lech.junosza 22.03.14, 15:35 Od dziś nie jem ruskich pierogów ! Tylko Spätzle i pizzę Americana. Śląskich też nie będę żarł bo Gierek całował się z Breżniewem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boavista4 Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 22.03.14, 15:42 ja przerobilem ruskie na zydowskie, brzmi zachwycajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 17.04.14, 16:18 boavista4 napisał(a): > ja przerobilem ruskie na zydowskie, brzmi zachwycajaco. Nie jestem antysemitą więc Twoje pochodzenie mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jak dopiec, to dopiec 22.03.14, 15:46 mozna mu na dupie jakis znak wypalic. Tiens, na przyklad znak dolara. On ponoc miliarder:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Jak dopiec, to dopiec 06.04.14, 17:45 polski_francuz napisał: > mozna mu na dupie jakis znak wypalic. Tiens, na przyklad znak dolara. On ponoc > miliarder:) > > PF Super, aleś Ty dzielny ! Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 22.03.14, 15:46 Ale barszcz ukraiński jak najbardziej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 22.03.14, 17:32 Synku nie ucz ojca! Ponieważ nie znane są mi kluski zagłębiowskie to napisałem śląskie, Sam pochodzę z Königs Hütte więc wiem co dzieje/działo się po obu stronach Brynicy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k no co sie dzialo ? 22.03.14, 17:38 lech.junosza napisał: Sam pochodzę z Königs Hütte więc wiem co dzieje/działo się po obu stronach Brynicy. No co sie takiego dzialo ? Na Slasku chlali piwsko i dolewali do kufla 50-tke wodki (Korna) A w Zaglebiu chlali sama wodke. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: no co sie dzialo ? 18.04.14, 13:15 j-k napisał: > lech.junosza napisał: > Sam pochodzę z Königs Hütte więc wiem co dzieje/działo się po obu stronach Bryn > icy. > > > No co sie takiego dzialo ? > > Na Slasku chlali piwsko i dolewali do kufla 50-tke wodki (Korna) > > A w Zaglebiu chlali sama wodke. Podziwiam głębie Twojej wiedzy w temacie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 22.03.14, 15:49 lech.junosza napisał: > Śląskich te > ż nie będę żarł bo Gierek całował się z Breżniewem Dla "goroli" spoza Slaska Gierek to byl Slazak, natomiast dla Slazakow Gierek to byl "gorol" a nie Slazak (Zietek to byl Slazak). Gierek nie urodzil sie bowiem na Slasku (byly zabor niemiecki), tylko w Zaglebiu (byly zabor rosyjski). Nic dziwnego, ze calowal sie z Brezniewem :)) Brak pocalunkow od Brezniewa oznaczalby wtedy dla PRL-u cos niedobrego. Byl to ciekawy obszar - styk zaborow niemieckiego (Katowice itd.), austriackiego (Jaworzno) i rosyjskiego (Sosnowiec), tzw. "Trojkat trzech cesarzy". Roznice cywilizacyjne bylo widac "przez ulice". Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 18.04.14, 19:05 de_oakville napisał: > lech.junosza napisał: > > > Śląskich te > > ż nie będę żarł bo Gierek całował się z Breżniewem > > Dla "goroli" spoza Slaska Gierek to byl Slazak, natomiast dla Slazakow Gierek t > o byl "gorol" a nie Slazak (Zietek to byl Slazak). Gierek nie urodzil sie bowie > m na Slasku (byly zabor niemiecki), tylko w Zaglebiu (byly zabor rosyjski). Nic > dziwnego, ze calowal sie z Brezniewem :)) Brak pocalunkow od Brezniewa oznacza > lby wtedy dla PRL-u cos niedobrego. > Byl to ciekawy obszar - styk zaborow niemieckiego (Katowice itd.), austriackieg > o (Jaworzno) i rosyjskiego (Sosnowiec), tzw. "Trojkat trzech cesarzy". Roznice > cywilizacyjne bylo widac "przez ulice". Tak jakby. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Dzis bija brawo panu P. jak przed wojna panu H. 22.03.14, 15:55 tylko bez zlych skojarzen zwiazanych z inicjalami prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_marsa Czym jest Krym? "To taki Pałac Prezydencki 22.03.14, 17:43 Czym jest Krym? To taki Pałac Prezydencki, tak?. Co wiemy o Ukrainie? pokolenie 100% europejczyków... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Czym jest Krym? "To taki Pałac Prezydencki 29.03.14, 21:59 czlowiek_z_marsa napisał: > Czym jest Krym? To taki Pałac Prezydencki, tak?. Co wie > my o Ukrainie? > > pokolenie 100% europejczyków... > Hm. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: zanik pamieci Oaky 22.03.14, 20:37 Pan Boris Husejnowicz Obamow dostaje wiecej stojacych oklasokow niz wowka, rowniez jego grozny wzrok i podniesiona w gore reka mowia za siebie. Oaky , wiosna jest , czas polizac syrop klonowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: zanik pamieci Oaky 31.03.14, 14:55 boavista4 napisał(a): > Pan Boris Husejnowicz Obamow dostaje wiecej stojacych oklasokow niz wowka, rown > iez jego grozny wzrok i podniesiona w gore reka mowia za siebie. Oaky , wiosna > jest , czas polizac syrop klonowy. I to jest słuszna koncepcja! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Dzis bija brawo panu P. jak przed wojna panu 31.03.14, 15:42 de_oakville napisał: > tylko bez zlych skojarzen zwiazanych z inicjalami prosze! Palikotowi ?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Dzis bija brawo panu P. jak przed wojna panu 31.03.14, 19:06 de_oakville napisał: > tylko bez zlych skojarzen zwiazanych z inicjalami prosze! Nie proś. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Dzis bija brawo panu P. jak przed wojna panu 06.04.14, 17:33 de_oakville napisał: > tylko bez zlych skojarzen zwiazanych z inicjalami prosze! Płaszczakowi z PiSdy ? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zara... 22.03.14, 17:36 lech.junosza napisał: Śląskich też nie będę żarł bo Gierek całował się z Breżniewem zara... Gierek nie byl ze Slaska. bylz Sosnowca (Zaglebie Dabrowskie) Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: zara... 22.03.14, 17:41 j-k napisał: > lech.junosza napisał: > Śląskich też nie będę żarł bo Gierek całował się z Breżniewem > > zara... > Gierek nie byl ze Slaska. bylz Sosnowca (Zaglebie Dabrowskie) Naprawdę?!!! No popatrz, popatrz - nikt by na to nie wpadł. Coś takiego. Jak Ty mądry jesteś. Pawie jak poseł Płaszczak z PiSdy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ty lepiej uwazaj... 22.03.14, 17:49 bo jak Gierek mowil na konferencji partyjnej w Katowicach w 1968 , ze odetniemy reke kazdemu, kto podniesie reke na waadze ludowa, to nie wiadomo, czy mial na mysli Slazakow, czy Zaglebiakow... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Ty lepiej uwazaj... 22.03.14, 18:12 j-k napisał: > bo jak Gierek mowil na konferencji partyjnej w Katowicach w 1968 , ze odetniemy > reke kazdemu, kto podniesie reke na waadze ludowa, to nie wiadomo, czy mial na > mysli Slazakow, > czy Zaglebiakow... Synku niedo... informowany. Tego nie powiedział Gierek tylko J. Cyrankiewicz w 1956 roku podczas zamieszek w Poznaniu. Nie dziękuj. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wnuczku... 22.03.14, 18:16 lech.junosza napisał: > Synku niedo... informowany. wnuczku niedoinformowany: tego przemowienia sam sluchalem. a jak masz problem ze zrozumieniem ALEGORII - to Cwicz. Oto tresc przemowienia Gierka o "Slaskiej wodzie, co pogruchota kosci": www.xxwiek.pl/dzien/1968-03-14/Katowice_Propagandowe_przemowienie_Edwarda_Gierka_potepiajace_studenckie_wiece/5494 Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: wnuczku... 22.03.14, 18:32 j-k napisał: > lech.junosza napisał: > > Synku niedo... informowany. > > wnuczku niedoinformowany: > tego przemowienia sam sluchalem. > a jak masz problem ze zrozumieniem ALEGORII - to Cwicz. > Oto tresc przemowienia Gierka o "Slaskiej wodzie, co pogruchota kosci": > www.xxwiek.pl/dzien/1968-03-14/Katowice_Propagandowe_przemowienie_Edwarda_Gierka_potepiajace_studenckie_wiece/5494 Wybaczam Ci boś biedny i chory. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: wnuczku... 22.03.14, 18:36 lech.junosza napisał: > Wybaczam Ci boś biedny i chory. ja tez ci wybaczam. Ale zawsze moge pomoc - gdy pomocy bedziesz potrzebowal. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: wnuczku... 22.03.14, 23:09 j-k napisał: > lech.junosza napisał: > > Wybaczam Ci boś biedny i chory. > > > ja tez ci wybaczam. > Ale zawsze moge pomoc - gdy pomocy bedziesz potrzebowal. > > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. O'key. Umyjesz mi okna przed Świętami. I wytrzepiesz dywan. Ale porządnie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Gierek byl z Zaglebia, Stasia tez 22.03.14, 17:55 w Zaglebiu jada sie kluski tarte, nieslusznie nazywane slaskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Co jest? 22.03.14, 18:04 Mam kolezanka w pracy, ktora mowi z silnym slaskim akcentem. Jak ja za to chwale, ona sie obraza i mowi, ze jest Zaglebiaczka i pokazuje mi roznice w akcencie slaskim i zaglebiowskim, roznice ktorych zupelnie nie slysze... Macie resentymenta jak Alzatczycy i Lotaryngami, ktorzy sie nienawidza. Chodzi o ten przedwojenny plebiscyt, he? PF Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Moja pikieta pod barami mlecznymi sukcesem! 22.03.14, 19:57 Z wykwintnego menu 4 barów mlecznych zniknęły te ohydne komunistyczno-putinowskie ruskie pierogi ! Wprawdzie dostałem po ryju mokrą ścierą od Pani Wydającej ale jak Żołnierz Wyklęty cierpiałem w gniewnym milczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Moja pikieta pod barami mlecznymi sukcesem! 22.03.14, 20:31 Odczekaj trochę i zgłoś się po należne odszkodowanie jako represjonowany. Może i Ty zahaczysz ćwierć miliona? Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan Re: Moja pikieta pod barami mlecznymi sukcesem! 22.03.14, 20:38 ale należy zbierać wszelkie papierki, zdjęcia, zeznania świadków o odmowie spożycia pierogów, też inne dowody, a potem wystąpić po stosowną rentę (kombatancką) Wszyscy rusofobni tego forum mają już takie renty zapewnione. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: moi przyjaciele z Moskwy, Nowego Jorku, Zagleb 22.03.14, 20:40 Zaglebia, Paryza, Berlina, Madrytu, Rio, Warszawy, Budapesztu - wszyscy m,aja akcent zydowski. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Moja pikieta pod barami mlecznymi sukcesem! 22.03.14, 22:47 zgred-zisko napisał: > Odczekaj trochę i zgłoś się po należne odszkodowanie jako represjonowany. Może > i Ty zahaczysz ćwierć miliona? Tak zrobię i stanę w szeregu dumnych solidaruchów-wydrwigroszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Gierek byl z Zaglebia, Stasia tez 26.03.14, 14:13 mara571 napisała: > w Zaglebiu jada sie kluski tarte, nieslusznie nazywane slaskimi. O qrde, to straszne. Idę się pochlastać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Wzmacniam retorsje !!! 31.03.14, 16:18 Od dziś nie jem ruskich pierogów ! Tylko Spätzle i pizzę Americana. Śląskich też nie będę żarł bo Gierek całował się z Breżniewem. Do tego dodaję od dziś aż do odwołania !: [u]Piję barszcz ukraiński 4 razy dziennie !!! I to bez zakąszania !!!!!!![/u] Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Wzmacniam retorsje !!! 06.04.14, 18:11 -Jestem lepszy.- Juz od tygodnia przestalem wrzucac kopiejki do francuskich dystrybutorow kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Wzmacniam retorsje !!! 09.04.14, 20:40 kaszebe12 napisał: > -Jestem lepszy.- Juz od tygodnia przestalem wrzucac kopiejki do francuskich dys > trybutorow kawy. Ja jestem lepszy, bo wczoraj skopałem na Grunwaldzkiej jakąś dziadygę wyglądającą jak wyższy rangą oficer KGB nie kochający Ukraińców. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan a ja jeszcze lepiej, bo dzisiaj 09.04.14, 21:42 na pytanie koleżanki pochodzącej z dawnego ZSRR odwróciłem się do niej plecami. (Ale tylko na chwilę, bo w sumie bardzo sympatyczna). W kraju, w którym mieszkam, są nadal pomniki Lenina. W ramach bojkotu nie złożę pod nimi kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: a ja jeszcze lepiej, bo dzisiaj 10.04.14, 21:15 tojabogdan napisał: > na pytanie koleżanki pochodzącej z dawnego ZSRR odwróciłem się do niej plecami. > > (Ale tylko na chwilę, bo w sumie bardzo sympatyczna). > W kraju, w którym mieszkam, są nadal pomniki Lenina. W ramach bojkotu nie złożę > pod nimi kwiatów. A ja spalę wszystkie książki autorstwa Gogola, Dostojewskiego i Czechowa! Nie będzie się agentura prześladująca naszą ukochaną brać ukraińską panoszyć się na półkach mojego regału!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Gierek byl z Zaglebia, Stasia tez 17.04.14, 13:52 mara571 napisała: > w Zaglebiu jada sie kluski tarte, nieslusznie nazywane slaskimi. Zgadza się. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 10.04.14, 22:42 Klamiesz,jestes doop@lizem Putina.... RE: Postanowiłem dopiec Putinowi Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 17.04.14, 11:44 Wczoraj wieczorem naplułem na Grunwaldzkiej na Ładę. Po czym radosnym kłusem oddaliłem się z miejsca akcji! Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 17.04.14, 13:35 Jedz do Moskwy i plun na Putina,jak mu chcesz "dopiec",boChaterze..... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Postanowiłem dopiec Putinowi ! 17.04.14, 13:41 A dziś spojrzałem bardzo groźnie Yueryja. I nadal nie jem ruskich. Tylko barszcz ukraiński i uszkami striłców. Odpowiedz Link Zgłoś