Dodaj do ulubionych

Suweren amerykański

23.07.18, 16:44
dobrze ocenia działania gospodarcze Trumpa!

www.cnbc.com/2018/06/25/majority-of-americans-approve-of-trumps-handling-of-the-economy.html
www.nbcnews.com/politics/first-read/nbc-wsj-poll-public-gives-trump-thumbs-down-russia-thumbs-n893266
Obserwuj wątek
    • yurek11111 Re: Suweren amerykański 24.07.18, 05:47
      Durnia robia z suwerena...

"The poll of 800 adults nationwide,"

The current population of the United States of America is 326,897,184 as of Monday, July 23, 2018

W to ze badanie na 800 losowo wybranych mieszkancach USA ma byc reprezentatywne dla 326 milionowego Narodu , tylko durnie moga uwierzyc...😀
      • felusiak1 Re: Suweren amerykański 24.07.18, 07:48
        i badanie mniej wiecej jest reprezentatywne. tylko dureń poddaje tego typu sondaże w watpliwość.
        • yurek11111 Re: Suweren amerykański 24.07.18, 13:40
          Tylko duren nie zauwaza jak sondaze sa trafne, ze za przyklad wezme sondaze przedwyborcze przy ostatnich wyborach prezydenckich w USA , we WSZYSTKICH sondazach w cuglach wygrywala Hillary , Prezydentem jest Trump , to najlepiej pokazuje 'reprezentatywnosc' sondazy...
          • felusiak1 Re: Suweren amerykański 24.07.18, 15:04
            Nie we wszystkich. IBD sondaż wskazywał na Trumpa i sondowal 1026 osób. Inny sondaż użył prawie 17 tysiecy ludzi i pomylil się grubo. Ale to były sondaże polityczne a ten nie jest.
            • kylax4 Przecież wybory wygrała Hillary Clinton. 24.07.18, 18:04
              Trump został prezydentem dzięki systemowi elektorskiemu. Więcej głosów uzyskała jednak Hillary.
              • felusiak1 Re: Przecież wybory wygrała Hillary Clinton. 24.07.18, 18:22
                to mówisz, ze hillary nie wiedziała jak grać i dlatego przegrała?
                nie przeczytała konstytucji? nikt jej nie powiedzial?
                • kylax4 Stwierdziłem fakt. 24.07.18, 22:36
                  Hillary wygrała wybory pod kątem uzyskanej liczby głosów, ale głosy elektorskie wygrał Trump./
                  • felusiak1 Re: Stwierdziłem fakt. 25.07.18, 00:04
                    hillary nie wygrała wyborów chociaż uzyskała wiecej głosów.
                    uzyskala więcej nie tam gdzie trzeba. jej cała nadwyżka pochodzi z kalifornii.
                    a głosy elektorskie nie biorą się z powietrza.
              • j-k i co z tego ? 24.07.18, 18:25
                system wyborczy jest taki - jaki jest.

za Busha-Juniora tez tak bylo.
              • romad2447 Re: Przecież wybory wygrała Hillary Clinton. 25.07.18, 03:39
                To moze jednak Putin I Rosja pomagali Hillary ?
            • yurek11111 Re: Suweren amerykański 24.07.18, 22:12
              A jak rozpoznajesz felusiaczku, ktory sondaz jest polityczny i czemu ten nie jest, jak po twojej mysli to jest niepolityczny ...

• felusiak1 Re: Suweren amerykański 24.07.18, 22:32
                yurek, czy ty naprawdę nie myslisz? Przed wyborami pytaja na kogo zamierzasz głosować co jest super polityczne, wymaga partycypacji i nie ma znamion do momentu wyborow. Do tego ludzie kłamią, ja zawsze klamię kiedy sondaż dzwoni.
                Pytanie o ekonomię nie jest polityczne. Jest lepiej? Jest gorzej? a do tego są znamiona zewnetrzne takie jak unemployment rate, participation rate, wages growth, durable goods orders, new cars sales itp. Wystarczy zajrzeć do anonsow o pracę albo przejść się wzdłuż pasaży handlowych. Wszedzie wielkie napisy "Hiring Now". Tego nie było od 2007 roku.
                • yurek11111 Re: Suweren amerykański 25.07.18, 23:55
                  A czemu klamiesz ?
                  Klamia zwykle ludzie ktorzy maja zle intencje , oszusci i malwersanci....
                  felusiak 1:
                  ja zawsze klamię kiedy sondaż dzwoni.
                  • felusiak1 Re: Suweren amerykański 26.07.18, 00:03
                    A czemu klamiesz ? Dlatemu, że pytania są sugestywnie sformułowane zatem oczekuje się ode mnie odpowiedniej odpowiedzi i ja zadowalam sondazystów w 100 procentach. Maja to co chcą.
                    • yurek11111 Re: Suweren amerykański 26.07.18, 03:34
                      Zamulasz jak zwykle bo taka twoja uroda,jak mozna sugestywnie sformulowac pytanie przy sondazu , jak nazywasz 'politycznym' , pytajac na kogo zaglosujesz gdy do wyboru jest Hillary i Donald....
                      Mozna uczciwie odmowic odpowiedzi stwierdzajac ze to moja sprawa na kogo zaglosuje , co ja robie dodajac ze udzial w sondazu nie jest obowiazkowy....
                      Mialem pare tygodni temu wybory i sondazystka zadzwonila do mnie , pytanie brzmialo : 'na kogo zamierzam glosowc' , nie bardzo widze jakas sugestie w pytaniu....
                      Wygral konserwatysta Doug Ford ,brat konrowersyjnego bylego mera Roba Forda ktormu sie zmarlo....
                      • felusiak1 Re: Suweren amerykański 26.07.18, 03:56
                        A moje pytanie brzmiało: In light of latest controvertial nomination to the Supreme Court which candidate would you vote for: A. Beto O'Rourke, B. Ted Cruz. Rzecz jasna, ze Beto. Maja to czego chcą. Press 1 for O'Rourke, press 2 for Cruz.
          • j-k Jurek - wpadaj na foro Kraj :) 24.07.18, 18:31
            tam jest wiekszy "przypal".
            sondaze wyborcze (firm zaleznych od elyty GW)
            trabia, ze Rzad PiS musi upasc...

a krnabrny i durny NAROD Polski w ogole tych sondazy nie chce sluchac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka