Dodaj do ulubionych

Spadaja korony

22.06.20, 09:07
Szczyt pandemii juz za nami i powoli zaczyna byc weselej. Mozna sie zabawic, niezadlugo pojsc do kina, lyknac szklaneczke czegos mocniejszego. Szczegolnie mlodym tego brakowalo. Nawet z takich zamoznych i burzuazyjnych miast jak Sztutgart gdzie, do tego, policja jest pod rozkazami zielonych i przyjazna obywatelom. Ale, jak widac, mlodzi i tak jej nie lubia. I jak sprawdzono jednego setka sie rzucila na policjantow i na niewinne sklepy.

No tak, ale to agresywni Niemcy powiedza jedni. Drudzy, wrzasna, ze to imigranci wszystkiemu winni. No to przeniesmy sie troche bardziej na zachod do bogatej Holandii, ktora z pandemia bardzo liberalnie walczyla. Okazuje sie, ze holenderskim burzujom nie odpowiada odstep 1,5 m miedzy obywatelami i biorac sie za rece gwaltownie protestuja. Az biednienka policja kilkuset burzuzjow musiala zatrzymac.

Wnioski? Ano chyba glowny jest taki, ze entuzjazm po kilkumiesiecznej blokadzie w domu jest wielki. I ze ludzie odnajduja innych. I radosc z tego odnalezienia pokazuja dosc gwaltownie. Co jednak zaskakuje, przynajmniej mnie, to miejsca okazywania entuzjazmu: Sztutgart? Haga?

Kto by powiedzial...

PF
Obserwuj wątek
    • herr7 Re: Spadaja korony 22.06.20, 09:34
      Problem w tym, że jeden szczyt mamy za sobą a drugi jest przed nami. Pandemia już powoduje ogromne napięcia międzyludzkie, a do tego będziemy mieć załamanie gospodarcze. Elity polityczne okazały się bezsilne. Wygląda na to, że najmądrzej zachował się Łukaszenko, który odniósł się do pandemii koronawirusa, jak do zwykłej grypy. Po prostu trzeba jakoś z tym wirusem żyć, nosić maski tam, gdzie jest więcej ludzi oraz w środkach komunikacji publicznej, myć często ręce itp.
      • polski_francuz Re: Spadaja korony 22.06.20, 15:08
        "Pandemia już powoduje ogromne napięcia międzyludzkie, a do tego będziemy mieć załamanie gospodarcze."

Dosc podobnie to widze. Kryzys gospodarczy przyjdzie przypuszczalnie w roku przyszlym. Ale bedzie bardzo drastyczny. Tym niemniej zachowanie Niemcow i Holendrow mnie zadziwilo. W negatywnym sensie.

PF
    • senioryta13 Re: Spadaja korony 22.06.20, 14:37
      Jednak nie wszystkim.
      Cuomo, burmistrz NYC, na postawiony mu zarzut blednej decyzji kierowania pacientow z Covid-19, ze szpitali do domow starcow, skwitowal to jednym zdaniem, starzy i tak by umarli.
      D-Mafia ma jednak dlugie i ostre pazury, nie da sie ruszyc.

---
      -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie
      -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu
      • polski_francuz Re: Spadaja korony 22.06.20, 15:11
        " skwitowal to jednym zdaniem, starzy i tak by umarli. "

W Europie, wyglada na to ze dzialania zostaly podporzadkowane wlasnie tym starszym. Nie wiem czy to lepîej sluzy spoleczenstwu.

PF
        • senioryta13 Re: Spadaja korony 22.06.20, 15:37
          polski_francuz napisał:
          > W Europie, wyglada na to ze dzialania zostaly podporzadkowane wlasnie tym stars
          > zym. Nie wiem czy to lepîej sluzy spoleczenstwu.

uwazaj co mowisz, kiedys rowniez bedziesz zaliczany do starszych.

75 % wszystkich zgonow w NY state bylo wlasnie w Domach opieki, w N.J. i Pensylwanii 50 %,
          byc moze statystyka w tej chwili poprawila sie, kiedy zaprzestano takich praktyk.
          samowola i bezkarnosc D-Mafii przeraza. Dziwnie sie rowniez sklada, ze najwieksza przestepczosc zlokalizowana jest w miastach rzadzonych przez D-Mafie. Przypadek, głupota, bezmyślność, bezkarnosc, brak logicznego myslenia, czy jakos to bedzie , czy o co tu chodzi ?

---
          -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie
          -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu
        • vermieter Re: Spadaja korony 22.06.20, 15:46
          W Europie??? Czy to oznacza, że działania są w Europie jednolite???
          Proszę o kilka przykładów tych podporządkowanych osobom starszym działań.
          Jeżeli nie wiesz, czy to lepiej służy społeczeństwu, to milcz i nie pleć bzdur.
      • mazzini890 Re: Spadaja korony 22.06.20, 19:26
        A ty co myślałaś,że USA to ZSRR i ma być tylko jedna partia i wódz ta twoja? Nie bój się Amerykanie aż tak nie zgłupieli. Jeżeli tego nie pojmujesz,że mimo swych błędów obie partie są częścią Ameryki od wieków to twój problem. Przydałaby się może i trzecia. Ale twoje marzenia,że demokraci upadną i będą tylko republikanie to dziecięce złudzenia.
    • felusiak1 Re: Spadaja korony 22.06.20, 17:57
      Głupota nie jest geograficzna.
      • engine8 Re: Spadaja korony 22.06.20, 19:21
        Interesujaca dyskusja co sie dzieje w liberalnym Stanie
        www.facebook.com/ourwatchnow/videos/256586425626443/
    • mazzini890 Re: Spadaja korony 22.06.20, 19:23
      Pewnyś jest że na pewno szczyt za nami?
      • polski_francuz Re: Spadaja korony 22.06.20, 19:35
        Epidemiologiem byla moja Mama. I Ona rozumiala cos z wirusow czy bakterii i z ich przenoszenia. Ja osobiscie przezylem jako dziecko epidemie ospy we Wroclawiu. Ale ta epidemia byla bardzo zlokalizowana i nie dotknela wszystkich ale tylko dziesiatki czy, najwyzej, setki ludzi. Ktore zamknieto w Praczach Odrzanskich.

Jedynym znanym lekarstwem jest, poki co, izolacja siebie od innych. Ale przy tym rozmiarze epidemii jaki osiagnal Covid, znaczy to smierc ekonomii i nas wszystkich z glodu. Wiec jakos trzeba bedzie otwierac spoleczenstwo. Jak? I co z tego wyniknie? to sa pytania bez odpowiedzi.

Sadze, podsumowujac, ze dyscyplina spoleczna jest niezbedna. Ale czy sie ja da zastosowac do zachodnich spoleczenstw to watpie.

PF
        • mazzini890 Re: Spadaja korony 22.06.20, 19:39
          "Ale przy tym rozmiarze epidemii jaki osiagnal Covid, znaczy to smierc ekonomii i nas wszystkich z glodu. Wiec jakos trzeba bedzie otwierac spoleczenstwo. Jak? I co z tego wyniknie? to sa pytania bez odpowiedzi." Nie neguje ale to w cale nie oznacza z automatu,że medycznie i biologicznie szczyt pandemii mamy za sobą. Oby tak było. Ale dopóki nie będzie szczepionki i leków różnie może być. "e dyscyplina spoleczna jest niezbedna. Ale czy sie ja da zastosowac do zachodnich spoleczenstw to watpie.
          " Nie tylko zachodnich, pojeździj pociągami w PL i popatrz kto tam nosi maseczki.
        • vermieter Re: Spadaja korony 22.06.20, 23:35
          polski_francuz napisał:

> Epidemiologiem byla moja Mama.

Kiedyś napisałeś, że była nauczycielką.
        • boomerang Re: Spadaja korony 22.06.20, 23:57
          Zasadnicza różnica jest taka że epidemie ospy były autentyczne, a epidemia Covid-19 to przykrywka pod śmierć kapitalizmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka