12.04.16, 12:42
Dziś mija 55 rocznica lotu Jurija Gagarina. Co by o ZSRR nie sądzić to jednak rocznica warta upamiętnienia.
Obserwuj wątek
    • przechrztaimason Re: Fstyt! 12.04.16, 13:41
      Ponownie składam wyrazy współczucia z powodu dwucyfrowego IQ.
      • j-k Nie walnujsa, maladjec :) 12.04.16, 13:57
        szwampuch tak ma.
        mnie do tej pory placze w rekaw spowodu upadku PRL-u.
    • tojabogdan dziwne, że tutejsza cenzura jeszcze nie zdjęła 12.04.16, 16:38
      tego wątku. I nie został on zapluty przez chorobliwych rusofobów.
      Bo Gagarin to chyba Rosjanin z ZSRR i w dodatku pewnie z przekonania.
      Inaczej wylądowałby po drodze w USA i poprosił o azyl.
      A apologia, a nawet najmniejszy przejaw obiektywizmu w ocenie ZSRR, jest grzechem.
    • czizus Szambo, 12.04.16, 17:48
      nie tłumacz się. Wszyscy dobrze wiedzą, że bolszewicy są mało rozgarnięci.
    • czuk1 Re: Fstyt! 12.04.16, 20:32
      Wstyd....ale twórcy wątku i innym rusolubom, którzy kłamią pisząc, że jakoby nie pamiętano w Polsce o 55 rocznicy lotu w kosmos radzieckiego kosmonauty Jurija Gagarina. Sam w TVP widziałem/słyszałem dziś
      informacje na ten temat. A w sieci wystarczy zajrzeć do wyszukiwarki . Cała strona zapełniona jest linkami do informacji mediów polskich na ten temat.
      Panowie nakręcacie problemy nieistniejące.
      • 5magna [...] 13.04.16, 04:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • czuk1 Re: Fstyt! 13.04.16, 06:36
          Prowokujesz magno ... bym coś źle napisał o Gagarinie ? Żadny nałóg żadna choroba nie odbierze mu chwały. Swego czasu w czasie zwiedzania Miasteczka Kosmonautów (czy może inaczej nazywało się)
          utrwalono mi przekonanie, że Gagarin był porządnym człowiekiem i obywatelem. I o tym jestem przekonany.

A co piszą zagraniczne media ... to dla Polaków żaden wstyd. Nie przenoś wstydu na Polaków.Jesteś na polsko języcznym forum , pisz o tym co piszą w Polsce.! Nie obciażaj Polaków "wstydem zagranicy". Pisałem - w polskich mediach nie ma informacji nieprzychylnych bohaterowi świat - Juriju Gagarinowi. Jasne . ;)
      • przechrztaimason Re: Fstyt! 13.04.16, 09:11
        Było bardzo niewiele wzmianek, w ogromnej większości zdawkowe. A rusolubem nazwać mnie bardzo trudno, po prostu co nieco wścieka mnie myśl, że przysłowiowa "doopa Maryni" jest wściekle wałkowana, a osiągnięcia naukowo techniczne spychane na margines. To niestety signum temporis naszych nędznych czasów.
    • x2014 Re: Fstyt! 13.04.16, 09:24
      wielki sukces sovietow w wyscigu z amerykanami o podboj kosmosu, tylko szkoda, ze tak glupio i mlodo zginal
      • 5magna Re: Fstyt! 13.04.16, 16:01
        A w zasadzie to jak to idzie ten "podboj kosmosu" ? Ile juz jego podbili ? Jak do tej pory to zasmiecili ziemie tonami zlomu latajacego po orbicie.......
        • przechrztaimason Re: Fstyt! 14.04.16, 09:33
          No, bo przecież to rosyjskie sondy badają Marsa, Jowisza, ostatnio Plutona. To Rosja wysłała teleskop w kosmos, a rosyjskie sondy opuszczają właśnie układ słoneczny. Że nie wspomnę o pełnym sukcesów rosyjskim programie załogowych lotów na Księżyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka