Dodaj do ulubionych

Expose Angeli M.

29.01.14, 16:03
Minęło już wiele godzin od expose Merkel, przemówienia programowego rządu, od którego bardzo dużo zależy także u nas, a tu cicho wszędzie, głucho wszędzie.
Czyżby to była złośliwość polskich przekaziorów za to, że w przemówieniu wspomniała wiele krajów, poczynając od Ukrainy i Rosji, poprzez Francję i USA, a kończąc na Czadzie i Afganistanie, a o Polsce ani pół słowa?
Bo nie sądzę, że przyczyną dotychczasowego milczenia naszych mediów mogło by być wezwanie do politycznego i gospodarczego ścisłego powiązania wewnątrz Unii.

PS. Nie mogę na razie odnaleźć tekstu przemówienia G. Gysi, a warto go przestudiować, bo to - jak się wydaje - majstersztyk politycznej riposty. Błyskotliwy i boleśnie celny.
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: Expose Angeli M. 29.01.14, 16:26
      Nie męcz się. Polska już dawno została wpisana w umowie koalicyjnej CDU-SPD jako najważniejszy po Francji partner dla Niemiec w budowaniu nowej Europy. I Polska ma być kluczem w stosunkach UE-Rosja.
      Dobrze zapamiętaj to ostatnie zdanie i nie przynudzaj.
      • przyjacielameryki Re: Expose Angeli M. 29.01.14, 16:27
        I jeszcze link do tego co napisałem:
        www.psz.pl/tekst-44491/Michal-Kedzierski-Nowa-polityka-zagraniczna-Niemiec-aktywni-globalnie-czy-bez-ambicji
      • mara571 Phoenix.de 29.01.14, 18:49
        www.phoenix.de/content//801475
    • polski_francuz Masz racje 29.01.14, 20:39
      luby. W przekaziorach cisza o naszej Anieli. Dlaczego? Z dwoch glownym powodow: po pierwsze Aniela jest nasza i glupstw nie opowiada. Zmiany sa ale jest tez zaufanie do rozsadnej, na ogol, kobiety.

Po drugie newsy sa z Ukrainy. Tam sie dzieje przyszlosc Europy. Przypatrz sie dobrze bo takie rewolucje po mistrzowskim zagraniu szachowym Wladimira Wladimirowicza sie rzadko zdarzaja. Sprobuj tez zrozumie co sie za tym kryje.

Podpowiem ci. Kryje sie niechec do Imperium.

PF
      • lubat Re: Masz racje 29.01.14, 20:45
        Francek, ja na "mistrzowskich zagraniach Władimira Władimirowicza" nie bardzo się znam i nie zabieram głosu na ten temat.

Natomiast dylemat, czy pisać o Ukrainie, czy o expose rządowym naszego największego sąsiada i sojusznika, przypomina dylemat: czy powinniśmy myć nogi czy szyję:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka