Dodaj do ulubionych

Zurawie gry i igrzyska.

28.11.13, 23:59
wyborcza.pl/1,75477,15040359,_Igrzyska_Putina___Za_wstrzymanie_tego_filmu_Rosjanie.html#BoxSlotII3img
Putin kandydatem na nowego Brezniewa?
Starzejacy sie krol zurawi coraz bardziej przypomina legendarnego genseka "na prad", jak zaba poruszana elektrycznymi impulsami.

Akcja opisana w artykule zywcem wyjeta z zycia Loni.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 00:04
      Na miescu Rosji zaczęłambym pozywać tych "twórców" do sądu.
      Jak przyjdzie im zapłacić za potwarz, to sięna drugi raz 2 x zastanowią.
      • eva15 Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 00:05
        zaczełabym
        • eva15 Londyn siedliskiem uczciwych Ruskich 29.11.13, 00:13
          Ten "inwestor" Morozow dobrze wiedział, dokąd uciekać. Londyn to jak wiadomo światowe siedlisko uczciwych, nieposzlakowanych "Ruskich" (przynajmniej z nazwiska). Tam uciekają wszyscy ograbieni przez Putina gołopupcy bez grosza przy duszy:)). GB ich kocha, bo są biedni, ale uczciwi!
          Szkoda, pe Bieriezowski już nie żyje, bo by się nim zajął.
          • eva15 Re: Londyn siedliskiem uczciwych Ruskich 29.11.13, 00:28
            P.S. W najbliższych dniach dowiemy się jeszcze, że poczciwy Morozow był prześladowany politycznie przez Putina. To normalny schemat dla uczciwych uciekinierów do GB.
      • wojciech.2345 Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 00:12
        eva15 napisała:
        > Na miescu Rosji zaczęłambym pozywać tych "twórców" do sądu.
        > Jak przyjdzie im zapłacić za potwarz, to sięna drugi raz 2 x zastanowią.
        ---------------------
        Ci twórcy powinni powiedzieć, że Rosja ma bardzo wysokie PKB per
        capita. Większe niż wiele krajów UE. Napisz do nich.
      • borrka Lepiej nakarmic dziennikarzy polonem. 29.11.13, 07:58
        Festiwal zlodziejstwa i korupcji w Soczi ulegnie wtedy cudownej metamorfozie w bieg w workach oktriabiat i boy-scoutow!
        Brawo Effcia!
        Wracasz do formy.
        Taka Cie lubie.
        • wojciech.2345 Re: Lepiej nakarmic dziennikarzy polonem. 29.11.13, 09:17
          Ależ się Effcia zdenerwowała.
          Żeby jakieś współdomownika nie zamordowała.

Dzieci i mąż powinni udać się do schronu.
      • kylax1 Buahahahahahaahahahah. 29.11.13, 10:34
        Niech Putler pozywa, przegra w pierwszej minucie. Nawet osły na Saharze, wiedzą jaka jest korupcja w Rosji.
      • malkontent6 Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 18:00
        eva15 napisała:

> Na miescu Rosji zaczęłambym pozywać tych "twórców" do sądu.

Dlaczego?
      • pijatyka Re: zaczęłamym pozywać tych "twórców" do sądu 07.02.14, 01:07
        A do jakiego - rosyjskiego?... ;->
    • wojciech.2345 Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 00:09
      Ten film dla mnie jest bardzo interesujący.
      Widziałem chyba na początku renifery.
      Zbiegały z góry.

Igorka biegnącego za nimi nie widziałem.
      • 5magna Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 00:37
        A czy zdazyles je wojtus wybranzlowac? Czy biegly na 5 nogach?
      • wojciech.2345 Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 00:50
        Jednak przy tych zbiegających reniferach pojawia się
        jakiś człowiek. Musiałem puścić początek filmu kilka razy.

Ale czy to Igorek?
    • gosc88 borrka, dobry czlowieku 29.11.13, 06:28
      Czy zyczysz Putinowi by te nadchodzace szybko igrzyska olimpijskie w Soczi odbyly sie normalnie, ku zadowoleniu wszystkich i z sukcesem ??
      • borrka A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 08:01
        Normalnosc jest ostatnia rzecza, ktorej mozna oczekiwac po takiej imprezie w Kraju Zurawi:)
        • gosc88 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 14:19
          borrka napisał:

> Normalnosc jest ostatnia rzecza, ktorej mozna oczekiwac po takiej imprezie w Kr
          > aju Zurawi:)

Czemu unikasz odpowiedzi na pytanie. Moje pytanie dotyczylo Ciebie a nie Putina, zauwazyles ??

A odpowiadajac na twoje pytanie .... tak, spodziewam sie, ze Putin zyczy sobie tego by te igrzyska byly normalne i udane - w koncu Putin jest ich gospodarzzem.
          • wojciech.2345 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 16:05
            gosc88 napisał:
            > ... Putin jest ich gospodarzzem
            ----------------
            Tubylcy mieszkający w Soczi nie są Rosjanami.
            Mam nadzieję, że to wiesz.
            • gosc88 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 16:21
              wojciech.2345 napisał:

> Tubylcy mieszkający w Soczi nie są Rosjanami. Mam nadzieję, że to wiesz.

Chcesz powiedziec, ze zaden tubylec z Soczi nie jest Rosjaninem ?? Czy to, ze Rosjanie tam sa mniejszoscia ?? Nawet jesli sa mniejszoscia to czy z tego cos wynika ??

Soczi zdaje sie lezy na terenie Rosji. Czyz to nie istniejacy fakt ??
              • wojciech.2345 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 16:25
                gosc88 napisał:
                > Soczi zdaje sie lezy na terenie Rosji. Czyz to nie istniejacy fakt ??
                ---------------
                Tubylcy z Soczi mają historię sięgającą 3 tys. lat.
                Nie było wtedy Europy.

Poniał?
                • gosc88 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 16:35
                  wojciech.2345 napisał:

> Tubylcy z Soczi mają historię sięgającą 3 tys. lat. Nie było wtedy Europy.
                  > Poniał?

Tu nie ma nic do poniania. A poza tym czy ja twierdze, ze Europa byla wtedy ? Chciaz, chociaz, chyba byla. Masyw ladowy Europy zostal uksztaltowany .... wiecej niz iles tam setek tysiecy lat temu.
                  • wojciech.2345 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 16:44
                    Krótko.
                    Na tym terenie Rosjanie są nie gospodarzami, są "gośćmi."
                    Tak jak w Gruzji, Czeczeni, Dagestanie, Soczi, ... .
                    • gosc88 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 16:56
                      wojciech.2345 napisał:

> Krótko.
                      > Na tym terenie Rosjanie są nie gospodarzami, są "gośćmi."

Rosjanie sa tam nowymi gospodarzami. Rosjanie nie sa tu wyjatkiem. Bo podobnie jak Rosjanie Europejczycy zagospodarowali np. Ameryke Polnocna.
                      • wojciech.2345 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 17:28
                        gosc88 napisał:
                        > Rosjanie sa tam nowymi gospodarzami.
                        -----------------
                        Rozumiem, że tubylcy przyjęli ich chlebem i solą.
                        Przecież oni nie chcą Kacapi.

Nie rozumiesz tego?
                        • gosc88 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 17:44
                          wojciech.2345 napisał:

> Rozumiem, że tubylcy przyjęli ich chlebem i solą.

Gratulacje.

> Przecież oni nie chcą Kacapi.

Niech oni porozmawiaja z first nations z Am.Polnocnej by dowiedzic sie od nich jak ukladac stosunki z nowymi gospodarzami.

> Nie rozumiesz tego?
                          • wojciech.2345 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 17:52
                            Gościu,
                            sytuacja w Kaukazie jest podobna do naszej.
                            Na Polskę w 1939 r. napadło 2 bandytów. Ten ze wschodu
                            uważa się z wyzwoliciela. Tupet i bezczelność.

Z Kaukazem jest podobnie: Turcy vs Kacapy.
                            Tam nie chcą Kacapów.
                            • gosc88 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 18:09
                              wojciech.2345 napisał:

> Tam nie chcą Kacapów.

Jesli nie chca i nie chca z nimi negocjowac ani tez rozmawiac z pierwotnymi mieszkancami Am.Pln o wyjsciu z kryzysu to maja problem. Ale to jest niestety ich problem ... bo wiesz kazdy ma jakies wieksze/mniejsze problemy i powinien sam je rozwiazywac.
                              • wojciech.2345 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 18:12
                                Mamy jasność.
                                Rosjanie są w Kaukazie elementem zewnętrznym.

Trzeba poczekać na nowy rok 1989.
                                Wtedy Kaukaz ucieknie Rosji.
                                • gosc88 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 18:16
                                  wojciech.2345 napisał:

> Mamy jasność. Rosjanie są w Kaukazie elementem zewnętrznym.

Europejczycy w Am.Polnocnej tez.

> Trzeba poczekać na nowy rok 1989. Wtedy Kaukaz ucieknie Rosji.

Widze, ze lubisz prorokowac - swietnie. Baw sie dalej. Powodzenia.
                                  • wojciech.2345 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 18:20
                                    Kaukaz miał 2 agresorów Turcję i Rosję.
                                    Turcji się pozbył, a teraz pozbędzie się Rosji.

Tak to wygląda.
                                    • gosc88 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 18:24
                                      wojciech.2345 napisał:

> Kaukaz miał 2 agresorów Turcję i Rosję.
                                      > Turcji się pozbył, a teraz pozbędzie się Rosji.
                                      > Tak to wygląda.

Widze, ze lubisz prorokowac - swietnie. Baw sie dalej. Powodzenia.
                                      • wojciech.2345 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 18:29
                                        gosc88 napisał:
                                        > Widze, ze lubisz prorokowac - swietnie. Baw sie dalej. Powodzenia.
                                        ------------
                                        Kaukaz i otoczenie Morza Kaspijskiego to muzułmanie.
                                        Jeśli utworzą tam swoje państwa to będą bogaci.
                                        Tam masz i ropę, i gaz.

Dlaczego zyski z bogactw tych terenów mają trafiać do Moskwy?
                                        • gosc88 Re: A czy Putin sobie tego zyczy? 29.11.13, 18:34
                                          Ja juz na dzisiaj mam dosc tego tematu.
                                          Co mialem powiedziec to juz powiedzialem.
                                          • wojciech.2345 OK /bt 29.11.13, 18:35
    • jk2007 Ketchum 29.11.13, 08:45
      Кaк aмерикaнcкий Ketchum coздaвaл имидж Кремля
      ttolk.ru/?p=19218
    • romrus Borat jako "zaba, poruszana... 29.11.13, 10:24
      borrka napisał:
      >Starzejacy sie krol zurawi coraz bardziej przypomina legendarnego genseka "na prad", jak zaba elektrycznymi impulsami.

.....elektrycznymi impulsami.

Boracik, dzis Ukraina OLALA Unie Europejska, kup sie sznurek i kawalek mydla.

od czasu, kiedy stalo sie wiadomo ze oleje, jesjesz w konwulsjach jak "zaba poruszana elektrycznymi impulsami", zakladajac po pare debilnych watkow dziennie.

Wez, kup sie jakis pigulki na uspokojenie, bo szlag cie moze trafic z takimi nerwami:-)

> Akcja opisana w artykule zywcem wyjeta z zycia Loni.

Lonia nigdy nie kupowal praw autorskich na zachodni filmy o siebie.

Baba nakrecila jakis szajs w oparciu na slowa kolejnego zledzieja, ktory musi sie odpracowac prawo na azyl, a teraz robi reklame swojego marnego filmiku.

P.S.

Igrzyska sie odbeda jak nailepiej i ciebie znow cie bedzie wykrecac w konwulsjach.
      Kup pigulki.
      • kylax1 Romrus, nie ośmieszaj się. 29.11.13, 10:52
        Przecież każdy wie, że w Rosji bez łapówek nie zrobisz ABSOLUTNIE NIC. A już tym bardziej na prowincji, gdzie lokalne mafie trzęsą wszystkim.

Mieszkasz w Rosji i udajesz, że tego nie ma?
        • romrus Kylax, nie ośmieszaj się. 29.11.13, 12:06
          kylax1 napisał:
          > Przecież każdy wie, że w Rosji bez łapówek nie zrobisz ABSOLUTNIE NIC. A już tym bardziej na prowincji, gdzie lokalne mafie trzęsą wszystkim.

> Mieszkasz w Rosji i udajesz, że tego nie ma?

1.Post byl nie o korupcji, lecz o banderowskiej zabie.

2.Soczy to zadna prowincja.

3.Lokalna mafia, a Olimpiada - to sa inny planety. Kazdy lokalny mafioso, ktory zrobi krok w kierunku objektow OK, bedzie o tym gorzko zalowal resztki swojego marnego zycia.

4.Nic nie udaje. Korupcja jest, duza, ale wszystko robi sie absolutnie inaczej, niz pisza marny zachodni dziennikarzyny.

5.Absolutnie mnie nie obchodzi wasze zdanie o mnie, osmieszam sie czy nie.
          Mnie obchodzi zdanie mojej rodziny i blizkich, bo to jest moje zycie, i moich klientow, bo to sa moi pieniedzy, niezbedny dla zycia. Reszte olewam.
          • kylax1 Odpowiadam. 29.11.13, 14:28
            romrus napisał:

> 2.Soczy to zadna prowincja.

W porównaniu do Moskwy, Petersburga, Jekaterynburga, to Soczi jest prowincją.

>
            > 3.Lokalna mafia, a Olimpiada - to sa inny planety. Kazdy lokalny mafioso, ktory
            > zrobi krok w kierunku objektow OK, bedzie o tym gorzko zalowal resztki swojego
            > marnego zycia.

Lokalna mafia, to nie gangsterzy, ale cała sieć urzędników, milicjantów, sędziów, biznesmenów, ministrów itd. Przecież to oni głównie bogacą się na korupcji przy budowie obiektów olimpijskich. Chłopcy z bronią i złotymi zębami, to tylko wykonują polecenia powyższych.

>
            > 4.Nic nie udaje. Korupcja jest, duza, ale wszystko robi sie absolutnie inaczej,
            > niz pisza marny zachodni dziennikarzyny.

Rosja to duży kraj, występują u Was wszystkie możliwe formy korupcji. :)
            >
            > 5.Absolutnie mnie nie obchodzi wasze zdanie o mnie, osmieszam sie czy nie.
            > Mnie obchodzi zdanie mojej rodziny i blizkich, bo to jest moje zycie, i moich
            > klientow, bo to sa moi pieniedzy, niezbedny dla zycia. Reszte olewam.

Nie na temat.
    • lubat Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 10:24
      Pod tekstem zalinkowanym przez Borrata napisałem post, który nie pożył sobie nawet pół godziny, chociaż nie było w nim ani jednego naruszenia regulaminu czy netykiety. Pozwoliłem sobie tylko stwierdzić, że GW ściga się z pisowsko-katolskimi szmatławcami w robieniu czarnego piaru Rosji i Putina. Nie trzeba nawet szukać, wystarczy popatrzeć na tytuły pod tekstem pod hasłem " Zobacz także", gdzie przytoczone są cztery smarki na temat Olimpiady w Soczi. I skonfrontowałem to z wypowiedzią najbardziej w tym temacie kompetentnej osoby - Justyny Kowalczyk:

"Dla mnie ta historia była jednostronną manipulacją. Nic, prócz kolejnej dawki nienawiści, nie wnoszącą. Zdaję sobie świetnie sprawę, że nie wszystko jest kolorowe. Nie tylko na budowie w Soczi, ale także w Pekinie, Londynie, a nawet Warszawie. Że ideały są dziś przy olimpijskich okazjach najmniej ważne. Że ktoś, nie do końca uczciwie, zarobi na pięciu kółkach fortunę. Że jest odsetek ludzi, którzy ucierpią, a i przyroda szczęśliwa nie jest. Tylko, że tam będą igrzyska. Których – chyba – my wszyscy chcemy. Bo jeśli nie, to zbojkotujmy. A skoro chcemy, to trzeba to wybudować. Na dodatek w miejscu politycznie bardzo gorącym. Ktoś to musi zrobić, bezpieczeństwo zapewnić i transport."

Całość wypowiedzi: justyna-kowalczyk.pl/propaganda/
      • mara571 odlozmy propagande na bok 29.11.13, 11:02
        Znam troche miejscowosci zyjacych ze sportow zimowych i turystyki. I wiem, ze marzeniem Putina bylo stworzenie w Rosji czegos podobnego. I wlasnie dlatego, tudziez ze wzgledow wizerunkowych staral sie o ta olimpiade.
        Dzieki temu dostalismy dowod, ze budowanie w krotkim okresie czasu wielu obiektow na raz moze sie skonczyc katastrofa budowlana i finasowa. I watpie, aby inwestycje hotelarskie mogly sie zwrocic w krotkim okresie czasu.
        Zniszczono krajobraz, przyrode i bardzo czesto egzystencje wielu biedniejszych mieszkancow regionu.
        Przyjrzyj sie tym zdjeciom:
        gellersworldtravel.blogspot.de/2013/11/blog-post_12.html
        tnij.org/68ku
        • jk2007 korupcja - to rosyjska tradycja 29.11.13, 11:09
          ze moze sie skonczyc katastrofa budowlana i finasowa - to bylo wiadomo na poczatku
        • wtopek zwróciliście uwagę na tę noworuską architekturę? 29.11.13, 13:19
          kropka w kropkę jak rezydencje cygańskich królów w rumunii, albo kicz-hotele dla Rosjan w Bułgarii...wieżyczki, gipsowe balustradki, wykusze i inne gargamele ;)

po dwóch sezonach to wszystko będzie pękać i obłazić, właśnie jak to się teraz dziej w Bułgarii...
          • mara571 mysle, ze wzorcow szukano we Wloszech 29.11.13, 13:48
            www.google.de/search?q=bozen&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=zouYUvDPEYXEtAbbwIHwBw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=634
            www.google.de/search?q=madonna+di+campiglio&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=IoyYUpekC8iBtAa2nYCwAg&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=634
            • wtopek coś w tym jest 29.11.13, 19:16
              prawie jak Toskania ;)

bi.gazeta.pl/im/9a/95/b7/z12031386Q,Toskania--Elba--Jeden-z-najpiekniejszych-zakatkow.jpg
        • gosc88 Re: odlozmy propagande na bok 29.11.13, 16:09
          mara571 napisała:

> Przyjrzyj sie tym zdjeciom:
          > gellersworldtravel.blogspot.de/2013/11/blog-post_12.html
          > tnij.org/68ku

No wlasnie. Co takiego zwroca uwage albo moze co powinno zwracac uwage na tych zdjeciach ?? Ja tam nic istotnego nie widze.
          • mara571 de gustibus non disputandum est 29.11.13, 17:17
            moze nalezysz do tych, ktorym nie przeszkadzaja takie kloce jak ten na trzecim zdjeciu z linku do bloga.
            W POlsce specjalista od niszczenie krajobrazu jest nijaki Golebiewski:
            Hotel w Mikolajkach tnij.org/69mr
            Hotel w Karpaczu: tnij.org/69ne

Dwa pietra wiecej niz w projekcie, w sumie o 4,5 m za wysoki.
            PO odbywa tam swoje zjazdy, wiec na razie zapewne nie wykonany zostanie nakaz rozebrania 2 pieter.

Pozostale zdjecia hoteli w K. Polanie pokazuja, ze nie zdecydowano sie na jeden styl nawet w jednym budynku. Tu luk, tak prostokat, tu gzyms, tam balkonik, tu wykusz a obok nisza.
            Dachy musialy kosztowac majatek. Makabryle przyznaje budynkowi pod ktorym stoi: "I met the Macedonian Project Manager"

Makabryla to "nagroda", ktora przyznaje czasopismo Bryla (Agora). Zaraz po Nowym Roku bedzie glosowanie. Oceniane sa wylacznie polskie realizacje.
    • przyjacielameryki Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 13:22
      Tak to jest, jeżeli chce się być kimś kim się nie jest. Rosja, tą olimpiadą i tym rozmachem budowlanym chciała pokazać, jaka jest bogata, jaka jest nowoczesna, . . . , a przecież wiadomo, że nie jest. Wieś rosyjska rodem z XIX w., brak autostrad, brak szpitali na prowincji, . . . . ., brak solidnej infrastruktury w miastach i miasteczkach w różnych częściach Rosji(nawet tam gdzie wydobywa się gaz, co było widać na niemieckim filmie zalinkowanym kiedyś przez marę).
      Rozwój każdego miasta, każdego regionu musi następować stopniowo, zgodnie z przemyślanymi planami przestrzennymi, planami rozwoju gospodarczego, infrastrukturalnego, zgodnie z zasadą zrównoważonego rozwoju i zasadą nie dewastowania środowiska naturalnego. To wszystko jest bardzo trudne i nie ma możliwości wybudować jakieś miasto od nowa nie naruszając tych podstawowych zasad.
      Jeżeli do tej wyjątkowej fuszerki planistyczno-inwestycyjnej dodamy tę gigantyczną korupcję to mamy prawdziwą Rosję, czyli Gogol w googl.
      Ta olimpiada niczego Rosji nie przyniesie, świat w tym Europa nie zmieni zdania o Rosji bo np. ta istota Rosji i jej "duszy" widoczna jest w szantażu Ukrainy a nie w sztucznym przepychu olimpiady. Złote zęby nie czynią przepitego Rosjanina ładniejszym, tak jak i nie wszystko złoto co się świeci.
    • lubat Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 14:06
      Zleciało się szemrane towarzycho i opluwa to, co samo chciało by mieć, ale nie jest w stanie zrobić!

Znowu zacytuję J. Kowalczyk:

"Jeśli Rosjanie stają na głowie, by zrobić ultraszybką kolejkę z Soczi do Krasnej Polany, to znaczy, że dewastują środowisko. Między Krakowem i Zakopanem też taka miała powstać, ale „na nasze szczęście” wszystko legło w gruzach. Wybudowano za to cudem niebywałym dom praktycznie na moście w Białym Dunajcu. Jak ktoś kiepsko trafi, to postoi tam ze 3 godziny w korku. Stara dobra Zakopianka, mieli w Soczi podobną, ale nie potrafili docenić... Tunele wycieli, dwupasmówkę szykują i kolej na dodatek. Tego już chyba za wiele."

justyna-kowalczyk.pl/propaganda/
      • mara571 opluwa? 29.11.13, 14:25
        moze jednak poczekamy na koncowy wynik i ruszymy w tamte okolice za rok lub dwa.

Co do Zakopanego: tam nie jest potrzebna droga, tylko kolej.
        Ale lobbyisci z malopolski albo nie wiedzieli co dac albo zabraklo im forsy na zegarki.
        • mara571 Przepraszam: oczywiscie z Malopolski 29.11.13, 14:25

• przyjacielameryki Re: opluwa? 29.11.13, 14:42
          mara571 napisała:

> moze jednak poczekamy na koncowy wynik i ruszymy w tamte okolice za rok lub dwa
          > .
          >
          > Co do Zakopanego: tam nie jest potrzebna droga, tylko kolej.
          > Ale lobbyisci z malopolski albo nie wiedzie
          > li co dac albo zabraklo im forsy na zegarki.

Potrzebna jest i droga i kolej mara. Ja często jeżdżę do Zakopanego oczywiście samochodem i dla turystów spoza Krakowa ta kolej nic nie zmienia. Odcinek Nowy Targ - Zakopane mógłby zostać poszerzony, tak żeby były 4 pasy(po dwa w każdą stronę) ale w jednej jezdni a nie w dwóch. Do tego potrzeba mniej terenu(wystarczy poszerzeni tej obecnej) i chyba jest to wykonalne.
          • kylax1 Do Zakopanego nie jest tak źle. 29.11.13, 15:50
            www.ssqq.com/ARCHIVE/images/death%20road%2020%20529.jpg
            www.ratestogo.com/blog/wp-content/uploads/2008/06/death-road.jpg
            officespam.chattablogs.com/archives/Stremnaya-road-of-death-picture-8.jpg
            img.izismile.com/img/img2/20090527/death_road_37.jpg
            www.engineeringdaily.net/wp-content/uploads/2010/04/Fjord-Roads.jpg
      • malkontent6 Re: Zurawie gry i igrzyska. 29.11.13, 18:07
        lubat napisał:

> Zleciało się szemrane towarzycho i opluwa to, co samo chciało by mieć, ale nie
        > jest w stanie zrobić!

Olimpiady w Moskwie w ten sposób w Polsce nie "opluwano". Ale to była inna Rosja i inna Polska. Wspominasz te czasy zełzami w oczach? :)
    • igor_uk Co by borrat sobie zyczyl. 29.11.13, 16:38
      Borracik juz od pewnego czasu pisze do notatnika teksty,ktore natychmiast wkleje na forum,jak tylko dotrze wiadomosc o zgrzycie na Olimpiadzie w Soczy.
      Szczytem jego marzenia jest wiadomosc,ze na Olimpiadzie doszlo do ataku terrorystycznego,najlepiej,zeby ofiarami stali Polace,wtedy by ta banderowska swolocz odzyla.Jemu by wszystko wtedy powstalo .
      • wojciech.2345 Re: Co by borrat sobie zyczyl. 29.11.13, 16:49
        Igorku,
        na początku tego filmu renifery zbiegają z góry.
        Jest tam też jakiś człowiek.

Czy to jesteś Ty?
      • wtopek Re: Co by borrat sobie zyczyl. 29.11.13, 19:19
        co to za słowo "Polace"? jakiś rus-pidżyn?
        • pijatyka Re: co to za słowo "Polace"? 08.02.14, 12:15
          Tak na Polaków wołają kacapce ;->
    • borrka Swiete oburzenie czekistow ... 29.11.13, 20:09
      I pozytecznych idiotow, nie zda sie na wiele:
      prasa rosyjska pelna jest informacji o potwornej korupcji w Soczi.
      POTWORNEJ.

Proponuje dac dziennikarzom polonu.
      A co !
      • wojciech.2345 Re: Swiete oburzenie czekistow ... 29.11.13, 22:05
        Ale chyba takiej sumy nie da się ukraść.

"Rosyjska opozycja: w Soczi zdefraudowano 30 mld dolarów."
        www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/rosyjska-opozycja-w-soczi-zdefraudowano-30-mld-dolarow,329520.html
    • pijatyka Igrzyska w Soczi... 19.02.14, 13:16
      ...gry w Kijowie. Albo na odwrót.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka