o unii celnej z Amerykanami, bo oni graja znaczonymi kartami.
      Ciekawwe, ze na tym forum pisano o tym juz przed trzema miesiacami. W kontekscie afery NSA.
      • dziadek_alex 35 podsluchiwanych przyjaciol !!! 25.10.13, 16:22
        Prasa z pewnym zawstydzeniem podaje , ze lista podsluchiwanych a wiec i szpiegowanych przyjaciol Ameryki ( mysli sie tu o glowach panstw rzeczywiscie w ukladach przyjacielskich ze Stanami) wynosi wedlug wiarygodnych zrodel 35 przywodcow panstwowych.
        Nie podaje sie szczegolow. Z duza doza pewnosci jest rowniez na tej liscie Donald Tusk.
        Westerwelle, minister spraw zagranicznych Niemiec wezwal na dywanik ambasadora USA, naturalnie w zwiazku z podsluchem rozmow Merkel.
        Sa dwa pytania na ktore zupelnie nie umiem odpowiedziec. Pierwsze , czy Sikorski odwazy sie wezwac na dywanik ambasadora USA w sprawie podsluchu Tuska? Czy raczej sie rozchoruje?
        Druga watpliwosc dotyczy informacji podanej tylko przez jedna agencje, a wiec nie calkiem potwierdzonej. Podobno na tej liscie znalazl sie rowniez szef Izraela premier Netanjahu.
        Czy to jest wogole mozliwe by NSA pozwalalo sobie na takie (?) zagrania?
    • igor_uk ja nie o Unii,a o podsluchu. 24.10.13, 20:53
      Sadze,ze i Polske Amerykanie podsluchuja,bo oni nie wierza nikomu,nawet sobie i jestem pewien tego,ze Amerykanie dokladnie wiedza , z podsuchu rozmow telefonicznych Prezydenta RP,co stalo sie w Smolensku w 2010 roku .
      • wojciech.2345 Re: ja nie o Unii,a o podsluchu. 24.10.13, 20:56
        igor_uk napisał:
        > Sadze,ze i Polske Amerykanie podsluchuja,bo oni ...
        -----------------
        jedyni mają takie możliwości.
        Myślę, że także podsłuchują Putina.
        • lubat Re: ja nie o Unii,a o podsluchu. 24.10.13, 21:09
          wojciech.2345 napisał:

> jedyni mają takie możliwości.
          > Myślę, że także podsłuchują Putina.

Kartoflu mój ty gazołupkowy, nie mogą podsłuchiwać Putina, bo on nie używa hamerykańskiego badziewia, a wiadomości przesyła tresowanymi żurawiami. Borrat to potwierdzi;)

PS. Ty musisz być bardzo samotnym i opuszczonym przez wszystkich menem. Siedzisz na tym forum od wczesnych godzin porannych do późnego wieczora, piszesz co parę minut, a jak już nie ma się do czego podczepić, to piszesz jakiś idiotyzm, zupełnie bez sensu i związku z wątkiem. Rób sobie chociaż kilka dłuższych przerw, wysiusiaj się, bo mocz może uciskać np. nerw wzrokowy, wypróżnij się - to b. ważne, i zjedz chociaż tę zupkę z Caritasu:)
          • wojciech.2345 Re: ja nie o Unii,a o podsluchu. 24.10.13, 21:14
            lubat napisał:
            > Kartoflu mój ty gazołupkowy, nie mogą podsłuchiwać Putina, bo on nie używa hame
            > rykańskiego badziewia ...
            ---------------
            Używa tam-tamów?
            Nie wiesz o czym mówisz.
          • mara571 Re: ja nie o Unii,a o podsluchu. 24.10.13, 21:34
            a jednak na tym forum ludzie maja najwieksza frajde, kiedy probuja ponizac innych.
            Niezaleznie od wyksztalcenia, pozycji spolecznej i wlasnego mniemania o sobie.
            • igor_uk mara,twoja podwojna moralsnosc bije rekordy. 24.10.13, 22:00
              Kiedy o mnie tu pisza niestworzone rzeczy,ty tylko dolaczasz sie do nich.Ale nie daj bog jak ktos cos napisze o "twoich",wtedy ty odrazu wspominasz o tym,czym jest przyzwoitosc.

p.s. wojtus jest zwyklym trollem,ktory siedzi od wczesnego rana,do pozniej nocy na forum i zasiera watki swoich wrogow.I tobie to nie przeszkadza.Tak samo,jak nigdy nie zwrocilas uwagi felusiu na jego chamskie wypowiedzi,ale co innego jechac po mnie,czy,jak w tym przypadku,po lubacie.
              • wojciech.2345 Re: mara,twoja podwojna moralsnosc bije rekordy. 24.10.13, 22:09
                igor_uk napisał:
                > p.s. wojtus jest zwyklym trollem,ktory siedzi od wczesnego rana,do pozniej nocy
                > na forum i zasiera watki swoich wrogow.
                --------------
                Igorku,
                ależ Ty jesteś moim przyjacielem.
                Ja po angielsku usiłuję podtrzymać z Tobą rozmowę.

A Ty Igorku byłeś kiedyś w Wielkiej Brytanii?
              • mara571 jestes malo spostrzegawczy 24.10.13, 22:25
                w przeciwnym razie zauwazylbys, ze sa na forum trole, ktorym nigdy nie odpowiadam.
                I nie zamierzam lamac tej zasady. Nawet wtedy, kiedy jestem przez twojego "brata" z Kanady obrazana, kiedy pod moim wpisem pojawia sie jego chamski komentarz.
                Do twojego braku kinderstuby, notorycznego powtarzania kartoflanych obelg w odpowiedzi na zlosciwe, ale nie chamskie uwagi Wojciecha.
                Lubat ma inne zadanie w waszej grupie i rzadko ucieka sie do obrazliwych sformulowan. A poniewaz nic o Wojciechu nie wie uczepil sie rzekomej samotnosci i biedy (zupka w Caritasie).
                • igor_uk Ciche potepienie? 24.10.13, 22:29
                  Coz,mnie to jest znane,ale obce.
          • j-k hloopcze, i nieuku 24.10.13, 23:09
            lubat napisał:
            > Kartoflu mój ty gazołupkowy...

wiem, ze jak nie polizesz pupy Fiutinowi
            to zle sie po-czujesz,,,
            Tym niemniej, to nie Fiutin rzadzi tym Swiatem, a nawet Europa,
            chociaz w sumie zle mu nie zycze...

Tfu(j), jak zawsze, Dr.J.K.
            ekonomista.

zapisz sie na jakies studia, co ?
            (moga byc zaoczne)
            pomoge w wyborze.
          • wojciech.2345 do Lubata 25.10.13, 18:32
            lubat napisał:
            > PS. Ty musisz być bardzo samotnym i opuszczonym przez wszystkich menem. Siedzis
            > z na tym forum od wczesnych godzin porannych do późnego wieczora, piszesz co pa
            > rę minut, a jak już nie ma się do czego podczepić, to piszesz jakiś idiotyzm, z
            > upełnie bez sensu i związku z wątkiem. Rób sobie chociaż kilka dłuższych przerw
            > , wysiusiaj się, bo mocz może uciskać np. nerw wzrokowy, wypróżnij się - to b.
            > ważne, i zjedz chociaż tę zupkę z Caritasu:)
            -------------------
            Lubacie,
            jeśli pracuję, to muszę być przy komputerze 80-100 godzin tygodniowo.
            Taka robota.

I drugie. Teraz dużo piszę, bo widzę szansę wyrzucenia forumowego Czeka
            z tego miejsca.

• wtopek przecież to nie twoja sprawa 24.10.13, 20:58
      was, Rosjan, powinny interesować szczyty waszej organizacji integracyjnej
      • polski_francuz Z drugiej strony 24.10.13, 21:01
        przeciwnikow trzeba oslabiac. To abc Czeki...

PF
        • igor_uk Lubat. 24.10.13, 21:09
          Web brygada uzytecznych idiotow dzis ma dyzur w powiekszonym skladzie ,czy zauwazyles to?
        • wtopek Re: Z drugiej strony 24.10.13, 21:09
          tow. lubat pisuje na forum lewica.pl, tam zawsze wychwala Kraj Rad i gnębi kapitalistów :)))
          • lubat Re: Z drugiej strony 24.10.13, 21:22
            wtopek napisał:

> tow. lubat pisuje na forum lewica.pl, tam zawsze wychwala Kraj Rad i gnębi kapi
            > talistów :)))
            >

A nie zechciał byś podać jakiś link do mojego "wychwalania Kraju Rad"? Jeśli nie uczynisz tego, toś tow. Szmaciak.
            • wtopek Re: Z drugiej strony 24.10.13, 21:25
              towarzyszu Aleksieju, lewica.pl niestety nie ma wyszukiwarki, a ja nie mam czasu na kopanie we wpisach

niemniej jednak rzuciło mi się w oczy wasze antykapitalistyczne zaangażowanie :))))
              • igor_uk Re: Z drugiej strony 24.10.13, 21:27
                Antykapitalistyczne zaangazowanie sie = wychwalaniu kraju rad.
                Czy smiac,czy plakac? Co o tym sadzisz,Lubat?
                • wtopek Re: Z drugiej strony 24.10.13, 21:34
                  przy waszym wieku bliskim rosyjskiej średniej umieralnej, nie wymagam od was bystrości towarzyszu :D
                  • wtopek Re: Z drugiej strony 24.10.13, 21:34
                    a tow. Aleksiej niech sobie przypomni swoje wpisy nt. Snowdena :)))
              • lubat Re: Z drugiej strony 24.10.13, 22:10
                wtopek napisał:

> towarzyszu Aleksieju, lewica.pl niestety nie ma wyszukiwarki, a ja nie mam czas
                > u na kopanie we wpisach
                >
                > niemniej jednak rzuciło mi się w oczy wasze antykapitalistyczne zaangażowanie :
                > ))))

Towarzyszu Szmaciaku, jeśli akurat nie macie mentalności prokuratora tow. Berii, to powinniście wiedzieć, że posądzenie kogokolwiek o cokolwiek bez dowodów w garści, które można przedłożyć na każde żądanie, jest wyceniane w prawdziwie demokratycznych (amerykańskich) sądach na wiele milionów odszkodowania.
                • elka-sulzer Re: Z drugiej strony 24.10.13, 22:54
                  lubat napisał:

> Towarzyszu Szmaciaku, jeśli akurat nie macie mentalności prokuratora tow. Berii
                  > , to powinniście wiedzieć, że posądzenie kogokolwiek o cokolwiek bez dowodów w
                  > garści, które można przedłożyć na każde żądanie, jest wyceniane w prawdziwie de
                  > mokratycznych (amerykańskich) sądach na wiele milionów odszkodowania.

Cos ostatnio w "tych demokratycznych sadach" mentalnoscia Berii wieje, Lubacie.
                  Libery and justice for some
                  • j-k co za belkot... 24.10.13, 23:34
                    na tym swiecie KAZDY podsluchuje KAZDEGO - ile sie tylko da.
                    - to jakas novina?

A klatka schodowa umyta (jak zalecalem ) ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
    • eva15 Szczytowanie Unii to i śmieszno i straszno 24.10.13, 23:10
      Lubacie,
      naturalnie, że obrady odnośnie podsłuchu będą ma podsłuchu.

Co do Twojej zagwozdki a propos Polski - w Niemczech też starano się zbagatelizować problem. Podsluchiwana Merklowa robiła co mogła ustami swego giermka - Ronalda Profalli - by jeszcze kilka tygodni temu ogłosić, że problemu z podsłuchem nie ma, temat jest zamknięty i wyjaśniony tak ogłosił rządowy przydu.as Profalla . No bo ona faktycznie problemu nie miała i nei ma, wie w czym rzecz.

Aż tu nagle wylazł z dokumentów Snowdena jej numer podsłuchiwanej komórki. No i masz babo placek, teraz nawet i Merklowa musi się wreszcie oburzyć!

• 5magna Re: Szczytowanie Unii to i śmieszno i straszno 25.10.13, 02:55
        Kiedy w koncu dojdzie jakas prawdziwa partia w Niemczech co dba o interesy Niemiec? Wszyscy "Przyjaciele" USA czekaja na ta chwile kiedy Wielki Brat fiknie koziolka a wtedy zacznie sie prawdziwe obszczywanie Brata cieplym moczem....Bedzie sobie mogl podsluchiwac dowoli siusiusiu......
        • 5magna Re: Szczytowanie Unii to i śmieszno i straszno 25.10.13, 03:41
          Popatrzcie sami. Czy to nie sa oznaki ze Brat siedzi w gnojowce juz po pas?/?

endoftheamericandream.com/archives/category/economic-crisis
    • przyjacielameryki Re: Szczytowanie Unii 25.10.13, 12:07
      Bolszewizm i komsomoł już przebiera z radości nóżkami bo chciałby coś na tym ugrać. Te podsłuchy to nie wasza sprawa, więc wypad. Zajmijcie się wojną na Krymie bo to wasz faktyczny kłopot, UE i USA to nie wasz świat.
      A temat żaden, wyszło trochę głupio z Panią Kanclerz ale przecież wszyscy wszystkich podsłuchują w miarę swoich możliwości i tyle.

Problem z pewnością zostanie załatwiony, jak to w rodzinie!
      • ubiquitousghost88 Wszyscy wszystkich?... 25.10.13, 14:08
        No nie powiedziałbym.
        Zawsze jest "Albo on go mnie, albo ja go jemu"...
        • elka-sulzer Re: Wszyscy wszystkich?... 25.10.13, 15:17
          ubiquitousghost88 napisał:

> No nie powiedziałbym.
          > Zawsze jest "Albo on go mnie, albo ja go jemu"...

Hehehe, dobrze powiedziane.
      • przyjacielameryki Errata 25.10.13, 15:28
        Oczywiście macie się zająć wojną Na Kaukazie nie na Krymie. Na Krymie póki co, jest chwilowo spokój.
        • elka-sulzer Re: Errata 25.10.13, 15:35
          A moze by lepiej wlasne podworko posprzatac, przyjacielu?
          • przyjacielameryki Re: Errata 25.10.13, 15:46
            elka-sulzer napisała:

> A moze by lepiej wlasne podworko posprzatac, przyjacielu?

Właśnie sprzątamy własne i nie chcemy "pomocy bolszewików".
            • ubiquitousghost88 Pomocy bolszewików?... 25.10.13, 18:14
              ...Przecież nam w to graj, jak przyjaciel jest jebany po przyjacielsku...
            • ubiquitousghost88 Tylko... gdzie by teraz ten twój pomnik odwalić... 25.10.13, 18:17
              forum.gazeta.pl/forum/w,50,147488522,147488522,Prowokacja_Gdanska.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka