Dodaj do ulubionych

Polityczne masło

28.08.20, 03:07
Od kilku lat trwa polityczna nagonka ale dopiero w ostatnich miesiacach nabrała rumieńcow.
Drużyna futballowa Washington Redskins wreszcie poddala sie nagonce i zmienia nazwę.
Maslo LandOlakes zmienilo wizerunek. Zniknęła ponoć obraźliwa i rasistowska podobizna indianki.

Teraz na tapecie są dwie marki. Aunt Jemima i Uncle Ben's Rice. W tym wypadku nie chodzi o podobizny lecz o rasistowskie nazwy. Ciotka Jemim(Dżemajma) i Uncle Ben są przejawem rasizmu uprzywilejowanych bialych supremacystów

Obserwuj wątek
    • 1.melord Re: Polityczne masło 28.08.20, 04:46
      W Berlinie ponoc......zmienia nazwe stacji kolejki/metra ,ktorej obecna nazwa Mohrenstrasse nawiazuje do murzynow jakos?
      Mam nadzieje,ze w Polsce-Tatrach, pozostawia nazwe Czarny Staw Gasiennicowy i paru innych stawow rownie czarnych
    • petronella.kozlowska Re: Polityczne masło 28.08.20, 08:04
      Potępiam wszystkie formy rasismu na świecie i wzywam wszystkie rządy do embarga na wszystke chińskie produkty.

Nie dla Chin i chińskigo rasizmu!

www.youtube.com/watch?v=seABZuswDds
    • buldog2 Re: Polityczne masło 28.08.20, 12:42
      Czy jako konsument ryżu, którego nazwy dla własnego bezpieczeństwa lepiej nie wymieniać, mogę spać spokojnie, czy też mogę być pociągnięty do odpowiedzialności?
    • amunicyjny1 Re: Polityczne masło 01.09.20, 21:13
      felusiak1 napisał:

> Od kilku lat trwa polityczna nagonka ale dopiero w ostatnich miesiacach nabrała
      > rumieńcow.
      > Drużyna futballowa Washington Redskins wreszcie poddala sie nagonce i zmienia n
      > azwę.
      > Maslo LandOlakes zmienilo wizerunek. Zniknęła ponoć obraźliwa i rasistowska pod
      > obizna indianki.
      >
      > Teraz na tapecie są dwie marki. Aunt Jemima i Uncle Ben's Rice. W tym wypadku n
      > ie chodzi o podobizny lecz o rasistowskie nazwy. Ciotka Jemim(Dżemajma) i Uncle
      > Ben są przejawem rasizmu uprzywilejowanych bialych supremacystów
      >
      >
      Mogli się ''wielcy sportowcy''nie zgodzić..
      chyba że chodziło o pieniążki od sponsorów....Ale ja w to nie wierzę,przecież to idealiści,jak twierdzą w tv, wojownicy...
    • felusiak1 Eskimo Pie doszlusował 01.09.20, 22:59
      Eskimo Pie, lody w polewie czekoladowej teraz po 100 latach staly sie rasistowskie.
      Jak tak dalej pójdzie to kubańskie cygaro bedzie rasistowskie. Brazilian wax, polish sausage, szwedzki bufet.....

• kylax4 Re: Eskimo Pie doszlusował 02.09.20, 00:31
        Nie kłam felusiak. Tu nie chodzi o rasizm ale cultural insensitivity. To jest naśmiewanie się z różnych kultur.
        • felusiak1 Re: Eskimo Pie doszlusował 02.09.20, 01:26
          Masz rację. Zawsze dziwilo mnie dlaczego kiedy wkładam do wozka Uncle Ben's Rice, Aunt Jemima Syrup, Eskimo Pie i LandOLakes maslo raptownie ogarnia mnie smiech od ktorego nie potrafie sie powstrzymac aż do momentu kiedy zaplace. Poten w domu mnie nie trzepie smiech. Ciekawe dlaczego?
    • boomerang Re: Polityczne masło 02.09.20, 00:52
      A mnie się udało kupić w australijskim supermarkecie taki rasistowski amerykański sos oparty o pomidory, ponadto z pieczątką kosher.
      • felusiak1 Re: Polityczne masło 02.09.20, 01:34
        Tego nie mozna zmienić. Stubblefields są wlascicielami biznesu i maja ciemny kolor skóry.
        I w dodatka są moimi sasiadami.
        • boomerang Re: Polityczne masło 02.09.20, 01:50
          Ten Stubb, po odjęciu kapelusza, przypomina mi muzyka jazzowego z dawnych lat, a to już jest jazda ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka