Dodaj do ulubionych

a tu znow mamy bardzo trafny artykul

IP: *.bb.netvision.net.il 08.09.04, 09:18
daniela pipes'a... jak zwykle trafia w sedno. moze australijski zafajdaniec
poczyta sobie i taki artykul, nie tylko rense, gdzie wlasnie mowa nie o
terroryscie ale o "fighting against the occupation."

www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=14961
Obserwuj wątek
    • Gość: mirex Re: a tu znow mamy bardzo trafny artykul IP: *.abhsia.telus.net 08.09.04, 10:10
      daniel pipes i front page? hmmm, to tak jakby cos ala zms-owskie pogadanki dla
      syjonistow?(albo hitlerjudenachrichtung?:). masz ciekawe kolka zinteresowan :)
      • Gość: jarek-Zyd ne telus czyzby socjaly nie dawaly sie juz wykiwac i musisz IP: *.fastres.net 08.09.04, 10:17
        wrocic pod islamskie skrzydla.
        • Gość: mirex Re: czyzby socjaly nie dawaly sie juz wykiwac i m IP: *.abhsia.telus.net 08.09.04, 10:23
          nudny jestes jarszczurku ... ( cywilizowanych ludzii stac na slowo przepraszam
          kiedy sie pomyla)
          • Gość: jarek-Zyd ne telus nie bardziej od ciebie. IP: *.fastres.net 08.09.04, 10:40
          • Gość: jarek-Zyd ne telus Od kiedy sie zaslepionych nazistow jak ty IP: *.fastres.net 09.09.04, 06:04
            przeprasza?
            • Gość: mirex Re: Od kiedy sie zaslepionych nazistow jak ty IP: *.abhsia.telus.net 09.09.04, 06:20
              jak sie ma troche kultury to sie mowi przepraszam moja pomylka i po sprawie.
              ale teraz ja dla ciebie "zaslepiony nazista" ( miales na mysli "nie-zyd"?)
              stary z ciebie pajac jarszczurku.
      • Gość: dana33 Re: a tu znow mamy bardzo trafny artykul IP: *.bb.netvision.net.il 08.09.04, 10:52
        mozliwe, ze mojae kolka zainteresowan sa ciekawe, ale napewno twoja odpowiedz
        jest ciekawa. zawsze to przyjemnie, jak ktos umie zabrac glos w dyskutowanej
        sprawie, nie?
        • Gość: mirex do dany33 IP: *.abhsia.telus.net 09.09.04, 05:58
          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> zawsze to przyjemnie, jak ktos umie zabrac glos w dyskutowanej
          > sprawie, nie?
          ...glos w dyskutowanej sprawie.. :))) chyba na glowe upadlas... powinni cie
          zamknac za propagowanie autorow nawolujacych do nienawisci rasowej.
    • Gość: Cep Na moje wyczucie IP: *.acn.pl 08.09.04, 10:29
      "blankietowe" użycie słowa <terrorysta> ułatwia życie propagandystom, utrudnia natomiast, a może nawet uniemożliwia, zwykłemu człowiekowi dokonanie rozróżnień pomiędzy motywacjami leżącymi u podstaw różnych aktów terroru.

I może o to właśnie chodzi.

BTW - czy w wewnątrz-izraelskim dyskursie ludzi z Irgunu, którzy przeprowadzili koszmarny atak na Hotel King David, określa się terminem <terroryści>? (Nawiasowo -
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Ale wszystkie wyczyny arabskich "terrorystow" sa IP: *.fastres.net 08.09.04, 10:43
        byly zawsze okreslane wprassie zachdniej jako wyczyny bojownikow.
        przez 20 lat sie milczlo o wyczynach musulmanskich bojownikow w Sudanie, choc
        udalo im sie okolo 2 miliony im nieprzychylnym obywateli tego kraju wykonczyc.
        Przeczytaj sobie niemieckie gazety z roku 1972 o napadzie na israelska ekipe w
        Monachium, tam tez sie pisalo o bojownikach a o "udanej akcji " polizji
        niemieckiej, nigdy nie udzielono Israelowi wytlumaczen.
      • Gość: totyle Re: Na moje wyczucie IP: *.176.168.217.Dial1.Phoenix1.Level3.net 08.09.04, 10:48
        Nu dana ci zaraz odpisze ze oni sie tylko bronia.Izrael to panstwowy terroryzm
        ktory nawet exportuja za granice.To jest ich glowny produkt.
      • Gość: dana33 Re: Na moje wyczucie IP: *.bb.netvision.net.il 08.09.04, 11:15
        to ladnie ze oczekujesz spokojnej i uczciwej odpowiedzi, tym bardziej, ze sam
        jak ci nie wygodnie nie odpowiadasz, jak to bylo na twoim ostatnim watku.

"koszmarny" atak na king david mozesz okreslic atakiem terrorystycznym, z tym,
        ze ludzie byli ostrzezeni ze bedzie wybuch i mieli dosyc czasu, zeby sie
        ratowac, nawet jakby nie uratowali budynku. niestety, anglicy nie
        mieli "ochoty" sluchac zydowskich ostrzezen. natomiast jak mowimy o dzisiejszym
        terroryzmie, to jak wiem w madrydzie nie bylo zadnego ostrzezenia, w new yorku
        rowniez nie, jak i nie w beslanie, na bali i w zadnym ataku na israelskie
        autobusy i kawiarnie. jesli zupelnie na zimno chcemy jeszcze porownac ilosc
        ofiar, to ten zamach terrorystyczny na king david nie pociagnal za soba 3000
        ofiar (chociaz strata kazdego jednego zycia niewinnego czlowieka jest straszna)
        ani nie jest taki koszmarny w porownaniu np z atakiem terrorystycznym na bali,
        gdzie nie bylo ani wojny, ani okupacji, ani ostrzezen, ani nic, za to 200 osob
        ktore mialo wakacje, do tego australijczycy.
        jeszcze jakies trudnosci w zroumieniu co to terror, cepie? i mozesz mi uczciwie
        i spokojnie odpowiedziec, dlaczego, kiedy mowimy o terrorze dzisiejszym, w
        ostatnich 20-30 latach, wyciagasz terror zydowski, w okresie, kiedy panstwo
        israel jeszcze nie istnialo? kiedy nie bylo rzadu, prawodawstwa i calej reszty,
        ktora normalnemu, zorganizowanemu panstwu pozwala reagowac a nie zdawac sie na
        grupy walczace przede wszystkim miedzy soba o przyszla wladze, jak to mialo
        miejsce w owczesnej palestynie miedzy roznymi zydowskimi ugrupowaniami?
        • Gość: Cep Re: Na moje wyczucie IP: *.acn.pl 08.09.04, 11:49

dlaczego, kiedy mowimy o terrorze dzisiejszym, w
          > ostatnich 20-30 latach, wyciagasz terror zydowski, w okresie, kiedy panstwo
          > israel jeszcze nie istnialo?

Wyciągam nie dlatego, że jest akurat żydowski - jesteś po prostu z kraju, w którym się ta akcja odbyła. A ja akurat z Tobą rozmawiam.

Mogę równie dobrze wyciągnąć terror polski - z okresu, kiedy państwo polskie jeszcze nie istniało.

Ale nie widzisz, że jakoś trudno byłoby mi nazwać Piłsudskiego i jego współtowarzyszy z bojówek socjalistycznych <terrorystami> -
          • Gość: dana33 Re: Na moje wyczucie IP: *.bb.netvision.net.il 08.09.04, 12:15
            wszystko sie zgadza, jak moj to bohater a jak obcy to terrorysta. wiec jak i to
            zle i to niedobrze, to moze mozna popatrzec na to z punktu: przeciwko komu
            skierowane sa te akty bohaterstwa, jesli wezmiemy kazdy z nas swoich bohaterow,
            ok? zamach w king david byl skierowany przeciwko armii brytyjskiej
            stacjonowanej w owczesnej palestynie. nie byl skierowany przeciwko tanczacej w
            dyskotece mlodziezy, nie byl skierowany przeciwko starym ludziom swietujacym
            pesach w hotelowej restauracji, nie byl skierowany przeciwko urlopowiczom na
            bali ani rowniez przeciwko pracownikom setki biur w new yorku. zamachy
            pilsudskiego byly skierowane przeciwko dzieciom? niemowlakom? ciezarnej matce
            jadacej samochodem z czworgiem malych dzieci? szkole w beslanie? tak latwiej
            popatrzec na terror, prawda?
            nikt z irgunu nie poszedl siedziec. juz ci to wyjasnilam: nie bylo wtedy
            zadnych sadow, zadnego oskarzyciela.nie bylo wtedy panstwa. wiec po co to znow
            piszesz.
            • goldbaum Re: Na moje wyczucie 08.09.04, 12:34
              Przeciwko komu skierowany byl ten terror?
              Oczywiscie przeciwko "masowym mordercom" :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12501535&a=12502225
              community.webshots.com/photo/17023497/139565933kdDRik
          • mirmilek wcale nie tak niedobrze 08.09.04, 13:38
            > I tak źle, i tak niedobrze.
            >
            > C.

sa granice, ktorych przekraczac nie wolno. ani dowolnym "nam", ani tez
            dowolnym "im".

nie wolno tez wyrozumowac sobie, ze skoro dowolni "oni" stosuja metody
            terrorystyczne, to dowolni "my" tez takie stosowac mozemy.

dlatego po spelnieniu odpowiednich kryteriow, bez wzgledu na poglady czy
            pochodzenie, danego osobnika powinno sie nazwac terrorysta.

a tak na marginesie, to przeciez od samego poczatku, stajac na glowie, zeby
            terrorystow syjonistycznych zmienic w bojownikow i bohaterow, dana przyznaje ci
            racje, ze terrorysta terroryscie nie rowny.
          • cien_anny Re: Na moje wyczucie 08.09.04, 16:11
            are you really this stupid?

Wsadz sobie forka do zhopodyru i pokrec!
            taka operacja mozgu bardzo ci cepie pomoze!
          • Gość: jarek-Zyd ne telus drogi albo glupi Cepie. IP: *.fastres.net 08.09.04, 21:32
            Anglicy wbrew ich zapowiedzien, po I WS oficjalnie popierali Arabow, bo mieli w
            glowie Rope. A tzw terror Zydowski byl odpowiedzia na napady Arabskie na
            bezbronnych Zydow, ktore tylko w roku 1936 spowodowaly okolo 3 tys Zydow
            zabitych, moze Zydzi mieli sie sami zastrzelic, bo tak sie to podobalo Arabskim
            okupantom.
          • Gość: Cep Re: Na moje wyczucie - cd IP: *.acn.pl 15.09.04, 09:21
            W dzisiejszej Rzeczpospolitej godny zauważenia tekst re: terror nasz i ich

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040915/publicystyka/publicystyka_a_10.html

Dokonane przez AK w Berlinie zamachy bombowe (ofiarami ludność cywilna) to dzieło terrorystów? Pipes, jeśli ma być logiczny, musiałby je tak nazwać.
            • flamandka Re: Na moje wyczucie - cd 15.09.04, 11:25
              Gość portalu: Cep napisał(a):

> W dzisiejszej Rzeczpospolitej godny zauważenia tekst re: terror nasz i ich
              >
              > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040915/publicystyka/publicystyka_a_10.html
              >
              > Dokonane przez AK w Berlinie zamachy bombowe (ofiarami ludność cywilna) to
              dzie
              > ło terrorystów? Pipes, jeśli ma być logiczny, musiałby je tak nazwać.

W ogole bardzo ciekawy artykul moze dlatego, ze taki niepoprawny politycznie .
              Mialam wlasciwie zrobic watek ale malo czasu mam .
              A fakty o zamachach dokonywanych w Berlinie calkiem nieznane.
              • Gość: Cep Re: Na moje wyczucie - cd IP: *.acn.pl 15.09.04, 11:33
                Pozdrówka.

Zrób jednak ten wątek. Artykuł na to zasługuje a fakty są większości nieznane (ja co nieco słyszałem, tak trochę piąte przez dziesiąte).
                • flamandka Re: Na moje wyczucie - cd 15.09.04, 11:45

> Pozdrówka.
                  >
                  > Zrób jednak ten wątek. Artykuł na to zasługuje a fakty są większości nieznane
                  (
                  > ja co nieco słyszałem, tak trochę piąte przez dziesiąte).

Skopiowalam , moze innym razem, a moze Ty, bys zalozyl?
                  Ja naprawde mam malutko czasu .

I pozdrowka nieszablonowe oczywiscie .
                  Bruksela dla Brukselek!!
    • Gość: sp;lit Re: a tu znow mamy bardzo trafny artykul IP: *.ipt.aol.com 08.09.04, 15:45
      Ten sam Pipes , ktory w swoich artykulach nie odroznia terrorystow od
      partyzantow czy czlonkow oporu , cyt ,... "W akcji w Jenin palestynscy
      terrorysci zamordowali 17 zolnierzy IDF" identycznie jak w komunikatach IDF ,...

Czy musze dodawac ze Pipes to neo-con , zio-nazista i zyd oczywiscie , ktory
      nigdy nic dobrego o muzulmanach nie napisal , ale za to "zaprzyjaznil" sie z
      nijakim Ahmad Chalabi ,...

uklony

=============================================================================

Daniel Pipes (www.DanielPipes.org) is director of the Middle East Forum

The Middle East Forum, a think tank, works to define and promote American
      interests in the Middle East. Founded in 1990 the Forum became an independent
      organization in 1994.

The Forum holds that the United States has vital interests in the region; in
      particular, it believes in strong ties with Israel and other democracies as
      they emerge; works for human rights throughout the region; seeks a stable
      supply and a low price of oil; and promotes the peaceful settlement of regional
      and international disputes.

• cien_anny Re: a tu znow mamy bardzo trafny artykul 08.09.04, 16:05
        stynkujacy zhopodyrze!
        Ty nie odrozniasz terrorystow od obroncow pokoju.
        Ziem wyzwolonych od okupowanych przez arabow.
        Wiec zamknij swoj stynkujacy mout, wsadz sobie forka do zopodyru i pokrec!
        Zmadrzejesz blawonie!

Policzek - z trzaskiem!
      • Gość: Amerykanin Jak bedzies bronil islamu po zniszczeniu Watykanu! IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.09.04, 16:09
    • Gość: igor cien-anny atakuje Islamistow. Ubaw po pachy. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.09.04, 16:23
      Ma do tego racje, tylko ten jezyk jak ze slaskiego wiezienia.
      • cien_anny Nie islamistow a kretynow! 08.09.04, 16:26
        • Gość: igor Nie islamistow a kretynow! Czy to nie to samo? IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.09.04, 16:32
    • wojcd Re: a tu znow mamy bardzo trafny artykul 08.09.04, 16:44
      > daniela pipes'a... jak zwykle trafia w sedno.
      neutralna i obiektywna.
      Artykul jest naiwny.
      • Gość: igor wojciech ? Czyzby wcielenie sp'lita lub spolki? IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.09.04, 16:48
        tez nie wierzy w konfrontacje Islamistow dopoki mu lba nie rozwala dla Allaha.
        Objektywnego udaje jak durnie 1936-1939, ktorzy tlumaczyli, ze Hitler to nie
        fanatyk ideologiczny i agresor tylko taki co kocha narod niemiecki. W zwiazku z
        tym i Austria i Czechy mu sie nalezaly.
        • wojcd Re: wojciech ? Czyzby wcielenie sp'lita lub spol 08.09.04, 16:55
          Gość portalu: igor napisał(a):
          > tez nie wierzy w konfrontacje Islamistow
          • Gość: ANka Gamonie chca wojny religijnej IP: *.ifn-magdeburg.de 08.09.04, 16:57
            chca wlozyc terrorystom w lapy bron, ktora mozna stopic jednym spojrzeniem. Bo
            oni dzis jej nie maja!!!! Jak mozna dawac bron zbrodniarzom?!
            I gdzie tu sa te faktyczne balwany? Ja juz pare widze.
        • Gość: sp;lit Re: wojciech ? Czyzby wcielenie sp'lita lub spol IP: *.ipt.aol.com 08.09.04, 17:09
          Zrob nam przysluge zio-nzisto , kup klapki na oczy 3/4 ludnosci w Europie , USA
          plus calej ludnosci muzulmanskiej , bo to co probujecie "sprzedac" nie tylko
          nikt juz nie kupuje , ale widzi wieksze zagrozenie dla pokoju z waszej strony .

Nie udawaj Polaka , bo smierdzisz czosnkiem i wybierz sobie w koncu nick , bo
          robisz z siebie durnia ,...

uklony
          • Gość: dana33 Re: wojciech ? Czyzby wcielenie sp'lita lub spol IP: 192.114.44.* 08.09.04, 23:22
            nu, rozlupaniec, znow ladnie pokazujesz swoj antysemityzm. i tak trzymac. zeby
            wszyscy widzieli.
    • Gość: sp;lit Re: a tu znow mamy bardzo trafny artykul IP: *.ipt.aol.com 08.09.04, 16:48
      Terrorysta dla jednych , dla innych jest bojownikiem ,...

W glowie mi sie nie miesci , ze mozna z zimna krwia zamordowac ciezarna matke z
      trojgiem malych dzieci , nawet , mimo ze mieszka na ukradzionej mi ziemi ,...

Ale , rowniez nie miesci mi sie w glowie mentalnosc pilota ,
      (wyksztalconego faceta) ktory pie#dolnal tonowa bombe w srodku nocy w
      wielorodzinny budynek mieszkalny , bo spal tam podejrzany o terroryzm czlonek
      Hamasu , Shehadeh , po ktorego mozna bylo wyslac komandosow i "zwinac" bez
      wiekszych strat . Wasze Shin Bet znalo jego "rozklad jazdy" , wiedzieliscie co
      facet robi , gdzie spi , wiedzieliscie o kazdym jego kroku , wiedzieliscie tez
      ze dom jest pelen ludzi a mimo wszystko , zbombardowaliscie ,...

Efekt tej bomby ,... Podejrzany terrorysta , jego goryl , dead na miejscu ,...

Rowniez

1. Zona (41)
      2. Corka (14)
      3. Zaher Nassar (37)
      4. Muna Fahmi Hevaiti (30)
      5. Jej dziecko Subbi (4)
      6. Jej dziecko , Mohamed (3)
      7. Mohamed Al-Shawa (40)
      8. Jego syn , Ahmed (?)
      9. Iman Hassam Mater (27)
      10. Jej dziecko , Dunya (5)
      11. Jej dziecko , Mohamed (4)
      12. Jej dziecko , Aiman (1)
      13. Ala Mohamed Mater (11)
      14. Dalia Mater (6)
      15. Dunia Rami Mater (2 miesiace)

Po usunieciu gruzow znaleziono jeszcze dwojke dzieci ,...

W sumie 17 zabitych , 15 Bogu ducha winnych ludzi w tym 11 dzieci + 150 rannych
      z ktorych 39 zostalo inwalidami wymagajacych opieki do konca zycia .

To bylo z zimna krwia zaplanowane i wykoname masowe morderstwo Tomek , tak samo
      jak inne ,... Rakieta z helikoptera w auto podejrzanego o terroryzm w godzinie
      szczytu na ruchliwym skrzyzowaniu ,...

To dla pana Pipes'a , ciucki i wam podobnym to jest self-defence , a zabicie 17
      zolnierzy w akcji pacyfikacyjno-odwetowej to terroryzm .

Nienawisc rodzi nienawisc i takich co strzelaja do bezbronnych matek w ciazy i
      ich dzieci , kiedy wy to zrozumiecie ?

uklony

Ps. Ostatnio nasi neo-cons nazywaja czlonkow podziemia , oporu w Iraq'u an
      isurgents , zauwazylas ,... To sugeruje , ze gdyby nie obce sily , Irakijczycy
      witali by nas kwiatami jak Wolfowitz i neo-cons obiecali , a cake walk :)))

• Gość: ANka Nigdy w zyciu nie wytlumaczysz tych IP: *.ifn-magdeburg.de 08.09.04, 17:17
        co strzelaja wylacznie do bezbronnych matek i bezbronnych dzieci.
        To jest taka roznica- bardzo powazna- panie spryciarzu.
        Kimkolwiek by nie byli. Czeczenami, oplaconymi najemnikami, muzulmanami, czy
        chinczykami.
        Poza tym to spamujesz.
        Jezeli ktos siedzi na herbatce w domu zarzadcy akcjami terrorystycznymi to tez
        nie jest bez winy. Dziecko nie- ale jego matka ponosi odpowiedzialnosc za smierc
        tego dziecka. A wszyscy ci ktorzy ja oklamuja- jesli nie wiedziala- za to ze nie
        wiedziala.
        Natomiast kierowanie takiej akcji przeciwko samym matkom czy dzieciom jest juz
        najwyzsza zbrodnia. I nie da sie jej niczym wytlumaczyc ani usprawiedliwic.
        Swiadczy o degeneracji i niemoznosci powrotu do normalnego zycia.
        • Gość: igor Jest roznica miedzy ofiara i kryminalista. I dopok IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.09.04, 17:24
          cywilizacja zachodnia bedzie istniec, tej roznicy sie nie zlikwiduje. jest
          roznica miedzy walka zbrojna w ktorej tez gina cywile a planowanym atakiem na
          cywilow tylko. Anka ma racje. Swiat tez rozumie coraz bardziej o co chodzi
          Islamistom. Izrael ma prawo walnac w dom terrorysty, ktory chce sie zaslonic
          przed atakiem trzymaniem dzieci i kobiet w tym domu. Prasa palestynska nawet
          pisze nieraz, ze zmuszano dzieci do siadania do samochodow, ktorymi terrorysci
          jezdza. Anka. Nie dyskutuj z rachelka, splitem, totyle i inymi Islamistami. To
          ludzie z chorym sumieniem tlumaczacy morderstwa w imie Allaha.
          • Gość: rachelka Re: Jest roznica miedzy ofiara i kryminalista. I IP: *.twcny.rr.com 08.09.04, 17:32
            Gość portalu: igor napisał(a):

> cywilizacja zachodnia bedzie istniec, tej roznicy sie nie zlikwiduje. jest
            > roznica miedzy walka zbrojna w ktorej tez gina cywile a planowanym atakiem na
            > cywilow tylko. Anka ma racje. Swiat tez rozumie coraz bardziej o co chodzi
            > Islamistom. Izrael ma prawo walnac w dom terrorysty, ktory chce sie zaslonic
            > przed atakiem trzymaniem dzieci i kobiet w tym domu. Prasa palestynska nawet
            > pisze nieraz, ze zmuszano dzieci do siadania do samochodow, ktorymi terrorysci
            > jezdza. Anka. Nie dyskutuj z rachelka, splitem, totyle i inymi Islamistami. To
            > ludzie z chorym sumieniem tlumaczacy morderstwa w imie Allaha.

jedyny z chorym sumieniem to ty rasito. dla ciebie zycie dziecka palestynskiego
            jest nic nie warte,tak samo jak zycie dziecka irackiego czy czarnego.my polacy
            dobrze pamietamy te mentalnosc nadludzi,szkoda,ze ty juz o tym zapomniales. nie
            trzeba wierzyc w Allaha,zeby czuc smrod zbrodni.moj Bog to nie Allah,ale ty sie
            chyba robisz sie konwertytem na tym forum,nic tylko o Allahu nadajesz i z mojego
            nicka zejsc nie mozesz.
            • sol4000 Re: Jest roznica miedzy ofiara i kryminalista. I 08.09.04, 17:41
              rachelko znowu ci jakis koniec lata???

ostatnio tak bardzo jestes zamilowana w obrazkach, to zerknij i na ten!!!
              www.phyton.dk/grafik/babywar.gif
              • Gość: rachelka Re: Jest roznica miedzy ofiara i kryminalista. I IP: *.twcny.rr.com 08.09.04, 18:02
                poogladaj te obrazki solu, nie mysle,zeby cie wzburzyly to nikt inny tylko ci co
                mieli sie nieszczescie urodzic po zlej stronie kuli ziemskiej. ich
                zycie,cierpienia,placz i zal nikogo z twojej grupy nie ruszaja,to przeciez nikt
                inny tylko potencjalni terrorysci. to tak na koniec lata,iscie krwawego w
                dziejach historii swiata.
                www.thewe.cc/contents/more/archive/atrocities.htm
        • wojcd Re: Nigdy w zyciu nie wytlumaczysz tych 08.09.04, 17:27
          A tych wytlumaczysz???
          "podobnie jak ci, co wypruwają dzieciom flaki aby karmić nimi psy (to o
          żołnierzach rosyjskich)"
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=15580324&a=15594888
        • mamzerek Re: Nigdy w zyciu nie wytlumaczysz tych 08.09.04, 17:30
          Amen!
        • Gość: sp;lit Re: Nigdy w zyciu nie wytlumaczysz tych IP: *.ipt.aol.com 08.09.04, 18:50
          Tobie napewno nie wytlumacze , z takim kodem moralnym jak wy macie to syzyfowa
          praca ,... Jako Chrzescijanin , zadnej roboty sie nie boje i nie odmawiam ,...
          Tej rowniez :) Obowiazek !!!

Skad wiesz , przeciez wy mnie nie czytacie :)))
          ==============================================================================
          Poza tym to spamujesz.

Czytaj i zauwaz co pisze a nie to co chcesz widziec - Od czego sa komandosi ?
          Wlasnie do takich akcji , w cywilizowanym swiecie gdzie trzeba wybierac , zycie
          niewinnych kobiet i dzieci nie innej opcji ,... Do tego jednak potrzeba troche
          wojskowej etyki i jaj , ktorych wam zabraklo .

IDF jest "dobra" w mordowaniu bezbronnych

uklony

==============================================================================
          po ktorego mozna bylo wyslac komandosow i "zwinac" bez wiekszych strat . Wasze
          Shin Bet znalo jego "rozklad jazdy" , wiedzieliscie co facet robi , gdzie spi ,
          wiedzieliscie o kazdym jego kroku , wiedzieliscie tez ze dom jest ludzi (tu
          dodam ,... Kobiet i dzieci) a mimo wszystko , zbombardowaliscie ,...

Pozatym przeczytaj sobie definicje cywila ,... W Israel'u mezczyzni i kobiety
          od 18-go roku zycia do bodajze 50-go sa , poborowymi , w czynnej sluzbie albo
          aktywnej rezerwie ,... i sa "legit" target w czasie wojny .

W pechowej dyskotece w ktorej byl zamach , balowali cywile ,(przedpoborowi)
          poborowi i zolnierze ,... Idac dalej watkiem twojej filozofii , ktos sie za
          kims chowal i dochodzimy do konkluzji ze dyskoteka jest "legit" target dla
          zamachowca ,... Szach , Mat !
      • mirmilek + jeszcze jeden wariant 08.09.04, 17:54
        jakis czas temu armia izraela zaatakowala DWA MIEJSCA JEDNOCZESNIE bo nie byli
        pewni, gdzie jest podejrzana osoba. oczywiscie byly ofiary.

naturalnie, powie aneczka, oni przeciez "celowali", choc nawet nie wiedzieli
        czy tam jest czy nie. ciekawe, co by aneczka powiedziala, jakby na jej rodzine
        spuscili bombe, a potem sie tlumaczyli, ze "celowali" w kogos, kto mogl tam
        byc, a ze nie bylo... no coz. aneczka by ich zrozumiala i z miejsca wybaczyla.
        • Gość: igor mirmilku drogi. Jak bym tak myslal to bym pojechal IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.09.04, 18:42
          do Gazy i walczyl po stronie arabskiej. Rosja ma do tego zolnierzy i oni maja
          za zadanie to robic w stosunku do Czeczencow.
    • Gość: KOKOSZ Daniel Pipes, ten SSyjofaszysta? IP: 67.111.137.* 08.09.04, 17:31
      "DANIEL PIPES: A JEWISH VERSION OF DAVID DUKE"

sf.indymedia.org/mail.php?id=1602327
      P.S. Up yours...

• Gość: Amerykanin Koran nakazuje nie uzywac obrazliwych "nicknames" IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.09.04, 18:46
        KOKOSZ uwazaj bo Allah Cie skrzywdzi jesli CIA nie bedzie pierwsza. Surah Al-
        Hujurat "And do not insult by nicknames". Nie przezywaj tylko argumentuj. P>S
        jestes namierzony.
        • Gość: KOKOSZ co ty pier*lisz o jakims Allahu? IP: 67.111.137.* 08.09.04, 19:54
          Mam dla ciebie, pejSSiaku, przykra wiadomosc: gdybym byl Arabem, to mialbym dla
          was chociaz odrobine szacunku z z racji naszej genetycznej identycznosci,
          ktorej tak sie wstydzisz. Nu, chyba, ze jestes chazarem... ;-)))

P.S. Moze i jestem namierzony, ale ty jestes, za to, komletnie pojebany,
          parchatku... BUUUUAHHHHHHHAAAAAAAAAAAAA!!!
        • wojcd do czleka z Detroit 08.09.04, 20:15
          Gość portalu: Amerykanin napisał(a):
          > Nie przezywaj tylko argumentuj.
          cos na ten temat napiszesz!!!
          Zasada jest taka (np. w BBC) - ZERO przesuniec.
          • Gość: sp;lit Re: do czleka z Detroit IP: *.ipt.aol.com 08.09.04, 20:30
            Nic ci nie odpisze , po pierwsze musial bys mu przetlumaczyc na polski , po
            drugie on juz przed poludniem "widzi dno" .

uklony
            • wojcd help dla czleka z Detroit 08.09.04, 20:43
              Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> Nic ci nie odpisze , po pierwsze musial bys mu przetlumaczyc na polski , po
              > drugie on juz przed poludniem "widzi dno" .
              ___________________________________________________________________
              Troche mu pomoge. Wytlumacze terminologie.
              ONTYCZNY czyli opisujacy rzeczywistosc. Mowi jak jest. O zdaniach mowi sie
              wtedy, ze sa prawdziwe lub falszywe.
              DEONTYCZNY czyli zakladajacy jakis system etyczny (np. Pigmejow). O zdaniach
              mowi sie wtedy, ze sa normami. Moga one byc sluszne lub niesluszne.
              etc....
              • Gość: zbalansowany Ale bezmyslna jestes! IP: *.mel.dialup.connect.net.au 09.09.04, 01:22

Twoj cytat

"jeszcze jakies trudnosci w zroumieniu co to terror, cepie? i mozesz mi
                uczciwie
                i spokojnie odpowiedziec, dlaczego, kiedy mowimy o terrorze dzisiejszym, w
                ostatnich 20-30 latach, wyciagasz terror zydowski, w okresie, kiedy panstwo
                israel jeszcze nie istnialo? kiedy nie bylo rzadu, prawodawstwa i calej reszty,
                ktora normalnemu, zorganizowanemu panstwu pozwala reagowac a nie zdawac sie na
                grupy walczace przede wszystkim miedzy soba o przyszla wladze, jak to mialo
                miejsce w owczesnej palestynie miedzy roznymi zydowskimi ugrupowaniami?"

A to niby dlaczego masz teraz pretensje do Palestynczykow????
                Czy oni maja wlasne panstwo?
                Czy oni maja "rzad, prawodastwo i cala reszte ktora normalnemu, zorganizowanemu
                panstwu pozwala reagowac"???

Sam bym tego lepiej nie napisal
                • Gość: dana33 Re: Ale bezmyslna jestes! IP: *.bb.netvision.net.il 09.09.04, 06:36
                  nu, zafajdancu australijski, na poranna korespondencje od ciebie zawsze mozna
                  liczyc. bo cep oczywiscie oczekuje odpowiedzi uczciwych i porzadnych, ale sam
                  nie raczy odpowiadac, jak mu nie pasuje. a wiec tzw. palestynczycy maja
                  autonomie z wyraznymi granicami, maja prezydenta przyjmowanego na calym swiecie
                  na czerwonym dywanie, premiera i rzad. zydzi przed 1948 nie mieli ani
                  autonomii,ani wyznaczonych granic ani prezydenta, ani premiera ani rzadu. teraz
                  farsztejst? git.
                  • Gość: dana33 Re: Ale bezmyslna jestes! IP: *.bb.netvision.net.il 09.09.04, 06:37
                    aha, zafajdancu, maja tez podobno sady i podobno aresztuja terrorystow. tak
                    twierdza. moze ja bezmyslna, ale ty za to manipulant.
                  • Gość: Cep Pozdrowienia od wolno-myśliciela IP: *.acn.pl 09.09.04, 10:42

> cep oczywiscie oczekuje odpowiedzi uczciwych i porzadnych, ale sam
                    > nie raczy odpowiadac, jak mu nie pasuje.

Cep jest wolnomyśliciel. To stwierdzenie należy rozumieć dwuwarstwowo. Po pierwsze - chadza własnymi ścieżkami, i myśli na swój sposób, nie zawsze PC. Po drugie - myśli wolno; niektóre informacje długo przetrawia, zastanawia się, nie chce natychmiast wypowiadać opinii, czeka na potwierdzenie informacji z różnych źródeł.

Problem, jaki ma w komunikacji z Tobą, droga Dano, polega na tym, że dajesz mu szybkie odpowiedzi, on natomiast często odnosi wrażenie, że nieco za szybkie. Na takie <za szybkie> brak mu nieraz konceptu, więc woli raczej milczeć.

Ten typ już tak ma. Farsztejst?

A nad zjawiskiem terroryzmu zastanawia się od dawna, ale jeszcze sobie wszystkiego nie poukładał.

• Gość: dana33 Re: Pozdrowienia od wolno-myśliciela IP: *.bb.netvision.net.il 09.09.04, 12:26
                      farszteje. geduld to nie moja silna strona... :)
                      • Gość: Cep Re: Pozdrowienia od wolno-myśliciela IP: *.acn.pl 09.09.04, 12:40

> farszteje. geduld to nie moja silna strona... :)

Trochę szkoda. Bo rzeczywistość bywa złożona, pierwsze wrażenia nie zawsze wobec tego trafne.

Z boku: czy masz dane Dano, ilu mieszkańców liczyła Palestyna (w rozumieniu prowincji imperium otomańskiego), kiedy odwiedził ją Teodor Herzl?
                        • Gość: dana33 Re: Pozdrowienia od wolno-myśliciela IP: *.bb.netvision.net.il 09.09.04, 13:21
                          nie mam. ale sprobuje sie dowiedziec. w internecie nic nie ma?
                          • Gość: Cep Re: Pozdrowienia od wolno-myśliciela IP: *.acn.pl 09.09.04, 13:25
                            Nie wiem, gdzie/jak tego szukać. A nie dysponuję żadnym podręcznikiem historii Izraela.

Wychodzę na grzyby. Może coś wpadnie w oko, potrzebuję paru sztuk do <bramborovych placków>.
                            • Gość: dana33 Re: Pozdrowienia od wolno-myśliciela IP: *.bb.netvision.net.il 09.09.04, 13:28
                              nu, to milego szukania i jeszcze milszego znalezienia.
                  • Gość: zbalansowany Re: Ale bezmyslna jestes! IP: *.mel.dialup.connect.net.au 10.09.04, 03:28
                    Te palestynskie granice to maja chyba w twojej wyobrazni, bo Swiat tych granic
                    nie uznaje, a sa one tak "wyrazne" ze wasze zoldactwo przechodzi przez nie we
                    dnie i w nocy.
                    Zydzi nie mieli premiera przed 48, ale niedlugo potem wybrali premierem jednego
                    z terrorystow (Begin) ktory nie sadze aby terroryzm potepial.

A tu jak wasi Rabini popieraja panstwowy terroryzm:

"According to Christian law, one must turn the other cheek; but according to
                    Jewish law, we must first and foremost protect ourselves. If 10 civilians are
                    killed so that we can save the life of one IDF soldier - so be it," said Yesha
                    Rabbis' Council secretary Yishai Ba'abad

calosc:
                    web.israelinsider.com/bin/en.jsp?enPage=ArticlePage&enDisplay=view&enDispWhat=object&enDispWho=Article%
                    5El4097&enZone=Politics&enVersion=0
                    • Gość: dana33 Re: Ale bezmyslna jestes! IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 08:02
                      znow cos manipulujesz zafajdancu. granice autonomii sa uznane. jako tymczasowe
                      granice przyszlego panstwa pelstynskiego, ale sa uznane.
                      ze my je ciagle przechodzimy, to bogu dzieki, bo inaczej israel bylby pelny
                      twoich braci-terrorystow.
                      a begina wybrali dopiero w 1977, czyli prawie 30 lat po powstaniu panstwa
                      israel. wiec nie tak "niedlugo potem". trzymaj sie faktow, manipulancie.
              • Gość: sp;lit Re: help dla czleka z Detroit IP: *.ipt.aol.com 09.09.04, 03:00
                Wrong my friend , on nawet nie wie kim jest , mysli , ze jest jednym
                z "wybranycych" a spedza dnie (z przerwa na kaca) i noce na polskim forum , to
                samo inni wytykajacy wszem i wobec , inferiority polskiej kultury , a ktorzy po
                36-ciu latach po wyjezdzie z "polskiego szamba" nie moga znalezc sobie miejsca
                w "ziemi obiecanej" ,...
                =============================================================================

Jemu moze pomoc tylko AA , wzglednie wojek Bolek ,...

uklony
      • bam_buko Re: Daniel Pipes, ten SSyjofaszysta? 09.09.04, 01:25
        Gość portalu: KOKOSZ napisał(a):

> "DANIEL PIPES: A JEWISH VERSION OF DAVID DUKE"
        >
        > sf.indymedia.org/mail.php?id=1602327
        > P.S. Up yours...

a na kogo dana mogla sie powolac?????
        • Gość: zbalansowany Re: Daniel Pipes, ten SSyjofaszysta? IP: *.mel.dialup.connect.net.au 09.09.04, 01:40

No coz, Dana wierzy jeszcze tej sklerotycznej babci Orianie Fallaci.
          • Gość: jarek-Zyd ne telus Ty wierzych chorobliwemu Arafatowi, a Fallaci po IP: *.fastres.net 09.09.04, 06:05
            ilosci sprzedanych ksiazek okolo 50 mil ludzi na Swiecie wierzy.
            • Gość: zbalansowany Re: Ty wierzych chorobliwemu Arafatowi, a Fallaci IP: *.mel.dialup.connect.net.au 09.09.04, 07:15
              25 lat temu moze i miala cos do powiedzenia. dzisiaj chyba od 2 lat nie
              wychodzi z domu i taki babsztyl ktory zna swiat tylko z telewizora uwaza sie
              za "autorytet" - pytanie tylko w czym, bo jedyne co potrafi to przerzucac
              kanaly telewizyjne.
              • Gość: dana33 Re: Ty wierzych chorobliwemu Arafatowi, a Fallaci IP: *.bb.netvision.net.il 09.09.04, 12:46
                wiesz, zbalansowany, o tobie na swiecie nikt nie slyszal. zdaje sie, ze nie
                napisales nigdy nic wiecej, oprocz listow, forumowych postow, moze jeszcze
                wypelniles formularze podatkowe. nawet zakladajac, ze jestes oczytany,
                inteligentny i wyksztalcony, to ciagle jeszcze nie zrobiles w swoim zyciu nic,
                co zwrociloby na ciebie uwage swiata. mowic o orianie fallaci pogardliwie
                "babsztyl", o kobiecie, ktora duzo wie, duzo przezyla, ktora pisala do
                najlepszych gazet, ktorej ksiazki sa rozrywane na calym swiecie, ktora
                spotykala sie z wiodacymi politykami i przywodcami wielu krajow na swiecie, to
                swiadczy tylko o tym, zes ignorant, gosc bez najmniejszego respektu i ze masz
                chore ego.
                • Gość: Cep Re: Ty wierzych chorobliwemu Arafatowi, a Fallaci IP: *.acn.pl 09.09.04, 12:55
                  A ja Dano mam takie wrażenie, że tej pani najwyraźniej odbiło. Nie dziwię się, bo w końcu umieranie to nienajłatwiejsza sprawa. Ale sam fakt, że się jest na łożu śmierci, nie sprawia jeszcze, że człowiek staje się automatycznie prorokiem.

Zaryzykuję - tu masz mój szybki komentarz: ludzie kupują jej książki, bo uwielbiają konsumować niestereotypowo podane stereotypy. Takie pojęciowe fast food w niby dobrej knajpie: przeczytasz, i już jesteś smacznie nażarty/nażarta. Pardon -
                  • Gość: dana33 Re: Ty wierzych chorobliwemu Arafatowi, a Fallaci IP: *.bb.netvision.net.il 09.09.04, 13:23
                    cepie drogi. jesli kiedykolwiek zdarzy sie cud i ty sie zgodzisz z moim
                    zdaniem, to daje ci slowo, padne trupem na miejscu.
                    • Gość: Cep Re: Ty wierzych chorobliwemu Arafatowi, a Fallaci IP: *.acn.pl 09.09.04, 13:27
                      Ależ ja się zgadzałem - i to nie jeden raz. Tylko nie raczyłaś tego zauważać. Ale nie może być zgody całkowitej, bo z tej niby idealnej harmonii ludzie zaczynają dostawać kręćka i potem są problemy.
                      • Gość: dana33 Re: Ty wierzych chorobliwemu Arafatowi, a Fallaci IP: *.bb.netvision.net.il 09.09.04, 13:29
                        przechodzimy w psychologie? :)
                        • Gość: Cep Re: Ty wierzych chorobliwemu Arafatowi, a Fallaci IP: *.acn.pl 09.09.04, 13:35

> przechodzimy w psychologie? :)

To nie psychologia, gdzieżbym śmiał -
                    • bam_buko Re: Ty wierzych chorobliwemu Arafatowi, a Fallaci 09.09.04, 13:38

> cepie drogi. jesli kiedykolwiek zdarzy sie cud i ty sie zgodzisz z moim
                      > zdaniem, to daje ci slowo, padne trupem na miejscu.

jesli dajesz slowo to ja sie zgadzam i mysle ze cep zrobi to rowniez
                      natychmiast ....czekamy dana !!!
                • Gość: Zbalansowany Autorytet Dany w pelnej krasie IP: *.mel.dialup.connect.net.au 10.09.04, 01:51

W tekście napisanym w konwencji obscenicznej ( mowa o ksiazce
                  twojego "AUTORYTETU") nie mogło rzecz jasna zabraknąć słów takich jak "kutas "
                  (dwukrotnie), "dupa " (trzykrotnie), obowiązkowych wzmianek o "pieprzeniu " ani
                  też licznych odwołań do "jaj ", którymi jedni (na przykład burmistrz Giuliani)
                  są, inni zaś (na przykład włoscy politycy czy dawniej komuniści) nie są przez
                  naturę obdarzeni. Wspomniane są też wydzieliny: "żółte strugi
                  moczu ", "sranie " i "zapluwanie się ". Defekują "synowie Allaha ", okupujący
                  plac przed katedrą we Florencji. Pluje Oriana Fallaci i Jaser Arafat
                  (dwukrotnie). Frazeologię tę można by po prostu skwitować mianem "południowej
                  fiksacji na genitaliach i odchodach ".

Gratuluje danale doboru lektur, i dalej twierdze ze Fallaci nie ma pojecia o
                  czym mowi.

• Gość: Amerykanin Linki, ktore dyskutujecie sa opiniami. Pipes IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 09.09.04, 13:54
          wyraza opinie o faktach. Poczekajcie kilka lat i zobaczycie czy jego opinie
          byly trafne czy nie.
          • wojcd Re: Linki, ktore dyskutujecie sa opiniami. Pipes 09.09.04, 19:11

> wyraza opinie o faktach. Poczekajcie kilka lat i zobaczycie czy jego opinie
            > byly trafne czy nie.
            • Gość: Amerykanin mozesz byc konkretny.Czy masz na mysli atak IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 09.09.04, 19:22
              USA na inne kraje. Raczej bedzie odwrotnie. Coraz wiecej Amerykanow ma dosyc
              indolencji swiata pod egida ONZ. Jest bardzo prawdopodobne, ze USA zlikwiduje
              NATOi wyprosi ONZ z Nowego Jorku. Amerykanie mowia, ze duzo placa podatkow na
              to Islamskie forum dyktatorow (30% funduszy ONZ, gdy Amerykanie to 5% ludnosci
              swiata) To, ze 1000 zolnierzy zginelo w Iraku nie jest az tak wazne jak postawa
              swiata wobec "okupacji". Jakie znajdzies tlumaczenie jak islamisci beda
              atakowac Europe. A ze beda to jak amen w pacierzu. W koncu nie bylo Izraela,
              USA ani "kradziezy" ropy w 1683 a jak daleko zaszli w serce Europy. Moze Polacy
              ich denerwowali czy co?
              • Gość: dana33 Re: mozesz byc konkretny.Czy masz na mysli atak IP: *.sharon2.actcom.co.il 09.09.04, 19:33
                :)
              • wojcd Re: mozesz byc konkretny.Czy masz na mysli atak 09.09.04, 20:39

> USA na inne kraje.
                jeszcze zyje Arafat - moze wiesz dlaczego go nie "wyzwolono"?).
                Pipes przygotowuje "naukowa" podbudowe pod to "wyzwalanie". Czym to sie
                skonczy? Mysle, ze warto zachowac meble z procesu norymberskiego - moga sie
                przydac.
                ________________________________________________________________________
                Raczej bedzie odwrotnie.
                "Isalmisci" jak to Ty mowisz nie zaatakuja Europy. Nie umieja zorganizowac
                porzadnej armii.
                Coraz wiecej Amerykanow ma dosyc indolencji swiata pod egida ONZ. Jest bardzo
                prawdopodobne, ze USA zlikwiduje NATOi wyprosi ONZ z Nowego Jorku.
                Amerykanie mowia, ze duzo placa podatkow na to Islamskie forum dyktatorow (30%
                funduszy ONZ, gdy Amerykanie to 5% ludnosci swiata)
                _________________________________________________________________________
                Mysle, ze to dobry pomysl. Amerykanie coraz to bardzo wysoka cywilizacja z
                karlowata kultura. Miejsce ONZ jest w UE. Unia Europejska przejmie to zadanie
                CHYBA chetnie.
                _______________________________________________________________________
                To, ze 1000 zolnierzy zginelo w Iraku nie jest az tak wazne jak postawa
                > swiata wobec "okupacji". Jakie znajdzies tlumaczenie jak islamisci beda
                > atakowac Europe. A ze beda to jak amen w pacierzu. W koncu nie bylo Izraela,
                > USA ani "kradziezy" ropy w 1683 a jak daleko zaszli w serce Europy. Moze
                Polacy ich denerwowali czy co?
                "Islamisci" zyja w Polsce od 5-6 wiekow i jakos nie ma z nimi klopotow!!!

PS. Termin "islamisci" biore w cudzyslow bo nie lubie politycznej poprawnosci,
                a to jest TYPOWE pp okreslenie. Pipes tez jej "nie lubi".
                • wojcd errata 09.09.04, 20:50
                  Jest:
                  Amerykanie coraz to bardzo wysoka cywilizacja z
                  karlowata kultura.
                  Powinno byc:
                  Ameryka to bardzo wysoka cywilizacja z karlowata kultura.
                  • Gość: zbalansowany Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uciesza. IP: *.mel.dialup.connect.net.au 10.09.04, 07:34
                    Czwartek, 09 września 2004 - 19:52 CEST (17:52 GMT)

Premier Hiszpanii zachęca kraje zaangażowane militarnie w Iraku, by poszły
                    śladem Hiszpanii i wycofały swe wojska.

"W ten sposób stworzy się lepszą perspektywę" - powiedział na czwartkowym
                    szczycie hiszpańsko-tunezyjskim.
                    Jose Luis Rodriguez Zapatero podkreślił, że podjęta pięć miesięcy temu decyzja
                    o wycofaniu wojsk hiszpańskich okazała się "słuszna", i wyraził głębokie
                    zaniepokojenie obecną sytuacją w Iraku. "Z szacunkiem dla wszystkich krajów,
                    które mają tam wojska - gdyby więcej z nich poszło śladem Hiszpanii,
                    otworzyłaby się korzystniejsza perspektywa" - oświadczył.

Premier powiedział, że inwazja na Irak zaostrzyła konflikt izraelsko-
                    palestyński. "Rok później sprawy przedstawiają się jeszcze gorzej" - ocenił i
                    podkreślił, że "nie ci, którzy stosują logikę siły militarnej, zaprowadzą pokój
                    między Izraelem i narodem palestyńskim". Według Zapatero, "ta rola przypadnie
                    tym, którzy tworzą proces dialogu"; wymienił tu Europę, Ligę Arabską oraz ONZ.

"Nie ma wytłumaczenia dla terroryzmu, ale istnieją odpowiedzi, które mogą
                    zmniejszać przemoc, lub takie, które jeszcze ją powiększają" - powiedział.

Zapatero zwrócił się do wspólnoty międzynarodowej i ONZ, aby pilnie podjęły
                    inicjatywy polityczne w sprawie konfliktu izraelsko- palestyńskiego oraz
                    sytuacji w Iraku. Opowiedział się za nowym ładem międzynarodowym, większym
                    bezpieczeństwem publicznym i większą sprawiedliwością społeczną.

sg, pap

• Gość: dana33 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 08:04
                      glupis, zafajdancu. i krotkowzroczny. a nam wsio rawno, czy sie wycofaja czy
                      nie. to nie nasza wojna, nawet jak chcesz bardzo w to wierzyc.
                      • danek4 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci 10.09.04, 08:50

> glupis, zafajdancu. i krotkowzroczny. a nam wsio rawno, czy sie wycofaja czy
                        > nie. to nie nasza wojna, nawet jak chcesz bardzo w to wierzyc.

Dana
                        niepotrzebnie się denerwujesz
                        kto jest krótkowzroczny to i taki pozostanie
                        to wrodzony defekt umysłu i nawet nadmiar wiedzy i doświadczenia tego defektu
                        nie wyrównuje. jeszcze nie wynaleziono szkieł korekcyjnych na defekt
                        krótkowzroczności umysłu i...nie wynajdzie się nigdy. umysł ludzki bez defektu
                        krótkowzroczności to nie gadżet elektroniczny jakby chcieli go widzieć naukowcy
                        i politycy.
                        uważam, ze napaść na Irak spełniła swoje zadanie i teraz ....wycofać się z
                        poniesieniem jak najmniejszej ilości strat.
                        • Gość: dana33 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 08:54
                          zgadza sie, ale wycofac sie odpowiednio.
                          a co do drugiego, to ja sie wogole nie denerwuje. denerwuje sie
                          najprawdopodobniej druga strona. ty farsztejst, oni wiedza, ze moga tylko
                          gadac, a my i tak zrobimy to co uwazamy dla nas najlepsze... :)
                          • danek4 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci 10.09.04, 09:06

> zgadza sie, ale wycofac sie odpowiednio.
                            > a co do drugiego, to ja sie wogole nie denerwuje. denerwuje sie
                            > najprawdopodobniej druga strona. ty farsztejst, oni wiedza, ze moga tylko
                            > gadac, a my i tak zrobimy to co uwazamy dla nas najlepsze... :)

Dano
                            moja uwaga "o denerwowaniu" dotyczyła użycia przez ciebie niezbyt ...ładnego
                            określenia "zafajdaniec" do adwersarza w dyskusji.
                            przyjmij zasadę, ze albo "zafajdaniec" i ten "zafajdaniec " dla ciebie nie
                            istnieje w rozmowie, a jeśli istnieje to nie używaj słów mogących godzić
                            nawet "zafajdańca" w jego "zafajdane" ego
                            • Gość: dana33 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 09:16
                              alez, drogi immienniku, ja wlasnie z cala premedytacja w niego godze, ale
                              raczej chce ugodzic. on sie juz przyzwyczail, zdaje sie. ty chyba niedlugo na
                              forum, prawda? widzisz, my tu z zafajdancem mamy walke na zycie i smierc :) juz
                              od dlugich miesiecy. i to okreslenie zbalansowanego to nic w porownaniu z tym,
                              jak mnie sie okresla. to forum cholernie agresywne i bardzo wulgarne. i
                              uprzejmosc nie jest tu ceniona, na odwrot. wiesz, to troche jak handlowanie z
                              arabami: jak kupisz u araba cos bez targowania sie, to on sie uwaza za frajera,
                              natomiast jak sie z nim ciut pohandlujesz, nawet jak cala "wygrana" skonczy sie
                              na zlotowce, to juz urosles w jego oczach. tak samo na forum: jestes uprzejmy i
                              probujesz zachowac jakies cywilizowane formy kontaktu, to jestes frajer i od
                              razu spadna na ciebie gromy, a jak dowalisz innym nie zupelnie elegancko (nawet
                              jak sie nie spuscisz do ich poziomu), nu, to cie beda "cenic". obserwuj dalej...
                              • danek4 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci 10.09.04, 09:28

> alez, drogi immienniku, ja wlasnie z cala premedytacja w niego godze

i to mi się nie podoba
                                nie tylko u ciebie, ale od przyjaciół wymagam po prostu więcej
                                jestem na forum od ponad dwóch lat i znam te sposoby
                                to droga donikąd
                                danka
                              • Gość: Cep Ale mimo to warto IP: *.acn.pl 10.09.04, 09:29
                                zachować poziom.

I - hej? - Zb*** nigdy Ciebie jedną czy drugą inwektywą nie obrzucił, no nie przypominam sobie. A Ty? Zaszczycasz go, regularnie. Jest denerwujący? Przyjmuję, że dla Ciebie tak. Manipulant - niech i będzie, ale zafajdaniec?
                                • danek4 Re: Ale mimo to warto 10.09.04, 09:36

> zachować poziom.
                                  >
                                  > I - hej? - Zb*** nigdy Ciebie jedną czy drugą inwektywą nie obrzucił, no nie
                                  pr
                                  > zypominam sobie. A Ty? Zaszczycasz go, regularnie. Jest denerwujący?
                                  Przyjmuję,
                                  > że dla Ciebie tak. Manipulant - niech i będzie, ale zafajdaniec?

ZAWSZE warto być kulturalniejszym :)))
                                  • Gość: dana33 do cepa i danka IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 10:13
                                    widzicie drodzy panowie, mozna sie usmiechac uprzejmie, uzywac slow tylko z
                                    dworu angielskiego, ale mimo to byc ostatnim chamem. tak to juz jest. tak samo,
                                    jak nie koniecznie trzeba dam komus reka w twarz, zeby bolalo lub zdenerwowalo.
                                    to prawda, ze zbalansowany nigdy nie rzucil w moja strone slow, jakie rzucaja
                                    inni, tez nigdy go o to nie oskarzylam. ale daje wam slowo, ze wole uslyszec ze
                                    jestem stara sjonistyczna k..wa, niz przeczytac wiersz hitlera do matki i
                                    uslyszec zachwyt nad tym wierszykiem owego pana. moze nie brzmie zrozumiale,
                                    ale tak wyglada dla mnie sprawa owego zbalansowanego.
                                    • Gość: Cep Re: do cepa i danka IP: *.acn.pl 10.09.04, 10:18
                                      Dana,

ten wierszyk został przytoczony w specyficznym kontekście. Dla mnie to było jasne, że Zb*** nie chodziło o danie wyrazu miłości do Hitlera.
                                      • Gość: dana33 Re: do cepa i danka IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 11:52
                                        cep, ten wiersz byl przytoczony w bardzo wyraznym kontekscie. tomek zacytowal
                                        swoj wiersz, ktory napisal po zamachu w dyskotece tel avivskiej, gdzie zginelo
                                        24 mlodych ludzi w wieku od 14 do 20 lat. po tym wierszu, w ktorym wyraznie
                                        widac bylo rozpacz narodu calego, ten twoj ciapciak wrzuca "tez ladny wierszyk"
                                        hitlera. nie zwazajac na nasz bol i tragedie, nie zwazajac na to, ze wyjasnilam
                                        mu ze holocaust to czerwona granica i dla mnie i dla wielu, wielu innych zydow.
                                        ale go to oczywiscie nic nie obchodzilo. chcial dac w twarz i dal. dlatego
                                        zostal zafajdancem. normalny porzadny czlowiek, nawet antysemita, nawet
                                        zagorzaly antysemita, wymieniajac z kims miesiacami posty, umialby uszanowac
                                        prosbe. nu, ale on wlasnie nie jest porzadnym czlowiekiem.
                                        • Gość: zbalansowany wierszyk IP: *.mel.dialup.connect.net.au 11.09.04, 01:58

Zupelnie zle odczytalas wierszyk.

Chcialem pokazac ze kazdy moze napisac kilka ckliwych zwrotek bedac
                                          jednoczesnie zbrodniarzem. W tym kontekscie bylo to pytanie do Tomka: No
                                          dobrze, ladne wierszyki piszesz, ale co robisz zeby ta sytuacje zmienic?
                                          Jak tego nie rozumiesz, to nie jestem w stanie ci tego inaczej wytlumaczyc.
                                        • Gość: Fredzio88 Re: do cepa i danka IP: 64.246.11.* 11.09.04, 10:38
                                          Ale hutzpa;)

Czy ty albo ktokolwiek z was miał jakiekolwiek poszanowanie dla naszej
                                          czerwonej kreski? Żyjecie wystarczająco długo w Polsce (takze w dosłownym
                                          sensie) by wiedzieć, że oblepianie błotem powstańców warszawskich, żołnierzy
                                          pod Monte Cassino i żołnierzy kampanii wrześniowej oraz nazywanie Polek
                                          kurwami stojącymi na ulicy jest daleko poza ta granicą. A jeśli nawet nie
                                          wiedzieliście (jasne:), to wielokrotnie wam to sygnalizowliśmy. I co ?
                                          Uszanowaliście prośbę?
                                          Dlatego bez hutzpy prosze o porządnych czy tez nieporządnych ludziach, bo
                                          akurat nie to kryterium jest dla was, jak się okazuje, najistotniejsze tylko
                                          zupełnie inne, tj. kryterium przynależności etnicznej.

• Gość: Fredzio88 Re: do cepa i danka IP: 64.246.11.* 12.09.04, 16:51
                                            Any comments?
                                    • mirmilek Re: do cepa i danka 10.09.04, 10:25
                                      zrozum, danus, ze nie wszyscy podzielaja twoje gusta w kwestii formy
                                      wypowiedzi...

z drugiej strony skoro sama "wolisz" wulgaryzmy, to sie potem nie skarz, ze
                                      jestes nimi obrzucana. sama chcialas.

a po trzecie to ponawiam moja prosbe. jeszcze raz i jeszcze, i jeszcze...
                              • mirmilek nie usprawiedliwisz chamstwa... + prosba 10.09.04, 10:01
                                tlumacz sie jak chcesz, dorabiaj sobie sto teorii, a na koniec i tak wulgarnosc
                                i chamstwo pozostanie wulgarnoscia i chamstwem.

choc z drugiej strony widac pewien postep. juz nie twierdzisz, ze ty wcale nie
                                jestes zle wychowana, chamska, wulgarna. teraz twierdzisz, ze cie do tego
                                doprowadzono. dobrze przynajmniej, ze odrozniasz kulture od jej braku. moze
                                kiedys postanowisz sie zmienic...

tak na marginesie to czekam, kiedy odwolasz swoje klamstwo, ze na ciebie
                                bluzgalem (to wlasnie moja prosba). prosze juz zdaje sie od miesiaca. jesli nie
                                chcesz odwolac, to moze przynajmniej wytlumaczysz, po co klamiesz? tak cie
                                irytuje, ze nie wszyscy sa wulgarni jak ty (rysa w teorii "oni mnie do tego
                                chamskiego poziomu sprowadzili")???
                          • wojcd "my i tak zrobimy to ...." 10.09.04, 11:25

> zgadza sie, ale wycofac sie odpowiednio.
                            > a co do drugiego, to ja sie wogole nie denerwuje. denerwuje sie
                            > najprawdopodobniej druga strona. ty farsztejst, oni wiedza, ze moga tylko
                            > gadac, a my i tak zrobimy to co uwazamy dla nas najlepsze... :)
                            ________________________________________________________________
                            Dano
                            tylko slepi nie widza ceny takiego postepowania. Pamietam kiedys info mowiace o
                            tym, ze orkiestra symfoniczna z Izraela nie wyjechala na koncerty bo zadna
                            firma ubezpieczeniowa nie podjela sie jej ubezpieczenia. To jest sympton.
                            Rozumiesz to?
                            Po co koncertowac, dla kogo????
                            • Gość: dana33 Re: "my i tak zrobimy to ...." IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 11:38
                              widzisz, jesli chodzi o orkiestre, to sie z toba zgodze. ale wiesz sam, ze nie
                              chodzi o orkiestre, tylko o istnienie panstwa i zycie ludzi. tak ze w koncowym
                              rachunku, slyszac wyraznie co mowia terrorysci arabscy, widzac poparcie tychze
                              prze wszystkie, ale to wszystkie panstwa arabskie i muzulmanskie, widzac
                              rowniez slepe, natychmiastowe i absolutne poparcie calej europy i wiekszosc
                              reszty krajow na swiecie wiemy, i to nie od dzisiaj, ze mozemy liczyc tylko na
                              siebie. i to znaczy, ze myslimy w pierwszej linii o bezpieczenstwie naszego
                              kraju. dopiero potem o tym, co swiat na to powie. bo widzisz, jak jeszcze rok
                              temu arabowie w kairze glosno i do kazdej kamery powiedzieli, ze ich koncowym
                              celem jest zlikwidowanie panstwa israel, to nie znalazl sie jeden, jedyny kraj
                              na swiecie, ktory by wyrazil swoj protest. jak generalissimo wrzeszczy "masakra
                              w jeninie" to kofi annan i onz natychmiast, ale to absolutnie natychmiast
                              zadaja komisji do zbadania tej masakry i dopiero po miesiacach "badan"
                              stwierdzaja baaaardzo cicho, ze masakry zadnej nie bylo. ale po masakrach
                              diskotek, restauracji i autobusow w ciagu ostatnich 4 lat, jako pan kofi annan
                              i onz nawet nie pisnelo nie o komisji, nawet nie o komisyjce do zbadania lub
                              potepienia zamachow terrorystycznych na cywilna ludnosc israela.
                              give me a break, wojciechu, fajnie byc demokrata, sprawiedliwym i widzacym
                              kazdy aspekt konfliktu, jak sie uzywa autobusy francuskie, chodzi do wloskich
                              restauracji i tanczy sie w polskich dyskotekach.
                              • Gość: dana33 jeszcze do wojciecha IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 11:43
                                jeszcze cos, troche mi to przypomina czasy komunizmu: pamietam takich zazartych
                                komunistow francuskich jak yves montand.... mialam wtedy ochote kupic mu bilet
                                do moskwy, one way, farsztejst, i zeby byl sobie komunista w moskwie, zyl tam
                                za radziecka miesieczna zaplate, kupowal stojac w kolejce godzinami w
                                moskiewskich sklepach... nu, nie jestem taka msciwa, tylko rok takiego zycia mu
                                zyczylam, bez paszportu w szufladzie, bez wystepow paryskich, bez garniturow
                                diora itd itd. nie myslisz, ze fajnie bylo wtedy byc komunista w paryzu z
                                ogromna forsa? no i very in. bylo sie podziwianym....
                                • Gość: Cep Yves Montand - definicja IP: *.acn.pl 10.09.04, 11:45
                                  Marks na ustach -
                                  • Gość: z daleka Re: Yves Montand - definicja IP: *.inter.net.il 10.09.04, 11:50
                                    Swietne!
                                    • Gość: Cep Re: Yves Montand - definicja IP: *.acn.pl 10.09.04, 11:54
                                      Żołędny - -
                                      • Gość: z daleka Re: Yves Montand - definicja IP: *.inter.net.il 10.09.04, 11:57
                                        Nic. Jak cos jest dobre - to jest dobre.
                                      • Gość: dana33 Re: Yves Montand - definicja IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 11:57
                                        cepek, z daleka jest pierwsza klasa, moze cie akurat nie kocha namietnie, ale
                                        gdzie jestes super, to nie zawacha sie ci to powiedziec :)
                                        • Gość: Cep Re: Yves Montand - definicja IP: *.acn.pl 10.09.04, 12:48
                                          Ale to przecież ze starego żydowsko-rosyjskiego witzu:

Pytają obywatela, Lwa Abramowicza, jak najlepiej przeżyć w systemie. On odpowiada: Co - jak? Co za głupie pytanie? No przecież wiadomo - z Marksem na ustach i "Kapitałem" w kieszeni.

I mała belferska uwaga: wahać!
                                          • Gość: z daleka Re: Yves Montand - definicja IP: *.inter.net.il 10.09.04, 12:54
                                            Cos czulem, ze to bedzie zydowki dowcip. Pewnie kiedys go slyszalem.
                                          • Gość: dana33 Re: Yves Montand - definicja IP: 192.117.117.* 10.09.04, 14:33
                                            jezuuuuuu, cep!!!! znow masz racje.... to ja pewnie przed swietami tak trace
                                            koncentracje... :)
                                  • Gość: dana33 Re: Yves Montand - definicja IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 11:55
                                    doskonale!!!! :)
                              • wojcd Re: "my i tak zrobimy to ...." 10.09.04, 11:56
                                Dano
                                piszesz o relacjach Izrael-Arabowie. Zwroc jednak uwage, ze sa relacje
                                Zydzi-Swiat. Ja patrze tu na ten aspekt. Zydzi w swym zachowaniu zaczynaja
                                przypominac ludzi szalonych. Widac to nawet w ich zachowaniach w Polsce.
                                Widzialem kilka razy wycieczki z Izraela z uzbrojona obstawa!!!
                                Wizyta Waszego ambasadora towarzysza srodki bezpieczenstwa WIEKSZE niz glowom
                                innych panstw!!!
                                To jest paranoja. Tylko mi nie mow, ze to konieczne. Nikt tak sie nie
                                zachowuje.
                                Zwracam Ci tu uwage na te symptomy. Zydzi izoluja sie psychicznie od swiata.
                                Jak tak dalej bedzie szlo, to sie to skonczy dla Was nieszczesciami.
                                • Gość: z daleka Re: "my i tak zrobimy to ...." IP: *.inter.net.il 10.09.04, 12:26
                                  Tak to moze wyglada z twojej strony. Z naszej strony to wyglada troche inaczej.
                                  Byc moze, troche przesadzamy z tymi srodkami bezpieczenstwa, ale lepsze dwa
                                  kola ratunkowe niz zadne. Ponadto twierdzisz:"zwracam Ci tu uwage na te
                                  symptomy. Zydzi izoluja sie psychicznie od swiata.Jak tak dalej bedzie szlo, to
                                  sie to skonczy dla Was nieszczesciami." Nie ma w tym nic odkrywczego. Zydzi
                                  zawsze w swej historii (gdzie by nie byli) byli odizoliwani po czesci dlatego,
                                  ze nie byli akceptowani(religia, tradycje, etc) i sami czujac sie
                                  nieakceptowanymi nie lgneli do innowiercow. Dlatego tez dla dobra Zydow i tych
                                  co ich nie akceptuja powstalo(odrodzilo sie) panstwo zydowskie. Ktore
                                  niewiedziec czemu, nadal nie jest akceptowane. Czysta paranoja.
                                  • wojcd Re: "my i tak zrobimy to ...." 10.09.04, 12:39
                                    Gość portalu: z daleka napisał(a):
                                    Nie ma w tym nic odkrywczego.
                                    Zydzi zawsze ......
                                    w swej historii (gdzie by nie byli) byli odizoliwani po czesci dlatego,
                                    > ze nie byli akceptowani(religia, tradycje, etc) i sami czujac sie
                                    > nieakceptowanymi nie lgneli do innowiercow. Dlatego tez dla dobra Zydow i
                                    tych
                                    > co ich nie akceptuja powstalo(odrodzilo sie) panstwo zydowskie. Ktore
                                    > niewiedziec czemu, nadal nie jest akceptowane. Czysta paranoja.
                                    ______________________________________________________________________
                                    Gosciu z daleka
                                    mam dla Ciebie rozwiazanie. Niech swiat "przystosuje" sie do Was. Bedzie to
                                    chyba pierwszy w historii ludzkosci przypadek tego rodzaju.
                                    • Gość: z daleka Re: "my i tak zrobimy to ...." IP: *.inter.net.il 10.09.04, 12:56
                                      Po co kombinowac za wiele. Niech kazdy idzie swoja droga.

wojcd napisał:
                                      mam dla Ciebie rozwiazanie. Niech swiat "przystosuje" sie do Was. Bedzie to
                                      chyba pierwszy w historii ludzkosci przypadek tego rodzaju.
                                      • wojcd Re: "my i tak zrobimy to ...." 10.09.04, 13:07

> Po co kombinowac za wiele. Niech kazdy idzie swoja droga.
                                        >
                                        > wojcd napisał:
                                        > mam dla Ciebie rozwiazanie. Niech swiat "przystosuje" sie do Was. Bedzie to
                                        > chyba pierwszy w historii ludzkosci przypadek tego rodzaju.
                                        _________________________________________________________________________
                                        Tylko widzisz drogi maja to do siebie, ze maja wielu uzytkownikow i czasami
                                        trzeba nawzajem sobie ustepowac. Oczywiscie mozna pod prad, ale czolowe
                                        zderzenie masz wtedy jak w banku.
                                        • Gość: z daleka Re: "my i tak zrobimy to ...." IP: *.inter.net.il 10.09.04, 13:56
                                          wojcd napisał:
                                          Tylko widzisz drogi maja to do siebie, ze maja wielu uzytkownikow i czasami
                                          trzeba nawzajem sobie ustepowac. Oczywiscie mozna pod prad, ale czolowe
                                          zderzenie masz wtedy jak w banku.
                                          -----
                                          ladnie powiedziane. Ja tez uwazam, ze Swiat bylby rajem, gdyby wszyscy, byli
                                          piekni, madrzy, zdrowi i bogaci,i jedzili w tym samym kierunku, i szanowali sie
                                          nawzajem, i kochali jak golabki...ale tak nie jest.
                                          • wojcd Re: "my i tak zrobimy to ...." 10.09.04, 16:44
                                            ladnie powiedziane. Ja tez uwazam, ze Swiat bylby rajem, gdyby wszyscy, byli
                                            piekni, madrzy, zdrowi i bogaci,i jedzili w tym samym kierunku, i szanowali sie
                                            nawzajem, i kochali jak golabki...ale tak nie jest.
                                            __________________________________________________________________
                                            Wiesz istnieje jeszcze inna mozliwosc - "podmienic" rzeczywistosc. Po powrocie
                                            z Londymu opowiadzial mi syn nastepujaca historyjke. Otoz jakas ekipa
                                            remontowala dom londynskiego Zyda. Gdy ten przyszedl, zorientowal sie, ze
                                            pracowali w dzien zakazany. Wpadl w panike i pobiegl do rabina. Wrocil i
                                            powiedzial, ze ekipie za remont nie zaplaci. Nastepnie polecil wyniesc lodowke
                                            do ogrodu i wniesc ja z powrotem. Za to wniesienie zaplacil tyle ile za remont.
                                            Tak wiec jest rozwiazanie. Trzeba dokonac "podmiany". I wsio budiet OK. To samo
                                            usiluje zrobic Pipes w artykule otwierajacym watek.
                                            • Gość: dana33 Re: "my i tak zrobimy to ...." IP: 192.117.117.* 10.09.04, 21:29
                                              ale sie posmialam.... sam powiedz wojciech, czy my nie madry narod? :)))
                                              • wojcd zakazana "inteligencja" 11.09.04, 18:38
                                                > ale sie posmialam.... sam powiedz wojciech, czy my nie madry narod? :)))
                                                _______________________________________________________________________
                                                To nie jest takie proste. Chrzescijanie i Zydzi roznie pojmuja WYKONANIE normy
                                                religijnej. Jesli norma dopuszcza jakies interpretacje, to u chrzescijan jest
                                                to pole dostepne jedynie Bogu, a u Zydow mozna wybierac interpretacje byle byly
                                                zgodne z ta norma. Krotko mowiac jesli mamy dwie mozliwosci, to chrzescijanin
                                                musi wykonac obie, natomiast Zyd wybiera. Czyli to co Ty nazywasz madroscia
                                                jest dla nas ZAKAZANE.
                                                Przykladem moze byc tu np. obrona Clintona w aferze z Monika Levinsky. Wlasnie
                                                bronil sie zgodnie z zasadami talmudycznymi, a nie chrzescijanskimi.
                                                • biedronka24 Re: zakazana "inteligencja" 15.09.04, 11:20
                                                  Panie Wojciechu- pozwole sobie sie wtracic zainspirowana panska anegdota z Londynu.
                                                  Otoz wydaje mi sie iz i w chrzescijanstwie ta nieprzekraczalna granica
                                                  interpretacji tudziez ´podmieniania rzeczywistosci´ jest jednak krzywda ludzka.
                                                  Jesli ona sie nie dzieje- jak w przypadku remontu- rowniez dla niereligijnych
                                                  albo mniej religijnych jest OK. A z cala pewnoscia dla wierzacych. Jesli jest
                                                  jednak jak w przypadku Clintona to nie da sie ukryc ze oscylujemy na krawedzi i
                                                  w ktoryms momencie ktos ucierpial. Np - zona...
                                                  Nie sadzi Pan?
                      • Gość: Cep Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.acn.pl 10.09.04, 08:56

> to nie nasza wojna, nawet jak chcesz bardzo w to wierzyc.

Jak to, że nie Wasza? Izrael protestował na forum międzynarodowym przeciwko wszczynaniu wojny z Irakiem? Jakieś dramatyczne antywojenne apele -
                        • danek4 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci 10.09.04, 09:09

> Wytłumacz mi, o co chodzi, bo jakoś mi się zrobiło problematycznie i dziwnie.

chyba nie po raz pierwszy?
                          i zapewniam cię
                          problematycznie i dziwnie zrobi ci się jeszcze wiele razy
                        • Gość: dana33 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 09:09
                          dziendoberek cepku, ty zawsze wstajesz rano taki gotowy do boju???? nawet w
                          piatek, kiedy to zaczyna sie szabes i mozna zwolnic tempo?
                          nu, to ci wyjasnie: "nasza" wojna, to wojna w kotrej my bierzemy udzial, ktora
                          ma bronic moj kraj, narod, moje dzieci. wojna w iraku nie nasza: nie broni
                          israela, ani moich dzieci. ale wg mnie jesli juz usa zdecydowaly sie na pranie
                          dupsk terrorystycznych, to to sluszna wojna i saddama napewno trzeba byla
                          odsunac od wladzy juz dawno. nie tylko, ze trzymal swoj narod pod strasznym
                          jarzmem i w strasznych warunkach, ale i wyraznie zagrazal innym krajom. czy, z
                          powodu atakujacego alzheimera, mam ci przypomniec, jak to w 1991, kiedy nie
                          bralismy zadnego udzialu w wojnie iracko-aamerykansko & co, dostlismy w
                          prezencie od saddamka 30 scudow, ktore wprawdzie nie zabily nikogo, ale
                          spowodowaly znaczne straty, pare osob zmarlo w nastepstwie tych rakiet, nie
                          wiem ile zostalo bez dachu nad glowa. ot tak sobie, saddamkowi sie zachcialo
                          pobawic w rakietki. czasem wojna zostaje ci narzucona, to co wtedy?
                          nie wiem, dlaczego ci sie zrobilo problematycznie. nie myslisz, ze za duzo
                          problemow swiata bierzesz na swoje plecy? milego dnia, cepku.
                          • danek4 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci 10.09.04, 09:34

> czasem wojna zostaje ci narzucona, to co wtedy?

trzeba walczyć, ale....
                            nie wymachiwać szabelką taniej propagandy, która przynosi nie mniej zła niż
                            sama wojna

> nie wiem, dlaczego ci sie zrobilo problematycznie. nie myslisz, ze za duzo
                            > problemow swiata bierzesz na swoje plecy? milego dnia, cepku.

Dano
                            oczekuje jednak nadal od ciebie...chwilę na refleksję przed odpowiedzią
                            te walki na słowa to pusta gra
                            krew niewinnych nie może być w tej pustej grze kartą przetargową
                            • Gość: z daleka Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.inter.net.il 10.09.04, 09:50
                              Masz racje Danek. A o czyjej krwi mowisz?
                              • danek4 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci 10.09.04, 10:01

> Masz racje Danek. A o czyjej krwi mowisz?

wyobraź sobie, ze na przykład o krwi niewinnego Abla
                                ponoć do tej pory woła krew jego do boga o...ciekawe o co jeszcze woła?
                                • Gość: z daleka Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.inter.net.il 10.09.04, 10:05
                                  Widze Danku, ze pragbiesz wniesc na to forumowe gumno ciut lekkiej filozofii.
                                  Zycze powodzenia.
                                  • danek4 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci 10.09.04, 10:30

> Widze Danku, ze pragbiesz wniesc na to forumowe gumno ciut lekkiej filozofii.
                                    > Zycze powodzenia.

jeśli bezpieczny dystans nazywasz filozofią, to tak
                                    coś takiego mi się w moich zamysłach przewija :)))
                                    • Gość: z daleka Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.inter.net.il 10.09.04, 11:43
                                      Lekka filozofia nazywam nie calkiem precyzyjne odpowiedzi, ale to Boze bron,
                                      zadna wada. Nadal zycze powodzenia.
                                      Ps. Napisz cos konkretniej o tzw. bezpiecznym dystansie.
                                • Gość: sp;lit Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.ipt.aol.com 10.09.04, 23:12
                                  Cos mi mowi ze twoj honeymoon z koszernym towarzystwem sie konczy ,... Zapomnij
                                  o bialych rekawiczkach , szukaj bokserskich i ochrone na "intrumenty rozrwkowe"

uklony

===============================================================================

Masz racje Danek. A o czyjej krwi mowisz?

wyobraź sobie, ze na przykład o krwi niewinnego Abla
                                  ponoć do tej pory woła krew jego do boga o...ciekawe o co jeszcze woła?
                            • Gość: dana33 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: 192.117.117.* 10.09.04, 14:42
                              nie nie moze a raczej nie powinna. zgadzam sie. ale niestetgy jest. zawsze tak
                              bylo i zawsze tak bedzie, ze wlasnie krew niewinnych leje sie najbardziej.
                          • Gość: totyle Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.176.168.144.Dial1.Phoenix1.Level3.net 10.09.04, 09:35
                            Widze dana.q...o niewdzieczna ze robisz to samo o co posadzasz zbalansowanego.Z
                            ta roznica ze on pisze z sensem.Przypominam ze dalej nie podziekowalas Polakom-
                            wiesz za co?Czy mam ci tez przypomniec?.
                            Wolisz byc q...a niewdzieczna? watpie abys z takiego miana sie cieszyla.
                            • danek4 Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci 10.09.04, 09:55
                              Gość portalu: totyle napisał(a):

> Widze dana.q...o niewdzieczna ze robisz to samo o co posadzasz
                              zbalansowanego.Z
                              >
                              > ta roznica ze on pisze z sensem.Przypominam ze dalej nie podziekowalas
                              Polakom-
                              > wiesz za co?Czy mam ci tez przypomniec?.
                              > Wolisz byc q...a niewdzieczna? watpie abys z takiego miana sie cieszyla.

nie potrzebuję wsparcia
                              nie robisz tego w dobrym stylu
                              i nie oczekuj wdzięczności od osoby, która żyje w dalszym ciągu w ciągłym
                              zagrożeniu życia swoich dzieci, bo oczekiwanie w takiej sytuacji na "okazywanie
                              wdzięczności" dowodzi twojego niezrozumienia słowa wdzięczność. chyba, że
                              chodzi tobie jedynie o okazanie tobie twojej wyższości, ale o to potrafisz
                              zadbać sam -jak widzę -nazywając Danę q..ą
                              • Gość: Cep Dodam, że IP: *.acn.pl 10.09.04, 10:02
                                Dana już o tę wdzięczność wyraziła (post sprzed jakichś kilkunastu miesięcy). Nie ma powodu, żeby powtarzała na wezwanie każdego ciapciaka.

Tak przynajmniej uważam. Co bynajmniej nie oznacza, że niektórymi opiniami mocno mnie nie wkurza.
                                • Gość: dana33 Re: Dodam, że IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 10:23
                                  sluchaj cepku, jak bym cie nie wkurzala, to by ci bylo nudno, nie? :)
                                  ale wlasnie na tym polega caly interes: rozne zdania wiec i ciekawie. a
                                  szczegolnie ciekawe, co "przeciwnik" wymysli jako nastepne posuniecie....
                                  no i jak sie doda do tego troche zmruzenia oka i usmiechu, to nawet moze byc
                                  wesolo, nie myslisz? :)
                                  • Gość: dana33 Re: Dodam, że IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 10:25
                                    p.s. do cepka: zaadoptowalam slowko "ciapciak". swietne. musze sie zastanowic,
                                    moze zmienie "zafajdanca" na "ciapciaka australijskiego"... :)
                                    • Gość: Cep Re: Dodam, że IP: *.acn.pl 10.09.04, 10:29
                                      Od <ciapciaka> masz bardzo blisko do <dziobaka> (wyobraź sobie tylko wymowę arabską!!!).

Zastanów się.
                                      • Gość: dana33 Re: Dodam, że IP: *.jazo.org.il 10.09.04, 10:43
                                        dziobak jest mi za bardzo z sympatia, a ja do tego chardonnaya zadnej sympatii
                                        nie mam, nawet nie za paznokciem. a ciapciak tez nie wymowia, nie tylko
                                        arabowie, ale wyobraz sobie np meksykanow.... :)
                              • Gość: totyle Re: Oj nie uciesza sie Hutzpiarze z tego, nie uci IP: *.176.168.144.Dial1.Phoenix1.Level3.net 10.09.04, 10:19
                                Mam chyba prawo do odczuc na temat dany-co?.Jak myslisz.Arabami to ona sobie
                                moze dupe podcierac(jak sobie daja)-ale nie Polakami-dobrze?
                                • Gość: Cep Masz prawo, ale --- IP: *.acn.pl 10.09.04, 10:27
                                  Gość portalu: totyle napisał(a):

> Mam chyba prawo do odczuc na temat dany-co?.

Masz prawo, i wytykaj jej to, co uważasz za warte wytknięcia.

Ale, kolego, nie wycieraj soibie za przeproszeniem gęby jej Matką, OK?
    • Gość: babariba TU też mamy bardzo ciekawy artykuł: IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 12:13
      polityka.onet.pl/162,1182986,1,0,2468-2004-36,artykul.html
      • wojcd Re: TU też mamy bardzo ciekawy artykuł: 10.09.04, 12:23
        Dziwisz sie?
        Przeciez dlugi konflikt upodabnia strony w metodach. To jest spirala. Zaklety
        krag z ktorego nie sposob wyjsc.
      • Gość: dana33 Re: TU też mamy bardzo ciekawy artykuł: IP: 192.117.117.* 10.09.04, 14:40
        przespales babariba, jak byla dyskusja na temat tego artykulu...
        albo za duzo tej knyszynskiej poszlo.... :)
        • wojcd Re: TU też mamy bardzo ciekawy artykuł: 10.09.04, 16:30
          Dano
          moze masz link do tej dyskusji. Chcialbym ja przeczytac, a nie moge znalezc
          przez wyszukiwarke.
          • krystian71 Re: TU też mamy bardzo ciekawy artykuł: 10.09.04, 17:00
            wojcd napisał:

> Dano
            > moze masz link do tej dyskusji. Chcialbym ja przeczytac, a nie moge znalezc
            > przez wyszukiwarke.

wyrecze dame forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=15510296&a=15520075
            • Gość: dana33 Re: TU też mamy bardzo ciekawy artykuł: IP: 192.117.117.* 10.09.04, 21:28
              dzieki krystianie, bo wlasnie dopiero wstalam z szabasowej sjesty :) i
              przyczytalam prosbe wojciecha.
              • krystian71 Re: TU też mamy bardzo ciekawy artykuł: 10.09.04, 21:35

> dzieki krystianie, bo wlasnie dopiero wstalam z szabasowej sjesty :) i
                > przyczytalam prosbe wojciecha.

a co podano do stolu,bo chyba nie pierozki?
                Pozdrawiam
                • Gość: dana33 Re: TU też mamy bardzo ciekawy artykuł: IP: 192.117.117.* 10.09.04, 22:33
                  pierozkow najadlam sie w polsce.... :)
                  ale bylo jak trzeba: szyneczka na swieza chalke, salatka z duuuuuzo czosnkiem,
                  i to co nazywamy "wloskimi pomidorami". pycha... :)
            • wojcd Re: TU też mamy bardzo ciekawy artykuł: 11.09.04, 18:40
              krystian71 napisała:

> wojcd napisał:
              >
              > > Dano
              > > moze masz link do tej dyskusji. Chcialbym ja przeczytac, a nie moge znale
              > zc
              > > przez wyszukiwarke.
              >
              > wyrecze dame forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=15510296&a=15520075
              ____________________________________________________________________
              Dziekuje za link. Przeczytalem. Zaiste dyskusja byla "porywajaca".
        • Gość: babariba ale w kontekście 'leży' przecież chyba? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.09.04, 08:54

> przespales babariba, jak byla dyskusja na temat tego artykulu...
          > albo za duzo tej knyszynskiej poszlo.... :)
    • rattler Re: a tu znow mamy bardzo trefny artykul , n/t 10.09.04, 22:04
      • Gość: jojo Re: a tu znow mamy bardzo trefny artykul , n/t IP: *.proxy.aol.com 11.09.04, 02:03
        wybaczcie mam sraczke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka