Dodaj do ulubionych

deoakville_kontra_podludzie

19.04.14, 18:44
są to mocne slowa ale odwierdzledniają aktualną sytuacje. Inteleknualny i polityczny etos zachodu kontra Rosja.

Ja widzialem dziesiatki jezykow i politycznych sytuacji i musze potwierdzic, ze 100% mojej energii pójdzie na zachód. Rosja nic nie zaoferowala.

Cytaty de-oakvilla reprezentują kierunek ku zachodowi

NIcki ktore, wypowiadaly sie w tematach np. mara. felusiak, znikely z horyzontu

-----------------------------------------------
你的敌人的敌人...是我的朋友. Nǐ de dírén de dírén... Shì wǒ de péngyǒu. Wróg mojego wroga jest moim przyjacielem
Obserwuj wątek
    • zeitgeist2010 odzwięrtiętlają :) 19.04.14, 19:11
      jedyny, wyjątkowy, niepowtarzalny, nasz język ...
      bydloo rosyjskie pada ...
      • zeitgeist2010 Polacy są włascicielami etosu słowianskosc 30.04.14, 20:29
        Polacy są włascicielami etosu słowianskosci.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Pl-zwierciad%C5%82o.ogg#pl
        Zachowalismy najbardziej pierowotne cechy jezyka, ktory odzwierciedla unikalnosc slowianskosci
    • 1igor_uk Coz,zelt sam wystawil sobie ocene tym watkiem. 19.04.14, 19:13
      Jest zwykla szowinistyczna swolocza,ciepiaca na duze kompleksy wobec Rosji.
      O ile cenzura na tym forum dziala,to powinna natychmiast wywalic ten watek,a zeita zabanowac za szowinizm.
      • zeitgeist2010 rosja_podludzie 19.04.14, 19:28
        1igor_uk napisał(a):

> Jest zwykla szowinistyczna swolocza,ciepiaca na duze kompleksy wobec Rosji. O ile cenzura na tym forum dziala,to powinna natychmiast wywalic ten watek,a zeita zabanowac za szowinizm.

tak jak Chile Rosja nie ma mozliwosci zeby zjednolicic swoj etnos.
        Pozostaje krzyk o pomoc bez trzęsien ziemi i zajmowania ziemi przez Mapuczów

----------------------------------------------
        你的敌人的敌人...是我的朋友. Nǐ de dírén de dírén... Shì wǒ de péngyǒu. Wróg mojego wroga jest moim przyjacielem
      • zeitgeist2010 od tego momentu podludzie 30.04.14, 20:31
        1igor_uk napisał(a):

> Jest zwykla szowinistyczna swolocza,ciepiaca na duze kompleksy wobec Rosji.
        > O ile cenzura na tym forum dziala,to powinna natychmiast wywalic ten watek,a zeita zabanowac za szowinizm.

are banned from this forum
    • zeitgeist2010 ameryka_poludniowa 19.04.14, 19:20
      Kraj zwariowanej geografii" napisal kiedys Olgierd Budrewicz jeden z moich ulubionych autorow-podroznikow.

"Chile liczy okolo 4300 km dlugosci, a srednio 100 km szerokosci. Innymi slowy rozciaga sie jak od Lizbony po Moskwe, ale "w pasie" jest jak z Warszawy do Radomia. Ten kraj pogodzil w swych granicach strefe tropikalna i polarna, upalne niziny i wiecznie osniezone gory, geste lasy i ogromne pustynie.(...) Chile jest bardziej linia wybrzeza niz obszarem ziemi, Santiago snobuje sie jednak na kontynentalne polozenie; (...) stolica republiki - miasto o powierzchni Paryza - przylgnela do lancucha Andow, trzymajac sie w przyzwoitej odleglosci od morza."

Chile uchodzi rowniez za najbardziej "bialy" i najbardziej kulturalny kraj calej Ameryki Lacinskiej.
      Natomias armia Chile umundurowana jest jak Wehrmacht - oto defilada z roku 2011.

www.youtube.com/watch?v=9fx93pXym94&feature=endscreen&NR=1
      A oto defilada sprzed lat przed samym "slynnym" Pinochetem w rytm marsza niemieckiego "Preussens Gloria".
    • zeitgeist2010 amerykanska odpowiedz 19.04.14, 19:38
      Za 2 lata wybory na Prezydenta i o glownym kandydacie Repuglikanow Chrisie HCristie mowilismy kilka miesiecy temu. Afera mostowa podciela mu skrzydla ale leci on dalej na niskiej wysokosci.
      Skorzystali z tego dwaj inni potencjalni zawodnicy:

Ted Cruz – twardy prawicowiec, ulubieniec Tea Paerty i Rand Paul - dziwoląg i libertarianin, ktory ostatnio probuje szlifowac kanty, aby stac wybieralnym w calym kraju.
      Obydwaj zelazni faworyci na prawybory GOP ale bez szans w wyborach federalnych.

Sytuacje stara sie ratowac lansujac kolejnego Busha – Jeba. Bylego gubernatora FLorydy. Najzolniejszy syn tej rodziny. To on mial byc prezydentem a nie starszy brat.

• bywszy1 Re: panie Z+ 19.04.14, 22:16

odzwięrtiętlają :)
      Autor: zeitgeist2010  19.04.14, 19:11
      jedyny, wyjątkowy, niepowtarzalny, nasz język ...
      bydloo rosyjskie pada ...
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      znaj pan umiar.
      Za duzo pan sobie pozwala.
      他媽的你的屁股,猴
      • polski_francuz Zgadzam sie 19.04.14, 22:29
        Jezyk mnie swierzbi, i to bardzo jak o rosyjskich, akcjach na Ukrainie czytam. Ale do slowa "podludzie" bym nie zeszedl. I naszego kolegi z Oakville bym do tego rasizmu nie mieszal.

Ludzie sa rowni. Takze Rosjanie.

Y basta

PF
        • zeitgeist2010 no to jedz do rosji 30.04.14, 20:47
          polski_francuz napisał:

> Jezyk mnie swierzbi, i to bardzo jak o rosyjskich, akcjach na Ukrainie czytam. Ale do slowa "podludzie" bym nie zeszedl. I naszego kolegi z Oakville bym do tego rasizmu nie mieszal.
          > Ludzie sa rowni. Takze Rosjanie. Y basta
          > PF

Ja nigdy tam nie bylem i nie będę. Podobnie jest z arabia saudyjska. Te tlumy, ktore patrzą z obledną mordą na prezydenta kretyna, czy są to hotentoci czy rosjanie?

• zeitgeist2010 du är ett praktexempel 30.04.14, 20:54
        bywszy1 napisał:

znaj pan umiar. Za duzo pan sobie pozwala.
        > 他媽的你的屁股,猴

av det ryska svineriet. Vilken tavla välkomnar besökare i nationalmuseet i Stockholm?

Jezeli sama szwecja zaczyna sie zbroic i zmieniac swoja strategie obronna. to jest to jeden z wielu dowodow ze ja mam racje.

Latwiej jest cyaganowi na szwedzkiej ulicy niz podczlowiekowi rosjaninowi w szwedzkim banku.
    • br0f Re: deoakville_kontra_podludzie 19.04.14, 22:45
      zeitgeist2010 napisał:

> są to mocne slowa ale odwierdzledniają aktualną sytuacje. Inteleknualny i poli
      > tyczny etos zachodu kontra Rosja.
      >
      > Ja widzialem dziesiatki jezykow i politycznych sytuacji i musze potwierdzic, ze
      > 100% mojej energii pójdzie na zachód. Rosja nic nie zaoferowala.
      >
      > Cytaty de-oakvilla reprezentują kierunek ku zachodowi
      >
      www.youtube.com/watch?v=L7n5a3R6Nfs
      • elka-sulzer Re: Dzieki brof 20.04.14, 01:35
        Tez mocne slowa ....

www.youtube.com/watch?v=fzM09bU1MAQ
    • romrus Maski zrzucone. Witam, Adolfie:-) b/t 20.04.14, 01:43
    • kzet69 Re: deoakville_kontra_podludzie 20.04.14, 01:45
      Ktoś kto innego człowieka nazywa "poludziem" sam się deprecjonuje i sprowadza do roli gadającego szamba...
      • boavista4 Re:gadajce szambo nadludzi 20.04.14, 02:44
        ni ma co gadac.
    • felusiak1 bolszewicy ukradli forum 20.04.14, 06:30
      wypisują idiotyzmy, które gonią idiotyzmy, które z kolei gonią jeszcze inne idiotyzmy.
      szczerze mówiąc nie chcę brać w tym grzęzawisku swołoczekistowskich propagandystów udziału.
      forum siegnęło dna i okazało się, że dno odpadło i .....
      • zgred-zisko Re: bolszewicy ukradli forum 20.04.14, 07:11
        Naprawdę się wynosisz, czy to tylko takie obiecanki cacanki?
        • 1igor_uk kto wyniesie sie,felus? 20.04.14, 09:10
          To gosc pozbawiony honora i jaj.On juz pare raz wynosil sie,i jak to przystalo na Zyda,nigdy tego nie zrobil.Zreszta ,jak i inna swolocz,chociazby taka,jak borrat.A inni wracaja za chwile pod innymi nickami.
          Do nich ,jak ulal,pasuje ten kawal,juz nie raz na forum przypominany:
          -Czym rozni sie Zyd od Anglika?
          Anglik wychodzi nie zegnajac sie,a Zyd zegna sie,ale nie wychodzi.
      • 1igor_uk felus znow becze. 20.04.14, 09:06
        kto i co ukradl? Nie macie nic do gadania,bo wasza prozydowska i proamerykanska propaganda okazala sie slabiutka.Nie macie zadnych argumentow w dyskusjach.Nie macie moralnego prawa oskarzac o co kolwiek Rosje,bo co by wy Rosji nie zarzucili,okazuje sie,ze Stany i ogolnie Zachod robia nie tylko to samo,a i w o wiele wiekszych wymiarach.
        Kiedy Libia byla bombardowana,wy swoloczy przyklaskiwali kazdej bombie,spadajacej na glowy Libijczykow i wy ze,swoloczy,wykazujecie sie strasznym oburzeniem z tego owodu,ze Rosja nie pozwola zachodowie robic to samo na Ukrainie.
        Tylko Rosja ,na dzien dzisiejszy, stoi na drodze totalnego opanowania waszej idealogii.I tego wy nie mozecie Rosji wybaczyc.A Ukraina wam zwisa,co widac w kazdym poscie.
    • borrka Czesto stosuje to okreslenie. 20.04.14, 08:23
      Nigdy pod adresem rasy, czy narodu.
      Z upodobaniem, jako ocene osobowosci
      • borrka Rozumiem, jako "smieć". 20.04.14, 08:26

• 1igor_uk borracik,nie wysilaj sie. 20.04.14, 09:11
        Z kazdego twojego postu saczy sie jad ,kiedy ty piszesz o Rosji.
    • bywszy1 Re:na forum spotkalo sie dwa wybryki natury+ 20.04.14, 12:33
      kto wyniesie sie,felus?
      1igor_uk 20.04.14, 09:10 Odpowiedz
      To gosc pozbawiony honora i jaj.On juz pare raz wynosil sie,i jak to przystalo na Zyda,nigdy tego nie zrobil.Zreszta ,jak i inna swolocz,chociazby taka,jak borrat.A inni wracaja za chwile pod innymi nickami.
      Do nich ,jak ulal,pasuje ten kawal,juz nie raz na forum przypominany:
      -Czym rozni sie Zyd od Anglika?
      Anglik wychodzi nie zegnajac sie,a Zyd zegna sie,ale nie wychodzi.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      1.
      Parchaty kacap podPitekantropus ajgor,ktory sam nie wychodzi,dopoki go na sile "wychodza"
      Smierdzi przy tym przeokrutnie.
      oraz jego odpowiednik i przeciwnik
      2.
      Potomek nadPitekrantropusa niejki Z.
      Jeden drugiego warci.
    • krzysiozboj Re: deoakville_kontra_podludzie 20.04.14, 12:51
      Kiedyś zwracałem już Tobie uwagę ze w tej agresji w kierunku Rosji schodzisz co najmniej do poziomu tego czym się gorszysz, tu schodzisz nawet niżej i uwaga romrusa zdaje się być trafna. Ktoś już wcześniej dzielił rasy na lepsze i gorsze.

Rosja chce odbudować pozycję mocarstwa i za to powinna być karcona bo nie ma prawa ingerować w sprawy sąsiadów ale może zrobimy porównanie inwazji Rosji na Ukrainę z inwazją na Irak, Libię czy Afganistan? Może porównamy to co Rosja podsyła an teren Ukrainy z tym co USA podsyła do Syrii?

Dwa zbrojące się po zęby mocarstwa, z tym że zdecydowanie bardziej drapieżne, bezwzględne i krwawe to na zachodzie, szykują chyba sporą rzeź na innych narodach. Na nic tu frazesy o obronie tego czy tamtego, o takich czy innych wartościach/ideach jak milionom ludzi (by nie napisać ze całym narodom) szykuje się śmierć lub nędzę. Można mieć tylko jakąś nadzieję że tak jak na wschodzie Ukrainy ludzie nie będą chętni do walki ze sobą, że wypowiedzą posłuszeństwo władzy a w jakiejś przyszłości dobiorą się do zadka możnym tego świata, zarówno tym na Kremlu jak i w białym domu czy zaciszu innych gabinetów decyzyjnych.
      • walter622 Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 16:17
        krzysiozboj napisał:
        > Ktoś już wcześniej dzielił rasy na lepsze i gorsze.

Takie poglądy jakie głosi zeitgeist, nie rodzą się z dnia na dzień, lecz są zwykle wynoszone z domu rodzinnego. Najwidoczniej dziadek bądź babcia zeitgeist'a służyli w sonderkommando i skwapliwie, na rampie kolejowej jakiegoś obozu koncentracyjnego, segregowali "podludzi" - kogo od razu do pieca, a kto jeszcze mógł się przydać.
        Co w sumie nie powinno zaskakiwać - od 1943 r. personel obozów nie rekrutował się z Niemców - przedstawiciele "unterów" mieli szansę wybicia się na tymczasowych "oberów", z czego skwapliwie korzystali. No, a teraz ich wnuczęta kultywują dumne "tradycje" rozpisując się o podludziach, którym, ich zdaniem w porywie patriotyzmu
        trza, "rozwalać czerepy".

To, że takie wypowiedzi coraz częściej pojawiają się na polskich foarch i są tolerowane
        przez cenzurę, tylko świadczy, że skala kolaboracji bynajmniej nie była marginalna, a i w chwili obecnej koniunkturalne zapotrzebowanie na takie postawy jest coraz większe.

www.youtube.com/watch?v=ee5g--AOibI

• krzysiozboj Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 16:57
          Nie wiem skąd takie poglądy się biorą, mnie one przerażają mocniej niż działania Rosji, ja bardziej boje się podpuszczenia na siebie narodów i wyrzynanek etnicznych (te zawsze były bestialstwem) niż tego że Rosja odbuduje swą dawną pozycję i wpakuje pod but narody które tego nie chcą.

Jak już pisałem - nadzieja w tym że ludzie nie będą chcieli ze sobą walczyć, dla mnie ci żołnierze którzy oddali transportery są i bohaterami i nadzieją, zobaczyli że ich przeciwnikiem ludność cywilna i powiedzieli "nie", oberwali za to od zwierzchników ale u mnie budzą szacunek, podejrzewam że jechali walczyć z żołnierzami obcego państwa i tą walkę pewnie by podjęli, z cywilami nie chcieli. Mam wrażenie że podobnie zachowały się siłowe resorty z majdanowcami, jak dla mnie bardzo łagodnie się zachowywały w stosunku do uzbrojonej rewolty ulicznej, snajperzy to osobna działka, ci zleconą krwawą robotę wykonali. Myślę ze to co się stało z tymi oddanymi transporterami pokazało że ani Rosja ani Lwów zbrojnie nie zdobędzie wschodniej Ukrainy, myślę że tu porażkę ponieśli ci którym wydaje się że solidne uzbrojenie to podstawa a prości ludzie zobaczyli że wcale tacy bezbronni nie są wtedy gdy w czołgu siedzą normalni żołnierze. Dla mnie to jakieś światełko w tym syfie że w krytycznym momencie sk...ny wszelakiej maści nie będą mogły użyć wojska przeciw ludności.
          • nie-tak Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 17:30
            krzysiozboj napisał:
            sk...ny wszelakiej maści ni
            > e będą mogły użyć wojska przeciw ludności.
            -----------------------------------
            A kto szkolil i przygotowywal do mordowania jak piszesz "sk...ny wszelakiej maści" (celowo cytuje twoje slowa) w Legonowie pod Warszawa?
            • krzysiozboj Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 17:53
              Mam dziwne wrażenie że raz masz kłopot z przeczytaniem tego co napisałem a dwa chyba żyjesz mentalnie w PRL jeśli idzie o zadania Policji bo domyślam się że do niej pijesz a w tekście masz literówkę.
              • nie-tak Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 18:06
                krzysiozboj napisał:

> Mam dziwne wrażenie że raz masz kłopot z przeczytaniem tego co napisałem a dwa
                > chyba żyjesz mentalnie w PRL jeśli idzie o zadania Policji bo domyślam się że d
                > o niej pijesz a w tekście masz literówkę.
                ------------------------------
                Nie udawaj ze nie wiesz jak ma Polska zmazane rece w sprawie Ukrainy i jej paktu z banderowcami czyli z prawym sektorem.
                • krzysiozboj Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 18:08
                  A to mi jeszcze wytłumacz dlaczego się czepiasz o to do mnie?
                • krzysiozboj Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 18:19
                  I przy okazji jaki związek ma polska policja (bo ciągle zakładam że coś o nią zaczepiałaś) z wydarzeniami na Ukrainie?
                  • nie-tak Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 18:39
                    Odnosze wrazenie ze zyjesz w Polsce i wiesz co sie w okolo ciebie dzieje, ty chcesz wiedziec prawde i byc lepiej poinformowanym wiec masz Google do tego dobra chec, co stoi na przeszkodzie by wiecej sie doksztalcic, znac kulisy wydarzen niz to co ci zawlaszczone propaganda media podadza. Wystarczy ze zaczniesz od slowa: gladio Polen + Ukraina, ale do tego trzeba znac chociaz te podstawowe (angielski + niemiecki) jezyki.

_______________________________________________________________
                    Ciekawa analiza dzisiejszych czasow:
                    www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw
                    www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg
                    • krzysiozboj Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 18:52
                      Jeśli to robili to jestem tego samego zdania co i przy więzieniach CIA u nas - sąd i ciężkie wyroki dla decydentów. Niestety to tylko życzenia na dzień dzisiejszy.

Z tym że robi to wąska grupa osób i musi takie działania kamuflować. Ja mam tylko nadzieję ze gdy przyjdzie rozkaz masowej eksterminacji ludzi przez regularną policję czy wojsko to zobaczę to co na wschodniej Ukrainie, że odmówią strzelania do cywili. Mam też nadzieję że Ukraińcy dla własnego dobra zaczną drążyć zaplecze rewolty na majdanie, nie tylko to kto strzelał ale też kto finansował i kto za sznurki pociągał.
                      • romrus Lukaszenko o Ukrainie 20.04.14, 20:20
                        krzysiozboj napisał:
                        >sąd i ciężkie wyroki dla decydentów.
                        > Z tym że robi to wąska grupa osób i musi takie działania kamuflować.
                        > nie tylko to kto strzelał ale też kto finansował i kto za sznurki pociągał.

Poldowcip/polprawda

"Dziennikarz do Luki: ile lat potrzebowal by Pan dla naprawy sytuacji na Ukrainie?
                        Luka: Lat? 4 dni. W pierwszy rozstrzelac Rade Naiwyzsza, na trzeci dzien rostrzelac tych, kto przyszed na pogrzeb, na czwarty dzien wszystko bedzie gralo".

*pogrzeb w/g tradycji prawoslawnej odbywa sie na trzeci dzien.

Rozstrzalow nie popieram.
                        To nie mozna uznac za recepte, ale za diagnoze sytuacji - jak nailepiej.
          • walter622 Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 21:02
            krzysiozboj napisał:

> Nie wiem skąd takie poglądy się biorą,

Wynoszone są z rodzinnych domów, skrzętnie skrywane wraz z haniebnymi tajemnice
            przeszłości, lecz w nadarzających się okolicznościach eksplodują niesamowitym zdziczeniem i barbarzyństwem, kreowanym jako ten jedynie słuszny sposób przejawiania "patriotyzmu".

> Dla mnie to jakieś światełko

Jesteś optymistą. Niestety, "światełka zgaszono" - będzie tylko coraz gorzej.

www.youtube.com/watch?v=n9oQEa-d5rU
            • eva15 światełko zgaszono? 20.04.14, 23:08
              Ja mam wrażenie, że zwykli Ukraińcy z armii nadal nie chcą strzalać do swoich ukraińskich i rosyjskich braci, tego światełka nie zgaszono. I właśnie dlatego następuje ponowny rozkwit Prawego Sektora oraz werbowanie nowych oddziałów wśród bandytów, elementów asocjalnych.
              Prawy Sektor, gdyby Jugo-Wostok się nie zbuntował, byłby powoli sekowany, bo był medialnie i propagandowo niewygodny dla Zachodu. Wykonał brudną robotę i cześć. Ale bunt wschodu i po części poludnia Ukrainy dał mu nowe życie.
              • walter622 Owszem 20.04.14, 23:29
                eva15 napisała:
                .
                > I właśnie dlatego następuje ponowny rozkwit Prawego Sektora oraz werbowanie
                > nowych oddziałów wśród bandytów, elementów asocjalnych.
                Tworzą z nich pośpiesznie nowe brygady z sowitym wynagrodzeniem za brudną robotę.
                Po ich przetestowaniu na płd-wschodzie rzucą ich na rozprawienie się z kolejnymi protestami, które oczekiwane są w czerwcu- lipcu, kiedy ludziom skończą się oszczędności
                i znikną resztki złudzeń. Konflikt obecny - o podłożu etnicznym, przerodzi się w konflikt o podłożu ekonomicznym. Przy obecnych falach podwyżek, cięciach budżetowych (budżetowce zredukowali płace ca. o 60%), zwolnieniach i zapaści gospodarki taki scenariusz jest nieunikniony. A na dodatek wygrana Waltzmana (Poproszenki) w wyborach uświadomi, że nowi szubrawcy zastąpili przy korycie poprzednich szubrawców, tj. system oligarchiczny na całej tej historii , w sumie, w niczym nie ucierpiał.
                • eva15 Walterze, 21.04.14, 00:11
                  chyba nie wierzysz serio, że dojdzie do namaszczenia Poroszenki na prezydenta? I że w ogóe dojdzie do wyborów?
                  Ja mam wrażenie, że projekt USA, pani Nuland, skończy się na namaszczeniu Jaceniuka. Na więcej sił nie wystarczy. USA nie są w stanie zagarnąć całą Ukrainą, jedyne co im pozostaje, to wojna domowa po to, by rozwalić ten kraj tak, aby Rosja miała do czynienia z niesprawną ruiną u swych granic. Fail state pełen zdziczałych, opłacanych terrorystów.
                  • walter622 Fusy 21.04.14, 00:25
                    eva15 napisała:
                    > skończy się na namaszczeniu Jaceniuka
                    Być może niezbyt dokładnie śledzę to co się dzieje na Ukrainie, lecz odnoszę wrażenie, że Jaceniuk nie przejawia prezydenckich ambicji, w odróżnieniu od Poproszenki, który w tym zakresie prze jak czołg i ma faktycznie spore szanse. Lecz jego wygrana będzie świadectwem, że Ukraina drepcze nadal w miejscu i jedna banda oligarchów wymieniła
                    przy korycie poprzednią (i to na dodatek nie w całym składzie - sporo z poprzedniej bandy w porę się zorientowało na kogo trza stawiać stawki) .
                    Rzecz jasna jest to wróżenie z fusów, czego generalnie staram się unikać.

Jedne co pewne, że zwykłym Ukraińcom będzie się wiodło coraz gorzej, tak więc sytuacja będzie coraz bardziej nieprzewidywalna.
                    • eva15 Póki USA liczą głosy... 21.04.14, 00:43
                      Ambicje namaszczonego przez USA Jaceniuka są tu drugorzędne. Prezydent czy premier to w sumie bez znaczenia, chodzi o to, kto ich obu namaści. A skoro wydarzenia w Kijowie kontrolują USA, to USA będą kontrolować wybory.
                      Jak mawiał ponoć Stalin:

nieważne, kto jak głosuje, ważne , kto liczy głosy.

I jak długo głosy w Kijowie policzą USA, tak długo wybory nie mają sensu i pewnie się nie odbędą. A jeśli jednak, to przypuszalnie bez Jugo-Wostoka.
                      • pijatyka Na Ukrainie? Ciekawe. A kto "liczył głosy"... 09.05.14, 20:46
                        ...jak w wyborach (tych niesfałszowanych) wygrywał Janukowycz?...

Nie mieści się w kacapskich łepetynach (także effcinej) że wybory można po prostu wygrać.
        • nie-tak Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 17:23
          walter622 napisał:
          No, a teraz ich wnuczęta kultywują
          > dumne "tradycje" rozpisując się o podludziach, którym, ich zdaniem w porywie pa
          > triotyzmu
          > trza, "rozwalać czerepy".
          --------------------------------------------------
          Odnosze wrazenie ze ta kultywacja "tradycji" w Polsce jest tak daleko zakorzeniona jak i przyslania rozumy Polakow poczowszy od najwyzszego stopnia spoleczenstwa skonczywszy na normalnym zjadaczu chleba ze na polecenie pana dokladniej wasala brudza podludzie sobie rece w niechlubie ze pozniej jest im trudno od nieslawy jak i hanby je wymyc > vide tajne wiezienia w Polsce, dzis Ukraina.
          Nieslwa jak i hanba rozprzestrzenia sie nad Polska o tym pisze sie juz na zachodzie, naturalnie nie w kontrolowanych jak i zawlaszczonych mediach.
          • walter622 Re: Dziadek służył w ... ? 20.04.14, 22:29
            nie-tak napisała:
            > Odnosze wrazenie ze ta kultywacja "tradycji" w Polsce jest tak daleko zakorzeniona

Dość znamienna jest rola GW/Agory w kultywowaniu tej "tradycji" i propagowaniu tego typu poglądów. Przy tym daleko nie trzeba szukać - wystarczy się rozejrzeć po tym forum i przyjrzeć się reakcji cenzury na tego typu wypowiedzi - pozostają nietknięte.

W ubiegłym roku wszystkie wątki o prawosławnym Święcie Paschy/ Wielkanocy były natychmiast kasowane, podobnie jak wszystkie wątki dotyczące Święta Nawroz -:)))
        • j-k Pradziadek służył w Blagowieszczensku 20.04.14, 17:27
          10 lat...
          w carskiej armii...

a pisze tu o tym od dawna...
          masz z tym jakies problemy ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          • zeitgeist2010 Re: Pradziadek służył w Blagowieszczensku 09.05.14, 22:16
            j-k napisał:

> 10 lat... w carskiej armii... > a pisze tu o tym od dawna...
            > masz z tym jakies problemy ?
            >
            > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

Do cogo muvish?

a tak ode mnie prosto z serca polskiego. Zazdroszczę ci.
    • tojabogdan rassenhygienischer wegweiser 20.04.14, 21:27
      a cały tytuł brzmi w oryginale: "rassenhygienischer wegweiser für jedermann", niejakiego konrada dürre.
      Pod koniec wojny niemcy wiali z polski pozostawiając rzeczy niepotrzebne, w tym i książki. Tak też trafiło w moje ręce to "wybitne dzieło" nauki naszych zachodnich sąsiadów. Nie wiem, czy jest to ulubiona lektura założyciela tego wątku, ale temat jest żywcem z niej wzięty.
      Dzisiaj jest do tego jakaś tam rocznica słynnego uwodziciela niemieckiego narodu, niejakiego adolfa h. Wilekim uwodzicielem zwykło się go nazywać w czasach, gdy alianci podjęli się denazyfikacji tego wielkiego narodu. Szybko im przeszło, bo okazało się, że skażonych jest 99%. I zdecydowali się na kroki bardziej pragmatyczne. A zasłanianie się tym uwiedzeniem było i nadal jeszcze bywa dość skutecznym rozgrzeszeniem tej jedynej w historii dziejów zbrodni.
      Tak więc założyciel wątku nieprzypadkowo odgrzewa ideologię hitlera w wigilię jego urodzin
      • zeitgeist2010 odczuwam satysfakcję 30.04.14, 20:41
        tojabogdan napisał:

(...) Tak więc założyciel wątku nieprzypadkowo odgrzewa ideologię hitlera w wigilię jego urodzin

ze trend rosyjskich podludzi robi darmową robotę. Spedzilem ostatnie 14 dni w NIemczech i jestem spokojny.

Ich sehe keine Nebel auf dem Horizont.
    • zeitgeist2010 futbol 30.04.14, 21:07
      wkvsp.blogspot.se/p/n.html#www.rojadirecta.me
      drugi polfinal champions league. Chelsea - Atletico de Madrid. Wczoraj: real madrid - bayern niemcy: 5-0
      • zeitgeist2010 drugi klub hiszpanski 30.04.14, 22:35
        bije Chelsea 3-1. Super. Madrid wali po mordzie bawarie i londyn.

Ale czolowki gazet zdominowane sa przez rosyjskich podludzi. Ja jednak widze inna przyszlosc.
    • zeitgeist2010 I miss you buddy, the forum misses u 09.05.14, 21:57
      obdarzyles to forum setkami mądrych spostrzezen, mysli i refleksji.

Przyklad: „rosyjscy” uzytkownicy tego forum szkodzą dobremu imieniu Rosji reprezentując glupote i bolszewicką filozofie zycia.

A prawdziwa Rosja to zdolnosc do intelektualizmu i kultura picia herbatu z samowaru.

U mnie osobiscie bardzo inteligentnie zauwazyles kombinacje z germanskiej dyscypliny i lacinskiej lekkodusznosci.
    • zeitgeist2010 zachód_kontra_podludzie 09.05.14, 23:12
      zeitgeist2010 napisał:

są to mocne slowa ale odwierdzledniają aktualną sytuacje. Inteleknualny i polityczny etos zachodu kontra Rosja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka