24.06.21, 11:10
Zadzwonił do mnie wczoraj kolega, jeden z tych, co Bogu dziękują za "dar" braci Kaczyńskich.
I głowę popiołem posypał i worek pokutny wdział:
oszukał mnie PiS, miałeś rację mówiąc, że to ..............................................................................................!

Miałem ochotę odpowiedzieć radzieckim zwyczajem: a ПHX !
Ale duch miłości zwyciężył, bo większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia.

PS. ПHX można wygooglować, jak kto nieświadom.

--
Obserwuj wątek
    • bywszy2 Re: ПHX 24.06.21, 11:39
      Ja tam niektorych za ich wyczyny tam wysylalem wysylalem.
      Odmowili.
      Woleli w ПЗД bo to po polsku.
      Ни хрен с ними!
    • felusiak1 Re: ПHX 24.06.21, 18:03
      A co się koledze nie spodobało?
      • borrrka Głównie udawanie prawicy 24.06.21, 19:47
        Mój znajomy ma mocno prawicowe poglądy i to go ciągnęło do PiS.
        Kiedy zobaczył, że tej "prawicowości" w PiS tyle, co trucizny w zapałce, poczuł się oszukany.

Dodatkowo mój konsekwentny przekaz wspomnieniowy o Kaczyńskich zrobił swoje - on mi wierzy.
        • felusiak1 Re: Głównie udawanie prawicy 24.06.21, 22:04
          To interesujące, ze prawicowiec nie zauważył przez lata, ze PiS nie jest prawicowy. Na prawo od lewo ale do prawicy daleko.Fakt, ze on ci wierzy nie swiadczy dobrze o nim. Zagubiony i sterowalny. No ale masz ucieche.
          • borrrka Raczej odwrotnie 24.06.21, 22:19
            Maniackie powtarzanie, iż PiS to prawica, wprowadziło go we wspomniane "zagubienie".
            Jest uczciwy i kieruje się przesłankami ideowymi, absolutnie nie korzyścią osobistą.
            Wielu ludzi tak ma, że uwierzyli .
            • gosc88 Re: Raczej odwrotnie 24.06.21, 23:46
              Niektorzy uwazaja, ze w Polsce istnieje virtualna partia o nazwie: PO + PIS = PoPis. I nie wazne kto u steru czy PIS czy PO wazne co PoPis postanawia.

A tak swoja droga rozwialbys watpliwosci i wyjasnil wreszcie jak po polsku tlumaczysz to ПHX ??
              • borrrka Przecież Efcia wyjaśniła 25.06.21, 00:06

• gosc88 Gdzie jest to Efci wyjaśnienei ?? 25.06.21, 00:20
                  borrrka napisał(a):

A czemu ty tego nie chcesz zrobic ??
                  • eva15 Re: Gdzie jest to Efci wyjaśnienei ?? 25.06.21, 00:23
                    Borcia najwyraźniej jednak liczy na to, że umiesz czytać. Taki z niego optymista!
                    • gosc88 Efciu, nie wiesz o jakie wyjasnienie 25.06.21, 00:35
                      eva15 napisała:

> Borcia najwyraźniej jednak liczy na to, że umiesz czytać. Taki z niego optymista!

ja sie dobijam.

Otoz, mi chodzi caly czas o wyjasnienie skrotu: ПHX ktory borrka uzyl w otwierajacym watku.

Wiec .... czy wyjasnialas gdzies ten skrot ??
                      • eva15 Re: Efciu, nie wiesz o jakie wyjasnienie 25.06.21, 00:38
                        Ty naprawdę nie umiesz czytać, czy udajesz i bijesz pianę? Wystarczy spojrzeć w dół wątku. To za trudne?
                        • gosc88 Re: Efciu, nie wiesz o jakie wyjasnienie 25.06.21, 00:42
                          eva15 napisała:

> Ty naprawdę nie umiesz czytać, czy udajesz i bijesz pianę? Wystarczy spojrzeć w
                          > dół wątku. To za trudne?

Oczywiscie mialem tez podobny domysl. Ale borrrka nie mial 'jaj' by odpowiedziec i uciekl sie o pomoc do kobiety (Ciebie).

I tyle na ten temat. Aaaaammmenn !!!
                          • eva15 Re: Efciu, nie wiesz o jakie wyjasnienie 25.06.21, 00:48
                            A co to za dziwadło, co ty pleciesz? Co kobieta (jako płeć) ma z tym wspólnego, że odpowiedziałam szybciej, zanim Borka zdążył zareagować?
                            • gosc88 Re: Efciu, nie wiesz o jakie wyjasnienie 25.06.21, 01:22
                              eva15 napisała:

> A co to za dziwadło, co ty pleciesz? Co kobieta (jako płeć) ma z tym wspólnego,
                              > że odpowiedziałam szybciej, zanim Borka zdążył zareagować?

Bo wolalbym trzymac Panie z dala od tak rynsztokowego slownictwa.

Ot co.
            • boomerang PiS nie jest prawicowy 26.06.21, 07:15
              To prawda co napisał Felusiak. Stąd wynika że twój kolega pobłądził. Warto pamiętać że prawica i lewica różnią się stosunkiem do kościoła i stąd często tych co chodzą do kościoła zalicza się błędnie do prawicy, a tych co nie chodzą, również błędnie do lewicy. Przykładem jestem ja sam. W kościele po raz ostatni byłem do Pierwszej komunii świętej, a tymczasem na tym forum są tacy co zaliczają mnie do "prawaków". Faktem jest że Prawica głosi swoje przywiązanie do 7-go przykazania NIE KRADNIJ, a lewica, wręcz przeciwnie, krzyczy - okradnijcie bogatych (patrz: Manifest Komunistyczny). Pod tym względem PiS to prawica. Polityka socjalna PiS zaprzecza jednak jej prawicowości. PiS nie odwołuje się do Karola Marksa, a jeśli już to do Robin Hooda. Do Karola Marksa mają bliżej Europejczycy PO. Czyż to nie pod auspicjami Unii Europejskiej odsłonięty został 5-metrowy pomnik Karola Marksa, dar Chińskiej Republiki Ludowej, w Trewirze?
              • borrrka Więc łżą na każdym kroku 26.06.21, 08:50
                Co godzinę i co dnia podkreślając, iż są prawicą.
                • boomerang Re: Więc łżą na każdym kroku 26.06.21, 12:53
                  bo to przekleństwo być lewicą
              • amunicyjny1 Re: PiS nie jest prawicowy 26.06.21, 08:50
                Faktem jest że Prawica głosi swoje przywiązanie do 7-go przykazania NIE KRADNIJ,

Kradnąc przy tym ile wlezie.
                • boomerang Re: PiS nie jest prawicowy 26.06.21, 12:52
                  mógłbyś podać jakieś konkretne przykłady?
          • eva15 Re: Głównie udawanie prawicy 25.06.21, 00:08
            Te proste podziały nie działają, nie oddają istoty rzeczy. Jeśli chodzi o program społeczny/socjalny PiS jest wybitnie lewicowy, jeśli chodzi o normy moralne - wybitnie prawicowy ( w sensie - konserwatywny). Jeśli chodzi o politykę zagraniczną - obłąkany.
            • borrrka Kryterium norm moralnych nie stosuje się w PiS 25.06.21, 01:15
              Reszta jest szaleństwem.
            • petronella.kozlowska Re: Głównie udawanie prawicy 25.06.21, 10:20
              eva15 napisała:

Jeśli chodzi o politykę zagraniczną - to dobrze reprezentuje interesy narodu polskiego!
              • eva15 Re: Głównie udawanie prawicy 25.06.21, 23:06
                Tak? No i co osiągnął?
        • yurek_1111 Re: Głównie udawanie prawicy 25.06.21, 02:28
          borka:Dodatkowo mój konsekwentny przekaz wspomnieniowy o Kaczyńskich zrobił swoje - on mi wierzy.

Zaden przekaz wspomnieniowy tylko zazdrosc , Kaczynski rzadzi Polska i miesza w Europie a tobie pozostalo wymadrzanie sie na forum...
        • herr7 PIS jest partią konserwatywno-lewicową 26.06.21, 09:08
          borrrka napisał(a):

> Mój znajomy ma mocno prawicowe poglądy i to go ciągnęło do PiS.
          > Kiedy zobaczył, że tej "prawicowości" w PiS tyle, co trucizny w zapałce, poczuł
          > się oszukany.

Partią prawicową jest PO i de facto dawniej SLD. Partią lewicową jest Unia Pracy, o ile jeszcze ta partia istnieje. Globaliści przejęli kontrolę nad lewicą poprzez wmówienie ludziom, że sprawy obyczajowe w rodzaju LGBT są oznaką lewicowości. A to dotyczy innego podziału - konserwatyzm versus permisywizm. PIS jest zarazem partią lewicową i konserwatywną. PO jest partią prawicową, ale posiadającą frakcje konserwatywną i permisywną. Wiosna i obecne SLD to są ruchy jedynie permisywne, których sprawy społeczne nie obchodzą.
    • gosc88 Moj gugiel za glupi .... 24.06.21, 19:04
      slabo wyjasnia.

Wyjasnisz wiec ty co to ПHX znaczy ??
      • felusiak1 Re: Moj gugiel za glupi .... 24.06.21, 19:12
        Ty za glupi aby używać
        ongab.ru/dictionary?word=%D0%9F%D0%9D%D0%A5
        • gosc88 Re: Moj gugiel za glupi .... 24.06.21, 19:36
          Nie mam zamiaru sie babrac w j.rosyjskim - moj rosyjski juz zbyt slaby.

Znasz polskie tlumaczenie tego ПHX ?
          • brat_kryzysa Re: Moj gugiel za glupi .... 24.06.21, 19:58
            To forum toleruje obrażanie głów państw, taki poziom i zupełnie nie wiadomo co ma Putin do durnego PiS ? Dno
            To znaczy Putin na h.j i lubią go używać banderowcy
            • gosc88 Re: Moj gugiel za glupi .... 24.06.21, 20:57
              brat_kryzysa napisał:

> To znaczy Putin na h.j i lubią go używać banderowcy

A moze raczej: Pis na h.j ??
            • malkontent6 Re: Moj gugiel za glupi .... 24.06.21, 23:20
              brat_kryzysa napisał:

A mnie się wydaje, że to znaczy - poszoł na h.j
              • eva15 Brawo, malkontenciku! 24.06.21, 23:56
                malkontent6 napisał:

> A mnie się wydaje, że to znaczy - poszoł na h.j

Dokładnie tak, wcale nie chodzi o Putina, to mądrość uniwersalna. Po polsku to coś w rodzaju "spadaj na drzewo". Trzeba przyznać, że Rosjanie są są bardziej dosadni:-).
                • gosc88 Re: Brawo, malkontenciku! 25.06.21, 01:20
                  eva15 napisała:

> .... Po polsku to coś w rodzaju "spadaj na drzewo". Trzeba przyznać, że Rosjanie są są bardziej dosadni:-).

Rosjanie są są bardziej dosadni ?? Nie koniecznie.

Czy rosyjskie: Paszol w h.j jest bardziej dosadne niz polskie: paszol w PIS-du ??? - Nie jestem pewien.

• gosc88 poprawka 25.06.21, 01:27
                    Mialo byc: Niekoniecznie a nie Nie koniecznie
                  • malkontent6 Re: Brawo, malkontenciku! 25.06.21, 02:00
                    gosc88 napisał:

> Czy rosyjskie: Paszol w h.j jest bardziej dosadne niz polskie: paszol w PIS-du ???

Te dwa określenia są jednakowo dosadne.
                    • gosc88 Re: Brawo, malkontenciku! 25.06.21, 02:17
                      malkontent6 napisał:

> Te dwa określenia są jednakowo dosadne.

Nie, nie zgadzam sie. W moim odbiorze jednak rosyjskie jest bardzie dosadne niz polskie.
                      • malkontent6 Re: Brawo, malkontenciku! 25.06.21, 03:38
                        gosc88 napisał:

> Nie, nie zgadzam sie. W moim odbiorze jednak rosyjskie jest bardzie dosadne niz polskie.

W jednym i drugim przypadku mamy do czynienie z wulgarnym określeniem... hmm, "narządu". Obydwa są jednakowo dosadne.
                        • eva15 Re: Brawo, malkontenciku! 25.06.21, 23:32
                          Rosjanie mają nową literę w alfabecie, jest to "П" z ogonkiem (jak u nas ogonek przy ą, czy ę). To П z ogonkiem oznacza "piździec".
                          Ten "piździec" to trochę co innego, niż polskie paszol w PIS-du. To raczej coś w rodzaju "d.pa blada"
                          • malkontent6 Re: Brawo, malkontenciku! 26.06.21, 02:33
                            eva15 napisała:

> To П z ogonkiem oznacza "piździec".

Ewciu, uśmiejesz się. Powiedział mi o tym młody Amerykanin, który przez 6 miesięcy douczał się rosyjskiego w Moskwie. Oczywiście nie poznał tego słowa w szkole lecz od starszej pani, u której mieszkał.
                            • eva15 Re: Brawo, malkontenciku! 26.06.21, 13:33
                              Brawo starsza pani! Nie utraciła kontaktu z młodszym pokoleniem i jego żargonem.
                          • eva15 Re: Brawo, malkontenciku! 26.06.21, 13:35
                            Jeszcze dokłaqdniejszym odpowiednikiem ros. piździec jest w rynsztokowym j. polskim chujnia, a chujnia z grzybnią, to taka chujnia do kwadratu.
                            • gosc88 Re: Brawo, malkontenciku! 26.06.21, 19:28
                              eva15 napisała:

> ..... a chujnia z grzybnią, to taka chujnia do kwadratu.

Wspaniale !!! Moja polszczyzna, nawet ta slangowa, dzieki Evie sie dzis wzbogacila. Dzieki Ewa. Nigdy tego zwrotu nie slyszalem. Jest to wiec pewnie czesc tzw. slangowej nowoplszczyzny i teraz jestem bardziej na biezaco.

• eva15 Re: Brawo, malkontenciku! 26.06.21, 23:54
                                Też tego nie znałam, ale byłam skonfrontowana z polskimi przestępcami w Niemczech, no i od nich się tego slangu nauczyłam. Początkowo nawet nie rozumiałam, o czym oni mówią, ale na pomoc przyszedł mi internet.
                                • eva15 Re: Brawo, malkontenciku! 26.06.21, 23:57
                                  Link do wyjaśnienia tego pojęcia:

www.miejski.pl/slowo-Chujnia
                                  • borrrka Nie czaruj, Efciu... 27.06.21, 01:44
                                    To jeszcze z Witkacego, a ten wojny nie przeżył.
                                    • borrrka PS. Nie zdajemy sobie sprawy... 27.06.21, 01:46
                                      Jak wiele ruskiej grypsery trafiło do slangu Kongresówki.
                                    • eva15 Re: Nie czaruj, Efciu... 28.06.21, 00:03
                                      Nie czaruję, nie kojarzyłam tego określenia z Witkacym. Tutaj jestem na równi z przestępcami, którzy nie wiedzą, że mówią językiem mistrza :-)
            • eva15 Bracie, mylicie się 24.06.21, 23:59
              brat_kryzysa napisał:

> To forum toleruje obrażanie głów państw, taki poziom i zupełnie nie wiadomo co
              > ma Putin do durnego PiS ? Dno

Nie, tam jest wyraźnie ПHX, czyli: poszoł na h.j. Po polsku - spadaj na drzewo, albo goń się.
    • felusiak1 Re: ПHX 24.06.21, 20:20
      No to teraz sam widzisz z kim ci przyszlo dyskutować.
    • buldog2 Re: ПHX 24.06.21, 22:21
      нахуй.com.ua/
      • buldog2 Re: ПHX 24.06.21, 23:27
        A to cytat z oryginału (wszystko inne, to podróbki):

Есть конечно вариант, что вы попали на эту страницу случайно, найдя ее, например, в поисковике. Задумайтесь: быть может, вам надо серьезно пересмотреть свои взгляды на жизнь, если даже поисковики стали по своей инициативе предлагать вам пойти НАХУЙ!?
        иди-нахуй.рф/

natribu.org — страница Леонида Каганова, «официальное представительство нахуй в Интернете». Страница открыта 9 января 2004 года, просмотрена 45 млн раз.
        Подробнее: wikireality.ru/wiki/Natribu.org
    • swiblowo Re: ПHX 25.06.21, 01:30
      Widze borrka, ze chcac nie chcac przypominasz sobie co wazniejsze frazy na ruskim przed konferencja.
      Ach ta podswiadomosc... 😆
      • borrrka Mam, jak Konwicki... 25.06.21, 16:06
        Czym starszy, tym trudniej po anglosasku, a lepiej po radziecku.
        Także trening raczej w drugą stronę potrzebny.
        • de_oakville Re: Mam, jak Konwicki... 26.06.21, 12:30
          borrrka napisał(a):

> Czym starszy, tym trudniej po anglosasku, a lepiej po radziecku.
          > Także trening raczej w drugą stronę potrzebny.

Pare ładnych lat temu, lezac przez dluzszy czas w łóżku po operacji, strzelilo mi cos do glowy, zeby dla zabicia czasu powtórzyć sobie rosyjski. W koncu uczylem sie go przez wiele lat w szkole, wtedy niechetnie, ale po latach doszedlem do wniosku, ze kazdy jezyk wzbogaca, a poniewaz nie jest sie w stanie znac wszystkie jezyki, to tym bardziej nalezy cenic te, ktorych sie kiedys uczylo, chetnie czy niechetnie. Udalo mi sie, lezac przez pare tygodni w łóżku sporo rosyjskiego powtorzyc, ale kiedy juz powrocilem do normalnego zycia moj entuzjazm do tego jezyka ponownie "oklapł". Bo Rosja zabrala akurat Ukrainie Krym udowadniajac tym, ze niewiele sie zmienila.
          Nadal jest agresywna i nadal by chciala, zeby te kraje, ktore kiedykolwiek miala pod soba, ponownie znalazly sie w jej posiadaniu, a przynajmniej w jej strefie wplywow. Mauzoleum Lenina - swietosc dla narodu rosyjskiego w czasach komunizmu, pozostaje nadal swietoscia. Trudno sie zreszta dziwic, poniewaz w czasach komunizmu kraj ten swiecil najwieksze triumfy militarne. Gdyby im to "sanktuarium" zabrano, to niewiele by im z imperialnego zycia duchowego pozostalo. To pewnie tak samo jakby Polakom zabrac Klasztor Jasnogórski, na skutek czego nie mieli by juz punktu oparcia dla swojej tozsamosci. Niebezpieczenstwo polega na tym, ze jesli ten klasztor wpadnie w niepowolane rece, np. rosyjskie w katolickiej masce, to mozna tym narodem manipulowac wedlug wlasnego widzi mi sie.

www.youtube.com/watch?v=aEwf0aCy9TU
          • amunicyjny1 Re: Mam, jak Konwicki... 26.06.21, 13:40
            To pewnie tak samo jakby Polakom zabrac Klasztor Jasnogórski, na skutek czego nie mieli by juz punktu oparcia dla swojej tozsamosci.

Żart emigranta.
          • borrrka Jestem pragmatyczny 26.06.21, 13:41
            Pełna znajomość rosyjskiego daje masę korzyści, przy czym dostęp do genialnej literatury w oryginale nie jest najmniej ważny.
            Stąd moje przekonanie, iż Anglosasi tej literatury nie są w stanie pojąć - tylko Ruscy, Ukraińcy/Białorusini i trochę my.
            Wszyscy inni udają, że rozumieją Dostojewskiego.

Tele odnośnie korzyści "wyższych".
            Przyziemne, to kasa.
            A Ruscy są narodem imperialnym i jak ktoś to rozumie, oszczędza sobie przykrych niespodzianek.
            • boomerang Re: Jestem pragmatyczny 26.06.21, 14:32
              masz rację - Dostojewski u Anglosasów nie istnieje, i chyba słusznie
              • borrrka Dotyczy to Zachodu 26.06.21, 20:30
                Jest śmiertelnie nudny w swych, zgodnych z DIN xxxx, ramach.
                Słowiańskie szaleństwo nie jest na szczęście całkiem obce Polakom, ale w pełnej krasie występuję gdzieś między Uralem, a mamą Odessą.
          • de_oakville "Bonus" ("Я Ленина видел") 26.06.21, 14:33
            Wiersz z ksiazki do rosyjskiego z lat 50-tych.

"Я Ленина видел

Я Ленина видел
            В Москве, в Мавзолее,
            Я этого дня позабыть не смогу,
            И розовый мрамор
            И сизые ели,
            И свет рубиновых звёзд
            На снегу,
            Поток беспрерывный людей
            С волненьем
            Спускается по гранитным ступеням,
            Затем приглушённый шонот:
            "Ленин".
            Идут студенты,
            Идут рабочие,
            Проходят сразу три поколения.
            От стен Манежа
            Тянется очередь
            Затем, чтоб взглянуть
            На родного Ленина.
            Идут поляки,
            Идут болгары,
            Идут китайцы,
            Индонезийцы -
            Идут народы земного шара.
            Свет вдохновенья
            Лежит на лицах.
            Идут беспрерывным потоком,
            С волненьем
            Спускаются по гранитным ступеням.
            Затем приглушённо:
            "Ленин, Ленин".
            Лежит, как живой,
            Словно в майском рассвете,
            Вождь народов,
            Товарищ,
            Воин.
            Как будто готовый
            Пришедшим ответить:
            "Делами вашими?
            Да. Доволен!"

(И. Бауков)"
            • amunicyjny1 Re: "Bonus" ("Я Ленина видел") 26.06.21, 14:40
              Mamy 2021, powinno już ci przejść te hołdy
              • senioryta13 Re: "Bonus" ("Я Ленина видел") 26.06.21, 14:54
                amunicyjny1 napisał(a):

> Mamy 2021, powinno już ci przejść te hołdy

Ooooo, przydalbys sie w rzadzie Bidena, wszystkich postawilbys momentalnie do pionu.

--
                where the words do not match the action, that is a lie
                • amunicyjny1 Re: "Bonus" ("Я Ленина видел") 26.06.21, 15:15
                  Radźcie sobie be zemnie.
                  • engine8 Re: "Bonus" ("Я Ленина видел") 28.06.21, 01:23
                    Wszyscy wiedza ze tu nikt nie jest ani "soba" ani prawdy nie pisze.
                    • europitek Re: "Bonus" ("Я Ленина видел") 28.06.21, 06:16
                      engine8 napisał(a):
                      > Wszyscy wiedza ze tu nikt nie jest ani "soba" ani prawdy nie pisze.

Czy to było zakamuflowane przyznanie się?
    • boomerang Re: ПHX 26.06.21, 07:58
      X to pewnie od Xuj, radzieckiego słowa które zrobiło międzynarodową karierę w t.zw. krajach demokracji ludowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka