tanebo001 06.05.22, 22:32 natemat.pl/411472,byly-sekretarz-obrony-usa-ujawnil-ze-trump-chcial-zbombardowac-inny-kraj a to ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stavros2002 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 06.05.22, 22:42 3 słowa piwnicznego prawiczka: "a to ciekawe" Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 00:07 tanebo001 napisał: > natemat.pl/411472,byly-sekretarz-obrony-usa-ujawnil-ze-trump-chcial-zbombardowac-inny-kraj a to ciekawe... Nie tylko to. Teraz wyszlo na jaw że gdy po morderstwie Floyda na ulicy w DC siedzieli protestujący, T. zapytal "czy nie mozemy im strzelać po nogach?" Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 00:23 Fajne. Ciekawe jak dlugo jeszcze ten kit bzie fruwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 00:43 Dopiero zaczyna wychodzic na jaw, bo dopiero sie ukazala ksiazka Marka Espera, jego wlasnego sekretarza obrony. Esper’s book will detail other shocking stories, according to Axios. Those include Trump’s reaction to protesters who were in Washington after the murder of George Floyd by police officers in Minneapolis. Trump, according to Esper, asked: “Can’t you just shoot them? Just shoot them in the legs or something?” www.google.com/amp/s/www.politico.com/news/2022/05/05/mark-esper-trump-mexico-border-00030592%3f_amp=true Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 10:59 Nic mnie nie zdziwi u debila Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 22:23 Już tyle książek napisano z bulwersującymi i szokujacymi detalami, ze nikt tego nie traktuje powaznie. Przecież ksiazka bez szokujacych akapitów nie jest warta wzmianki i nikt takiej nie wyda. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 11.05.22, 03:44 Książka napisana czy to przez byłego doradcę do spraw bezpieczeństwa, czy to przez byłego sekretarza obrony, zawsze znajdzie nabywców którzy ja dokładnie nie tylko przeczytają, ale i zanalizują. Oczywiście, nigdy nie będą to ludzie którzy swoje wiadomości o świecie czerpią z Facebooka, Parlera, czy Truth Social, bo te książki są zbyt trudne dla nich, i mówią o nieciekawych rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 07:21 bmc3i napisał: > po morderstwie Floyda na ulicy w DC siedzieli protestujący, T. zapytal "czy nie mozemy im strzelać po nogach?" No i co? Ktoś strzelał? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 07:36 i to ma być pocieszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ivergon szokujące motto sowieckie Zabijaj, gwałć, kontrol 07.05.22, 08:47 uj. heh zapożyczone od terrorystów z Mary Salvatrucha (M13) "Motto gangu brzmi: „Zabijaj, gwałć, kontroluj”., rozumiem prowokacyjny tytuł tak by zainteresować, ale z linkowanego tekstu, wynika, że to miał być atak na wytwórnie narkotyków, meksykańskich supergangów narkotykowych itd. No to w tym nie ma nic dziwnego, w/w Mara Salvatrucha, Los Zetas, Sinaloa, CJNG, to są praktycznie dobrze uzbrojone armie i koncerny przestępcze, państwa w państwie, które są faktycznie, praktycznie tolerowane przez Meksyk. "W sieci można obejrzeć wideo przedstawiające oddział sił specjalnych meksykańskiego kartelu Cartel Jalisco New Generation (CJNG)." (przejazd kilkudziesięciu wozów pancernych czy pikapów) "Tak wyglądają pojedynki gangów w XXI w. Meksykański kartel używa dronów do zrzucania bomb na konkurencję" Wykorzystanie Patriotów do ataków na te armie nie ma sensu bo to drogie antyrakiety, ale użycie Raptorów jakiś tańszych bomb, naprowadzanych precyzyjnie jest całkiem sensowne. Są to w zasadzie armie etniczne, czy regionalne. "Według FBI MS-13 liczy ponad 30 tysięcy członków na całym świecie, w tym, co najmniej 6 tysięcy w samych Stanach Zjednoczonych. Należą do niego głównie mieszkańcy Salwadoru, Hondurasu i Gwatemali. Na początku jego celem była ochrona swoich rodaków przed atakami innych grup, głównie składających się z ludności meksykańskiej, azjatyckiej i afroamerykańskiej." Te zamieszki wywoływały głównie gangi afroamerykanów itp... strzelanie w nogi, czy zabijanie gangsterów, tak robi policja na całym świecie. Tak, że nie róbcie afery lewaki bo nie ma z czego, to są zdania wyrwane i pozbawione szokującego kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: szokujące motto sowieckie Zabijaj, gwałć, kon 07.05.22, 17:07 ivergon napisał: > "Według FBI MS-13 liczy ponad 30 tysięcy członków na całym świecie, w tym, co n > ajmniej 6 tysięcy w samych Stanach Zjednoczonych. Należą do niego głównie miesz > kańcy Salwadoru, Hondurasu i Gwatemali. > Na początku jego celem była ochrona swoich rodaków przed atakami innych grup > , głównie składających się z ludności meksykańskiej, azjatyckiej i afroamerykańskiej." Amerykańskie media unikają tego tematu, za to bardzo chętnie mówia o "white supremacy". Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 08:42 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > po morderstwie Floyda na ulicy w DC siedzieli protestujący, T. zapytal "c > zy nie mozemy im strzelać po nogach?" > > No i co? Ktoś strzelał? Ostatecznie tylko ich spałowali nie wiadomo za co, aby Trump mógł przejść pod Kościół w którym nigdy nie był, aby zrobić sobie pod nim zdjęcie z Biblią do której nigdy nawet nie zajrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 16:50 bmc3i napisał: > Ostatecznie tylko ich spałowali nie wiadomo za co, Spałowali? O ile wiem policja próbowała odblokować ulice zajete przez tych "protestantów". Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 17:35 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > Ostatecznie tylko ich spałowali nie wiadomo za co, > > Spałowali? O ile wiem policja próbowała odblokować ulice zajete przez tych "pr > otestantów". I rozpędzili przez spałowanie. A ci w cudzysłowie, po prostu siedzieli na ulicy. Znasz lepszy sposób demonstracji? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 20:31 bmc3i napisał: > Znasz lepszy sposób demonstracji? A przeciwko czmu oni demonstrowali? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 21:02 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > Znasz lepszy sposób demonstracji? > > A przeciwko czmu oni demonstrowali? NIe wiem nie bylo mnie tam. A co, cel demonstracji ma w panstwie demokratycznym jakis wplyw na to w jaki sposób demonstranci sa tratowani? Wolnosc slowa dzial tylko w niektorych przypadkach. Ponawiam tez pytanie - czy znasz lepszyvsposob demonstracji niz siedzenie na ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 00:16 bmc3i napisał: > Ponawiam tez pytanie - czy znasz lepszyvsposob demonstracji niz siedzenie na ulicy? Tak, demonstrować trzeba tak, żeby nie utrudniać życia innym użytkownikom ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 01:15 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > Ponawiam tez pytanie - czy znasz lepszyvsposob demonstracji niz siedzeni > e na ulicy? > > Tak, demonstrować trzeba tak, żeby nie utrudniać życia innym użytkownikom ulic. Konkrety proszę... czyli jak i gdzie? Takim uzytkownikom ulic jak POTUS w eskorcie plutonu Secret Service i polowy gabinetu? Czy moze protestujący są mniejszymi użytkownikami ulic? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 01:54 bmc3i napisał: > Konkrety proszę... czyli jak i gdzie? Wiele lat temu byłem na szkoleniu w Waszyngtonie. Niestety odbywała się tam wtedy jakaś bardzo ważna konferencja Banku Światowego. W związku z tym ulice zapełnione były "protestantami", którzy domagali się sprawiedliwości na świecie. W związku z tym nie dało się spokojnie pospacerować po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 05:32 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > Konkrety proszę... czyli jak i gdzie? > > Wiele lat temu byłem na szkoleniu w Waszyngtonie. Niestety odbywała się tam wt > edy jakaś bardzo ważna konferencja Banku Światowego. W związku z tym ulice zap > ełnione były "protestantami", którzy domagali się sprawiedliwości na świecie. Po raz kolejny nie odpowiadasz na pytania rodzące się z Twoich własnych tez. Najpierw je stawiasz, a jak Ci ktos o nie dopytuje, to unikasz odpowiedzi. Może sam nie przemyślałeś jeszcze własnych tez, i stad twoja niechęć? > W związku z tym nie dało się spokojnie pospacerować po mieście. A Twoje prawo do spacerowania, jest ważniejsze od ich prawa do protestowania? Już nie walczysz o wolność słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 16:09 bmc3i napisał: > A Twoje prawo do spacerowania, jest ważniejsze od ich prawa do protestowania? Już nie walczysz o wolność > słowa? Ich prawo do protestowania jest równie ważne jak moje prawo do spacerowania. Oczywiście nie powinniśmy sobie nawzajem przeszkadzać. "Protestanci" niestety nagminnie zajmują całe chodniki a nawet jezdnie. Zablokowali kiedyś rano jeden z mostów w Waszyngtonie. Chyba sobie wyobrażasz jaką katastrofę ruchu ulicznego to spowodowało. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 17:33 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > A Twoje prawo do spacerowania, jest ważniejsze od ich prawa do protestowa > nia? Już nie walczysz o wolność > > słowa? > > Ich prawo do protestowania jest równie ważne jak moje prawo do spacerowania. O > czywiście nie powinniśmy sobie nawzajem przeszkadzać. "Protestanci" niestety n > agminnie zajmują całe chodniki a nawet jezdnie. Zablokowali kiedyś rano jeden > z mostów w Waszyngtonie. Chyba sobie wyobrażasz jaką katastrofę ruchu uliczneg > o to spowodowało. A Ty sobie wyobrażasz jaką katastrofę spowodowałoby zabranie ludziom prawa do protestowania? Chcesz żyć w kraju takim jak Rosja? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 20:30 bmc3i napisał: > A Ty sobie wyobrażasz jaką katastrofę spowodowałoby zabranie ludziom prawa do protestowania? Chcesz żyć > w kraju takim jak Rosja? Nikt nie chce nikomu odbierać prawa do protestowania. Powinni protestować tak, żeby innym nie utrudniać zycia. Jedni lubią protestować a inni spacerować Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 20:46 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > A Ty sobie wyobrażasz jaką katastrofę spowodowałoby zabranie ludziom praw > a do protestowania? Chcesz żyć > w kraju takim jak Rosja? > > Nikt nie chce nikomu odbierać prawa do protestowania. Powinni protestować tak, > żeby innym nie utrudniać zycia. Najlepiej w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 09.05.22, 05:33 bmc3i napisał: > Najlepiej w lesie. Nie, podepczą i zasrają las. Może być jakiś duży park w mieście pod warunkiem, że nie będą preszkadzać spacerowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 08.05.22, 22:31 A co z tymi, którzy protestowali 6 stycznia? Wsadzaja ich do wiezienia z protestowanie. Według ciebie jedne protesty sa dobre a inne złe i te złe trzeba tepić i to tepienie nie narusza wolnosci slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 11.05.22, 03:49 Nie, wsadzają ich za próbę siłowego przeszkodzenia w konstytucyjnym przekazaniu władzy, czyli za próbę zamachu stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 08:29 tanebo001 napisał: Z tekstu nie wynika, że chciał zbombardować cały Meksyk, tylko laboratoria mafii narkotykowej i w tym nie ma nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.05.22, 10:42 petronella.kozlowska: > Z tekstu nie wynika, że chciał zbombardować cały Meksyk, tylko laboratoria mafii > narkotykowej i w tym nie ma nic złego. Putin też nie chciał zbombardować całej Ukrainy tylko placówki NATO wspierające ukraińskich nazistów. I też nie ma w tym niczego złego. Ale może jednak jest? Trujące zamiary rodzą zatrute owoce. Na szczęście dla dalekich lądów zamorskich władza Trumpa nad własnym krajem (w tym jego armią) nie była tak pełna jak władza Putina nad swoim. Między wolą Trumpa a jej realizacją stało znacznie więcej przeszkód niż w przypadku Putina. I tego Trump zawsze zazdrościł Putinowi... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Doradcy Trumpa 07.05.22, 10:50 Rozsądni doradcy Trumpa powstrzymali go od bombardowania laboratoriów i w ten sposób nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ivergon Re: Doradcy Trumpa 07.05.22, 11:44 petronella.kozlowska napisała: > Rozsądni doradcy Trumpa powstrzymali go od bombardowania laboratoriów i w ten s > posób nie ma problemu. > No nie wiem czy to było rozsądne, na pewno mogłoby przynieść takie korzyści dla Trumpa, że dalej by rządził, rozpętanie wojny z kartelami narkotykowymi, przy pomocy armii, mogłoby doprowadzić do wzrostu jego popularności do 70-80%. Meksykańscy Los Zetas (jak te wory z Moskwy wszystko kopiują Z), są chyba łatwiejszym celem niż Talibowie w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Doradcy Trumpa 07.05.22, 11:56 ivergon: > No nie wiem czy to było rozsądne, na pewno mogłoby przynieść takie korzyści dla > Trumpa, że dalej by rządził Myślisz, że po 20 latach zaciętego mordowania ludzi w Afganistanie i w Iraku Amerykanie nadal uważają, że dobrym pomysłem na naprawę świata jest nasłanie na niego własnych ciężkozbrojnych bandytów? Myślisz, że ten milion cywilnych trupów nie wzbudził w nich choćby cienkiego głosiku sumienia? I tylko zachęcił do dalszych bezużytecznych zbrodni? Ja nie wiem, tylko pytam. Ale może jednak diabolizujesz Amerykanów, może nie są tak cyniczni i zepsuci moralnie jak towarzysz Trump Donald... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
ivergon Re: Doradcy Trumpa 07.05.22, 12:16 stefan4 napisał: > ivergon: > > No nie wiem czy to było rozsądne, na pewno mogłoby przynieść takie korzyś > ci dla > > Trumpa, że dalej by rządził > > Myślisz, że po 20 latach zaciętego mordowania ludzi w Afganistanie i w Iraku Am > erykanie nadal uważają, że dobrym pomysłem na naprawę świata jest nasłanie na n > iego własnych ciężkozbrojnych bandytów? > > Ja nie wiem, tylko pytam. Ale może jednak diabolizujesz Amerykanów, może nie s > ą tak cyniczni i zepsuci moralnie jak towarzysz Trump Donald... > > - Stefan > Stefciu wyżej porównałeś jakieś palcówki NATO z wytwórniami narkotyków, przez starą znajomość, tego delikatnie mówiąc chybionego porównania nie skomentowałem, ale jakieś porównanie tu do Rosji by w tym kontekście można znaleźć, bo Putina po rozpętaniu krwawej wojny popiera ponoć 80-90% Rosjan, a już mu spadło poniżej 50%. Ale tu Ciebie pocieszę Trump jest w polityce dzieciakiem, nie był tak otrzaskany jak Putin, po śmietnikach władzy, ani taki makiaweliczny, by taką sytuację wykorzystać, takie coś zrealizować i przeprowadzić, może to i dobrze bo przecież miał też pomysł, by przemalować F-16 w chińskie barwy i zbombardować całe to sowieckie g... czyli złom złom z Zetami na Ukrainie, nie wiadomo czy nie zrealizowałby jakichś innych równie fajnych pomysłów, doprowadzając do wojny z Rosją, może do niej i dojdzie, ale chyba znacznie później niż doszłoby to za Trumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Doradcy Trumpa 07.05.22, 15:46 stefan4 napisał: > ivergon: > > No nie wiem czy to było rozsądne, na pewno mogłoby przynieść takie korzyś > ci dla > > Trumpa, że dalej by rządził > > Myślisz, że po 20 latach zaciętego mordowania ludzi w Afganistanie i w Iraku Am > erykanie nadal uważają, że dobrym pomysłem na naprawę świata jest nasłanie na n > iego własnych ciężkozbrojnych bandytów? Myślisz, że ten milion cywilnych trupó > w nie wzbudził w nich choćby cienkiego głosiku sumienia? I tylko zachęcił do d > alszych bezużytecznych zbrodni? > > Ja nie wiem, tylko pytam. Ale może jednak diabolizujesz Amerykanów, może nie s > ą tak cyniczni i zepsuci moralnie jak towarzysz Trump Donald... Milion trupów to manipulacja. Owszem, w Iraku był milion trupów, jednak ofiarą żołnierzy amerykańskich padło 20 000 ludzi, reszta była dziełem najemników z całego świata arabskiego, bomb wybuchających na targowiskach, autobusów wylatujących w powietrze, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Doradcy Trumpa 07.05.22, 16:48 bmc3i: > Owszem, w Iraku był milion trupów, jednak ofiarą żołnierzy amerykańskich > padło 20 000 ludzi W czasie wojny da się policzyć mniej więcej, ile ludzi zamieniło się w nawóz, ale rzadko daje się ustalić, kto padł z czyjej ręki. Jeśli liczba, którą podajesz, pochodzi od najeźdźców, to chyba nie powinieneś traktować jej poważnie. To takie samo gadanie, jak to, że Ukraińcy sami ostrzelali korytarze ewakuacyjne z Mariupola, żeby zwalić winę na Rosjan. W przypadku niepewności, czy śmierć ofiary jest spowodowana przez atakującego bandytę, czy też przez inną ofiarę, na ogół obciąża się winą bandytę. I słusznie. bmc3i: > reszta była dziełem najemników Nie, amerykańscy najemnicy z Blackwater oraz inni private military contractors wymordowali sporo ludzi, ale to nie oni bombardowali wsie i wesela z samolotów. To robiła regularna armia. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Doradcy Trumpa 07.05.22, 17:45 stefan4 napisał: > bmc3i: > > Owszem, w Iraku był milion trupów, jednak ofiarą żołnierzy amerykańskich > > padło 20 000 ludzi > > W czasie wojny da się policzyć mniej więcej, ile ludzi zamieniło się w nawóz, a > le rzadko daje się ustalić, kto padł z czyjej ręki. Jeśli liczba, którą podaje > sz, pochodzi od najeźdźców, to chyba nie powinieneś traktować jej poważnie. To > takie samo gadanie, jak to, że Ukraińcy sami ostrzelali korytarze ewakuacyjne > z Mariupola, żeby zwalić winę na Rosjan. W przypadku niepewności, czy śmierć o > fiary jest spowodowana przez atakującego bandytę, czy też przez inną ofiarę, na > ogół obciąża się winą bandytę. I słusznie. W przeciwieństwie do Rosjan, amerykańscy żołnierze, którzy dopuścili się zbrodni stawali przed sądami. Przynajmniej do czasów Trumpa, który tuż przed wyborami zastosował prawo łaski wobec marine oskarżonego przez amerykańską prokuraturę wojskową o dokonanie zbrodni wojennej, przez poderżnięcie gardła pojmanego i lezącego na ziemi ze związanego z rękoma na plecach afgańskiego nastolatka. Prawo łaski wobec niego wzbudziło szok w USA, i kolejną tonę krytyki wobec Trumpa, ale sam fakt że do tego doszło, a'contrario świadczy o tym, ze Amerykanie ścigają swoich własnych zbrodniarzy wojennych. W przeciwieństwie do Rosjan, ktorzy nagradzają swoich medalami i honorowymi tytułami "gwardyjskich". > bmc3i: > > reszta była dziełem najemników > > Nie, amerykańscy najemnicy z Blackwater oraz inni private militar > y contractors wymordowali sporo ludzi, ale to nie oni bombardowali wsie i w > esela z samolotów. To robiła regularna armia. Możesz podać źródła informacji o celowym "bombardowaniu wsi i wesel z samolotów"? Bo tylko celowe morderstwo kwalifikowane jest jako zbrodnia wojenna. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Doradcy Trumpa 07.05.22, 18:27 bmc3i: > W przeciwieństwie do Rosjan, amerykańscy żołnierze, którzy dopuścili się zbrodni > stawali przed sądami. Tak, czasami stawali przed sądami i jest to istotna różnica. Nie stawiam znaku równości między zbrodnią amerykańską a zbrodnią rosyjską. Amerykańska jest istotnie bardziej wstydliwa. bmc3i: > Możesz podać źródła informacji o celowym "bombardowaniu wsi i wesel z > samolotów"? Bo tylko celowe morderstwo kwalifikowane jest jako zbrodnia > wojenna. Nie śledziłem procesów, które mogłyby zbadać motywy morderców — czy celowe czy tylko wynikające ze zwykłego żołdackiego nieliczenia się z życiem cywilów. Więc tego nie mogę podać. Co do ciągle ponawianych ,,błędów'', to chyba nie masz wątpliwości? Tak tylko dla przykładu: tutaj masz jeden z wielu artykułów, a tutaj drugi, znacznie nam bliższy. Ale ja zbrodnią nazywam nie tylko to, za co udaje się uzyskać skazanie w sądzie wojskowym, w którym szwej osłania szweja. W potocznym sensie zbrodniarzem był również Adolf Hitler, który (o ile wiem) nikogo osobiście celowo nie zastrzelił, oraz otaczający go naziści; i zbrodniarzem był Józef Stalin wraz ze swoimi bolszewikami; i zbrodniarzem był George Bush wraz ze swoimi buszewikami. Wysłanie zbrojnych zakapiorów do biednego kraju i wywołanie wojny jest zbrodnią, choćby przywódca zarzekał się, że jego zakapiory miały tylko zasypać ten kraj płatkami róż. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Doradcy Trumpa 08.05.22, 06:03 stefan4 napisał: > bmc3i: > > W przeciwieństwie do Rosjan, amerykańscy żołnierze, którzy dopuścili się > zbrodni > > stawali przed sądami. > > Tak, czasami stawali przed sądami i jest to istotna różnica. Nie stawia > m znaku równości między zbrodnią amerykańską a zbrodnią rosyjską. Amerykańska > jest istotnie bardziej wstydliwa. Czyżby? Morderstwo 20 000 cywilów w Mariupolu jest mniej wstydliwe? > bmc3i: > > Możesz podać źródła informacji o celowym "bombardowaniu wsi i wesel z > > samolotów"? Bo tylko celowe morderstwo kwalifikowane jest jako zbrodnia > > wojenna. > > Nie śledziłem procesów, które mogłyby zbadać motywy morderców — czy celow > e czy tylko wynikające ze zwykłego żołdackiego nieliczenia się z życiem cywilów > . Więc tego nie mogę podać. Co do ciągle ponawianych ,,błędów'', to chyba nie > masz wątpliwości? Tak tylko dla przykładu: tutaj masz jeden z wiel > u artykułów, Słaby przykład, bardziej dowód na to ze nie za bardzo wiesz o czym mówisz. A konkretnie, mylisz "zamiar" z "motywem". Na tym polega problem wszelkich "wielbicieli teorii spiskowych", którym się wydaje że są wybrańcami, którzy odkryli głęboko skrywaną prawdę. Zbrodnią wojenną jest WYŁACZNIE to co zostało dokonane z winy umyślnej. Nie ma mowy o żadnej zbrodni wojennej ani jakiejkolwiek innej zbrodni, jeśli przestępstwo nie zostało dokonane z winy umyślnej. Jesli celowo wjedziesz w tłum ludzi, aby ich zamordować, to dokonałeś zbrodni. Ale jeśli w ten sam tłum wjedziesz i zabijesz tych samych ludzi, bo wysiadły Ci hamulce w samochodzie, to nie ma mowy o żadnej zbrodni, ani nawet o przestępstwie w ogóle. "Nieliczenie się z życiem cywilów", jest formą "winy umyślnej w zamiarze ewentualnym" - kiedy sprawca nie działał z zamiarem zabicia ludzi, lecz wiedząc, że może ich zabić godził się na to. Jesli wiec piszesz o "żołdackim nieliczeniu się z życiem cywilów", to zapewne masz realne podstawy do takiego stwierdzenia, bo takie nieliczenie się z życiem cywilów, to coś innego niż na przykład zrzucenie bomby na jakiś budynek, skutkiem błędnych informacji wywiadu. Skoro więc "nie śledzisz procesów", to skad wiesz o "zbrodniach"? Bo papier (klawiatura) cierpliwy i wszystko przyjmie? a tutaj dr > ugi, znacznie nam bliższy. Naghar Khel? Kurestwem jest w ogóle wspominanie o tym. Dlaczego nie zaklinowałeś polskiego artykułu o pl.wikipedia.org/wiki/Incydent_w_Nangar_Chel. Bo sądy prawomocnie uniewinniły żołnierzy od zarzutów zbrodni? > Ale ja zbrodnią nazywam nie tylko to, za co udaje się uzyskać skazanie w sądzie > wojskowym, w którym szwej osłania szweja. W potocznym sensie zbrodniarzem był > również Adolf Hitler, który (o ile wiem) nikogo osobiście celowo nie zastrzeli > ł, oraz otaczający go naziści; i zbrodniarzem był Józef Stalin wraz ze swoimi b > olszewikami; i zbrodniarzem był George Bush wraz ze swoimi buszewikami. Wysłan > ie zbrojnych zakapiorów do biednego kraju i wywołanie wojny jest zbrodnią, choć > by przywódca zarzekał się, że jego zakapiory miały tylko zasypać ten kraj płatk > ami róż. I dzięki takim jak Ty właśnie, Komenda odsiedział 18 lat w więzieniu. Bo można sobie swobodnie rzucać "potocznymi sensami". Pojęcie zbrodni nie jest pojęciem potocznym, lecz prawnym. To kowal zawinił, natomiast potocznie to cygana powiesili. Hitler był zbrodniarzem nie dlatego że został, czy nie został skazany za zbrodnie, lecz dlatego że wydawał rozkazy nakazujące mordować cywilów. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Doradcy Trumpa 07.05.22, 21:27 stefan4 napisał: > bmc3i: > > Owszem, w Iraku był milion trupów, jednak ofiarą żołnierzy amerykańskich > > padło 20 000 ludzi > > W czasie wojny da się policzyć mniej więcej, ile ludzi zamieniło się w nawóz, a > le rzadko daje się ustalić, kto padł z czyjej ręki. Naprawdę? Skad ta pewnosc. Z reguly są świadkowie. Jak ten marine zamordowal 17-latka i zostal aresztowany skutkiem doniesienia o przestepstwie zlozonego wlasnych podwladnych mu żołnierzy z plutonu ktorym dowodził. Jeśli liczba, którą podaje > sz, pochodzi od najeźdźców, to chyba nie powinieneś traktować jej poważnie. Bo co, bo Ty tak sądzisz? Po natowskiej operacji nad Serbią, Serbowie mowili o 5000 ofiar, NATO nieoficjalnie mowilo o 1100 ofiarach, a Human Rights Watch ustaliła na miejscu łącznie nieco ponad 200. Ktore wiec dane nalezy traktować poważnie? To > takie samo gadanie, jak to, że Ukraińcy sami ostrzelali korytarze ewakuacyjne > z Mariupola, żeby zwalić winę na Rosjan. W przypadku niepewności, czy śmierć o > fiary jest spowodowana przez atakującego bandytę, czy też przez inną ofiarę, na > ogół obciąża się winą bandytę. I słusznie. > > bmc3i: > > reszta była dziełem najemników > > Nie, amerykańscy najemnicy z Blackwater oraz inni private militar > y contractors wymordowali sporo ludzi, ale to nie oni bombardowali wsie i w > esela z samolotów. To robiła regularna armia. Rozmawialem kiedyś z polskim wojskowym specjalistą od różnic kulturowych, po 3 turach w Afganistanie w tym charakterze, ktory wykładał później ten przedmiot na AON. Opowiadal jak slużył przy jednej z amerykańskich kompanii jako specjalista od tego. Jak starali sie przestrzegać lokalnych zwyczajów wchodzac do jakiejs afganskiej wioski, sciagali buty wchodząc do afganskiego domu, zeby kupic od afganczyków jajka. Stosunki z lokalsami to oni mieli tak dobre, ze byli zapraszani na wiejskie wesela i inne uroczystosci. Wszystko bylo dobrze do czasu, kiedy na jedną z amerykanskich zmian przyjechal żolnierz ktory w Stanach mial wyrok za bicie żony. I ów gość ranił niewinnego Afgańczyka ktory później zmarł w szpitalu - notabene wybudowanym przez Amerykanów za amerykanskie pieniadze. I z powodu tej smierci, jak mowil ów polski kapitan, szlag trafił całą wieloletnią pracę i Polaków i Amerykanów w jednej z tych wiosek. Oppwieszci natomiast o celowych bombardowaniach wsi i wesel miedzy bajki mozna włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska korekta 07.05.22, 16:58 stefan4 napisał: > Myślisz, że po 40 latach zaciętego mordowania ludzi w Afganistanie i w Iraku Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzerowa2 Re: korekta 07.05.22, 21:35 Bardzo wstydliwa zbrodnia amerykanskich "wyzwoliciel" to chocby "collateral damage" video ktore ujawnil Assange ... Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: korekta 07.05.22, 21:38 Ja lubie Trumpa, specjalnie za jego niewypazona buzie i wrazliwosc wobec Melani. Nigdy sie nie usmialem tyle co sluchajac Trumpa, i prawie zawsze sie z nim zgadzam. SZKODA ze Trump nie wyrazil opini o wpisach na F. SWIAT Donald Trump repeatedly called Senate Minority Leader Mitch McConnell an "old broken down crow" at a rally. The former president stopped short of calling the Senate minority leader something ruder. He told the crowd that former first lady Melania Trump would have told him off for using a curse word. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: korekta 07.05.22, 21:46 Assange to trudny orzech do zgryzienia. Jezeli daruja mu wolnosc to zle, jezeli go beda wiezic to jeszcze girzej dla nich. ASSA GE stanie sie meczennikiem, a oni zbrodiarzami. Assamge to dowod ze Biden i rzady swiatowe to.marionetki, a prawdziwa wladze ma DEEP STATE.. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: korekta 07.05.22, 21:49 boavista4 napisał(a): > Ja lubie Trumpa, specjalnie za jego niewypazona buzie Dlaczego nie jestem tym zaskoczony? Zawsze tak jest. Swój zawsze do swego ciągnie. Kiedys spotkalem w Anglii 20-letniego Polaka ktory o 6 rano proponowal mi pójscie do parku napic sie piwa. Dla Anglików coś takiego to absolutne dno, wiocha, ale niektórym innym Polakom to imponuje... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: korekta 08.05.22, 00:37 bmc3i napisał: > Dla Anglików coś takiego to absolutne dno, wiocha, ale niektórym innym Polakom to imponuje... Mało wiesz o Anglii albo czytasz za dużo książek Jane Austen. Moi znajomi, którzy mieszkają w Anglii od kilkudziesieciu lat, twierdza, że jest tam dużo lokalnej patologii, z która mają dużo problemów. I nie chodzi tu o piwko ranow parku. Gorzała i różne prochy przez całą dobę. Angielska wiocha nie jest bardziej kulturalna od polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: korekta 08.05.22, 00:51 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > Dla Anglików coś takiego to absolutne dno, wiocha, ale niektórym innym Po > lakom to imponuje... > > Mało wiesz o Anglii albo czytasz za dużo książek Jane Austen. > > Moi znajomi, którzy mieszkają w Anglii od kilkudziesieciu lat, twierdza, że jes > t tam dużo lokalnej patologii, z która mają dużo problemów. I nie chodzi tu o > piwko ranow parku. Gorzała i różne prochy przez całą dobę. Angielska wiocha n > ie jest bardziej kulturalna od polskiej. Nie znam Anglii, ale mam znajomą - urodzoną tam córkę polskiego pilota z 1940-1941 roku. Mówi ze odkąd zaczął sie najazd Polaków po wejsciu Polski do UE, przestała przyznawać sie do swojej polskości wobec tych ktorzy jeszcze o tym nie wiedzą, bo jej wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: korekta 08.05.22, 01:55 bmc3i napisał: > Nie znam Anglii, Porozmawiaj z mieszkańcami Krakowa, którzy mieli do czynienia z turystami z Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: korekta 08.05.22, 06:17 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > Nie znam Anglii, > > Porozmawiaj z mieszkańcami Krakowa, którzy mieli do czynienia z turystami z Ang > lii. Nie muszę. Znana historia. Tylko że Ci Anglicy przyjeżdżają do Krakowa na weekendy wprost i tylko po to aby się nawalić. Podczas gdy to samo mogą przecież zrobić w Anglii. Tylko ze nie robią. Natomiast takie szczury jak ten o którym napisałem wyżej, nie przyjechał do Anglii po to aby się napić w weekend, lecz po to aby zarobić - a picie o 6 rano w parku (bo żadna restauracja czy bar piwa o tej porze jeszcze nie sprzeda) - to styl życia. Dom, tej znajomej córki polskiego pilota z ww2, to wewnątrz sanktuarium polskości, a na zewnątrz, przez takich jak ten "co lubią niewyparzone buzie" przestała się przyznawać do polskości. Ładny dworzec we francuskim Strasburgu, przed nim równie ładny duży trawnik z połaciami pięknych zadbanych kwietników. Przy trawniku niski murek, który kiedyś był czysty, dopóki Polacy nie odkryli Strasburga. Od tej pory dookoła ciągle zarzygany i tylko polską mowę przy nim słychać. Niewyparzoną, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: korekta 08.05.22, 16:12 bmc3i napisał: > Anglicy przyjeżdżają do Krakowa na weekendy wprost i tylko po to aby się nawalić. Podczas gdy to samo mogą > przecież zrobić w Anglii. Tylko ze nie robią. Robią, chlają i ćpają na potęgę. Anglia ma poważny problem z nałogami. Do Polski jeżdżą, bo można się taniej narąbać. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: korekta 08.05.22, 17:45 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > Anglicy przyjeżdżają do Krakowa na weekendy wprost i tylko po to aby się > nawalić. Podczas gdy to samo mogą > przecież zrobić w Anglii. Tylko ze nie > robią. > > Robią, chlają i ćpają na potęgę. Anglia ma poważny problem z nałogami. Do Pol > ski jeżdżą, bo można się taniej narąbać. Ale mowa o chlaniu w miejscach publicznych, a nie o alkoholizmie w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Pijany jak Anglik :) 08.05.22, 16:31 to nowa krakowska wersja starego powiedzenia: "Pijany jak Polak" :) ale problem ostatnio troche zelzal... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: korekta 07.05.22, 22:56 boavista4 napisał(a): > Powiem tylko ze Pan Prezydent Duda ma również zaskakująca retorykę! > > Prezydent Andrzej Duda udzielił wywiadu The Wall Street Journal, w którym opisa > ł swoje relacje z prezydentem Ukrainy. Trudno nie odnieść wrażenia, że jest to > relacja podrzędności, kompromitująca prezydenta Polski. > > Na stronie kancelarii prezydenta czytamy: „Nie możemy bać się gróźb Rosji” – po > wiedział Prezydent Duda The Wall Street Journal w swoim pierwszym wywiadzie udz > ielonym zachodniej agencji prasowej od czasu wizyty złożonej w Kijowie w zeszły > m miesiącu. > > „Jeśli chcemy osiągnąć jakikolwiek sukces w naszych stosunkach z Rosją w sytuac > ji, gdy Rosja zaatakowała Ukrainę, o sukcesie będziemy mogli mówić tylko wtedy, > gdy użyjemy brutalną siłę [pisownia oryginalna. Powinno być „brutalnej siły], > ponieważ tylko brutalna siła jest w stanie powstrzymać Rosję”. W ktorym fragmenie zacytowanego tekstu widzisz "kompromitującą relację podrzędności"? Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: korekta 08.05.22, 00:01 Brzmi to więc jak przechwalanie się chuderlaka przy barczystym „misiu”. Nie chodzi przy tym o to, że mamy się bać, ale powinniśmy liczyć się, mimo wszystko, z silnym przeciwnikiem, który w dodatku prowadzi wojnę z naszym sąsiadem, a nie z nami. Jest to wręcz pchanie Polski do wojny. Mamy wspierać Ukrainę , ale nie musimy wystawiać się tak wyraźnie na cel i chełpić się siłą, której nie mamy. O tym, że ryzyko jest realne, wspomniane jest na samej stronie kancelarii prezydenta, gdzie czytamy: „Polskie miasta, takie jak Rzeszów, kluczowy węzeł logistyczny dla broni wysyłanej na Ukrainę, poprosiły mieszkańców o sprawdzenie, które schrony przeciwlotnicze z czasów zimnej wojny nadają się jeszcze do użytku. W zeszłym tygodniu Rosja odcięła dopływ gazu do Polski, przez co w niektórych małych miastach nie można było przez pewien czas ogrzać domów ani rozpalić w piecach”. Najbardziej szokujące fragmenty wywiadu są jednak przytoczone dalej: „Jeśli jest taka potrzeba, Wołodymyr Zełenski po prostu do mnie dzwoni, i mówię to w dosłownym tego słowa znaczeniu” – podkreślił Prezydent Duda, który rozmawia ze swoim ukraińskim odpowiednikiem prawie codziennie, często wypowiadając się bardziej ogólnie – przez telefon komórkowy. „Bierze komórkę i wybiera mój numer, a potem mówi mi, czego potrzebują Ukraińcy, czego potrzebują od nas, albo czego potrzebują od innych krajów na całym świecie, bo my oczywiście nie mamy wszystkiego na stanie”. Prezydent Duda sam określa się w zasadzie jako odbiorcę poleceń od prezydenta Ukrainy, który nie tylko załatwia dostarczanie wszystkiego na Ukrainę, czy to z Polski, czy z innych miejsc, ale też pośredniczy w różnego rodzaju interesach Ukrainy. Dalej mowa jest o tym, o jakie interesy chodzi. „Prezydent Duda mówił, że wraz z Prezydentem Zełenskim dyskutowali również o tym, jak wprowadzić pszenicę z Ukrainy na rynki międzynarodowe, wykorzystując polskie porty morskie, aby ominąć rosyjskie okręty blokujące ukraińskie szlaki żeglugi handlowej wzdłuż Morza Czarnego. Ukraina eksportuje około 12% światowej pszenicy, zwłaszcza do odbiorców w Afryce Północnej, a jej gospodarka jest silnie uzależniona od eksportu tych artykułów rolnych”. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: korekta 08.05.22, 00:47 Nie wiem czyja to opinia, ale w mojej opinii nie ma w tym jakiejkolwiek relacji podrzednosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Doradcy Trumpa 08.05.22, 17:42 1.melord napisał(a): > bmc3i napisal: > > >>> Morderstwo 20 000 cywilów w Mariupolu jest mniej wstydliwe? > > "Biuro wysokiego komisarza Narodów Zjednoczonych ds. Praw Człowieka poinformowa > ło, że w wyniku rosyjskiej agresji do tej pory zginęło 1766 ukraińskich cywilów > , a 2383 zostało rannych. " > (po prawie 3 miesiacach walk-moje) Wg ONZ potwierdzone ofiary cywilne to 6000 ludzi, przy czym te dane mają sie nijak do prawdziwych. ONZ nie ma dostępu do terenów zajętych przez orki, oraz do gleby pod gruzami zawalonych skutkiem ruskiego ostrzału artyleryjskiego bloków mieszkalnych. Nie mówiąc o terenach na właśnie zajętym obszarze Mariupola, czy Ukraińców wywiezionych przez Rosjan w głąb Rosji. Samych małych dzieci wywieźli ok. 30 tysięcy i nie wiadomo co się z nimi dzieje. > Amerykanie w Bagdadzie > > "19:00 czasu nowojorskiego (17 stycznia, 2:00 czasu środkowoeuropejskiego) – ro > zpoczęcie operacji powietrznej „Instant Thunder” – nalotów amerykańskich na Ira > k. Pierwszego dnia wykonano około 2000 lotów bojowych. > Wystrzelono kilkaset rakiet "Tomahawk" i innych" > > (W tym czasie Tomahawki celnoscia nie zadziwialy,jednak strzelajac na Bagdad ki > lometr w prawo,kilometr w lewo nie mialo dla Amerykanow znaczenaia-wiekszosc tr > afilo w miasto) A tą informację z jakiego szamba wziąłeś? UGM/RGM-109 dysponujące CEP 0,5 metra2, niecelne? > "13 lutego - Amerykańskie bomby trafiły w schron przeciwlotniczy, w którym znaj > dowało się 1500 osób cywilnych, zabijając około 700." > > "3 marzec - Podpisanie zawieszenia broni w miejscowości Safwan. Irak stracił ok > oło 35 000 zabitych - ludność cywilna" > (ok 1.5 miesiaca bombardowan-moje) Dobrzy byłoby gdybyś wskazywał jednak źródła, bo diabeł tkwi w szczegółach, a Ty pokazałeś już wystarczająco że szczegóły masz za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Znowu szkoła; 60 dzieci pod gruzami 08.05.22, 23:40 bmc3i napisał: > Wg ONZ potwierdzone ofiary cywilne to 6000 ludzi, przy czym te dane mają sie ni > jak do prawdziwych. ONZ nie ma dostępu do terenów zajętych przez orki, oraz do > gleby pod gruzami zawalonych skutkiem ruskiego ostrzału artyleryjskiego bloków > mieszkalnych. Nie mówiąc o terenach na właśnie zajętym obszarze Mariupola, czy > Ukraińców wywiezionych przez Rosjan w głąb Rosji. Samych małych dzieci wywieźli > ok. 30 tysięcy i nie wiadomo co się z nimi dzieje. 60 feared dead after school bombing in Ukraine Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Znowu szkoła; 60 dzieci pod gruzami 07.06.22, 19:54 bmc3i napisał: > bmc3i napisał: > > > > Wg ONZ potwierdzone ofiary cywilne to 6000 ludzi, przy czym te dane mają > sie ni > > jak do prawdziwych. ONZ nie ma dostępu do terenów zajętych przez orki, or > az do > > gleby pod gruzami zawalonych skutkiem ruskiego ostrzału artyleryjskiego b > loków > > mieszkalnych. Nie mówiąc o terenach na właśnie zajętym obszarze Mariupola > , czy > > Ukraińców wywiezionych przez Rosjan w głąb Rosji. Samych małych dzieci wy > wieźli > > ok. 30 tysięcy i nie wiadomo co się z nimi dzieje. No dobrze, wszyscy juz przeczytali , ale co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Może dość tych banialuk 08.05.22, 22:43 Ksiązka musi zawierać coś sensacyjnego i koniecznie stawiajacego Trumpa w zlym swietle żeby mogła być wydana i zawiera. I została wydana. Trump nie chcial zbombardować Meksyku. Zadał pytanie czy jest możliwe zniszczenie laboratoriow tak, zeby nikt nie wykrył, ze to my. I tak jest to napisane w ksiazce. Rzecz jasna gazetowe artykuły usensacyjniaja. Trump nie ma wladzy nad policja w Waszyngtonie. Taką ma burmistrz. Naprawdę mam dosyć wciskania mi kitu przez megafony. Nie potrafię zrozumieć dlaczego leftyści ciagle boją się Trumpa. No może dlatego, ze ostatni sondaż pokazał, że pomarańczowy wygralby z Bidenem 50:36. Może leftysci powinni skupić się na przekonaniem prezydenta, znaczy jego szefa personelu, bo to on rzadzi, do zajecia się inflacją i przestepczościa. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.06.22, 18:44 Debilowi robi sie goraco pod tylkiem wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28554636,nowe-informacje-ws-ataku-na-kapitol-trump-robil-wiecej-niz.html#do_w=60&do_v=309&do_st=RS&do_sid=717&do_a=717&s=BoxNewsImg4 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.06.22, 19:09 W czwartek ma się odbyć pokazowy teatr. Rezyser zostal zatrudniony, kamery i mikrofony przygotowane. Darmowe lody zostaną dowiezione, żeby publika się nie rozeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Trump chciał... zbombardować sąsiedni kraj 07.06.22, 19:21 Obojetnie co tam jest grane, debila za Kapitol nalezy rozliczycz Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: November tuz, tuz. 07.06.22, 19:51 szwampuch58 napisał: > Debilowi robi sie goraco pod tylkiem Myslisz sie, to jednak lewakom jest w tym miejscu stale goraco i ciagle cos wymyslaja przeciwko niemu. Dam ci zagadke. Dlaczego general, M.Milley bedzie wykluczony z czwartkowegp show. ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: November tuz, tuz. 07.06.22, 20:14 Sam zrezygnowal prawacko bura suka bo mu wstyd : www.zeit.de/politik/ausland/2021-09/usa-general-mark-milley-enthuellungsbuch-bob-woodward-donald-trump Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: lewactwo 07.06.22, 20:40 jak zwykle glupie, puste i zlosliwe, a ty to juz do kwadratu. Nie podchlebiaj sie ....nie masz zielonego pojecia o sprawie, wiec nie kracz. Nie wystarczy przeczytac gazetke aby chodzic juz jak paw. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: lewactwo 07.06.22, 20:56 Wiem, wiem spiski lewakow i krasnludkow tylko prawackie teorie: Buk Horror Ojcowizna Odpowiedz Link Zgłoś