Dodaj do ulubionych

Indie nie są państwem prawa.

18.07.18, 18:41
www.theguardian.com/world/2018/jul/18/india-17-men-charged-with-raping-12-year-old-girl-for-months
Prawnicy zaatakowali oskarżonych w sądzie. To ma być państwo prawa? Chyba jakaś dzicz.

Nikt nawet nie chce ich bronić.

O ile mi wiadomo, ci ludzie reprezentują system prawny i chyba sami powinni tego prawa przestrzegać.

Ponadto oskarżony jest niewinny, póki winy nie udowodni mu sąd.

Cóż, od dawna piszę, że Indie NIGDY nie zbliżą się do Chin pod względem rozwoju. Syf w Indiach jest niewyobrażalny prawie w każdej dziedzinie.
Obserwuj wątek
    • kylax4 Indyjscy "prawnicy" jak mafia. 18.07.18, 18:43
      He said it was the first time the lawyers’ group had decided to boycott a group of suspects. “None of us will change our minds, and if anyone does, we will oppose them,” Krishnan said.

Innymi słowy stowarzyszenia prawników będą zastraszać jakiegokolowiek adwokata, który podjąłby się obrony oskarżonych.

Dzicz indyjska...
      • amunicyjny1 Re: Indyjscy "prawnicy" jak mafia. 18.07.18, 19:12
        Mam nadzieje że dostaną czapę zboczeńcy
        • kylax4 Primo, nikogo nie zabili. 18.07.18, 19:39
          Zatem nie wiem za co kara śmierci. Ja wiem, że jankesolachociągi kochają wszystko co w Alabamie.

Secundo, niczym nie różnisz się od tej ciapatej dziczy, bo jeszcze nikt nie został skazany, czyli są ciągle niewinni, jedynie podejrzani.
          • amunicyjny1 Re: Primo, nikogo nie zabili. 18.07.18, 19:50
            kylax4 napisał:

> Zatem nie wiem za co kara śmierci.

Starczy że normalni wiedzą
            • kylax4 Idź spać. Ponoć już noc w Bangladeszu. 20.07.18, 18:00

• j-k k. ale odkrycie Ameryki... 18.07.18, 20:17
      a tolerowanie systemu kastowego - to co ?

To jest Panstwo Prawa ?
      - oczywiscie, ze Indie nie sa takim Panstwem.

Rzad w Dehli systemu kastowego wprawdzie oficjalnie nie uznaje, ale go toleruje i nie zwalcza.
      • malkontent6 Re: k. ale odkrycie Ameryki... 18.07.18, 21:43
        System kast jest w Indiach oficjalnie mielegalny ale praktycznie ma się dobrze.
    • felusiak1 Rosja jest państwem prawa 20.07.18, 17:20
      Oskarżony ma prawnika, obrońcę i nikt na oskarzonego nie napada w sadzie.
      A to zdaniem kajlaksa istotny atrybut państwa prawa.
      Podobnie Chiny są państwem prawa. Oskarzony ma obrońcę i tak jak w Rosji z miejsca przyznaje się do winy.
      Proste przyznanie się do winy zmniejsza wyrok z 25 lat do 10 lat. Wspaniały przejaw praworzadności.
      • j-k znam lepszy dowcip :) 20.07.18, 17:42
        felusiak1 napisał:
        Proste przyznanie się do winy zmniejsza wyrok z 25 lat do 10 lat.
        Wspaniały przejaw praworzadności.

znam lepszy dowcip :)

za Cara za nielegalne posiadanie brooni dostawlo sie 2 lata Tiurmy.
        komunisci podniesli to na 8 lat.
        a Putin obnizyl na 3 lata.

wspanialomyslny gosciu, conie ?
      • kylax4 A tak coś do rzeczy? 20.07.18, 18:00

• felusiak1 Re: A tak coś do rzeczy? 20.07.18, 18:27
          Czy to moja wina, ze ty nie rozumiesz ale nie możesz powstrzymać się od komentowania.
          Postawa prawnikow nie ma nic wspolnego z państwem prawa. To nie państwo jest tu aktorem.
          Oskarżenie zostalo wniesione do sadu przez prokuraturę zgodnie z prawem. Oskarzony ma zgodnie z prawem prawo do obrony. To, ze prawnicy nie chcą bronić oskarżonych nie ma nic wspolnego z państwem.
          • kylax4 Felusiak, nie udawaj idioty. 20.07.18, 22:01
            Oskarżeni zostali bezprawnie zaatakowani. Prawnicy nie tylko nie chcą ich bronić. Grożą także tym prawnikom, którzy chcieliby się tej obrony podjąć. Jak mafia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka