Dodaj do ulubionych

Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny"

14.03.15, 11:15
Zachodnich i polskich polityków, ich doradców, spidoktorków i wszelkiej maści Putinologów czeka jutro bezsenna noc. Z nosami przylepionymi do telewizorów będą w nocy oglądać film na kanale Rossija1 pt. "Krym. Powrót do ojczyzny".

Szkoda, że to tak cholernie późno (od 24 godz. do 02:50 naszego czasu) . No ale może chodzi o to, by w USA był to czas największej oglądalności, na wsch. wybrzeżu będzie dopiero wieczór:-).

Widać Putin nie chciał hamerykańskim politykom zakłócać snu. Ale i tak zakłóci, bo po filmie ciężko im będzie zasnąć.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 11:18
      Link do zwiastuna/trailera:

www.youtube.com/watch?v=Oz4LQOaLLXM
      • eva15 Wpis pod zwiastunem 14.03.15, 11:24
        Ha, ha, to ci dopiero wpis pod zwiastunem filmu:

VasiliiRost

Этo вoбще презентaция cериaлa "Вoзврaщение нa Рoдинy" 1 cерия "Крым"
        Оcтaльные cерии пo мере пocтyпления!
        Серия "Аляcкa" тaк же oжидaетcя!

Ha, ha, wyjątkowo przetłumaczę bystrzakom. Niejaki VasiliiRost napisał:

Ogólnie to to prezentacja serialu "Powrót do ojczyzny" 1. odcinek "Krym".
        Następne odcinki według wydarzeń.
        Odcinek "Alaska" też jest oczekiwany.

• wujaszek_joe Re: Wpis pod zwiastunem 14.03.15, 11:28
          bandycki z was naród.
          ciekawe w ile lat doprowadzilibyście taką Alaskę do dziadowskiego poziomu ruskiego mira
        • eva15 Re: Wpis pod zwiastunem 14.03.15, 11:35
          Zanim mnie tu jaki borrka poprawi:

pozostale (nie następne) odcinki wg wydarzeń.
    • humbak Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 11:23
      Biorąc pod uwagę, że w ten łikend ma miejsce polska premiera nowego Blomkampa, nie uważasz że to nie najlepszy wybór? Nawet biorąc pod uwagę że jego poprzedni film był jedynie średniakiem?
      • eva15 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 11:28
        Zapewniam cię, że ten film odpowiednie służby i ich mocodawcy będą oglądać z wypiekami na twarzy. W końcu cała sfora hamerykańskich zwiadowców inflirtujących Krym została wyprowadzona w pole w pięknym stylu. Nic nie wiedzieli, niczego nie rozumieli i nie przewidzieli.
        No to za co oni kasę biorą?
        • wujaszek_joe Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 11:29
          fakt. nikt nie chciał uwierzyć że aż tak wam odbiło.
    • wojciech.2349 kradzione nie tuczy /bt 14.03.15, 11:25
      • eva15 Re: kradzione nie tuczy /bt 14.03.15, 11:29
        Szczupły jesteś ?
    • tomahavk Oglądalność na świecie rosyjskich programów TV 14.03.15, 11:28
      równa się zeru. Nikt tych kłamstw nie chce oglądać.
      • blueelvic2 Oni zyja wyobraznia ... 14.03.15, 13:30
        Wschodnia wyobraznia.
      • jankowski1960 Re: Oglądalność na świecie rosyjskich programów T 14.03.15, 16:49
        pol miliarda ludzi oglada rosyjskie programy, czyta rosyjskie portale, oglada ich filmy ... to wcale niemalo
    • eva15 Podobno zmarły Putin też będzie oglądał 14.03.15, 11:30
      Podobno zmarły Putin też będzie oglądał razem z narodem ten film.
    • nie-tak Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 11:37
      www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/22478-Putin-Wir-mussten-ein-Blutvergiessen-auf-der-Krim-vermeiden.html
      Putin: Wir mussten ein Blutvergiessen auf der Krim vermeiden
      Putin: Musielismy zapobiec rozlewu krwi na Krymie

Sluszna racja, co robi kijowskoamerykanska junta? Morduje Ukraincow!!!
      • eva15 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 11:41
        Inny fajny wpis pod zwiastunem:

rus mos

Бyдем cмoтреть вcем мирoм, вмеcте c Пcaки, c Обaмoй, c Яйценюхoм и co вcем Кyевoм)))

Czyli:

Będziemy oglądać z całym światem, razem z Psaki, z Obamą, z Jaceniukiem i z całym Kijowem:-)))
    • marko125 No tak trzeba objawić jakiś sukces 14.03.15, 11:47
      Co prawda Rosja straciła Ukrainę ale zawsze można sprzedać tani kit jako zwycięstwo powrót Krymu do Macierzy buhahahaha
      • eva15 Następny biedak pocieszny, 14.03.15, 11:50
        który uważa, że to już koniec historii....
        • bddominik Re: Następny biedak pocieszny, 14.03.15, 12:08
          Na pewno koniec historii UA pod wpływami Rosji to można się zgodzić. Zobaczymy jak z Białorusią będzie. Mąż stanu chyba się postara i też ją straci no nie ?:) A teraz możecie się brędzlować jak to Krym wrócił do macierzy buhahahaha :) No i nie zapomnijmy o takich zdobyczach jak potęgi Abchazja i Osetia południowa. Co tam, że Putin stracił wpływy na 40 mln kraju. Krymnasz buhahah głupie społeczeństwo to kupiło i najważniejsze :)
    • hasta.la.vista1 Był "Krymnasz", dziś jest "Kryzynasz" 14.03.15, 12:07
      po euforii nie ma śladu

Moskwa gaśnie. W Rosji popularne tu po aneksji półwyspu ukraińskiego podnoszące na patriotycznym duchu hasło "Krymnasz!" ustępuje smutnej prawdzie "Kryzysnasz"

m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105405,17410886,_Bij_swoich__zeby_obcy_sie_bali___Stara_moskiewska.html
      • hasta.la.vista1 "Kryzysnasz" 14.03.15, 12:07
    • lubat Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 13:25
      ewa-1.5 napisał(a):

na kanale Rossija1 pt. "Krym. Powrót do ojczyzny".
      >
      > Szkoda, że to tak cholernie późno (od 24 godz. do 02:50 naszego czasu) . No ale
      > może chodzi o to, by w USA był to czas największej oglądalności, na wsch. wybr
      > zeżu będzie dopiero wieczór:-).

Towarzyszko Evo, źle przeliczacie czas moskiewski na zachodnioeuropejski. Na Rossija1/Rossija-RTR będzie on o godz. 22, czyli u nas o 20. Ale to też tylko teoretycznie, bo przed filmem lecą "Веcти недели" w wykonaniu Kisieljowa, a ten ostatnio nie trzyma się żadnych granic czasowych i przeciągał swój program baaaardzo długo. Chyba, żeby jutro musiał, bo z Pu to nie żarty:)

Na Zachodzie i u nas na pewno wszyscy(?) będą oglądać ten dokument uważnie, niekoniecznie zarywając noc. Nagrają sobie na magnetowid;)

Z drugiej strony, myślę, że dla tych najważniejszych graczy polityki światowej nic tam szczególnie nowego nie będzie. Co najwyżej parę drobiazgów technicznych.
      • eva15 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:02
        Dziękuję Wam za poprawienie moich błędów, towarzyszu Lubat. Zupełnie pomieszałam czasy i tio nie tylko dla Europy ale i dla USA, chyba zbyt intesywnie zabalowałam w piątek i jeszcze nie doszłam do siebie:-).

Czyli skoro u nas jest wcześniej, to mogłabym oglądać. Niestety ja odbieram tylko Rossija 24, ale mam nadzieję,że będzie live w internecie.

Sama nie wiem, czy masz rację, że zachodnie kwatery główne wszystkie fakty znają. Gdyby były dobrze poinformowane, nie dałyby się wpuścić w taki kanał rok temu.
        Krym był pod szczególną opieką Imperium Dobra, wszak to on był głównym celem demokratyzowania Ukrainy. Mimo to zachodni spece zostali nabici w buitelkę. Sądzę, że będą się mocno denerwować, gdy ten film będzie obnażał przed światem ich żenującą niesprawność, kompletny brak profesjonalizmu:-)
        • zgred-zisko Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:21
          Nabijanie w butelkę przez speców to taka zamorska specjalność. Spece, którzy bazowali na opowieściach irackich dysydentów, twierdzili, że Irakijczycy powitają wojsko amerykańskie dywanami z kwiatów. A były tylko wiązki tui. A sami dysydenci zostali po powrocie do kraju (w dowód wdzięczności, oczywiście) wyrżnięci do nogi.
        • markvanreesk Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:25
          eva 1.5 ,jezeli masz Rossija 24 na Hotbird to masz tez RTR poszukaj.Serdecznie pozdrawiam!
          • eva15 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:36
            Mam RT po angielsku, ale RTR po rosyjsku nie. No ale może muszę jeszcze raz poszukać. Też pozdrawiam!
        • lubat Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:58
          eva15 napisała:

> (...) mam nadzieję,że będzie live w internecie.

Też na to liczę, bo w niedzielny późny wieczór to ja już jestem znużony łykendem:)

> Sama nie wiem, czy masz rację, że zachodnie kwatery główne wszystkie fakty znaj
          > ą. Gdyby były dobrze poinformowane, nie dałyby się wpuścić w taki kanał rok tem
          > u.

Oczywiście, przed operacją odzyskania Krymu nikt nie mógł znać faktów, szczegółów, a nawet samego zamiaru i z rosyjskiego filmu też się dowie tylko tego, co sami Rosjanie uznają za stosowne. Ale od tego czasu ogólne zarysy, sposób działania czy nawet "dramatis personæ" są już znane. A fachowcy potrafią nawet z niewielkich fragmentów ułożyć całą mozaikę.
          • eva15 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 16:22
            No właśnie, jak to się stało, że bardzo na Krymie czynny wywiad hamerykański NICZEGO nie zauważył, NICZEGO się nawet nie domyślał sądząc, że Putin jest zajęty olimpiadą w Soczi.

O kant pupy rozbić taki wywiad:-).

Film będzie też na RTR.
    • zgred-zisko Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 14:19
      Filmu chyba nie będę oglądał. Zadowolę się tym, że dokładnie - z bliska - obejrzałem film:"NRD. Powrót do ojczyzny"
    • markvanreesk Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:22
      Eva-1.5 Bede ogladal o ile bedzie na RTR (ten mam),dzieki za info !
      • eva15 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:39
        Tow. Lubat słusznie mnie skorygował. Film będzie leciał o 20 godz. naszego czasu. Na RTR również będzie. Poniżej program RTR:

rtr-planeta.com/tvp/index/date/15-03-2015

• markvanreesk Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:45
          Dzieki widzialem.Super.Postaram sie nagrac cyfrowo dla wlasnego uzytku oczywiscie.....
          • eva15 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:49
            Znalazłam RTR, też mogę jutro oglądać!
            • markvanreesk Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:55
              eva 15-Superrrrr !
              • eva15 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 16:18
                Dzięki za podsunięcie pomyslu z RTR.
    • markvanreesk Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:37
      jutro wieczorem czy dzisiaj wieczorem ,bo jakos nie czaje -dzisiaj bylo by lepiej bo sobota....
    • malkontent6 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:44
      Nie wiedziałem, że Krym kiedyś wyjechał z ojczyzny.
      • markvanreesk Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 15:54
        malkontent -Zlodziej Chruszczow wzial go na dlugie wakacje,rok temu wrocil
        • malkontent6 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 16:29
          Dlaczego Rosjanie wybrali sobie złodzieja na szefa państwa?
          • markvanreesk Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 18:42
            malkontent-to gruzin Stalin wybral to ukrainskie bydle na swojego sukcesora a nie rosjanie...
            • malkontent6 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 19:49
              markvanreesk napisał:

> to gruzin Stalin wybral to ukrainskie bydle na swojego sukcesora a nie rosjanie...

Słabo znasz historię swojej ojczyzny.
      • gobo2 zly tytul, powrot do macierzy....? 14.03.15, 15:56
        jak ziemie zachodnie, wrocily...!
        malkontent6 napisał:

> Nie wiedziałem, że Krym kiedyś wyjechał z ojczyzny.
        >
        >
    • vladexpat Albo się nie znasz na zegarku... 14.03.15, 16:10
      ewa-1.5 napisał(a):

> Szkoda, że to tak cholernie późno (od 24 godz. do 02:50 naszego czasu) . No ale
      > może chodzi o to, by w USA był to czas największej oglądalności, na wsch. wybr
      > zeżu będzie dopiero wieczór:-).
      >
      albo nadajesz zza Uralu. Film będzie nadany o 20:00 czasu środkowoeuropejskiego.
      • eva15 Re: Albo się nie znasz na zegarku... 14.03.15, 16:19
        Nadaję zza Uralu, tam mnie teraz na ważny odcinek rzucili.
      • jankowski1960 Re: Albo się nie znasz na zegarku... 14.03.15, 16:22
        kurna, centrala spi... to bedzie dzis czy jutro?
        • eva15 Centrala się zgłasza 14.03.15, 16:24
          będzie jutro !
          • gobo2 jutro bedzie futro 14.03.15, 16:34

nie wierzę w obietnice dotyczące przyszłości, bo nigdy nie wiadomo, co się wydarzy
            www.wsjp.pl/index.php?id_hasla=2286
            www.youtube.com/watch?v=dF-ForuYujI

eva15 napisała:

> będzie jutro !
          • jankowski1960 Re: Centrala się zgłasza 14.03.15, 16:55
            dzieki, jutro opiernicze Lubianke, ze mnie nie poinformowali::)
            • malkontent6 Re: Centrala się zgłasza 14.03.15, 19:52
              jankowski1960 napisał:

> dzieki, jutro opiernicze Lubianke, ze mnie nie poinformowali::)

Herezje wygłaszasz. Łubianka się nie myli. A za próby opierniczenia centrali pojedziesz na Syberię rąbać drzewa.
              • malkontent6 Re: Centrala się zgłasza 14.03.15, 19:53
                Zapomniałem na końcu dostawić - :)
              • jankowski1960 Re: Centrala się zgłasza 14.03.15, 19:59
                zawsze chcialem zobaczyc Syberie...
    • lubat Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 16:53
      malkontent6 napisał:
      > Nie wiedziałem, że Krym kiedyś wyjechał z ojczyzny.

markvanreesk napisał:
      > malkontent -Zlodziej Chruszczow wzial go na dlugie wakacje,rok temu wrocil

Jak będziecie mieli możliwość dotrzeć do "NIE" (10/2015) to polecam tekst Wojciecha Mittelstedta "Nowa żydokomuna". Teza artykułu raczej na 1 kwietnia, ale kto wie, jak się rzeczy mają?

Otóż wg autora Krym stał się w latach 20 ubiegłego wieku zastawem pod wielkie pożyczki udzielane przez amerykańskich Żydów radzieckiemu imperium. Termin spłaty był wielokrotnie przesuwany, ale ten wiszący ciężar wpływał na wiele politycznych wydarzeń, m.in. na rezultaty konferencji pokojowych w Teheranie/Jałcie, czy utworzenie państwa Izrael, co bardzo popierał Stalin. Podobno przekazanie Krymu Ukrainie było próbą ucieczki od zwrotu zastawu...

PS. Tekst pewnie pokaże się w archiwum NIE, ale oni tam się nie spieszą. Pewnie dopiero po 2-3 miesiącach:(
      • 3.ndd Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 17:00
        Moze bedzie odwolanie wszystkich planow . Zapowiedzianego ogloszenia z Moskwy jeszcze nie bylo . Nie wiadomo co bedzie ....
      • malkontent6 Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 14.03.15, 19:56
        Wiedziałem, że wcześniej czy później winni będą Żydzi. :)
    • felusiak1 Danzig, in ihre Heimat zurückkehren 14.03.15, 17:10
      O 24 w Moskwie na wschodnim wybrzeżu USA jest 8 rano. O tej porze ludzie się budzą zatem nie spedzi im snu z oczu. ale tobie przybedzie goowna w miejscu gdzie u innych jest mózg.
      • frompiter Felus, mieszkasz w kraju,... 14.03.15, 17:18
        felusiak1 napisał:
        >Danzig, in ihre Heimat zurückkehren

...ktory istnieje wylacznie dzieki odwage separatistow, wiec przyjechalesz i zresz chleb potomkow separatistow:-)
      • gobo2 pojawia sie slowo macierz i heimat w tym samym 14.03.15, 17:22
        watku.... to tak, jakby, byly rownowazne..!?

felusiak1 napisał:

> O 24 w Moskwie na wschodnim wybrzeżu USA jest 8 rano. (....)
      • malkontent6 Re: Danzig, in ihre Heimat zurückkehren 14.03.15, 20:01
        felusiak1 napisał:

> O 24 w Moskwie na wschodnim wybrzeżu USA jest 8 rano. O tej porze ludzie się budzą

Felusiak, pisz w swoim imieniu. W niedzielę o 8 rano ja się rzadko budzę.

Bywało, w młodości, że o 8 rano kładłem się spać, ale na stare lata coś się zmieniło.
    • indeed4 Polacy mają w nosie politykę krajową 14.03.15, 17:37
      co dopiero międzynarodową i jakiś propagandowy bzdet w kacapskiej TV :-)))

Weź długi zimny prysznic i oprzytomnij.

EOT.
    • punkt-centralny Liczysz na to, że ktoś to będzie oglądał? 14.03.15, 20:01
      Rosyjska informacja od zarania dziejów opiera się na celowej dezinformacji i na świadomym kłamstwie. Taką kłamliwe media każdy ma głęboko w dupie.
    • zabawa-na.102 Na nic ujadanie rusofobow 14.03.15, 20:04
      Krym byl i jest rosyjski,tego pragneli zawsze krymczanie.
      • punkt-centralny Chciałeś napisać chyba krymianie. 14.03.15, 20:42
        Dobrze, nagram sobie. O której to jest godzinie i na którym programie.
        Na wszelakij słuczaj zgrajcie ten materiał na YouTube.
        Mam nadzieję, że poprzebierane za babcie klozetowe i kwiaciarki funkcjonariuszki FSB oraz poprzebierani za kominiarzy i rolników funkcjonariusze FSB nie będą występować?

• zabawa-na.102 Kolejny nick jednodniowka 14.03.15, 22:02
          Ile juz takich tu przewinelo sie za ostatni czas!
    • marko125 Amerykanom ciężko będzie zasnąć 14.03.15, 20:14
      Hahaha wątpliwe w tak łatwy sposób jak zwinęli Ukrainę Putinowi :) Co prawda bez Krymu ale reszta UA jest ich, nie licząc tego niewielkiego ruskiego getta :)
    • punkt-centralny Program może się zdezaktualizować, 14.03.15, 20:45
      bo niedługo może nastąpić z lądu, powietrza i morza krymska ofensywa.
      Pozostaną tylko zgliszcza i ruiny. Nie będzie do czego wracać.
      • jankowski1960 Re: Program może się zdezaktualizować, 15.03.15, 13:09
        SILIONKI NIE TIE:)
        MAWIAJA RUSCY
    • drugiwojwa Powrót do ojczyzny to film 15.03.15, 12:49
      antyputinowski i antyrosyjski.
      Putina pokazują jako biernego łaskawcę który zgadza się na inkorporację Krymu.
      Własciwie to nie on decyduje tylko jest zmuszony do działania.
      Nie wiadomo za co dostaje brawa.
      • jankowski1960 Re: Powrót do ojczyzny to film 15.03.15, 12:55
        Pr popatrzec i pozniej dyskutowac:
        live.russia.tv/index/index/channel_id/1
        • gobo2 dostepny, tylko w granicach rosji.... 15.03.15, 13:22
          ktos ma namiar , zeby zobaczyc... you tube blokuje
          www.youtube.com/watch?v=g98qms8uuTg

jankowski1960 napisał:

> Pr popatrzec i pozniej dyskutowac:
          > live.russia.tv/index/index/channel_id/1
          >
          >
          • jankowski1960 Re: dostepny, tylko w granicach rosji.... 15.03.15, 13:35
            Zensurbehörde dziala::)
            • jankowski1960 Re: dostepny, tylko w granicach rosji.... 15.03.15, 19:35
              jeszcze tylko 22 minuty do filmu:
              live.russia.tv/index/index/channel_id/1
        • drugiwojwa Re: Powrót do ojczyzny to film 15.03.15, 22:56
          Panie jankowski :)
          To co wcześniej napsałem to po oberzeniu materiału reklamowego.
          Teraz w TV obejrzałem całość. Uważam że film jest zrobiony dobrze, ma wydźwięk patriotyczny, dobre obrazy, dla osób interesujących się Ukrainą dużo (90%) widziałem wcześniej. Tylko dlaczego Putin jak mantrę powtarza : "musieliśmy to zrobić ". Odbieram to jak usprawiedliwienie przez kimś. Mówi tak jakby brakowało mu pewności że postępuje słusznie. Jednym słowem był zmuszony... Ciekawe przed kim ?
    • lubat Re: Jutro "Krym. Powrót do ojczyzny" 15.03.15, 15:54
      Takiemu Husseinowi Obamie to dobrze pod każdym względem. Pewnie już mógł sobie obejrzeć ten film. Bo on już został wyemitowany na Dalekim Wschodzie, a stamtąd to już o rzut beretem do anten tv w Japonii czy na Alasce:)
    • marko125 Film 15.03.15, 16:28
      www.youtube.com/watch?v=X2wxoytdOcY#t=328
      • marko125 Re: Film 15.03.15, 16:29
        www.youtube.com/watch?v=7cMuU5y28A0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka