Dodaj do ulubionych

Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:09
Ci ludzie nie wiedza niestety i jak na razie nie dowiedza sie, ze ich dzieci
zginely, dzieki temu, ze glosowali na Putina w ostatnich wyborach i za to On
i jego swita robia w Czeczenii.
Obserwuj wątek
    • Gość: XYZ Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 20:27
      zginęli z rąk ludzi takich jak ty = gotowych usprawiedliwić każdy mord
      jakąś polityczną kalkulacją
      • Gość: EUt550 Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.09.04, 20:41
        Dlaczego nie oburzasz sie kiedy 'krasnoarmiency' dokonuja mordow na
        czeczenskich cywilach? Czy ich zycia sa warte mniej od zyc mieszkancow
        Osetii? My Polacy doskonale znamy bestialstwo Sowietow i nawet ci ktorzy chca
        tu bronic Rosjan czynia to bardziej aby prowokowac i byc kontrowersyjnym
        anizeli z przekonania.
        • Gość: XYZ Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 20:46
          skąd wiesz,że sie nie oburzam?
          ale budzi we mnie odrazę usprawiedliwianie jednych mordów na niewinnych
          ludziach innymi mordami na niewinnych ludziach
          • Gość: Takie_skojarzenie Re: MORDERCA ZAWSZE PRZYCHODZI NA MIEJSCE ZBRODNI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:01
            • Gość: mk u nas to normalne IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:34
              u nas w szkole podstawowej nikt nie zginął, ale jeden nauczyciel naderwł ucho
              dzieciakowi, a oprócz niego było mnóstwo debili, którzy lali nas linijką po
              łapach, a jedna baba lała po gołych du...ach (wszyscy ci "fachowcy" mieli mgr.
              przed nazwiskiem)
              • Gość: walec drogowy Mk-czym ona lała po"gołych d...? Szampanem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:46
                • Gość: elvis DLACZEGO RUSKIE ZNOWU KRĘCĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 08:55
                  Dlaczego znowu w tajemnicy utrzymują liczbę zabitych. Niewiele zmieniło się od
                  czasu CCCR. Władze łże jak kiedyś bolszewicy. Czy to Czernobyl, czy teatr Na
                  Dubrowce. Oni kłamali i kłamią. RODZINOM OFIAR SZCZERZE WSPÓLCZUJĘ. Rosjanom nie
                  zazdroszczę władzy.
                  • Gość: roy Re: DLACZEGO RUSKIE ZNOWU KRĘCĄ? IP: *.stacje.agora.pl 06.09.04, 11:09
                    cccp
          • Gość: Indy Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:28
            ale dla Czeczenow te mordy na niewinnych to jedyna metoda zeby zatrzymac
            kolejne ktore sie odbeda w Czeczeni
          • Gość: bigOS a co im pozostało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:13
            zastanów się co pozostało narodowi Czeczenii, w którym nie ma prawie mężczyzn
            powyżej 15 roku życia? co pozostało ludziom których naród ginie? co mają zrobić
            jeżeli świat ma zwałe na nich? gdzie jest papa amerika? gdzie my jesteśmy? dobranoc
            • Gość: k Re: a co im pozostało? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 06.09.04, 09:20
              jasne najlepsze wyjscie to mordowac niewinnych ludzi, bezbronne dzieci ktore
              poszy pierwszy dzien do szkoly. Niedobrze mi sie robi jak to czytam....
              • Gość: ichemek Re: a co im pozostało? IP: *.imp.lodz.pl 06.09.04, 12:52
                nie wiem czy najlepsze wyjście, pamiętaj że dzieci kiedyś urosną jaką dasz
                gwarancję że za 15 lat te dzieci nie strzelałyby Czeczeńców w mundurkach armii
                rosyjskiej, nie ma niewinnych, a w obliczu zdeterminowanego delikwenta z kbk
                AK w łapie dorośli są tak samo bezbronnni.
                A poza tym dla Rosji (także Izraela i kilku innych państw) byłoby najlepiej
                gdyby Czeczeńcy (czy ktokolwiek inny) ogłosił pospolite ruszenie i wyciągnął
                wszystkich chłopów w pole, wtedy bez problemu można by ich wszystkich pozabijać
                za jednym zamachem, w jednym miejscu, a nie ganiać po kilku
        • Gość: . Na te mordy tez sie oburzalismy. My z Zachodu. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.09.04, 20:48
          A nasza wielka aktorka Vanessa Redgrave jest najwieksza oredowniczka Czeczenii.
          Niestety, tego mordu na dzieciach w Osetii nic nie moze usprawiedlic. A juz
          napewno nie niedojrzale, dziecinne, a moze i typowo polskie, ze "w Ameryce
          Murzynow bija". Nb. moze bylo jakies porozumienie z Basajewem (ale ten nie ma
          nic wspolnego z rzadem Czeczenii na emigracji w Londynie, wiecej: przez niego
          ten rzad szanse na niezawisly kraj stracil), ale bezposrednimi mordercami nie
          sa Czeczenii - to raczej Ingusze i Dagestancy.
          • Gość: Czy_napewno_BenLad Re: NO TAK, ALE KTO BYŁ INSPIRATOREM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:04
            ???
        • Gość: Leszek Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.09.04, 21:36
          ...albo sluzbowo
      • Gość: . Gotowych usprawiedliwic kazdy mord swymi IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.09.04, 20:42
        polskimi kompleksami wobec Rosji. I niepojeta miloscia Polaka do Islamu...za
        pieniadze.
        "Ahmed Ammar działał w Polsce w uśpieniu około dziesięciu lat. Agencja
        Bezpieczeństwa Wewnętrznego zainteresowała się nim, gdy okazało się, że jest
        jednym z organizatorów wyjazdów polskich muzułmanów do szkół koranicznych i na
        obozy szkoleniowe na Bliskim Wschodzie. Ammar pomagał też przechodzącym na
        islam Polakom w rozkręceniu interesów. Takie osoby otrzymywały pożyczki
        udzielane według zasad koranicznych, czyli nie oprocentowane. Głównie dzięki
        materialnemu wsparciu nowych zwolenników islamu w ostatnich 10 latach liczba
        wyznawców tej religii w Polsce wzrosła z 5 tys. do 25 tys. Nowo pozyskani
        zwolennicy islamu w Polsce natychmiast stali się przedmiotem zainteresowania
        wysłanników organizacji terrorystycznych."
        www.wprost.pl/ar/?O=60894
        • Gość: Nieustępliwa_mendo Re: ODCZEP SIĘ WRESZCIE OD POLAKÓW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:06
          .
          • Gość: ur Daczego ma on sie odczepic od Polakow, skoro czuje IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 09:56
            ze jest zwiazany z polskim narodem ?...POLACY SA DOBRZY I ZLI, GLUPI I
            MADRZY,a zaletami i wadami moga obdarzyc wiele innych, bezbarwnych
            narodow.Krytyki nikt nie lubi,jezeli jest krzywdzaca i zlosliwa,albo obnaza
            niemile uszom prawdy.Zapewniam ciebie, ze BYC POLAKIEM NIE JEST
            LATWO ,SZCZEGOLNIE POZA GRANICAMI POLSKI.
            • Gość: Taka_jest_prawda Re: Daczego ma on sie odczepic od Polakow, skoro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:23
              On czuje co najwyżej zapach czosnku. Też mieszkałem poza granicami Polski przez
              dłuższy okres czasu i nie zauważyłem, żeby Polakowi było szczególnie trudno.
              Przeciwnie, na każdym kroku spotykałem się z przejawami sympatii i życzliwosci,
              do czasu, kiedy napotkałem Żyda. Przestało być przyjemie.
              Traktuję ten epizod jako wyjątek, który potwierdza regułę, że Polak jest
              wszędzie chętnie przyjmowany.
              Jeśli tobie trudno być Polakiem za granicą, to może rzeczywiście nie jesteś nim.
              • Gość: ur Re: Dlaczego ma on sie odczepic od Polakow, skoro IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 10:53
                Moze masz racje, wiekszosc mojego zycia spedzilem poza Polska i pewnie nie
                jestem juz prawdziwym POLAKIEM, ale nie mow mi bzdur, ze Zydzi to z zalozenia
                zli ludzie, sa tacy i tacy. Ty spotkalas zlego czlowieka, ktory byl ZYDEM, JA
                MIALEM TO SZCZESCIE POZNAC PRZYJACIOL, KTORZY BYLI ZYDAMI. Ot, taka sobie mala
                roznica w zyciowych doswiadczeniach. SPOTKALEM TAKZE KILKU POLAKOW, O KTORYCH
                NIE POWIEM DOBREGO SLOWA. Nie znaczy to wcale,ze bede ten fakt uogolnial i
                stronil od rodakow.
          • Gość: fałszywi_goście Re: ODCZEP SIĘ WRESZCIE OD POLAKÓW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:33
            Nagonkę na Polaków organizują Żydzi. Szczególnie wyraźnie widoczne jest to w USA,
            ponieważ media znajdują się tam głównie w żydowskich mendiach.
            Obsmarowują w nich Polaków na wszelkie możliwe strony, nie szanując prawdy.
            Szerząc o Polakach rozmaite plotki i oszczerstwa, polish jokes, i sfałszowaną
            historię Polski. Przekraczają wszelkie normy.
            Polacy nie są bez wad, ale przy takiej gorliwości oczerniania Polaków ze strony
            starszych braci, Polak nie musi już nic od siebie dodawać ani współpracować
            z Żydem w procesie pomawiania Polaków.
            Jeśli to robi, to oznacza, że Polakiem nie jest. Polaka tylko udaje.
            • Gość: ur Re: ODCZEP SIĘ WRESZCIE OD POLAKÓW ! IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 11:17
              Powiem ci tylko jedno , ludzi nie poznaje sie przy pomocy mediow. OSZCZERSTWAMI
              W STOSUNKU DO POLSKI I POLAKOW powinny zajmowac sie reprezentanci wladz
              polskich w danym kraju. Niestety ludzie ci maja to gleboko w d... ,nie chca sie
              narazac,zeby nie ucierpialy na tym ich prywatne interesy.To wszystko, co moge
              powiedziec ci na ten temat.
            • Gość: ur Re: ODCZEP SIĘ WRESZCIE OD POLAKÓW ! IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 11:49
              Powiem ci tylko jedno, ludzi nie poznaje sie przy pomocy mediow. Oszczerstwami
              w stosunku do Polski i Polakow powinni sie zajmowac ludzie reprezentujacy
              wladze polskie w danym kraju.Niestety, ludzie ci maja to gleboko gdzies, wola
              nie interweniowac, by przypadkiem nie ucierpialy przez to ich prywatne
              interesy albo stosunki towarzyskie.
      • Gość: antek Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczenow IP: *.sympatico.ca 06.09.04, 02:22
        drogi obronco czeczenow, jezeli swiat glosami premierow, prezydentow,
        noblistow, ludzie nauki i sztuki,... , uznal czeczenow winnych zbrodni na
        dzieciach w bieslanie a ty myslisz calkiem odwrotnie to albo jestes geniuszem i
        jasnowidzem (wyprzedzasz wspolczesnie zyjacych) albo powinienes zrewidowac
        swoje poglady i to najlepiej przy pomocy lekarza specjalisty ( nie mam na mysli
        ani chirurga ani laryngologa)
        • Gość: steku Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 06:59
          tak Czeczeni sa winni tej zbrodni podniesli reke na niewinne dzieci. i nic tego
          nie powinno usprawiedliwiac ale ja jednak - to troche niepokojace - jestem w
          stanie wyobrazic sobie ich motywacje i w jakis sposob ich usprawiedliwic. Po
          tym co ten narod przezywa pod rosyjskim butem od 1991 roku. Po tym jak traktuje
          ich swiat. Gdzie sie podziali ci wszyscy, ktorzy plakali nad losem Irakijczykow
          przy okazji interwencji USA? Co Czeczeni sa gorsi? A moze niemodni? A moze USA
          sa fe a Rosja cacy?
          • Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 07:43
            Jestem rosjanka. Wszystkich traktujemy jednakowo. Osobiscie nie ma dla mnie
            roznice - kazdy jest czlowiek i musi miec wartosc! Ludzi Kaukaza sa piekni,
            maja ladna urode, madre poglady zyczowe, szacunek do kobiet, starszych i malych
            dzieci, dobrze znam tych ludzi. Ale ci ktorze przyszli do szkoly albo do Nord
            Osta albo do metra... to nie mozno traktowac jak czlowieka - one sa chory, cos
            maja nie w porzadku ze swoja psyfikie ...
            bardzo jest przykro to co stalo...."skorbim i placzem"
            • Gość: klik Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.crowley.pl 06.09.04, 08:27
              Gość portalu: NATASZA napisał(a):
              Ale ci ktorze przyszli do szkoly albo do Nord
              > Osta albo do metra... to nie mozno traktowac jak czlowieka - one sa chory,
              cos
              > maja nie w porzadku ze swoja psyfikie ...

Piszesz pięknie i mądrze. Ci mordercy bezwzględnie mają coś nie w porządku z
              psychiką. Ale czy pomyślałaś skąd to się wzieło , co jest tego przyczyną . Czy
              zawsze 5,10 , 15 lat temu byli mordercami? Czy urodzili się z taką genetyczną
              skazą ? Przypomonam sobie wypowiedź kobiety - Czeczenki- na żywo , przed
              kamerami naszej telewizji (parę lat temu). Krzyczała do naszych dziennikarzy-
              "gdzie byliście gdy pijani bandyci - żołnierze rosyjscy- mordowali moje dzieci
              na moich oczach . Pokazujecie światu "wielkiego Putina" , a nie pokazujecie
              trupów dzieci czeczeńskich". Zastanów się jak chorą psychikę musi mieć
              człowiek ,żeby zabijać dzieci - obejętnie jakiej narodowości , a przede
              wszystkim co jest przyczyną tej choroby.
              A tak prywatnie jeszcze spytam - po co Rosji Czeczenia na własność ? mało macie
              swojej ziemi?
              • Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 08:32
                Przeczytaj Lermontowa... to jest problem nie wczorajszego dnia. Czecznia jest
                rosyjska ziema juz od setki lat...to jest wielka historja
                • Gość: klik Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.crowley.pl 06.09.04, 09:02

> Przeczytaj Lermontowa... to jest problem nie wczorajszego dnia. Czecznia jest
                  > rosyjska ziema juz od setki lat...to jest wielka historja

Lermontow podchodził do Kaukazu emocjonalnie - jak każdy poeta. Nasz Mickiewicz
                  też pisał "Litwo , ojczyzno moja" , co wcale nie upoważnia nas Polaków do
                  uważania np Wilna czy Kowna za swoją własność.
                  Popraw mnię jeśli się mylę , bo pamięć jest zawodna. O ile mi wiadomo pierwsze
                  rosyjskie wyprawy na Kaukaz były zorganizowane przez Piotra Wielkiego ( z
                  różnymi wynikami) czyli ok 300 lat temu. Podbiła Kaukaz ( również i Polskę)
                  właściwie Katarzyna Wielka , chociaż nie do końca. Ostatnie niepodległe narody
                  kaukazkie zostały przez Was podbite w połowie XIX wieku. Ciągle były tam walki
                  i powstania i ciągnie się to niestety do dzisiaj. A moje pytanie 'Po co Rosji
                  Czeczenia mógłbym rozszerzyć o pytanie " po co Rosji była potrzebna na własność
                  Polska?". Zaznasczam ,że prywatnie bardzo lubię Rosjan , wychowałem się na
                  piosenkach Okudżawy ( wprawdzie nie-Rosjanin ale kultura Rosji), Wysockiego ,
                  Biczewskiej. Nie mogę tylko zrozumieć , dlaczego uwielbiacie i popieracie
                  Swoich kolejnych "carów", którzy po prostu na to nie zasługują . Z premedytacją
                  nie używam ostrzejszego określenia , żeby Cię nie urazić. Pozdrawiam.
                  • Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:09
                    Dobrze znam polakow i zawsze mnie bylo trudno z nimi dyskutowac. Zadajecie
                    pytanie na ktore zawze miecie odpowiedz i nie sluchacie zdna innych
                    ludzi...naprzyklad rosjan i ich stosunku do "carej" , do mordercow nie tylko
                    czeczenskich ale i rosyjskich... Dyskusja albo jest rownoprawna albo ja nie ma
                    • im13 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 10:04

> Dobrze znam polakow i zawsze mnie bylo trudno z nimi dyskutowac. Zadajecie
                      > pytanie na ktore zawze miecie odpowiedz i nie sluchacie zdna innych
                      > ludzi...naprzyklad rosjan i ich stosunku do "carej" , do mordercow nie tylko
                      > czeczenskich ale i rosyjskich... Dyskusja albo jest rownoprawna albo ja nie ma
                      Dyskusja? Przeciez klik zadal pytanie - po co Rosji na wlasnosc Czeczenia, po
                      co byla Polska, Litwa... Panslawizm do mnie nie przemawia. Chce podziwiac
                      kulture rosyjska, "dusze" rosyjska, ale JAKO WOLNY CZLOWIEK, WOLNY POLAK! Mam
                      do tego prawo, i inni tez. Wybacz
                • r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 09:03
                  > Przeczytaj Lermontowa...
                  To ja, czytajac w ten sposob Mickiewicza, powinienem zadac powrotu Litwy w
                  granice Polski...
                  • Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:15
                    Uwazam ze zbedne sa wszelkie dyskusji kiedy mowa idzie o 500 zabitych
                    ludzi...Dawno nie bylam na tym forum i jestem tylko dla tego zeby jakos
                    podzielic sie tym bolem ktore teraz czujemy. Nie mam zamiaru cyniecznie z
                    chlodna krawia cos tlumaczyc.
                    • r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 09:28
                      > Uwazam ze zbedne sa wszelkie dyskusji kiedy mowa idzie o 500 zabitych
                      > ludzi...
                      Hmmm, nawet pojecia nie masz jak wstrzasnal mna ten zamach. Wiec moze nie graj
                      na moich uczuciach.
                      To nie ja jednak powoluje sie na Lermontowa...

Jako osoba, ktora posiada dostep do internetu, powinnas jednak zdawac sobie
                      sprawe, ze tragedii analogicznych do tej jaka miala miejsce w Osetii, w
                      Czeczenii bylo znacznie wiecej. I to tez budzi moj i nie tylko moj sprzeciw.
                      Tylko czy gdy ja uznaje prawo kazdego do nazwania terrorystow w Bieslanie
                      zwyrodnialcami, to czy przyznasz mi prawo do nazwania zwyrodnialcami zolnierzy
                      rosyjskiej armii dokonujacych zbrodni w Czeczenii???
                      • Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:33
                        Czy znasz przyklady zabojstw zolnierzami rosyjskiej armii ponad 300 dzieci
                        zaraz? Ja nie znam.
                        • r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 09:36
                          > Czy znasz przyklady zabojstw zolnierzami rosyjskiej armii ponad 300 dzieci
                          > zaraz? Ja nie znam.
                          Nie wierze, ze rozpatrujesz mord poprzez pryzmat "zageszczenia"... Nie chce w
                          to wierzyc...
                          • Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:37
                            Trudno nie "zageszczac" jak taki sa fakty!
                            • r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 10:03
                              Fakty powiadasz....

"Kilkudziesięciu ludzi ginie miesięcznie, ale to jest 10-15 proc. tego, co
                              wiemy - mówiła mi dwa lata temu Lipchan Bazajewa, działaczka inguskiej filii
                              Memoriału. - O pozostałych dowiadujemy się, gdy po kilku miesiącach są
                              odnajdywane trupy. Tatiana Kasatkina, dyrektor Memoriału ds. obrony praw
                              człowieka, mówi "Wprost": - Już na początku 2004 r. doszły nas wieści o
                              kilkudziesięciu zaginionych, a wszystko to działo się po wyborach prezydenckich
                              w Czeczenii"

Juz wspominalem - masz dostep do internetu, jesli masz rownez odwage, to
                              poszukaj. Mozesz szukac w rosyjskich zrodlach nawet. Memorial to wszak Wasza
                              organizacja...
                    • Gość: klik Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.crowley.pl 06.09.04, 09:32

> Uwazam ze zbedne sa wszelkie dyskusji kiedy mowa idzie o 500 zabitych
                      > ludzi...Dawno nie bylam na tym forum i jestem tylko dla tego zeby jakos
                      > podzielic sie tym bolem ktore teraz czujemy

Zignoruj proszę moje poprzednie dwa posty i uznaj je za niebyłe. To
                      rzeczywiście nie czas na dyskusje historyczno- kulturalne. Źle się
                      zachowałem ,za co serdecznie przepraszam. Przyjmij wyrazy współczucia w związku
                      z tragedią w Biesłanie. Prawdopodobnie wiesz o tym ,ze wielu moich rodaków
                      składa kwiaty i zapala znicze przed Waszą ambasadą w Warszawie . Na pewno
                      solidaryzujemy sie z Waszym bólem. Jeszcze raz przepraszam ,że w tak trudnej
                      dla Ciebie chwili pisałem o sprawach drugorzędnych.
                      • Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:36
                        Dzienkujemy bardzo wszyskich zrozumialym ludziam! To jest bardzo wazno teraz.
                        • Gość: @ Natasza-Polacy modlą się za te biedne dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:03
                          Natasza. Nie zwracaj uwagi na grupkę dziwaków na tym "forum".
                          Oni są tutaj od zawsze.
                          My Placy jesteśmy wstrząśnieci zbrodnią na dzieciach z Osetii.
                          Nie ma dla tej zbrodni żadnego usprawiedliwienia!
                          Papież - Polak potępił tę straszną bezprecedensową zbrodnię i modlił się za
                          zamordowanych.
                          Polskie władzy wyraziły ból i solidarność z Rosjanami.
                          Ludzie w całej Polsce są wstrząśnieci i poruszeni tą bezsensowną zbrodnią.
                          Polacy palą znicze przez rosyjskimi placówkami dyplomatycznymi a dziś o
                          godzinie 8.00 dzieci i młodzież w polskich szkołach uczciły dzieci zamorodowane
                          w Osetii minitą ciszy.
                          Wielu uczniów przyszło do szkoły w czarnych ubraniach symbolizujących w Polsce
                          żałobę.
                          Nie ma słów aby określić to co się stało w Osetii.
                          Natasza. Na dziwaków z naszego forum nie zwracaj uwagi, oni są chorzy z
                          nienawiści do Kremla i Rosji.
                          Czasem to już jest nawet paranoja.
                          Taka jest efekt podboju naszego kraju przez Związek Sowiecki, doznanych przez
                          Polaków krzywd i ponad 120 lat panowania carów rosyjskich w Polsce.
                          Sporo ludzi niewidzi Kremla jako władzy w Rosji, samej Rosji a nawet czasem
                          samych Rosjan.
                          Oni nie potrafią i nie chcą zrozumieć,że zbrodni na setkach niewinnych
                          dzieciach nie usprawiedliwia nic.
                          Nawet zbrodnie na Czeczenach popełnione przez armię rosyjską.
                          Bo cóż wspólnego z tymi zbrodniami miały biedne osetyńskie dzieci...
                          Jak można swoje krzywdy mścić zabijając niewinne dzieci!
                          • Gość: NATASZA Re: Natasza-Polacy modlą się za te biedne dzieci IP: 194.149.234.* 06.09.04, 11:14
                            Bardzo dzienkuje za dobre slowa.
                            Nawet nie usiluje sie cos im wytlumaczyc. Jesli czlowiek tego sam nie
                            zrozumizl, to juz nic na to nie poradzisz. Dla nich "nie ma cudzego bolu".
                  • cestmir Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 09:39
                    Nieda sie z kolezanka niezgodzic odpowiedz masz juz przygotowana.
                    Jej akurat chodzilo o to ze Czeczenia ostatnio byla niepodlegla dawno-dawno
                    temu. Litwa (Wilenszczyzna) natomiast oprocz okresu z lat 20-30, jeszcze byla
                    nie polska przez wieksza polowe poprzedniego wieku. Pozatym Litwa a co za tym
                    idzie i Wilenszczyzna "wywalczyla" (wimitingowala!!!!) sobie niepodleglosc sama
                    bez zadnej polskiej pomocy. Wiec o jakich prawach Ty sie jakasz?

Pzdr.
                    Cest.
                    • r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 10:20
                      Lermontow 1814-1841
                      Mickiewicz 1798-1855
                      Kapujesz teraz odwolanie?

> Jej akurat chodzilo o to ze Czeczenia ostatnio byla niepodlegla dawno-dawno
                      > temu.
                      To znaczy jak dawno? O ile wiem z hostorii tego regionu do on nigdy "podlegly"
                      nie byl. Co chwila anektowany, a to przez carow, a to przez komunistow, ciagle
                      sie usamodzielnial, odrywal. Nawet w latach "rozkwitu" komunizmu w Rosji (lata
                      20 i 30ste) mial bardzo duza suwerennosc. Dopiero Stalin wprowadzil tam defacto
                      rzady Moskwy i to srodkami znanymi nam doskonale.

> Litwa (Wilenszczyzna) natomiast oprocz okresu z lat 20-30, jeszcze byla
                      > nie polska przez wieksza polowe poprzedniego wieku
                      Mowisz o "wolnej" radzieckiej republice? :)
                      • Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 10:42
                        Dobrze tam mowic w tym cichem kraju. Zycze tak dalej zeby zadne irakczycy nie
                        zaostrzyly na waszych dzieci swoji strzaly. Tutaj zyjemy tak ze boimy sie
                        wchodzic do sklepu, do teatru, do kawarni.
                        • r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 11:09
                          Nic nie jest latwo mowic... Jednak jesli bedziesz odbierac uwagi na temat
                          Czeczenii jako atak na Rosje i Rosjan, to nigdy nie zrozumiesz rowniez naszego
                          wspolczucia i lez...
              • Gość: m Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.sol.lan / 195.245.226.* 06.09.04, 10:50
                Gdy na Twoich oczach morduja ci męża, gwałcą Twoją córkę, robią rzeczy tak
                straszne, których my siedząc sobie wygodnie w naszych bezpiecznych domach nie
                możemy sobie wyobrazić coś w tobie pęka. Pod wpływem tak silnego stresu i bólu
                zachodzą w mózgu trwałe zmiany, których nie jest w stanie wyleczyć z
                żadna terapia (z resztą kto się zajmuje w Czeczenii terapią???)Wtedy nie masz
                juz nic do stracenia. Więc prawdą jest, że zrobili to ludzie z chorą psychiką -
                tylko, że oni się z nią nie urodzili!
                Uważam, że jedynym ratunkiem dla Czeczenii jest wysłanie tam sił pokojowych
                ale Rosjanie się na to nie zgodzą. Niedługo nie będzie czego ratować
        • Gość: autochton Re: Wolnosc dla Czeczenii (i nie tylko) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 08:08
          Antek, a skad ci wszyscy premierzy, prezydenci, noblisciw, ludzie nauki i
          sztuki,... , wiedzieli ze to wlasnie Czeczency?
          Nawet Rosjanie oficjalnie wypowiadaja sie bardzo oglednie co do narodowosci
          tych terrorystow.
          A moze oni wszyscy doznali olsnienia lub Duch Swiety na nich (troche pozno
          wprawdzie) splynal?
          Gdzie ich glosy gdy Rosja od prawie 200 lat z malymi przerwami na Kaukazie
          morduje, pali i gwalci?
          Znasz powiedzenie kto sieje wiatr ...?
          Nb. Powstanie Warszawskie i pare innych z historii Prywislienskiego Kraju tez
          bylo nielegalne i dzielem polskich bandytow. A zamordowanie milosnika opery
          Kutschery lub Heydricha przez terrorystow (wyslanych zreszta jak wykle przez
          wrogie pokojowi sily z zagranicy) wrecz wola o pomste od nieba...
          Jacy ci Polacy dwulicowi i niewdzieczni!
          A ze jeszcze domagaja sie wolnosci i roznej masci terrorysci (Pilsudski dla
          przykladu) organizuja zamachy i bojowki, feee, zamknac i wygazowac ich.
          Zanim cos napiszesz - pomysl, to nie boli.
          Pozdrawiam
          • cestmir Re: Wolnosc dla Czeczenii (i nie tylko) 06.09.04, 09:45
            Majster zobacz w kalendarz. Widzisz jaki jest wiek? A Ty dalej o biciu kogos w
            imie czegos.

Pzdr.
            Cest.
      • Gość: jan Re: Osetia płacze - korespondencja-michnik IP: *.sympatico.ca 06.09.04, 02:42
        "Żadne argumenty - polityczne, narodowe, religijne - nie mogą usprawiedliwić
        działań czeczeńskich terrorystów
        Odrzucając negocjacje z Maschadowem ...
        Społeczeństwo czeczeńskie jest rozbite i skłócone, jest prymitywne i
        anarchiczne, ale integruje się w oporze przeciw rosyjskiej okupacji. "

panie michnik pan sie osmiesza piszac ,ze nie mozna usprawiedliwic czeczenow,
        ale trzeba z nimi roznawiac, choc to narod prymitywny-czy nie sadzi pan ,ze z
        kims prymitywnym jest ciezko sie dogadac, a anarchia swiadczy ze nie ma zadnej
        grupy ktora by reprezentowala czeczenow to jak negocjowac i czy nie zauwaza pan
        ze czeczenom chodzi nie tylko o niepodleglosc, oni chca znacznie wiecej, chca
        kontroli nad sasiednimi terenami
        "W Izraelu, w Iraku, w Czeczenii dochodzi do eksplozji terroryzmu i
        samobójczych zamachów - specyficznych dla ideologii fundamentalizmu
        islamskiego - gdy społeczność podbita uznaje, że tylko tą drogą może osiągnąć
        swoje cele."- ciekawy dobor krajow, tak rozny, ze trudno dyskutowac; a moze
        pan widzi podobienstwo miedzy izraelem, irakiem i czeczenia bo ja nie

• fandango10 Re: Osetia płacze - korespondencja-michnik 06.09.04, 06:02
          Antku, Janie, pozdrawiam ambasade FR w Kanadzie
        • Gość: Henio Re: Osetia płacze - korespondencja-michnik IP: 210.21.235.* 06.09.04, 07:16
          > "Społeczeństwo czeczeńskie jest rozbite i skłócone, jest prymitywne i
          > anarchiczne, ale integruje się w oporze przeciw rosyjskiej okupacji."

Alez mi to przypomina spoleczenstwo polskie.... Niemcy tez nas uwazaja za
          takich.
    • Gość: ktoś wiele osób przepada bez wieści.... IP: *.net.autocom.pl 05.09.04, 20:32
      mam nadzieję że tym razem przepadnie co najmniej 500 czeczeńskich morderczych
      zwyrodniałych islamistów
      • Gość: Refleksja Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:08
        • Gość: realista Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:36
          Bije nam wszystkim dopuki istnieje islamski terroryzm nie liczący się z nikim i
          z niczym. Nasze wojska są w Iraku i nigdy nikt z nas nie może być pewien, że
          nie będzie następnym. Dlatego tym bardziej trzeba walczyć z terroryzmem jak i
          starać się w miarę możliwości poprawiać sytuacje pokojowo. Ale tylko w miarę
          możliwości, w tej chwili tych możliwości nie ma zbyt wiele, dlatego strach że
          kolejnym może być ktoś z nas jest całkowicie uzasadniony.
          • Gość: Indy Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 22:58
            a co twoja wypowiedz ma do ataku rosyjskiej grupy terrorystycznej specnaz na
            czeczenskich negocjatorow?
            • Gość: realista Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:18
              a co twoja wypowiedź ma do mojej wypowiedzi?
              • Gość: Indy Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:22
                jest zapytaniem o jej zwiazek z poprzednia wypowiedzia
                • Gość: ur NO, CI POWYZEJ TO SOBIE POGADALI !!!!!!! IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 10:24
    • Gość: tom Re: Osetia płacze - korespondenci kłamią IP: 81.15.189.* 05.09.04, 20:50
      czyli po staremu
    • Gość: zib Rosja nie chce nauczyć się liczyć! IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:55
      Charakterystyczne dla wszyskich wydarzeń po których moskwa wydaje
      komunikaty,jest to że jeszcze nigdy nie podala prawdziwych informacji.Obojętne
      czy chodzi o okręt podwodny,liczbę zabitych czy chorobe przywódcy.Francja i
      Niemcy szukają w Moskwie sojusznika do dzielenia i rządzenia w
      Europie,tymczasem to jest to samo "imperium zła" z którym walczył R.R.,jeden z
      niewielu,którzy odwazyli się nazwac rzecz po imieniu.
    • Gość: lolek GW OSZUKIWALA OD POCZATKU MORDERSTWA IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.09.04, 20:55
      GW popiera bandytow islamskich

Nawet kanadyjska prasa podaje jak bylo naprawde.
      www.cbc.ca/story/world/national/2004/09/05/russia_school040905.html

Dzieci zginely w wyniku.
      1. wybuchu dwoch bomb z gwozdziami
      2. zawalenia sie dachu
      3. strzalami w plecy uciekajacych dzieci

Akcja Rosjan to wylacznie akcja ratunkowa. Blad ze nie zaatakowali bandytow
      natychmiast wiecej dzieci by ocalalo.
      Gdzie indziej podaje sie rowniez o gwaltach na dzieciach popelnionych w ciagu
      tych trzech dni przez bandytow.
      • Gość: as31 Re: GW OSZUKIWALA - "lolek"- nieudolny agent KGB : IP: 194.181.190.* 05.09.04, 21:11
        aż śmierdzi od jego wypowiedzi
        • Gość: Lesze Wiecej tu takich IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.09.04, 21:41
      • Gość: Obiektywny Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:12
        Z ten artykuł który przytaczasz napisał Aaron Goldbaum. Dlaczego miałby
        być lepszy od tego co pisze GW? Nie rozumiem.
        • maaac Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą 05.09.04, 21:50
          Skąd wytrzasnąłeś tego Aarona Goldbauma? Kolega z KGB podrzucił myśl, żeby znów
          na Żydów wszystko zwalić?
          • Gość: Rola_Żydów_wKGB Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:11
            Źle trafiłeś kolego. Teraz jest taki moment, w którym Żyd idzie razem z KGB,
            ręka w rekę. Zresztą nie pamiętam, żeby kiedyś było inaczej.
            • maaac Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą 05.09.04, 22:18
              Jasne, że nie pamiętasz ;). W twoim świecie zawsze tak było.
              • Gość: Żyd_pomocnikiemKGB Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:09
                W historii kolego "maaać", w historii nie w moim świecie.
                • Gość: Indy Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:49
                  napisz mi cos czego mozna byc pewnym na 100%

Indy

ps - nawet II wojny swiatowej moglo nie byc, starsi ludzie sie zmowili i
                  wymyslili sobie kawalek historii zeby sie z naiwnosci mlodych ponabijac
                  • Gość: statystyka Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:40
                    Kanada to drugi ośrodek światowego żydowstwa, zaraz po USA.
                    Tego możesz być pewien na 100%
      • Gość: maguirre Re: GW OSZUKIWALA OD POCZATKU MORDERSTWA IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:04
        chlopie ale bredzisz... zaatakowac wczensiej - masz troszke wyobrazni zeby
        wyobrazic sobie co by sie wtedy dzialo? bo pojecia o tym jak powinna wygladac
        sprawna akcja uwolnienia zakladnikow to zadnego
      • Gość: darek z rybnika Re: GW OSZUKIWALA OD POCZATKU MORDERSTWA IP: *.rybnet.pl 06.09.04, 08:02
        ostatnio Kanadyjska prasa i telewizja podawała że obozy koncentracyjne takie
        jak Oświęcim, Majdanek , czy Treblinka były polskie.
      • Gość: elvis Zachód zawsze ślepo wierzył Ruskim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 09:00
        Tak było w sprawie Katynia. I tak jest w sprawie Czeczenii. Niemniej terrorystów
        potępiam bez względu na ich wyznanie, obywatelstwo i kolor skóry. Atak na szkołę
        to wyjątkowe bestialstwo.
    • Gość: Mirek Zaorac Czeczenie IP: 84.9.16.* 05.09.04, 21:09
      Gazeta jak zwykle ubiera faryzejskie szaty. Dlaczego mialbym przejmowac sie tym
      ze bandyci z Czeczenii zagina bez wiesci ???
      Oby rosjanie zrobili tym razem dobra robote i zeby bez wiesci zginelo setki
      zadzumionych fanatykow. Niech pieklo ich pochlonie razem z ich chora religia
      • Gość: Icchak Re: Zaorac Palestynę też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:14
        • Gość: Berek_Rotenschwanz Re: Zaorac wszystkich Arabów, najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:15
      • Gość: meerkat Gluptaku! Czeczenia JEST JUZ ZAORANA!:-((( n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:43
        • Gość: Interes_Żyda_orać! Re: Gluptaku! Czeczenia JEST JUZ ZAORANA!:-((( n/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:15
          No to zabrać pługi do krajów arabskich i tam zaorać. Wszystko dookoła Israela,
          aby mógł się rozprzestrzeniać we wszystkich kierunkach bez przeszkód.
      • Gość: Indy Re: Zaorac Czeczenie IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:01
        Mirek jak zwykle ubiera faryzejskie szaty. Dlaczego mialbym przejmowac sie tym
        ze bachory z Osetii zginely w szkole???
        Oby Czeczeni zrobili tym razem dobra robote i zeby bez wiesci zginelo setki
        zadzumionych fanatykow. Niech pieklo ich pochlonie razem z ich chora religia
        • Gość: NiechPiekłoPochłon Re: I razem z tobą, oczywiście ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:12
      • Gość: myślący Re: Jakieś dowody że tam byli Czeczeńcy? IP: 80.48.122.* 06.09.04, 07:20
        Przeczytaj:

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/specjal_040906/specjal_a_7.html
        Już są dowody że wziętych do niewoli terorystów zastrzelono, jak myślisz dlaczego?
      • Gość: Krzych Re: Zaorac Czeczenie IP: *.centertel.pl 06.09.04, 09:10
        > Oby rosjanie zrobili tym razem dobra robote i zeby bez wiesci zginelo setki
        > zadzumionych fanatykow. Niech pieklo ich pochlonie razem z ich chora religia

a ty mirku jestes wyznawca jedynie slusznej religii katolickiej?
        zastanow sie chwile, co bys zrobil, gdyby Polska byla pod jarzmem sowietow, a
        oni zabili ci dzieci, zgwalcili, a potem zabili zone i najbliaszych w okrutny,
        bezlitosny sposob. na koniec zrobiliby czystke i wywiezli do obozow wszystkich
        (nawet niewinnych) zdolnych do potencjalnej zemsty.
        to nie czeczency chca podbic rosje, to rosja chce podbic czeczenie.
        moze to straszne, ale sam w takiej sytuacji tez bym chyba slepo nienawidzil.
        nie chce tu tlumaczyc tego co zrobili, to jest zbrodnia, ale w jakis sposob
        potrafie zrozumiec ich motywy.
    • Gość: kaczory11 Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.zeelandnet.nl 05.09.04, 21:28
      Nie ma ZADNEGO, ale to zadnego wytlumaczenia i rozgrzeszenia tej ohydnej
      zbrodni. Bylem przez caly czas sympatykiem Czeczenow, rozumialem i popieralem
      ich walke o niepodleglosc. Ale od piatku - koniec. Zrozumialem, ze Basajewowi
      i spolce nie chodzi wcale o Wolna Czeczenie, ale o wahhabicki, Islamski
      Kalifat na Kaukazie.
      • Gość: Leszek Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.09.04, 21:46
        Kaczory 11 - zdumiewasz mnie. Czyzbys uznawal odpowiedzialnosc zbiorowa, tak jak
        podsuwa wielu agentow KGB, od ktorych roi sie od wczoraj na forach GW? Basajew
        nie jest bohaterem mojego romansu, ale - jak na razie - to propaganda rosyjska
        pomawia go o inspiracje tej zbrodni. W gruncie rzeczy niewiele wiemy o
        organizatorach tej ohydnej jatki. Pzdr.
      • Gość: meerkat Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wiec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:50
        Przez POL WIEKU Moskwa twierdzila, ze to NIEMCY dokonali masakry w Katyniu.
        Nikt na razie nie wie KTO za tym stal i jakie motywy mu przyswiecaly.
        A czy mozesz mi zagwarantowac, ze nie byla to spier..na PROWOKACJA na ksztalt
        atakow bombowych na blokowiska w Wolgodonsku dokonanych, jak dzis wiadomo,
        przez Czeczenow ...z FSB???! ;-)))
        Czy nie byl to doskonaly pretekst to zwiekszenia slabnacych mocno PROwojennych
        nastrojow spoleczenstwa Federacji? Do zniesienia RESZTY swobod obywatelskich i
        jednostkowych i skonsolidowania wladzy aparatu represji w Rosji pod pozorem ze
        "jestesmy w stanie wojny"? I czy bylby to PIERWSZY taki przypadek? ;-)))
        • Gość: M Meerkat-zamilcz głupcze!Dzieci setki zabili tam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:19
          • akwetila Re: Meerkat-zamilcz głupcze!Dzieci setki zabili t 05.09.04, 22:43
            Nikt nie kwestionuje, ze zabili. Pytanie: kto zabil?
            • Gość: zdzisiek akwetila - Ty zabileś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:48
              • Gość: meerkat NIE! zabili synowie tych NIEMCOW co KATYN zrobili! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:30
        • Gość: Indy Re: Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wi IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:09
          koniec pieprzenia

do szturmu doszlo przez przypadek - wybuchla bombka, pare dzieciakow zaczelo
          spieprzac, czeczeni nie mogli im pozwolic uciec wiec zaczeli strzelac. i w ten
          sposob doszlo do jatki. to jest moja wersja, prawdy i tak nikt nie bedzie znal

i co z tego ze zginelo 400 dzieci? zyja w panstwie ktory jest w stanie wojny z
          mala republika, musza sie liczyc z zagrozeniem. to ich rzad ma im zagwarantowac
          bezpieczenstwo w czasie wojny, zwlaszcza skoro sam jest jej agresorem!!! na
          wojnach ZAWSZE gineli niewinni, bo WINNI to ci co decyduja o wojnie, a tych
          moze byc gora 10 ludzi
          • Gość: realista Re: Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:32
            Winnych jest więcej niż 10. Winny jest każdy rosyjski żołnież który nie
            przestrzega praw cywilów w Czeczeni, ewentualnie winny jest jego dowódca który
            wydał mu rozkaz złamiania wszelkich konwencji wojennych i konwencji praw
            człowieka. Winny jest także każdy terrorysta, który bierze udział w mordzie
            kilkuset dzieci. I nie ważne, że robi to w odwece że ktoś robi to samo jemu, a
            nawet tymbardziej jest to godne potępienia. Terrorystów było kilkudziesięciu, a
            wojskowych w Czeczenii łamiących prawo też zapewne było więcej niż 10. Winna
            nie jest jednostkowa, ale wina nie jest też masowa. Napewno niczemu nie były
            winne te ranne i umarłe dzeci. One napewno nie wydawały nikomu rozkazów ani
            napewno nikogo nie torturowały i nikogo nie mordowały.
            • Gość: Indy Re: Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wi IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:42
              Tlumacze wlasnie ze te jatki jak w teatrze czy w szkole to nie sa zemsty tylko
              dzialania pokojowe. To jest jedyna metoda na koniec wojny. Niech jeszcze
              wysadza 10 takich szkol, to w koncu moze lud rosyjski obali Putina.. w
              najgorszym wypadku przeczeka jego 4-5 kadencji (zalezy ile razy zmieni
              konstytucje i zafalszuje wybory).

Zolnierze nie sa winni wojny, i nie powinni ginac bo pobor jest obowiazkowy -
              ci co na ochotnika tam jada powinni ginac (i gina tak jak zasluguja:
              stream.thewetlandsinc.com/hap/chechclear.asf )
              • fandango10 Re: Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wi 06.09.04, 06:18
                Indy jestes straszny. Twoje posty sa w istocie woda na mlyn rozmaitych typkow,
                ktorzy tu chca obrocic polskiego odbiorce przeciwko Czeczenom. Przyhamuj chlopcze
            • Gość: poiuytr kto jeszcze winien jest IP: *.ii.uni.wroc.pl 06.09.04, 12:57
              I jeszcze winna jest NATASZA, ta co tu pisala. Pisala ze nie moga sie
              wycofac z Czeczenii bo od stuleci to jest ich ziemia. Tak dlugo jak nie
              nauczycie sie myslec w cywilizowany sposob, ze nie mozna napadac sasiadow
              w imie jakichs historycznych racji, tak dlugo beda was zabijac Nataszo.
              A Twoje imperialistyczne widzenie swiata jest malutkim powodem dla ktorego i na
              Twoich rekach jest krew tych dzici, albowiem kto sieje wiatr zbiera burze.

I tak macie szczescie bo o wiele mniej jest w sumie rosyjskich ofiar niz
              czeczenskich.
      • maaac Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu 05.09.04, 21:55
        I właśnie to było celem przwdziwych organizatorów tego mordu. Możesz
        pogratulować panom z FSB udało im się. Za cenę krwi niewinnych ofiar odwrócili
        sympatię ludzi od Czeczenów. :(
        (kto sprzedał zamachowcom czapki niewidki terrorystom, że potrafili zgromadzić
        tyle broni? nie ci sami którzy pozwoli zgromadzić materiały wybuchowe na
        Dubrowce i zadbali o to żeby nie wybuchły?)
        • akwetila Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu 05.09.04, 22:00
          Kaczory 11 to czlowiek myslacy, czemu dal wyraz wielokrotnie. Dlatego smutkiem
          napawa tak latwe poddanie sie putinowskiej propagandzie ludzi takich jak on
          • Gość: kaczory11 Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.zeelandnet.nl 05.09.04, 22:05
            Dziekuje za mile slowa pod moim adresem. Macie wszyscy duzo racji, Ty, meercat,
            maaac. Musze to wszystko jeszcze raz na spokojnie przemyslec. Ale zbrodnia
            jest tak przerazajaco ohydna, ze mozg lodowacieje.
            Pozdrawiam - Kaczory11
    • Gość: as31 To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, jak : IP: 194.181.190.* 05.09.04, 22:12
      1.Poparcie opinii światowej dla Putina: dzieci, ilość ofiar.
      2.Uzyskanie efektu p.t."Rosja ofiarą MIĘDZYNARODOWEGO islamskiego terroryzmu",
      wzmocnienie poparcia Zachodu dla Putina.
      3.Kompletna dyskredytacja Czeczenów, nikt nie ośmieli się ich bronić, zostaną
      zupełnie sami.
      4.Zupełna swoboda dla eksterminacji w Czeczenii, o ile może być większa niż już
      była.
      5.Zastraszenie i sterroryzowanie resztek swobodnej opinii publicznej w Rosji.
      6.Napuszczenie Osetyńców na Czeczenów i Inguszy, Moskwa zyskuje zaciekłego i
      wiernego sojusznika, będą chcieli się mścić. Zresztą konflikty między nimi już
      były.
      7.Cała sprawa jest absurdalna z punktu widzenia interesów Czeczeńców, nie mieli
      w tym żadnego celu ani interesu, nic bardziej szkodliwego dla siebie nie mogli
      zrobić.
      8.Ten potworny bałagan był zamierzony; cała akcja "odbicia i ratowania"
      zakładników zorganizowana tak, żeby ofiar było jak najwięcej.
      9.Jak to zrobiono: 1.cały ruch czeczeński jest silnie zinfiltrowany przez KGB
      2.Jakiejś grupie desperatów-awanturników obiecano, że nikt nie będzie strzelać
      (dzieci!) i będą swobodnie wypuszczeni, okryją się sławą, itp.

Zarówno wysadzanie domów w Moskwie, akcja w teatrze, atak na Dagestan nosiły
      także wyraźne cechy prowokacji, która jest ulubionym i tradycyjnym narzędziem
      rosyjskich służb tajnych, począwszy od Ochrany, poprzez Czeka, NKWD, KGB, FSB.
      Wojsko i tajne służby sa zainteresowane kontynuacją wojny i nie widzą innej
      drogi ocalenia dla Imperium Czeczenii i całego Kaukazu, jak eskalacja
      konfliktu, krwawe zduszenie wszelkiej irredenty i uniemożliwienie rozmów.
      Hamulce moralne, 600 osób... Wolne żarty! Ewentualne "rozmowy" mogą prowadzić
      tylko do dekolonizacji Czeczenii i całego Kaukazu, innego wyjścia nie ma.
      Zachód stale bąka nieśmiało o rozwiązaniu politycznym, rozmowach, a grupa
      rządząca Rosją ich nie chce i Biesłan zrobiono po to, aby je
      uniemożliwić.Władcy Rosji nic nie ryzykowali: są na swoim terenie, mogą
      wszystko zamazać i zakłamać, wszyscy terroryści rozstrzelani,niezależnych
      mediów w Rosji praktycznie nie ma (nie ma komu grzebać w "sprawie"), mocnych
      dowodów nigdy nie będzie, a gdyby ktoś na Zachodzie osmielił się mieć
      wątpliwości, to będą ryczeć z oburzenia: "jak śmią mieć podłe wątpliwości w
      obliczu takiej tragedii !!!". Już mieliśmy zresztą próbkę: ktoś z Holandii
      ośmielił się pisnąć, że chcieliby znać szczegóły, gniewna reakcja była
      natychmiastowa. Gdyby co, będą agresywnie iść w zaparte.Zresztą, nie będzie
      pytań: Zachód nie chce i nie potrafi w coś takiego uwierzyć. Zachód nie potrafi
      zrozumieć, że tam się tak naprawde to NIC nie zmieniło. A jeśli Polaczki będą
      coś gadać: wiadomo, oni są chorzy na obsesję antyrosyjską. Kiedy to może
      dowodnie wyjść? Tylko po następnej rewolucji w Rosji i uzyskaniu dostępu do
      archiwów, tak jak z prowokacją popa Gapona (prawie 100 lat temu), czyli
      praktycznie: nigdy.
      Ale: podpis Stalina pod rozkazem katyńskim też nigdy nie powinien był zobaczyć
      światła dziennego, absolutnie...
      • Gość: Ja as31- lecz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:22
      • Gość: Polaczek Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.09.04, 22:29
        Morde masz czarniawa.
        synu qurvy z Lodzi i araba.
        • akwetila Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, 05.09.04, 22:39
          Mnie sie wydaje, zes ty Ruski
          • Gość: as31 Re: To wygląda na prowokację FSB.Do "AKWETILA" IP: 194.181.190.* 05.09.04, 23:00
            Nie, "akwetila", ja nie ruski, ale was "czuję". Wielki poeta rosyjski
            Lermontow,zesłany przez cara na wojnę z Czeczeńcami 150 lat temu, bo miał tam
            zginąć (i zginął), napisał pożegnalny wiersz:
            "Praszczaj niemytaja Rasieja
            Strana rabow, strana gaspod
            I wy, mundiry gołubyja
            I ty, pasłusznyj im narod"
            "Strana" ta sama, narod "pasłusznyj",żandarmskie "mundiry" wprawdzie już
            nie "gołubyja", wspólczesne, zielone, ale, żeby nie zapomnieć skąd źródło,
            otoki na czapkach, pagony, dalej niebieskie (gołubyja)...
            • akwetila Re: To wygląda na prowokację FSB.Do "AKWETILA" 06.09.04, 06:27
              Moj post byl nie do Ciebie, ale do tego kacapa, ktory obrazal "polaczkow"
              • akwetila Re: To wygląda na prowokację FSB.Do "AKWETILA" 06.09.04, 06:29
                A przede wszystkim obrazal Ciebie. Te chamy rozpanoszyly sie tu na forum i udaja
                Polakow
        • Gość: deszyfrator Re: żydek zawsze podpisuje się "polaczek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:48
      • akwetila Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, 05.09.04, 22:47
        Juz dzialaja na tym forum
      • Gość: B. Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:51
        Do Asa : Choć jest to niewyobrażalne i chore to niestety logiczne ... jest w
        tej myśli sens ... karykatura polityki, zwierzę nie wymysli a człowiek
        potrafił
      • Gość: Travel Wcale bym się nie zdziwił, gdyby tak było... IP: *.acn.waw.pl 05.09.04, 23:34
        Tym bardziej, że zakładnicy byli Osetyńcami, nie Rosjanami.
        Dowodów oczywiście nie ma póki co i pewnie nie będzie.
        w Rosji nigdy nie szanowano życia ludzi. Cel zawsze uświęcał środki...
      • Gość: steku Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:11
        masz racje
      • Gość: kiedyś Rosjanka Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 13:18
        as31, bardzo Ci dziękuję. Napisałeś całą, najprawdziwszą prawdę.
    • Gość: @ ABC-usprawiedliwiasz morderców setek malych dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:17
      Puknij się w swój łeb!
      Brak słów!
      • Gość: ABC do @ przeczytaj to co jest nad Twoim postem i pomysl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:33
        jestes jednym z tych o jakich tam pisza.... ROsjanom o to chodzilo... ze nikt
        nie bedzie sie zastawial nad niczym innym niz dziecmi, ktore zginely.... a tu
        wlasnie zajac sie drugim dnem i zapytac dlaczego i kto to zrobil.... To
        oczywiscie bylo dzielo rosyjskiej Federalnej Sluzby Bezpieczenstwa. Wiec patrz
        powyzej.
        • Gość: kicia Czyli ty i twoi koledzy ABC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:51
    • Gość: smax Specjaliści od ruskiej polityki - Zamilczcie ! IP: *.c153.petrotel.pl 05.09.04, 22:17
      Nie przystoi w takiej chwili pisać bredni.
      • maaac Re: Specjaliści od ruskiej polityki - Zamilczcie 05.09.04, 22:22
        Prawda kole w oczy. Lepiej milczeć, albo modlić się.
        I czekać na następny "bestialski atak terrorystów" i tylko Rosjanie będą żyć w
        coraz gorszym kraju, nie wspominając już o Czeczenach :(
    • Gość: zss Módlmy się za ofiary IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.04, 22:17
      zamiast milczec lepiej się módlmy
      • Gość: M Meerkat i inni pomódlcie się za te setki dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:21
        I zamkinjcie się wreszcie.
        Wstyd za was.
        Wstyd mi, że piszecie w moim języku.
        Ludzie bez serc i uczuć.
        • maaac Re: Meerkat i inni pomódlcie się za te setki dzie 05.09.04, 22:32
          Twoje serce i uczucia zaś kupione za rubelki.
          Za tą mamonę zostałeś oślepiony i nie widzisz jak Kreml morduje swój naród.
          Jak to robił od lat. Jedynie Gorbaczow chciał coś zrobić dobrego...
          Gratuluję !! :(
          • Gość: steku Re: Meerkat i inni pomódlcie się za te setki dzie IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:15
            no z tym gorbaczowem to troche naciagane. On wcale nie chcial rozwalic ZSRR
            tylko tak mu wyszlo. Zapewniam ze niechcacy. Ale dobrze sie stalo :)
        • Gość: steku Re: Meerkat i inni pomódlcie się za te setki dzie IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:13
          powstydz sie lepiej za swoja pusta banie. a w ogole jak taki wsytdliwy jestes i
          modlic sie chce to skieruj sie na forum radia maryja
          • Gość: meerkat Pomodlcie sie do KOGO?! PUTINA I JEGO FSB? N/T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:39
    • Gość: mee... CZY ROSJA WPOSCI TAM POMOC HUMANITARNA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 22:22
      ...czerwony krzyz...przeciez tam ludzie sami szukaja swoich bliskich...w
      kostnicy sami rozpoznaja szczatki ofiar...co to jest...gdzie sa pozatym te
      wszystkie organizacje ,ktore tak chetnie pomagaly wiezniom torturowanym przez
      usa w iraku...
      • Gość: Kicia Mee-ciebie to nawet diabeł nie wpuści-za głupiś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:28
        • Gość: mee... GDZIE DIABEL NIE MOZE POSYLA.... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 22:36
          ...kocice
        • Gość: maguirre Re: Mee-ciebie to nawet diabeł nie wpuści-za głup IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:17
          kiciu a teeraz prosimy o jednego posta z sensem trescia i dluzszego niz jedno
          zdanie ew. rownowaznik. Koty to podobno ineligentne zwierzaki. Podobno?
    • Gość: M chorzy z nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:27
      Skąd te pokłady głupoty na tym "Forum", skąd ta nienawiść do Rosji i "miłość do
      Czeczenów"?
      Poznaliście kiedyś prawdziwych Czeczenów, ich gorący miłośnicy?
      Widzieliście ich, rozmawialiście kiedyś nimi?
      A może kochacie ich za to tylko, że są wrogami Rosji?
      Oni takim jak wy dali by kulę w łeb albo porwali i wymienili z waszą rodziną na
      dolary.
      Naród czeczeński został podbity nie tylko przez Rosję ale przez różnego
      autoramentu rodzimych i obcych bandytów. Rodzime mafie i bandy arabskich
      najemników.
      Oni prowadzą wojnę, która dopowadziła Czeczenię na skraj biologicznej zagłady
      nie bacząc, że ich naród ginie.
      Zabijają każdego kto próbuje tam po prostu jakoś żyć.
      Córki, żony, braci wysyłają na śmierć jako żywe bomby.
      Nie oszczędzają własnych dzieci.
      Kogo bronicie?
      A Osetyńcy to przecież nie Rosjanie!
      Czym ten mały naród zawinił bandytom?
      Był pod ręką!
      Taka jego wina.
      A dzieci osetyńskie zabili bo są zwyrodnialcami!
      Tylko Niemców - hitlerowców stać było na podobne okrucieństwa!
      Żaden naród w walce o wolność nie zdobył się na podobne zwyrodnialstwo!
      Ta zbrodnia przekreśla Czeczenów!
      Jak można zabijać setkami małe dzieci?
      Nawet złe psy mają zakodowaną życzliwość wobec szczeniaków!
      Pamiętajcie! Przecież te potwory mogą przyjść i do nas!
      Pełno w Polsce Czeczenów i Arabów. Myślisz, że nie ma wśród nich fanatyków i
      islamskich oszołomów?
      Upilnujesz ich wszystkich, zatrzymasz wszystkich na granicy?
      Co powiecie jak z fanatycznej nienawiści religijnej i ciemnoty ci tchórze
      zaczną brać jako zakładników i zabijać nasze polskie dzieci?
      Czy wtedy również Meerkat i inni będziecie ich usprawiedliwiać
      jako "bojowników o wolną Czeczenię" i przypominiać tutaj Samaszki?
      Co mają osetińskie pierwszaki i dzieci z zerówki do Rosji, Rosjan i jej
      okrutnej polityki wobec Czeczenii?
      Co wy tutaj pieprzycie?
      Ludzie!

• Gość: mee... chory z milosci do rosji... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 22:35
        ...trzeba spojzec prawdzie w oczy...stala sie tragedia tym niewinnym
        ludziom...wpierw fanatycy zwani terrorystami ...a dzisiaj wladze rosji
        zachowuja sie tak jaby nic sie nis stalo...pare wyrazow ubolewania i bycia
        razem slownie ...niczego tu nie zalatwi...ci ludzie potrzebuja pomocy...nie
        zostawiajmy ich na patswe losu w takim bolu i rozpaczy...zywi potrzebuja nie
        tylko modlitwy...
        • Gość: M umarli potrzebują modlitwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:41
          • Gość: Indy najlepiej do Allaha ;] (nt) IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:26
            • Gość: Ck Re: najlepiej do Allaha ;] (nt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 04:00
              Allah. Heh.
              A kto to jest? Kolejny Bożek nawiedzonych?
              A co Islam mówi wobec teorii ewolucji?
              Eh połowa nięszczęść tego świata bierze się przez fanatyków religijnych różnych
              maści czyli debili wierzących, że pochodzą z boskiego stworzenia, a nie z
              aminokwasów.
              Rżnijcie się dalej.
        • Gość: Ja Moj tatus Arab a mama qurva z Lodzi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.09.04, 22:42
          Znam sie na histori.
          Do szkoly polskiej chodzilem.
          Koledzy mnie nie lubili z powodu mordy czarniawej.
          Mam internet i pisze na forum.
          Ilosc postow 6000.
          As31/meerkat/etc.
      • maaac Re: chorzy z nienawiści 05.09.04, 22:36
        Biedny człowieku to nie miłość do Czeczenów.
        To nie nienawiść do Rosji.
        To nienawiść do Kremla który jak za dawnych czasów morduje głównie swoich
        obywateli. To troska o los zwykłych Rosjan manipulowanych przez tych
        zwyrodnialców.
        • Gość: Kicia maaac - masz objawy paranoi-z nienawiści do Kremla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:43
          • maaac Re: maaac - masz objawy paranoi-z nienawiści do K 05.09.04, 22:49
            Tak ta paranoja nazywa się wiedza i rozum.
            • Gość: Sanitariuszka maaac-masz objawy paranoi-z braku wiedzy i choroby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:54
              • akwetila Re: maaac-masz objawy paranoi-z braku wiedzy i ch 05.09.04, 22:56
                Lepiej niech sie nie oddaje w opieke takiej sanitariuszce
                Jeszcze wyladuje w ruskiej psychuszce
              • maaac Re: maaac-masz objawy paranoi-z braku wiedzy i ch 05.09.04, 22:56
                Kicia, sanitariuszka - "a imię moje Legion" ;)
                • akwetila Re: maaac-masz objawy paranoi-z braku wiedzy i ch 05.09.04, 22:57
                  Brawo
              • Gość: as31 Re: maaac-masz objawy paranoi----do"SANITARIUSZKI" IP: 194.181.190.* 05.09.04, 23:15
                Dzień dobry, "Sanitariuszko" z sowieckiej psychuszki. To ty jesteś ta, co
                wpakowała zastrzyk usypiający tej histeryczce, żonie marynarza z "Kurska", co
                to nie chciała grzeczniutko i spokojniutko rozmawiać z panem prezydentem
                Putinem. Jakiś order chyba był za to, no i premia...
      • Gość: Indy Re: chorzy z nienawiści IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:05
        > Oni takim jak wy dali by kulę w łeb albo porwali i wymienili z waszą rodziną
        na

> Poznales kiedyś prawdziwych Czeczenów, ich gorący przeciwniku?
        > Widziales ich, rozmawiales kiedyś nimi?
        > A może nienawidzisz ich za to tylko, że są wrogami Rosji?

p.s. co za kretyn ocenia narod po ludziach ktorych spotkal...?
      • Gość: steku Re: chorzy z nienawiści IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:19
        mam kolege z Czezcenii na roku. Mam jeszcze glowe. Ty tez?
    • Gość: Konopielka! Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.04, 22:30
      Czytajac to wypowiedzi , coraz bardziej wydaje mi sie prawdopodobne ze liczba
      wyznawcow islamu w Polsce wzrosla z 5ciu do 25tys. Saudyjski petro dolar robi
      swoje.
      • Gość: Mikluas DokładnieKonopielkoPetrodolar robi swoje Wazelina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:44
      • Gość: Januszek Re: Morze i wojsko rosyjskie opuściło Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:04
        Ale zostawiło rzesze agentów KGB ,
        Wystarczy spojrzeć na komentarze większe
        poparcie dla Putina niż dla Busha !
        • Gość: mee... Re: Morze i wojsko rosyjskie opuściło Polskę IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 23:08
          ...to nie agenci bez przesady...to geny po rodzicach co byli agentami
          • Gość: Januszek Re: Morze i wojsko rosyjskie opuściło Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:29
            To dobrze że każdy ma swoje zdanie. Ja jednak uważam że intrnet stał się tubą
            propagandową i wykorzystują to zawodowcy , oto przykład :
            Kiedyś jeden taki o niku teksas określił mój
            numer telefonu a mógł do tego dojść tylko po logach , czy to nie zawodowieć
            dysponujący
            sporą wiedzą i techniką ?
            • Gość: mee... Re: Morze i wojsko rosyjskie opuściło Polskę IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 23:34
              ...masz sporo racji...tylko nie dajmy sie zwariowac...jak mowil moj tata...w
              stanie wojennym konrolowali kazda przesylke z zagranicy zreszta nie tylko
              wstanie wojennym...ale czy to powod , zeby nie wysylac paczek czy
              listow...trzeba tym bolszewikom jednym... slowem dobrac sie do skory...sa
              chyba jeszcze polacy w polsce i sa wolne wybory...
        • Gość: Kicia Może pisze się przez samo ż Chyba że "nad morze" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:12
    • Gość: Ja Moj tatus Arab a mama qurva z Lodzi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.09.04, 22:51
      Znam sie na histori.
      Do szkoly polskiej chodzilem.
      Koledzy mnie nie lubili z powodu mordy czarniawej.
      Mam internet i pisze na forum.
      Ilosc postow 6000.
      As31/meerkat/abc/etc.
      • Gość: Kicia Ja :-))) super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:55
        • Gość: mee... Kicia...CZY TY PRZYPADKIEM NIE JESTES BLADYNKA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 23:02
          ...
          • fandango10 Re: Kicia...CZY TY PRZYPADKIEM NIE JESTES BLADYNK 05.09.04, 23:07
            Czy KGB-istki to blondynki?
            • Gość: mee... Re: Kicia...CZY TY PRZYPADKIEM NIE JESTES BLADYNK IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 23:09
              ...farbowana blondynka ...mowisz:)))
            • Gość: kicia Wszystkie są blondynki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:48
              • Gość: mee... Re: Wszystkie są blondynki!...tak myslisz bladynka IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:08
                ...mylisz sie bladynko
          • Gość: KoziołekMeee-tołek Meee - czy to nick od kozy w rodzinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:46
            Przychodzi facet do kumpla i opdowiada:
            -Wiesz stary, spotykam ją za wsią na łące i zaraz biorę się do dzieła.
            Posuwam ją a tu nagle podchodzi jej matka!
            - I co ona na to co widzi?
            -Jak to co? - To co zwykle: - Meee!!!!
            • Gość: mee... Re: Meee - czy to nick od kozy w rodzinie? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:10
              ...i ty masz 15 lat...jak tu kaktus mee wyrosnie na dloni...
              • Gość: Koza Meee - ten k...s ci już w mózgu wyrósł Wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:14
      • Gość: Szczere_wyznanie! Re: Moj tatus Arab a mama qurva z Lodzi , a ja Żyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:14
        • Gość: kicia Ja nie jestem nick "szczere wyznanie"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:50
          klika z podobnych łaczy. Nic ponadto.
      • Gość: meerkat Moj tatus arabus, a mama qurva z Moskwy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:42
        A syn- rzecz jasna debil (z polaczenia islamu taty i syfilisu mamy) :-(((((((((
    • Gość: KGB Re: Czy partyzanci mieli zamiar zabić dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:00
      Czy partyzanci zajęli szkołe z zamiarem zabicia dzieci ?
      oto podstawowe pytanie które wszystko wyjaśni
      • Gość: Indy Re: Czy partyzanci mieli zamiar zabić dzieci ? IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:52
        mieli nadzieje na szturm, na wysadzenie sie, i zeby ofiary poszly na rachunek
        putina - szczesliwie dla niego doszlo do szturmu bez jego rozkazu
      • Gość: przejrzysty Re: Czy partyzanci mieli zamiar zabić dzieci ? IP: *.144.144.186.revip.asianet.co.th 06.09.04, 05:53
        "Czy partyzanci zajęli szkołe z zamiarem zabicia dzieci ?
        oto podstawowe pytanie które wszystko wyjaśni"
        Co za idiotyczne rozważania!!! "partyzanci"? To qw.a terroryści gorsi od
        zwierząt! Przyszli do szkoły, żeby sprawić dzieciom niespodziankę na
        rozpoczęcie roku szkolnego. Palnij się w łeb idioto!
        • Gość: Indy Re: Czy partyzanci mieli zamiar zabić dzieci ? IP: *.wmgalicja.krakow.pl 06.09.04, 16:12
          to nie byli terrorysci tylko ludzie ktorzy chcieli zeby ich dzieci tez mogly
          chodzic bezpiecznie do swojej szkoly
    • Gość: Ronald R Czeczen i Al Qaida IP: *.vc.shawcable.net 05.09.04, 23:07
      GLOBAL JIHAD
      Chechen terrorists follow
      al-Qaida manual
      Russia school hostage-takers' cues from online playbook

------------------------------------------------------------------------
    • Gość: mnb Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: 207.44.132.* 05.09.04, 23:52
      Kto stoi za zamachem na szkołę w Biesłanie?
      TO JEST OCZYWISTE:
      ISRAEL

PODOBNIE JAK TRAGEDIA 9/11 W USA BYLA ZORGANIZOWANA PRZEZ ISRAEL ,
      TAK SAMO TRAGEDIA W SZKOLE BIESLAN ZOSTALA ZORGANIZOWANA PRZEZ ISRAEL.

TYLKO ISRAELSCY ZIONISCI, MORDERCY ODNOSZA POLITYCZNE ZYSKI Z
      TAKICH AKCJI.
      • Gość: Cwoku z Houston Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.09.04, 00:04
        I'll report you, you matherfucker to
        Homeland for CAPSLOCKING
    • Gość: fred Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:53
      Rosjanie, przestancie pochylac glowy przed arabskimi idiotami!! Arabski idiota -
      musi poczuc bata na dupie!!!! Fuck the islam!!!!
    • Gość: mee Mam trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:04
      Uważam że jest to niczyn nie usprawiedliwiny Żydowski atak na moją suwerenną
      katolicką cerę.
      Wroga nie wybieram, on wybrał mnie.
      • Gość: bolek Re: Mam trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:08
        Nie pierdol Żydziem, wczoraj twoja matka ssała mi kutasa, a twoja cora lizała mi
        lewe jajo! Ty jestes zero!
      • Gość: mee... Re: Mam trądzik...a ty masz tradzik na d... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:18
        ...juz nawet nie wiesz jak sie podpisac baranie
        • Gość: mee Re: Mam trądzik...a ty masz tradzik na d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:31
          jebać system!!!! fuck all!!! hahahahahahaha...
          • Gość: mee... nachlany jestes ...baranie IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:35
            ...tania voda...dlatego tak idzies na kole baranie jak armia radziecka po secie
            vody...twa matka taka sama byla...caly pluton o tym wie
            • Gość: mee Re: nachlany jestes ...baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:42
              moja matka jebala cala wies, hahahaha, ta szmata nie zeba na przedzie i ssala
              kutasa jak glupi, hahahahaha
            • Gość: mee Re: nachlany jestes ...baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:43
              Heil Hitler!!!!!!!!!!!!!!!111 Auschwitz - birkenau!!!! sialalalala
              • Gość: mee... JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:49
                ...sialalala...a ja idu gulaju po maskwie...wpierod , wpierod armia czerwona
                niezwyciezona...a tak zle skonczyla...labadabada...ha,ha
                • Gość: mee Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:54
                  oddawaj diengi piesok!!! gdie diengi????? du tawariszc szmaciak! ty lewe jajco
                  wieksze od prawego! HAHAHAHAHa
                  • Gość: mee Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:58
                    ICH BIN MEE!!! ja jestem lepszy od ciebie, bo ja mam wieksza parowa w majtach!!!
                    Mee is good name!!!
                    • Gość: mee... Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 02:01
                      ...po vodzie nawet impotetowi sie wydaje ...,ze jest wielki jebak...ucz sie
                      historii
                  • Gość: mee... Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:59
                    ...a szto dieng nie- pauczyl...szto ty gawarisz...a paczemu ty paszol na
                    wojnu...nie po dieng i szto...kuda diengi...
                    • Gość: mee Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:03
                      mee, hahahaha, to jest nas dwuch!!!!! my mee jestesmy fajne chlopaki, a nasze
                      panienki maja wielkie cyce!! hahahaha !!!!
                      • Gość: mee... Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 02:06
                        ...moja ma do oczu ...a twoja to zapewne do stop ...te cyce...tym tylko sie
                        roznimy
                    • Gość: mee Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:07
                      ....aje towariszczi paucza...t ...szto ...bels prawdu ..sił.
                      ..a ...mu prawdu przy...ł.
                      ..a wielikij ..st.
                      Wy ..oiki i ...szewickie ...ony.
                      • Gość: mee... Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 02:10
                        ...co lezka w oku sie kreci...polecam cube...ewentualnie ta lepsza koreje...tam
                        tawarisz ci skazu
                        • Gość: mee2 Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:12
                          mee1, du homo sovietikus!!! du bist idiot!!! hahahahaha
    • Gość: MIETERK Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:34
      Jedna kula - jeden Arab! matkojebcy z Malezji to chujki.
    • Gość: Jola Re: Ostatnie wiadomosci IP: *.boanxx16.adsl-dhcp.tele.dk 06.09.04, 01:50
      Maja jednego zywego terroryste, mowi, ze bylo ich 32. 30 zostalo zabitych,
      jedna kobieta ciekla. Zamieszani sa w to tez mieszkancy miasta.
      politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=334428
    • Gość: mee Pacze w lustro, widze KRETYNA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:19
      Coś mi nie pasuje.
      Intelygentny wszak jestem.
      • Gość: mee Re: Pacze w lustro, widze KRETYNA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:23
        mee1, ty masz tak samo jak ja, niby jestem kims, a jestem zerem. Homo Sovietikus
        w Nas siedzi!! Fuck all!!
    • Gość: netspider Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:32
      niech rżną afgańców w końcu to bydło pro religijne, nie sobie piepszą na
      putina ,ale jak nie on to kto zatrzyma terroryzm ze strony już naprawde
      dalekiego wschodu ile lat walczą o kaukaz i h.U.j z tego w sumie i car nie
      poradził ale ktoś w końcu może. da rade SKUMAJTA SIE AMERYKAŃCE I KAWIAROŁOWCY
      RUSKIE DZIWKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka