Gość: ABC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:09 Ci ludzie nie wiedza niestety i jak na razie nie dowiedza sie, ze ich dzieci zginely, dzieki temu, ze glosowali na Putina w ostatnich wyborach i za to On i jego swita robia w Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XYZ Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 20:27 zginęli z rąk ludzi takich jak ty = gotowych usprawiedliwić każdy mord jakąś polityczną kalkulacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EUt550 Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.09.04, 20:41 Dlaczego nie oburzasz sie kiedy 'krasnoarmiency' dokonuja mordow na czeczenskich cywilach? Czy ich zycia sa warte mniej od zyc mieszkancow Osetii? My Polacy doskonale znamy bestialstwo Sowietow i nawet ci ktorzy chca tu bronic Rosjan czynia to bardziej aby prowokowac i byc kontrowersyjnym anizeli z przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 20:46 skąd wiesz,że sie nie oburzam? ale budzi we mnie odrazę usprawiedliwianie jednych mordów na niewinnych ludziach innymi mordami na niewinnych ludziach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takie_skojarzenie Re: MORDERCA ZAWSZE PRZYCHODZI NA MIEJSCE ZBRODNI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk u nas to normalne IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:34 u nas w szkole podstawowej nikt nie zginął, ale jeden nauczyciel naderwł ucho dzieciakowi, a oprócz niego było mnóstwo debili, którzy lali nas linijką po łapach, a jedna baba lała po gołych du...ach (wszyscy ci "fachowcy" mieli mgr. przed nazwiskiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walec drogowy Mk-czym ona lała po"gołych d...? Szampanem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis DLACZEGO RUSKIE ZNOWU KRĘCĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 08:55 Dlaczego znowu w tajemnicy utrzymują liczbę zabitych. Niewiele zmieniło się od czasu CCCR. Władze łże jak kiedyś bolszewicy. Czy to Czernobyl, czy teatr Na Dubrowce. Oni kłamali i kłamią. RODZINOM OFIAR SZCZERZE WSPÓLCZUJĘ. Rosjanom nie zazdroszczę władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: DLACZEGO RUSKIE ZNOWU KRĘCĄ? IP: *.stacje.agora.pl 06.09.04, 11:09 cccp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:28 ale dla Czeczenow te mordy na niewinnych to jedyna metoda zeby zatrzymac kolejne ktore sie odbeda w Czeczeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigOS a co im pozostało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:13 zastanów się co pozostało narodowi Czeczenii, w którym nie ma prawie mężczyzn powyżej 15 roku życia? co pozostało ludziom których naród ginie? co mają zrobić jeżeli świat ma zwałe na nich? gdzie jest papa amerika? gdzie my jesteśmy? dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: a co im pozostało? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 06.09.04, 09:20 jasne najlepsze wyjscie to mordowac niewinnych ludzi, bezbronne dzieci ktore poszy pierwszy dzien do szkoly. Niedobrze mi sie robi jak to czytam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichemek Re: a co im pozostało? IP: *.imp.lodz.pl 06.09.04, 12:52 nie wiem czy najlepsze wyjście, pamiętaj że dzieci kiedyś urosną jaką dasz gwarancję że za 15 lat te dzieci nie strzelałyby Czeczeńców w mundurkach armii rosyjskiej, nie ma niewinnych, a w obliczu zdeterminowanego delikwenta z kbk AK w łapie dorośli są tak samo bezbronnni. A poza tym dla Rosji (także Izraela i kilku innych państw) byłoby najlepiej gdyby Czeczeńcy (czy ktokolwiek inny) ogłosił pospolite ruszenie i wyciągnął wszystkich chłopów w pole, wtedy bez problemu można by ich wszystkich pozabijać za jednym zamachem, w jednym miejscu, a nie ganiać po kilku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Na te mordy tez sie oburzalismy. My z Zachodu. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.09.04, 20:48 A nasza wielka aktorka Vanessa Redgrave jest najwieksza oredowniczka Czeczenii. Niestety, tego mordu na dzieciach w Osetii nic nie moze usprawiedlic. A juz napewno nie niedojrzale, dziecinne, a moze i typowo polskie, ze "w Ameryce Murzynow bija". Nb. moze bylo jakies porozumienie z Basajewem (ale ten nie ma nic wspolnego z rzadem Czeczenii na emigracji w Londynie, wiecej: przez niego ten rzad szanse na niezawisly kraj stracil), ale bezposrednimi mordercami nie sa Czeczenii - to raczej Ingusze i Dagestancy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czy_napewno_BenLad Re: NO TAK, ALE KTO BYŁ INSPIRATOREM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:04 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.09.04, 21:36 ...albo sluzbowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Gotowych usprawiedliwic kazdy mord swymi IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.09.04, 20:42 polskimi kompleksami wobec Rosji. I niepojeta miloscia Polaka do Islamu...za pieniadze. "Ahmed Ammar działał w Polsce w uśpieniu około dziesięciu lat. Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego zainteresowała się nim, gdy okazało się, że jest jednym z organizatorów wyjazdów polskich muzułmanów do szkół koranicznych i na obozy szkoleniowe na Bliskim Wschodzie. Ammar pomagał też przechodzącym na islam Polakom w rozkręceniu interesów. Takie osoby otrzymywały pożyczki udzielane według zasad koranicznych, czyli nie oprocentowane. Głównie dzięki materialnemu wsparciu nowych zwolenników islamu w ostatnich 10 latach liczba wyznawców tej religii w Polsce wzrosła z 5 tys. do 25 tys. Nowo pozyskani zwolennicy islamu w Polsce natychmiast stali się przedmiotem zainteresowania wysłanników organizacji terrorystycznych." www.wprost.pl/ar/?O=60894 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieustępliwa_mendo Re: ODCZEP SIĘ WRESZCIE OD POLAKÓW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:06 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Daczego ma on sie odczepic od Polakow, skoro czuje IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 09:56 ze jest zwiazany z polskim narodem ?...POLACY SA DOBRZY I ZLI, GLUPI I MADRZY,a zaletami i wadami moga obdarzyc wiele innych, bezbarwnych narodow.Krytyki nikt nie lubi,jezeli jest krzywdzaca i zlosliwa,albo obnaza niemile uszom prawdy.Zapewniam ciebie, ze BYC POLAKIEM NIE JEST LATWO ,SZCZEGOLNIE POZA GRANICAMI POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka_jest_prawda Re: Daczego ma on sie odczepic od Polakow, skoro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:23 On czuje co najwyżej zapach czosnku. Też mieszkałem poza granicami Polski przez dłuższy okres czasu i nie zauważyłem, żeby Polakowi było szczególnie trudno. Przeciwnie, na każdym kroku spotykałem się z przejawami sympatii i życzliwosci, do czasu, kiedy napotkałem Żyda. Przestało być przyjemie. Traktuję ten epizod jako wyjątek, który potwierdza regułę, że Polak jest wszędzie chętnie przyjmowany. Jeśli tobie trudno być Polakiem za granicą, to może rzeczywiście nie jesteś nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Re: Dlaczego ma on sie odczepic od Polakow, skoro IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 10:53 Moze masz racje, wiekszosc mojego zycia spedzilem poza Polska i pewnie nie jestem juz prawdziwym POLAKIEM, ale nie mow mi bzdur, ze Zydzi to z zalozenia zli ludzie, sa tacy i tacy. Ty spotkalas zlego czlowieka, ktory byl ZYDEM, JA MIALEM TO SZCZESCIE POZNAC PRZYJACIOL, KTORZY BYLI ZYDAMI. Ot, taka sobie mala roznica w zyciowych doswiadczeniach. SPOTKALEM TAKZE KILKU POLAKOW, O KTORYCH NIE POWIEM DOBREGO SLOWA. Nie znaczy to wcale,ze bede ten fakt uogolnial i stronil od rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fałszywi_goście Re: ODCZEP SIĘ WRESZCIE OD POLAKÓW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:33 Nagonkę na Polaków organizują Żydzi. Szczególnie wyraźnie widoczne jest to w USA, ponieważ media znajdują się tam głównie w żydowskich mendiach. Obsmarowują w nich Polaków na wszelkie możliwe strony, nie szanując prawdy. Szerząc o Polakach rozmaite plotki i oszczerstwa, polish jokes, i sfałszowaną historię Polski. Przekraczają wszelkie normy. Polacy nie są bez wad, ale przy takiej gorliwości oczerniania Polaków ze strony starszych braci, Polak nie musi już nic od siebie dodawać ani współpracować z Żydem w procesie pomawiania Polaków. Jeśli to robi, to oznacza, że Polakiem nie jest. Polaka tylko udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Re: ODCZEP SIĘ WRESZCIE OD POLAKÓW ! IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 11:17 Powiem ci tylko jedno , ludzi nie poznaje sie przy pomocy mediow. OSZCZERSTWAMI W STOSUNKU DO POLSKI I POLAKOW powinny zajmowac sie reprezentanci wladz polskich w danym kraju. Niestety ludzie ci maja to gleboko w d... ,nie chca sie narazac,zeby nie ucierpialy na tym ich prywatne interesy.To wszystko, co moge powiedziec ci na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Re: ODCZEP SIĘ WRESZCIE OD POLAKÓW ! IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 11:49 Powiem ci tylko jedno, ludzi nie poznaje sie przy pomocy mediow. Oszczerstwami w stosunku do Polski i Polakow powinni sie zajmowac ludzie reprezentujacy wladze polskie w danym kraju.Niestety, ludzie ci maja to gleboko gdzies, wola nie interweniowac, by przypadkiem nie ucierpialy przez to ich prywatne interesy albo stosunki towarzyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczenow IP: *.sympatico.ca 06.09.04, 02:22 drogi obronco czeczenow, jezeli swiat glosami premierow, prezydentow, noblistow, ludzie nauki i sztuki,... , uznal czeczenow winnych zbrodni na dzieciach w bieslanie a ty myslisz calkiem odwrotnie to albo jestes geniuszem i jasnowidzem (wyprzedzasz wspolczesnie zyjacych) albo powinienes zrewidowac swoje poglady i to najlepiej przy pomocy lekarza specjalisty ( nie mam na mysli ani chirurga ani laryngologa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 06:59 tak Czeczeni sa winni tej zbrodni podniesli reke na niewinne dzieci. i nic tego nie powinno usprawiedliwiac ale ja jednak - to troche niepokojace - jestem w stanie wyobrazic sobie ich motywacje i w jakis sposob ich usprawiedliwic. Po tym co ten narod przezywa pod rosyjskim butem od 1991 roku. Po tym jak traktuje ich swiat. Gdzie sie podziali ci wszyscy, ktorzy plakali nad losem Irakijczykow przy okazji interwencji USA? Co Czeczeni sa gorsi? A moze niemodni? A moze USA sa fe a Rosja cacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 07:43 Jestem rosjanka. Wszystkich traktujemy jednakowo. Osobiscie nie ma dla mnie roznice - kazdy jest czlowiek i musi miec wartosc! Ludzi Kaukaza sa piekni, maja ladna urode, madre poglady zyczowe, szacunek do kobiet, starszych i malych dzieci, dobrze znam tych ludzi. Ale ci ktorze przyszli do szkoly albo do Nord Osta albo do metra... to nie mozno traktowac jak czlowieka - one sa chory, cos maja nie w porzadku ze swoja psyfikie ... bardzo jest przykro to co stalo...."skorbim i placzem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.crowley.pl 06.09.04, 08:27 Gość portalu: NATASZA napisał(a): Ale ci ktorze przyszli do szkoly albo do Nord > Osta albo do metra... to nie mozno traktowac jak czlowieka - one sa chory, cos > maja nie w porzadku ze swoja psyfikie ... Piszesz pięknie i mądrze. Ci mordercy bezwzględnie mają coś nie w porządku z psychiką. Ale czy pomyślałaś skąd to się wzieło , co jest tego przyczyną . Czy zawsze 5,10 , 15 lat temu byli mordercami? Czy urodzili się z taką genetyczną skazą ? Przypomonam sobie wypowiedź kobiety - Czeczenki- na żywo , przed kamerami naszej telewizji (parę lat temu). Krzyczała do naszych dziennikarzy- "gdzie byliście gdy pijani bandyci - żołnierze rosyjscy- mordowali moje dzieci na moich oczach . Pokazujecie światu "wielkiego Putina" , a nie pokazujecie trupów dzieci czeczeńskich". Zastanów się jak chorą psychikę musi mieć człowiek ,żeby zabijać dzieci - obejętnie jakiej narodowości , a przede wszystkim co jest przyczyną tej choroby. A tak prywatnie jeszcze spytam - po co Rosji Czeczenia na własność ? mało macie swojej ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 08:32 Przeczytaj Lermontowa... to jest problem nie wczorajszego dnia. Czecznia jest rosyjska ziema juz od setki lat...to jest wielka historja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.crowley.pl 06.09.04, 09:02 Gość portalu: NATASZA napisał(a): > Przeczytaj Lermontowa... to jest problem nie wczorajszego dnia. Czecznia jest > rosyjska ziema juz od setki lat...to jest wielka historja Lermontow podchodził do Kaukazu emocjonalnie - jak każdy poeta. Nasz Mickiewicz też pisał "Litwo , ojczyzno moja" , co wcale nie upoważnia nas Polaków do uważania np Wilna czy Kowna za swoją własność. Popraw mnię jeśli się mylę , bo pamięć jest zawodna. O ile mi wiadomo pierwsze rosyjskie wyprawy na Kaukaz były zorganizowane przez Piotra Wielkiego ( z różnymi wynikami) czyli ok 300 lat temu. Podbiła Kaukaz ( również i Polskę) właściwie Katarzyna Wielka , chociaż nie do końca. Ostatnie niepodległe narody kaukazkie zostały przez Was podbite w połowie XIX wieku. Ciągle były tam walki i powstania i ciągnie się to niestety do dzisiaj. A moje pytanie 'Po co Rosji Czeczenia mógłbym rozszerzyć o pytanie " po co Rosji była potrzebna na własność Polska?". Zaznasczam ,że prywatnie bardzo lubię Rosjan , wychowałem się na piosenkach Okudżawy ( wprawdzie nie-Rosjanin ale kultura Rosji), Wysockiego , Biczewskiej. Nie mogę tylko zrozumieć , dlaczego uwielbiacie i popieracie Swoich kolejnych "carów", którzy po prostu na to nie zasługują . Z premedytacją nie używam ostrzejszego określenia , żeby Cię nie urazić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:09 Dobrze znam polakow i zawsze mnie bylo trudno z nimi dyskutowac. Zadajecie pytanie na ktore zawze miecie odpowiedz i nie sluchacie zdna innych ludzi...naprzyklad rosjan i ich stosunku do "carej" , do mordercow nie tylko czeczenskich ale i rosyjskich... Dyskusja albo jest rownoprawna albo ja nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 10:04 Gość portalu: NATASZA napisał(a): > Dobrze znam polakow i zawsze mnie bylo trudno z nimi dyskutowac. Zadajecie > pytanie na ktore zawze miecie odpowiedz i nie sluchacie zdna innych > ludzi...naprzyklad rosjan i ich stosunku do "carej" , do mordercow nie tylko > czeczenskich ale i rosyjskich... Dyskusja albo jest rownoprawna albo ja nie ma Dyskusja? Przeciez klik zadal pytanie - po co Rosji na wlasnosc Czeczenia, po co byla Polska, Litwa... Panslawizm do mnie nie przemawia. Chce podziwiac kulture rosyjska, "dusze" rosyjska, ale JAKO WOLNY CZLOWIEK, WOLNY POLAK! Mam do tego prawo, i inni tez. Wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 09:03 > Przeczytaj Lermontowa... To ja, czytajac w ten sposob Mickiewicza, powinienem zadac powrotu Litwy w granice Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:15 Uwazam ze zbedne sa wszelkie dyskusji kiedy mowa idzie o 500 zabitych ludzi...Dawno nie bylam na tym forum i jestem tylko dla tego zeby jakos podzielic sie tym bolem ktore teraz czujemy. Nie mam zamiaru cyniecznie z chlodna krawia cos tlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 09:28 > Uwazam ze zbedne sa wszelkie dyskusji kiedy mowa idzie o 500 zabitych > ludzi... Hmmm, nawet pojecia nie masz jak wstrzasnal mna ten zamach. Wiec moze nie graj na moich uczuciach. To nie ja jednak powoluje sie na Lermontowa... Jako osoba, ktora posiada dostep do internetu, powinnas jednak zdawac sobie sprawe, ze tragedii analogicznych do tej jaka miala miejsce w Osetii, w Czeczenii bylo znacznie wiecej. I to tez budzi moj i nie tylko moj sprzeciw. Tylko czy gdy ja uznaje prawo kazdego do nazwania terrorystow w Bieslanie zwyrodnialcami, to czy przyznasz mi prawo do nazwania zwyrodnialcami zolnierzy rosyjskiej armii dokonujacych zbrodni w Czeczenii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:33 Czy znasz przyklady zabojstw zolnierzami rosyjskiej armii ponad 300 dzieci zaraz? Ja nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 09:36 > Czy znasz przyklady zabojstw zolnierzami rosyjskiej armii ponad 300 dzieci > zaraz? Ja nie znam. Nie wierze, ze rozpatrujesz mord poprzez pryzmat "zageszczenia"... Nie chce w to wierzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:37 Trudno nie "zageszczac" jak taki sa fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 10:03 Fakty powiadasz.... "Kilkudziesięciu ludzi ginie miesięcznie, ale to jest 10-15 proc. tego, co wiemy - mówiła mi dwa lata temu Lipchan Bazajewa, działaczka inguskiej filii Memoriału. - O pozostałych dowiadujemy się, gdy po kilku miesiącach są odnajdywane trupy. Tatiana Kasatkina, dyrektor Memoriału ds. obrony praw człowieka, mówi "Wprost": - Już na początku 2004 r. doszły nas wieści o kilkudziesięciu zaginionych, a wszystko to działo się po wyborach prezydenckich w Czeczenii" Juz wspominalem - masz dostep do internetu, jesli masz rownez odwage, to poszukaj. Mozesz szukac w rosyjskich zrodlach nawet. Memorial to wszak Wasza organizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.crowley.pl 06.09.04, 09:32 Gość portalu: NATASZA napisał(a): > Uwazam ze zbedne sa wszelkie dyskusji kiedy mowa idzie o 500 zabitych > ludzi...Dawno nie bylam na tym forum i jestem tylko dla tego zeby jakos > podzielic sie tym bolem ktore teraz czujemy Zignoruj proszę moje poprzednie dwa posty i uznaj je za niebyłe. To rzeczywiście nie czas na dyskusje historyczno- kulturalne. Źle się zachowałem ,za co serdecznie przepraszam. Przyjmij wyrazy współczucia w związku z tragedią w Biesłanie. Prawdopodobnie wiesz o tym ,ze wielu moich rodaków składa kwiaty i zapala znicze przed Waszą ambasadą w Warszawie . Na pewno solidaryzujemy sie z Waszym bólem. Jeszcze raz przepraszam ,że w tak trudnej dla Ciebie chwili pisałem o sprawach drugorzędnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 09:36 Dzienkujemy bardzo wszyskich zrozumialym ludziam! To jest bardzo wazno teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Natasza-Polacy modlą się za te biedne dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:03 Natasza. Nie zwracaj uwagi na grupkę dziwaków na tym "forum". Oni są tutaj od zawsze. My Placy jesteśmy wstrząśnieci zbrodnią na dzieciach z Osetii. Nie ma dla tej zbrodni żadnego usprawiedliwienia! Papież - Polak potępił tę straszną bezprecedensową zbrodnię i modlił się za zamordowanych. Polskie władzy wyraziły ból i solidarność z Rosjanami. Ludzie w całej Polsce są wstrząśnieci i poruszeni tą bezsensowną zbrodnią. Polacy palą znicze przez rosyjskimi placówkami dyplomatycznymi a dziś o godzinie 8.00 dzieci i młodzież w polskich szkołach uczciły dzieci zamorodowane w Osetii minitą ciszy. Wielu uczniów przyszło do szkoły w czarnych ubraniach symbolizujących w Polsce żałobę. Nie ma słów aby określić to co się stało w Osetii. Natasza. Na dziwaków z naszego forum nie zwracaj uwagi, oni są chorzy z nienawiści do Kremla i Rosji. Czasem to już jest nawet paranoja. Taka jest efekt podboju naszego kraju przez Związek Sowiecki, doznanych przez Polaków krzywd i ponad 120 lat panowania carów rosyjskich w Polsce. Sporo ludzi niewidzi Kremla jako władzy w Rosji, samej Rosji a nawet czasem samych Rosjan. Oni nie potrafią i nie chcą zrozumieć,że zbrodni na setkach niewinnych dzieciach nie usprawiedliwia nic. Nawet zbrodnie na Czeczenach popełnione przez armię rosyjską. Bo cóż wspólnego z tymi zbrodniami miały biedne osetyńskie dzieci... Jak można swoje krzywdy mścić zabijając niewinne dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATASZA Re: Natasza-Polacy modlą się za te biedne dzieci IP: 194.149.234.* 06.09.04, 11:14 Bardzo dzienkuje za dobre slowa. Nawet nie usiluje sie cos im wytlumaczyc. Jesli czlowiek tego sam nie zrozumizl, to juz nic na to nie poradzisz. Dla nich "nie ma cudzego bolu". Odpowiedz Link Zgłoś
cestmir Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 09:39 Nieda sie z kolezanka niezgodzic odpowiedz masz juz przygotowana. Jej akurat chodzilo o to ze Czeczenia ostatnio byla niepodlegla dawno-dawno temu. Litwa (Wilenszczyzna) natomiast oprocz okresu z lat 20-30, jeszcze byla nie polska przez wieksza polowe poprzedniego wieku. Pozatym Litwa a co za tym idzie i Wilenszczyzna "wywalczyla" (wimitingowala!!!!) sobie niepodleglosc sama bez zadnej polskiej pomocy. Wiec o jakich prawach Ty sie jakasz? Pzdr. Cest. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 10:20 Lermontow 1814-1841 Mickiewicz 1798-1855 Kapujesz teraz odwolanie? > Jej akurat chodzilo o to ze Czeczenia ostatnio byla niepodlegla dawno-dawno > temu. To znaczy jak dawno? O ile wiem z hostorii tego regionu do on nigdy "podlegly" nie byl. Co chwila anektowany, a to przez carow, a to przez komunistow, ciagle sie usamodzielnial, odrywal. Nawet w latach "rozkwitu" komunizmu w Rosji (lata 20 i 30ste) mial bardzo duza suwerennosc. Dopiero Stalin wprowadzil tam defacto rzady Moskwy i to srodkami znanymi nam doskonale. > Litwa (Wilenszczyzna) natomiast oprocz okresu z lat 20-30, jeszcze byla > nie polska przez wieksza polowe poprzedniego wieku Mowisz o "wolnej" radzieckiej republice? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATASZA Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: 194.149.234.* 06.09.04, 10:42 Dobrze tam mowic w tym cichem kraju. Zycze tak dalej zeby zadne irakczycy nie zaostrzyly na waszych dzieci swoji strzaly. Tutaj zyjemy tak ze boimy sie wchodzic do sklepu, do teatru, do kawarni. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno 06.09.04, 11:09 Nic nie jest latwo mowic... Jednak jesli bedziesz odbierac uwagi na temat Czeczenii jako atak na Rosje i Rosjan, to nigdy nie zrozumiesz rowniez naszego wspolczucia i lez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Osetia płacze - do usprawiedliwiaczy czeczeno IP: *.sol.lan / 195.245.226.* 06.09.04, 10:50 Gdy na Twoich oczach morduja ci męża, gwałcą Twoją córkę, robią rzeczy tak straszne, których my siedząc sobie wygodnie w naszych bezpiecznych domach nie możemy sobie wyobrazić coś w tobie pęka. Pod wpływem tak silnego stresu i bólu zachodzą w mózgu trwałe zmiany, których nie jest w stanie wyleczyć z żadna terapia (z resztą kto się zajmuje w Czeczenii terapią???)Wtedy nie masz juz nic do stracenia. Więc prawdą jest, że zrobili to ludzie z chorą psychiką - tylko, że oni się z nią nie urodzili! Uważam, że jedynym ratunkiem dla Czeczenii jest wysłanie tam sił pokojowych ale Rosjanie się na to nie zgodzą. Niedługo nie będzie czego ratować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Wolnosc dla Czeczenii (i nie tylko) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 08:08 Antek, a skad ci wszyscy premierzy, prezydenci, noblisciw, ludzie nauki i sztuki,... , wiedzieli ze to wlasnie Czeczency? Nawet Rosjanie oficjalnie wypowiadaja sie bardzo oglednie co do narodowosci tych terrorystow. A moze oni wszyscy doznali olsnienia lub Duch Swiety na nich (troche pozno wprawdzie) splynal? Gdzie ich glosy gdy Rosja od prawie 200 lat z malymi przerwami na Kaukazie morduje, pali i gwalci? Znasz powiedzenie kto sieje wiatr ...? Nb. Powstanie Warszawskie i pare innych z historii Prywislienskiego Kraju tez bylo nielegalne i dzielem polskich bandytow. A zamordowanie milosnika opery Kutschery lub Heydricha przez terrorystow (wyslanych zreszta jak wykle przez wrogie pokojowi sily z zagranicy) wrecz wola o pomste od nieba... Jacy ci Polacy dwulicowi i niewdzieczni! A ze jeszcze domagaja sie wolnosci i roznej masci terrorysci (Pilsudski dla przykladu) organizuja zamachy i bojowki, feee, zamknac i wygazowac ich. Zanim cos napiszesz - pomysl, to nie boli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cestmir Re: Wolnosc dla Czeczenii (i nie tylko) 06.09.04, 09:45 Majster zobacz w kalendarz. Widzisz jaki jest wiek? A Ty dalej o biciu kogos w imie czegos. Pzdr. Cest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Osetia płacze - korespondencja-michnik IP: *.sympatico.ca 06.09.04, 02:42 "Żadne argumenty - polityczne, narodowe, religijne - nie mogą usprawiedliwić działań czeczeńskich terrorystów Odrzucając negocjacje z Maschadowem ... Społeczeństwo czeczeńskie jest rozbite i skłócone, jest prymitywne i anarchiczne, ale integruje się w oporze przeciw rosyjskiej okupacji. " panie michnik pan sie osmiesza piszac ,ze nie mozna usprawiedliwic czeczenow, ale trzeba z nimi roznawiac, choc to narod prymitywny-czy nie sadzi pan ,ze z kims prymitywnym jest ciezko sie dogadac, a anarchia swiadczy ze nie ma zadnej grupy ktora by reprezentowala czeczenow to jak negocjowac i czy nie zauwaza pan ze czeczenom chodzi nie tylko o niepodleglosc, oni chca znacznie wiecej, chca kontroli nad sasiednimi terenami "W Izraelu, w Iraku, w Czeczenii dochodzi do eksplozji terroryzmu i samobójczych zamachów - specyficznych dla ideologii fundamentalizmu islamskiego - gdy społeczność podbita uznaje, że tylko tą drogą może osiągnąć swoje cele."- ciekawy dobor krajow, tak rozny, ze trudno dyskutowac; a moze pan widzi podobienstwo miedzy izraelem, irakiem i czeczenia bo ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Osetia płacze - korespondencja-michnik 06.09.04, 06:02 Antku, Janie, pozdrawiam ambasade FR w Kanadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Osetia płacze - korespondencja-michnik IP: 210.21.235.* 06.09.04, 07:16 > "Społeczeństwo czeczeńskie jest rozbite i skłócone, jest prymitywne i > anarchiczne, ale integruje się w oporze przeciw rosyjskiej okupacji." Alez mi to przypomina spoleczenstwo polskie.... Niemcy tez nas uwazaja za takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś wiele osób przepada bez wieści.... IP: *.net.autocom.pl 05.09.04, 20:32 mam nadzieję że tym razem przepadnie co najmniej 500 czeczeńskich morderczych zwyrodniałych islamistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleksja Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:36 Bije nam wszystkim dopuki istnieje islamski terroryzm nie liczący się z nikim i z niczym. Nasze wojska są w Iraku i nigdy nikt z nas nie może być pewien, że nie będzie następnym. Dlatego tym bardziej trzeba walczyć z terroryzmem jak i starać się w miarę możliwości poprawiać sytuacje pokojowo. Ale tylko w miarę możliwości, w tej chwili tych możliwości nie ma zbyt wiele, dlatego strach że kolejnym może być ktoś z nas jest całkowicie uzasadniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 22:58 a co twoja wypowiedz ma do ataku rosyjskiej grupy terrorystycznej specnaz na czeczenskich negocjatorow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:18 a co twoja wypowiedź ma do mojej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: NIE PYTAJ KOMU BIJE DZWON, bije i tobie IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:22 jest zapytaniem o jej zwiazek z poprzednia wypowiedzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur NO, CI POWYZEJ TO SOBIE POGADALI !!!!!!! IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 06.09.04, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Osetia płacze - korespondenci kłamią IP: 81.15.189.* 05.09.04, 20:50 czyli po staremu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Rosja nie chce nauczyć się liczyć! IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:55 Charakterystyczne dla wszyskich wydarzeń po których moskwa wydaje komunikaty,jest to że jeszcze nigdy nie podala prawdziwych informacji.Obojętne czy chodzi o okręt podwodny,liczbę zabitych czy chorobe przywódcy.Francja i Niemcy szukają w Moskwie sojusznika do dzielenia i rządzenia w Europie,tymczasem to jest to samo "imperium zła" z którym walczył R.R.,jeden z niewielu,którzy odwazyli się nazwac rzecz po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek GW OSZUKIWALA OD POCZATKU MORDERSTWA IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.09.04, 20:55 GW popiera bandytow islamskich Nawet kanadyjska prasa podaje jak bylo naprawde. www.cbc.ca/story/world/national/2004/09/05/russia_school040905.html Dzieci zginely w wyniku. 1. wybuchu dwoch bomb z gwozdziami 2. zawalenia sie dachu 3. strzalami w plecy uciekajacych dzieci Akcja Rosjan to wylacznie akcja ratunkowa. Blad ze nie zaatakowali bandytow natychmiast wiecej dzieci by ocalalo. Gdzie indziej podaje sie rowniez o gwaltach na dzieciach popelnionych w ciagu tych trzech dni przez bandytow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Re: GW OSZUKIWALA - "lolek"- nieudolny agent KGB : IP: 194.181.190.* 05.09.04, 21:11 aż śmierdzi od jego wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:12 Z ten artykuł który przytaczasz napisał Aaron Goldbaum. Dlaczego miałby być lepszy od tego co pisze GW? Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą 05.09.04, 21:50 Skąd wytrzasnąłeś tego Aarona Goldbauma? Kolega z KGB podrzucił myśl, żeby znów na Żydów wszystko zwalić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rola_Żydów_wKGB Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:11 Źle trafiłeś kolego. Teraz jest taki moment, w którym Żyd idzie razem z KGB, ręka w rekę. Zresztą nie pamiętam, żeby kiedyś było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą 05.09.04, 22:18 Jasne, że nie pamiętasz ;). W twoim świecie zawsze tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyd_pomocnikiemKGB Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:09 W historii kolego "maaać", w historii nie w moim świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:49 napisz mi cos czego mozna byc pewnym na 100% Indy ps - nawet II wojny swiatowej moglo nie byc, starsi ludzie sie zmowili i wymyslili sobie kawalek historii zeby sie z naiwnosci mlodych ponabijac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyka Re: Powołujesz się na kanadyjską Gazetę Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:40 Kanada to drugi ośrodek światowego żydowstwa, zaraz po USA. Tego możesz być pewien na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maguirre Re: GW OSZUKIWALA OD POCZATKU MORDERSTWA IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:04 chlopie ale bredzisz... zaatakowac wczensiej - masz troszke wyobrazni zeby wyobrazic sobie co by sie wtedy dzialo? bo pojecia o tym jak powinna wygladac sprawna akcja uwolnienia zakladnikow to zadnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek z rybnika Re: GW OSZUKIWALA OD POCZATKU MORDERSTWA IP: *.rybnet.pl 06.09.04, 08:02 ostatnio Kanadyjska prasa i telewizja podawała że obozy koncentracyjne takie jak Oświęcim, Majdanek , czy Treblinka były polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Zachód zawsze ślepo wierzył Ruskim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 09:00 Tak było w sprawie Katynia. I tak jest w sprawie Czeczenii. Niemniej terrorystów potępiam bez względu na ich wyznanie, obywatelstwo i kolor skóry. Atak na szkołę to wyjątkowe bestialstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Zaorac Czeczenie IP: 84.9.16.* 05.09.04, 21:09 Gazeta jak zwykle ubiera faryzejskie szaty. Dlaczego mialbym przejmowac sie tym ze bandyci z Czeczenii zagina bez wiesci ??? Oby rosjanie zrobili tym razem dobra robote i zeby bez wiesci zginelo setki zadzumionych fanatykow. Niech pieklo ich pochlonie razem z ich chora religia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icchak Re: Zaorac Palestynę też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berek_Rotenschwanz Re: Zaorac wszystkich Arabów, najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Gluptaku! Czeczenia JEST JUZ ZAORANA!:-((( n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interes_Żyda_orać! Re: Gluptaku! Czeczenia JEST JUZ ZAORANA!:-((( n/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:15 No to zabrać pługi do krajów arabskich i tam zaorać. Wszystko dookoła Israela, aby mógł się rozprzestrzeniać we wszystkich kierunkach bez przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Zaorac Czeczenie IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:01 Mirek jak zwykle ubiera faryzejskie szaty. Dlaczego mialbym przejmowac sie tym ze bachory z Osetii zginely w szkole??? Oby Czeczeni zrobili tym razem dobra robote i zeby bez wiesci zginelo setki zadzumionych fanatykow. Niech pieklo ich pochlonie razem z ich chora religia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiechPiekłoPochłon Re: I razem z tobą, oczywiście ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: Jakieś dowody że tam byli Czeczeńcy? IP: 80.48.122.* 06.09.04, 07:20 Przeczytaj: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/specjal_040906/specjal_a_7.html Już są dowody że wziętych do niewoli terorystów zastrzelono, jak myślisz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Zaorac Czeczenie IP: *.centertel.pl 06.09.04, 09:10 > Oby rosjanie zrobili tym razem dobra robote i zeby bez wiesci zginelo setki > zadzumionych fanatykow. Niech pieklo ich pochlonie razem z ich chora religia a ty mirku jestes wyznawca jedynie slusznej religii katolickiej? zastanow sie chwile, co bys zrobil, gdyby Polska byla pod jarzmem sowietow, a oni zabili ci dzieci, zgwalcili, a potem zabili zone i najbliaszych w okrutny, bezlitosny sposob. na koniec zrobiliby czystke i wywiezli do obozow wszystkich (nawet niewinnych) zdolnych do potencjalnej zemsty. to nie czeczency chca podbic rosje, to rosja chce podbic czeczenie. moze to straszne, ale sam w takiej sytuacji tez bym chyba slepo nienawidzil. nie chce tu tlumaczyc tego co zrobili, to jest zbrodnia, ale w jakis sposob potrafie zrozumiec ich motywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.zeelandnet.nl 05.09.04, 21:28 Nie ma ZADNEGO, ale to zadnego wytlumaczenia i rozgrzeszenia tej ohydnej zbrodni. Bylem przez caly czas sympatykiem Czeczenow, rozumialem i popieralem ich walke o niepodleglosc. Ale od piatku - koniec. Zrozumialem, ze Basajewowi i spolce nie chodzi wcale o Wolna Czeczenie, ale o wahhabicki, Islamski Kalifat na Kaukazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.09.04, 21:46 Kaczory 11 - zdumiewasz mnie. Czyzbys uznawal odpowiedzialnosc zbiorowa, tak jak podsuwa wielu agentow KGB, od ktorych roi sie od wczoraj na forach GW? Basajew nie jest bohaterem mojego romansu, ale - jak na razie - to propaganda rosyjska pomawia go o inspiracje tej zbrodni. W gruncie rzeczy niewiele wiemy o organizatorach tej ohydnej jatki. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wiec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:50 Przez POL WIEKU Moskwa twierdzila, ze to NIEMCY dokonali masakry w Katyniu. Nikt na razie nie wie KTO za tym stal i jakie motywy mu przyswiecaly. A czy mozesz mi zagwarantowac, ze nie byla to spier..na PROWOKACJA na ksztalt atakow bombowych na blokowiska w Wolgodonsku dokonanych, jak dzis wiadomo, przez Czeczenow ...z FSB???! ;-))) Czy nie byl to doskonaly pretekst to zwiekszenia slabnacych mocno PROwojennych nastrojow spoleczenstwa Federacji? Do zniesienia RESZTY swobod obywatelskich i jednostkowych i skonsolidowania wladzy aparatu represji w Rosji pod pozorem ze "jestesmy w stanie wojny"? I czy bylby to PIERWSZY taki przypadek? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Meerkat-zamilcz głupcze!Dzieci setki zabili tam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:19 Odpowiedz Link Zgłoś
akwetila Re: Meerkat-zamilcz głupcze!Dzieci setki zabili t 05.09.04, 22:43 Nikt nie kwestionuje, ze zabili. Pytanie: kto zabil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiek akwetila - Ty zabileś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat NIE! zabili synowie tych NIEMCOW co KATYN zrobili! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wi IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:09 koniec pieprzenia do szturmu doszlo przez przypadek - wybuchla bombka, pare dzieciakow zaczelo spieprzac, czeczeni nie mogli im pozwolic uciec wiec zaczeli strzelac. i w ten sposob doszlo do jatki. to jest moja wersja, prawdy i tak nikt nie bedzie znal i co z tego ze zginelo 400 dzieci? zyja w panstwie ktory jest w stanie wojny z mala republika, musza sie liczyc z zagrozeniem. to ich rzad ma im zagwarantowac bezpieczenstwo w czasie wojny, zwlaszcza skoro sam jest jej agresorem!!! na wojnach ZAWSZE gineli niewinni, bo WINNI to ci co decyduja o wojnie, a tych moze byc gora 10 ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:32 Winnych jest więcej niż 10. Winny jest każdy rosyjski żołnież który nie przestrzega praw cywilów w Czeczeni, ewentualnie winny jest jego dowódca który wydał mu rozkaz złamiania wszelkich konwencji wojennych i konwencji praw człowieka. Winny jest także każdy terrorysta, który bierze udział w mordzie kilkuset dzieci. I nie ważne, że robi to w odwece że ktoś robi to samo jemu, a nawet tymbardziej jest to godne potępienia. Terrorystów było kilkudziesięciu, a wojskowych w Czeczenii łamiących prawo też zapewne było więcej niż 10. Winna nie jest jednostkowa, ale wina nie jest też masowa. Napewno niczemu nie były winne te ranne i umarłe dzeci. One napewno nie wydawały nikomu rozkazów ani napewno nikogo nie torturowały i nikogo nie mordowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wi IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:42 Tlumacze wlasnie ze te jatki jak w teatrze czy w szkole to nie sa zemsty tylko dzialania pokojowe. To jest jedyna metoda na koniec wojny. Niech jeszcze wysadza 10 takich szkol, to w koncu moze lud rosyjski obali Putina.. w najgorszym wypadku przeczeka jego 4-5 kadencji (zalezy ile razy zmieni konstytucje i zafalszuje wybory). Zolnierze nie sa winni wojny, i nie powinni ginac bo pobor jest obowiazkowy - ci co na ochotnika tam jada powinni ginac (i gina tak jak zasluguja: stream.thewetlandsinc.com/hap/chechclear.asf ) Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Przyhamuj i POMYSL! CZECZENOM to nie sluzy,wi 06.09.04, 06:18 Indy jestes straszny. Twoje posty sa w istocie woda na mlyn rozmaitych typkow, ktorzy tu chca obrocic polskiego odbiorce przeciwko Czeczenom. Przyhamuj chlopcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiuytr kto jeszcze winien jest IP: *.ii.uni.wroc.pl 06.09.04, 12:57 I jeszcze winna jest NATASZA, ta co tu pisala. Pisala ze nie moga sie wycofac z Czeczenii bo od stuleci to jest ich ziemia. Tak dlugo jak nie nauczycie sie myslec w cywilizowany sposob, ze nie mozna napadac sasiadow w imie jakichs historycznych racji, tak dlugo beda was zabijac Nataszo. A Twoje imperialistyczne widzenie swiata jest malutkim powodem dla ktorego i na Twoich rekach jest krew tych dzici, albowiem kto sieje wiatr zbiera burze. I tak macie szczescie bo o wiele mniej jest w sumie rosyjskich ofiar niz czeczenskich. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu 05.09.04, 21:55 I właśnie to było celem przwdziwych organizatorów tego mordu. Możesz pogratulować panom z FSB udało im się. Za cenę krwi niewinnych ofiar odwrócili sympatię ludzi od Czeczenów. :( (kto sprzedał zamachowcom czapki niewidki terrorystom, że potrafili zgromadzić tyle broni? nie ci sami którzy pozwoli zgromadzić materiały wybuchowe na Dubrowce i zadbali o to żeby nie wybuchły?) Odpowiedz Link Zgłoś
akwetila Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu 05.09.04, 22:00 Kaczory 11 to czlowiek myslacy, czemu dal wyraz wielokrotnie. Dlatego smutkiem napawa tak latwe poddanie sie putinowskiej propagandzie ludzi takich jak on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.zeelandnet.nl 05.09.04, 22:05 Dziekuje za mile slowa pod moim adresem. Macie wszyscy duzo racji, Ty, meercat, maaac. Musze to wszystko jeszcze raz na spokojnie przemyslec. Ale zbrodnia jest tak przerazajaco ohydna, ze mozg lodowacieje. Pozdrawiam - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, jak : IP: 194.181.190.* 05.09.04, 22:12 1.Poparcie opinii światowej dla Putina: dzieci, ilość ofiar. 2.Uzyskanie efektu p.t."Rosja ofiarą MIĘDZYNARODOWEGO islamskiego terroryzmu", wzmocnienie poparcia Zachodu dla Putina. 3.Kompletna dyskredytacja Czeczenów, nikt nie ośmieli się ich bronić, zostaną zupełnie sami. 4.Zupełna swoboda dla eksterminacji w Czeczenii, o ile może być większa niż już była. 5.Zastraszenie i sterroryzowanie resztek swobodnej opinii publicznej w Rosji. 6.Napuszczenie Osetyńców na Czeczenów i Inguszy, Moskwa zyskuje zaciekłego i wiernego sojusznika, będą chcieli się mścić. Zresztą konflikty między nimi już były. 7.Cała sprawa jest absurdalna z punktu widzenia interesów Czeczeńców, nie mieli w tym żadnego celu ani interesu, nic bardziej szkodliwego dla siebie nie mogli zrobić. 8.Ten potworny bałagan był zamierzony; cała akcja "odbicia i ratowania" zakładników zorganizowana tak, żeby ofiar było jak najwięcej. 9.Jak to zrobiono: 1.cały ruch czeczeński jest silnie zinfiltrowany przez KGB 2.Jakiejś grupie desperatów-awanturników obiecano, że nikt nie będzie strzelać (dzieci!) i będą swobodnie wypuszczeni, okryją się sławą, itp. Zarówno wysadzanie domów w Moskwie, akcja w teatrze, atak na Dagestan nosiły także wyraźne cechy prowokacji, która jest ulubionym i tradycyjnym narzędziem rosyjskich służb tajnych, począwszy od Ochrany, poprzez Czeka, NKWD, KGB, FSB. Wojsko i tajne służby sa zainteresowane kontynuacją wojny i nie widzą innej drogi ocalenia dla Imperium Czeczenii i całego Kaukazu, jak eskalacja konfliktu, krwawe zduszenie wszelkiej irredenty i uniemożliwienie rozmów. Hamulce moralne, 600 osób... Wolne żarty! Ewentualne "rozmowy" mogą prowadzić tylko do dekolonizacji Czeczenii i całego Kaukazu, innego wyjścia nie ma. Zachód stale bąka nieśmiało o rozwiązaniu politycznym, rozmowach, a grupa rządząca Rosją ich nie chce i Biesłan zrobiono po to, aby je uniemożliwić.Władcy Rosji nic nie ryzykowali: są na swoim terenie, mogą wszystko zamazać i zakłamać, wszyscy terroryści rozstrzelani,niezależnych mediów w Rosji praktycznie nie ma (nie ma komu grzebać w "sprawie"), mocnych dowodów nigdy nie będzie, a gdyby ktoś na Zachodzie osmielił się mieć wątpliwości, to będą ryczeć z oburzenia: "jak śmią mieć podłe wątpliwości w obliczu takiej tragedii !!!". Już mieliśmy zresztą próbkę: ktoś z Holandii ośmielił się pisnąć, że chcieliby znać szczegóły, gniewna reakcja była natychmiastowa. Gdyby co, będą agresywnie iść w zaparte.Zresztą, nie będzie pytań: Zachód nie chce i nie potrafi w coś takiego uwierzyć. Zachód nie potrafi zrozumieć, że tam się tak naprawde to NIC nie zmieniło. A jeśli Polaczki będą coś gadać: wiadomo, oni są chorzy na obsesję antyrosyjską. Kiedy to może dowodnie wyjść? Tylko po następnej rewolucji w Rosji i uzyskaniu dostępu do archiwów, tak jak z prowokacją popa Gapona (prawie 100 lat temu), czyli praktycznie: nigdy. Ale: podpis Stalina pod rozkazem katyńskim też nigdy nie powinien był zobaczyć światła dziennego, absolutnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polaczek Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.09.04, 22:29 Morde masz czarniawa. synu qurvy z Lodzi i araba. Odpowiedz Link Zgłoś
akwetila Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, 05.09.04, 22:39 Mnie sie wydaje, zes ty Ruski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Re: To wygląda na prowokację FSB.Do "AKWETILA" IP: 194.181.190.* 05.09.04, 23:00 Nie, "akwetila", ja nie ruski, ale was "czuję". Wielki poeta rosyjski Lermontow,zesłany przez cara na wojnę z Czeczeńcami 150 lat temu, bo miał tam zginąć (i zginął), napisał pożegnalny wiersz: "Praszczaj niemytaja Rasieja Strana rabow, strana gaspod I wy, mundiry gołubyja I ty, pasłusznyj im narod" "Strana" ta sama, narod "pasłusznyj",żandarmskie "mundiry" wprawdzie już nie "gołubyja", wspólczesne, zielone, ale, żeby nie zapomnieć skąd źródło, otoki na czapkach, pagony, dalej niebieskie (gołubyja)... Odpowiedz Link Zgłoś
akwetila Re: To wygląda na prowokację FSB.Do "AKWETILA" 06.09.04, 06:27 Moj post byl nie do Ciebie, ale do tego kacapa, ktory obrazal "polaczkow" Odpowiedz Link Zgłoś
akwetila Re: To wygląda na prowokację FSB.Do "AKWETILA" 06.09.04, 06:29 A przede wszystkim obrazal Ciebie. Te chamy rozpanoszyly sie tu na forum i udaja Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszyfrator Re: żydek zawsze podpisuje się "polaczek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:48 Odpowiedz Link Zgłoś
akwetila Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, 05.09.04, 22:47 Juz dzialaja na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:51 Do Asa : Choć jest to niewyobrażalne i chore to niestety logiczne ... jest w tej myśli sens ... karykatura polityki, zwierzę nie wymysli a człowiek potrafił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Wcale bym się nie zdziwił, gdyby tak było... IP: *.acn.waw.pl 05.09.04, 23:34 Tym bardziej, że zakładnicy byli Osetyńcami, nie Rosjanami. Dowodów oczywiście nie ma póki co i pewnie nie będzie. w Rosji nigdy nie szanowano życia ludzi. Cel zawsze uświęcał środki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:11 masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiedyś Rosjanka Re: To wygląda na prowokację FSB.Dlaczego,po co, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 13:18 as31, bardzo Ci dziękuję. Napisałeś całą, najprawdziwszą prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ ABC-usprawiedliwiasz morderców setek malych dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:17 Puknij się w swój łeb! Brak słów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC do @ przeczytaj to co jest nad Twoim postem i pomysl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:33 jestes jednym z tych o jakich tam pisza.... ROsjanom o to chodzilo... ze nikt nie bedzie sie zastawial nad niczym innym niz dziecmi, ktore zginely.... a tu wlasnie zajac sie drugim dnem i zapytac dlaczego i kto to zrobil.... To oczywiscie bylo dzielo rosyjskiej Federalnej Sluzby Bezpieczenstwa. Wiec patrz powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Czyli ty i twoi koledzy ABC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smax Specjaliści od ruskiej polityki - Zamilczcie ! IP: *.c153.petrotel.pl 05.09.04, 22:17 Nie przystoi w takiej chwili pisać bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Specjaliści od ruskiej polityki - Zamilczcie 05.09.04, 22:22 Prawda kole w oczy. Lepiej milczeć, albo modlić się. I czekać na następny "bestialski atak terrorystów" i tylko Rosjanie będą żyć w coraz gorszym kraju, nie wspominając już o Czeczenach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zss Módlmy się za ofiary IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.04, 22:17 zamiast milczec lepiej się módlmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Meerkat i inni pomódlcie się za te setki dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:21 I zamkinjcie się wreszcie. Wstyd za was. Wstyd mi, że piszecie w moim języku. Ludzie bez serc i uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Meerkat i inni pomódlcie się za te setki dzie 05.09.04, 22:32 Twoje serce i uczucia zaś kupione za rubelki. Za tą mamonę zostałeś oślepiony i nie widzisz jak Kreml morduje swój naród. Jak to robił od lat. Jedynie Gorbaczow chciał coś zrobić dobrego... Gratuluję !! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: Meerkat i inni pomódlcie się za te setki dzie IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:15 no z tym gorbaczowem to troche naciagane. On wcale nie chcial rozwalic ZSRR tylko tak mu wyszlo. Zapewniam ze niechcacy. Ale dobrze sie stalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: Meerkat i inni pomódlcie się za te setki dzie IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:13 powstydz sie lepiej za swoja pusta banie. a w ogole jak taki wsytdliwy jestes i modlic sie chce to skieruj sie na forum radia maryja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Pomodlcie sie do KOGO?! PUTINA I JEGO FSB? N/T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... CZY ROSJA WPOSCI TAM POMOC HUMANITARNA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 22:22 ...czerwony krzyz...przeciez tam ludzie sami szukaja swoich bliskich...w kostnicy sami rozpoznaja szczatki ofiar...co to jest...gdzie sa pozatym te wszystkie organizacje ,ktore tak chetnie pomagaly wiezniom torturowanym przez usa w iraku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Mee-ciebie to nawet diabeł nie wpuści-za głupiś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... GDZIE DIABEL NIE MOZE POSYLA.... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 22:36 ...kocice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maguirre Re: Mee-ciebie to nawet diabeł nie wpuści-za głup IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:17 kiciu a teeraz prosimy o jednego posta z sensem trescia i dluzszego niz jedno zdanie ew. rownowaznik. Koty to podobno ineligentne zwierzaki. Podobno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M chorzy z nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:27 Skąd te pokłady głupoty na tym "Forum", skąd ta nienawiść do Rosji i "miłość do Czeczenów"? Poznaliście kiedyś prawdziwych Czeczenów, ich gorący miłośnicy? Widzieliście ich, rozmawialiście kiedyś nimi? A może kochacie ich za to tylko, że są wrogami Rosji? Oni takim jak wy dali by kulę w łeb albo porwali i wymienili z waszą rodziną na dolary. Naród czeczeński został podbity nie tylko przez Rosję ale przez różnego autoramentu rodzimych i obcych bandytów. Rodzime mafie i bandy arabskich najemników. Oni prowadzą wojnę, która dopowadziła Czeczenię na skraj biologicznej zagłady nie bacząc, że ich naród ginie. Zabijają każdego kto próbuje tam po prostu jakoś żyć. Córki, żony, braci wysyłają na śmierć jako żywe bomby. Nie oszczędzają własnych dzieci. Kogo bronicie? A Osetyńcy to przecież nie Rosjanie! Czym ten mały naród zawinił bandytom? Był pod ręką! Taka jego wina. A dzieci osetyńskie zabili bo są zwyrodnialcami! Tylko Niemców - hitlerowców stać było na podobne okrucieństwa! Żaden naród w walce o wolność nie zdobył się na podobne zwyrodnialstwo! Ta zbrodnia przekreśla Czeczenów! Jak można zabijać setkami małe dzieci? Nawet złe psy mają zakodowaną życzliwość wobec szczeniaków! Pamiętajcie! Przecież te potwory mogą przyjść i do nas! Pełno w Polsce Czeczenów i Arabów. Myślisz, że nie ma wśród nich fanatyków i islamskich oszołomów? Upilnujesz ich wszystkich, zatrzymasz wszystkich na granicy? Co powiecie jak z fanatycznej nienawiści religijnej i ciemnoty ci tchórze zaczną brać jako zakładników i zabijać nasze polskie dzieci? Czy wtedy również Meerkat i inni będziecie ich usprawiedliwiać jako "bojowników o wolną Czeczenię" i przypominiać tutaj Samaszki? Co mają osetińskie pierwszaki i dzieci z zerówki do Rosji, Rosjan i jej okrutnej polityki wobec Czeczenii? Co wy tutaj pieprzycie? Ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... chory z milosci do rosji... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 22:35 ...trzeba spojzec prawdzie w oczy...stala sie tragedia tym niewinnym ludziom...wpierw fanatycy zwani terrorystami ...a dzisiaj wladze rosji zachowuja sie tak jaby nic sie nis stalo...pare wyrazow ubolewania i bycia razem slownie ...niczego tu nie zalatwi...ci ludzie potrzebuja pomocy...nie zostawiajmy ich na patswe losu w takim bolu i rozpaczy...zywi potrzebuja nie tylko modlitwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy najlepiej do Allaha ;] (nt) IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ck Re: najlepiej do Allaha ;] (nt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 04:00 Allah. Heh. A kto to jest? Kolejny Bożek nawiedzonych? A co Islam mówi wobec teorii ewolucji? Eh połowa nięszczęść tego świata bierze się przez fanatyków religijnych różnych maści czyli debili wierzących, że pochodzą z boskiego stworzenia, a nie z aminokwasów. Rżnijcie się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Moj tatus Arab a mama qurva z Lodzi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.09.04, 22:42 Znam sie na histori. Do szkoly polskiej chodzilem. Koledzy mnie nie lubili z powodu mordy czarniawej. Mam internet i pisze na forum. Ilosc postow 6000. As31/meerkat/etc. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: chorzy z nienawiści 05.09.04, 22:36 Biedny człowieku to nie miłość do Czeczenów. To nie nienawiść do Rosji. To nienawiść do Kremla który jak za dawnych czasów morduje głównie swoich obywateli. To troska o los zwykłych Rosjan manipulowanych przez tych zwyrodnialców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia maaac - masz objawy paranoi-z nienawiści do Kremla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:43 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac - masz objawy paranoi-z nienawiści do K 05.09.04, 22:49 Tak ta paranoja nazywa się wiedza i rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanitariuszka maaac-masz objawy paranoi-z braku wiedzy i choroby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:54 Odpowiedz Link Zgłoś
akwetila Re: maaac-masz objawy paranoi-z braku wiedzy i ch 05.09.04, 22:56 Lepiej niech sie nie oddaje w opieke takiej sanitariuszce Jeszcze wyladuje w ruskiej psychuszce Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac-masz objawy paranoi-z braku wiedzy i ch 05.09.04, 22:56 Kicia, sanitariuszka - "a imię moje Legion" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
akwetila Re: maaac-masz objawy paranoi-z braku wiedzy i ch 05.09.04, 22:57 Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Re: maaac-masz objawy paranoi----do"SANITARIUSZKI" IP: 194.181.190.* 05.09.04, 23:15 Dzień dobry, "Sanitariuszko" z sowieckiej psychuszki. To ty jesteś ta, co wpakowała zastrzyk usypiający tej histeryczce, żonie marynarza z "Kurska", co to nie chciała grzeczniutko i spokojniutko rozmawiać z panem prezydentem Putinem. Jakiś order chyba był za to, no i premia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: chorzy z nienawiści IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:05 > Oni takim jak wy dali by kulę w łeb albo porwali i wymienili z waszą rodziną na > Poznales kiedyś prawdziwych Czeczenów, ich gorący przeciwniku? > Widziales ich, rozmawiales kiedyś nimi? > A może nienawidzisz ich za to tylko, że są wrogami Rosji? p.s. co za kretyn ocenia narod po ludziach ktorych spotkal...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: chorzy z nienawiści IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 07:19 mam kolege z Czezcenii na roku. Mam jeszcze glowe. Ty tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konopielka! Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.04, 22:30 Czytajac to wypowiedzi , coraz bardziej wydaje mi sie prawdopodobne ze liczba wyznawcow islamu w Polsce wzrosla z 5ciu do 25tys. Saudyjski petro dolar robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikluas DokładnieKonopielkoPetrodolar robi swoje Wazelina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszek Re: Morze i wojsko rosyjskie opuściło Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:04 Ale zostawiło rzesze agentów KGB , Wystarczy spojrzeć na komentarze większe poparcie dla Putina niż dla Busha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Morze i wojsko rosyjskie opuściło Polskę IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 23:08 ...to nie agenci bez przesady...to geny po rodzicach co byli agentami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszek Re: Morze i wojsko rosyjskie opuściło Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:29 To dobrze że każdy ma swoje zdanie. Ja jednak uważam że intrnet stał się tubą propagandową i wykorzystują to zawodowcy , oto przykład : Kiedyś jeden taki o niku teksas określił mój numer telefonu a mógł do tego dojść tylko po logach , czy to nie zawodowieć dysponujący sporą wiedzą i techniką ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Morze i wojsko rosyjskie opuściło Polskę IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 23:34 ...masz sporo racji...tylko nie dajmy sie zwariowac...jak mowil moj tata...w stanie wojennym konrolowali kazda przesylke z zagranicy zreszta nie tylko wstanie wojennym...ale czy to powod , zeby nie wysylac paczek czy listow...trzeba tym bolszewikom jednym... slowem dobrac sie do skory...sa chyba jeszcze polacy w polsce i sa wolne wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Może pisze się przez samo ż Chyba że "nad morze" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Moj tatus Arab a mama qurva z Lodzi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.09.04, 22:51 Znam sie na histori. Do szkoly polskiej chodzilem. Koledzy mnie nie lubili z powodu mordy czarniawej. Mam internet i pisze na forum. Ilosc postow 6000. As31/meerkat/abc/etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Kicia...CZY TY PRZYPADKIEM NIE JESTES BLADYNKA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 23:02 ... Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Kicia...CZY TY PRZYPADKIEM NIE JESTES BLADYNK 05.09.04, 23:07 Czy KGB-istki to blondynki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Kicia...CZY TY PRZYPADKIEM NIE JESTES BLADYNK IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.09.04, 23:09 ...farbowana blondynka ...mowisz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Wszystkie są blondynki!...tak myslisz bladynka IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:08 ...mylisz sie bladynko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoziołekMeee-tołek Meee - czy to nick od kozy w rodzinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:46 Przychodzi facet do kumpla i opdowiada: -Wiesz stary, spotykam ją za wsią na łące i zaraz biorę się do dzieła. Posuwam ją a tu nagle podchodzi jej matka! - I co ona na to co widzi? -Jak to co? - To co zwykle: - Meee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Meee - czy to nick od kozy w rodzinie? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:10 ...i ty masz 15 lat...jak tu kaktus mee wyrosnie na dloni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koza Meee - ten k...s ci już w mózgu wyrósł Wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczere_wyznanie! Re: Moj tatus Arab a mama qurva z Lodzi , a ja Żyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Ja nie jestem nick "szczere wyznanie"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:50 klika z podobnych łaczy. Nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Moj tatus arabus, a mama qurva z Moskwy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:42 A syn- rzecz jasna debil (z polaczenia islamu taty i syfilisu mamy) :-((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KGB Re: Czy partyzanci mieli zamiar zabić dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:00 Czy partyzanci zajęli szkołe z zamiarem zabicia dzieci ? oto podstawowe pytanie które wszystko wyjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Czy partyzanci mieli zamiar zabić dzieci ? IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.09.04, 23:52 mieli nadzieje na szturm, na wysadzenie sie, i zeby ofiary poszly na rachunek putina - szczesliwie dla niego doszlo do szturmu bez jego rozkazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przejrzysty Re: Czy partyzanci mieli zamiar zabić dzieci ? IP: *.144.144.186.revip.asianet.co.th 06.09.04, 05:53 "Czy partyzanci zajęli szkołe z zamiarem zabicia dzieci ? oto podstawowe pytanie które wszystko wyjaśni" Co za idiotyczne rozważania!!! "partyzanci"? To qw.a terroryści gorsi od zwierząt! Przyszli do szkoły, żeby sprawić dzieciom niespodziankę na rozpoczęcie roku szkolnego. Palnij się w łeb idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Czy partyzanci mieli zamiar zabić dzieci ? IP: *.wmgalicja.krakow.pl 06.09.04, 16:12 to nie byli terrorysci tylko ludzie ktorzy chcieli zeby ich dzieci tez mogly chodzic bezpiecznie do swojej szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronald R Czeczen i Al Qaida IP: *.vc.shawcable.net 05.09.04, 23:07 GLOBAL JIHAD Chechen terrorists follow al-Qaida manual Russia school hostage-takers' cues from online playbook ------------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnb Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: 207.44.132.* 05.09.04, 23:52 Kto stoi za zamachem na szkołę w Biesłanie? TO JEST OCZYWISTE: ISRAEL PODOBNIE JAK TRAGEDIA 9/11 W USA BYLA ZORGANIZOWANA PRZEZ ISRAEL , TAK SAMO TRAGEDIA W SZKOLE BIESLAN ZOSTALA ZORGANIZOWANA PRZEZ ISRAEL. TYLKO ISRAELSCY ZIONISCI, MORDERCY ODNOSZA POLITYCZNE ZYSKI Z TAKICH AKCJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwoku z Houston Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.09.04, 00:04 I'll report you, you matherfucker to Homeland for CAPSLOCKING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:53 Rosjanie, przestancie pochylac glowy przed arabskimi idiotami!! Arabski idiota - musi poczuc bata na dupie!!!! Fuck the islam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Mam trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:04 Uważam że jest to niczyn nie usprawiedliwiny Żydowski atak na moją suwerenną katolicką cerę. Wroga nie wybieram, on wybrał mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Mam trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:08 Nie pierdol Żydziem, wczoraj twoja matka ssała mi kutasa, a twoja cora lizała mi lewe jajo! Ty jestes zero! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Mam trądzik...a ty masz tradzik na d... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:18 ...juz nawet nie wiesz jak sie podpisac baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Mam trądzik...a ty masz tradzik na d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:31 jebać system!!!! fuck all!!! hahahahahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... nachlany jestes ...baranie IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:35 ...tania voda...dlatego tak idzies na kole baranie jak armia radziecka po secie vody...twa matka taka sama byla...caly pluton o tym wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: nachlany jestes ...baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:42 moja matka jebala cala wies, hahahaha, ta szmata nie zeba na przedzie i ssala kutasa jak glupi, hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: nachlany jestes ...baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:43 Heil Hitler!!!!!!!!!!!!!!!111 Auschwitz - birkenau!!!! sialalalala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:49 ...sialalala...a ja idu gulaju po maskwie...wpierod , wpierod armia czerwona niezwyciezona...a tak zle skonczyla...labadabada...ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:54 oddawaj diengi piesok!!! gdie diengi????? du tawariszc szmaciak! ty lewe jajco wieksze od prawego! HAHAHAHAHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:58 ICH BIN MEE!!! ja jestem lepszy od ciebie, bo ja mam wieksza parowa w majtach!!! Mee is good name!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 02:01 ...po vodzie nawet impotetowi sie wydaje ...,ze jest wielki jebak...ucz sie historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 01:59 ...a szto dieng nie- pauczyl...szto ty gawarisz...a paczemu ty paszol na wojnu...nie po dieng i szto...kuda diengi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:03 mee, hahahaha, to jest nas dwuch!!!!! my mee jestesmy fajne chlopaki, a nasze panienki maja wielkie cyce!! hahahaha !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 02:06 ...moja ma do oczu ...a twoja to zapewne do stop ...te cyce...tym tylko sie roznimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:07 ....aje towariszczi paucza...t ...szto ...bels prawdu ..sił. ..a ...mu prawdu przy...ł. ..a wielikij ..st. Wy ..oiki i ...szewickie ...ony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.09.04, 02:10 ...co lezka w oku sie kreci...polecam cube...ewentualnie ta lepsza koreje...tam tawarisz ci skazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee2 Re: JOB TWOJA MAC...TY KULTURNYJ IDZ POGULAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:12 mee1, du homo sovietikus!!! du bist idiot!!! hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIETERK Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:34 Jedna kula - jeden Arab! matkojebcy z Malezji to chujki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Ostatnie wiadomosci IP: *.boanxx16.adsl-dhcp.tele.dk 06.09.04, 01:50 Maja jednego zywego terroryste, mowi, ze bylo ich 32. 30 zostalo zabitych, jedna kobieta ciekla. Zamieszani sa w to tez mieszkancy miasta. politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=334428 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Pacze w lustro, widze KRETYNA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:19 Coś mi nie pasuje. Intelygentny wszak jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Pacze w lustro, widze KRETYNA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:23 mee1, ty masz tak samo jak ja, niby jestem kims, a jestem zerem. Homo Sovietikus w Nas siedzi!! Fuck all!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netspider Re: Osetia płacze - korespondencja z Biesłanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:32 niech rżną afgańców w końcu to bydło pro religijne, nie sobie piepszą na putina ,ale jak nie on to kto zatrzyma terroryzm ze strony już naprawde dalekiego wschodu ile lat walczą o kaukaz i h.U.j z tego w sumie i car nie poradził ale ktoś w końcu może. da rade SKUMAJTA SIE AMERYKAŃCE I KAWIAROŁOWCY RUSKIE DZIWKI Odpowiedz Link Zgłoś