Dodaj do ulubionych

Strzyżenie owiec

01.09.15, 17:29
Ropa będzie tania i chyba już nic temu nie zapobiegnie. Cena pewnie będzie utrzymywać się na poziomie 30-40 USD za beczkę. Ale zanim to nastąpi ktoś postanowił zgarnąć sporą kasę na naftowych derywatach i rozbujał rynek. Rollercoaster jakiego dawno nie widziano. A w takich sytuacjach jak zwykle kokosy zarabiają wielcy insajderzy a drobne leszczyki oddają im swoje ostatnie centy.
Obserwuj wątek
    • boavista4 Re: Strzyżenie owiec 01.09.15, 17:44
      a zywnosci coraz bardziej brakuje, azja I afryka gloduje. nae w USA I EU sa dzieci niedzywione. Ale kokosy zawsze ktos robi.
      • vladexpat Re: Strzyżenie owiec 01.09.15, 17:48
        boavista4 napisał(a):

> a zywnosci coraz bardziej brakuje, azja I afryka gloduje. nae w USA I EU sa dzi
        > eci niedzywione. Ale kokosy zawsze ktos robi.

Żywności nie brakuje, po prostu niektórym brakuje pieniędzy na jej zakup. A to jest akurat istotna różnica.
        • scibor3 Re: Strzyżenie owiec 01.09.15, 21:04
          Jakby nie brakowało pieniędzy, to by zabrakło żywności albo cena żywności wzrosłaby do nowego punktu równowagi w którym znów komuś zabrakłoby pieniędzy.. Wiara, że wszystko można kupić jest śmieszna.
    • pijatyka Re: drobne leszczyki oddają swoje ostatnie centy 01.09.15, 18:54

Bo ja wiem...

Znasz jakieś drobne leszczyki , które grają na kontraktach naftowych? ;)
      • mara571 Re: drobne leszczyki oddają swoje ostatnie centy 01.09.15, 20:03
        posrednio tak i o niczym nie decyduja.
    • wojciech.2349 Re: Strzyżenie owiec 01.09.15, 19:09
      Hm, powiadasz strzyżenie.
      Ja obstawiam średnią 6-miesięczną na brent 50$,
      a na crude jakieś 3$ niżej.
    • j-k wladek, pamilujsa. 01.09.15, 19:28
      ZSRR upadl i swiat dla mnie jest w porzadku.

nie oczekuj, ze moze byc jeszcze lepiej.
    • pijatyka Re: Ropa będzie tania - nic temu nie zapobiegnie 10.01.16, 00:39

• swiblowo Re: Ropa będzie tania - nic temu nie zapobiegnie 10.01.16, 00:48
        A benzyna droga.
        • pijatyka Re: A benzyna droga 17.01.16, 02:09

1. Bynajmniej - coraz tańsza.

2. Ważniejsze, że kacapia obrywa.

3. Jeśli nadwyżkę zgarnia polskie państwo i polskie firmy, a nie kacapy, to ja płakał nie będę ;-P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka