Dodaj do ulubionych

No passaran!

24.06.14, 11:30
Francuska populistka Le Pen jr. i jej holenderski towarzysz Wilders nie potrafili stworzyc frakcji parlementarnej w Parlamencie Europejskim. Nie udalo im sie pozyskac poslow z 8 na 28 krajow europejskich.

Partie populistyczne zeruja na wewnetrznym problemach krajow i nie potrafia stworzyc przekonywujacego programu. Do tego, francuska FN, ma dosc antysemicki koloryt domalowywany systematycznie przez zalozyciela partii Le Pen sr.

Mozna tylko sie ucieszyc, ze europejscy poslowie maja zdrowy rozsadek.

PF
Obserwuj wątek
    • jk2007 No passaran! fotka 24.06.14, 12:35
      arhivar-rus.livejournal.com/590861.html#comments
      dziwne poczucie piękności
    • vladexpat Nacjonalistyczna międzynarodówka 24.06.14, 12:42
      Można tworzyć międzynarodówkę w oparciu o ideę wspólnego wroga. Dla komunistów był to kapitalista, dla nacjonalistów obcy. Jenak gdy dla Francuzów obcym jest Niemiec a dla Niemców Francuz zaczyna się robić pewien problem. Nacjonalistyczna międzynarodówka - to jednak na nasze szczęście oksymoron.
      • krzysiozboj Re: Nacjonalistyczna międzynarodówka 24.06.14, 19:27
        Obawiam się ze mylisz nacjonalizm z szowinizmem, niby blisko chodzi ale to nie do końca to samo. Nacjonaliści bardzo często całkiem dobrze się dogadują między sobą choć chyba nie tworzą międzynarodówek.

Nacjonalizmem będzie np kupowanie w sklepie produktów wyprodukowanych w danym kraju, ot takie stawianie dobra własnego narodu jako wartość, coś w tym złego jest? Mogą być też preferencje przy zatrudnianiu rodaków, naganne?
    • pijatyka Tytułowe hasło bez sensu przywołane 24.06.14, 13:10
      Antyeuropejskim populistom nikt przecież nie postawił tamy - to sami z sobą nie potrafią się dogadać.
      • polski_francuz Re: Tytułowe hasło bez sensu przywołane 24.06.14, 13:22
        Faszystom mowim njet!

Taki sens...

PF
        • mara571 my mozemy mowic, 24.06.14, 16:09
          ale jak sie elity finasow i przemyslu z narodowymi partiami dogadaja, to bedzie jak we Wloszech lat 20-tych.
          • polski_francuz Rotschild 24.06.14, 16:26
            jak samo nazwisko wskazuje nie jest w guscie Le Pen sr. Inni bankierzy pewnie toze. Nie widze niebezpieczenstwa.

PF
            • mara571 a ja widze 24.06.14, 22:08
              1.Rotschild finansowal Lenina i bolszewikow
              2. A.H. finasowali Morgan, Rockefeler i Ford. Troche pozniej dolaczyli przemyslowcy niemieccy.

sauber.50webs.com/kapital/
              Dzisiaj lewactwo finasuje Soros. I wiele innych fundacji b. bogatych, ktorzy sie tym nie chwala.

PS Znajdz godzine czasu i obejrzyj to:
              www.youtube.com/watch?v=jL4G9vQjVOA&feature=kp
              • felusiak1 popatrz jeszcze raz 25.06.14, 03:20
                znowu coś z tobą dzisiaj się dzieje.
      • mara571 Re: Tytułowe hasło bez sensu przywołane 24.06.14, 16:06
        bo komunistyczne.
        a PF wyksztalcony w PRL jeszcze nie dotyczytal, co komuszki w czasie wojny domowej w Hiszpanii wyprawialy.
        Hemingway tez bajki opowiadal w swojej slynnej powiesci.
        • polski_francuz Do-ty-czytal, do-ty-czytal 24.06.14, 16:27
          ale dobry tytul jest tynfa wart. M.in. dlatego lubilem Wyborcza...

PF
          • polski_francuz Esprit d'escalier 24.06.14, 18:52
            Do-ja-czytal, do-ja-czytal

Troche pozno ale zawsze:)

PF
    • bywszy1 Re: ale dziw,uslyszano w radioo+ 24.06.14, 16:21

Szwedcy nacjonalisci chcieli do spolki z angielskimi.
      Ci ich nie chcieli-dla Anglikow zbyt radykalni.,ale dali sie przekonac.
      W zwiazku z powyzszym Francuzi utracili Szwedow,ktorzy Pania Lepenowne uwazali za zbyt nacjonalistyczna.
      Pani LePen zaproponowano sojusz z polska partia-nie pamietam jak sie nazywa.
      Pani LePen zostala oburzona,tym,ze jej zaproponowano sojusz z partia niekochajaca Zydow i nienawidzaca kobiety.
      Dalsze dno juz podobno nie istnieje.
    • wasilko Pasuje. Do polityki Litwy wobec mniejszości 24.06.14, 19:22
      www.kresy.pl/wydarzenia,polacy?zobacz/wilno-pikieta-w-obronie-praw-mniejszosci-narodowych-na-litwie
      Co na to Premier "X..j, d..pa i kamieni kupa" ??
      • wasilko Re: Pasuje. Do polityki Litwy wobec mniejszości 24.06.14, 19:26
        I jeszcze jeden artykuł o proteście wobec szaulisów:
        www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/mniejszosci-niezadowolone-z-litewskiej-demokracji#
      • polski_francuz Napracowales 24.06.14, 19:30
        sie kacapie by zasiac ziarno kacapskiej nienawisci. Prozny trud, Litwa i Litwini sa i beda dla mnie bliski krajem i bliskimi kuzynami.

Daje im prawo do swoich pogladow i do tego by pobladzic.

Wobec kacapskiego zagrozenie mowimy od czasow Jagiellonow ty samym glosem: poszli won!

PF
        • wasilko Ciągnie swój do swego 24.06.14, 19:36
          W Ponarach Twoi bliscy kuzyni też tak mówili.
          Zastanawiam się, dlaczego jeszcze nie hajlujesz na forum razem z Wojtkiem i resztą naziolskiej bandy...
          • polski_francuz Re: Ciągnie swój do swego 24.06.14, 19:41
            Dokladnie towariszcz. Wlasnie z Ponar pochodze. Moj jakis tam przodek, kapitan legionow chcial juz z Napoleonem wam dokopac. Moj Tata poszedl po tej linii w akcji Burza w Wilnie.

Moze w koncu jednak dojdziemy do Kremla i tam juz zostaniemy.

Z czystej litosci, bo macie naprawde kiepskich wodzow:)

PF
            • wasilko Dobrze,że się sam przyznałeś naziolku... 24.06.14, 19:48
              ... z kim Ci po drodze.
              A dlaczego tatuś Szanownego Pana nie wstąpił do Schuma, tylko do AK, skoro tak blisko szanownej rodzince było do formacji antykomunistycznych?
              • polski_francuz A kto pyta? 24.06.14, 19:51
                Twoj ojciec byl pewnie z SB a matka to Rosjanka?

Zal Ci doope sciska, ze Polacy Ruskich pogonili, he?

PF
                • arkaf Re: A kto pyta? 24.06.14, 19:59
                  nie to bylo to pospulstwo na wschodzie bardzo zadowolone z pojawienia sie komisarzy ludowych, troche morgi dostali i za nia ojczyzne swa sprzedali. Wasilek jest tylko stworem niezrozumienia Polski, bo chcialby ja ludowo-narodowa :)
                  • polski_francuz Daj mu Boze zdrowie 24.06.14, 20:45
                    Ojczyzne ma sie, jak Matke, jedna. I trzeba ja szanowac.

PF
                  • wasilko A kto pyta? pospulstwo 24.06.14, 20:58
                    arkaf napisał:

> nie to bylo to pospulstwo na wschodzie bardzo zadowolone z pojawienia sie komis
                    > arzy ludowych, troche morgi dostali i za nia ojczyzne swa sprzedali. Wasilek je
                    > st tylko stworem niezrozumienia Polski, bo chcialby ja ludowo-narodowa :)
                    >
                    • polski_francuz Ojciec 24.06.14, 21:01
                      SB-ek i matka Rosjanka. Teraz to widac. Oni sie zawsze tak szczegolow czepiaja. To jest "dyskusja" po rosyjsku.

PF
                      • wasilko Kóltóra z wyszszej pułki 24.06.14, 21:07
                        A nawet zdania napisać nie potrafi porządnie. To ja, ciemny Kresowiak muszę poprawiać szpagatową inteligencję z Kongresówki.
                        • polski_francuz Bledy sie zdarzaja 25.06.14, 07:44
                          Szczegolnie wsrod emigrantow. Nie wiem jak arkaf, ale ja zaczalem pisac na polskim forum m.in. aby "jezyka" nie stracic. Najczestsze sa literowki.

Za SB-ka i Rosjanke w rodzinie przepraszam, ale przestan pytac jak sedzia sledczy. Przyppmina ta webbrygade, ktora od kilku lar zatruwala swoimi zwyczajami forum i dobrze mi za skore zalazla.

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka