Gość: aguś IP: *.tzf.com.pl 23.07.02, 09:40 proszę o SPROWADZONE przez Was kontakty do ortodontów. chciałabym założyć aparat i nie wiem gdzie warto i po przystepnej (sensownej, a nie wziętej z sufitu) cenie. dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: ortodonta w W-wie IP: *.waw.cdp.pl 23.07.02, 12:50 Polecam Ci Wojewódzkie Centrum Stomatologii na ul. Nowy Zjazd. Sama tam zakładałam aparat i jestem bardzo zadowolina. Aparat na górę kosztuje 1300 zł, na dół 1000 zł, comiesięczna wizyta 80 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: ortodonta w W-wie IP: *.dorotowo.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 13:16 Ja równiez przyłączam się do tej prośby, z tym , że mnie interesuja ortodonci w Olsztynie i ceny jakich moge się spodziewać. Interesuje mnie równiez koszt aparatu porcelanowego,bo taki własnie chciałabym założyć, może ktos z Was taki nosił lub nosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: ortodonta w W-wie IP: 217.96.36.* 02.08.02, 10:34 Gość portalu: gonia napisał(a): > Ja równiez przyłączam się do tej prośby, z tym , że mnie interesuja ortodonci w > > Olsztynie i ceny jakich moge się spodziewać. Interesuje mnie równiez koszt > aparatu porcelanowego,bo taki własnie chciałabym założyć, może ktos z Was taki > > nosił lub nosi? W ślad za moją ortodontką - nie polecam Ci aparatu porcelanowego (ceramicznego). Akurat takie zamki są przyklejane do zębów specjalnym klejem, który spaja się bardzo ze szkilwem i przy zdejmowaniu aparatu istnieje ryzyko uszkodzenia szkliwa. Lepszy jest aparat plastikowy. Jest biały i tu nie ma takiego ryzyka jak przy ceramicznym. Ja właśnie taki mam i jestem b. zadowolona. Mila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: ortodonta w W-wie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 18:40 Mam pytanie, jak wygląda taki plastikowy aparat i czy jest bardzo widoczny. I jaki jest koszt założenia takiego aparatu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: ortodonta w W-wie IP: 213.17.164.* 05.08.02, 11:26 Gość portalu: gonia napisał(a): > Mam pytanie, jak wygląda taki plastikowy aparat i czy jest bardzo widoczny. I > jaki jest koszt założenia takiego aparatu? > pozdrawiam Plastikowy aparat wyglada nastepujaco: przezroczyste zamki (takie male kwadraciki )naklejone na poszczegolne zeby polaczone metalowym drutem. Niestety jest widoczny i obawiam sie, ze nie ma mozliwosci, aby tak nie bylo, choc oczywiscie znacznie mniej niz metalowy, ja zaplacilam tylko za zalozenie aparatu (trzeba jeszcze doliczyc koszty badan) na jedna szczeke 1.740,00. Polecam przeszukanie internetu, tam znajdziesz duzo informacji na ten temat i oczywiscie zdjecia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś Re: ortodonta w W-wie IP: *.tzf.com.pl 24.07.02, 08:42 Hej, czy nikt z was nie ma (miał) aparatu. proszę o info. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: ortodonta w W-wie IP: 213.17.164.* 02.08.02, 16:17 witam, ja od prawie dwoch tygodni nosze aparat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: ortodonta w W-wie IP: 217.96.36.* 06.08.02, 13:56 Plastikowy aparat jest o tyle niewidoczny, ze jest biały. Zamki natomiast troszkę bardziej odstają od zębów, niż metalowe. Wolę jednak to niż całkiem metalowy aparat. Noszę go od kilku miesięcy i jestem b. zadowolona. Gdybyście mieli jakieś pytania - służę radą. Mila Odpowiedz Link Zgłoś