Dodaj do ulubionych

Polska zamknela konsulat w Doniecku.

12.06.14, 11:51
Biorac pod uwage inne doniesienia z Doniecku (opuszczenie miasta przez zachodnich dziennikarze ,jak i innych cudzoziemcow),mozno z pewnoscia powiedziec,ze najpozniej w sobote junta przypusci szturm Doniecka .I tyle ze slow prosiaczka,ze w tym tygodniu banderowcy zaprzestana dzialania bojowe. Armia Noworosji przygotowala sie do odparcia szturmu i zadnego blitzkriegu nie bedzie .Jak junta rzeczywiscie przypusci szturm Doniecku,to liczba ofiar wsrod cywile mozebyc tysiace
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Polska zamknela konsulat w Doniecku. 12.06.14, 12:04
      "liczba ofiar wsrod cywile moze byc tysiace "
      Mam nadzieje ze sie mylisz i do tego nie dojdzie!
      • igor_uk szwampuch58,czytaj uwazniej. 12.06.14, 16:18
        ja tylko przypuszczam,a nie stwierdzam stanowczo,ze ofiary moga byc liczone w tysiacach.
        Ja tak samo,jak i Ty,licze na to,ze junta nie popelni zbrodni,atakujac miasto przy pomocy ciezkiej artylerii,lotnictwa i systemow "Grad". Ale mam prawo miec takie obawy,biorac pod uwage ten fakt,ze junta skoncentrowala w poblizu Doniecka to wszystko,co wymienilem wyzej.
        • brat_ramzesa Rosja bedzie czekac az banderowcy oczyszcza ze 12.06.14, 17:18
          zbednego elementu Donbas??
          Precyzyjne uderzenia przeciwlotnicze i przeciwpancerne wskazane najlepiej centralnie w Pentagon
          • igor_uk Re: Rosja bedzie czekac az banderowcy oczyszcza z 12.06.14, 17:21
            Sadzac po tych stratach w lotnictwie i pojazdach pancernych,ktore junta doznala, Rosja nie czeka .Po prostu prowadzi inna wojne,taka o jakiej sam wspominales.
            • igor_uk I jeszcze brat... 12.06.14, 17:40
              Mnie w tej chwile bardziej od dzialan wojskowych (bo tu dla mnie wszystko jasno) interesuja sprawy gospodarcze .Bo Kijow ma silniejsza bron,niz samoloty i czolgi.Mnie chodzi o system finansowy,ktory Kijow moze wylaczyc w kazdej chwile .Jak wtedy ludzi beda zyc? Jak beda dzialac przedsiebiorstwa ? W jaki sposob bedzie rozliczany eksport? To sa sprawy bardzo wazne i z tego,co do mnie doiera,wlasnie nad tym teraz pracuja fachowce z Rosji.
              Jednym z wariantow rozpatruje sie wprowadzenie doswiadczenia z Poludniowej Osetii i Abchazji,gdie po odlaczeniu od gruzinskiego sytemu bankowego,zaczeli bardzo operatywnie dzialac filii rosyjskich bankow,a calosc rozliczen poszla przez rosyjskie banki.Oczywiscie w takim razie rubel stanie oficialna waluta Noworosji ,to oczywiscie ma byc tymczasowym rozwiazaniem,w ostatecznosci powinna Noworosja stworzyc wlasny system finansowy z wlasnym centrum emisyjnym,tak jak to stalo sie w Naddniestrzu.Biorac pod uwage ten fakt,ze Noworosja liczy 6.6 mln mieszkancow,a Naddniestrze zaledwie 513 tys. i Naddniestrzu udalo sie,to perspektywy Noworosji sa bardzo optymistyczne pod tym wzgledem.
              Oprocz tego jeszcze w 2010 roku byl stworzony tak zwany euroregion "Donbas",w ramach ktorego bardzo ciasno zaczeli bezposrednio wspolpracowac te dwa obwody ukrainskie z przygranicznymi obwodami rosyjskimi.
              jak Ewa zawsze pisze - ostateczne zwyciestwo przyniesie gospodarka.I Noworosja ma wszelkie mozliwosci zwyciezyc .
              • brat_ramzesa Re: I jeszcze brat... 12.06.14, 17:54
                Dokladnie to samo zaprzata mi glowe, przeszkoda moga byc sankcje Zachodu, jesli reszta swaita zdecyduje sie handlowac z Noworosja jest szansa na wyjscie z impasu, kolejna przeszkoda sa rajdy wojskowe hunty, wydaje mi sie ze pieniadze na cele militarne beda plynac w tym z USA.Kolejna wazna kwestia to odbicie Dniepropietrowska, Charkowa bez tych oblasti hunta padnie na ryj i zjedza ich banderwocy kotrzy coraz glosniej wyrazaja niezadowolenie, mysle ze to tez determminuje te nieludzkie ataki
                • igor_uk Re: I jeszcze brat... 12.06.14, 18:18
                  Najwazniejszym w tej chwile jest zapewnienie ludnosci obwodow Luganskiego i Donieckiego w miare normalnego zycia . I wlasnie dlatego Rosja caly czas dostarcza gaz Ukrainie,bo gaz na potrzeby ludnosci Ukraina ma swoj, gaz z Rosji importuje sie na potrzeby przemyslu i najwiecej gazu idzie na wschod Ukrainy.

Czytales to?
                  www.facebook.com/burkonews/posts/339437986204081
                  • brat_ramzesa Re: I jeszcze brat... 12.06.14, 18:35
                    Zdaje sobie sprawe z powodow dla ktorych gaz wciaz plynie do Ukrainy, pisalem o tym wladkowi ale chyba nie zrozumial.Wiem ze pod kontrola sa stacje i przepompownie gazu, na ile to pozwoli sprzedawac temu regionowi gaz po cenach preferencyjnych z pominieceim reszty Ukrainy.....w kazdy razie trzymam kciuki za te postulaty rusvesna.su/news/1402587377 i bore sie za lekture co podrzuciles ;)
                  • brat_ramzesa ciekawe, ciekawe 12.06.14, 19:23
                    obawiam sie nieobliczalnosci.nieprzewidywalnosci pewnego panstwa za kałuzą, uratujecie przed ludobojstwem oni oskarza o to Rosje a media nakreca spirale klamstw, tu jest pies pogrzebany znalezc sposob na pokonanie bariery informacyjnej
                  • eva15 Ciekawe, czy to prawda,czy tylko bandero-histeria 12.06.14, 19:42
                    Jak oceniasz prawdomówność tego wpisu na pejsbuku?
                    • igor_uk To polprawda,Ewa. 12.06.14, 20:00
                      Prawda jest to,ze duza grupa uzbrojonych ludzi przybyla z Rosji.Prawda jest to,ze poruszai sie na opancerzonych pojazdach.Nie jest prawda to,ze czolgi,ktore sa w posiadaniu Noworosji,to rosyjskie T-72 ,kazdy,kto ma chcociazby minimum wiedzy o uzbrojeniu widzi na filmikach ze Snieznego czolgi T-64,ktorych w rosyjskiej armii nie ma od lat,ale ktore sa czolgiem podstawowym ukrainskiej armii .I pare dni temu ja pisalem,ze opolczency weszli w posiadanie 3 czolgow T-64 ,ktore porzucila ukrainska armia.
                      Prawda jest to,ze opolczenie ma na uzbrojeniu duza ilosc przenosnej broni przeciwpancernej,jak i przeciwlotniczej.
                      Klamstwem jest to,ze kompleks "Mandat-B1E" ma pochodzenie rosyjskie.Ten kompleks jest produkowany w Dnieskim zakladzie "Topaz",skad i byl wziety przez opolczencow
                      time-news.net/ukraine/3510-noveyshie-kompleksy-reb-v-rukah-opolcheniya-donbassa.html
                      Prawda jest to,ze Rosja dostarcza sporo uzbrojenia dla Noworosji,ale klamstwem jest to,ze armia rosyjska bezposrednio jest zaangazowana w dzialania bojowe na wschodzie Ukrainy.
                      Rowniez jest prawda to,ze granica z Rosja na odcinku obwodu Luganskiego praktycznie nie istnieje i tak,zgodnie z planami wladz Noworosji ma byc do konca 2015 roku
                      korrespondent.net/ukraine/politics/3377290-v-lnr-namereny-vvesty-rezhym-otkrytoi-hranytsy-s-rossyei
                      Klamstwem jest stwierdzenie,ze Rosja bez zadnych skrupulow wprowadza swoi wojska.Rosja robi to bardzo delikatnie i z duzym wyczuciem :-)
                      • marko125 Granica 12.06.14, 20:03
                        Z FR nic się nie przedostaje. Putin na polecenie Zachodu bardzo dobrze uszczelnił granicę. Nie ma mowy o przedostaniu się większej liczby ochotników. Granica jest patrolowana z powietrza. Być moze ktoś tam pojedyńczy przejdzie gdzieś przez zieloną granice i tyle.
                      • eva15 Re: To polprawda,Ewa. 12.06.14, 20:08
                        Dzięki za wyjaśnienia.

> Klamstwem jest stwierdzenie,ze Rosja bez zadnych skrupulow wprowadza swoi wojs
                        > ka.Rosja robi to bardzo delikatnie i z duzym wyczuciem :-)

:-))) Tak trzymać !
    • tornson Pokłosie debilizmu polskiej polityki! 12.06.14, 12:33
      Taki konsulat w takim regionie mógłby nam przynieść sporo korzyści. Wiele krajów chętnie korzystałoby z pośrednictwa polskiego konsulatu w rozmowach z władzami DRL i ŁRL. Niestety fanatyczne zacietrzewienie w popieraniu banderowców całkowicie popsuło, pozytywny do tego czasu, wizerunek Polaków na wschodzie Ukrainy.
      • vladexpat Re: Pokłosie debilizmu polskiej polityki! 12.06.14, 13:54
        tornson napisał:

> Taki konsulat w takim regionie mógłby nam przynieść sporo korzyści. Wiele krajó
        > w chętnie korzystałoby z pośrednictwa polskiego konsulatu w rozmowach z władzam
        > i DRL i ŁRL. Niestety fanatyczne zacietrzewienie w popieraniu banderowców całko
        > wicie popsuło, pozytywny do tego czasu, wizerunek Polaków na wschodzie Ukrainy.
        >
        W mieście pełna anarchia, uzbrojone bandy latają po ulicach a polscy dyplomaci mają tam siedzieć? Na szczęście nasze władze czasami potrafią zachować rozsądek i nie będą narażały personelu konsulatu. Z zacietrzewieniem to akurat nie ma nic wspólnego.
        • marko125 Re: Pokłosie debilizmu polskiej polityki! 12.06.14, 14:00
          A uzbrojone bandy PS czy tez bojówki Laszki i Kołomyjskiego już Ci nie przeszkadzają ?Tylko Ci separatyści tacy zli no nie ?
          • vladexpat Re: Pokłosie debilizmu polskiej polityki! 12.06.14, 14:14
            marko125 napisał:

> A uzbrojone bandy PS czy tez bojówki Laszki i Kołomyjskiego już Ci nie przeszka
            > dzają ?Tylko Ci separatyści tacy zli no nie ?

Jeżeli strzelają na ulicach to przeszkadzają. Ale na szczęście w pozostałych miastach gdzie są polskie konsulaty (Charków, Łuck, Odessa, Winnica, Lwów, ambasada w Kijowie) panuje spokój, więc nie ma powodu do ewakuacji. A konsulat w Sewastopolu został zamknięty z powodu nieokreślonego statusu państwowego tego miasta.
        • pijatyka Re: Pokłosie debilizmu polskiej polityki! 13.06.14, 17:54
          > z pośrednictwa polskiego konsulatu w rozmowach z władzami DRL i ŁRL

Ubrdał sobie komuchowaty mamut, że Polska będzie pośredniczyć w jakichś "rozmowach" z kacapskim Chamasem... LOL
      • igor_uk Tu nie chodzi o debilizm,tornson. 12.06.14, 16:23
        jest rzecza normalna,kiedy jednostki dyplomatyczne sa zamykane w miastach,w ktorych tocza sie walki,lub oczekuja sie takowe.I wlasnie o tym watek -polski konsulat zamyka sie,poniewaz oczekuje sie nasilenie walk,co moze byc skutkiem ataku junty na to miasto.
        O ile polskie wladzy zostali przez junte uprzedzeni,to zamykanie placowki jest czyms naturalnym i rozsadnym,przeciez nie wolno narazac zycie polskich obywatele.
    • humbak Re: Polska zamknela konsulat w Doniecku. 12.06.14, 12:42
      Jakiego blitzkriegu? Przecież tam działania zbrojne trwają już kilka miesięcy. Separatyści z jednej strony twierdzą że walczą w obronie tamtejszej ludności przed "faszystami" a z drugiej kompletnie w zadzie mają jakie zagrożenie stwarzają ich działania. Nie twórz atmosfery, jakby to działania Kijowa były tu problemem, bo oni próbują odzyskać panowanie nad krajem.
      • igor_uk humbak i do ciebie kietuje ta uwage:-) 12.06.14, 16:26
        Czytaj uwazniej .
        Napisalem:"I tyle ze slow prosiaczka,ze w tym tygodniu banderowcy zaprzestana dzialania bojowe" .
        Poroszenko(prosiaczek) deklarowal,ze w tym tygodniu zostana zaprzestane dzialania bojowe,wlasnie stad moje wspomnienie o blitzkrieg.Bo do konca tygodnia zostalo zaledwie trzy dni,nie liczac dzisiejszego.
        • humbak Re: humbak i do ciebie kietuje ta uwage:-) 12.06.14, 22:19
          Cóż, jakbyś napisał Poroszenko, może nie doszłoby do nieporozumienia.
          • igor_uk Re: humbak i do ciebie kietuje ta uwage:-) 12.06.14, 22:22
            demotivation.me/images/20140603/bny8rtyd5ekm.jpg
    • bywszy1 Re: ale cynizm!+ 12.06.14, 13:24
      1igor-uk napisał(a):
      Armia Noworosji przygo
      > towala sie do odparcia szturmu i zadnego blitzkriegu nie bedzie .Jak junta rzec
      > zywiscie przypusci szturm Doniecku,
      to liczba ofiar wsrod cywile mozebyc tysiace
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      cos ta Armija jest ch...a,cywilami sie przykrywa.
      Przypomina niektore oddzialy SS,co przed soba dzieci z kobietami pedzili.
      Podobno gdzies sie to zdarzylo.
      Nie moga wyjsc w pole i dac sobie po mordzie?
    • kzet69 12.06.2014 12.06.14, 14:05
      i żałosny igor w swoim żałosnym matrixie... I zapewniam cię psychopato, że wbrew twoim nadziejom nię będzie żadnych tysięcy ofiar, zaspokojenia swoich zboczonych krwawych instynktów szukaj gnido gdzie indziej, na Ukrainie orgazmu psycholu ni osiągniesz...
    • marsaqua kijowscy ludobójcy szykuja w.Ukraincom holokaust 12.06.14, 14:15
      taki jak w Fallujah, zwany demokratyzowaniem na śmierć. Dostali dokladne instrukcje jak szybko zamienic miliony ludzi I miasto w popiół.
      www.democracynow.org/2004/4/28/this_is_the_massacre_the_holocaust
      • retromix Re: kijowscy ludobójcy szykuja w.Ukraincom holoka 12.06.14, 20:05
        Co i kto szykuje to się okaże. Nie uprzedzaj faktów.
    • gobo2 a po co? szturm na milionowe miasto? 12.06.14, 14:35
      przeciez 100-tysieczny slowiansk, jest jeszcze nie zdobyty...!
      ty, gadasz, jak jakas, podpuszczalska kassandra..!

1igor-uk napisał(a):

>mozno z pewnoscia powiedziec,ze najpozniej w sobote junta przypusci szturm Doniecka .
      • igor_uk Re: a po co? szturm na milionowe miasto? 12.06.14, 16:29
        Czy naprawde uwazasz,gobo2,ze junta z Kijowa czyta moi posty na forum "Swiat" i kieruje sie moimi sugestiami w swoich dzialaniach? :-)
        • gobo2 rozumiem, ze ty, jestes z junta w kontakcie 13.06.14, 15:16
          skoro, piszesz tu, takie perelki...!

1igor-uk napisał(a):

>mozno z pewnoscia powiedziec,ze najpozniej w sobote junta przypusci szturm Doniecka .

igor_uk napisał:

> Czy naprawde uwazasz,gobo2,ze junta z Kijowa czyta moi posty na forum "Swiat" i
          > kieruje sie moimi sugestiami w swoich dzialaniach? :-)
          • igor.z_uk Chyba nie wiele rozumiesz,gobo2. 13.06.14, 15:30
            Mozno wyciagac jakies wnioski,na podstawie obserwacji i analizy tych informacje,ktore sa powszechnie dostepne.
            • gobo2 igoruk,jest roznica pomiedzy 13.06.14, 18:18

wyciaganiem wnioskow, a stwierdzeniem z pewnoscia...

igoruk, to mozno, z pewnoscia powiedziec, ze ruski pies jest....!
              igoruk, to mozno, wyciagac jakies wnioski,na podstawie obserwacji i analizy tych informacje,
              powiedziec, ze ruski pies jest....!

1igor-uk napisał(a):

igor.z_uk napisał(a):

> Mozno wyciagac jakies wnioski,na podstawie obserwacji i analizy tych informacje
              > ,ktore sa powszechnie dostepne.
              • 1igor-uk Niema zadnej roznicy :-) 13.06.14, 19:05
                Ja wyciagam wnioski na podstawie tej wiedzy,ktora posiadam.Na podstawie tych wnioskow przypuszczam,ze cos moze stac sie.Swoi przypuszczenia moga ogalaszac z wieksza lub mniejsza pewnoscia .Twoja problema polega na tym,ze ty zapomniales gdzie jestes.To jest forum dyskusyjny,gdzie ludzi spieraja sie w swoich pogladach,przypuszczenia,jak i wyciagnietych wnioskach. To co robisz ty,jest niczym innym,jak tylko checia pyskowania.Jak tobie zalezy na pyskowce,to daj znac,chetnie dotrzymam tobie towarzystwo:-).
                A jak chcesz podyskutowac,to zaprezentuj wlasne przypuszczenia,wnioski ,a moze i dodatkowe informacje.Obwinianie mnie w tym,ze ja prowokuje konflikt na Ukrainie,moze i podkresla moja waznosc dla ciebie,ale nie ma nic wspolnego ze stanem faktycznym.Ja jestem tylko zwyklym forumowiczem,jakich w swiecie wirtualnym miliony.
                • gobo2 przeciez, ty sie nie spierasz, tylko z pewnoscia 13.06.14, 19:18
                  powiadasz...!

1igor-uk napisał(a):

1igor-uk napisał(a):
                  >Twoja problema polega na tym,ze ty zapomniales gdzie jestes.To jest forum dyskusyjny,gdzie >ludzi spieraja sie w swoich pogladach,przypuszczenia,jak i wyciagnietych wnioskach. (...)
                  • 1igor-uk A z kim mam spierac sie ? 13.06.14, 20:45
                    Przeciez ty nie podwazyles zadnego mojego slowa :-)
                    • gobo2 nie musze, zycie to robi...!:)! 14.06.14, 17:01

1igor-uk napisał(a):

> Przeciez ty nie podwazyles zadnego mojego slowa :-)

1igor-uk napisał(a):

• 1igor-uk Nie tylko ja umiem wyciagac prawidlowe wnioski. 14.06.14, 19:04
                        Jak widac wsrod dowodcow armii Noworosji nie brakuje madrych ludzi i dlatego wczorajszy dzien ,przypomne -13 piatek,stal dla junty fatalny. jej teraz nie do atakowania Doniecka .
    • marko125 Putinek rozmawiał ze swoim przyjacielem 12.06.14, 18:36
      "Prezydent Rosji Władimir Putin przeprowadził rozmowę telefoniczną z prezydentem Ukrainy Petrem Poroszenką; Poroszenko poinformował w niej o swoim planie uregulowania sytuacji na południowym wschodzie Ukrainy - podał rzecznik Kremla Dmitrij Pieskow. Według rzecznika, prezydent Ukrainy złożył też Putinowi życzenia z okazji Dnia Rosji, obchodzonego 12 czerwca święta państwowego Federacji Rosyjskiej."

Ciekawe jak Putinek zareagowal na poropozycje Poroszenko odnośnie uregulowania konfliktu :) W końcu muszą razem współpracować.
    • adamusb Re: Petroszenko byl szkolony przez globmafie 12.06.14, 22:48
      Jedź w miejce gdzie trwa rozbiórka jakiegoś domu, weź duży rozbieg, walnij głową w mur, przynajmniej jakiś pożytek z tego będzie
    • gobo2 Poro, to tylko amerykanski Bolek 13.06.14, 15:31
      szpieg, ludobojca,zdrajca... nie...!
      to tylko Bolek...:)!

Two diplomatic messages from the WikiLeaks Public Library on U.S. Diplomacy indicate that newly elected President of Ukraine, Petro Poroshenko was an agent for United States State Department. A confidential message from the U.S. Embassy in Kiev on April 29, 2006 mentions the newly elected Ukraine president twice.(...)
      "During an April 28 meeting with Ambassador, Our Ukraine (OU) insider Petro Poroshenko emphatically denied he was using his influence with the Prosecutor General to put pressure on Tymoshenko lieutenant Oleksandr."(...)
      "During an April 28 meeting with Ambassador, Our Ukraine (OU) insider Petro Poroshenko denied that he was behind Prosecutor General Oleksandr Medvedko's recent decision to issue an arrest warrant for Tymoshenko lieutenant Oleksandr Turchynov. … [to] question him about the alleged destruction of SBU [Ukraine intel] files on organized crime figure Seymon Mogilievich." [Russian Mafia Boss of Bosses] WikiLeaks Public Library of U.S. Diplomacy(...)
      www.informationclearinghouse.info/article38760.htm
      marsaqua napisał(a):

> na szpiega, ludobójceI zdrajce swego narodu .
      • 1igor-uk Re: Poro, to tylko amerykanski Bolek 13.06.14, 17:08
        Nic nowego .takich bolkow Stany produkuja tasmowo.
      • marsaqua to nie tylko Bolek 13.06.14, 17:45
        on przeciez także stosuje hitlerowskie metody eksterminacji Ukrainców. To zbrodniarz wojenny.
        • gobo2 wydaje mi sie, ze piszesz slowa,ktorych znaczenia 13.06.14, 18:38
          nie rozumiesz...!
          mozesz powiedziec, czym sie roznily hitlerowskie metody eksterminacji Ukrainców, od hitlerowskich metod eksterminacji Polakow, Zydow,Rosjan...?

marsaqua napisał(a):

> on przeciez także stosuje hitlerowskie metody eksterminacji Ukrainców.
          • 1igor-uk A mi sie wydaje,gobo2. 13.06.14, 19:14
            Ze to ty nie zrozumiales to,co napisal marsaqua.On nie przeciwstawil hitlerowskie metody eksterminacji Zydow,Rosjan czy Polakow hitlerowskim metodom eksterminacji Ukraincow .On po prostu stwierdzil,ze przy eksterminacji Ukraincow Poroszenko stosuje hitlerowskie metody.
            • gobo2 byc moze, jest to spor, o znaczenie slow tylko 13.06.14, 19:51
              ale stosowanie hitlerowskich metod eksterminacji Ukrainców,
              a stosowanie hitlerowskich metod, przy eksterminacji Ukraincow, to o niebo roznica...!!!!

facet/ka napisal....

>on przeciez także stosuje hitlerowskie metody eksterminacji Ukrainców.

1igor-uk napisał(a):
              >On po prostu stwierdzil,ze przy eksterminacji Ukraincow Poroszenko stosuje hitlerowskie metody.
              • 1igor-uk To na pewno tylko spor o sam spor :-) 13.06.14, 20:49
                Bo nie ma zadnego wiekszego sensu w tym,co piszesz .Na pewno to nie wnosi absolutnie nic do dyskusji,oprocz bezsensownej wymianie zdan.
                jak dla mnie,to to co napisal marsaqua nie ma nic w sobie kontrowersyjnego.
              • marsaqua Re: byc moze, jest to spor, o znaczenie slow tylk 13.06.14, 21:37
                gobo, dyskusje na forach sila rzeczy sa pospieszne i poslugujemy sie czesto skrotami myslowymi. .
            • marsaqua Re: A mi sie wydaje,gobo2. 13.06.14, 21:33
              Dzieki Igor za pomoc. Jest takie przyslowie - madrej glowie dosc dwie slowie.:)
              • 1igor-uk Re: A mi sie wydaje,gobo2. 13.06.14, 21:41
                Nie ma za co,marsaqua :-)
                Gobo lubi dyskusji dla samej dyskusji,nie jest chamski,czy jakas specialnie uprzedzony.
                • marsaqua Re: A mi sie wydaje,gobo2. 13.06.14, 21:50
                  zgadza sie, on raczej wyglada na puryste niedoświadcznego w dyskusjach forumowych, ale nie jest chamski. Chamstwo to domena platnych glob-mafijnych propagandystow wielonikowych, ktorych wysyp nastepuje kazdego rana. Mam wrazenie, ze pisze tu ich cala armia I oni tylko miedzy soba magluja wlasne klamstwa.
          • marsaqua Re: wydaje mi sie, ze piszesz slowa,ktorych znac 13.06.14, 21:29
            Mam wrazenie, ze to ty nie pojmujesz tragedii obecnej sytuacji. Metody eksterminacji w.Ukraincow przez kijowska junte I Patroszenko nie roznia sie technicznie niczym od hitlerowskich eksterminacji Polakow, Rosjan , Zydow. Na razie widzimy tylko roznice w skali zbrodni, ale wojna kijowskiej junty z Ukraincami dopiero sie zaczela, wiec ostatecznych rozmiarow tej zbrodni nie znamy.
            • gobo2 wydaje mi sie, ze piszesz zdania ktorych znaczen 14.06.14, 17:10
              nie rozumiesz...:!

mozesz powiedziec, czym sie roznily hitlerowskie metody eksterminacji Ukrainców, od hitlerowskich metod eksterminacji Polakow, Zydow,Rosjan...?

marsaqua napisał(a):

> on przeciez także stosuje hitlerowskie metody eksterminacji Ukrainców.

marsaqua napisał(a):

> Metody eksterminacji w.Ukraincow przez kijowska junte I Patroszenko nie roznia sie
              >technicznie niczym od hitlerowskich eksterminacji Polakow, Rosjan , Zydow.
              • 1igor-uk W okolicach donieckiego lotniska... 14.06.14, 21:19
                slychac intensywna wymiane ognia i wybuchy .Widac czarne slupy dymu.
                Na razie nie mam pojecia o co chodzi .Moze opolczency wyprzedzajaco zaatakowali stacjonujace tam wojska,a moze i nazigwardzisci rozpoczeli szturm Doniecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka