Dodaj do ulubionych

Absurdalne spotkanie Trump – Putin

17.07.18, 20:23
Zdarzenie to nie kwalifikuje sie to interpretacji politycznej ale tym bardziej do psychiatrycznej.

Mimika i mowa ciala. Obydwaj zdenerwowani. Twarz trumpa zamrozona w napieciu i koncentracji. Putin inny. Caly w ruchu. GLowa, usta, miesnie twarzy caly czas sie zmieniaja. To samo rece i oczy. Zajete notatkami i otoczeniem. Slucha uwaznie i nie stara sie nawet ukrywac swoich reakcji mimicznych i ruchowych.
NIeublagane kamery uwieczniaja kpiacy, pelen wyzszosci i samozadowolenia usmieszek Putina. Na pewno zasluzony.
Oto na oczach swiata oficer prowadzacy odbiera raport od swojego agenta. Poniewaz nie bylo swiadkow, to tylko FSB posiada nagranie tych 2 godzin. Ten biedny agent nie pusci nawet bąka bez przyzwolenia oficera prowadzacego. Jest gorzej niz sie podejrzewalo.
Zamrozona mimika Trumpa (sztywnosc katatoniczna w terminologii psychiatrycznej) moglaby wskazywac na dzialanie srodkow narkotycznych.

Mowi jednak dokladnie to co sie od niego oczekuje. Innymi slowy w tym przypadku jego mocodawcy. Ma wiecej zaufania do slowa PUtina niz do US-intelligence- community.
Nawet slowka nie pisnie o Krymie, wsch. Ukrainie, politycznych morderstwach w Anglii i gdzie indziej, Syrii i Izraelskim dyktacie.
Tylko Putin powtarza znane juz stanowisko Rosji.

Wszystko w 48 godzin po wyjatkowo ostentacyjnym odzegnaniu sie Trumpa od tradycynjej zharmonizowanej polityki Zachodu wobec Rosji i wolnego handlu. Ale to juz ABC psychologii.

Trump odczuwa zasadznicza pogarde wobec kobiet (Merkel, May, Clinton) w roli politykow.

Jednoczesny podziw dla, w jego mniemaniu silnych liderow: Kim, Putin, Dutarte, Xi.
Ekskluzywny klub, o ktorym on marzy.
Obserwuj wątek
    • jerry1989 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 20:38
      Hej!

trump liczył na to, że putin nie wyjawi nagrań z jego zabaw z moskiewskimi prostytutkami, a putin liczył na to że trump będzie handlował krajami jak zagłoba inflantami. co z tego wyszło? nie wiemy. pozostaje nam mowa ciała ;)

pozdrawiam!
      • jerry1989 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 20:40
        Hej!

o mowie ciała-
        www.wprost.pl/swiat/10140058/przeanalizowano-spotkanie-trumpa-z-putinem-co-twierdza-eksperci-od-mowy-ciala.html

pozdrawiam!
        • buldog2 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 20:08
          Nie, to nieprawda, w tym sensie, że nie reprezentatywne. Stosunek jest zróżnicowany, w ostatniej dekadzie na pewno mocno się popsuł, nie bez naszego udziału. O szczegółach nie chce mi się teraz pisać, powiem tylko, że Putin kilka razy chciał zaprosić JP2 do Rosji, zawsze napotykał opór Cerkwi.
      • jorl Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 21:22
        jerry1989 napisał:

> Hej!
        >
        > trump liczył na to, że putin nie wyjawi nagrań z jego zabaw z moskiewskimi pros
        > tytutkami,

A ja mam pare nagran z polskimi prostytutkami. Sam je robilem, kamere ustawilem do tego. Zreszta kamere kupilem bo ta pierwsza na filmach chciala miec je. W tym celu i jej namowa ja kupilem.

I za cholere sie ich nie wstydze. Co najwyzej szanuje ze one by nie chcialy byc publicznie pokazane. Dlatego ich nie upubliczniam.
        Nie rozumiem dlaczego Trump mialby sie ich bac. Przeciez ma zone Osteuropejska q..e, kazdy ja widzi i sie jej tez nie wstydzi. Ta q..a jest ha..ha.. Pierwsza Dama USA!

I takie filmy mialyby byc srodkiem jakiegos szantazu?
        • jerry1989 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 21:27
          Hej!

Afrykańczycy sprawnie posługują się smartfonami i będą mieli pamiątki z mistrzostw w rosji nie gorsze od twojej kamery ;)

pozdrawiam!
        • pijatyka Re: ja za cholere sie ich nie wstydzę 17.07.18, 22:48

Boś co najwyżej rezydentem jakiegoś niemieckiego sracza - a nie prezydentem USA (w dodatku żonatym); co wolno tobie, smrodzie, to nie wojewodzie (w tym przypadku)

• tanebo2.0 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 22:52
          Sęk w tym że wyborcy Trumpa to plebs z pasa biblijnego. Ci sami którzy zlinczowali Clintona za Lewinski...
          • felusiak1 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 18:15
            To pas biblijny jest też w Wisconsin, Pennsylvanii i Michigan? I na Florydzie też pas biblijny? I w Ohio?
            Jak się nie wie to nie nalezy wypisywać bzdur.
    • felusiak1 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 20:47
      cajtgajst, piździsz jak nakrecony. srodki narkotyczne my ass.
      sam wymysliłeś czy zerznaleś z jakiegoś derszpigiela?
      • a74-7 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 21:19
        Najbardziej boli niewiedza ,co dzialo sie/bylo naprawde dyskutowane za zamknietymi drzwiami ,hehe
      • zeitgeist2010 zdejme ci spodenki tego goracego lata 18.07.18, 08:51
        felusiak1 napisał:

> cajtgajst, piździsz jak nakrecony. srodki narkotyczne my ass. sam wymysliłeś czy zerznaleś z jakiegoś derszpigiela?

Ciekawe, ze ty, samozwanczy ”pragmatyk” tego forum tak nagle w przypadku Trumpa zatraciles zdolnosc do racjonalnej oceny i strategicznej perspektywy. Nie mowiac juz o bezkrytycznej akceptacji prezydenta z ewidentnymi zaburzeniami psychicznymi.

Mozesz zawrocic w glowie takiemu jorlowi ale ja bede bronil tego forum.
        • felusiak1 Re: zdejme ci spodenki tego goracego lata 18.07.18, 15:26
          jorlowi w głowie zawracają panienki. ja z nim nie rozmawiam.
          no proszę, trump ma psychiczne zaburzenia i jest na prochach i to dostrzegł samozwańczy "psychiatra" tego forum i teraz psychiatra będzie bronił. a przed czym bedzie bronil? może przed rosyjskimi szpiegami? albo przed putinem?
          a teraz robaczku powiedz mi na jakiej podstawie to US-intelligence community doszlo do wniosku, ze putin hakował skoro nigdy nie zbadali serwera. powiedz mi jak to się dzieje, ze taki światły człowiek jak ty nie dostrzega cyrku z oskarżeniem 12 rosyjskich szpiegów w piątek przed szczytem w helsinkach? grubszymi nićmi nie da się szyć a ty szwa nie widzisz?
          • amunicyjny1 Re: zdejme ci spodenki tego goracego lata 18.07.18, 16:24
            A ty zapomniałeś jak dla Putina dupę obrabiałeś. A teraz ostatni sprawiedliwy ?
            • felusiak1 Re: zdejme ci spodenki tego goracego lata 18.07.18, 17:06
              Dupy Putinowi nie obrabiałem to jak mam pamietać coś co się nie zdarzyło.
              Putin to chuligan na miedzynarodowej arenie i nie robi nic innego niż jego poprzednicy.
              Ja Putinowi w oczy nie zagladałem i duszy nie widzialem ale obejrzalem wywiad z nim i muszę powiedzieć, ze to oślizły typ.
              • amunicyjny1 Re: zdejme ci spodenki tego goracego lata 18.07.18, 17:11
                A politycy z USA tO CNOTKI NIE WYDYMKI ? Co zrobił Putin czego nie zrobili politycy z USA?
              • yurek11111 Re: zdejme ci spodenki tego goracego lata 19.07.18, 03:38
                A Trump w/g twojej oceny to maz stanu....😀
                Moglbys przytoczyc choc jeden powod dla ktorego Trump zabiegal o spotkanie z Putinem i co zyskal na tym spotkaniu....
                Bo jak chcial zaprzeczeniami Putina udowodnic ze ruskie nie mieszali przy wyborach prezydenckich w USA , to raczej osiagnal skutek odwrotny...
                Dla mnie wygladalo to jak dwugodzinne przekazywanie instrukcji przez KGBiste agentowi w cztery oczy....
                felusiak1 :

Dupy Putinowi nie obrabiałem to jak mam pamietać coś co się nie zdarzyło.
                Putin to chuligan na miedzynarodowej arenie i nie robi nic innego niż jego poprzednicy.
                Ja Putinowi w oczy nie zagladałem i duszy nie widzialem ale obejrzalem wywiad z nim i muszę powiedzieć, ze to oślizły typ.
                • felusiak1 Re: zdejme ci spodenki tego goracego lata 19.07.18, 18:03
                  W 8 oczu. Tam byli tłumacze i tłumaczyli Trumpowi instrukcje Putina.
                  Jako powody mogę przytoczyć zaangazowanie Iranu w Syrii o czym mówiono ale ty nie slyszaleś. Może masz coś z uszami?
    • kochany-pershing Rozpacz "zachodu" i Polski :))) 17.07.18, 23:02
      I jak tu zyc?

Trump i Putin nie wzieli sie w Helsinkach za lby, a wrecz przeciwnie… podali sobie dlonie.

To jest poprostu straszne!

Najzabawniejsza jest w tym calym spektaklu Polska. Znowu wyszlismy na wsiowych glupkow.

• tanebo2.0 Re: Rozpacz "zachodu" i Polski :))) 17.07.18, 23:15
        Czyli mieszanie się w wybory USA jest OK?
        • kylax4 Zważywszy na fakt, że USA mieszało się 18.07.18, 17:58
          do wyborów w dobrych kilkudziesięciu krajach świata, to tak, bardzo dobrze, że Amerykanie posmakowali własnego lekarstwa.
      • jerry1989 Re: Rozpacz "zachodu" i Polski :))) 17.07.18, 23:21
        Hej!

kochany-pershing napisał:

> Najzabawniejsza jest w tym calym spektaklu Polska. Znowu wyszlismy na wsiowych
        > glupkow.

-przyjmujemy nominalny tytuł głupków od realnego przedstawiciela dumnych frajerów z sankcjami na garbie (uścisk ręki trumpa ich nie zdjął).

pozdrawiam!
      • monalisa2016 Re: Rozpacz "zachodu" i Polski :))) 21.07.18, 00:04
        kochany-pershing napisał:

> I jak tu zyc?
        >
        > Trump i Putin nie wzieli sie w Helsinkach za lby, a wrecz przeciwnie… podali so
        > bie dlonie.

> To jest poprostu straszne!

Kto sluchal konferencji prasowej obydwu politykow ten widzil ten dobor slow, te zwroty, uzupelnianie sie ze sa na jednej linii i tu Trump pokazal sie z strony brylatowej zagranicznej polityki co niezgadzalo sie z tym co donosily media te z zaoceanu i te z starego europejskiego kontynentu. Powinni sie dawno spotkac i czesciej z soba rozmawiac to byloby glaskanie dusz spoleczenstw swiata pragnacych pokoju i spokoju na kuli ziemskiej.
        >
        > Najzabawniejsza jest w tym calym spektaklu Polska. Znowu wyszlismy na wsiowych
        > glupkow.

Tja, zapedzili sie sami bezmyslnie w kozi rog, moze w koncu cos sie zmieni i wyjda na prosta bez nienawisci i propagandy.
    • boavista4 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 23:30
      Alez to co napisales to absurd, choc nie lubie Trumpa, ale jeszcze bardziej nie znosze jego krytykow. To nie Trump jest zly , chorym jest Deep State i teraz kazdy wie kto to jest..
      • zeitgeist2010 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 09:06
        boavista4 napisał(a):

> Alez to co napisales to absurd, choc nie lubie Trumpa, ale jeszcze bardziej nie znosze jego krytykow. To nie Trump jest zly , chorym jest Deep State i teraz kazdy wie kto to jest..

Osobiscie dla mnie lezacego na plazy nudystow Trump i PUtin to bez znaczenia. NIe wyrazam ani propagandy ani krytyki.

Interpretuje to , co sam widze i slysze. Zdezorientowany facet na ciezkich prochach.
        Glebokie panstwo jest i pozostanie. Trumpy przychodza i odchodza. CO takiego waznego i pozytywnego osiagnal Trump dla swiata? 3 tygodnie temu dal sie uzyc jako tlo do fotografi dla Kima, teraz dla Putina. Co z tego ma swiat?

Sadzisz , ze Trump przyczyni sie do ozywienia orkiestr, teatrow, baletow, kolek mlodych czytelnikow i sal koncertowych?

Czy raczej doprowadzi do nowych ognisk zapalnych, chaosu i gniewu? Od Kanady po Chiny?

• felusiak1 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 18:03
          cajtgajst napisał: NIe wyrazam ani propagandy ani krytyki.

A to ci dopiero nowina.
          PS. Na tej plaży slońce musi nieźle grzać bo pie_dolisz takie farmazony, ze łeb urywa.

cajtgajst napisał: Sadzisz , ze Trump przyczyni sie do ozywienia orkiestr, teatrow, baletow, kolek mlodych czytelnikow i sal koncertowych?

Ręce opadają......
          • zeitgeist2010 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 26.07.18, 12:00
            felusiak1 napisał:

> Ręce opadają......

Glowa do góry! Nawet taki fanatyk slonca jak ja przezyje. Pobyt w wodzie. Plywanie i nurkowanie. Pij wode non stop. Ale mozna i alkoholu troche przemycic. Lekkie piwa pochodzenia tropikalnego: Meksyk, Hiszpania, Brazylia. Rum i gin jako domieszka do duzej ilosci swiezych sokow ze skruszonym lodem w blenderze.
            • kalllka Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 26.07.18, 14:35
              Ha! Z dżinem się bym wstrzymała..na twoim miejscu zeicie. Nie ty pierwszy czy ostatni
              uważasz się za znawcę alkoholi /czy mikstow/ ale pomysł na wykorzystanie cudzej pycha_drinka jest stary jak „czygie”
    • j-k Konieczne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 23:43
      adwersarze tego Swiata povinni sie ze soba spotykac.

- to lepsze, niz gdyby ze soba walczyli.
      • tanebo2.0 Re: Konieczne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 23:49
        Jak Hitler i Chamberlain?
        • jerry1989 Re: Konieczne spotkanie Trump – Putin 17.07.18, 23:53
          Hej!

tanebo2.0 napisał:

> Jak Hitler i Chamberlain?

-może by dało się utrzymać ten pokój, gdyby do gry nie wszedł stalin.

pozdrawiam!
          • j-k nie daloby sie... 18.07.18, 00:09
            jerry1989 napisał:
            - może by dało się utrzymać ten pokój, gdyby do gry nie wszedł stalin.

nie daloby sie.
            cytuje prace niemieckich historykow:
            "Stalin zapalil Hitlerowi zielone swiatlo. Ale Hitler ruszylby i przy czerwonym".
            • jerry1989 Re: nie daloby sie... 18.07.18, 00:22
              Hej!

hitler nie po to załatwiał sprawy dyplomatycznie bo był pewny zwycięstwa w militarnej konfrontacji. życie pokazało, że takie obawy były realne.

pozdrawiam!
        • j-k nadal Konieczne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 00:07
          tak.

Chamberlein oferowal Hitlerowi pokoj.

Hitler z kompromisowej oferty nie skorzystal i ... srodze sie na odmowie przejechal.

" ze mna nie bedzie ZADNEJ wojny z Rosja".
          • jerry1989 Re: nadal Konieczne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 00:15
            Hej!

j-k napisał:

> Hitler z kompromisowej oferty nie skorzystal

-stalin przedstawił mu ciekawszą ofertę: wszystko co na zachód od wisły-twoje Adolfie, co na wschód-moje. później nastąpiła tylko korekta gdzie wisłę zastąpił bug.

pozdrawiam!
            • j-k powtarzam: 18.07.18, 00:19
              Stalin przedstawil Hitlerowi korzystna oferte.

ale Hitler ruszylby i bez niej - tak byl napalony na wojne.

ERGO: to Hitler parl do wojny, a Stalin mu tylko to ulatwil.
              (bo wykorzystal okazje, by samemu cos dziabnac))

ale i bez Stalina Hitler zrobilby to samo..

- to sa oceny niemieckich historykow.
              • jerry1989 Re: powtarzam: 18.07.18, 00:27
                Hej!

a ja ci powtarzam to co napisałem wyżej. niemieccy historycy traktują hitlera jako czarną owcę na którą przenoszą swoje wady. do wojny hitlera pchał głównie przemysł niemiecki, a kto będzie pluł w tę maszynerię przynoszącą współczesnym Niemcom dochody?

pozdrawiam!

pozdrawiam!
                • j-k brak zgody 18.07.18, 00:38
                  hipotetyczna sytuacja: (puscmy wodze wyoobrazni)

Stalin zginalby w latach 30-tych w zamachu.
                  nie byloby czystek 1937-1938...

do wladzy doszedlby jakis potomek/przyjaciel Zinowjewa, czy Kamieniewa.

Niemcy i tak ruszyliby na Polske w 1939.
                  Armia Radziecka przyszlaby Polsce z pomoca.
                  ale ze jej stan w 1939 byl fatalny - Niemcy dotarliby do wschodniej granicy Polski
                  - i wtedy Sovieci zawarliby pokoj z Hitlerem...

Tyle ze Hilter stalby w Baranowiczach i Rownem.

ERGO: Stalin w 1939 nie mial pola manewru.

bye for today.
                  • tanebo2.0 Re: brak zgody 18.07.18, 00:52
                    Stalin byłby idiotą gdyby nie wiedział co planuje Hitler bo ten to napisał w Main Kampf. A co napisał? Ano że żydzi i komuniści to diabły i trzeba zdobyć przestrzeń na wschodzie. Jak Stalin chciał się uratować? Skłócić zachód z Hitlerem, doprowadzić do wojny na zachodzie. Niemcy i zachód mieli się wzajemnie wykrwawić a potem Stalin zaatakowałby słaby zachód. Ale nie w tym rzecz. Podałem przykład Monachium jako argument że uleganie tyranom nie zawsze się opłaca.
                  • jerry1989 Re: brak zgody 18.07.18, 00:56
                    Hej!

j-k napisał:

> Stalin zginalby w latach 30-tych w zamachu.

-może przyszedłby ktoś rozsądniejszy, który rozumiałby potrzebę posiadania bufora oddzielającego od państwa z wodzem, który w "mein Kampf" pisze o drang nach osten.

> nie byloby czystek 1937-1938...

-to i lepiej, wtedy armia radziecka byłaby lepiej przygotowana do wojny.

> ale ze jej stan w 1939 byl fatalny - Niemcy dotarliby do wschodniej granicy Pol
                    > ski

-nie byłoby czystek, więc jej stan byłby znośny.

> ERGO: Stalin w 1939 nie mial pola manewru.

-to on tutaj rozdawał karty. polska podpisała sojusz z wielką brytanią i francją, więc nie interesował jej sojusz z Hitlerem, który prawdopodobnie doprowadziłby nas do wspólnej wyprawy z Niemcami i innymi ich sojusznikami na zsrr.

pozdrawiam!
    • zeitgeist2010 Reakcje Republikanow, Legendarny Sen. McCain 18.07.18, 09:36
      liderzy senatu i aparatu bezpieczenstw

Legendarny senator i bohater wojenny McCain, umierajacy na raka

”one of the most disgraceful performances by an American president in memory."
      "The damage inflicted by President Trump's naiveté, egotism, false equivalence, and sympathy for autocrats is difficult to calculate. But it is clear that the summit in Helsinki was a tragic mistake," McCain said in a statement.”

Jedna z najbardziej haniebnych wypowiedzi prezydenta w pamieci ludzkiej,
      Szkoda wyrzadzona przez naiwnosc Trumpa, jego egoizm, falszywa rownowage oraz sympatie dla autokratow jest trudna do oceny. Ale jest jasne , ze szczyt w Helskinkach byl tragicznym bledem.

Newt Gingrich, byly legendarny adwersarz Billa Clintona

President Trump must clarify his statements in Helsinki on our intelligence system and Putin,'
      It is the most serious mistake of his presidency and must be corrected—-immediately.'

TO jest najwiekszy blad jego prezydentury i musi byc skorygowany - natychmiast.

Paul Ryan lider izby reprezentantow

he US Congress will “make sure” Russia "doesn’t get away with it again," while discussing the Kremlin’s alleged meddling in the 2016 US presidential election. “Let’s be clear, Russia meddled in our election,” he said.
      POwiedzmy jasno: Rojsa mieszala w naszych wyborach.

Trump jest niezrownowazony i establiszment robi wszystko w ramach dostepnych granic aby ograniczac straty przed faktami dokonanymi.

I tak szef aparatu bezpieczentswa Dan Coats ostentacyjnie oglosil juz w piatek 13 lipca ze
      Mr. Coats has insisted that Moscow is a continuing, and growing, threat. “These actions are persistent, they are pervasive and they are meant to undermine America’s democracy,” Mr. Coats said in a speech on Friday.

AKcje (rosyjskiego wywiadu) sa konsekwentne i powszechne oraz maja na celu podminowanie naszej demokracji.

• felusiak1 Re: Reakcje Republikanow, Legendarny Sen. McCain 18.07.18, 15:38
        legendarny senator? przestań dymić cajtgajst. McCain is, was and will be an asshole.
        • boavista4 Re: Reakcje Republikanow, Legendarny Sen. McCain 18.07.18, 17:40
          Johnny to zdrajca, tchorz i asshole, powtarzam za felusiem. Nikt inny nie bylby w stanie zrobic perestrojke Ameryki oprocz Trumpa. Ale to jest dopiero poczatek.
        • zeitgeist2010 Re: Reakcje Republikanow, Legendarny Sen. McCain 19.07.18, 10:25
          felusiak1 napisał:

> legendarny senator? przestań dymić cajtgajst. McCain is, was and will be an asshole.

Fair enough. Byc moze takie nastawienie wprowadzilo na 8 lat Obame do BD.

Zgodzisz sie ze MItt Romney to "decent man"?

• zeitgeist2010 Nie tylko USA maja chorego lidera 18.07.18, 09:46
      W trakcie powszechnego potrumpijskiego tumultu UE przechodzi do kontrataku.
      Chory na alkoholizm Juncker jest tylko figurantem przy waznych decyzjach UE.
      Podpisanie umowu o wolnym handlu z Japonia. Na energicznego lidera Unii wyrosl nasz polski Donald Tusk.
      • lont12 Re: Nie tylko USA maja chorego lidera 18.07.18, 10:35
        > Juncker jest tylko figurantem przy waznych decyzjach UE

Załapał się na zdjęciu jako figurant?... a może pomaga Tuskowi w angielskim?... Przecież z Japończykami to nie jest konieczne. Wolny handel urządza Japonię, która ma mnóstwo towaru na sprzedaż.
    • lont12 Demonizujesz 18.07.18, 10:29
      i Trumpa, i Putina...

staraj się wejść w ich skórę, a może rozjaśni ci się trudność ich roli... to nie jest lekki kaliber, jak Tusk, Juncker i inne marionetki z zarządu UE, na poziomie niegdysiejszych aktywistów ZMSu
    • blueelvic2 Mowa ciala, uczen-nauczyciel i szpital psychiatry, 18.07.18, 16:10
      A ja sie tylko grzecznie pytam: Co bylo tematem rozmow w "cztery oczy" pomiedzy Trumpem a Putinem?

Przeciez Trump nie pojechal tam tylko po to, aby wystapic na konferencji prasowej. A wiec?

Byla mowa o Ukrainie czy nie? Czy rozmawiano o Syrii i udziale Iranu w stanowieniu nowego porzadku na Bliskim Wschodzie? Czy poruszono temat "prowokowania" Izraela i jego gotowosci do obrony granic?

Kogo obchodzi mowa ciala? Kogo obchodzi kto jest gora, a kto przegral? Zycie w niedalekiej przyszlosci odpowie na to pytanie.

Hitler i Goebbels byli mistrzami. Ich plomienne przemowienia ... spowodowaly pozar swiata.

Mowa ciala Putina a zajecie Krymu... Zestrzelenie samolotu pasazerskiego ... Noviczok na ulicach Londynu. Mowa ciala to jedno, a zdecydowane dzialanie to juz zupelnie inna bajka.

Przestroga: zeby nie bylo tak, iz za pare miesiecy bedziemy musieli weryfikowac swoje oceny.

• zeitgeist2010 Re: Mowa ciala, uczen-nauczyciel i szpital psychi 19.07.18, 10:10
        blueelvic2 napisał(a):

> A ja sie tylko grzecznie pytam: Co bylo tematem rozmow w "cztery oczy" pomiedzy Trumpem a Putinem?
        >
        > Przeciez Trump nie pojechal tam tylko po to, aby wystapic na konferencji pras wej. A wiec?
        >

Chyba jednak tak bylo. Jak 3 tygodnie temu w Singapurze. Psychologicznie Trump ma nieodparta slabosc do, i potrzebe konkatu z , w jego mniemaniu silnymi przywodcami. To bylo decydujacym motywem jego spotkania z Kimem. A politycznie coz takiego osiagnal? Nic. Zero.

Tak na marginiesie. Ostatnio mialem okazje do interesujacej rozmowy z Pld. Koreanka, akademikiem. POtwierdzila moja obserwacje o tym ze ich aktualny przezydent Moon jest osobowoscia wyjatkowa. I moze mu sie cos udac w kierunku oswojenia Korei Pln. Gdym mial czas to zaczalbym przegladac angielska wersie pld.koreanskiej prasy.

W Helskinkach powtorzyl sie ten sam mechanizm. Trump doznal spotkania ze swoim ”idolem”. Osiagnal przy okazji kilka korzysci, ale nie dla USA a dla swojej doraznej politycznej pozycji. Za
        3 tygodnie bedzie o tym jeszcze mniej mowy niz o Singapurze.
        - Symbolicznie zakonczyl ”zimna wojne”
        - Sygnal dla swojej twardej bazy, ze chce resetu z Rosja
        - I ze jest wielkim ”mezem stanu”

POdczas dwoch godzin w cztery oczy mogl rozmawiac o kwestiach waznych dla calego swiata. Ja mam swoja hipoteze na ten temat. Rozwine ja jak bedzie czas.

• felusiak1 Re: Mowa ciala, uczen-nauczyciel i szpital psychi 19.07.18, 18:19
          cajtgajst, piździsz. zakładasz tezę i naginasz aż trzeszczy
    • xystos Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 17:23

..spotkanie szefów USA i FR
      nigdy niejest absurdalne,
      pytanie ile Polska może na
      tym stracić?
      • amunicyjny1 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 17:38
        xystos napisał:

>
        > ..spotkanie szefów USA i FR
        > nigdy niejest absurdalne,
        > pytanie ile Polska może na
        > tym stracić?
        >
        My nic, oprócz złudzeń
      • felusiak1 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 17:56
        Polska może stracić kiedy Putin całuje się z Merkel ale to w Polsce przechodzi niezauwazone.
        • amunicyjny1 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 18:02
          felusiak1 napisał:

> Polska może stracić kiedy Putin całuje się z Merkel ale to w Polsce przechodzi
          > niezauwazone.

A co możemy stracić?
          • felusiak1 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 18.07.18, 18:05
            to nie na twoją glowę.
        • pijatyka Re: kiedy Putin całuje się z Merkel 18.07.18, 22:10

Coś wam się pomerdało, felusiak; Putin się nie całuje z Merkel - Putin napuszcza na nią swoje psy (w przenośni i dosłownie)
          • felusiak1 Re: kiedy Putin całuje się z Merkel 19.07.18, 18:42
            nie rozumiecie pijatyka a zabieracie głos. a nord stream i nord stream 2 to waszym zdaniem napuszczone psy?
            • szwampuch58 Re: kiedy Putin całuje się z Merkel 19.07.18, 18:56
              przypomne ci Felus:
              Niemcy z Rosja dogadali sie biznesowo w sprawie rurociagu
              poniewaz mial przebiegac przez teren Polski poszli grzecznie zapytac o pozwolenie
              No i zaczelo sie:"po moim trupie" brzmiala odpowiedz ulankow nadwislanskich dodatkowo darcie japy o jakis swiatlowod szpiegowski w tym rurociagu bylo rowniesz glosne
              Zdziwione Niemcy zdziwiona Rosja wpadla na pomysl dna Baltyku no i wybudowali prze okropicznym wrzasku "kublikowszczyzny" nad Wisla
              • felusiak1 Re: kiedy Putin całuje się z Merkel 19.07.18, 19:24
                nie wciskaj mi tu kitu.
            • pijatyka Re: nie rozumiecie pijatyka 20.07.18, 03:31

Widzę, że za to wy cholernie duzo rozumiecie, felusiak.

Z równym sensem - co Merkel o Nord Stream - można oskarżać Hillary Clinton o mur na granicy z Meksykiem.

Po drugie - Nord Stream (czego by o nim nie sądzili przygłupi kowboje) to nie jest centrum Wszechświata i miara wszechrzeczy. Ot, kolejna duża inwestycja; nawet jeśli - per saldo - jej wpływ będzie negatywny to i tak ograniczony.

W interesie Europy nie jest odcinanie sie wszelką cenę od rosyjskiego gazu, ani za wszelką cenę kupowanie amerykańskiego; w interesie Europy jest kupowanie gazu taniego, przy jednoczesnym zabezpieczeniu rezerwowych dostaw/zapasów na wypadek szantażu itp.

Słowem: w interesie Europy jest nie dać sie ograć ani bandytom w rodzaju Putina, ani prymitywnym anachronicznym geszefciarzom jak Trump.
        • yurek11111 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 19.07.18, 03:45
          Polska moze tez stracic gdy Trump spotyka sie z Putinem w cztery oczy...
          Jakby nie mieli nic do ukrycia to konszachty nie bylyby potajemne...
          Juz jeden amerykanski Prezydent decydowal o Polsce bez Polski i skonczylo sie prawie 50letnia sowiecka okupacja Polski....
          • yurek11111 Teraz robi z siebie blazna... 19.07.18, 04:45
            www.reuters.com/article/us-usa-russia-summit-trump/trump-seeking-to-calm-political-storm-over-putin-summit-says-he-misspoke-idUSKBN1K72FL
          • amunicyjny1 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 19.07.18, 09:10
            yurek11111 napisał:

> Polska moze tez stracic gdy Trump spotyka sie z Putinem w cztery oczy...
            > Jakby nie mieli nic do ukrycia to konszachty nie bylyby potajemne...
            > Juz jeden amerykanski Prezydent decydowal o Polsce bez Polski i skonczylo sie p
            > rawie 50letnia sowiecka okupacja Polski....

Powinieneś panie youreku, zgłosić się do jakiegoś ''ZBOWIDu'' takie traumatyczne przeżycia których niewątpliwie doświadczyłeś w tej niewoli,na pewno zasługują na jakiś medal
        • zeitgeist2010 Re: zagrozenie dla Polski 19.07.18, 10:19
          felusiak1 napisał:

> Polska może stracić kiedy Putin całuje się z Merkel ale to w Polsce przechodzi niezauwazone.

ZOstalem zmuszony do przedwczesnego zasygnalizowania mojej hipotezy o tresci tej ekskluzywnej rozmowy.

Naiwniak Trump i spryciarz Putin zaczynaja rozmyslac nad dealem: ROsja dostaje wolna reke na Europe a USA na reszte swiata.
          Czyli nowa Jalta, TEheran. Wazna jest tutaj wiedza jakie podejscie ma kongres i senat. tudziez inne kregi decyzyjne USA.

Wniosek: Jakiej opcji chca POlacy miedzy Odra a Bugiem? studiowac angielski czy powrot do rosyjskiego i niemieckiego?

• felusiak1 Re: zagrozenie dla Polski 19.07.18, 18:44
            panie boże pomoż cajtgajstowi bo odlatuje wysoko i jeszcze sobie krzywde zrobi.
          • yurek11111 Re: zagrozenie dla Polski 19.07.18, 23:34
            Jedyna rozsadna hipoteza se spotkania Trump-Putin to przeciaganie Rosji na swoja strone , lub chocby neutralizowanie jej w rozgrywce USA -Chiny , niemniej wszystko co robi Trump wyglada chaotycznie....
            • xystos Re: zagrozenie dla Polski 20.07.18, 08:09
              ".. wszystko co robi Trump wyglada chaotycznie...."

szczypta histori;
              równie chaotycznie postępowali
              Il Duce,Fürer a przed nimi Naczelnik
              stabilnością emanuowali El Caudillo i Generalisimus

co bardziej Polakom odpowiada?
    • zeitgeist2010 studium psychiki i logiki Putina 19.07.18, 11:01
      Moja analiza dotyczy kilku wypowiedzi po 5:00
      Wallace przekazuje Putinowi kopie aktu oskarzenia ( prokuratora Mullera ) 12 agentow GRU, ich grupy robocze w organizacji 26, 165!!!, dowody: hakerzy i ich kradziez konfidencjonalnych danych z bazy komitetu wyborczego demokratow. Dystrybucja tych danych na internecie wedlug systemu promujacego przecisnikow Hillary. itd.
      Prosi go o komentarz.
      Usmiech PUtina i jego reakcja 5:23 – ++++

• zeitgeist2010 Re: studium psychiki i logiki Putina 19.07.18, 11:08
        Kazdy forumowicz moze juz wyciagnac na tej postawie wlasne wnioski. Ale mnie interesuje wiecej. Styl myslenia Putina. Okazuje sie banalny i latwy do rozszyfrowania.

1) Automatyczna unikanie prostej uczciwej odpowiedzi na zadane pytanie. Gra na czas. Udawanie ze na sloncu deszcz pada.

2) Deflection czyli odprowadzenie toku rozmowy na inny tor. W tym wypadku Putin mowi, ze to byla akcja wlasnych demokratycznych administratorow ktorzy chcieli w ten sposob oslabic Sandersa – konkurenta Clinton wewnatrz Demokratow. Stalo sie to skandalem wsrod samych demokratow i szefowa komitetu wyborczego podala sie do dymisji.

Wszystko fakt. ALE.

On w dalszym ciagu nie ustosunkowal sie do oskarzenia ( prokuratora Mullera ) 12 agentow GRU, ich grupy robocze w organizacji 26, 165!!!, dowody: hakerzy i ich kradziez konfidencjonalnych danych z bazy komitetu wyborczego demokratow. Dystrybucja tych danych na internecie wedlug systemu promujacego przeciwnikow Hillary. itd. !!!!!!!

Wow! Naprawde ciekawe studium psychologii ”border line” psychopatow. Isc w zaparte w obliczu obiektywnych faktow.

To be continued.

• kalllka Re: studium psychiki i logiki Putina 19.07.18, 12:43
          A po kiego zgłębiać Putina, zeicie?
          Uważasz, ze formuła robo- sivieticusa,/dialektyka- ideolo/ której nie updatowano od jakich 100 lat, nadaje się pod rozważania psychologiczne?
          Moim zdaniem psychologię polityczna, a zwłaszcza profilowanie, należałoby, pierwej, o Kanta du rozbić.
          PS
          Bardzo podoba mi się podejście Oakvilla do polityki; jak się wydaje, po czytaniu jego wątków-wpisów, dla niego twarz miast więcej mówi o narodach i ich rozwoju, niż zrobiona treningami KGB postawa(!) Putina.
          Piękna mimika Sztokholmu -zmiany komunikacyjne- przejścia pasaże, lagodne światło, wszystko dla ludzi.. to socjalna demokracja Olofa Palme.
          Co zaś do człowieka z żółtkiem na głowie.. to Trump, moim zdaniem, jes drapaczem chmur.... z potężna komunikacyjna siecią, pod ziemia.
          • xystos Re: studium psychiki i logiki Putina 19.07.18, 16:38
            czy nieuważacie że W.Putin
            byłby wspaniałym Carem Wszechsłowian?
          • zeitgeist2010 Re: studium psychiki i logiki Putina 19.07.18, 18:06
            kalllka napisała:

> Bardzo podoba mi się podejście Oakvilla do polityki; jak się wydaje, po czytaniu jego wątków-wpisów, dla niego twarz miast więcej mówi o narodach i ich rozwoju, niż zrobiona treningami KGB postawa(!) Putina.
            > Piękna mimika Sztokholmu -zmiany komunikacyjne- przejścia pasaże, lagodne światło, wszystko dla ludzi.. to socjalna demokracja Olofa Palme.
            > Co zaś do człowieka z żółtkiem na głowie.. to Trump, moim zdaniem, jes drapaczem chmur.... z potężna komunikacyjna siecią, pod ziemia.

Czytanie i pisanie o obliczach miast, krajobrazach, atrakcjach cywilizacyjnych, uniwersalnych przezyciach itp jest jak najbardziej godne pochwaly i nasladowania.

Ale liczba ludzi, ktorzy tego doswiadczyli i potrafia sie do tego odnosic jest dosyc ograniczona.

Natomiast kwestie psychologiczne dotycza i dotykaja kazdego z nas. Od czasu do czasu mozna sie i o tych kwestiach doinformowac. Do tego, z mojego czysto osobistego punktu widzenia jest to moja slabosc do teatru i dramaturgii z rzeczywistosci, dosyc bliska mojej slabosci do fenomenu pilki noznej.

• kalllka Re: studium psychiki i logiki Putina 20.07.18, 11:46
              Tak,”schody” dotykają każdego z nas.
              Zwłaszcza w języku polskim, są nie do pokonania, jeśli idzie o sztywne podejście do tematu.
              PS
              I jeszcze a’propo politycznej psychologii- profilowania. Należy do tzw miękkich kryteriów..podlega szybkim zmianom /przeprogramowaniu/ prawie niezauważalnym, w językowej warstwie. Prawie.
              • zeitgeist2010 Re: studium psychiki i logiki Putina 20.07.18, 20:16
                kalllka napisała:

> Tak,”schody” dotykają każdego z nas.
                > Zwłaszcza w języku polskim, są nie do pokonania, jeśli idzie o sztywne podejście do tematu.
                > PS
                > I jeszcze a’propo politycznej psychologii- profilowania. Należy do tzw miękkich kryteriów..podlega szybkim zmianom /przeprogramowaniu/ prawie niezauważalnym, w językowej warstwie. Prawie.

Na przestrzeni lat czytalem i sluchalem Masche Gessen na temat podobienstwa miedzy tymi dwoma postaciami. Wiele sie nauczylem.
                Mozna by isc w akademickie szczegoly ale na forumowym formacie wystarczy zwrocic uwage, na to co kazdy widzi i potrafi somodzielnie ocenic.

Klamstwo. Klamstwo w zywe oczy. Klamstwo bezczelne i ewidentne. Tlum jest mniejszy niz u Obamy ale on mowi ze jest wiekszy i ON po prostu oczekuje , ze ludzie musza w to uwierzyc.
                Caly polityczny swiat patrzy a on mowi , ze ma wieksze zaufanie do profesjonalnego oszusta niz do wlasnego demokratycznego panstwa prawa!

Za cos takiego to pod plot i kula w leb za zdrade. Jak malzenstwo Ethel und Julius
                Rosenberg. Przeciez niewiadomo, jakie tajemnice to scierwo juz Rosji zdradzilo.

Rosyjscy zolnierzy bez insygniow na Krymie ale klamstwo w oczy calego swiata , ze Rosja interwencji nie przeprowadza. Setki niewygodnych zurnalisow i opiniotworcow zakatrupionych ale nie, nie ma politycznych seryjnych mordow w Rosji.
                To kazdy normalny, uczciwy czlowiek moze sam ocenic nawet na FS.

Ta plugawa dwojka to najwieksze zagrozenie dla swiata (Trump rowniez dla srodowiska naturalnego) i uosobienie cywilizacyjnego kryzysu czlowieczenstwa.

PS
                Mimika i mowa ciala jego zony Melanii opowiadaja tomy o tym, jak ona sie czuje w wymuszonej bliskosci do tego typa.

• kalllka Re: studium psychiki i logiki Putina 22.07.18, 20:25
                  ... no no, to bardzo interesujące, ze uważasz Trumpa za zagrożenie dla środowiska, zeicie.
                  Dla mnie on raczej typowym plodozmianem.
                  lubin.
        • felusiak1 Re: studium psychiki i logiki Putina 19.07.18, 19:00
          Napisalem wcześniej, ze ten wywiad ukazuje, ze Putin to oślizły chuligan ale
          1. oskarżenie 12 agentów to polityczny manewr Muellera na uzytek wewnetrzny w wojnie z Trumpem. Czysty bullshit.
          2. Nie wykradziono danych z bazy komitetu lecz emaile Podesty i nie przez internet lecz fizycznie za pomocą thumb drive.
          Czyli ktoś w komitecie wyborczym dzialal na szkodę Hillary.
          3. Wszystko zostalo opublikowane na Wikileaks zatem o jakim systemie promujacym mówisz?
          4. Hillary miala problem z Sandersem i dlatego prawybory zostały sfalszowane aby go wyeliminowac.
        • kylax4 A co prezydenta obcego państwa obchodzi jakiś 22.07.18, 02:08
          tam raport FBI? Dziennikarz chciał mu wcisnąć jakąś makulaturę, to Putin go po prostu usadził na miejscu. Tak zrobiłby każdy, szanujący się polityk.
          • zeitgeist2010 Re: A co prezydenta obcego państwa obchodzi jakiś 25.07.18, 08:44
            kylax4 napisał:

> tam raport FBI? Dziennikarz chciał mu wcisnąć jakąś makulaturę, to Putin go po prostu usadził na miejscu. Tak zrobiłby każdy, szanujący się polityk.
            >

Niby tak. ALe w tym wypadku istnieje kolosalne podejrzenie na podstawie empirycznej wiedzy i doswiadczeni, ze PUtin dokonal ingerencji w wybory USA. O to w tym wszystkim tutaj chodzi.
            >
            • felusiak1 Re: A co prezydenta obcego państwa obchodzi jakiś 25.07.18, 08:56
              So what? Pierwszy raz? I na czym ta ingerencja polegala? Zmienil głosy?
              • zeitgeist2010 Re: A co prezydenta obcego państwa obchodzi jakiś 26.07.18, 11:49
                felusiak1 napisał:

> So what? Pierwszy raz? I na czym ta ingerencja polegala? Zmienil głosy?

Nie. Nie zmienili ani nie sfalszowali glosow w sensie doslownym. Wyjasnienie szczegolow metodologii cyber war zajeloby duzo czasu.
                - wpuszczanie w obieg falszywych wiadomosci majacych na celu skompromitowanie obiektu
                - wplyw poprzez boty i farmy internetowe na ksztaltowanie opiniii wybranych grup np. Mlodziezy , kobiet, mniejszosci etniczne i socjalne
                - ksztaltowanie opinii na blogach przez troli
                - wpuszczanie w obieg fake news i niedyskrecji w celu podzielenia glsow opcji przeciwnej . hillary vs sanders. Dla mnie do dzisiaj jest zagadka w jaki sposob Sanders uzyskal takie poparcie? Moge sie domyslac zmasowanej dzialalnosci troli na akademickich forach
                itd.

• kalllka Re: A co prezydenta obcego państwa obchodzi jakiś 26.07.18, 13:11
                  Trump to języki nowej generacji, Putin-cmentarne techniki- łom i Michael Jackson.
                  Co się komu podoba i na co kogo stać..albo dobra zmiana i żniw szpak dziobal bociana..
                  PS
                  Windows_ ,Oracle_, Google pl. prowadza politykę ghost tax, jako zapowiedź amerykański trade brad, ale warto zastanawic jak to brzmi pa ruski. I jeszcze zapytam,
                  Widzialzes dzisiejsze obsciskiwanki przy okazji wojny kupieckiej?
                  Trump and EU's Juncker pull back from all-out trade war www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-44961560
                • kylax4 W ilu państwach Amerykanie wtrącali się w wybory? 26.07.18, 19:37
                  W 40? W 60? W 100?

USA jest ostatnim krajem świata, który może kogokolwiek krytykować za wtrącanie się w sprawy wewnętrzne innych państw.
                  • felusiak1 Re: W ilu państwach Amerykanie wtrącali się w wyb 26.07.18, 19:45
                    No popacz ty kajlaks. Udalo ci się napisać coś z sensem.
    • szwampuch58 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 19.07.18, 12:27
      Narcyz intensywnie zajmuje sie pisowska specjalnoscia tzw :obracaniem kota ogonem,hehehe
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23691944,putin-jest-osobiscie-odpowiedzialny-trump-w-wywiadzie-dla.html#MT
      • zeitgeist2010 Maria Butina jak Anna Chapman 19.07.18, 18:59
        Ciekawe ze jest rudowlosa jak Anna Chapman. You couldn´t make these thíngs up.

SLuzby rosyjskie hasaja po USA jak po swoim.

To juz nie specjalny prokurator Muller ale prokurator cywilny zatrzymal Marie Butine jako oskarzona o szpiegostwo a rzecz …. Kanady ;)

• felusiak1 Re: Maria Butina jak Anna Chapman 19.07.18, 19:10
          widzę, ze potrafisz po rosyjsku. mnie do tego nie ciagnie.
          Ale sprawa jest interesująca ze wzgledu na grubość nici jakimi jest szyta.
          Aresztowano ją tuż przed wyjazdem do Polnocnej Dakoty. Zdązyli zanim zdolala sie wymknać.
          I cóż pani Maria takiego robiła? Spotykała sie z ludźmi. To nie jest przestepstwem ale ona robiła to dla rosyjskiego wywiadu.
          I to bedzie niezwykle ciezko udowodnić i sprawa zakończy sie wydaleniem Marii z USA. Ale to z kolei nie bedzie reklamowane w mediach.
          • tanebo2.0 Re: Maria Butina jak Anna Chapman 19.07.18, 19:35
            Rosenbergowie też spotykali się z ludźmi. Spalić sukę!
          • zeitgeist2010 Blogoslawienstwo, ze to nie tacy jak ty 19.07.18, 20:58
            tworza USA!
            Anglosaskie poczucie humoru. To jest jeden z niewielu faktow, jakie mozna powiedziec o USA. Nie sa oni formowani ani przez Indian, ani Afrykanow, HIspanics , Slowian, Zydow czy poludniowo-europejskich Przybyszow. Jedyne odczucie jakie mi daje ich pochodzenie to zdolnosc do humoru. – a to jest nie do przebicia anglo-saskie.
            3:00 – 4:03. 63 sekundy. Na to macie czas

• felusiak1 Re: Blogoslawienstwo, ze to nie tacy jak ty 19.07.18, 21:43
              Lame. Johny Carson nie pozwolilby Fallonowi zawiazać sobie butow.
              • yurek11111 Dementi Trumpa i 'ulubiony' zydozerca felusiaka... 20.07.18, 04:14
                m.youtube.com/watch?v=OnwjwWjJph8&t=45s
                m.youtube.com/watch?v=n-eF2K5ItG4
                • boavista4 Re: Dementi Trumpa i 'ulubiony' zydozerca felusia 20.07.18, 14:17
                  czy dzisiaj jest piatek?
                  Z samolotu lecącego nad oceanem wyrzucono jednocześnie kamień i poduszkę. Co spadnie pierwsze na ziemie?
                  • xystos Re: Dementi Trumpa i 'ulubiony' zydozerca felusia 20.07.18, 17:18

..oczywiście że poduszka spadnie pierwsza by kamień miał miękkie lądowanie.
                    • boavista4 Re: Rozumu nie masz. 20.07.18, 21:56
                      Nic nie spadnie na ziemie. samolot leci nad oceanem ! Musze wymyslec pytanie o Trumpie i Putinie. Albo ty sprobuj.
                      • zeitgeist2010 Re: Rozumu nie masz. 22.07.18, 09:18
                        boavista4 napisał(a):

> Nic nie spadnie na ziemie. samolot leci nad oceanem ! Musze wymyslec pytanie oTrumpie i Putinie. Albo ty sprobuj.

Z ciebie filozof jak bywszy! Mnie wystarczaja cartoony i memy na temat trumpa i putina. Najzabawniejszy ten z nagim Putinem i Trumpem na koniu.
                • zeitgeist2010 Re: Dementi Trumpa i 'ulubiony' zydozerca felusia 20.07.18, 20:24
                  yurek11111 napisał:

> m.youtube.com/watch?v=OnwjwWjJph8&t=45s
                  > m.youtube.com/watch?v=n-eF2K5ItG4
                  chodzi o MIchalkiewicza

Najwybitniejszy zyjacy gawędziarz w jezyku polskim jest niepoprawnym antysemita i seksista, co nie miesci sie w moim swiatopogladzie ale jego zmysl analityczny jest imponujacy jak na 70-latka!
                  To co sie dzieje, pasuje jak ulal do jego teorii o rywalizacji i wplyw stronnictwa pruskiego i amerykansko-zydowskiego na polska polityke zagraniczna.
                  Po mistrzowsku wylapal, ze glownym motywem wizyty Trumpa bylo uzyskanie gwarancji Putina, ze nie skompromituja jego zaleznosci od ingerencji wywiadu rosyjskiego w uzyskaniu prezydentury.

Wiecie rozumiecie Trump, z wami jest brzydka sprawa … wiadomo , ze podstawa modus operandi bezpieczniakow jest wylapanie najslabszego punktu ofiary. W przypadku Trumpa jest to dochodzenie o infiltracje rosyjska. I tu Trump musial otrzymac takie gwarancje, ze Rosja zatrze wszelakie slady ingerencji, ze wypowiedzial nieslychane slowa o tym, ze ufa bardziej zimnemu czekiscie Putinowi niz FBI.

Takiego holdu poddanczego Rosja nigdy nie otrzymala i nie otrzyma.

Przyszlosc maluje sie w czarnych barwach. Bezpieka da ci to, czego potrzebujesz ale nie zostawi cie w spokoju. Wroci jak amen w pacierzu po wiecej. Ile im moze dac Trump?

• xystos Re: Dementi Trumpa i 'ulubiony' zydozerca felusia 20.07.18, 21:40

..moze dac Putinowi kraje Słowiańskie i Rumunie i Wegry jako TAX.
                  • yurek11111 Re: Dementi Trumpa i 'ulubiony' zydozerca felusia 21.07.18, 05:02
                    Ano wlasnie ,ruskie slady ingerencji tak zacieraja ,ze felusiak moze dumnie oznajmic , ze dowodow na ruska ingerencje w wybory prezydenckie nie ma , Amerykanie tak kochaja Trumpa ze go wybrali , no moze niejednomyslnie...
                    A mi ukladanka z Trumpem coraz lepiej sie uklada , polecam wypowiedzi Pawla Zyzaka dla radia ' wnet' , wyjasnia kiedy Trump podjal decyzje o kandydowaniu na Prezydenta , a bylo to zaraz po powrocie z Moskwy , i wyjasnia logicznie o co chodzi Trumpowi przy zadaniu 2 % PKB na obronnosc panstw czlonkow NATO...
                    Niewielu leszczy rozumie ze te 2 % nie ma nic wspolnego z utrzymywaniem NATO , gdzie np. Niemcy wywiazuja sie z obowiazku placac do budzetu NATO 17 i pol procenta ogolnych wydatkow paktu....

Re :
                    W przypadku Trumpa jest to dochodzenie o infiltracje rosyjska. I tu Trump musial otrzymac takie gwarancje, ze Rosja zatrze wszelakie slady ingerencji,
    • buldog2 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 20.07.18, 15:17
      www.wprost.pl/galeria/12169/Memy-po-spotkaniu-Wladimira-Putina-z-Donaldem-Trumpem-Co-dzialo-sie-za-zamknietymi-drzwiami.html
      twitter.com/twitter/statuses/1019947140594982913
    • kacza_aberracja Absurdem to jest tytul watka! 20.07.18, 21:50
      Nie uzywaj slow, ktorych znaczenia nie znasz, albo nie rozumiesz, poniewaz produkujesz nonsensy.
      • boavista4 Re: Michalkiewicz antysemita 20.07.18, 23:12
        to ze jest krytykiem zydow , nie znaczy ze jest antysemita. Ta nalepka jest naduzywana i w opini wiekszosci obywateli tego swiata jest uwazna za to na co zasluguje.
        a teraz, o FBI, Trumpie , Putinie i transakcjach. Zachod nigdy nie odda Polski Putinowi, jezeli juz da to juz jest na ten temat wiele teori, zgodnych pod jednym wzgledem, Polska zniknie.
        A teraz co Trump odda Putinowi (poufna informacja), Miasto Nowy Jork zostanie zagrabione przez Ruskich ! Pracuje nad tym mafia Ruska z Brighton Beach do spolki z niedzwiedziami z Alaski. Alaska rowniez wpadnie w rece putinowskie, poniewaz Ameryka nie placila ani funia rentu za wynajecie. Reszta Ameryki stajae sie juz wlasnoscia latinosow, co jest lepiej niz Chinoli, twiedza ruskie rzeczoznawce.
        • kylax4 Pacjent znowu nie wziął leków? 22.07.18, 02:11

• zeitgeist2010 Re: Michalkiewicz antysemita 22.07.18, 09:15
          boavista4 napisał(a):

> to ze jest krytykiem zydow , nie znaczy ze jest antysemita. Ta nalepka jest na uzywana i w opini wiekszosci obywateli tego swiata jest uwazna za to na co zasluguje.

NO chyba jednak jest. Ja tez w uzasadnionych przypadkach moge skrytykowac zydow czy Izrael ale nie robie tego systematycznie i nie w kazdej wypowiedzi.
          Wzorem jest tu dla mnie Obama, ktory wykazal jak na prezydenta USA historyczna wrecz niezaleznosc od Izraela.

a teraz, o FBI, Trumpie , Putinie i transakcjach. Zachod nigdy nie odda Polski Putinowi, jezeli juz da to juz jest na ten temat wiele teori, zgodnych pod jednym wzgledem, Polska zniknie.

Polska jest krajem zbyt poteznym, aby mogla zniknąc. Szkoda tylko, ze nie ma przywodcow na poziomie. Chociazby jak taki Orban.
    • felusiak1 Re: Absurdalne spotkanie Trump – Putin 22.07.18, 05:16
      cajtgajst, na miły bog, przestań piździć. nie baw się w konspiracyjne bzdety.
      już dwa lata szukają powiazań Trumpa i nie mogą znaleźć. Zniszczyli zycie kilkunastu bogu ducha winnym osobom w USA a teraz szamoczą się z oskarzeniami rosyjskich szpiegow za szpiegowanie. doopę tym podetrzeć. złapali dziewczynę za nic. potrzebuja robic propagandę antyrosyjskiej histerii.
      • zeitgeist2010 nie prowokuj mnie 22.07.18, 09:21
        felusiak1 napisał:

złapali dziewczynę za nic.
        > potrzebuja robic propagandę antyrosyjskiej histerii.

bo wrzuce wątek o systematycznej infiltracji USA przez izraelskie i (sovieckie) rosyjskie sleeper cells ...
        • kylax4 Przecież Amerykanie też szpiegują w Rosji. 22.07.18, 13:50
          Skończy się tak, że Rosjanie złapią jakiegoś amerykańskiego szpiega i nastąpi wymiana.
          • boavista4 Re: Przecież Amerykanie też szpiegują w Rosji. 22.07.18, 15:03
            wszystkie problemy sa pod kontrola Starszych i Madrzejsztch.ameryka jest bezsilna.
        • felusiak1 Re: nie prowokuj mnie 22.07.18, 19:48
          obserwowali dziewczynę przez 18 miesiecy i maja tylko jedno zdjecie z rosjaninem.
          wszystko co robiła jest w USA w pelni legalne. zaaresztowano ją w niedzielę wieczorem na dzień przed spotkaniem Trumpa z Putinem. W piatek oskarzono 12 rosyjskich szpiegow. Ta heca jest szyta szpagatem.
          Deep state stara sie jak może utrudnić życie Trumpowi.

I nie pisz mi tutaj o szpiegowaniu bo wszyscy wszystkich szpiegują. Ale pierwszy raz oskarzono szpiegow przebywajacych w Rosji. Dzieci przedszkolne smieją się z tego. Pozostaje pytanie po co Mueller zamula. Przez dwa lata nie moga znaleźć powiazań Trumpa i jego otoczenia z rosjanami. Oskarzyli kilka osób o klamanie w śledztwie co jest wstretną prokuratorską taktyką aby wsadzić kogoś za nic i jedynie Manafort został oskarzony w dwoch roznych sadach o to samo ale to nie ma nic wspolnego z Trumpwm ale duzo wspólnego z Tony i John Podesta.
        • kalllka Re: nie prowokuj mnie 22.07.18, 20:16
          Wrzuć wrzuć.. zeicie, ciekawa jestem jakości robionych linków.
          • zeitgeist2010 felusiak nie tworz falszywych nikow 22.07.18, 20:39
            kalllka napisała:

> Wrzuć wrzuć.. zeicie, ciekawa jestem jakości robionych linków.

wystepowanie pod wielokrotnymi nikami jest lamaniem regulaminu forum!!!!
            • kalllka Re: felusiak nie tworz falszywych nikow 22.07.18, 22:05
              O rany, zeicie, ci przysięgam, ze nie jestem felusiak.
              Skąd ci takie pomysły do głowy przychodzą, na litość boska!
              PS
              Potrzebujesz moich referencji- zajrzyj na aque.
              • zeitgeist2010 Re: felusiak nie tworz falszywych nikow 25.07.18, 08:47
                kalllka napisała:

> O rany, zeicie, ci przysięgam, ze nie jestem felusiak.
                > Skąd ci takie pomysły do głowy przychodzą, na litość boska!
                > PS
                > Potrzebujesz moich referencji- zajrzyj na aque.

Nie bede nigdzie zagladal bo nie mam czasu. Wierze ci na slowo. Przepraszam.
                • felusiak1 Re: felusiak nie tworz falszywych nikow 25.07.18, 08:54
                  felusiak jest dużym chlopcem i nie bawi się w wielonikowość.
    • zeitgeist2010 Masha Gessen 22.07.18, 18:17
      Jak na razie najlepszym naukowym autorytetem w sferze porownywania Putina z Trumpem jest Masha Gessen. W ramach darmowego krzewienia wiedzy na FS w okresie kanikuly przekazuje kilka jej mysli.

Putin i Trump klamia w zywe oczy i w obliczu obiektywnej rzezywistosci, ktora pokazuje ich klamstwa, dlatego, ze jest to dla nich okazja aby pokazac swoja nieograniczona wladze. Ja wam przekazuje bullshit a wy co mozecie mi zrobic? Naskoczyc na wuja. Wladza to ja, a reszta to cholota.

Wedlug niej pytanie, czy Putin ma jakis kompromat na Trumpa jest kompletnie bez znaczenia. El Putin uwaza siebie za najpotezniejszego czlowieka na planecie. Basta. Dowodem tego jest dosyc powszechne przekonanie, ze ze to on orkiestrowal wybor US prezydenta! Te podejrzenia to jest muzyka dla jego uszu!

Putin dąży do spotkan i konfrontacji z Trumpem, bo to potwierdza jego wizerunek jako jedynego mocárza swiata , ktory ktorey ma wladze i odwage , aby decydowac o swiecie jak rowny z rownym z USA. Jednoczesnie podgrzewa to przekonanie ludu rosysjkiego, ze ich jedynym godnym adversarzem jest USA. A Putin pokazuje ( doslownie w Helsinkach), kto rozdaje pilki.

Masha Gessen widzi pewne zagrozenie i niebezpieczentwo w tym dziwnym stosunku. Najpotezniejszy czlowiek swiata to opis pracy prezdenta USA. I nie mozemy wykluczyc mozliwosci, ze nadejdzie taki moment, kiedy Trump bedzie chcial pokazac, czyj czerwony przycisk jest wiekszy.

• felusiak1 Re: Masha Gessen 22.07.18, 20:02
        wklejasz gniot za gniotem. Masha Gessen jest jak Olga Jasnowidz? Ona też wie i przepowiada.
        Przeczytałem jej wypot w New Yorker i powiem, ze ma dobry styl ale zamula do niemozebności.
        She knows what server Trump was referring to but she tows the line "Trump lies all the time" so now she has to contort the story to fit the narrative.
        • zeitgeist2010 Re: Masha Gessen 22.07.18, 20:37
          felusiak1 napisał:

> wklejasz gniot za gniotem. Masha Gessen jest jak Olga Jasnowidz? Ona też wie i
          > przepowiada.> Przeczytałem jej wypot w New Yorker i powiem, ze ma dobry styl ale zamula do ni> emozebności. > She knows what server Trump was referring to but she tows the line "Trump lies > all the time" so now she has to contort the story to fit the narrative.

Jak na razie jeszcze niczego nie wkleilem.

Podaje za darmo synteze naukowych autorytetow. Wydarzenia na biezaco kazdy widzi, slyszy i moze ocenic samodzielnie.

Przykladowo seryjne klamanie w zywe oczy. Tu nie potrzeba doktoratu. Ja to dalem kazdemu za darmo.

• felusiak1 Re: Masha Gessen 22.07.18, 22:19
            to co piszesz to wklejanie zasłyszanego od naukowych ałorytetów. od jakich nauk te ałtorytety?
            kto kłamie w żywe oczy? CNN łże to stwierdzone i potwierdzone. To samo NBC i MSNBC. Kto jeszcze?
    • zeitgeist2010 Rudowlosa honey trap 25.07.18, 08:31
      Maria Butina 29 letnia agentka poderwala 56 letniego lojaliste Trumpa, ktory wprowadzil ja w protrumpowskie kregi. Dzieki 56-letniemu amantowi Butina i jej mocodawcy przyczynili sie do mianowania K.T. McFarland zastepczynia doradcy d/s bezpieczenstwa M. Flynna.

Charakterna pani Prokurator Sally Yates ostrzegala wspolpracownikow Trumpa o rosyjskich powiklaniach Flynna, ktore a jakze kompromituja jego pyzycie w BD.

W odpowiedzi TRump ... zwolnil Sally Yates ale zatrzymal Flynna przez dalsze 18 dni.
      Ale material dowodowy przeciwko Flynnowi byl przemozny. Flynn zostal wyrzucony. Teraz siedzi w pierdlu.

Podobnie jak Paul Manafort , przez pewien czas szef komitetu wyborczego Trumpa.
      K.T. McFarland rowniez wyleciala. Ciekawe, ze Trump mianowal ja na ambasadora w SIngapurze. Na szczescie dziala system checks and balances. FBI przedstawila dowody na konszachty McFArland z Maria Butina and company. Mc Farland wycofala swoja kandydature.

Przypomnijmy, ze Trump zwolnil w maju 2017 szefa FBI Jamesa COmeyego za ciagniecie dochodzenia rosyjskiego. No ale nie moze przeciez zwalniac ludzi 24/7! Urzad prezydenta obejmuje tez inne owowiazki.

Dochodzenie dotarlo juz do oryginalnych operatorow GRU. 12 zostalo oskarzonych. No a teraz Butina. Siedzi w areszcie. Nie, to nie Mueller ja zaskarzyl a federalny sad w Waszyngtonie.
      Panstwo prawa dziala. Macki GRU siegaja do syna Trumpa Dona Jr. i pięknisia Kushnera. Bedziemy informowac na biezaco o tej aferze.
      Dzisiaj kolejne przesluchanie w sadzie rudowlosej agentki.
      • felusiak1 Dlaczego wciskasz kit 25.07.18, 08:50
        Nie wiem kto ci sieczkę w głowie rabie ale pie_dolisz takie farmazony, ze rece opadaja.
        To z tego samego źródła co "Obama glosowal przeciwko wojnie w Iraku".
        Teraz czytam "Flynn [...] Teraz siedzi w pierdlu."
        Interesujące, że ty nic nie wiesz a piszesz kwieciste poematy. Nawet nie wiesz za co Yates wyleciala z hukiem. Nie masz pojecia za co Comey wyleciał.
        Nie masz też pojęcia o co oskarzona jest Butina.
        Przyznam, ze przykro patrzeć jak się szamoczesz w idiotycznych dociekaniach. Masz nikle pojecie o sprawach ale czytasz gnioty i malujesz kwieciście.
        • felusiak1 A slyszałeś coś o Peter Strzok i Lisa Page? 25.07.18, 08:53
          Zapewne nie słyszałeś. Ciekawe czy czytasz derszpigiel?
          • zeitgeist2010 Re: A slyszałeś coś o Peter Strzok i Lisa Page? 25.07.18, 20:38
            felusiak1 napisał:

> Zapewne nie słyszałeś. Ciekawe czy czytasz derszpigiel?

Jak mozna tego nie znac. Nawet w Helsinkach Trump sie nad Strzokiem uzalal. Twarz Putina mowila: o czym on p*erdoli tym razem?

Cóz, z racji swojej dzialalnosci FBI posiada wiedze o kandydatach i poszczegolni oficjele FBI maja na ten temat swoje zdanie. Wyrazaja je nieformalnie, w zaufaniu a czasami i formalnie jak Comey o Hillary na tydzien przed wyborami. Dziwny timing obiektywnie mowiac.
            A Trump ma w FBI gigantyczna kartoteke.

Przypomijmy ze pierwsza zona Trumpa to Ivana Zelníčková z CSSR. Jego obróbka przez sluzby moskiewskie moze byc dosyc dawnej daty.
            Przez dziesieciolecia Trump mial konszachty z rosyjskimi oficielami, rosyjskimi pieniedzmi i rosyjska mafia w NY.

A poniewaz Trump obrzuca gnojem FBI i inne sluzby, to one my odplacaja ta sama moneta. Tak to sie mowi w nowojorskim zargonie: YOu mess with the intel community they´ll find Six ways from Sunday to get back at you.

Nie jest to nowy fenomem.
            JFK mial utrapienie z J Edgarem Hooverem i CIA ale w odroznieniu od Trumpa potrafil sie z tym obchodzic.

Podobnie jest z reszta ze stosunkiem Trumpa z mediami. Jak Kuba Bogu tak Bóg KUbie.

• felusiak1 Re: A slyszałeś coś o Peter Strzok i Lisa Page? 26.07.18, 00:46
              kto jak kto aly ty o nowojorskim żargone?
              nie masz pojecia o strzok i page i mccabe i comey i brennan i clapper.
              ps. jesteś nieuleczalny. powtarzasz mi bzdety z msnbc.
              ps 2. czy wiesz, ze po przesłuchaniu Flynna Strzok stwierdził, ze nie klamał?
              • zeitgeist2010 Re: A slyszałeś coś o Peter Strzok i Lisa Page? 26.07.18, 11:57
                felusiak1 napisał:

> kto jak kto aly ty o nowojorskim żargone?

Who else?

> nie masz pojecia o strzok i page i mccabe i comey i brennan i clapper.
                > ps. jesteś nieuleczalny. powtarzasz mi bzdety z msnbc.
                > ps 2. czy wiesz, ze po przesłuchaniu Flynna Strzok stwierdził, ze nie klamał?

Nie operuj "soundbiteami" na tym forum! Poza toba i mna nikt nie ma pojecia o co chodzi. Ale mnie bagatele nie interesuja. Tylko the big picture. Kwestie pryncypialne.
                • blueelvic2 A ja tobie powiadam, ze nie tylko ty i ... 26.07.18, 15:04
                  felusiak mcie pojecie w omawianym temacie.

Brak wpisow w tym temacie swiadczy tylko, ze nie chce brac udzialu w kolejnym biciu piany.

W temacie potyczk Trumpa z "ukladem" powiedziane zostalo prawie wszystko. To "prawie" to ewentualnie nowi ludzi, nowe watki i nowe rewelacji mediow, ktore mimo wszystko nie sa w stanie wzniesc sie na poziom grillowanej karkowki.
                • felusiak1 Re: A slyszałeś coś o Peter Strzok i Lisa Page? 26.07.18, 16:25
                  a Flynn nadal siedzi czy już go wypuscili?
                    • felusiak1 Re: Senat gryluje Pompeo 26.07.18, 19:48
                      to było wczoraj i to się nazywa grand standing i tak jest zawsze. Ja bez ogladania powiem ci że demokraci napadali na Pompeo a republikanie traktowali go ulgowo poza Corkerem i Flake. Ale ci dwaj są na wylocie i tak im dopomoż bóg.
                      To chcesz na biezaco relacjonować wczorajszy cyrk?
                    • felusiak1 No to ten Flynn siedzi czy wyszedl? 26.07.18, 19:49
                      .
                      • zeitgeist2010 spiewa, spiewa jak kanarek 28.07.18, 18:39
                        o to chodzi prokuratorowi Muellerowi. Cohen nastepny do chóru.
    • zeitgeist2010 Steve Bannon 28.07.18, 18:50
      Trump to jest dosyc nisko postawiony czlowieczek w sensie umyslowym. Takiemu Orbanowi, Kaczynskiemu czy Kurzowi to on do piet nie dorasta.

Jego tworca i aktualnym przewodnikiem i motorem midterm election w listopadzie jes Steve Bannon. Najpierw chcial doprowadzic do wladzy Sahre Palin. Gdy ona nie chciala kandydowac postawil na Trumpa.
      POnizej mozna go zobaczyc , uslyszec i ocenic. Twarda baza Trumpa nie czyta i nie rozmysla. Oni sluchaja konserwatywnych stacji radiowych – (cos jak Radio Maryja w POlsce) i Seana Hannity na Fox news.

• zeitgeist2010 Steve Bannon artykułuje program walki 28.07.18, 19:00
        Steve Bannon artykułuje program walki przed wyborami do Kongresu i Senatu w Listopadzie. Wszystkie 435 miejsca w Kongresie i 35 ze 100 miejsc w senacie.

Wymienia osiagniecia Trumpa i miesza fakty z fake newsami.

Pr. Trump has delivered. Tlumaczenie copyright zeitgeist2010 . Trump Dotrzymuje slowa.

Destruction of ISIS. – zniszczyl Isis. (przeciez tego Assad dokonal with a little help of Russia ;))

Economic numbers. Growth 4,2% (ale za Obamy w 2014 bylo 5,2%!!!)

CHallenging China. Trump drze ryj. Ale to przeciez juz Obama zainicjowal na poczatku swoje prezydentury Pivot Asia!!!

Komplexowe i strategicznie dzialanie, ktore by doprowadzilo i sprowokowalu do blednych decyzji Xi.

Teraz XI potrzebuje tylko spojrzec na tweet konto i wie o co chodzi.

Wszystko co obiecal wykonal lub jest w trakcie dokonywania.

In 2016 Hillary showed arrogance and cockiness. But she misses what we were doing in the MIdwest. We broke the blue wall. In midterm election we need to support Trump.

Trick Bannona jest taki: zapomnij swojego lokalnego kandydata i lokalne problemy. Patrz tylko na Trumpa i Hillary. I glosuj nie na lokalnego kandydata a na Trumpa albo … Hillary ( w domysle).

............................................................................................................................
        Anatomie fake newsa.

We won big and we won a landslide (against Hillary). Steve Bannon on Hannity 8:20 plus. Midterm election is a referendum on Trump. A przeciez Hillary uzyskala 2 miliony wiecej glosow. A Glosy elektorow opieraly sie na 75 000 glosach w trzech dystryktach ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka