Dodaj do ulubionych

Ciekawostka - dzisiaj zapytałem moich prawników

18.09.04, 23:14
o tzw. "angielską kropę", "detroit" i "wiktora". Prawnik (z UPR - to dobra
rekomendacja) powiedział, że wiktor balansuje na granicy, ale "angielska
kropa" i "detroit" są przez niego oceniani na około 50 tys. funtów każdy
(sorry - lubię tego prawnika, ale on za bardzo się z GB zżył...). Nie
twierdzę, że ja doniesienia złożę, ale jak ktoś będzie miał ochotę i czas,
deklaruję, że dorzucę się do sprawy - stać mnie finansowo, choć nie stać
czasowo - proszę o kontakt pod adresem poczty GW. Deklaruję również bezpłatne
tłumaczenia - albo sam podołam, albo moi przyjaciele...
Obserwuj wątek
    • Gość: . Skladaj...Oby twoi czeczenscy i palestynscy IP: *.range81-156.btcentralplus.com 18.09.04, 23:20
      prawnicy kulki w imieniu Putina na dzien dobry nie dostali - ruska mafia na
      Wyspach ma apetyt na te 10 mln.

PS: To teraz doktorantom arabistyki UJ tak dobrze placa? Czy tak cie wycenili
      Talibowie, gdy dla szmalu przeszedles na Islam?
      • wojcd do Kropy 18.09.04, 23:25
        Nie pajacuj. Byly podobne sprawy na Aktualnosciach i zle sie w realu skonczyly.
        Wiec albo odejdziesz stad jak kundel z podwinietym ogonem albo ... .
        • janosik6 wqrwiony ? a co na to twoj proktolog ? 18.09.04, 23:30
          • wqrwiony2 Także zapisałem, chudopachołku... 18.09.04, 23:34
            Masz 10 000 funtów?
        • wqrwiony2 Zapisałem, ciuciuś - stać mnie na to... 18.09.04, 23:33
        • Gość: . Wiem, immam Ammar wylecial z Polski dzieki IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.09.04, 00:38
          i naszej pracy...Aresztowano tez (i ABW dalej monitoruje) paru polskich
          konwertytow na islam,wydalonych z UK. Ze o polskich falszerzach NI cards nie
          wspomne, bo ci w UK siedza na wikcie JKM. I - nie chwalac sie - pewna w tym i
          moja zasluga.
          • wojcd Ty bredzisz, widzisz jakies myszki /nt 19.09.04, 00:42
            • Gość: . To sie ABW o immama Amara spytaj, a poki co to IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.09.04, 01:00
              masz kawalek z polskiej prasy nt.
              >Na zewnątrz miły, uczynny, pokojowo usposobiony. Na spotkaniach w zamkniętym
              kręgu - ideolog dżihadu, świętej wojny przeciwko niewiernym, równie zapalczywy
              jak zabity niedawno w Autonomii Palestyńskiej szejk Ahmed Jasin. Wydalony kilka
              dni temu z Polski Ahmed Ammar stosował w Polsce klasyczną strategię ketman.
              Polega ona na skrzętnym ukrywaniu własnych przekonań i działaniu zgodnym z
              oczekiwaniami władzy. Człowiek stosujący ketman prawdziwe przekonania ujawnia
              dopiero w sprzyjającej chwili. Ammar ujawnił część swoich prawdziwych poglądów
              dopiero wtedy, gdy nie przedłużono mu prawa pobytu. Wedle naszych ustaleń,
              Ammar był najprawdopodobniej jednym z tzw. śpiochów, około 1990 r. wysłanych do
              różnych krajów Europy, żeby przygotowali islamską siatkę. Na ślad tej siatki
              polskie służby specjalne trafiły już w 1997 r., lecz wtedy Ammar działał
              jeszcze w uśpieniu.
              /.../
              Ustaliliśmy, że na przełomie lata i jesieni 1997 r. Urząd Ochrony Państwa
              odegrał ważną rolę w międzynarodowej operacji zachodnich służb specjalnych pod
              kryptonimem "Iddan". Operacja była wymierzona w międzynarodówkę terrorystyczno-
              szpiegowską, w której splatały się interesy ekstremistów irlandzkich i
              bliskowschodnich oraz służb wywiadowczych jednego z tzw. państw bandyckich.
              Polska, nie należąca wówczas do NATO i Unii Europejskiej, była przez
              terrorystów traktowana jako względnie bezpieczne miejsce spotkań łączników
              przekazujących pieniądze i różnego rodzaju dokumenty.
              /.../
              Ahmed Ammar działał w Polsce w uśpieniu około dziesięciu lat. Agencja
              Bezpieczeństwa Wewnętrznego zainteresowała się nim, gdy okazało się, że jest
              jednym z organizatorów wyjazdów polskich muzułmanów do szkół koranicznych i na
              obozy szkoleniowe na Bliskim Wschodzie. Ammar pomagał też przechodzącym na
              islam Polakom w rozkręceniu interesów. Takie osoby otrzymywały pożyczki
              udzielane według zasad koranicznych, czyli nie oprocentowane. Głównie dzięki
              materialnemu wsparciu nowych zwolenników islamu w ostatnich 10 latach liczba
              wyznawców tej religii w Polsce wzrosła z 5 tys. do 25 tys. Nowo pozyskani
              zwolennicy islamu w Polsce natychmiast stali się przedmiotem zainteresowania
              wysłanników organizacji terrorystycznych.<
              www.wprost.pl/ar/?O=60894
              Nb. Nie sadze, byscie mieli - poza Bnadenem z arabistyki UJ - jakiekolwiek
              powazniejsze zwiazki z islamem i jego oragnizacjami, krore moga byc
              terrorystyczne. Mysle, ze jestescie po prostu zakompleksieni polscy frustraci,
              power sick (i dlategolgnace do nazistow Giertycha - bo komuna we lbach wam
              poprzewracala i swego miejsca przez to nie znacie, wszystkiego wam za malo),
              ktorzy za udana sympatia do Arabow i islamu kryja swoj chorobliwy, patologiczny
              antysemityzm. I tyle.
              • wojcd Re: To sie ABW o immama Amara spytaj, a poki co t 19.09.04, 01:02
                Przestan z tym.
                Arabowie dla nas to to samo co Eskimosi.
                To nas nie interesuje.
                Nie kupujemy tego.
                Rozumiesz.
                • Gość: . We nie, ale Muslimy 20 tysiecy Polakow KUPILY. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.09.04, 01:38
                  Jeszcze raz przypomniec cytat:
                  >Ammar pomagał też przechodzącym na islam Polakom w rozkręceniu interesów.
                  Takie osoby otrzymywały pożyczki udzielane według zasad koranicznych, czyli nie
                  oprocentowane. Głównie dzięki materialnemu wsparciu nowych zwolenników islamu w
                  ostatnich 10 latach liczba wyznawców tej religii w Polsce wzrosła z 5 tys. do
                  25 tys. Nowo pozyskani zwolennicy islamu w Polsce natychmiast...<
                  www.wprost.pl/ar/?O=60894
                  • wojcd Re: We nie, ale Muslimy 20 tysiecy Polakow KUPILY 19.09.04, 01:44
                    Nas to nie interesuje.
                    Wermacht, nazizm, Hitler, .... tez nie.
                    Do Niemiec jezdzimy na dobre piwo, a Niemiecka policja tankuje w Polsce tansze
                    paliwo. To jest inny swiat.
                    Panial.
                    • wojcd powinno byc niemiecka (z malej litery) /nt 19.09.04, 01:46
                      • Gość: . Nb. ja nie mowie o Niemcach: mowie o nazi i neo- IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.09.04, 01:53
                        nazi. Takze tych w Polsce. Czyzbys nalezal?
                        • wojcd Re: Nb. ja nie mowie o Niemcach: mowie o nazi i n 19.09.04, 01:57
                          Gość portalu: . napisał(a):
                          > nazi. Takze tych w Polsce. Czyzbys nalezal?
                          ______________________________________________________________________
                          Wiesz co?
                          Ty chyba jestes nazista. Takim operujesz slownictwem
                    • Gość: . To nie czytaj i chlaj. Jak to zwykle Polacy. Ale IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.09.04, 01:52
                      nie placz, gdy przez polskich Muslimow nie przekroczysz granicy Niemiec bez
                      paszportu biometrycznego...
                      • wojcd klasa Brytana 19.09.04, 01:55
                        To nie czytaj i chlaj. Jak to zwykle Polacy.
                        > nie placz, gdy przez polskich Muslimow nie przekroczysz granicy Niemiec bez
                        > paszportu biometrycznego...
                    • janosik6 wojcd , juz policja miemiecka nie tankuje w polsce 19.09.04, 08:55
                      Samochody ichniej policji mialy za duzo awarii od wspanialego polskiego
                      paliwa , i wola doplacac do poliwa jak je naprawiac.
                      W niemczech policja nie ma tak rozbudowanych warsztatow naprawczych jak w
                      polsce gdzie na 10 samoch. policyjnych jest 12 mechanikow i 2 warsztaty.
                      Tam wszystko zawsze i o kazdej godz. musi grac jak w zegarku szwajcarskim.
    • wqrwiony2 Paiczne odzewy - gore wam, sqrwysyny... 18.09.04, 23:31
      • janosik6 nie odpowiedziales,jak tam hemoroidy ? zaleczone ? 18.09.04, 23:35
        Mozna cie juz dymnac , nim sie spotkasz ze swoimi prawnikami .
        Bo nie chce mi sie po nich poprawiac.........
        • wqrwiony2 C'est pas a moi, mon cher! 18.09.04, 23:50
    • wielki_czarownik Pytanie mam 18.09.04, 23:35
      A o co chodzi? O osobiste porachunki? Jeśli tak to nic z tego. Nie występujesz tu pod nazwiskiem więc nici z procesu.
      • wojcd Re: Pytanie mam 18.09.04, 23:47
        wielki_czarownik napisał:

> A o co chodzi? O osobiste porachunki? Jeśli tak to nic z tego. Nie
        występujesz
        > tu pod nazwiskiem więc nici z procesu.
        to uwiarygadniaja. I tu jest, tak mysle, punkt zaczepienia dla prawnika.
        • wojcd i jeszcze taki drobiazdzek 19.09.04, 00:08
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=15852248&a=15898490

Zaczynamy sie prawnie rozgladac. Pomaluku, pomalutku,... .
          • Gość: . Idiota cytuje idiotke? Dobre sobie.Nb. w UK to nie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.09.04, 00:51
            dotyczy pracownikow cywilnych FCO, SIS czy TAAD; zajmujacych sie bialym
            wywiadem. Ja to wszystko moge opublikowac w ogolnodostepnym wydawnictwie, w
            prasie, mediach. I tyle.

PS: praktyka z wywiadu dla Arafata nie jest zadnym miernikiem brytyjskiego
            prawa; tam winny czy nie winny, ale okrzykniety "agentem" i od razu jest
            wbijany na pal. Podac link? Do przekazania rachelce
            • wojcd Re: Idiota cytuje idiotke? Dobre sobie.Nb. w UK t 19.09.04, 01:00
              > dotyczy pracownikow cywilnych FCO, SIS czy TAAD; zajmujacych sie bialym
              > wywiadem. Ja to wszystko moge opublikowac w ogolnodostepnym wydawnictwie, w
              > prasie, mediach. I tyle.
              _____________________________________________________________________
              Wiesz co?
              Na moj nos dobrze szukamy.
              Wiesz co to jest pierscien skorpiona?
          • wielki_czarownik Bez szans. 19.09.04, 13:02
            Pisać, że jest agentem to każdy może. Ja w tej chwili twierdzę, że jestem agentem Mossadu przekupionym przez Osamę i mam za zadanie doprowadzić do wybuchu VII wojny światowej ;)

W naszym prawie nie można nikogo skazać za takie odzywki, bo Wqrwiony2 to tylko nick pod którym nie wiadomo kto się kryje. Nie można więc skazać za pomówienie czy jakieś naruszenie dóbr osobistych, bo niby jak? Kogo pomówiono? Kogo obrażono? Wqrwionego2?? A kto to jest?? Takiej osoby nie ma!! Gdyby Wqrwiony2 się publicznie przedstawiał imieniem i nazwiskiem to inna sprawa. Gdyby w inny sposób było wiadomo kim on konkretnie jest to też co innego. Ale w tym wypadku jest to w polskim prawie niemożliwe (sprawa już kiedyś była roztrząsana na innym forum - chyba wrocławskim). A ponieważ serwer GW jest w Polsce więc skarżyć się można tylko do polskiego sądu. A polskie prawo jak już pisałęm uniemożliwia tu jakiekolwiek działanie. Angielskie czy amerykańskie może coś tu zdziałać, ale serwer GW jest w Polsce więc obowiązuje tu polskie prawo.
            Wqrwiony2 powinien się przedstawić z imienia i nazwiska na forum i dopiero wtedy może zacząć kolekcjonować dowody winy. Bo wtedy obrażenie Wqrwionego2 będzie równoznaczne z obrażeniem Jana Nowaka (czy jak mu tam). A teraz...
            Bez szans.
        • Gość: . I ZA CO chcesz mnie sadzic? Za podanie LINKOW IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.09.04, 00:45
          do websites ikazujacych wspolprace islamistow z hitlerowcami w czasie II WW o
          zwiazek z w.w. Arafata? Takie jak ta?
          www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/
          Nie rozsmieszaj mnie, bo i tak sie z was smieje.
          I jaki wywiad? TAAD jest komorka do zwalczania terroryzmu, niczym wiecej. A ja
          sie zajmuje tzw. bialym wywiadem (i dlatego moge sie do tego przyznac); w
          socjologii zowie sie to badaniem opinii publicznej.
          A jako praktykujacy dziennikarz nigdy nie uzyje okreslenia, podpadajacego pod
          paragraf. I dlatego was sie nawet w GW wykropkowuje, a mnie pozostawia.
          • wojcd Re: I ZA CO chcesz mnie sadzic? Za podanie LINKOW 19.09.04, 00:56
            tzw. bialym wywiadem (i dlatego moge sie do tego przyznac); w socjologii zowie
            sie to badaniem opinii publicznej.
            A jako praktykujacy dziennikarz nigdy nie uzyje okreslenia, podpadajacego pod
            paragraf. I dlatego was sie nawet w GW wykropkowuje, a mnie pozostawia.
            odwolaniem do tego tu i teraz, to w moim przekonaniu prawnik moze to widziec
            jako SENSOWNY punkt zaczepienia. W niektorych profesjach infamia powoduje
            bolesne skutki.
    • Gość: waligóra Re: Ciekawostka - dzisiaj zapytałem moich prawnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 00:14
      LECZ SIĘ GŁUPI CHUJU, PISZE CAŁKIEM SERIO, BO CI SPERMA MÓZG USZKODZIŁA:)

TO BYŁO DO WQRWIONEGO
      OFKORS
      • wqrwiony2 Spadaj walić - wiesz, co... 19.09.04, 10:58
    • Gość: Tomson WYTRZEŹWIEJ MŁOCIE!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 01:00
    • Gość: Tomson I nie marnuj kasy na prawników, bo na psychiatrę IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 01:01
      tobie nie starczy.
    • Gość: Gerard. Czy przeqrwiony moze byc uznany legalnie za idiote IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.09.04, 01:33
      Facio mieszka w Polsce, zarabia 4 tys. zl a pisze, ze stac go na prawnika. Nie
      dosc tego wymnienia jakies 50tys funtow. Skad on wie, ze funty sa w UK -wyglada
      na madrale z Moniek. Jaki prawnik w Polsce nie wie o tym, ze CIA i FBI nie moga
      byc sadzone za zbieranie danych na Internecie w walce z terroryzmem. Ale ten
      oszolom nie zasluguje nawet na dyskusje. Inna rzecz, ze w ciagu kilku dni
      napisal, ze ma prawie wszystkich w d..e. Tomsona, :. , xyz, Alfreda, janosika i
      dziesiatki innych. Wyliczyc mozna, ze jego d..pa musi miec wielkosc kotla
      parowozu. Co on je? Moze trzeba chlopu doradzic jakas diete. Wesoly przeciez
      jest choc i zalosny w swojej glupocie. Wqrwiony, podaj adres do Twojego
      prawnika to przekaze bossowi INP. On juz bedzie wiedzial co z tym zrobic.
      • wojcd Re: Czy przeqrwiony moze byc uznany legalnie za i 19.09.04, 01:41
        Gość portalu: Gerard. napisał(a):
        Facio mieszka w Polsce, zarabia 4 tys. zl a pisze, ze stac go na prawnika. Nie
        dosc tego wymnienia jakies 50tys funtow. Skad on wie, ze funty sa w UK -wyglada
        na madrale z Moniek. Jaki prawnik w Polsce nie wie o tym, ze CIA i FBI nie moga
        byc sadzone za zbieranie danych na Internecie w walce z terroryzmem.
        ____________________________________________________________________________
        Mowimy o angielskich sluzbach a nie amerykanskich. Cos Ci sie miesza. Rzecz
        dzieje sie w Europie.
        __________________________________________________________________________
        Ale ten oszolom nie zasluguje nawet na dyskusje. Inna rzecz, ze w ciagu kilku
        dni napisal, ze ma prawie wszystkich w d..e. Tomsona, :. , xyz, Alfreda,
        janosika i dziesiatki innych.
        Szkopul w tym, ze nie straszyl jako AGENT wywiadu z namacalnymi wskazowkami na
        REALNOSC tego faktu, ze naruszy prywatnosc adwersarza.
        • Gość: Gerard. Nie ma legalnej ochrony prywatnosci wypowiedzi IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.09.04, 02:32
          w momencie,kiedy wystepujesz na forum lub otwierasz swoja strone. Bylby to
          absurd uniemozliwiajacy sadzenie pedolilow, terrorystow i ich sympatykow,
          naciagaczy roznego typu (np. wyludzanie pieniedzy, falszwe biura brokerow itd).
          Wypowiedz twoja i wielu innych ludzi na tym forum swiadczy, ze mylicie e-mail z
          forum. Natomiast adresy IP sa chronione przed inwazja "ciekawskich" ale znowu z
          wyjatkiem tych sluzb, ktorych zadaniem jest zwalczanie przestepstw. Tu znowu
          wielu Polakow nie rozumie, ze prawo USA zabrania nawolywania do morderstwa
          przezydenta lub zolnierzy USA. Sympatie tego typu rowniez moga byc przedmiotem
          nie tylko zainteresowania specjalnych sluzb. Takze jest obowiazkiem Amerykanina
          meldowanie o tym do specjalnych sluzb. Tutaj sa: CIA, FBI, NSA, HSD i 36
          innych. Kazdy Amerykanin , ktory wie o tym a nic nie robi aby temu zapobiec
          jest accessory (wspolwinny) przestepstwa.
          • wojcd kontekst karny w regulaminie tego forum 19.09.04, 02:44
            7.
            ...............
            Agora S.A. może również przekazać pozostające w jej posiadaniu dane osób
            publikujących na stronach Forum, sądowi, prokuraturze, policji i innym
            uprawnionym organom państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.
            • Gość: Gerard wojciech. Masz racje. Dlatego dziwi mnie, ze tak IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.09.04, 03:05
              duzo osob jest wyraznie po stronie terrorystow. Nie mozna odrzucic teorii o
              celowej dzialalnosci. Wielu forumcow zauwazylo, ze po kazdyn nowym watku o
              terrorze lub czymz negatywnym o Islamie, prawie natychmiast pojawia sie watek o
              Zydach, glupocie Busha, nedzy w Izraelu czy innych zupelnie niewaznych sprawach
              (np flamandka o mlaskaniu laski, jakies pedalskie pierdoly, pozar lasu w
              Kalifornii). Cokolwiek aby odciagnac uwage o negatywnym dla islamistow temacie.
              • wojcd Re: wojciech. Masz racje. Dlatego dziwi mnie, ze 19.09.04, 03:11
                Gość portalu: Gerard napisał(a):
                duzo osob jest wyraznie po stronie terrorystow. Nie mozna odrzucic teorii o
                celowej dzialalnosci. Wielu forumcow zauwazylo, ze po kazdyn nowym watku o
                terrorze lub czymz negatywnym o Islamie, prawie natychmiast pojawia sie watek o
                Zydach, glupocie Busha, nedzy w Izraelu czy innych zupelnie niewaznych sprawach
                (np flamandka o mlaskaniu laski, jakies pedalskie pierdoly, pozar lasu w
                Kalifornii). Cokolwiek aby odciagnac uwage o negatywnym dla islamistow temacie.
                Gerardzie
                tu nie przejda pewne tricki. Popatrz flamandce przypisujesz cos o czym
                doskonale wiesz, ze to nie prawdziwa flamandka. Takie polprawdy w tekscie
                AUTOMATYCZNIE w moich oczach swiadcza o Twoich intencjach.

Jest to blad materialny celowo wprowadzany do tekstu.
                • Gość: Gerard. wojciech. naprawde nie sprawdzilem IP. Ale IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.09.04, 03:18
                  chyba nie zmienia to o czym mowie. Dzisiaj rozpoczeto watek o prostytutkach w
                  ZEA. Teraz pojwil sie vci z fuszerka w USA i totyle z antysemityzmem. Przeciez
                  to nie ma zadnego znaczenia dla swiata. Intencji mi nie przypisuj bo ich nie
                  mialem. Jedyna intencje jako mam jest obrona mojego kraju i indywidualnej
                  wolnosci wyboru w tym religii i pogladow politycznych. Jak sam widzisz, nie
                  mozna tego pogodzic z Islamem i teokracja.
                  • wojcd Re: wojciech. naprawde nie sprawdzilem IP. Ale 19.09.04, 03:31
                    Gość portalu: Gerard. napisał(a):
                    chyba nie zmienia to o czym mowie. Dzisiaj rozpoczeto watek o prostytutkach w
                    ZEA. Teraz pojwil sie vci z fuszerka w USA i totyle z antysemityzmem. Przeciez
                    to nie ma zadnego znaczenia dla swiata. Intencji mi nie przypisuj bo ich nie
                    mialem. Jedyna intencje jako mam jest obrona mojego kraju i indywidualnej
                    wolnosci wyboru w tym religii i pogladow politycznych. Jak sam widzisz, nie
                    mozna tego pogodzic z Islamem i teokracja.
                    ______________________________________________________________________
                    Sluchaj Gerard
                    bez naiwnosci. Po co piszesz o islamie i teokracji. Dla nas w Polsce to tak jak
                    rozmowa o Marsjanch. Nie kupujemy tych idei i uczuc.
                    Ja to nazywam pomaranczowa rzeczywistoscia.
          • wojcd Re: Nie ma legalnej ochrony prywatnosci wypowiedz 19.09.04, 03:05
            Nasz agent brytyjskiego wywiadu kropekuk moze byc posadzony o WIELOKROTNE
            naruszenie prawa.
            To co mowisz wielu Polakow .... to znowu proba imputowania czegos. Wybacz ale
            tu dosyc dokladnie czytamy. W komunizmie nauczono nas czegos co trudno
            zrozumiec Amerykanom tzwn. czytania miedzy wierszami. Widzimy w tekscie troche
            wiecej informacji niz Amerykanie. Wiec nie probuj sztuczek.
    • Gość: wiktor Re: Ciekawostka - dzisiaj zapytałem moich prawnik IP: 5.5R* / 212.25.109.* 19.09.04, 08:47
      ja balansowac moge na twojim tylku zrozumiales !!!!
    • Gość: wktor Re: Ciekawostka - dzisiaj zapytałem moich prawnik IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 19.09.04, 13:48
      strachy na lachy podciagni mnie na balansujacych w zwysz ja mam gdzies twoje
      grozby dotyczacie mnie osobiscie i innych z tego forum ,nu cholota atysemicka
      kto zwas chojrak .ja osobiscie obiecuje ze w sadzie zostawje was bez
      majtek ,pdpisuje wiktor
    • Gość: wktor Re: Ciekawostka - dzisiaj zapytałem moich prawnik IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 19.09.04, 13:48
      majtek ,pdpisuje wiktor
      majtek ,pdpisuje wiktor
      majtek ,pdpisuje wiktor
      majtek ,pdpisuje wiktor
      • Gość: wiktor Re: Ciekawostka - dzisiaj zapytałem moich prawnik IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 19.09.04, 14:38
        poprawic balans na twoje strone z jakiego ty...ku ....wylazles z twoja
        kolerzanka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka