Dodaj do ulubionych

Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce

IP: *.chello.pl 25.10.04, 01:04
Nie uważam Kery'ego za dobrego kandydata na prezydenta, ale z pewnością za
lepszego od Busha. Ten ostatni to, moim zdaniem, jeden z najgorszych
prezydentów w historii USA. Kerry udziela odpowiedzi wymijających na pytania
związane bezpośrednio z Polską. Na pozostałe odpowiedzi wydają się rozsądne,
ale mało konkretne. Cieszy wiedza na tematy ukraińskie. Mam nadzieję, że
będziemy mieli okazję przekonać się jak rządzi USA już niedługo, bo Busha mam
serdecznie dość.
Obserwuj wątek
    • Gość: the_foe Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.04, 01:57
      mam takie samo zdanie... po prostu kazdy bylby lepszy od Busha... nawet Kwachu
      ;) Jednak zwyciestwo Kerrego jest prawie niemozliwe. Wszystko wskazuje na to ze
      elektorat centrum (czyli Ci co glosuja albo na demokrate albo na republikanina,
      nie majc skonkretyzowanych pogladow) wybierze busha, bo kerry to zla
      inwestycja... mowi sie ze kerry nie uczyni cudow i pewnie przegra nastepne
      wybory. Nawet wyborcy , co glosuja na ogol na demokratow maja dylemat: albo
      glosowac na kerrego, ktory jest slabym kandydatem i za 4 lata miec znowu na
      glowie republikanina, ktory moze byc gorszy od busha, czy wybrac busha, niech
      pokompromitujke bardziej republikanow. Za 4 lata demokraci maj pewn zwyciestwo
      (mowi sie ze z "wulgarnym" Cheneyem to kazdy by wygral) do tego bushowskie rzady
      zapewne oddadza wladze demokratom w kongresie a moze nawet w senacie. Latwosc
      zwyciestwa nagoni niezlych kandydatow do pra-wyborow (bo ostatnie prawybory
      demokratow to byla zenada, takich fajansiarskich kandydatow na odstrzal
      wczesniej nei widzialem)
    • Gość: . ULE RAZY te czuby z GW beda zaczynac TEN SAM watek IP: *.range81-156.btcentralplus.com 25.10.04, 02:00
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16995245
      • Gość: . Ach...ten jest BARDZIEJ po mysli GW i SOROSA, IP: *.range81-156.btcentralplus.com 25.10.04, 02:02
        nizli w jego "starej" wersji...

• Gość: nikt Puknij się w głowę z tym Sorosem, czubie IP: *.attu.pl / *.attu.pl 25.10.04, 17:57
          nudne są już te twoje teorie spiskowe jak flaki z olejem
          • kropekuk Oooo...Myslacy GW sie znalazl! Polak i po szkodzie 26.10.04, 03:15
            GLUPI. A juz jest po szkodzie...
    • Gość: MTS Jestesmy wdzieczni Ameryce IP: *.dynamic.mts.net 25.10.04, 02:05
      Ameryka w najtrudniejszych dla naszego narodu chwilach przyjela i zapewnila
      wolnosc i bezpieczenstwo milionom Polakow.Jedni z nas zachowujac polskosc w
      sercach weszli aktywnie do spoleczenstwa narodow Ameryki.
      To im Ameryka stawia pomniki ,czci z nalezyta godnoscia ich imie.
      Ogromna ilosc naszych rodakow wybrala jednak inna wolnosc, <wiadro i szmata
      wystarczy>zamknela sie w smierdzacych gettach wielkich miast i zyje w brudzie i
      smrodzie na posmiewisko otaczajacego ja swiata.Tysiace dowcipow o bialych
      zulusach, dumb polacks,swiadcza jak widza i oceniaja to Moskalowo -Rydzykowe
      tatalajstwo Amerykanie.Wstyd sie czesto przyznac, ze czlowiek mowi tym samym
      jezykiem .
      Wizy powinny byc zniesione dla Polakow znajacych jezyk angielski i papier
      toaletowy!!!!.Przemawia przeze mnie gorycz to fakt, ze nikt nic nie
      widzi<chodzi oczywiscie o Polakow> wszedzie wszyscy utozsamiaja nas ze
      zlodziejami ,k..wami, wiadrem i szmata.WSTYD!!!!
    • Gość: Roman Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.waw.pl 25.10.04, 02:19
      Wlasnie ogladalem Farenheit 911 i musze sie z wami zgodzic. Biorac pod uwage
      samo zestawienie wypowiedzi Busza z przeszlosci i obecnych mozna dostrzec ze
      nie jest on za normalny(nie mowie o filmie ktory jest stronniczy, ale o samych
      wypowiedziach Busha o BMR i tak dalej)
    • Gość: . Istotnie, GW WYRAZNIE poprawia "nietakty" z IP: *.range81-156.btcentralplus.com 25.10.04, 02:24
      poprzednich wersji tego samego watku. Np. te DWIE:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16964198
      Tak, tych wypowiedzi nie mozna bylo zlozyc w gescie wiernopoddanczym wobec...
      Sorosa, a wiec GW ZATRUDNILA TERAZ PROFESJONALNYCH PANEGIRYKOW. Hahahahaha!!!
      • Gość: Alfred Re: Istotnie, GW WYRAZNIE poprawia "nietakty" z IP: *.nas6.gainesville1.fl.us.da.qwest.net 25.10.04, 03:01
        Kerry - to wielki czlowiek!
        Juz w czasie wojny wietnamskiej walczyl
        przeciwko wlasnemu krajowi : USA.
        Przez takich ludzi ta wojna zostala
        przegrana w kraju - nie w Wietnamie.
        Stara sie to robic i teraz ale ludze sie,
        ze nie uda sie to.
        Nigdy nie mozna jemu wierzyc.
        TO TYLKO PLAY-BOY!
        • Gość: USA Re: Istotnie, GW WYRAZNIE poprawia "nietakty" z IP: *.sttl.dial.netzero.com 25.10.04, 09:31
          To moze wstap do armii albo wyslij swoje dzieci na wojne jak taki jestes Rambo
          • Gość: .. armia w USA jest zawodowa... IP: *.utc.com 25.10.04, 18:10
            ..nikt nikomu nie kaze tam wstepowac.A widac chetnych coraz wiecej.Ryzyko
            i chec sprawdzenia siebie sa widac mocniejsze od lewackich pacyfistycznych obaw.
            Maminsynki niech siedza w domu i...morda na klodke!
            • Gość: PolonUS armia w USA jest zawodowa??? IP: *.dsl.mindspring.com 25.10.04, 19:46
              Co ty człowieku pier...
              Kto chce iść na wojnę?
              Chcesz? To idź!

A ta "zawodowa" armia to w większości dzieciaki, które (kilka lat temu -
              niezdając sobie sprawy z głupoty Busha) pozapisywały się do niej, żeby móc
              ukończyć kosztowne studia, a teraz płaczą, że to była ich najgorsza decyzja.
              Tak jak 20-letnia córka moich znajomych i jej koledzy i koleżanki, którzy
              przedwczoraj (23 pażdzierkika) zostali wysłani do Iraku.
              • Gość: .. a to sie nabrali nieboracy... IP: *.utc.com 25.10.04, 20:09
                Armia to nie instytucja charytatywna.Mogli sie zapisac do Kriszna albo do
                Swiadkow Jehowy -a nie do US Army..Armia jest po to zeby walczyc i bronic
                ojczyzny przed terrorystyczna islamistyczna zaraza.:-)) Ja za studia swoich
                dzieci place sam bo wiem,ze za darmo nic nie ma...czyli albo grzybki albo...
            • Gość: Tomek Chojrak ze slomy IP: *.tampabay.rr.com 26.10.04, 03:03
              Gość portalu: .. napisał(a):
              > ..nikt nikomu nie kaze tam wstepowac.A widac chetnych coraz wiecej.

Dlaczegos nie pojechal do Iraku tylko palesz glupoty marnujac czas przy
              komputerze?
              Mialem studenta ktory byl patriota (nie tak jak ty) i chcial odrobic za studia
              zeby pomoc rodzinie. Wrocil z Iraku w worku. Byl bardzo zdolny lecz niestety
              naiwny i zaluje ze nie udalo mi sie go namowic zeby zapomnial o rezerwie.
            • Gość: carrie bezrobotnych , zaciagajacych sie do armii, nie ... IP: 66.189.0.* 30.10.04, 07:46
              chetnych do armii amerykanskiej nie zabraknie tak dlugo jak na rynku pracy
              bedzie ubywac. a skoro bush nie tworzy nowych miejsc pracy tylko je wysyla do
              chin i indii, pobor obowiazkowy nie jest konieczny. w dzielnicach biedy, chetni
              zawsze sie znajda (patrz film mike moore'a jak wyglada rekrutacja).
    • Gość: AndrzejMarek Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: 67.175.98.* 25.10.04, 04:57
      Kerry mowi wszystkim to co chca uslyszec - nawet w grupie politykow przekracza
      to wszelkie granice. Demokraci powinni byli zostac przy Deanie - ten
      przynajmniej byl szczery i mowil to co naprawde myslal.
      Gwoli wyjasnienia - nikt nie zabiega o glosy Polonii bo taki blok wyborczy nie
      istnieje. Glosy Amerykanow polskiego pochodzenia rozkladaja sie tak, jak innych
      wyborcow a stosunek do sprawy wiz dla Polakow nie ma w tej decyzji zadnego
      znaczenia.
      • Gość: Polskie piekiełko Święta prawda - kogo obchodzą wizy dla rodaków? IP: *.dsl.mindspring.com 25.10.04, 21:19
        Gość portalu: AndrzejMarek napisał(a):
        ...
        > Gwoli wyjasnienia - nikt nie zabiega o glosy Polonii bo taki blok wyborczy
        > nie istnieje. Glosy Amerykanow polskiego pochodzenia rozkladaja sie tak,
        > jak innych wyborcow,<B><U> a stosunek do sprawy wiz dla Polakow nie ma w tej
        > decyzji zadnego znaczenia. </B></U>

Święta prawda!
        Do głosowania uprawnieni są tylko posiadacze obywatelstwa amerykańskiego
        (a stali rezydenci i nielegalni - nie), którzy mogą dość łatwo ściągnąć
        najbliższą rodzinę zza granicy i to na STAŁE.

- A znajomi, przyjaciele, dalsi krewni itd.???
        - Trochę to przykre i niesprawiedliwe, że większość narodów z Unii może
        przyjeżdżać tu bezwizowo, a Polacy nie.
        Ale sami na to sobie zapracowaliśmy, robotą na czarno, nielegalnym
        przedłużaniem sobie pobytu itp.

Z drugiej strony patrząc, czy to jest w naszym (Polonusów) interesie?
        Po co ma tu się zjechać pół Polski (wiadomo w jakim celu)?
        Jeszcze gorzej psuć nam opinię i zabierać miejsca pracy?
        Niestety: "jeśli wejdziesz między wrony..."

A trzecia strona tej sprawy:
        Czy to opłacalne dla Polski, żeby najlepsze (bo tylko takie tu mogą odnieść
        sukces) umysły i siły robocze opuszczały ją, zamiast pracować nad jej
        ulepszaniem?
        - "polskie piekiełko"
        • Gość: Gerard meksyki obnizyly zarobki. Po co przyjezdzac? IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.10.04, 04:50
    • Gość: Alfred (z Detroit) ifl. Przeciez Ty nie glosujesz na prezydenta USA IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.10.04, 05:21
      to czemu sie tak przejmujesz? Kerry juz przegral. Konkurent musi miec
      przynajmniej 5 punktow wiecej niz prezydent, ktorego chce zmienic. Najlepsze
      wyniki daja mu CNN - tez tylko rowne. Wina lub zasluga Kerry'ego. On daje
      wymijajace odpowiedzi na wszystkie pytania oprocz jednej:'I have a plan'.
    • Gość: Juliusz z Danii kerry - obludny, sliski plaz IP: *.73.40.226.ip.tele2adsl.dk 25.10.04, 07:54
      GOD SAVE AMERICA - przed takim dupkiem
      • Gość: USA Kazdy tylko nie debilowaty pastuch z Texasu!!!! IP: *.sttl.dial.netzero.com 25.10.04, 09:28
        Ogloszony najmniej inteligentnum prezydentem w chistorii USA. Wydajacy
        pieniadze jak pijany ciul w barze Mial w kasie 150 miliardow $,narobil juz
        dlugu na 200$. Skucil Europei Arabow zUSA. Zabil 1100 amerykanow i 20 000
        Irakczykow. Dolewa oliwy do ognia na bliskim Wschodzie. Stracil za swojej
        kadencji najwieksza ilosc miejsc pracy w historii USA. W tak naprawde to nie
        powinien byc w White House bo wybory przegral w 2000 roku.
      • Gość: USA Juliusz z Danii niech naprawia Europejski socjaliz IP: *.sttl.dial.netzero.com 25.10.04, 09:35
        bo o uSA nie ma pojecia.
      • Gość: Toemk Julciu liz stopy swoim Dunskim krolewiczom IP: *.tampabay.rr.com 26.10.04, 03:12
        a zostaw demokratyczne wybory tym ktorzy mieszkaja w USA. Wez sie najwyzej za
        obalenie swoich krolewiczow.
      • Gość: GOD I'LL DO MY PART> DO NOT WORRY, JULIUS IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.10.04, 04:24
    • Gość: Ingliszboj Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzie˛czny Polsce IP: *.lexispr.co.uk 25.10.04, 11:14
      Nie macie wrazenia, ze Kerry odpowiada strasznymi sloganami, jakby wyuczyl sie tych kwestii
      na pamiec, jakby wepchneli mu je do glowy doardcy? Strasznie to takie poprawno-poukladane
      i... sztywne. Taki jezyk nomeklaturowy... Nie wiem, moze to wina tlumaczenia (choc watpie).
      • Gość: Antal Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzie˛czny Polsce IP: 207.152.116.* 26.10.04, 16:47
        Może w przeciwieństwie do Busha nauczył się w szkole mówić.
    • Gość: ASFA PRZYNAJMNIEJ ZNA SIE TROCHE NA GEOGRAFII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 15:12
      W PORÓWNANIU Z BUSHEM TO JUŻ COŚ....
      • Gość: Mirek z Kanady Treblinka versus Lubianka IP: *.vn.shawcable.net 27.10.04, 06:38
        Tak to sie twoj Kerry zna na geografii i historii. Ostylam do pierwszej debaty
        prezydenckiej, OSLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: alojz Lepiej wąchać Busha sery, niż oglądać Johna Kerry IP: 140.247.126.* 25.10.04, 17:58
      • Gość: K PL-USA IP: *.aster.pl 25.10.04, 18:27
        Skąd w Polsce tyle miłości do USA. Kompleks biedaka, który chce sie pochwalić
        znajomością z kimś ważnym, by poprawić samoocenę? Może wreszcie porażka w Iraku
        uświadomi naszym politykom, że polityka to przede wszystkim pilnowanie interesu
        własnego kraju, i że nie należy się pchać przed szereg. Wiele krajów np.
        Holandia potrafi tak balansować między Europą a Usa by bez spektakularnych i
        kosztownych awantur, mieć ze stosunków z USA więcej od Polski. Bush
        instrumentalnie traktuje Polskę, Kerry będzie robił to samo jeśli nasi politycy
        na to pozwolą.
    • Gość: sztiwi Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: 212.69.67.* 25.10.04, 19:20
      www.repubblica.it/video/voto_america.html
    • Gość: zakred13 Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: 199.21.28.* 25.10.04, 22:49
      Jezeli ktos sledzi kampanie wyborcza to wie jakie jest zdanie Kerrego o
      czlonkach irackiej koalicji. Nazywa ich banda lapowkarzy przekupionych przez
      US. Jezeli ktos wierzy w jego uznanie dla polskiego wysilku w tym wzgledzie, to
      rownie dobrze moze wierzyc w swietego Mokolaja. W sprawie dolaczenia do
      koalicji innych krajow jak Francja czy Niemcy to odpowiedz juz znamy, jako ze
      wlasnie te kraje ostatnio definitywnie odciely od takiej mozliwosci niezaleznie
      od wynikow wyborow. I slusznie - dlaczego mialyby przylaczyc sie do bandy
      lapowkarzy okreslonych przez kandydata Kerrego? Jezeli ktos jeszcze wierzy w
      cokolwiek co ten blazen mowi, to raczej nie ma juz szansy na poprawe jego stanu
      inteligencji. Szczegolnie po calym okresie prania mozgow jaki polacy przeszli w
      okresie Polski komunistycznej, mozna by sie spodziewac, ze kazdy przecietny
      Polak jest w stanie odroznic plewy od ziarna. Sadzac po wypowiedziach w tej
      kolumnie, niestety widac, ze mozna nas nabijac w butelke jak typowego
      amerykanskiego Joe'a Six Pack bez najmniejszego mrugniecia oka. Cale szczescie,
      ze dla wiekszosci ludzi w tym kraju dzialanie liczy sie wiecej niz slowa i Bush
      nie jest zagrozony w ponownej nominacji. Nasze bezpieczenstwo bedzie zapewnione
      przez nastepne cztery lata.
      • Gość: Adam_G Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: 199.21.28.* 26.10.04, 01:09
        Bardzo przepraszam za mojego kolegę który, jak widać, zbyt często słucha
        programów radiowych Rusha Limbough, Hennedy'ego, albo naszego Polsko-
        Chicagowskiego pana Rzepkowskiego (Star Realty) i kompletnie zapomniał że to
        właśnie komunizm zawsze musiał mieć jakiegoś wroga by trzymać społeczeństwo w
        strachu i posłuszności. Obecny Biały Dom stosuje dokłądnie taką samą taktyke i
        niesamowicie intensywną propagandę prania mózgów - szczególnie w radiu. Ja
        osobiście mam nadzieję że Bush wygra wybory, bo doprowadzi to Amerykę do takiej
        zapaści że ludzie wreszcie się obudzą.

Warto przeczytać: "110 powodów by nie głosować na Busha: -
        bellaciao.org/en/article.php3?id_article=3488
        Adam
        • Gość: $tefan Skerry-przypomniał sobie o Polsce 6 tyg przed wybo IP: *.chcgilgm.covad.net 26.10.04, 03:43
          Gość portalu: Adam_G napisał(a):

> Bardzo przepraszam za mojego kolegę który, jak widać, zbyt często słucha
          > programów radiowych Rusha Limbough, Hennedy'ego, albo naszego Polsko-
          > Chicagowskiego pana Rzepkowskiego (Star Realty) i kompletnie zapomniał że to
          > właśnie komunizm zawsze musiał mieć jakiegoś wroga by trzymać społeczeństwo w
          > strachu i posłuszności. Obecny Biały Dom stosuje dokłądnie taką samą taktyke
          i > niesamowicie intensywną propagandę prania mózgów - szczególnie w radiu. Ja
          > osobiście mam nadzieję że Bush wygra wybory, bo doprowadzi to Amerykę do
          takiej> zapaści że ludzie wreszcie się obudzą.
          > Warto przeczytać: "110 powodów by nie głosować na Busha: -
          > bellaciao.org/en/article.php3?id_article=3488
          > Adam
          =================================
          Adasiu - miałbyś rację gdyby nie to, że ten terroryzm to nie jest żaden
          wyimaginowany wróg - straszak.
          Islamiści chciel wojny z diabłem - najpierw stukali go z daleka od USA -
          ambasada, okręt wojenny, koszary w Libanie.
          Nie widzieli specjalnie odezwu ze strony Clintona - akurat miał kłopoty z żoną
          więc nie w głowie mu było jakieś tam dalekie zagrożenie.
          Więc islamści spróbowali wojny na terenie USA - trzy tysiące zginęło - zwykłych
          ludzi, niewinnych niczemu.
          Zaskoczeni, że wojna przeniosła się do nich, na tereny islamskie, centralnie
          pięknie położone aby mieć po zduszeniu tego międzynarodowego ścierwa
          terrorystycznego(słynni turyści) wpływ na wydarzenia w państwach islamu. Bo to
          nie jest wojna USA z Irakiem - to wojna zachodniej cywilizacji ze światem
          zniszczenia i terrorystami. I ściągają tam - do Iraku i są rozgniatani jak wszy
          na derce z wielbłądziej sierści.
          Widziałem film nakręcony przez kolegów s syna oddziału. Łachmyty w
          prześciaradłach nadbiegali falami z kałachami i ergepepancami pod krzyżowy
          ogień wukaemów. I padali jeden na drugiego - pociski odrywały im ręce z
          kałachami. Potem leżał taki cywil(bezbronny wszak, nie miał żadnej broni w ręku)
          i zbierali go i klasyfikowali jako ofiara cywilna. Również dzieci - 14- 16
          letnie. Dzieci ginęły? Dzieci zbierane po śmierci - z rączek kałach im wypadł.
          Myślisz, że Skerry po wejściu na urząd wycofa wojska z Iraku?
          Najwyżej rozluźni zabezpieczenie uSA i znowu jakię kommando coś będzie chciało
          wysadzić na terenie USA.
          Teraz też próbują ale to jest bardzo trudna sprawa po tych obostrzeniach.
          Skerry to jak nasz bolek - Jest za a nawet przeciw - w zależności z kim
          rozmawia. Najpierw dowie się jakie są twoje poglądy a potem będzie się z nimi
          solidaryzował dodając - Mam na to PLAN!
          Za chwilę z kimś o wręcz przeciwnych poglądach będzie mu basował dodając - Mam
          na to PLAN.
          Będziemy głosować na Busha - ja, moja rodzina i znajomi wokoło.
          Mamy dość takich z Polski!
          Polacy potrafią czytać między wierszami i słyszeć co nie zostało powiedziane.
          Lata socjalizmu nas tego nauczyły.
          Nauczyły również życia i szybkiego dostosowania się do trudnych warunków. Znamy
          to gadanie - w Polsce poszli na to - potem jeszcze i jeszcze.
          Teraz w POlsce mamy to co mamy.
          Co nowego w Polsce slychać?
          Nic tylko afery i afery!
          Nie zrozumiałeś mnie - pytałem co nowego!
          Pozdrowienia,
          $tefan
          PS Mój syn jest tam po raz drugi. Jest w oddziałach specjalnych. Cieszymy się,
          że służy za naszą i Waszą! Jesteśmy z niego dumni.
          Sam to wybrał.
          Ja byłem szkolony w JW 2870 w Gorzowie Wlkp do walki z takimi. Dziś widzę, że
          byłaby to rzeż i z naszej strony samobójstwo.
          Skerryemy przypomniało się o Polsce, o wizach i współpracy sześć tygodni przed
          wyborami. Przez dwadzieścia ubiegłych lat miał szansę - był senatorem i jednak
          przeciw!
      • Gość: Windsor "Damage control" i pozostale 7 dni wdziecznosci IP: *.cogeco.net 26.10.04, 03:58
        7 dni wdziecznosci az ...do wyborow.
        Polecam artykul

www.vanderbilthustler.com/vnews/display.v/ART/2004/10/06/416409bf17d3b?in_archive=1

W 20 dni po opublikowaniu tego artykulu i az 3 tygodnie po debacie, gdy w 10
        minutach "dwa razy sie zaparl Polski" mowiac, ze nic nie slyszal o udziale
        Polski w najwiekszej operacji militarnej USA w ostatnich 35 latach, wiele z
        postawionych w proponowanym artykule pytan znajduje pewne oznaki odpowiedzi w
        tresci wywiadu, chociaz przyznam niezbyt zdecydowanych i niezbyt
        jednoznacznych.
        To jest typowe dla Kerry'ego.
        Byc za, a nawet przeciw.
        Polska nigdy nie miala "szczescia" do amerykanskich prezydentow wywodzacych sie
        z partii demokratycznej. Najwiekszy "nieudacznik w Polskich sprawach" byl
        F.D.Roosevelt, nota bene uwazany za jednego z najwiekszych prezydentow USA ( to
        glownie za wyprowadzenie z tzw.wielkiej depresji).
        Jednak American-Polish voters przewaznie w przeszlosci glosowali na demokratow.

Zakred13 ujales to bardziej dosadnie niz ja. Pozdrawiam
      • Gość: Gerard zakred. Kery jest typowym gnojkiem, ktoremu udalo IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.10.04, 04:32
        sie wzenic w Heinzow. Nic ponadto soba ten "bohater Namu" nie reprezentuje.
        Chce budowac koalicje krajow a jednoczesnie pluje na te, ktore juz sa w
        koalicji w Iraku. Inteligencje wyraza jego twarz. Smutna, posepna, konska geba
        amerykanskiego wydania Nikosia. Falsz bije na mile jak wola, ze ma "plan na
        wszystko". Wielu Polakow nic sie nie nauczylo podczas komuny. Nawet nie umieja
        czytac miedzy wierszami. Jak im nie napiszesz, ze to ironia to biora wszystko
        powaznie. Kerry powinien ostrzegac, ze teraz to zart jak mowi o wizach,
        sympatii dla Polski, itd. Tak jakby bucus z Massachusetts decydowal o wizach a
        nie Kongres.
    • Gość: Tomek Election Day can be fun IP: *.tampabay.rr.com 26.10.04, 05:25
      www.msnbc.msn.com/id/6330668
    • Gość: . A KOGO poza Amerykanami Kerry moze obchodzic? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.10.04, 05:32
      LITOSCI!!!
      • Gość: marley Re: A KOGO poza Amerykanami Kerry moze obchodzic? IP: *.proxy.aol.com 26.10.04, 07:15

W sondazach przeprowadzanych w innych krajach Kerry ma olbrzymie
        poparcie. W ostatnim, sposrod dziesieciu krajow, Kerry mial mniej
        zwolennikow niz prezydent, tylko w Rosji i Izraelu. Jesli chodzi
        o pominiecie roli Polski w Iraku w pierwszej debacie, to warto pamietac
        o watku tamtej dyskusji. Kerry twierdzil, ze prezydent podjal decyzje
        o przystapieniu do wojny w momencie, gdy swiatowa opinia publiczna
        byla wobec ataku na Irak podzielona. Kerry twierdzi, ze wojna z terroryzmem
        moze byc bardziej skuteczna przy pelnej wspolpracy miedzynarodowej. Wymienianie
        Polski i innych koalicjantow w tak krotkim czasie, ktory mial
        na wypowiedzenie swojej opinji, mijaloby sie z celem. Ogladalem debate
        i wcale nie bylem rozczarowany, aczkolwiek riposta prezydenta -
        - "what about Poland?" byla bardzo dobra. To jest polityka, to prawie
        to samo, co wypowiedzi niektorych przedmowcow, o czytaniu pomiedzy
        wierszami. Pomiedzy wierszami, to mozna sie rozejrzec dookola,
        albo rozciagnac. Znacznie trudniej jest byc wszystko wiedzacym
        jasnowidzem. A moze odwrotnie. Smutne jest to, ze niektorzy wolna
        reka nazwa kogos z kim sie nie zgadzaja, klamca.
      • Gość: Antal Re: A KOGO poza Amerykanami Kerry moze obchodzic? IP: 207.152.116.* 26.10.04, 16:43
        Ktoś cię zmusza do czytania?
        • Gość: marley Re: A KOGO poza Amerykanami Kerry moze obchodzic? IP: *.proxy.aol.com 27.10.04, 04:29

Nikt mnie nie zmusza. Lubie forum od czasu do czasu.
          Mozna przeczytac interesujace opinie, jest troche humoru
          i wiele innych "roznosci". Niestety trudno jest przewidziec
          przed otworzeniem postu, czy napisal go jasnowidz z jarmarku,
          czy ktos inteligentny. Tego dowiadujesz sie po przeczytaniu
          listu. Jezeli ktos twierdzi, ze John Kerry klamie, a do przychylnych
          Kerremu zwraca sie per "naiwni", to znaczy, ze on goscia po prostu
          nie lubi i z ta naiwnoscia nie powinien sie wychylac. Ludzie
          maja rozne opinie i nalezy je szanowac. W dyskusji dobre
          sa konkretne argumenty, a nie mielenie jezorem do potegi.
          Szanuje wypowiedz ojca rodziny, ktory popiera prezydenta i ktory
          jest dumny ze sluzby swojego syna w Iraku, ale i on stara sie
          insynuowac, ze Kerry klamie gdzies "pomiedzy wierszami". Tylko, ze
          "pomiedzy wierszami" nie jest zadnym argumentem.
        • Gość: . Nie smiesza mnie posty z USA, ale dziwie sie, ze IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.10.04, 04:41
          sa one na polskim forum w polskich mediach. Fakt: GW obnosi sie z Kerrym jak
          kura z jajkiem - to tak, jakby prowokacja z jej strony;)
          Mnie osobiscie Kerry sie nie podoba, to chodzaca, sztywna mumia, nawet Bush ma
          wiecej "personality" - bylo to doskonale widac, gdy Kerry stanal wczoraj przy
          agitujacym za nim Clintonie. Niemniej to nie moje wybory, i nie ja musze tu
          wybierac.
    • Gość: Jan Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.dsl.kscymo.swbell.net 26.10.04, 22:39
      Kerry nie nadaje sie na prezydenta to bedzie strata dla Ameryki,gdzie jest
      potrzebny zdecydowany i silny Bush!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Olek Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.dsl.kscymo.swbell.net 26.10.04, 23:06
      Kerry to klamca-Polacy sa naiwni jezeli mu uwierza ze bedzie ich
      popieral.Obiecanki cacanki a glupiemu radosc!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: marley Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.proxy.aol.com 27.10.04, 04:34

Skad wiesz, ze Kerry to klamca?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka