Dodaj do ulubionych

WIDEOTERROR - z Czeczenii do Iraku

10.08.04, 14:18
(...)Skąd terroryści zaczerpnęli pomysł nagrywania takich makabrycznych
scen ? Ponad pół roku temu w Faludży, stolicy rebeliantów, rozprowadzano
kopie kasety, która miała przedstawiać egzekucję amerykańskiego żołnierza. W
rzeczywistości był to żołnierz rosyjski. Uzbrojeni Czeczeni zaciągają go do
pomieszczenia, w którym przewracają go na podłogę. Kiedy oprawca wbija mu nóz
w szyję, nieszczęśnik, mimo początkowego oszołomienia, stara się przetrzymać
ból. Następnie oprawca odcina Rosjaninowi głowę. Jest prawie pewne, że ta
kaseta była taśmą instruktażową dla morderców irackich.
Robert Fisk
The Independent
Forum
Obserwuj wątek
    • Gość: cynik Re: WIDEOTERROR - z Czeczenii do Iraku IP: *.anon-online.org 10.08.04, 14:31
      Ta sama islamska banda odpiłowująca głowy bezbronnym. A my się martwimy o jakiegoś ich kolesia, któremu założyli damskie majtki na łeb.
      • humbak Re: WIDEOTERROR - z Czeczenii do Iraku 10.08.04, 23:25
        Zapoznałeś się z sytuacją w Czeczenii przed napisaniem tego komentarza?
    • Gość: rachelka Re: WIDEOTERROR - z Czeczenii do Iraku IP: *.twcny.rr.com 10.08.04, 15:45
      wiesz panie brzeczacy,ja nie popieram tak brutalnych metod walki,ale szkoda,ze
      nie opisal pan paru szczegolow o traktowaniu czeczenow przez rosjan.sa rownie
      graficzne i brutalne. nie wiem czy chcialbys byc czeczenem i zyc pod butem
      rosyjskim przez cale swoje zycie. w koncu jak sie ma wroga to sie z nim walczy a
      metody walki nigdy piekne nie byly. sprawa czeczenow jest zupelnie zapomniana
      przez swiat a ladnie sie ich nazywa terrorystami,aby zakryc potworna zbrodnie
      rosjan na tej czesci ludzkosci.
      radze tam pojechac i pozyc pare miesiecy to sie twoje zdanie odmieni kto tu jest
      ofiara a kto oprawca,chyba ,ze putin to twoj bohater to sie nie bede wdawac w
      zadne dyskusje z toba.
      • brzeczeszczykiewicz rachelka, tłumoku... 10.08.04, 23:18
        to jest cytat a ja nie jestem Robert Fisk.
        • Gość: . Ta krynica ludycznej "logiki" morduje tepym nozem IP: *.range81-156.btcentralplus.com 10.08.04, 23:22
          poslanca zlej wiesci... I kresli znak krzyza na widok telegramu... Coz
          chcesz, "Hameryka".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka